Sjätteklassare demonstrerade!!


Hår makeover!


Före!
(Ignorera mitt ansikte tack!!)


Den hemska bilden jag såg hela tiden när mamma klippte...
jag kan ju tillägga att högen vart ännu större sen...


Efter!!
Osminkad och inte helt fixat hår.. luggen måste klippas mera har jag märkt men de får vi ta en annan dag. ;) Känns väldigt annorlunda med de 30 cm kortare håret, luggen och den nya färgen (det är inte svart, bara väldigt mörk brun). Men jag tror absolut att jag kan vänja mig vid detta! :)



Lämnat in hemtentan, köpt kaffe och bränt ...

Lämnat in hemtentan, köpt kaffe och bränt mig på tungan... Ingen tokig start på en fredag direkt. ;) Nu ska bara timrapporten lämnas in och kurslitteratur beställas.. Sen får jag äntligen ta helg! :)


Vilken befrielse!

Då var de gjort... Jag kan inte påstå att jag är nöjd men mitt huvud känns som ärtsoppa ungefär så det är ingen idé att sitta och överarbete längre. Klockan är på tok för mycket och jag har ju faktiskt skrapat ihop de antalet ord man skulle ha med även om det var precis på gränsen. :P Så nu har jag mailat in en kopia.. bara att sova mina fyra välförtjänta timmar och sen åka in till skolan imorgon och lämna en papperskopia också. :P

Jag hoppas att ni alla redan sover gott! Nu säger jag också god natt! :)

För mycket kvar och för lite tid...

Jag har kommit ungefär halvvägs och jag är grymt sugen på te.. Men jag tror att jag skulle bli mördad och jag gick ner till köket och slog igång vattenkokaren nu när klockan snart är tolv. :P För det första så tror dom nog att jag sover och för det andra så sover nog dom.. så jag tror inte dom skulle bli så glada om jag väckte hela huset nu.. speciellt inte min kära far som ska upp vid halv sex imorgon. ;) Så jag får nog klara mig utan mitt te.. får köra på en halstablett istället och hoppas på bättre tider. :P Usch vad jag är trött på det här nu, jag vill bara krypa ner under täcket och sova.. :(

Men nu kör vi igen.. vi lär nog höras mer om ett par timmar igen. ;)

Skriver tenta för fullt!

Det är inte alltid man uppskattar att man är av den typen som har lättast att plugga på nätterna.. Det känns inte så roligt att man skriver som bäst och så går alla och lägger sig. :P Men det är väl just det som gör att jag kan fokusera kanske.. jag och mina tankar i all ensamhet. :P

Nu är jag i alla fall i full gång med mitt tentaskrivande och magkänslan säger mig att jag inte kommer få sova än på ett par timmar. Men vad gör väl det när man kan ta helg efter det här? ;) Eller just jag måste ju gå upp tidigt för att ta mig in till skolan och lämna uppsattsen.. blää.. :( Jag förstår mig inte på det här.. på gymnasiet skulle man alltid maila in allt och nu när man börjar högskolan så tar vi klivet tillbaka och kör med papperformatet igen.. vaddå bakvänt. :P Men men, det är ju fredag imorgon ändå och jag har inte så mycket planerat i helgen så set gör mig egentligen inte så mycket, jag tycker bara att det är aningen galet. :P

Nej nu måste jag dyka ner i arbetet med tentan igen. ;)

Dags att ta tag i tentan nu!

Så gick det med den förmiddagens pluggande.. jag åkte iväg med mamma och handlade lite kläder istället. ;) Vad jag köpte får ni se lite senare ikväll eller kanske imorgon. För som ni kanske förstår så har jag en hel del att göra nu, men jag känner ändå att det här faktiskt kan gå. Jag har ju hela natten på mig och morgondagen fram till fyra om så skulle behövas. :P Men jag tror nog att med lite intensivt pluggande så ska jag nog hinna få både lite sömn och kan åka in och lämna uppsattsen på förmiddagen imorgon. :) Med lite peppning från underbara människor så känner jag att mitt humör är nästintill på topp och mitt självförtroende har stigit lite. :) Så nu kör vi lite tentaskrivande, sen så har jag lovat att steka pankakor till kvällsmat så jag får mig en liten paus där också. ;) Sen kör vi 100% fokus hela kvällen! :)

Sweet dreams!

Imorgon hoppas jag att ni håller tummarna för mig.. jag måste ju bli klar med tentan då och jag vill helst inte köra fast i mitt skrivande något mera. Så snälla håll alla tummar och tår som ni bara kan. :)

Nu så är det snart dags för mig att krypa ner i sängen.. Även fast jag faktiskt sovit en del på senaste tiden så är jag fortfarande trött.. förstår mig inte riktigt på det där.. Men men...

dröm sött mina vänner! :)

Princess design!



Det måste vara ödet eller något sånt...

Jag satt på förmiddagen och funderade över om jag skulle avboka min körlektion imorgon för att skriva på tentan istället.. men jag valde att ha den kvar i alla fall vilket jag lite senare ångrade men då var de försent att göra något åt saken då dom på Strängnäs trafikskola har en regel om att man måste avboka senast klockan 13 dagen före för att få pengarna tillbaka. Men så för en stund sen så ringde dom därifrån och sa att han som jag kör med är sjuk så lektionen var tyvärr tvungen att ställas in. Oj.. så besviken jag vart där alltså. ;)

Så nu har jag alltså även hela förmiddagen på mig att skriva färdigt tentan imorgon (om jag kommer upp ur sängen vill säga). :)

Jag är en grubblare!

Jag är en sån där person som kan ligga vaken halva nätterna och fundera över saker, troligtvis något fånigt och onödigt. Men det håller mig endå vaken om nätterna. Vanligtvis är det i de perioderna i mitt liv då jag har mycket att göra och känner mig stressad, och i de lägena kan man ju inte direkt påstå att det blir bättre när man ligger vaken och funderar över allt och inget om nätterna istället för att sova.

Igår kväll tillexempel hade jag ställt klockan när jag gick och la mig, just för att jag skulle få ut så mycket pluggtid som möjligt av dagen.. men när klockan började närma sig två så insåg jag att även om jag gick upp tidigt så skulle jag inte få någonting gjort eftersom jag då skulle vara så trött. Så jag bestämde mig för att stänga av larmet. Sen somnade jag väl strax efter det tror jag.. och så så sött fram till halv 11 idag ungefär. Så hela tre timmars pluggtid missade jag bara för att jag inte kunde sova igår på grund av alla jobbiga tankar som snurrade runt i huvudet på mig.

När man var liten var detta egentligen inget stort problem då de största grubblerierna man hade då var hur man skulle ta sig hem från skolan dagen efter eller om jag skulle följa med mamma till stallet eller inte.. ja sånna problem tar ju inte så lång tid att finna lösningar på så jag kunde somna ganska så snabbt trotts allt. Men idag är mina preblem lite större än så.. att bli vuxen tillför ju automatiskt mer ansvar och också större problem när dem väl kommer. Tankar som tar hela nätterna att få ordning på, problem som hur man ska lyckas öka sin själdiciplin, känslan av att jag nog aldrig kommer lyckas ta körkort. Det här med jobb i framtiden är ju galet skrämmande! Och så det liv jag hade innan då.. hur blir det med den biten? Kommer allt jag en gång hade kärt försvinna ut i perferin i framtiden? Eller kommer allt flyta på precis som vanligt bara det att istället för skola så blir det jobb.. eller hur funkar det egentligen att bli vuxen på riktigt?? 

Ja, mina frågor kan ju egentligen ingen svara på.. inte jag heller. Så när man ligger vaken om nätterna tar det ju extremt mycket tid att komma fram till ett bra svar.. oftast gör man ju inte det. Då får man istället hitta på ett svar som kanske skulle kunna vara rimligt bara för att man ska kunna få lite sömn.

Hur jag ska komma ifrån dessa problem vet jag inte.. jag kan ju egentligen bara hoppas att det med tiden blir bättre! :)

God natt!

Nerbäddad i sängen med datorn.. funderar på om jag kanske borde sova. Jag har ju faktiskt en hel del att göra imorgon. Så mycket att jag till och med ställt klockan för att vara säker på att jag verkligen får allt gjort. Sen om jag känner mig rätt så brukar inte det vara något hinder mot att sova vidare i alla fall.. men det är ju tanken som räknas ellerhur? ;)

Sängen nästa för min del...

Varför ett tomt dokument?

Jag vet inte riktigt hur länge jag har suttit och stirrat på det dokumentet som jag öppnade när jag skulle börja skriva på min hemtenta.. Men jag finner inga ord att skriva ner. Varför är det så att när man verkligen behöver skriva något så tappar man alla ord man någonsin har lärt sig.. allt bara försvinner och i huvudet ekar ett stort vakum?? Och här sitter jag och stirrar på det tomma dokumentet och kommer ingenstans alls! Jag försöker komma på anledningar till varför det blir såhär.. kanske behöver jag luft, kanske är jag hungrig? Eller är det så att jag behöver lite kaffe för att komma igång? Jag har till och med funderat över om det kanske skulle vara lättare att komma igång med min tenta om det var så att mitt rum var fint och städat istället för helt kaosartat..

Men vet ni vad jag kom på sen... att allt detta nog bara är undanflykter till varför jag inte behöver skriva på min tenta. Att man undermedvetet kommer på saker som nog kan göra allt bättre och som kanske är lite viktigare än att skriva på den där tråkiga tentan. Men nu när jag har kommit fram till att det nog bara är så att jag egentligen inte vill skriva.. så funderar jag över varför det är så. För det kan ju inte bara vara för att jag tycker ämnet är lite tråkigt då jag gjort ungefär samma uppgift tidigare. Det måste ju finnas en annan anledning bakom detta också. Ja den där frågan varför kan man ju upprepa om och om igen utan att egentligen bli så värst mycket klokare. Men jag tror helt enkelt att jag måste träna lite mer på min självdiciplin.. så att jag även kan börja med tråkiga saker i god tid och inte sitta med dem i sista minuten!

Okej, hur många av er kom nu precis som jag fram till att detta ver ytterligare ett sätt att komma undan det där tentaskrivandet... som jag så väldigt gärna inte vill ha att göra med?? ;)

Uppe med tuppen... eller inte

Varför ska det vara så svårt att gå upp tidigt när man är ledig?? Jag hade ställt klockan på 8 i morse och endå så kom jag inte upp ur sängen förns halv 10. Jag som verkligen behövde all den tiden till att plugga idag.. Men men bara att ta tag i tentan nu då istället, blir ett par timmars plugg nu och sen är tanken att jag ska möta upp Edvina nere i Stallarholmen för en liten lunchfika. :) Så det kan nog bli en bra dag det här också trotts allt. ;)

Jag kanske borde nämna att det studiegruppsarbete som jag skrivit med i min planering för dagen var frivilligt så vi i min grupp beslutade att tentan var viktigare så därför blir det inget sådant idag. Så ni inte tror att jag har gått och blivit värsta rebellisk. ;)

Spårarmöte ikväll

Kom precis ut ur duschen, oj vad skönt det kan vara att duscha ibland. :) Nu så ska jag göra mig iordning och fixa mat och sen tar jag bussen in till Strängnäs för att först byta armbandet som Syster fick av mig i födelsedagspresent då det var för litet. Sen ikväll så är det Spårarmöte på scoutgården. :) Så jag har har fullt upp resten av kvällen, men idag tycker jag faktiskt att det ska bli skönt. Är trött på att sitta hemma och hosta hela kvällarna. Så lite mer naturliv är ju bara bra. ;)


Detta är Tofs, Spårarscouternas egen symbol. :)

Vecka 39

sådär Hilda.. nu kan du ha stenkoll på mig... ;)

När saker inte blir som man tänkt

Ja, jag hade ju skrivit en jättefin to-do-list tills idag men det slutade endå med att jag bara bockade av en av min punkter på listan. Detta eftersom att mamma bestämde att vi skulle röja uppe i stallet idag. Så nästan hela dagen har jag gått runt i meterhögt gräs och kollat staket, linat tråd och röjt bort karborrar ur vinterhagen. Sen framåt kvällen så passade jag på att tillsammans med ett par andra rida ut ca 1,5 timme i skogen. :) snacka om perfekt höstdag detta blev trotts allt. :)

Vet inte om jag har nämnt det tidigare.. men jag har ju inte galopperat Princess något tidigare, detta eftersom hon är svår att få in i galopp. Men när jag var ute för någon vecka sedan så kom premiären, något okontrolerad och extremt snabb. Men de gick ju bra det med. ;) Idag var det dags igen för andra gången och jag har nu kommit på hur jag ska få henne att galoppera.. Det är bara släppa henne i traven och sen när hon är upe i ganska snabb trav hålla in henne bara lite så att hon inte riktigt kan sträcka ut i traven, då "ramlar" hon in i galoppen.. ja eller hur man nu ska förklara det. ;) Så nu är det bara att träna på det där med galoppskänklar så ska nog det här bli superbra till slut. :)


Roligare med personlig design!

Denna söta kalender klickade jag precis hem till mig själv. :) Det gäller ju att finna inspiration även de tråkigaste dagarna, så varför inte göra sin almanacka lite extra personlig? Själv valde jag en bild tagen av Paulina på min söta Princess! :D
för er som vill göra en egen så beställde jag min här ifrån: http://www.personligalmanacka.se/SE/

Dagens to-do-list:


Sängen nästa!!

Det är nu hög tid för mig att krypa ner i sängen.. jag är galet trött efter natten i Västerås med bara fem timmars sömn. Och dessutom så har jag en hel del jag behöver göra imorgon.. har faktiskt gjort mig en liten to-do-list. ;) Tänkte lägga upp den här imorgon ifall någon kanske känner sig nyfiken. :P Men före det så ska jag sova. :)

Natti natti mina vänner! :)


Tjejkväll i Västerås!

För ungefär två timmar sen så kom jag hem från Västerås efter en suprhärlig kväll/natt med tre stycken superhärliga tjejer (Hilda, Edvina & Izabelle). :) Det vart en mysig tacokväll med utgång efteråt och sen lite vinmys hemma hos Hilda. :) Så runt halv fem tiden smög jag och Izabelle in genom dörren hemma hos henne och sen somnade vi väl ungefär en timme senare, båda två galet trötta. :P

Kvällen vart inte riktigt som vi hade planerat men jag måste säga att den vart mycket bra trotts det! :D Jag tror att vi alla verkligen behövde prata av oss efter så lång tid ifrån varandra, och nu efteråt så känns allting så himlans mycket bättre! :)

Tusen tack tjejer!! <3


Och för er som undrade hur det blev... håret var halvt uppsatt och plattat. ;)

Hur ska jag göra med håret??

Har precis fått i mig lite lunch och funderar nu över hur jag ska göra med mitt hår i kväll... Jag är sugen på att göra något som jag inte brukar göra så ofta.. men vad kan det vara i så fall? Uppsatt? Utsläppt? Halvt uppsatt? Lockigt? Vågigt? Skruvat? Plattat? Naturligt? Hjälp mig snälla.. vad ska jag göra??

Nu blir det att packa ihop de jag ska ha med mig. :) Måste få tag på Izabelle också. :P

Ibland får man tänka tvärtom...

Jag har bestämt mig för att idag är sista dagen som jag sitter hemma och tycker synd om mig själv för att livet just nu går rakt emot mig.. Nej imorgon när jag vaknar börjar vi om! Jag ska försöka göra allt så bra jag kan och se det possitivt. Varför ska jag sitta hemma och deppa för att jag inte kan göra något och för att allt just nu känns skit? Nej, nu ska jag ta mig i kragen och göra det bästa av situationen!

Vi börjar med en pluggdag imorgon och sen på kvällen så kör vi all in i Västerås med bästa tjejerna!! :D

God natt mina vänner! :)

Se vad jag hittade i brevlådan när jag kom...

foto0299 (MMS)

Se vad jag hittade i brevlådan när jag kom hem idag! :D så nu är jag en något gladare tjej! ;)


Vad gör man inte för lillasyster?

I morse var jag en riktigt snäll storasyster ska ni veta. ;) Jag gick upp klockan 7 för att fixa håret på min lillasyster inför skolfotograferingen dem skulle ha idag. :) 50 minuter tog det att locka hela hennes tjocka hår, men fint vart det så det var helt klart värt det. ;)

Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt, kollat på första säsongen av Vampire Diaries och druckit te och knarkat halstabletter. ;) Inte helt fel alltså, men jag känner att jag måste bli bättre från den här förkylningen väldigt väldigt snart för hur ska jag annars hinna med allt som ska göras? :P

Nu blir det mer VD. :)

Körlektion 4

Körlektion nummer fyra var alltså en dubbel lektion, 70 minuter satt jag bakom ratten. Kändes extremt tungt då jag inte känner mig pigg alls. Så vi kan väl säga att det inte var min bästa körlektion, men jag är endå nöjd med det som jag lyckades prestera under omständigheterna. 
Första gången som jag körde i ösregn och det var ju också en upplevelse. :P Inte lätt att träna på att se i speglarna när man knappt kan se speglarna alls.. Men jag gjorde det och efter en stunds övande så fick jag nästan in lite rutin på det också. Växlingen funkar också bra, lite jobbigt bara när jag ska ut ur korsningarna.. men de har nog mest att göra med att jag blir så nervös när det kommer massa bilar. Men med lite träning så ska nog det bli bra det med. :)

Tröst shopping? ;)

Denna klickade jag hem från CDON.com idag!! :D Tyckte jag förtjänade det eftersom jag inte är helt kry..  Så om bara några dagar kommer jag att vara en extremt glad tjej, så som jag har längtat efter denna! :) Och att man dessutom har börjat visa säsong tre gör ju inte saken sämre direkt. ;D


snart kör vi

Jag har helt klart mått bättre än vad jag gör idag.. har knappt sovit något inatt på grund av den hemska hostan. :( Så egentligen skulle jag helst stanna kvar i sängen idag.. Men nu råkar det ju vara så att jag har boket en dubbel körlektion klockan tio idag och om jag inte går på den så förlorar jag 800 kr på ingenting. Så jag har släpat mig upp ur sängen, tagit ett par alvedon, lite hostmedicin, honungste och halstabletter. Vad gör man inte för att få köra lite bil? ;P Känns ju sådär lagom kul att det dessutom ösregnar och att jag ska köra längre än vanligt.. Men men, bara bita ihop och få det gjort. ;)

Ha en bra dag! :)

Vecka 38


Genomförkyld!

Just nu låter jag som en kråka när jag försöker prata och så hostas det konstant.. känns ju sådär lagom kul att jag har körlektion imorgon förmiddag och att har en tenta som jag verkligen måste sätta vart med den här veckan.. Men jag valde nog ändå rätt vecka att bli sjuk då jag bara behöver åka in till skolan en dag.. kanske två. Så jag ska nog lyckas ta mig igenom det här utan några större problem. ;)



Tur för mig att jag har en supersnäll pappa som åker och handlar till mig när jag är galet förkyld. Vad skulle jag göra utan honom!? :)



Min bästa vän just nu! ;D

KAOS

Mitt liv känns bara kaosartat just nu.. man kan ju tro att det då är precis som vanligt. Men tidigare har jag haft en trygg plats att vända mig till i dessa stunder. Men nu har den platsen förvandlats till ett enda stort kaos och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen längre. Jag känner mig som ett tomt skal och jag hatar det! :(
Jag hoppas verkligen att det här löser sig nu, men det kan bara tiden utvisa och jag kan inte göra så mycket för att påverka utgången.. Bara att vänta tills den kommande veckan är över för att se hur det blir med allt...


...

På bara ett par sekunder gick mitt liv från nästintill perfekt till en total mardröm... Varför?? :(

Jag älskar att jobba med det jag gör!! :D ...

Jag älskar att jobba med det jag gör!! :D Imorgon kör vi igen (samma plats samma tid.. typ)!! :D


Ser fram emot en dags jobb!

Imorgon har jag en ledig dag, eller ja så värst ledig vart den ju inte så jag var erbjuden att jobba på min gamla APU-plats och det tackar man ju inte nej till i första taget inte. :) Så 7.00-15.00 bli min arbetsdag imorgon och jag längtar som tusan faktiskt. :) Men av just den anledningen så orkar jag inte blogga så mycket mer ikväll utan tänker istället krypa ner i min underbara säng så jag i alla fall får några timmars sömn.. för imorgon ringer klockan 5.00 (!!!) Vad gör man inte för dessa underbara människor, och för att fylla ut den allt för tunna plånboken litegrann. ;)

Puss & God natt! :)

Blåsig kväll i stallet

Kvällen spenderades i stallet tillsammans med en del trevliga människor. :) Det började med att jag och mamma åkte upp för att tömma den ena lösdriften så att den kan göras iordning inför vintern, sen kom pappa och hjälpte till och efter en stunds stretande med all gammal halm som luktade.. jag mögel och annat äckel så kom Eva-Mari upp och frågade om jag vill ut på en ridtur i det fina stormvädret. :P Och de tackar man ju inte nej till så vi gjorde iordning hästarna och gav oss ut i skogen för lite klättring och sen så vart det en liten men mycket blåsig runda på vägarna hem. :) I vanliga fall brukar Princess vara jättenervös och fjantig när det blåser men idag så var hon superduktig! :)

Vecka 37


Att glömma hörlurarna hemma när man ska åk...

Att glömma hörlurarna hemma när man ska åka buss är hemskt. Nu tvingas man sitta och lyssna på en buss som gnisslar och har sig i nästan en halvtimme... Jag har lärt mig min läxa, det kommer aldrig hända igen! ;)


steka pannkakor

Det vart en tidigt morgon för min del idag, detta trotts att jag är ledig. Eftersom att det har regnat så inatt och under dagen idag cyklade jag upp till stallet vid halv tio för att ta in de små hästarna så att de får torka lite under dagen. :)

Nu står jag och steker pannkakor, måste ju ha något fint till lunch imorgon. ;) Och sen så får jag ju ett par stycken till lunch idag också. :)

11 September 2011

Idag har det vart full rulle hela dagen för min del.. jag började med att spendera förmiddagen i stallet tillsammans med Eva-Mari. :) De vart en lång uteritt i skog och mark, vädret var helt underbart så vi kunde inte låta bli att ta en av de längre rundorna idag. ;) Princess skötte sig exemplariskt, jag trodde att hon skulle vara både pigg och busig efter några dagars vilande men inte då.. hon var så lugn och duktig så. :) Jag älskar verkligen när det går bra, att komma hem från stallet och bara känna att allt gick så himlans bra! :)
När jag sen kom hem från stallet så åkte jag med mamma och pappa till skogen för att plocka svamp, tre timmar trampade vi runt bland mossa och träd och lyckades faktiskt hitta en hel del godingar. Det var vanliga kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp. :) Det är ju himla kul att plocka svamp när man hittar en del. Men när man sen kommer hem och ska rensa allt då är det inte lika roligt längre. :P Men då är det ju tur att man inte behöver rensa allt själv i alla fall. ;)

Resten av kvällen har spenderats på soffan, jag har kännt mig allmänt seg hela helgen men framförallt under dagen idag. Och nu ikväll så insåg jag att jag har lite smått feber.. känns inte helt skoj men jag är endå glad att det är en vecka som denna då jag inte kommer vara så mycket i skolan. Så de är ju bästa tillfället att bli sjuk om man ska se det så. Men jag kan ju inte direkt säga att jag vill vara förkyld nu.. :( Men man får ju helt enkelt göra det bästa av situationen. :) Skönt då att jag är ledig imorgon och kan ta det lugnt hela dagen, det enda jag har att göra är Spårarmötet på kvällen. :)

Nu ska jag ta och krypa ner i min mysiga säng och hoppas på lite mer sömn än föregående natt. :P

Sweet dreams! :)

Födelsedagskalas!

Under lördagen var det städning och förberedelser under hela långa dagen och sen vid tretiden så fick vi gäster. Både pappa och Syster skulle firas, så mamma gjorde supergod mat och själv stod jag ju då för efterrätten. :) En supertrevlig kväll hade vi och jag tror nog att dem båda var helnöjda med kvällen. :)


Bordet var dukat med Systers favoritfärger.. blå och lila. :)

Chokladtårtsbakning!

Under fredagskvällen bakade jag den chokladtårtan som min lillasyster hade beställt till lördagens födelsedagsfirande. :)


tårtbotten


fyllningen


färdig tårta!

(recept kanske kommer vid senare tillfälle ;))

Första tentan!

Jag var ju duktig på att berätta om den muntliga tentan innan vi hade den.. men hur det gick sen har jag helt missat att berätta för er. Jag har haft fullt upp hela helgen så därav den extremt dåliga uppdateringen här.

Men tentan var det ja... Det gick bra, eller jag har ju inte fått något resultat än men i magen känns det bra. :) Jag tycker det var helt fantastiskt att jag knappt var nervös innan heller, och för er som känner mig väl vet hur extremt nervös jag kan bli inför muntliga pressentationer och liknande. Men den här gången kändes det bra både innan och efter! :) Så mer nöjd kan man nog inte bli! :D
Nu är det bara att ladda om inför nästa tenta om vi får ut den kommande veckan. ;)

Taggad inför tentan!

Jag vet inte riktigt vad det är som är fel med mig just nu... I vanliga fall hatar jag allt som har med muntliga redovisningar att göra. Men nu sitter jag här taggad till tusen! Jag tror verkligen att det här kommer gå bra och jag ser nästan fram emot morgondagen då alla grupper ska framföra sin tolkning av uppgiften vi har fått. :)
Nu under kvällen har jag suttit och finslipat på vårat arbete samt gjort en sammanställning i punktform som ska lämnas till lärarna innan själva tentan imorgon. Jag hoppas verkligen att allt blir bra imorgon, för jag vill verkligen kunna se tillbaka på mitt första högskolearbete och känna att det var bra. Visst, jag kommer förmodligen skratta åt det här arbetet om 3,5 år när jag har min förskollärarexamen.. Men illa vore det ju annars, för om så inte vore fallet så skulle ju de här åren vara ganska så bortkastade om jag inte lärt mig något för att kunna se bilderna på ett annat sätt. ;)

Nej nu ska jag ta och krypa ner i sängen så jag orkar upp när klockan ringer 6.00. :P

God Natt! :)

Henrik 21 år!


Grattis på födelsedagen kusin! <3

Förberedelser inför tentan imorgon

Efter en del pluggande nu under förmiddagen ska jag nu göra mig iordning för att sen ta bussen in till Strängnäs och möta upp mamma som slutar 13.30. :) Tanken är att vi ska handla allt som behövs nu till lördagen och när vi kommer hem sen så ska jag baka en fin chokladtårta som Syster har beställt. ;) Supergod är den så det tycker jag var ett riktigt bra val. :)

Men innan jag kilar ivär så blir det lite mer arbete med att sammanställa vårat grupparbete om ska redovisas imorgon. Spännande med den första tentan på högskolan! :)

En ledig dag som verkligen behövs!

Imorgon är jag ledig! Gud så skönt det ska bli! :D Även fast jag har galet mycket att göra imorgon så känns det så himla skönt att jag kan ta lite sovmorgon och jag behöver inte åka in till Eskil utan jag kan hålla mig här hemma i mina myskläder med all min kurslitteratur och alla ingredienser som ska sluta i någon form av tårta tills lördagen då vi ska fira Syster och pappa. :) Fast jag har ju lovat mamma att jag ska ta bussen in till Strängnäs till hon slutar imorgon så ska vi handla all mat och sånt tillsammans.. men de är ju bara lilla Strängnäs så de tar ju inte allt för lång tid. ;) Och dessutom så behöver jag inte åka förens med 13.05 bussen, så det är ju helt lugnt. :)

Men även fast jag kan ta sovmorgon imorgon så står klockan på åtta så jag ska hinna med lite plugg under förmiddagen medans jag är ensam hemma och ingen stör. :P Men åtta är ju sovmorgon ju, får sova hela två timmar längre. ;) Så nu blir de sängen så man känner sig extra utvilad när man vaknar imorgon. :)

Natti natti! :)

Körlektion 3

Jag insåg precis att jag glömt berätta om min körlektion som jag hade i måndags. Det skulle ju kunna kvitta egentligen.. men jag känner att jag någonstans vill dokumentera den här delen av mitt liv och att den här platsen är ganska så passande till detta. Så det här gör jag enbart för min egen del så att jag ska kunna ha lite bättre koll och sedan kunna gå tillbaka hit den dagen då jag sitter med körkortet i handen och känna att jag klarade allt! ;)

Så hur gick då körlektion nummer 3? Bra fråga tycker jag... för såhär i efterhand så känner jag mig bara så lycklig! Jag kan inte riktigt fatta hur bra det har gått för mig, det trodde jag aldrig. Jag har fått rutin på det här med att växla, vilket känns mycket bra då jag varit en hel del stressad över detta moment tidigare. Men jag börjar känna mig lite lugnare på den fronten nu. :) Sen så måste jag säga att det gått över förväntan bra när jag kört i strängnäs alla rondeller fram och tillbaka, jag har bara råkat blinka fel en gång. Men min körskollärare sa att det inte var någon ovanlighet, så själv tar jag det med en nypa salt. ;) Men måste ju få göra små misstag för att lära sig, ellerhur?
Sen så lyckades jag även parkera bilen vid körskolan i slutet av min lektion.. det var spännande och det vart med ett litet motorstopp.. men jag körde inte in i någonting och när jag var färdig så stod bilen rakt i rutan, så jag är nöjd. :)

Nu blir det att nöta lite här hemma till nästa lektion som jag har på torsdag nästa vecka om jag inte minns helt fel. :)

I skogen finns det svamp...

I fall ni inte visste det så har jag nu tydliggjort den biten. ;) Sen tänkte jag fortsätta med att jag har världens jäkla kantarellsyn eller vad man nu ska kalla det. :P Jag har inte varit med mina föräldrar och plockat svamp på flera år typ, men idag när jag kom hem från skolan och vi hade fått i oss lite mat så kände jag att jag ville följa med de här gången. :) Det var riktigt skönt att bara ströva runt lite i skogen och leta efter denna skatt.. att tömma hjärnan och lixom ha hundra procents focus på något egentligen ganska så meningslöst. Ja precis det behövde jag och att jag sedan lyckades hitta en del svamp också gjorde ju saken lite roligare. :) Så mer svampplockning i framtiden!


Man kan ju undra hur detta ska sluta...

Jag förstår mig inte riktigt på det här.. visst hade jag tron om att högskolan skulle bli kämpigt. Men efter endast en dryg vecka skulle jag bokstavligt talat kunna begrava mig själv i plugg. Men man ska väl kanske inte klaga, jag har ju valt detta själv och även fast en del känns tungt så gillar jag det och jag är nöjd med mitt val. :) Och det underlättare ju faktiskt lite att min kurslitteratur nu har kommit och jag kan engagera mig i detta på riktigt. :) Då kan man ju fråga sig varför jag sitter här när jag har massor att läsa i "kritiskt tänkande" tills imorgon och som jag också ska reflektera över.. Det är en mycket bra fråga som jag egentligen inte har något bra svar på. Jag har väl inte lust att läsa och skulle egentligen vilja sova.. men kan inte de så då hamnade jag här en stund istället. ;)

Men nu så ska jag skumma igenom det där lite och sen blir det att sova.. jag har lovat mig själv att inte släcka senare än elva då jag måste ha minst sju timmars sömn för att orka ta mig upp sen. Helst skulle jag behöva mera men vem kan offra värdefull pluggtid? :P

Sov sött! :)

Bushästen!

Min skrutthäst är verkligen fenomenal på att hitta på bus när jag minst anar det.. Idag tillexempel så travade vi lugnt över en ganska så stor äng och så mot slutet så bestämde jag att hon skulle få sträcka ut lite. Och vad gör hon då?? Jo en snabbt litet sidoskutt och jag satt nästan kvar på den platsen vi befann oss innan skuttet. ;) Men ingen störe skada skedd och med en massa klättrande i skogen efter det så fick hon göra av med en hel massa överskottsenergi. :P De är bara så synd att de blir mörkt så tidigt på kvällarna så man hinner inte riktigt med de där långa skogsturerna som man egentligen vill ge sig ut på. Men men då har man ju något att längta till under veckorna då vi endast får tid till sånt under helgerna. ;)


Syster 12 år!


STORT GRATTIS ÄLSKADE SYSTER PÅ DIN TOLVÅRSDAG!! <3

Vecka 36


Sängen snart

Är såå galet trött just nu så ska strax krypa ner i sängen för en god natts sömn. :) Egentligen så är jag ledig imorgon men upp tidigt måste jag ändå eftersom att jag har körlektion klockan nio på morgonen och sen så ska jag dessutom till skolan för att jobba med det grupparbete som vi har fått och som ska redovisas på fredag. Sen på kvällen så är det möte med Spårarna.. men hur jag ska göra med det vet jag inte riktigt då det är min kära systers födelsedag och jag kommer inte att träffa henne alls om jag går på det då hon åkt hemifrån när jag går upp och sover när jag kommer hem.. Känns inte helt rätt att göra så mot henne på hennes egen dag.. Så ska ringa till min ledarkollega imorgon och se om jag skulle kunna slippa undan för imorgon. :P

Sov sött mina vänner! :)

Snart blir de lördagsmys! ;)

Efter en del pluggande under dagen var jag grymt taggad på att ge mig ut och rida i det härliga vädret under kvällen.. Men när jag kikade ut genom fönstret nu upptäckte jag att en del har hunnit förändrats undertiden som jag har suttit med mina papper. Himlen är ju aldelles grå och jag känner att lusten lite grann ran ur mig. Men jag ska i vilket fall upp till stallet lite senare. :) Men innan dess så ska jag kila ner och hjälpa mamma med maten, är galet hungrig ska ni veta.. Lax blir det dessutom! :D


Efter en lång dag i skolan, med huvudvärk ...

Efter en lång dag i skolan, med huvudvärk under eftermiddagen var det skönt att komma hem. Åt lite mat, tog en dusch och gick vid 18 och la mig för att sova bort huvudvärken.. Två timmar senare vart jag väckt av mamma så jag skulle hinna fixa min matlåda tills imorgon.. Men huvudvärken är fortfarande kvar så nu blir de sängen igen.. Kanske var det det som var felet.. Min kropp är inte van att bara få sova 7 timmar per natt så nu strejkar den. ;) så med tolv timmars sömn ska jag nog kunna vakna upp pigg och fräch när klockan ringer 6.00 imorgon. :) god natt gott folk! :)


RSS 2.0