Planeringsdag

Ny vecka och det är dags för terminens första planeringsdag. Det bästa med planeringsdagarna är lyxfrukosten som chefen bjuder på, så nu sitter jag här hemma med en kopp kaffe och laddar upp lite smått inför dagen. Vad jag vet så ska vi lyssna på någon liten miniföreläsning (har inte riktigt koll på vad de kommer handla om än) och såklart planera inför våren. Så blir en spännande dag alltså.

Ikväll har jag tänkt att jag ska försöka hinna rida lite, men blir klockan för mycket så får det bli markjobb då det behövs mindre utrustning då. Men nu ska jag ta och bege mig mot jobbet.


Underbar söndagstur

Det blev en riktigt härlig uteritt i solskenet idag med ett trevligt gäng. Drygt 1,5 timme var vi ute på äventyr och Wilma som är äldst och tryggast i gänget fick ta täten. Dock så tyckte fröken att det fanns en del spöken i skogen just idag, men skönt nog så är det mest extrema hon gör när hon blir rädd är att backa och sen stå som en staty i några sekunder. Så ingen skada skedd alltså. Bortsett från hennes små idéer så skötte hon sig exemplariskt och vi kunde verkligen njuta av både omgivningen, vädret och sällskapet. Älskar verkligen sånna här dagar!



Nytt till Wilma

Vi gick ihop tre stycken i stallet och beställde lite grejer från hästkällaren.se när de hade 40% rabatt på hela sortimentet, på så sätt blev frakten billigare. Jag passade på att köpa några nya lindor och en väska till. En perfekt grön färg nu när våren förhoppningsvis kommer snart.


Söndagsfrukost

Vaknade inte direkt utvilad idag trotts sovmorgon, men efter lite frukost och kaffe framför ett par avsnitt av Beauty and the Beast så hoppas jag att det känns lite bättre. Vid tolv ska jag kila upp till stallet för att fixa dagens syslor och rida ut i det härliga vädret med tjejerna i stallet. Men innan dess ska jag bara ta det lugnt här hemma.

Passar även på att inviga en av mina nya skålar som jag köpte igår, perfekta både för gröten och som snacksskålar.

Be smart...


Lördagsmorgon i stallet

Ursäkta frånvaron men man kan väl säga att det varit en minst sagt rörig vecka. Lovar att berätta mer om den sen men först ska jag göra mig iordning för lite shopping. I alla fall så var en lördagsmorgon i stallet precis vad jag behövde efter allt som hänt, att bara få strosa runt i stallet helt själv och göra alla sysslor i min egen takt utan någon som helst stress. Dessutom helt underbart väder idag!



Vilodag

En morgon i stallet och en lång dag på jobbet avklarad så var rätt skönt att kunna spendera lite tid på soffan innan det var dags att åka upp till stallet för andra gången. Wilma fick en välbehövlig vilodag efter helgens bravader, dagens mockning visade hur slut hon var efter gårdagens tvåtimmarstur. Tror dessutom att jag behövde vilan minst lika mycket som Wilma. Istället fick jag ägna lite tid till att handtvätta benskydd nu ikväll, så nu är det bara att hålla tummarna för att dom hinner torka till morgondagens träning. Men nu ska jag ta och släcka lampan då det väntar tidig uppgång imorgon för min del. Natti natti mina vänner! 

Bästa benskydden någonsin om man som jag har en kräsen häst som är känslig om benen och man inte alltid orkar linda. :)

Lång uteritt

Två timmar i skogen på världens bästa Wimlans rygg tillsammans med Vendela och Vigge. Bästa sättet att spendera en söndag på helt klart. Kan dock säga att jag var en smula frusen när vi kom tillbaka efter två timmars skrittande i skogen. Men Wilma var helt slut och till och med svettig efteråt så det tog rätt bra på fröken med en hel del klättring och lyftande på fötterna trotts det lugnare tempot.


Lördagsgodis

Efter en ridtur i snöovädret var jag så extremt godissugen att jag inte kunde låta bli att åka ner till ica för att köpa med mig lite hem, alldeles för mycket såklart. Men man måste ju få unna sig lite ibland. Så nu har jag krypit upp i soffan och kollar på några avsnitt av Beauty and the Beast innan det är dags för Mello.


Girls night

Det blev en supertrevlig kväll igår med ett härligt gäng tjejer. Det bjöds på tacos, goda ostar, godis och gott att dricka. Större delen av kvällen ägnades åt spel (Med andra ord) och en massa skratt. Helt klart en perfekt fredagskväll!


Händelserik vecka

Dags att checka ut för dagen, det har varit en minst sagt spännande men också påfrestande vecka. Så det känns verkligen bra att det är fredag imorgon. Men med en en vecka som inte bara inneburit massa arbete utan också kantats med sadelprovning och sadelköp (lovar bilder när den putsats upp lite sen), foderföreläsning och ett gäng riktigt mysiga och energiboostande stunder med världens bästa Wilma så kan man ju inte annat än känna sig rätt nöjd. Dessutom så avslutas veckan med firande av Vendela imorgon kväll, den blivande 35 åringen bjuder på middag och en kväll med ett härligt gäng tjejer. Så nu är det dags att släcka lampan och försöka sova, skönhetssömnen behövs ju för att ta sig ann en fredag som troligtvis kommer bli helt underbar. :)

17 Februari 2016

God morgon! Sitter här med kaffe koppen i högsta hugg, efter endast fem timmars sömn kan man säga att jag inte direkt känner mig pigg och allert idag. Men det brukar bli bättre när man väl kommer iväg till jobbet. Dagen kommer spenderas med ett antal timmar med jobb och sen ska jag åka upp till stallet och mysa med världens bästa Wilma. Blir antingen en vilodag eller lite lättare träning, det beror på hur mycket energi jag har när dagen närmar sig sitt slut.

Men nu ska jag ta och dricka upp mitt kaffe och sen bege mig mot jobbet.


St. Hippolyt

Kvällen har spenderats på en mycket spännande föreläsning om hästens matsmältningssystem och foder. Känner mig rätt nöjd med Wilmas foderstat för tillfället men kommer dock bli lite ändringar, eller snarare tillägg om ett tag då våren gör sitt intåg för att förhindra att fröken Wilma får fång igen. Men efter samtal med en expert på området så känns det som att jag redan hade rätt bra koll på läget. Mer om Wilmas foderstat får vi dock ta en annan dag för nu behöver jag verkligen sova så jag orkar upp och öppna på jobbet imorgon.

Fika och en lite goodiebag fick vi också. Så trevlig kväll ordnad av bästa Allboden Strängnäs. :)

Varför?

Den 5 Oktober 2015 började jag ett nytt kapitel i mitt liv, jag hade bestämt mig och det var nu dags att börja min resa. Men framför allt hade jag äntligen hittat mitt varför som verkligen skulle ge mig drivkraften att kämpa vidare även de jobbigaste stunderna. Nu är jag så nära -10 kg målet att det känns som jag kan ta på det och jag känner mig mer målmedveten än någonsin att fortsätta kämpa. Vad är då mitt varför? Framför allt så vill jag må bättre, men jag vill också bli en bättre ryttare, och för att bli det måste jag orka mer och bli starkare. Så målet är minus 20 kg totalt och som sagt så har jag snart kommit halvvägs vilket känns helt fantastiskt. Så nu kämpar jag vidare för att Wilma och jag tillsammans ska kunna bli bättre. Sen har jag haft stor hjälp av Forever Livings produkter och kostprogram som verkligen har gett mig verktygen till att skapa nya hälsosamma vanor och bli av med mitt sötsug.
 
Vart vill jag komma med det här då? Jo jag vill visa att ingenting är omöjligt, men det blir så mycket lättare att fortsätta kämpa om man hittar sitt varför. Den där anledningen som gör det lättare att förändra sitt liv till det bättre. Men jag vill också säga att det viktiga är att du gör det av en andledning som är för dig själv, inte för att göra någon annan nöjd eller för att passa in. Man behöver ett varför som får dig att känna att det är värt det. För jag kan lova att det kommer inte att bli enkelt men det kommer att vara värt det. Det behöver heller inte handla om viktnedgång, det kan handla om att bli av med ett beroende eller skapa en ny bättre vana. Ja det kan handla om precis vad som helst men att hitta sitt varför är det som gör att man klarar av det.
 

Sadeltankar

Det blev ingen sadelprovning idag, det blir istället imorgon kväll eller på tisdag. Jag har länge funderat på att skaffa mig en Westernsadel att ha vid uteritter och lättare ridning för att spara på min fina älskade dressyrsadel och för att ha något lite mer ledigt att rida i. Lite variation skadar ju inte heller och dessutom så har dessa sadlar en förmåga att vara supersköna. Så nu hoppas vi bara på att någon av de två allternativen som ska provas passar fröken Wimlan. Sadlarna som ska provas är begagnade och tillhör båda två någon som jag känner sedan länge tillbaka och eftersom hon inte längre har någon häst som dom passar på så vill hon gärna bli av med dom och jag har fått förtur att prova dom. Så skönt när man verkligen kan låna sadlarna och testa ordentligt, det blir ju inte riktigt lika komplicerat som när man ska prova och köpa en sadel av en främling. Så som sagt nu är det bara att hålla tummarna och vänta.
 

Valentine's day

Det är söndag och alla hjärtans dag. Har ni några speciella planer för dagen? Kanske med någon som betyder lite extra. Själv ska jag spendera dagen med mitt hjärta i stallet, vem är bättre att fira dagen med än den som betyder allra mest. Inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag, eventuellt ska vi prova en sadel som jag är lite intressead av att köpa men det beror ju på om den passar Wilma. Sen kommer dagen spenderas med städning och tid i tvättstugan, precis som en helt vanlig söndag alltså. Kanske att jag tar fram lite god choklad och myser framför tv:n också.
 
Så alla ni singlar där ute, deppa inte för att ni inte har den där speciella personen att fira med. Tänk på att alla hjärtans dag är värt att fira med sin familj, med sina vänner eller någon annan som betyder extra mycket. Det är helt enkelt bara en dag till för att visa lite extra uppskattning, omtanke och kärlek på. Även om det är något som jag kan tycka att men borde göra oftare än en dag om året. Så ha en bra dag, skäm bort er själva och njut lite extra.

Trött på vintern

Kom precis innanför dörren efter lite Melomys hemma hos mamma och pappa. Så skönt att komma hem till min varma lägenhet efter att ha varit där, är så inte van vid 16-17 grader inomhus längre. Just nu har jag 22 hemma hos mig och det känns perfekt. Extra skönt när man tagit sig hem på kvällen och snön bara vräker ner ute. Vad hände med våren som var på gång liksom?! Jag kände mig så färdig med snön och kylan för den här vintern och så ska det envisas med att börja om igen. Det som kändes så himla bra att ridbanan äntligen hade tinat upp och gick att använda ordentligt. Men men det är väl livet när man bor här i mellersta Sverige.. man kan aldrig veta säkert när det är vår på riktigt. Men nu ska jag sluta svamla om snön och bädda ner mig i sängen istället, det är ju en dag imorgon också.

Utsikten från mitt köksfönster för tillfället. :)

Äntligen helg

Det har gått några dagar sen jag kikade in och uppdaterade här nu, faktum är att tiden inte riktigt varit på min sida den här veckan och det känns som allt bara gått i ett. Då hamnar bloggen inte högst upp på prioriteringslistan. Men nu är det helg och äntligen finns det lite dötid att göra av med. Dock spenderas en hel del timmar i stallet som vanligt. Började morgonen där och skulle bara fixa dagens syslor lite snabbt innan jag skulle hem igen och äta lite frukost, ja men visst var inte hemma igen förns 10.30. Till mitt försvar så har jag en extra häst att ta hand om den här veckan då Nettan är nere i Skåne och roar sig med familjen. 
 
Sen jag kom hem från stallet har det inte hänt mycket här, mest hängt på soffan och sett några avsnitt av Beauty and the Beast. Bestämde mig för att se om serien från början då det var superlänge sen jag såg den. Fyrtio minuters avsnitt är perfekt när man som jag alltid kommer hem sent från stallet och inte har allt för mycket tid över innan det är läggdags men samtidigt vill man ju hinna koppla av lite på soffan. Men nu ska jag ta tag i röran här hemma, dags för städning alltså.
 

Vardagslyxar

Eftersom jag slutar tidigt på tisdagar så är det också den dagen som jag hinner lägga lite mer tid på middagen innan eller efter det är dags att fixa stallet. Så idag vardagslyxar jag lite med klyftpotatis, stekt kyckling som sen fått koka ihop med creme fraiche och till det lite fetaost och gurka. Så enkelt men ändå superlyxigt. Fick dessutom en matlåda över så blir lite vardagslyx någon mer dag den här veckan.

Nu ska jag dock ta reda på disken innan det är dags att åka upp till stallet och bästa Wilma.


8 Februari 2016

Måndag och en ny vecka är igång. Jag är tröttare än tröttast, men det blir gärna så när man vet att man ska vara på jobbet 9.00-20.00. Ja ni läste rätt, det är planeringskväll som gäller. Skönt nog så hann jag med att fixa stallet och pussa på min pärla imorse, men det känns ändå trist att inte hinna dit ikväll. Men jag har en känsla av att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem sen så de kanske är lika bra det.

Nu ska jag ägna några minuter till med min tekopp innan det är dags att fixa dagens mellis.

Lika personlighet

Snubblade över den här bilden igår och det slog mig hur sant det faktiskt är. Lika ofta som Wilma kan gå mig på nerverna lika ofta kan jag känna igen mig i sättet hon beter sig på. Framförallt så är vi båda fruktansvärt envisa men ändå lugna. Så om man sammanfattar hur vi båda är som "personer" så skulle man nog kunna säga att vi är väldigt lika.


Min solstråle

Igår var allt livsfarligt på ridturen, min lugna tjej var som förbytt och matte var nära att slita av sitt hår. Men idag var hon sitt vanliga jag igen (tack och lov) och vi hade ett helt fantastiskt ridpass på banan. Som jag sa tidigare så plockade jag och Therese fram lite bommar för att få dom att lyfta på benen. Och det här är något som Wilma tycker är superkul, ge henne uppgiften att trava över några bommar och hon får värsta energin och suget framåt. Testade även om galoppen fortfarande funkar på ridbanan i båda varven (det har ju inte riktigt varit underlag för sånt där den senaste tiden) och det gjorde den utan tvekan. Så idag känner vi oss båda riktigt nöjda!


7 Februari 2016

God morgon! Eller ja god dag kanske är mer passande egentligen då jag redan varit uppe ett tag. Blev en sån där mysig söndagsfrukost framför tv:n idag och om en stund är det dags att åka upp till stallet. Jag och Therese har planerat att ta fram lite bommar idag så dom verkligen får lyfta på fötterna. 
 
Ber om ursäkt för att jag varit så frånvarande här den senaste veckan, det har varit ett gäng tunga dagar på jobbet med många frånvarande ur personalen och långa dagar så bloggen har liksom fått hamna på sidan av den lilla tiden jag har varit hemma och vaken. Men nu tar vi nya tag igen. Kvällen kommer att ägnas åt att förbereda en del inlägg inför veckan så det finns på lager om det blir tidsbrist igen. Men innan dess ska jag bege mig mot stallet och spendera några underbara timmar med min finaste Wilma.

Moving forward


Middagsfodring


Trötter

God morgon! Efter nästan ingen sömn alls den här stormiga natten börjar jag dagen med en skål med gröt, en stor kopp kaffe och Höökskatalogen som landade på dörmattan igår. Tur att jag jobbar kort dag idag för annars vet jag helt ärligt inte hur jag skulle ha orkat. Men nu ska jag sätta lite fart här innan det är dags att åka. Ha en bra dag hörni! 

Bara hästmänniskor som förstår lyckan i detta!

1 Februari 2016

God morgon! Det är måndag igen (jösses vad fort veckorna går) och jag ska börja dagen med att släppa ut hästarna. Efter det väntar en låång jobbdag. Sen kommer kvällen som vanligt att spenderas i stallet. Känner mig inte helt pigg på den här dagen, hade gärna stannat kvar några timmar till i sängen. Det kan ju dock bero på att jag har en förkylning i kroppen som ännu inte viljat bryta ut, den finns bara där som ett störande moment hela tiden och stretar emot vad jag än ska göra. Men nog om det, det är måndag och det är dags att kicka igång den här veckan.

Den här vyn hade ju inte varit helt fel heller...

RSS 2.0