30 Augusti 2014

Laddar upp med lite kaffe för att jobba kväll. Det blir kvällar på jobbet både idag och imorgon, har hört att de ska vara många barn den här helgen så vi får väl se vad vi hittar på för skoj en lördagskväll som denna. Men först har jag lite att göra här hemma, lite förberedelser inför skolstarten och så ska jag förbi min fina Wilma och ge henne en liten hötuss och några pussar på mulen. :)

 Osminkad tjej med ett litet leende.. vad mer behövs? ;)

Sista terminen...

Blir en till tweet idag.. för att jag inte har så stor lust att skriva en himla massa ikväll men ändå känner massa panik inför hösten...


Sorg


Portable magic


Den där framtiden

Ja det där med framtiden är så svårt på så himla många sätt.. Det är så mycket som man måste tänka på och ta i beaktande innan man ens kan fatta minsta lilla beslut. Men här om dagen.. eller ja i torsdags veckan som va så tog jag ett sånt där stort och skrämmande beslut som i princip påverkar hela min framtid. Och det kändes där och då helt galet och om jag ska vara ärlig så kan jag fortfarande inte riktigt förstå vad jag har tagit mig igenom sen dess just på grund av det beslutet. 
 
Jag ska börja med att säga att ja Elin på sätt och vis hade du ju rätt såklart... ;)
 
Den senaste tiden har det funnits några förskollärartjänster att söka på en förskola där jag väldigt gärna skulle vilja jobba i framtiden (där jag redan jobbat en del som vikarie och trivs väldigt bra), så efter att ha pratat lite med personalen där och mer eller mindre blivit tvingad att söka så kollade jag med chefen för enheten om det ens var någon idé för mig att söka nu eftersom att jag ju faktiskt har en termin kvar på min utbildning. Som svar fick jag att jag skulle skicka in en ansökan på en gång. Så fredag kväll (sista ansökningsdagen) satt jag och skrev mitt första CV och personliga brev någonsin.. Ja lite halvt panik hade jag kan man ju säga. Redan på måndag eftermiddag blev jag uppringd av chefen som ville boka tid för en intervju, först ut var jag dessutom.. Så tisdag klockan 13 fick jag tid. Självklart blev jag superglad men sen så vet ni ju allt om min kaotiska kväll och natt, sen så skulle jag dessutom upp och jobba innan intervjun och hade inte sovit många minuter. Men jag tog mig dit med tårarna brännande bakom ögonen hela dagen och en klump i både hjärta och hals.. Jag stängde ute allt och satte mig i den där fåtöljen och svarade helt ärligt med det första jag tänkte på på varje fråga utan att visa hur dåligt jag mådde.. tills vi när intervjun var slut kom in på att jag var hästtjej och jag inte kunde hålla tillbaka tårarna längre.. Som tur var så var ju båda två som satt med på intervjun hästmänniskor och tyckte jag var otroligt stark och professionell som kunde stänga ute allt och vara så närvarande och svara så bra på alla frågor utan att låta något så stort påverka mig. I efterhand känns det otroligt skönt endå att de kom fram men samtidigt så kändes det inte så himla bra att sitta där och gråta på sin första arbetsintervju någonsin. Men det verkar trotts allt ha gått rätt bra.. jag vart ju inte utslängd i alla fall och jag vet ju att de är flera stycken i personalen som vill ha mig där och verkligen kämpar för att det ska kunna bli så. Men så hänger det ju också mycket på om det går att lösa det med mina fortsatta studier nu under hösten och det där personalkontoret som alltid ska ha sista ordet om alla tjänster. Så ja nu får jag alltså vara nervös och vänta drygt två veckor innan jag får veta hur det blir.. Hur min framtid kommer att se ut.. Så nu hoppas jag att ni alla håller tummarna för mig där ute! :)

Not be defeated


Vila i frid fina Billy!

I natt blev himlen en ängel rikare och vi blev berövade en fantastisk vän och familjemedlem. Så mycket glädje och kärlek den här mannen har spridit omkring sig under sina drygt 25 år på denna jord, ja hela mitt liv har han funnits här och nu så är han borta.. springandes på de evigt gröna ängarna slipper han nu den enorma smärtan som kom så fort drabbade honom hans sista dygn i livet. Att hitta honom liggandes i hagen igår eftermiddag och de oändliga försöken att få honom att må bättre och att sen i tron att han var bättre åka hem en stund för att sedan upptäcka att allt blivit så mycket värre. Veterinären gjorde verkligen allt, men när varken kramplösande eller smärtstillande hjälper det minsta då fanns det inget mer att göra än att låta vår gamle man somna in. Han var så älskad och är nu så enormt saknad, både av människor och de andra hästarna i stallet.. Billy som har stått där större delen av sitt liv, alltid samma box längst ner i vänsterhörnet.. Det är så ofattbart att han aldrig mer kommer att stå där, aldrig mer kommer han gnägga i hagen och komma springandes. Aldrig mer kommer vi få se vår älskade Billy, men han slipper lida och det är det viktigaste, det var den sista handling av ren kärlek vi kunde ge honom. ♥

Vila i frid älskade Billy Baron! Vi glömmer dig aldrig! ♥

Feel the rain


Vecka 35

Måndag:
# Farfar 70 år! :)
# 8.00 - 14.00 Jobb.
# Wilma: 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# Kusin Dennis 11 år! :)
# 9.00 - 13.00 Jobb.
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb.
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb.
# Wilma
 
Fredag:
# 9.00 - 13.00 Jobb.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# 16.00 - 21.00 Jobb.
 
Söndag:
# Wilma
# 14.30 - 20.00 Jobb.

Håll ut bara

För er nyfikna själar där ute så kan jag meddela att min lilla hemlighet förmodligen kommer att avslöjas här under den kommande veckan, grejen är bara den att jag inte riktigt vet själv än hur det kommer bli så därför vill jag inte säga något än. Men ni kan ju hålla en extra tumme för mig under de kommande dagarna i alla fall. :)
 
Nu så ska dock en sliten tjej bege sig mot sängen.. åtta dagars jobb, en ledig dag och sen åtta dagars jobb igen de sliter på kroppen.. eller ja jag har ju än så länge bara tagit mig igenom en av de åtta dagarna.. men jag har en känsla av att jag kan behöva all sömn som går att få för att överleva. Jag ska ju sen också spendera fyra dagar i skolan på raken också. Men jag klagar inte, livet känns rätt bra nu faktiskt. :)

Once in a while


Håller tummarna


Nerbäddad i sängen med en lite nervös känsla i kroppen.. Förhoppningsvis så kommer det bli lite förändringar i mitt liv eller ja något kommer om jag får som jag vill att hända snart.. men det återstår att se så mer än så tänker jag faktiskt inte säga här än. :P Så nu ska jag släcka lampan och ge mig själv en lång härlig skönhetssömn och så håller jag tummarna att de gör susen för att bota den här förkylningen jag dragit på mig..

Hope


That feeling


Förkyld igen...

Sitter här och fixar naglarna med snuva och irriterad hals.. Ja men då räknar vi förkylning nummer sju för i år och jag känner mig nästan gråtfärdig. Vad har jag egentligen gjort för att förtjäna det här gång på gång?! Just nu kan jag ärligt säga att tänker det fortsätta så här länge till så kanske jag borde byta yrke eller så.. inte för att jag vill men man kan ju för tusan inte gå runt och vara förkyld hela tiden. Men jag hoppas på att det bara är något kortvarigt som drar över på några få dagar. Snart drar ju skolan igång också och då har jag verkligen inte tid med det här.
 
Men nu ska jag sluta gnälla och fortsätta fixa med mina naglar istället och sen ska jag landa i sängen tidigt ikväll, 6 arbetsdagar av åtta gjorda och jag är helt slut.. De känns att man inte är van att jobba helger.. men jag älskar det så det är det helt klart värt. :)

Livet i höstens tecken


Kursanmälan är gjord och litteraturen är beställd. Imorgon ska jag skicka in min ansökan om studiemedel till CSN och sen är jag väldigt redo inför sista terminen på högskolan. Jag har även fått jobba med mina härliga barn, busa med min fina häst och fått mysa med lilla Alice också så dagen känns rätt fulländad. :) Imorgon har jag som sagt mer att fixa men först så blir det jobb och sen en fika med Caroline.. C-uppsats lär diskuteras och framtiden spånas kring.. ni vet sånt där som är rätt härligt att göra när hösten kommer med stormsteg. :)

Never too old


Vecka 34

Måndag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Mysa med Edvina & Alice! :)
# Wilma: Lastträning?
 
Tisdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Wilma
 
Fredag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Tömkörning

Eftersom att jag ska jobba ikväll och inte hade allt för mycket tid över på förmiddagen så fick det bli lite tömkörning bara för att känna igenom och hållla igång lite, hon har ju (precis som alla hästar gör) lagt på sig en del under sommaren så det får inte bli allt för många vilodagar om vi ska lyckas få både henne och mig i form igen. Och hon var duktig idag, även om hon gärna försöker såsa lite ibland när hon tycker att det blir jobbigt.. men vi kämpar vidare så ska vi nog nå toppformen om ett tag. :)


Work again


Hade gärna gjort lilltjejen sällskap på soffan ikväll. Men istället är jag nu på väg till jobbet för en mysig kväll med ett härligt gäng barn. :)

Gammelmannen


Dags att göra sig iordning och åka upp till som här sötnosarna. Stackars gamle Billy som hade kolik inatt.. så spenderade halva natten i stallet och promenerade med honom innan det äntligen gav sig och jag fick åka hem till min kära säng. Men nu är jag pigg igen och det är som sagt dags att ta tag i den här dagen. :)

Missing someone


Time to go to work

Sminket sitter där det ska.. jag är fortfarande lika trött som tidigare men nu är det i alla fall dags att rycka upp sig och bege sig mot jobbet. Det blir nog en härlig kväll tror jag och när jag kommer hem väntar mys med familjen och kanske någon bra film. :) Det är rätt skönt att veta ändå att jag som förskollärare sen alldrig kommer behöva jobba varken helger eller kvällar.. det är jag för dyr för att göra då. ;)


Mot stallet

Så trött idag men dags att bege sig mot stallet för att fixa med dagens syslor. Hade tänkt köra lite markarbeta med Wilma idag men får se om jag orkar eller om jag spar det till imorgon istället.. Det blev ju iaf ett ridpass igår så de går ingen nöd på henne. ;)


Intressant dag

Dagen på jobbet har varit minst sagt intressant, men nu är den över och det är fredag. Inte så mycket fredagskänsla här dock eftersom att jag jobbar hela helgen. Men jag tröstar mig med att jag inte börjar förens klockan 15 så jag kan i alla fall ta lite sovmorgon. Dock tror jag att det kommer bli en tidig kväll i säng för min del i alla fall, jag är verkligen helt slut.. De vart då inte många timmars sömn natten som va. Sånt som händer nr man varit ledig och sen ska upp tidigt så det får man ta helt enkelt. Innan sängen väntar så ska jag svida om till stallkläder och mysa lite med min Wilma, det kan jag verkligen behöva efter den här dagen. :)

Äppelsmulpaj

Jag tänkte jag skulle dela med mig av receptet till den godaste äppelpajen någonsin så här lagom till fredagen! När jag har gjort den har jag använt egna äpplen från trädet i trädgården och det är klart det gör en viss skillnad också.. Men jag lovar att det är värt att testa i alla fall. Hur enkelt som helst, det tar knappt någon tid alls och det blir supergott. :)
 
Ingredienser:
Pajdegen:
125g smör
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
 
Fyllningen:
2-3 äpplen (jag har använt mig av fyra lite mindre)
1-2 krm kanel
(jag har även lagt till lite strösocker men de beror på hur äpplena smakar)
 
Toppingen:
100g smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Smält smöret på låg värme och blanda ihop till en deg med socker och vetemjöl med hjälp av större gaffel eller träslev. Tryck sedan ut degen i en rund form 24cm i diameter. Förgrädda i ca 5 minuter.
 
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Fyll pajskalet och pudra över kanelen (ev. lite socker).
 
4. Mixa smör, socker och vetemjöl smuligt och strö över äpplena. Baka i 20-25 minuter, tills ytan på pajen fått färg.
 
5. Servera pajen lite ljummen med glass eller vaniljsås.
 

Nagellack

Att ha fräscha och snygga naglar är verkligen någonting som jag tycker om, så därför har det blivit så att jag har samlat på mig en del olika nagellack. Mitt stora problem är dock att jag är en hästtjej vilket sliter otroligt mycket på just naglarna och ett lack får inte sitta kvar så länge som man kanske skulle önska. Men i vilket fall så är det ju kul att kunna variera sig och för mig spelar det faktiskt inte så stor roll vart ifrån lacket är köpt eller hur mycket det kostar, för hittills har jag ändå inte lyckats hitta ett som klarar av att stå emot stallmiljön. Men favoritmärkena är nog i alla fall IsaDora och Make up store, bra färger och helt okej kvalitet. :)

   
Klicka på bilderna om ni vill se dom i större format

Mot sängen

Fixat naglarna och ska nu plocka fram lite kläder till imorgon och sen bädda ner mig i sängen, inte helt taggad på att gå upp 04.45 imorgon men samtidigt så ska det bli kul att jobba så det ska nog gå bra i alla fall även om jag förmodligen kommer vara rätt trött. Dessutom blir det ju helgalet med dagarna eftersom att jag jobbar hela helgen så att säga äntligen fredag går ju liksom inte, men de går ingen nöd på mig.. Jag älskar ju mitt jobb som tur är! :) 
 
Nej nu fixa det sista och sen krama kudden. Sov sött mina vänner! :)

Dagens lista 14/8

Dagens humör: Trött och lite småseg.
 
Dagens mående: Lycklig över allt jag har i mitt liv!
 
Dagens borde: Städa...
 
Dagens frisyr: Uppsatt i knut.
 
Dagens smink: Inget.
 
Dagens klädsel: Mysbyxor och linne.
 
Dagens planer: Städa, fixa med bloggen och åka till stallet.
 
Dagens vill ha: Choklad, så sugen på lite mörk choklad.
 
Dagens fundering: Skolan och hösten i allmänhet, jag står verkligen inför en stor förändring i mitt liv...
 
Dagens beroende: Kaffe!
 
Dagens roligaste: Att jag och Wilma firar ett år tillsammans! :)
 
Dagens tråkigaste: Att jag behöver städa..
 
Dagens längtan: Vill ha höst och komma tillbaka in i alla rutiner igen!
 
Dagens låt: Stolen Dance - Milky Chance.
 

Laddar för jobb

Det här är min sista lediga dag innan jag går på och jobbar åtta dagar på raken. Fredag, lördag och söndag kommer spenderas på Nattis, vilket ska bli väldigt spännande då jag aldrig jobbat där tidigare. Eller ja lokalerna känner jag ju igen eftersom att de ligger i samma förskola som jag jobbat på under sommaren, men ja de är ju lite annorlunda att jobba tillexempel en lördagskväll. Men det ser jag fram emot så de gör inte så mycket. :) Sen kommer jag jobba halvtid de två kommande veckorna på den förskola där jag mestadels jobbar, det känns väldigt lagom att få avsluta sommaren med förmiddagarna på jobbet och sen ledigt på eftermiddagarna. :) Men eftersom att jag ska jobba under helgen nu så har jag lite som jag behöver göra idag så jag slipper tänka på det sen, ska även fixa lite inlägg har så att bloggen inte behöver stå tom nu under helgen. ;) Jag är rätt sugen på att fixa en ny header hit också.. men vi får se vad jag hinner med under dagen helt enkelt. :)

Ett år med hjärtat!

Det är rätt svårt att förstå att jag redan haft mitt hjärta hos mig ett år.. På dagen för ett år sedan så var det en ganska så nervös tjej som satt i en bil på väg till Sälen för att kolla på och provrida en häst som enligt annonsen verkade helt perfekt för mig. Och direkt när jag såg henne så hade jag bestämt mig, henne skulle jag ha.. Sen så var det bara att hålla tummarna för att hon skulle gå igenom en veterinärbesiktning, vilket hon ju sen också gjorde efter att jag haft henne på prov någon vecka. Alltså underbara häst! Jag är så lyckligt lottad som hittade just Wilma, det kunde inte ha blivit bättre. Tänk att det redan har gått ett helt år, och så mycket skoj vi har hittat på tillsammans och så många tårar du har räddat mig ifrån bara genom att vara ditt underbara och fanastiska du. Vi passar så bra för varandra och ja även om jag åkte av här om dagen så är det inget som bekymrar mig, jag vet att de va en olyckshändelse och inget annat för hon är verkligen världens snällaste och gosigaste häst min Wilma. Jag ser verkligen fram emot att få spendera många fler år framöver tillsammans med mitt hjärta! Det är svårt att beskriva med ord hur mycket den här tjejen betyder för mig och hur mycket hon har förändrat mig och mitt liv, trotts både med och motgångar så gör vi det alltid tillsammans och det är precis det som gör vår relation så ovärderlig. Wilma är det bästa och viktigaste som hänt mig och den som äger den största delen av mitt hjärta, så vad som än händer så kommer jag alltid kämpa för att det ska kunna vara du och jag! ♥
 
Älskade och underbara Wilma! ♥

Time to sleep


Säger nu god natt med en bild från här om dagen och håller mina tummar för att jag kan få sova hela natten utan jobbig värk eller galen katt som kommer upp tidigt som tusan på morgonen och skriker..

Always remember


Muskler i protest

Varenda muskel i min kropp bara skriker nej i protest så fort jag rör mig, igår var de värst, men det är inte mycket bättre idag. Ett fall från en höjd på närmare 165 cm i väldigt hög hastighet tar ganska hårt på kroppen även om man har tur och landar "rätt". Men man spänner ju varenda muskel i kroppen så fruktansvärt hårt på så kort tid och när man landar blir det ju en del sättningar och spänningar i kroppen. Man skulle väl kunna likna det vid den värsta träningsvärken någonsin.. Och jag som var så taggad på att komma igång med både träning av häst och mig själv, de här vart ju kanske inte den bästa starten om man säger så. Men de är ju tur att det inte händer så ofta i alla fall, och nu har jag ju en bra ursäkt att sitta inne vid datorn lite och fixa med bloggen. ;)

Bus på stubben

Två år sen jag va ute och galopperade på stubbåker senast så igår tänkte jag att jag skulle passa på. Men min häst var lite för pigg och lite busig så de slutade med att jag flög i backen med en jäkla fart. Klarade mig dock bra med endast lite skrubbsår, något blåmärke och en något mörbultad kropp idag. Så det var bara att ge sig på det igen och ja till slut gick de ju bra i alla fall.. men nu är det verkligen slut på semestern för mitt lilla busfrö till häst. ;)


Saknade Morfar

Den 11 Augusti.. ja hur många år som än går så blir saknaden inte mindre. Idag är det på dagen åtta år sedan jag förlorade min älskade Morfar, och än idag saknar jag honom lika mycket och önskar att han kunde få vara här med oss. På något sätt blir man alltid lite nedstämd den här dagen, även fast jag vet att det är det sista han skulle vilja att man va. Men jag saknar min bästa vän, jag önskar att han hade fått uppleva allt som jag går igenom, se allt som jag har åstadkommit under de här åtta åren. Jag vet att han hade varit stolt och jag tror faktiskt att han är det nu med.. som jag sagt tidigare.. jag tror inte på spöken men jag tror verkligen på att det finns något efter detta liv och jag tror på att de som finns där, alla dom vi saknar och älskar följer med oss därifrån och ser på allt vi gör, ger oss lite extra stöd när livet är tufft och svårt och ler åt våra framgångar. Det tror jag verkligen på, jag tror på att Morfar alltid finns här hos mig även fast jag inte kan se eller höra honom. Men det gör inte saknaden mindre, speciellt inte dagar som denna..
 
Älskade och saknade Morfar! <3

Blåbär


Eftersom att vi har två buskar med amerikanska jätteblåbär här hemma så gäller det ju att plocka av dom mogna bären och göra något av dom innan fåglarna äter upp dom.. så idag fick det bli några mumsiga blåbärsmuffins igen. Den här gången med bara blåbär i. :)


Busiga hundar


Det är måndag och min dag kommer se ut så här.. eller jag det har varit fullt ös här hemma sen 6.30. Tella har sprungit genom trädgårdslandet så morötterna flygit i luften, det har pappa hägnat in nu dock och det har varit bus nonstop sen Astor kom. Men för några minuter sen när vi varit ute på promenad med de två vildingarna så tog de båda äntligen tokslut och nu sover dom sött. Pappas kommentar på det hela var.. "Vad du än gör... rör dig inte!" haha.. de säger lite om morgonen so far. ;-)

Vecka 33

Måndag:
# Wilma: Uteritt, galopp på stubbåker.
# Städa!
 
Tisdag:
# Wilma: Vendela rider + markarbete.
 
Onsdag:
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# 6.30 - 14.00 Jobb
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# 15.00 - 21.00 Jobb
 
Söndag:
# 15.00 - 21.00 Jobb
# Wilma
 

Music can change the world


Tankar om framtiden

Sitter här lite sådär lagom halvseg efter en tidig morgon i stallet och funderar lite krig framtiden, eller mestadels kring hösten om jag ska vara ärlig.. Snart så börjar jag ju min sjunde och sista termin på förskollärarprogrammet och jag är väl medveten om att det kan komma att bli den tuffaste terminen hittills. Det är en C-uppsatts som ska skrivas vilket känns ganska skrämmande, men jag ska ju skriva den med Caroline så jag tror även att det kan bli ganska roligt, vi har ju alltid skoj när vi umgås så det kan ju knappast inte bli annat än bra. ;) Men sen är det så mycket mer som jag också vill göra och uppnå under hösten att jag börjar undra om det ens är möjligt.. Borsett från att skolan ska bli avklarad så vill jag ta körkort, gå ner i vikt, ge Wilma så mycket uppmärksamhet och kärlek som jag bara kan, leta jobb, börja kika på någonstans att bo när jag väl är färdig med skolan, jobba lite extra som vikarie och så vill jag ju självklart spendera massa tid med familj och vänner och vår lilla Tella.. Ja det känns verkligen som att jag kommer ha fullt upp för att få allt att gå ihop som jag vill. Men samtidigt så är allt detta sånt som jag själv verkligen vill och har valt så då ska det förhoppningsvis inte vara några problem, och så är det ju bara några månader det handlar om.. det är ju inte en hel evighet. :) Dock kan jag inte låta bli att känna en smula prestationsångest inför allt detta.. men det ska gå! Det bara är så, jag ska ge allt och det här ska bli ett halvår värt att minnas! :)
 

Muffins med bär

Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.

Ingredienser:
• 125g smör eller margarin
• 2,5 dl farinsocker eller 2 dl strösocker
• 3 st ägg
• 2 tsk vaniljsocker
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm salt
• 5 dl vetemjöl
• 1 dl mjölk
• 3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär eller andra bär ex. hallon, vinbär, lingon.

Gör så här:
Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Samt sätt ugnen på 200 grader.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

Låt svalna. Ät och njut!

När jag gjorde mina så hade jag 2 dl färska amerikanska jätteblåbär och 1 dl frysta hallon

Körkortet

Som ni vet så har jag ju kört en hel del på körskolan och av olika anledningar gett upp när jag varit väldigt nära att ta körkortet, mycket för att jag känt att det bara handlat om pengar, när jag frågat vad jag behöver träna mer på så kan dom inte svara utan säger bara att  jag behöver mer mängdträning vilket jag anser är ett sätt för dom att bara tjäna mera pengar på mig. Så jag gav liksom upp, men nu under hösten så har jag tänkt att jag ska ta upp körningen igen fast här hemma och samtidigt lägga massa energi på att klara teorin och så småning om så vill jag boka uppkörning och teoriprov privat istället för att bara kasta ut pengar på att spendera tid på körskolan som ändå inte tänker svara på mina frågor. Bokar jag uppkörning privat så kan jag se det som en vanlig körlektion första gången om det inte skulle gå vägen och sen vet jag att de i alla fall kan tala om för mig vad det är som jag behöver träna mera på, för när det kommer till kritan så är det faktiskt inte så mycket dyrare än det jag tidigare har betalat för en vanlig dubbellektion på körskolan. Så jag skulle inte ta det så hårt om jag inte lyckas på första försöket. Dessutom så har jag ju redan gjort riskettan och halkbanan och körningsmässigt var jag i stort sett redo för en uppkörning så det kan ju inte gå allt för illa hoppas jag. 
 
Planen är alltså att friska upp minnet lite och plugga massa teori och så förhoppningsvis så fixar jag det där körkortet innan jag tar examen och det är dags att börja jobba på riktigt, det skulle underlätta jobbsökandet så himla mycket om man vet att man kan ta sig lite var som helst utan problem. Ja nu vet ni lite hur jag tänker kring det här med körkortet och självklart så kommer ni att få fortsätta följa med på den resan. :)
 
 

Gostjejen


Lilla skruttan, alltid lika lycklig när man kommer ner på morgnarna för att äta frukost. Man blir helt överöst med kärlek och gos. :) Så nu för tiden är det så mycket lättare att lämna sängen på morgonen. ;)

Lite nytt i stallgarderoben


Två par supersköna ridbyxor.


Fleecetröja & fleecehandskar till hösten.


Rosa grimma till min lilla tjej.

Åska utan förvarning

Vilken jäkla åsksmäll jag vaknade av i natt, helt utan förvarning. Både jag och katten flög upp i tron om att de va ett bombanfall på gång här ute på ön. Me sen så insåg vi att de var bara åskan som smygit sig på oss. Sen åskade de lite till och från ett tag, så idag är jag rätt trött. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men något blir de väl i alla fall.


Ny mobil


Nu är den äntligen här min nya lilla Samsung. Så kvällen spenderas med att ladda ner och fixa med alla nödvändiga appar. :)

Min träningsplan

Vad är nu min plan kring det här med träning och viktnedgång inför hösten. Jag har ju fortfarande en bit kvar tills jag nått min målvikt, men jag har en plan nu för hur min höst förhoppningsvis kommer att se ut när det gäller den här biten. Nu har jag ju haft "semester" under sommaren och innan dess har det gått segt med träningen med tanke på att jag varit sjuk en hel del. Men nu känner jag mig pigg och kry och alltså är det dags att ta tag i den här delen av livet igen. Jag mjukstartar lite den här veckan med att börja röra på mig lite smått, så som PW och eventuellt lite löpning men maten lägger jag inte så stor vikt vid för tillfället utan det kommer jag lägga mer fokus på nästa vecka, sen så har jag bestämt mig för att jag kommer att få ha en dag i veckan då jag unnar mig något extra, inte äta massor men något litet extra bara. Det som jag då tänker mig att jag ska plocka bort när det gäller kosten är då framför allt socker och även försöka minska ner lite på kolhydraterna, och självklart så blir det slut med det här småätandet som man gärna lägger sig till med under sommaren.
 
Träningsmässigt så är tanken att det ska bli mycket kondition till en början, alltså promenader, PW, löpning och sådant. Sen ska jag även försöka lägga in lite styrka, men det är inget jag kommer gå till ett gym för utan det blir på egen hand här hemma och ute i skogen. Så förhoppningsvis så ska jag väl klara av att gå ner mina kilon och bygga upp en starkare och piggare kropp. :)
 
 
 
 
 
 
 

Första koppen


Den där första koppen för dagen, ja den är rätt oslagbar. Idag avnjuter jag den samtidigt som jag uppdaterar mig i hur läget ser ut med branden vid Sala. Vad jag ska göra sen vet jag inte rikigt än men något hittar man väl alltid på. :)

Branden i Sala

Det som händer i skogarna i området vid Sala, Västmanland är helt ofattbart. Den största skogsbranden som Sverige har upplevt i modern tid. Man går ut och säger att om det inte kommer ett omfattande regn så kan de dröja månaden ut innan den är släckt. Jag har flera vänner och bekanta som befinner sig nära området och en bakant som jobbar på brandkåren i Strängnäs som varit där för att hjälpa till med släckningsarbetet så att de förhoppningsvis inte ska kunna sprida sig lika snabbt och imorgon åker en nära vän som nu blivit beordrad dit med Strängnäs hemvärn för att också dom hjälpa till i arbetet.
 
Att det är så nära och så stort är svårt att förstå. Hur hemskt det måste vara att packa det viktigaste och lämna sina hem i ovishet om man någonsin kommer få återse det igen. Stora gårdar med massor med djur som måste evakueras. Det går verkligen inte att sätta sig in i hur fruktasvärt det måste vara, och förstå då de som inte har någon möjlighet att få med sig sina djur. Jag skulle aldrig kunna lämna min Wilma kvar i en sån situation.. vilket fruktansvärt sätt för ett djur att dö på. Jag önskar verkligen att det fanns något man kunde göra för att hjälpa till, fortsätter elden att sprida sig så kommer vi förmodligen erbjuda stallplatser. Men som det ser ut nu så finns det mycket platser på närmare håll. Men här hemma fortsätter vi följa händelseförloppet och hoppas att elden ska sluta sprida sig och istället gå tillbaka och att de kan komma regn i det drabbade området.
 

Stor liten Tella


Liten och inte så kaxig tjej första dagen här.. Nu har hon varit hos oss i fyra veckor och det är en helt annan valp idag. Tuffare och mer framåt. Busar med allt gör hon. Hästarna är inte längre läskiga utan hon far runt som en liten galning i stallet (dock inte för nära de där stora fyrbenta sakerna) och hemma gör hon egna små utflykter här på tomten. Rumsren är hon i stort sett också.. det har gått mer än två veckor sen de skedde en olycka inne senaste. Vår duktiga lilla Tella! :)


Och så en senare bild på en något större Tella. :)

Lite kvällsträning


Småstartar träningen lite efter ett långt uppehåll. 3,8 km PW i värmen. Jag kan säga att de var tillräckligt för att svetten skulle rinna...


Läget med Wilma

Jag har inte skrivit så där jättemycket om Wilma den senaste tiden, vilket också har sin förklaring. Nu när det har varit så himla varmt och jag har jobbat mycket så har hon faktiskt fått tagit det rätt lugnt, kanske lite för lugnt till och med. Den senaste tiden har hon nämligen börjat hitta på en hel del bus, hon har kommit på att om närmare 700kg häst bara går så flyttar sig dom där små människorna. Så när man ska ta in dom så bara går hon ut ur hagen när man tar Billy och när man leder henne så gör hon lite som hon vill mot de andra i stallet. Jag tror att det delvis kan handla om att hon är lite rastlös och uttråkad, men samtidigt så är det svårt att göra något med henne när det är så himla varmt hela tiden, både hon och jag smälter ju bort. Men nu när jag är ledig igen så är det dags att ta tag i min lilla odåga och använda kvällarna, nu behöver jag ju inte sova lika tidiga som jag gjort när jag har jobbat hela veckorna. Så just nu har jag bestämt att fokuset kommer att ligga på arbete från marken och hanteringsmässigt de närmsta veckorna, så att hon lär sig att det faktiskt inte är okej att göra som man själv vill hela tiden.
 
Planen nu under Augusti kommer vara att till större delen jobba med tömkörning, longering, lösjobb i rundkorallen, långa tyglar, promenader och såklart lite allmänt bus där det är jag som bestämmer villkoren och sätter gränserna. Lite ridning kommer jag nog också få in, men som sagt det viktigaste nu under den kommande månaden är att jobba stenhårt med hanteringen från marken och även fortsätta tänka på det senare då hon har en tendens att göra lite som hon vill när hon blir ledig. Så nu har vi en plan och förhoppningsvis så kommer det att bli bra det här. :)
 

Aloe Vera

När jag lärde känna Caroline så introducerades jag för första gången för FOREVER och deras Aloe Veraprodukter. Det började med en Aloe Lips och sen fick jag även teste Aloe Propolis, hudkrämen som gör underverk. Och igår så var Caroline här på en fika och lämnade en Gelly som jag tänkt använda till hästen och alla hemska insektsbett som hon har fått, jag har hört att de ska fungera hur bra som hels så tänkte att de kunde vara värt att testa. Annars tar jag väll hem och använder den på mig själv istället. Men hittills så har jag varit supernöjd med de produkterna som jag har köpt, så vi får väl se om det så småning om dyker upp något mera i min Aloe vera samling. ;)


Vecka 32

Måndag:
# Wilma: markjobb.
# Hjälpa pappa fixa altanen.
 
Tisdag:
# Fixardag.
# Wilma
 
Onsdag:
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma
 
 
 

Morotskaka


Jag blev bjuden på den godaste morotskakan någonsin på jobbet nu i veckan och självklart så frågade jag efter receptet. Så idag blev det alltså en sån här hemma, hur god som helst och perfekt fräsch nu på sommaren när det är så varmt. :)

Getingfälla


Vi har så himla mycket getingar här hemma nu för tiden och hemskt närgångna är de också. Så i ett desperat försök att i alla fall få det lite lugnare på altanen har jag nu på förmiddagen knåpat ihop en liten fälla av en petflaska. Sen har jag hällt i lite vit sirap. Så nu är det bara att hålla tummarna för att den fungerar också. :)

Regn och åska


Kan inte direkt påstå att jag sovit varken bra eller mycket inatt, men nu är det dags att lämna sängen i alla fall. Och det behövde ju komma lite regn så positivt är det väl att de fick komma inatt.. men åskan hade jag klarat mig utan.

En liten vän


Jag och min syster fick en varsin liten present av mamma och pappa. En liten minifläkt som bara är lite större än en hästsko i omkrets. Men den blåser bra och det bästa är att den är i stort sett ljudlös vilket innebär att till och med jag kan ha den på på natten. Så underbart! :)

Muffins med blåbär & hallon


Mamma och pappa klagar på att förrådet med fika i frysen har tagit slut nu när jag jobbat och inte orkat baka något. Så nu är det dags att fylla på lite igen. Idag fick det bli stora muffins med färska blåbär från våra jättebuskar och så lite frysta hallon. :)

Sista dagen


Sista arbetsdagen på årets sommarförskola är avklarad, nyklarna är inlämnade och det är faktiskt med lite sorg i hjärtat. Jag har haft tre stycken helt fantastiska veckor och jag har funnit några helt underbara nya vänner som jag helt säkert kommer att träffa många fler gånger i framtiden. :) Så vad jag bär med mig efter de här veckorna är en känsla av glädje och jag ser nu mer än någonsin fram emot att få bli färdig med min utbildning. Jag hoppas verkligen att jag i framtiden får möjlighet att jobba med ett lika härligt gäng som jag gjort nu under sommaren. För jag känner att det viktigaste för mig är att man kan ha kul på jobbet, både med barn och kollegor. :)

RSS 2.0