Planeringsdag

Det är fredag, jag fick en timmes sovmorgon och vi jobbar utan barn idag. En planeringsdag står på schemat och det är massor som ska göras. Bland annat en kvalitetsredovisning för terminen, några eftersläntrande utvecklingssamtal och lite annat smått och gott. Men det känns som att de blir en bra fredag trotts allt, en lugn fredag. Ha en bra dag hörni!


Den dagen

Jag ser verkligen fram enot den dagen när jag kan säga att jag gjorde det, jag klarade av att nå mitt mål. Än är det en bit kvar men jag kommer närmare och närmare för varje dag och jag är fullt beslutsam i att det ska gå. Jag kan om jag vill!


Utanför comfort zone

Extremt mycket utanför min comfort zone. Jag brukar aldrig dela med mig av bilder från när jag rider, av flera olika anledningar. Jag är så medveten om hur bloggvärlden kombinerat med hästvärlden fungerar och det är ingen dans på rosor kan man väl säga. Men idag känner jag mig så himla nöjd med min fina Wilma att jag faktiskt tänkte dela med mig av en liten ögonblicksbild (jag vet att det finns en del att jobba på, men som sagt det är en ögonblicksbild från ett långt ridpass). Jag hade med mig två kollegor från jobbet i stallet idag, den ena har egen häst och ville gärna prova att rida Wimlan. Tack och lov så var det en av frökens bättre dagar och hon jobbade på riktigt fint både när jag och Kicki red.

Tänk att du är bara min, det är så jag måste nypa mig i armen ibland!

Miljöträning

Kvällens träning bestod av arbete på långa tyglar och lite miljöträning. Inte kan man tro att den här tjejen aldrig träffat på en presenning tidigare, mycket skräckblandad förtjusning kan man säga. Vi testade att både gå över den och vara under den. Riktigt kul hade vi och som ni ser så var även Wimlan rätt nöjd med dagens uppgift. 


Eftermiddagsshopping

Nästan inga hela byxor kvar i garderoben och vardagsskor som börjat falla i bitar.. det fick helt enkelt bli en shoppingtur efter jobbet idag. Lyckades dessutom äntligen hitta en lampa till mitt vardagsrumsfönster så att mamma nu kan få tillbaka den jag lånat.

Nu har jag mellanlandat i soffan en stund och fått i mig lite mat, men snart är de dags att hoppa i stallkläderna och bege mig mot stallet för mys och markjobb med min lilla pärla.

Så himla nöjd med nya lampan!

Dom här blir perfekt att ha till vardags, behövde verkligen ett par bättre skor att ha på jobbet.

Min finaste! 💖

Det finns inte ord nog för att beskriva hur mycket jag älskar min finaste Wilma. Det spelar ingen roll vad vi gör eller hur det går, hon kommer alltid att vara min nummer ett, min finaste.

Ny vecka

God morgon! Nya vecka och nya tag är mitt motto den här måndagen, det tillsammans med en stor kopp morgonkaffe ska nog den här dagen att bli riktigt bra. Jag stänger på jobbet och sen väntar massa mys med min favorit Wimlan, tanken är att vi ska ta en liten promenad så vi håller tummarna för att regn och snö håller sig borta.

Ha en fin dag hörni!


24 April 2016

Sitter uppkrupen i soffan efter ett varmt bad. Det har varit en bra söndag, ganska lugn men ändå fått mycket gjort. Garderoben är rensad (en hel del fick rensas ur och kommer förhoppningsvis till nytta hos någon annan), Wilma fick klättra i skogen och all tvätt är fixad. Så nu ska jag bara luta mig tillbaka i soffan en stund innan det är dags att dejta John Blund.


Härliga lördag

Började lördagen i stallet med utsläpp av hästar och det vanliga sysslorna. Sen svängde jag förbi hemma hos mamma och pappa för lite kaffe. Nu har jag nyss landat hemma i min nya soffa och fått i mig lite lunch. Funderar lite på hur eftermiddagen och kvällen ska spenderas, skulle behöva städa och fixa lite här hemma och sen ska Wilma ridas.


Hjälpredan

Så här fint låg Enzo på mattan i köket när jag diskade tidigare ikväll (man kan ju inte lämna godsakerna obevakade när någon annan är där). Nu säger vi god natt jag och min lilla sambo/hjälpreda.

Wilmas onsdag

Fick den här bilden av en av tjejerna i stallet, någon var inte helt nöjd med tillvaron...

Lite balansträning för matte under slutet av gårdagens ridpass som gick hur bra som helst (bortsett från några små busstreck från fröken).

Dags för munkorg

Ikväll när jag tog in fröken hade hon puls i båda frambenen, något som jag hade hoppats att vi skulle slippa helt eller att det i alla fall skulle dröja ett bra tag till innan den dök upp. Men sån tur hade vi inte, så nu är det alltså dags att sätta på munkorgen när hon är ute i hagen. Det känns såklart inte alls kul (mattehjärtat blöder) men hellre den än att hon blir sjuk och har hon munkorgen kan hon ju också få fortsätta gå med sina kompisar. 


I made it

Jag är såå glad att den här dagen äntligen är över, så nervös jag var när jag vaknade imorse och den konstanta prestationsångesten hela dagen. Men nu är det över, alla samtalen är genomförda och vi har fått så himla mycket beröm och positiva ord att jag kommer kunna leva på det en lång tid framöver. Och framför allt så kommer jag när det här inlägget är publicerat somna med ett stort leende på läpparna.


En söndag till ända

Lång sovmorgon följt av några timmar i stallet. Det blev ett litet ridpass som vi fick med oss Therese och Hector på, uppvärmning i skogen och sen ett kortare pass på ridbanan. Wilma hade mycket framåtbjudning idag och riktigt lyhörd, så kanske ett vinnande konsept att värma upp i skogen. Hon flyttade sig fint för skänklarna och inte ens i traven protesterade hon (vilket annars brukar vara standard vi förflyttningar i sidled i traven). Så vi avslutade båda väldigt nöjda. När jag var färdig i stallet så åkte jag hem till mamma och pappa för att fortsätta hjälpa till med trädfällningen och äta lite sen lunch. Dock han jag bara vara där en kort stund då det väntade biobesök med ett härligt gäng tjejer, The Huntsman: Winter's War. En helt klart sevärd film men jag rekommenderar att man har sett den första filmen innan då det blir mycket lättare att hänga med på vad som händer och varför. Fick även en del aha-upplevelse angående Snow White and the Huntsman. Så se dom.
 
Nu har jag landat i soffan och precis fått i mig lite mat (bättre sent än aldrig), ska ta bort lite slitet nagellack och sen bädda ner mig i sängen. Imorgon väntar en lång dag på jobbet (6.45-17.15) fylld med utvecklingssamtal, inte direkt så att jag ser fram emot det men det ska verkligen bli skönt när det väl är över. Ni föräldrar där ute som går på dessa samtal skulle bara veta vilket jobb som ligger bakom och hur obekvämt det är för oss att sitta där. Så ja ni kanske tycker att det är jobbigt och tidsödande, men kom då ihåg all tid som ligger bakom och att vi gör det här för erat barns bästa och för att inkludera er i ert barns vardag. Det är min skyldighet att erbjuda er detta och jag hoppas för era barns skull att ni tar chansen. Därför biter jag ihop fast att jag helst skulle slippa och sitter där hela dagen imorgon och pratar med er en efter en. Men nu ska jag sluta babla om det och istället få mig lite välbehövlig sömn så att jag förhoppningsvis vaknar pigg och glad imorgon. Sov gott!
 

Händelserik Lördag

God morgon! Det blev en minst sagt händelserik dag igår och jag känner mig helt mör i kroppen idag. Tänke jag skulle sammanfatta dagen med några bilder.

En förmiddag i stallet med fix och en mysig ridtur (i mitt efterlängtade gula schabrak) tillsammans med Therese och Hector:


Hästarna fick vid tvåtiden flytta över till sina sommarhagar, så nöjda som man kan bli:

Trädfällning, eldning (vem älskar inte att få leka lite med elden under kontrolerade former) och korvgrillning till sen lunch:



Kvällen avslutades sen med insläpp av hästarna och en väldigt sen men god middag vid 21,30. Det blev grillat kött med massa goda tillbehör hemma hos föräldrarna tillsammans med Vendela. Så jag landade hemma i sängen vid tolvtiden, heelt slut kan jag säga. Mellan åtta och tjugo satt jag ner totalt ca 30 min. Dagen idag blir tack och lov lite lugnare, men det händer en hel del trotts allt. Men mer om det lite senare. Ha en fin söndag!

God morgon från stallet


Jobba hemma

Klockan är strax efter 22 och det är fredagskväll. Jag lovar att ni inte ens skulle kunna gissa vad jag har ägnat det senaste två timmarna åt.. tyvärr önskar jag faktiskt att det inte var sant men nu är jag färdig så det känns helt okej. Jag har nämligen suttit i soffan med datorn i knät och skrivit färdigt de sista utvecklingssamtalen som ska hållas på måndag. När det är personalbrist på jobbet på dagtid så får helt enkelt jobbet följa med hem vid sånna här tillfällen och eftersom att jag vill kunna känna mig ledig i helgen så fick det bli att göra det nu ikväll. Men ni kan vara lugna, jag får skriva upp det som övertid så det är absolut inte obetalt arbete. Dock så är jag väldigt trött i huvudet nu och ska nog snart ta och bädda ner mig i sängen.
 
Imorgon väntar en låång härlig dag i stallet och sen avslutas dagen med grillkväll hemma hos föräldrarna, kan väl knappast inte bli bättre! Så nu tar jag ock checkar ut för kvällen så hörs vi mer under morgondagen. Sov gott!
 

En sån period

Mycket som snurrar i huvudet just nu...


12 April 2016

Hur skönt är det inte att jobba på förskola dagar som dessa!? Igår var vi ute från nio till sjutton och jag kan tänka mig att det blir likadant idag, helt underbart att verkligen kunna njuta av vårvärmen. Idag slutar jag tidigt och när jag kommer hem ska det lagas mat, matlådor ska göras och stoppas i frysen så en paus från värmen blir det men sen är tanken att kvällen ska spenderas i stallet. Dagens plan för Wilma är markarbete med långa tyglar, en vecka sen senast så ska bli spännande att se hur mycket hon hunnit klura på det själv. Hon är verkligen expert på att bearbeta på egen hand min stjärna.

Nu ska jag ägna lite tid åt min tekopp tills rasten är slut och sen ska några utvecklingssamtal skrivas. Nästa vecka är det dags för mina första utvecklingssamtal (har dock haft inskolningssamtal innan), ska bli riktigt spännande. Ha en fin dag hörni!

Kvällspromenad med hjärtat!

Det fick bli en mysig skogspromenad i kvällssolen med mitt hjärta idag. Underbart avslut på måndagen att bara få spendera tid tillsammans med Wimlan och rensa tankarna. :)



Monday

God morgon! Det är måndag (igen) och jag har som vanligt lite sovmorgon innan det är dags att jobba lite. Så skönt att kunna börja veckan med att sova lite längre eller åka upp till stallet om jag vill. Idag valde jag dock det tidigare allternativet då jag inte behövdes i stallet på morgonen. Så med massa sömn, en kopp kaffe och strålande solsken utanför fönstret så kan ju veckan inte bli annat än bra. Jag vet dock att det kommer bli lite körigt på jobbet då det är utvecklingssamtal på småbarnsavdelningen och resten av oss ska försöka täcka upp. Men eftersom att det ska vara superfint väder så kommer vi ju i alla fall kunna vara ute hela dagen vilket underlättar enormt mycket.
 
Vad som händer med Wilma ikväll vet jag inte riktigt än, just nu funderar jag på om vi bara ska ta en liten promenad och klättra lite i skogen vid stallet. Annars kanske det blir en vilodag helt och hållet med en massa mys bara. I vilket fall så ser jag redan fram emot att få komma upp till stallet för lite mys med mitt hjärta!
 

10 April 2016

Det fick bli en lång sovmorgon idag och sen frukost framför tv:n, en ganska bra start på en söndag alltså. Om en timme ungefär är det dags att bege sig mot stallet, jag och Nettan var ute på en supermysig långtur igårkväll så vi tänkte göra en favorit i repris idag i det sköna vårvädret. Om hästarna är på bra humör tror jag nog att det blir en härlig galopp på¨mysigaste slingan i skogen. Wilma var på riktigt bra humör igår så jag hoppas verkligen att det håller i sig. Men innan det är dags för stallet ska jag ta mig en kopp kaffe till och rensa mobilen på bilder, har massor som ligger på lager där som behöver laddas över på datorn och sen såklart sorteras. Till kvällen sen väntar tvättstugan och lite fix här hemma, tänkte nog passa på att göra några matlåder och stoppa i frysen också.
 
Så vad hittar ni på för något en skön vårdag som denna? :)

7 April 2016

God morgon! Det är torsdag och faktiskt en utav mina favorit dagar på veckan. Unnar mig en enkel men så god fruktsallad till frukost idag, en halv banan, ett halvt äpple och en halv apelsin. På något sätt känns fruktsallad så lyxigt fast att det är så enkelt att fixa iordning. Dessutom en ganska bra start på dagen om man vill ha ett nyttigare allternativ. Men man får ju såklart inte glömma den obligatoriska koppen kaffe.

Planerna idag är att spendera ett antal timmar på jobbet (8-17.15), leksaksdag så det blir nog spännande. Sen väntar tid i stallet och mys med mitt hjärta. Har inte riktigt kommit fram till vad vi ska hitta på ikväll, det lutar lite åt ett ridpass. Men nu ska jag ta och fixa iordning det sista här hemma och sen kila iväg mot jobbet. Ha en fin dag!

Lång arbetsdag

Tretton timmar och femton minuter spenderade på jobbet idag, helt galet trött var jag när jag kom hem. Svängde förbi stallet en snabbis på vägen hem och pussade mitt hjärta god natt, det behövde jag verkligen (att få sniffa lite häst gör underverk för själen). Sen var planen en varm dusch och att avsluta kvällen framför ett avsnitt av Arrow med en slål fruktsallad, men det sista nämnda hoppade jag över och väljer istället att bädda ner mig i sängen. Ibland får man helt enkelt erkänna sig besegrad. Jag är så glad att det är väldigt sällan jag har så här långa arbetsdagar, det tar verkligen på krafterna. Så nu är det dags att släcka lampan för några timmars välbehövlig sömn. 

Dessa och många fler hittade vi på förmiddagens regniga skogsäventyr!

Bästa Pappa!

God morgon! Mycket riktigt så var Wilma riktigt duktig igår, lite den där 'eld i baken' känslan men utan att bli nonchalant för det. Så stor stjärna till mitt hjärta alltså. Blev även några filmer, så funderar på om jag ska bjuda på någon eller om jag ska vänta ett tag till. Men nog om det, det här inlägget tänkte jag faktsikt tillägna världens bästa pappa som ställer upp i vått och tort. Igår när jag tränade Wilma skulle han byta en grej på min bil som gått sönder (ja jag skriver grej för jag kommer just nu inte på vad det heter och jag har inte tid att ta reda på det heller just nu) och när jag sen var färdig hade han inte gjort bara det utan även bytt till sommardäcken. Vad är kärlek om inte det!? Förra helgen var det ju dessutom han som hjälpte mig att fixa iordning min balkong så fint. Ja alltid när jag behöver ställer han upp utan att tveka. Måste nog ta och hitta på någon liten present som tack sen till bästa pappa! :)

Men nu ska jag ta och kila iväg mot jobbet.. 6.45-20.00 det blir en låång dag helt enkelt. Ha de bra!

Dåliga och bra dagar

Igår hade vi ett mycket bättre ridpass, det var som att hon hade landat efter söndagens kattastrof och verkligen kunde ta till sig hjälperna. Så skönt att de dåliga dagarna sällan är flera efter varandra. Men ändå är det lika jobbigt när de väl dyker upp. Det blev ganska mycket travjobb både i söndags och igår, det är sär det svåra är just nu. Hon går jättefint när jag samlar ihop henne och låter henne jogga riktigt långsamt, men så fort jag försöker få till ett mer normalt tempo så kör hon upp huvudet och liksom "sticker iväg". Så mycket fokus på det alltså med en hel del ökningar och minskningar samt igångsättningar. Idag är planen arbete med långa tyglar så jag hoppas humöret är på samma nivå som igår, men det brukar det vara när vi kör markjobb som tur är. Blir lite lugnare arbete för att bara mjuka upp kroppen, lite yoga för häst skulle man väl kunna säga.

Bild från skogspromenaden förra veckan. :)

Vecka 14

God morgon! Veckorna rullar på i en rasande fart känns det som. Just nu känns det verkligen som att veckorna endast består av måndagar och fredagar. Men det finns ju faktiskt en hel del andra dagar att fylla ut också. Det är vad jag sitter och klurar på just nu, veckans planering. Framförallt hur veckan ska se ut för Wilma och mig, vad lägger vi fokus på och när lägger vi in vilodagarna. Igår hade vi en hel del motgångar (sådär så jag bara ville slita av håret) som behöver filas vidare på och förhoppningsvis så var det bara något som kom av en dålig dag. Det kan vara lite så när hon har fått vila ett par dagar. Men det är bara att rycka upp sig och ta nya tag. Tänkte skriva mer om vår träning och våra framtidsplaner under veckan. Nu ska jag dock dricka upp kaffet och sen åka iväg mot jobbet. Ha en fin måndag!

Det är här mitt liv finns, skulle bli galen utan min almanacka. ;)

Söndagsbrunch

Lite sovmorgon och en söndagsbrunch framför några avsnitt av Arrow. Hur gott är det inte med våfflor?! Igår blev det våffelbrunch med bästa Sophia och idag kör jag själv. Men lika gott oavsett. Förmiddagen spenderas på soffan och sen vid tolv åker jag upp till stallet för lite stallsyslor och kvalitetstid med mitt hjärta. Ett perfekt avslut på veckan helt enkelt.


1 April 2016

God morgon! Redan första april, vad hände? Och självklart slår aprilvädret till med full kraft redan från dag ett, 2 grader varmt och snöblandat regn här utanför fönstret. Men det är fredag så jag klagar inte. Jag älskar verkligen mitt jobb, men jag älskar timmarna i stallet och tiden med min häst mer. Lyxproblem kanske det kallas, men det är väl framför allt det obegränsade antalet timmar som man kan lägga i stallet som gör att jag ser fram emot helgerna så mycket. Sen är jag ju inte direkt känd för att vara någon morgonmänniska så att få sova lite längre skadar inte heller. Men som sagt jag älskar mitt jobb så det skulle jag inte vilja byta bort.
 
Idag är det min tidiga fredag vilket innebär att jag slutar klockan tre, då ska jag komma ihåg att hämta ut lite grejer till min lilla bil och sen vet jag faktiskt inte riktigt hur kvällen blir. Stallet ska fixas och Wilma ska ridas om vädret tänker bättra på sig, sen blir det nog en rätt lugn kv äll antingen hemma eller hos föräldrarna. men nu ska jag ta och bege mig iväg mot jobbet. Ha en fin dag hörni!

RSS 2.0