Morgonmys i stallet


Det känns så himla skönt att dom här två funkar så himla bra tillsammans. Jag har sett så himla mycket bråk bland hästar så de var lite skräckkänsla när vi skulle släppa ihop Wilma med Billy första gången. Så ni kan ju tänka er hur mycket det värmer i hjärtat när dom kan stå så här och äta ur samma hög, kliar varandra och i stort sett hela dagarna går med max en meters mellanrum. Aldrig bråk utan bara massa kärlek mellan dessa två sötnosar. :)

Arrow


Jag vart tipsad om serien Arrow av en kompis och såg första avsnittet igår. Nu är jag fast. Kan vara en av de bästa serierna jag någonsin sett. :) Nagelbitande på ett sådär lagom sätt att man bara vill se mer och mer hela tiden. Därför tycker jag att ni borde ge det en chans en regnig dag eller så. Lovar att ni inte kommer ångra er! :)

Why complicate life?


sov sött

Jag skrev ett inlägg som raderades när jag klickade på publicera.. man blir verkligen så glad när sånt händer.
I vilket fall så skulle jag bara kika in för att säga god natt och be om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag. Men vi tar nya tag imorgon och då förhoppningsvis med bland annat ett inlägg som jag klurat på ett tag nu. ;) Så sov sött och ha de bäst tills dess. :)

Saknad av höstlov

Det här är alltså mitt tredje år på högskolan och tredje hösten utan höstlov.. Kan säga att det fortfarande känns lite märkligt, att som idag måndag vecka 44 kliva upp klockan sju för att ta sig mot skolan för en förmiddag med föreläsning och sen en oplanerad tentakomplettering och grupparbete på det. Ja sånna morgnar saknar man verkligen höstlov. Men samtidigt så har jag det rätt skönt varje vecka med två till tre föreläsningar och då oftast bara halvdagar och sen är det ju faktiskt bara mitt eget intresse som tvingar mig upp dom övriga dagarna, hästarna tar ju inte ut sig själva. ;) Nu var de ju länge sen jag fick jobba, men det ser jag också bara som något roligt så det tar jag inte heller så hårt. Så visst saknar jag att få känna den där äkta höstlovskänslan, men å andra sidan så är jag rätt nöjd med mitt liv över lag så det är inte så mycket att sakna egentligen. :)

Vecka 44

Måndag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Grupparbete
# Till körskolan!
# 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
# Pluggdag!
# Träna
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Wilma
 
Torsdag:
# Pluggdag!
# Träna
# Wilma
 
Fredag:
# Pluggdag!
# Träna
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# Pluggdag
# Middag hos Kerstin & Håkan
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Träna
# Wilma

Ridlektion två

Var ridlektion för mig och Wilma idag och vädret var toppen, helt galet att jag den 27 Oktober kunde rida i bara en lite tunnare tjocktröja utan att frysa. Jag tror både Wilma och jag kände oss lite sega idag dock, eller ja jag hade träningsvärk sen gårdagen och tjejen var nog bara lite trött. Så till en början så gick det väl sådär. Hon vill inte alls gå ut i hörnen och i vänster varv var hon ganska stel fram, men mot slutet så släppte det mer och mer. Så nu har vi fått med oss några mjukgörande övningar så att hon ska få med sig rumpan och inte belasta lika mycket fram som hon gör nu. Jag kan säga att det märks att hon knappt gått något alls det senaste året.. det finns inga muskler och knappt ens någon grundkondition. Så som Lizzy sa, vi får ta det ett stag i taget och tänka på att inte stressa fram. Wilma måste få tycka att det är roligt och så har vi ju heller ingen brådska.. Vi har ju hela livet framför oss både hon och jag. Så med en massa slit och hjälp från duktiga människor som vi har omkring oss så ska det nog bli ordning på både Wilma och mig till slut. :)

My heart belongs to you!


Natti natti

Ni anar inte hur fantastiskt det känns att efter 6 stycken tidiga morgnar kunna gå och lägga sig och veta att det finns absolut inget jag måste upp till imorgon. Eller ja jag har en ridlektion klockan 13, men så länge sover jag aldrig i alla fall så de är lugnt. :) Att det dessutom är dags att vrida tillbaka klockan så man får sova en timme längre gör ju inte saken värre heller. ;) Så nu har jag legat nerbäddad i sängen den senaste halvtimmen och läst lite bloggar och sånt och tänkte faktiskt släcka lampan väldigt snart. Imorgon väntar en dag med en ganska lång lista på saker som borde göras så det behövs verkligen så mycket sömn som möjligt.. och sen så vet man ju aldrig när nästa sovmorgon dyker upp igen, dom tycks ju inte vara allt för vanliga i mitt liv nu för tiden så det gäller att passa på och njuta när dom väl dyker upp. ;)
 
Nu är jag nog lika trött som dom här två var på soffan för en stund sen.. ;)

God dag

Det här med rubriker alltså.. Jag började med att skriva god morgon men kände sen att nej de använder jag för ofta och dessutom har jag ju varit uppe sen strax efter sju så det känns ju lite fel. I vilket fall så fick det bli god dag i stället.
 
Igår vart det en tidig kväll i säng för min del, den tidigaste på hela veckan faktiskt och då var det fredag. Ganska bakvänt det där, men ska man upp tidigt en lördagsmorgon för att släppa ut hästarna så behöver man ju all sömn som man kan få. Och idag är tanken även att jag ska försöka få undan lite plugg så veckan som kommer inte blir allt för tung sen. Men uppgifterna vi har i skolan nu är rätt "flummiga" eller hur jag nu ska uttrycka mig. Vi dirskuterade det i går i studiegruppen, det känns lite som att vi bara fått uppgifterna för att ha något att göra som tidsutfyllnad. Jag menar vi ska i grupp göra en 15 minuters lång presentation om Svampbob Fyrkant.. Yes jag läser min femte termin på högskolan gott folk. ;)
 
Nej nu ska jag sluta klaga och istället se de senaste avsnitten av Vampire Diaries och Grey's Anatomy innan jag sätter tänderna i lite plugg. :)
 
Bilden som pryder första sidan av vår Power Point. ;)

Surfplatta

Första inlägget från pappas nya lilla surfplatta. Är riktigt sugen på att skaffa mig en egen själv. Dock får de vänta ett tag till för just nu känns det roligare att lägga lite mer på att skämma bort hästen och mig själv med saker som hör hästlivet till. :) Så nu testar jag bara lite.. Är ju alltid skoj att leka lite när det är nytt. ;)

Körkortsfunderingar

Jag känner mig så himla seg nu för tiden fast samtidigt så full med energi och idéer så jag nästan spricker.. Hur konstigt är inte det egentligen. Kan man skylla sånt på väder och höstdeppighet eller är det bara jag som är lite konstig nu? Ja i vilket fall så tänkte jag be om ursäkt för den inte allt för roliga uppdateringen de senaste dagarna och så tänkte jag berätta och jag trotts lite smådeppighet bestämt mig för att det är dags att ta tag i saker och ting för jag tror att om jag skjuter på det längre så kommer jag bara ångra mig grymt mycket senare. Ja nu pratar jag först och främst om det där körkortet som jag ju var så nära och sen så bara tog min ork slut och jag la det på hyllan igen. Så helgen kommer bestå av tentaplugg och så ska jag även försöka klämma in lite körkortsteori. På måndag sen så ska jag in till körskolan och boka upp lite lektioner och plugga där en stund. Ska även försöka lägga upp en plan för mig själv, för tjejen som jobbar bäst under press har lite svårt att ta tag i teorin utan ett slutdatum när allt ska sitta där och för att få boka uppkörning och teoriprov så måste jag ju ta mig igenom dom där nedrans pärmarna som jag absolut inte finner allt för roliga. Så nu jäklar tänker jag sätta upp små delmål till mig själv och försöka se det som att det är då eller aldrig.. Ja något måste jag ju göra för att lyckas motivera mig själv till att verkligen ta tag i det. Men det ska nog gå bra och förhoppningsvis så kanske jag fixar körkortet innan året är slut.. de va ju ett av mina nyårsmål för 2013 så det vore faktiskt himla skönt om jag fixade det. Och hur skönt skulle det inte va att kunna låna en bil till stallet på kvällarna när de är så mörkt och tråkigt. ;) Så nu "kör" vi så det ryker och hoppas på att det går vägen! :)

Pitbull feat. KE$HA - Timber

 Städar och lyssnar på lite skön musik, snubblade just över den här i topplistan och fick verkligen lite extra energi. :)
 

Nya tag imorgon

Det är verkligen fullt upp nu om dagarna känns det som. Det är skola, vänner, familj och hästar och när jag har lite tid över så känner man inte direkt för att anstränga sig och skriva ett vettigt blogginlägg. Dessutom så är det mycket som snurrar i mitt huvud just nu och de är sånt som inte är helt lätt att få rätsida på.. Men idag så har jag i alla fall kommit fram till några saker som ni kommer få höra mer om imorgon.. för nu ska en väldigt trött tjej krypa ner i en väldigt mysig säng. :) Sov sött!

Han


That woman




Annorlunda kurslitteratur

Ja man kan väl säga att ibland är kurslitteraturen för en förskollärarstudent lite annorlunda ;)
 

Vecka 43

Måndag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning.
# Inlämning av Språkvetenskapstentan.
# 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
# Ta ut hästarna
# Wilma
# Träna!
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning.
# Lunch med Caroline. :)
# Wilma
 
Torsdag:
# Träffa Linn. :) 
# Träna
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
# Träna
 
Lördag:
# Wilma
# Träna
 
Söndag:
# Wilma
# Träna

Time to sleep

Alltid samma känsla när man sätter sista punkten på en tenta, den där känslan av lättnad. Ja tills man skickat den och det bara känns ångestladdat då man inte har en jäkla aning om hur det gått egentligen. Men nu är den inskickad i alla fall och jag kan inte göra något mer just nu. Så nu beger jag mig mot sängen och laddar om för en ny fullspäckad vecka med plugg, träning, häst och ja livet helt enkelt. :)
 
Puss och god natt från mig och mitt hjärta! :)
 

Snurrigt tankar

För tredje gången loggar jag nu in för att försöka skriva en rad eller två här. Det finns så mycket jag vill skriva om, mitt liv är ett känslomässigt kaos just nu och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv. Samtidigt som jag är så himla glad för allt jag får chansen att göra, uppleva och känna så känns det lite som att jag ständigt trampar vatten för att inte sjunka till botten som känns allt för nära. Man kanske skulle kunna beskriva det som att mitt liv är som en balansgång på en tråd som knappt syns. Men jag kämpa på.. jag sliter med skolan, jag försöker hinna med mina vänner och min familj, jag sliter med en häst som testar mig så galet mycket just nu, sen finns det även en annan del i mitt liv just nu som jag varken vet ut eller in med.. Men den delen tänker jag faktisk lämna utanför bloggen för stunden. Ja egentligen borde jag väl inte skriva här över huvudtaget just nu då jag har en tenta som ska in imorgon som inte ens är påbörjad. Men när tankarna snurrar runt kring allt och inget hur ska man då kunna lägga fokus på barns språkliga lärande? Ja det är nog faktiskt den största frågan av dom alla idag, och det som får mig att må illa av stress då jag inte vet vart jag ska börja. Det är en lätt uppgift på endast 2hp, men trotts det så kan jag bara inte ta mig samman och få det gjort just nu..

19 Oktober 2013

Jag satte mig vid datorn nu för att kolla lite mail och försöka komma igång med tentan som ska in på måndag. Trevligare kan man väl knappast inte ha det en lördagskväll. ;) Nej men har man roat sig under veckan så är det bara bita i det sura äpplet även fast det är helg. Ska jag vara ärlig så är jag inte ens det minsta sugen på något som har med alkohol och fest att göra och kommer nog inte vara det på ett tag heller. Så det gör mig ingenting att jag nu sitter här och ska slå upp boken som tentan ska skrivas utifrån, rätt skönt att sitta med lite musik och sina egna tankar ett tag. Har dessutom haft en mysig dag inne i Strängnäs med Linn idag så känner att jag laddat upp med lite härlig energi från det också. :) Vart lunch, lite shopping av bland annat nya underkläder och sen avslutade vi med en fika. 
 
Kaffe och morotskaka (den största jag någonsin sett tror jag) till fika. :)
 

Mammas & Pappas dag!

Nu så har jag nästan återhämtat mig helt känns det som, men större delen av den här dagen har jag kännt mig rikigt sliten. Men efter att ha kämpat mig igenom en föreläsning på förmiddagen och sen en bakislunch med pizza tillsammans med Caroline så kändes det som att livet blev lite lättare. ;) Har även hunnit med att mysa med min söta Wilma och njutit  av en extra mysig middag med familjen då mina kära föräldrar idag firar 21 år som förlovade. Är det inte ganska så fantastiskt hur två människor kan älska varandra så mycket och att hålla ihop så länge. Det är något som jag verkligen vill ha någon gång i mitt liv, den där starka kärleken, den där kärleken som är på riktigt som alla någon gång drömmer om. Jag kan ibland le av tanken på att mina föräldrar faktiskt fortfarande efter 22 år tillsammans pussar varandra hej då varje morgon. Det är fasiken kärlek det! ♥
 

Vinkväll med Hilda

Bjuder på ett par vackra bilder från kvällen igår. Tror inte att de bör sägas så mycket om kvällen än att den var toppen men kunde ha slutat bättre än att Malin spenderade fyra timmar på golvet i Hildas badrum. Så som ni kanske förstår så har det varit en riktig bakisdag för mig och min vän idag då större delen av tiden har spenderats på soffan med godis, musik och lite film. Ja en rätt skön onsdag helt enkelt om man bortser från bakisheten. ;) Hoppas ni har haft en betydligt skönare dag. Nu blir det sova och hoppas på att morgondagen bjuder på lite mer energi då jag faktiskt har en hel del att göra då. :)

 

Toktrött

Sitter hemma hos Hilda, trött som ett as och bara undrar hur tusan jag ska orka ta mig igenom resten av den här dagen levande. Sov ungefär fem timmar i natt och spenderade sedan förmiddagen med att försöka hänga med under en faktiskt ganska så intressant föreläsning. Sen vart de bussen till Västerås där jag mötte upp Hilda och snodde hennes nycklar, sen en sväng ner på stan för att handla lunch och nu har jag suttit här sen dess. Inne på femte koppen kaffe för dagen och börjar känna mig lite skakis men egentligen inte ett dugg piggare, så kanske inte borde dricka mer sen. Ska bli intressant att se om jag orkar med den där pubbkvällen vi har pratat om.. 
 
Nu blir de nagelfix för min del.. ha de gott. :)

Två månader med Wilma

Helt galet att jag nu ganska så precis (tidsmässigt t.o.m.) haft mitt hjärta hos mig i två månader! <3
 

Vecka 42

Måndag:
# 10.15 - 12.00 Föreläsning
# 10.30 Wilma får nya skor.
# 19.00 Vendelaträning
# 20.00 Inlämning av Litteraturgenomgången
# Träna?
 
Tisdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Åker till Hilda i Västerås! :)
 
Onsdag:
# Heldag hos Hilda! :)
 
Torsdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Träna!
# Rida Wilma
 
Fredag:
# Pluggdag!
# Träna!
# Wilma
 
Lördag:
# Pluggdag!
# Träna!
# Wilma
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Träna!
# Wilma

Time to run

 

Skriva litteraturgenomgång

Idag ägnar jag all min tankeförmåga till två stycken engelska artiklar som ska läsas och förstås för att jag sen ska kunna skriva en litteraturgenomgång av dom. Inte alls skoj, men ämnet är ändå rätt okej så det ska nog gå bra. Och med lite extra sistaminuten press så funkar de ju alltid. Ja den ska in klockan 20.00 imorgon och under morgondagen har jag inte allt för mycket tid på mig att skriva så planen är att bli så gott som klar idag, och så är även tanken att jag ska hinna med att både träna mig själv och hästen. Men krisar det med tiden så får nog faktiskt Wilma vara ledig idag, hon har ju gått de senaste dagarna och de blir ett pass imorgon så en dag ledigt skadar ju inte. ;) Men nu så ska jag återgå till den första artikeln och sedan blir de lite go musik i lurarna och en löprunda! :)

Mysig present

Igår kväll så var Vendela här och hämtade lilla Astor som varit hos oss drygt en vecka när hon och Emil varit i Turkiet. Och den gulliga människan hade med sig presenter hem. Jag fick den här supermysiga tröjan som jag troligtvis kommer bo i nu under hösten och vintern. :)

 

11 Oktober 2013

Jag minns faktiskt inte sist jag var såhär trött, men deär väl skönt på ett sätt. Vad som inte är lika skönt är att jag har varit vaken sen fem imorse och sedan lyckades få en total blackout när jag skulle skriva tentan och kuggade totalt. Men sen så var hela tentan rätt skum också så det berodde inte bara på det. Blir protest med hela klassen på måndag då vi faktiskt blivit lite lurade inför de här och då betygsupplägget inte alls var rimligt. 
 
Men vad gör man då när man kommer hem deppig en fredagsförmiddag, jo man hoppar i stallkläderna och sticker upp till stallet fför en mysig tur i sköna vädret på bästa hästen. :) Något nervig var hon idag men var endå skönt att få koppla bort allt annat jobbigt och bara vara där ensam med mitt hjärta. :) Efter det så har jag även hunnit med att springa en runda och så kört lite andra övningar hemma. Så trotts allt är jag rätt nöjd med dagen och känner att det kanske inte vore helt fel att krypa ner i sängen nu, lite tidigare än vad som kanske är normalt en fredagskväll. Men jag har ju i alla fall gjort det som förväntas, skålat med ett glas vin tillsammans med Hilda över skype. ;)
 
Så nu säger jag god natt från mig så tar vi nya tag imorgon. :)

John Legend

Tänkte att det var dags att bjuda på lite bra musik, så här kommer fyra av mina favoriter med den otroligt duktiga John Legend. Men jag rekomenderar er även att kolla upp lite fler av hans låtar.. de finns mycket bra att lyssna på. :)
 

Good morning

Med brist på idéer till rubrikförslag såhär på morgonen så får det bli en inte så kreativ en. ;) I vilket fall så god morgon på er. Känns som det kommer bli en riktigt höstig dag, och vilken tur då att jag inte kommer kunna lämna böckerna alls. Idag blir det en låång och tuff dag för min del. Tanken är nämligen att jag ska lyckas läsa mig igenom hela mattekursen och förhoppningsvis komma ihåg något av det också. Vi får väl se hur det går med den saken, det värsta som kan hända är ju att man får göra om tentan vid ett senare tillfälle. :P
 
Så nu tänkte jag sätta på lite kaffe och sen kasta mig ner bland de matamatikutvecklande miljöerna. :) 
Ha en bra dag gott folk! :)

Träna bort träningsvärken

Folk brukar ju säga att man ska träna mera när man har träningsvärk för att den ska försvinna, så eftersom att jag igår sprang min första runda på över en månad så var ju träningsvärken idag ett faktum. Men det hindrade mig då inte från att ge mig ut på en runda även idag. Har även kört lite andra övningar hemma så det känns verkligen i varenda muskel just nu och jag vågar knappt tänka på hur de kommer kännas när jag ska ta mig upp ur sängen imorgon. Dock så tycker jag att det är superskönt att det känns att man har gjort något och jag blir så jäkla motiverad till att fortsätta för att så småning om nå målvikten. :)
 

Bitter?



Jag lämnade stallet sist igår kväll och kom dit först imorse. Det här stod på whiteboarden när jag kom dit idag.. Det måste verkligen vara höjden av bitterhet, att folk ens orkar göra sånt. Verkligen skrattretande.

Bastille

Många av er har säkert hör Pompii som spelas överallt nu för tiden och kanske även Things we lost in the fire som även den spelas lite då och då i butiker och på radio, men är inte lika säker på om ni faktiskt har koll på att de är Bastille som gjort även den. I vilket fall så är det ju två riktigt bra låtar och jag har även hittat några andra favoriter, som jag faktiskt aldrig hört när man varit på stan eller haft radion igång. Och då kan jag ju inte vara den som undanhåller dess godingar för er ellerhur. ;) Så här kommer några låtar som jag i princip lyssnar på dygnet runt nu för tiden och alla är gjorda av Bastille. Måste bara tillägga att min personliga favorit är Laura Palmer, så den måste ni i alla fall ge en chans. :)
 

Morgontrött

Jag är ju inte direkt någon morgonpigg typ men på något sätt är de ändå rätt mysigt att gå upp när de är mörkt, tända lite mysbelysning och äta frukost på soffan framför en film. Sen att min sega morgon slutade med fyra timmar på soffan med Astor snarkandes brevid var väl kanske inte helt enligt planerna. Men nu så ska jag göra mig dagens andra kopp kaffe och sen är det dags att sätta igång med lite plugg för min del. Idag är verkligen en sån dag då examensdagen känns extremt långt bort, men samtidigt väldigt nära. Hur ska man orka? Hur ska man hinna? Ja men jag vet att de går, det har jag bestämt mig för och då är det så. :)

Bra dag

Idag kan jag i alla fall gå och lägga mig utan dåligt samvete för att jag borde ha gjort massa saker som jag sen inte orkat eller haft lust till. För idag har jag verkligen pluggat, jag har busat och varit ute och gått med Astor, jag har jobbat min häst från marken så att både hon och jag blev helt svettiga och trötta. Så det enda jag kan säga att jag kanske hade viljat hinna med var att springa en runda, för de var såå länge sen sist och jag vill verkligen.. Men jag har inte haft tid under dagen och nu ikväll så sätter min mörkrädsla lite käppar i hjulen där. Så nu väntar sängen för en väldigt trött tjej som varit vaken sen klockan 6 i morse och ska upp lika jäkla tidigt imorgon igen. Så sov sött nu alla goa nattugglor där ute! :)
 

Intensiv pluggvecka väntar

Så var det åter igen en ny vecka och just den här veckan innebär för mig extremt mycket plugg. Det är en salstentamen i Matematikutvecklande miljöer som ska skrivas på fredag och den här gången får vi inte ha med oss någon litteratur, så det är alltså bara att göra allt för att nöta in så mycket som möjligt tills dess. Tentan är då uppdelad i två delar som jag har förstått det, en där vi testas i våra matematikkunskaper upp till en svårighetsgrad för årskurs sex.. Ja man undrar ju varför vi ska testas så högt när vi utbildas till förskollärare (?), men av någon anledning är det säkert bra. Sen så är det en mer teoretisk del utifrån dom två böckerna som vi har som obligatorisk litteratur till den här kursen. Måste erkänna att det är en riktig lättnad att böckerna är rätt tunna. ;)
 
Så nu har jag spridit ut mig över hela köksbordet (bästa pluggstället när man är ensam hemma) och ska sätta tänderna i plugget ett par timmar nu innan det är dags för lunch och promenad med Astor.

Vecka 41

Måndag:
# Pluggdag.
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Tisdag:
# Pluggdag!
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Onsdag:
# Pluggdag!
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Torsdag:
# Pluggdag!
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Fredag:
# 8.10 - 12.00 Salstentamen
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Lördag:
# Pluggdag!
# Wilma
# Hundvakt till Astor.
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Wilma
# Hundvakt till Astor.

Edvina i stallet

Idag så fick jag äntligen med mig Edvina upp till stallet och jösses så imponerad jag är av den tjejen just nu... Från att vara livrädd till det ni ser på bilderna nedan. Ja min Wilma kan då charma alla. ;D
 
 
 
 
 

Myskväll med tjejerna!

Ikväll är det dags för en efterlängtad myskväll med mina två favorit tjejer hemma hos Edvina. Var länge sen vi sågs alla tre så ska bli riktigt roligt, våra tjejkvällar brukar ju ha en tendens att bli något utöver det vanliga. ;) Sen så fick jag ju äran att fixa efterrätten, och vem kan egentligen säga nej när Edvina kommer med så fina ord.. "Jag tänkte vi skulle ha knytis. Så får du göra efterrätten.. Du är ju så bra på det!" Så igår kväll när jag kom hem från stallet så var det ju bara till att kavla upp ärmarna och sätta igång och göra min goda chokladpaj, för de kan ju faktiskt aldrig bli fel när efterrätten innehåller lite drygt 400g choklad i olika sorter. ;)
 
Men innan det är dags att träffa tjejerna så ska jag upp till stallet och fixa med min lilla tjej och så ska mamma och pappa åka och hämta hö.. Så de blir att svettas lite också. Kanske lika bra det med tanke på att jag vet vad som väntar ikväll.. :)
 
Svårt att hålla sig när den här står i kylen och väntar...
 

Bara viljan finns!

Jag vet att jag skrivit om det förut och att ni har sett bilder.. Men nu närmar jag mig -20 kg och jag kan på riktigt ställa mig framför en spegel idag och tycka att jag ser bra ut. Framförallt så kan jag tänka att fy fan vad bra jag är som klarat det här helt på egen hand! Jag bestämde mig för att jag skulle klara det och det har inte alltid varit en dans på rosor. Men när jag sitter och kollar på alla gamla bilder från resans gång så känner jag bara en enorm stolthet. Jag känner mig stark både fysiskt och psykiskt, jag har lärt mig att allt går bara viljan finns där!

 
Juni 2011
 
 
December 2011
 
 
Augusti - September 2012
 
 
Januari 2013
 
 
Augusti 2013

Älgskräck

Jag kanske skulle skriva älgfobi eller älgrädsla istället, men det är nog ändå skräck som beskriver känslan bäst som uppstår i mig när jag möter dom här djuren i verkligheten. När jag googleade efter en passande bild till mitt förra inlägg så dök det upp en hel del bilder som får mig att undra hur en del människor tänker.. Visst jag kan hålla med om att älgar kan vara häftiga och jag förstår varför man kallar dom för skogens konung. Men någon slags självbevarelsedrift måste väl folk ändå ha? Jag får ju ont i magen bara jag ser det! Men så har jag ju precis som lilla Nova här nedan stött på en del fulla älgar som ätit jästa äpplen. Och jag har stött på en del riktigt hotfulla sådana, speciellt när man kommer på häst. Jag har även kompisar som blivit jagade av älgar när dom varit ute och ridit. Så vart min rädsla kommer ifrån det vet jag, och den grundar sig ju faktiskt i någonting. Men jag tror faktiskt att fler människor borde inse att detta faktiskt är stora djur, vilda djur, djur som inte tvekar i att försvara sig om dom känner sig trängda eller nu på hösten när dom som sagt äter fallfrukt som jäst blir fulla och riktigt oberäkneliga.. Nu uppmanar jag inte folk till att bli rädda, men kanske tänka en gång extra innan man går allt för nära.
 
 
 
 
 
 
Bilderna är alltså lånade från google

Onsdagen

Jag glömde verkligen helt bort bloggen igår, kanske inte så konstigt med tanke på att jag inte satt så mycket vid datorn heller. Var en ganska tråkig föreläsning på förmiddagen som nog hade kunnat vara intressant och det inte börjat med att läraren skulle försvara sig och idiotförklara oss efter utvärderingarna vi fick skriva efter föreläsningen i tisdags. Man kan ju verkligen undra varför dom vill ha in utvärderingar om dom tar så jäkla illa vid säg när vi frågar hur dom tänker. Men nog om det. Efter föreläsningen så blev det en liten runda på stan med Edvina och sen tåget mot Strängnäs där jag gick hem till Caroline för en fika men henne och hennes underbart söta tvååriga son. :) Sånt som verkligen behövs ibland för att ladda upp batterierna såhär på hösten när livet i allmänhet börjar kännas ganska så grått. Det gäller verkligen att ta vara på dom där riktigt sköna stunderna. :)
 
När jag kom hem sen så vart det matfix och sen stallet och en uteritt på min Wilma, mötte en nedrans älg gjorde vi också.. Ni som känner mig eller har hängt med här ett tag vet att det absolut inte är mina favoritdjur. Att den dessutom kom utspringandes från en tomt utan att varken jag eller Wilma hade sett den innan gjorde ju inte direkt saken bättre då vi båda blev jäkligt överaskade och rädda. Men älgen sprang iväg och vi överlevde (även om det var på gränsen), och efter det skrämmande mötet tog vi oss en lite galopp över ett stort fält i kvällssolen. Så underbart att ha en häst som man kan göra sånt med till och med när man är ute själv på ett stort fält, att alltid veta att säger jag stopp så är det stopp och inte en massa bus och egna påhitt. :)
 

Oktober 2013

Ny månad och nya tag! På senaste tiden har jag verkligen legat på latsidan när det gäller allt för mycket i mitt liv, men nu jäklar är det dags att ta tag i allt. En fjärdedel av året återstår och av det tänker jag göra det bästa. Jag ska ta tag i och fixa det sista med körkortet, jag var ju så jäkla nära en uppkörning för någon månad sen så de är ju bara löjligt att jag la det åt sidan över huvud taget. Så nu kör vi! (hehe) :) En annan sak som också blivit lite undanglömt är det där med träningen, bara några få kilo kvar till målet som jag ju skulle klara 2013 så nu jäklar är det dags att skärpa sig igen, bort med sockret och sätta igång med löpningen igen så ska dom där ynka kilona vara borta till nyår. :)
 
En annan sak där jag verkligen MÅSTE skärpa mig är när det gäller skolan, jag vet inte vad det är som har tagit åt mig den här terminen men motivationen är helt bortblåst.. Och hela tiden så tänker jag att äsch jag kan ta de här imorgon och sen blir det inte av. Så där måste jag verkligen göra en uppskärpning. Jag brukar ju alltid vara hon som har koll och vet vad som ska göras och när, men nu vet jag fasiken ingenting så jag känner mig lite vilsen som människa nästan. :P Men nu så, nu gör vi en nystart och tar tag i livet, ska bara lyckas motivera mig själv tillräckligt mycket också. Dock vet jag att jag brukar lyckas rätt bra med det om jag bara sätter ett startdatum och sen är stenhård mot mig själv när det gäller allt. Så till alla er skeptiska som säger att det aldrig funkar det där att säga "imorgon börjar mitt nya liv", ni kan inte ha varit med på min resa i livet speciellt länge.. Det är ju faktiskt precis så som jag har lyckats gått ner närmare 20 kg så här långt. Bara genom att hitta viljan och bestämma sig kan man komma hur långt som helst! :) Dessutom blir i alla fall jag lite extra motiverad när jag sätter ner det jag strävar efter svart på vitt här i bloggen, det gör det mer verkligt liksom och det känns lite mer som att nu har jag bestämt mig så nu är det bara att köra på. :)
 
Sen har jag ju inte glömt bort min fina häst, men där är motivationen just nu på topp så de känns inte som att jag kan göra några förbättringar där som det ser ut nu. Men jag har en plan och det är att försöka ta privatlektion en gång i veckan eller kanske varannan. Det ger både mig och hästen så himla mycket så det är helt klart värt att lägga pengar på, och så har jag ju den härligaste ridläraren av dom alla så de är verkligen bara roligt att kunna unna sig den där timmen då och då. Och träningsvärken jag får är ju bara en bonus, jag menar.. både jag och hästen blir ju snygga på samma gång liksom. ;)
 
Så Oktober.. Nu tar vi tag i livet igen! :)

God morgon

Började min dag i stallet med mamma, så himla mysigt att börja dagen där och sen också kunna känna att det är färdigt där för dagen. Allt jag har kvar där uppe idag är att mysa och fixa med min tjej så bara de roligaste kvar alltså. :) Ska bara ta mig till skolan och hem innan dess.. Inte sådär jättepepp på en eftermiddagsföreläsning, speciellt inte nu när jag dessutom fick jobberbjudande. Men men de är bara att bita ihop och ta sig dit.De känns ju lite roligare med nyfixade naglar i alla fall, ja jag är nog en riktig tjej när de gäller sånt.. De piggar ju verkligen upp med snygga och frächa naglar vad man än ska göra. :)
 
Nu ska jag hoppa i jeansen och sen kila iväg till bussen. Ha en bra dag! :)
 
Dom är för söta dom här två. Äter ur samma hög och går knappt med än en halvmeter ifrån varandra. :)
 

RSS 2.0