En fredag

Jag har verkligen inte haft en tanke på bloggen idag.. Har varit heldag i skolan en rolig sådan dessutom och sen så har kvällen spenderats med familjen i stallet och hemma. Så jag har knappt ens suttit vod en dator idag och nu är planen att stup i säng för att sen släpa sig upp tidigt imorgon för att ta ut hästarna. Så säger god natt nu så tar vi nya tag imorgon. :)

Horoskop


De kanske bara är jag som tycker sånt här är lite skoj att läsa.. men jag tycker faktiskt att de är intressant hur sånt här skrivs så att man alltid kan tolka in det i sitt eget liv.. För man känner sig ju alltid rätt träffad när man läser sitt horoskop.

Livet i dimman

Dom senaste dagarna har det känts som att jag har levt i en dimma eller något sånt, allt liksom bara flyter ihop och det är omöjligt att se någonting klart. Och då ska vi inte tala om det känslomässiga kaos som jag befinner mig i för stunden.. Känns som att jag skulle behöva dela upp mitt liv lite i olika delar och ta en sak i taget för att över huvudtaget kunna få någon som helst klarhet i någonting. Men trotts dimman så är tanken att jag idag ska försöka städa, plugga och busa med min Wilma lite senare. Försöka se vardagen alltså och ta tag i den.. Det är ju en början i alla fall så får vi se vad som händer sen. 

That someone


R U Crazy

När Caroline och jag åker bil så lyssnar vi alltid på musik och då gärna sån med mycket sån där härlig bas. Ni vet sådär så man bara inte riktigt kan vara stilla. Så igår när vi var hemma hos henne och drack kaffe så hade vi MTV på i bakgrunden och så började de spela den här videon och vi båda bara tittade på varandra och utbrast "Bilen!".. Så här har vi alltså en ny favorit till bilen som nog kommer spelas en hel del framöver. ;)


Smile


Mot sängen

Sitter här med nymålade naglar, trött som en jag vet inte vad just nu, men trotts det tror jag inte att det kommer bli så mycket sömn för min del i natt. Har lite för mycket att tänka på nu så att somna på kvällarna är inte helt enkelt alltid. Hoppas dock på lite mer sömn inatt än vad jag fick föregående.. känns som att jag kan behöva vara ordentligt utvilad imorgon när det väntar en heldag i skolan. Och nu så har mina fina ljusrosa naglar i stort sett torkat så ska börja stänga ner datorn och fixa lite innan de blir sängen här. :) Så sov sött alla söta!

Everything happens for a reason


Vecka 5

Måndag:
# 9.15 - 12.00 Litteraturseminarium
# 19.00 Vendelaträning
# Ta in hästarna
 
Tisdag:
# 8.00 Inlämning av komplettering.
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# 13.15 - 16.00 Seminarium
# ???
# Vendela har Wilma.
 
Onsdag:
# Pluggdag!
# Wilma
 
Torsdag:
# Pluggdag!
# Wilma
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# 13.15 - 16.00 Seminarium
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Wilma

Femtio nyanser av frihet

Författare: E.L. James
 
På baksidan av boken står det:
När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade Christian Grey föll hon handlöst och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser. Hon krävde mer av Christian. Fast besluten att få behålla henne går han med på det.
 
Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska och leva med Christian. Hon måste på något sätt dela hans livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med sitt förflutna,
 
Just när det verkar som de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest...
 
Mina tankar:
Från det att jag började läsa den sista boken fick jag lite separationsångest, jag ville ju läsa mer men jag ville verkligen inte att de skulle ta slut. Men jag kan också säga att jag absolut inte är besviken på den sista boken, när man trodde att det skulle flyta på och sluta sådär perfekt som många böcker gör så händer något som gör att det åter igen tar en vändning i handlingen. Så vad mer kan jag säga än att det var precis lika spännande och nagelbitande till sista sidan i boken var läst. Och jag kan också säga att de här kommer jag att läsa igen för jag har en känsla av att de kan bara bli bättre ju fler gånger man läser dom. :)
 
 

På väg mot stallet

Är riktigt frusen idag, men med ett par koppar kaffe i kroppen ska jag strax hoppa i ridbyxorna och bege mig upp mot stallet för en mysig tur i snön med mitt hjärta. Var riktigt länge sen jag red ut nu så ska bli skönt att bara komma iväg från allt en stund med bara mig själv och Wilma att tänka på. :) Sen har jag en massa annat som också behöver göras idag. Komplettering av en tenta ska skrivas, rummet ska städas, den kommande veckan ska planeras och bloggen ska fixas även den för veckan som kommer. Måste ju sköta mig så det inte blir så tomt här som det varit de senaste dagarna. ;) Men innan det så blir det som sagt stallet och mys med mitt hjärta! :)

60 seconds


Fredagsmys i Västerås

Nu är jag precis där jag vill vara en fredagskväll när det är kallt och mörkt ute, hemma hos min bästa Hilda i Västerås. Det fick bli en spontantripp hit ikväll för pizza och massa tjejsnacka som vi båda är i väldigt stort behov av just nu. :)
 
 

Att vara en lyssnare

Jag har nog alltid varit en sån person som är bättre på att lyssna än att prata. Dessutom är jag ganska duktig på att känna av vad man ska/borde säga och när man säger det. Av just dessa anledningar så är jag en sån person som mina vänner ofta vänder sig till när det blir problem, när något oväntat dyker upp eller bara när man behöver ha någon som kan lyssna och kanske kan säga de där rätta orden som får det att kännas lite bättre. Så ja man kan väl säga att jag får veta ganska mycket och på så sätt också bär med mig ganska mycket. Det har även hänt ett antal gånger att jag fått höra att jag är en sån bra vän för att jag alltid lyssnar och bryr mig.. Jag är verkligen ingen expert på något område alls, men jag vet att är det något som uppskattas så är det just den där känslan av att känna sig hörd och att prata med någon som faktiskt lyssnar och tar in det man säger. Jag vet för även om jag är mer en lyssnare än en pratare så finns det de stunder då jag också behöver ha någon som kan lyssna, trösta och säga att allt kommer att bli bra. Jag kanske inte har sådär jättemånga människor i mitt liv som jag verkligen litar på och anförtror mig åt, mycket av den anledningen att folk inte bryr sig då det många gånger kan vara lättare att prata om sig själv än att försöka förstå och hjälpa någon annan. Jag skulle påstå att jag har ett stort hjärta och när jag väl släpper in människor på djupet så är det för att dessa människor verkligen betyder något för mig, de har inte tagit mig förgivet. Många gånger kan jag bli besviken och ledsen för att folk runtomkring mig ofta tar förgivet att jag ska lyssna och förstå, att jag på något magiskt sätt ska göra allt bättre när livet är skit men sen när allt är bra då existerar jag knappt längre. Så att vara en god lyssnare innebär tyvärr ofta att man också blir tagen förgivet...

Vitaminkick

Under de senaste veckorna har jag känt mig otroligt trött och seg, har dessutom varit lite småförkyld större delen av hösten och vintern. Så jag tänkte att jag skulle testa att fylla på med lite mer vitaminer i min stackars kropp för att förhoppningsvis bli lite piggare framöver. :)

 
 

Ett år kvar


Idag kickade vi igång en ny kurs och en ny termin. Termin nummer 6 för att vara exakt. Vilket även betyder att jag nu påbörjar min näst sista termin och mitt sista år på Förskollärarprogrammet.. Hur galet är inte det på en skala?! Nu kan man ju verkligen räkna ner på riktigt! :)

En tankeställare...




Tappsko


Anledningen till att hovslagaren fick komma ut två veckor tidigare än planerat.. Wilma tyckte väl att de räckte med tre skor på fötterna istället för fyra. Som tur är så har jag en snäll hovslagare som bjöd på att slå dit den igen. :)

Who are you?


Sängdags

Jag har varit vaken lite för länge idag känns det som just nu men jag har också fått en hel del gjort, dock kanske inte allt som jag hade tänkt från början men det var inget av det som egentligen behövde göras just idag. Men nu känner jag mig i alla fall så färdig för sängen som man kan bli och jag hoppas att en tidig morgon och träning gör så att jag för omväxlings skull inte behöver spendera flera timmar i natt med att stirra i taket som jag gjort allt för ofta på senaste tiden. Jag tror (och hoppas) att det beror på allt stillasittande med plugg, hjärnan har varit trött men kroppen pigg. Så därför hoppas jag nu på lite balans i kroppen och en massa sömn. :)
 
Imorgon väntar en dag med hästmys, några timmars jobb och sen.. ja de kanske jag berättar mer om vid ett senare tillfälle. ;) I vilket fall så ska det bli helt underbart att komma tillbaka till jobbet efter en hel höst utan bus med alla underbara barn. :) Så nu sängen alltså för att ladda upp med lite ny energi. Natti natti.

Slut på vilan


Nu är förkylningen väck och det är dags att ta tag i träningen på riktigt igen. Så idag blev det ca 4km intervaller och sen lite planka och mag och benövningar på det. Ser fram emot träningsvärken imorgon! :)

Att pendla


De är inte billigt att pendla inte.. blir nästan gråtfärdig varje gång jag laddar på kortet. Men samtidigt så värt att kunna åka både tåg och buss obegränsat i länet. :)

Vecka 4

Måndag:
# 8.00 Lämna in hemtentan.
# Ringa hovslagaren.
# Beställa kurslitteratur.
# 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# Wilma
# ???
 
Onsdag:
# 9.15 - 16.00 Uppstart av ny kurs.
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
# Pluggdag.
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma
 

Femtio nyanser av mörker

Författare: E.L. James
 
På baksidan av boken står det:
Anastasia Steel har lämnat Christian Grey, skrämd av hans mörka hemligheter. Med universitetsexamen avklarad och en praktikplats på ett bokförlag är hon fast besluten att börja ett nytt liv.
 
Ändå upptar Christian oavbrutet hennes tankar - och när han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom. Nu får hon veta mer om hans förflutna som har gjort honom så driven, kontollerande och krävande.
 
Samtidigt som Christian brottas med sina inre demoner ställs Ana inför ett av sitt livs viktigaste beslut.
 
Mina tankar:
Jag fortsätter att häpnas över hur fast jag kunde bli i de här böckerna, bok nummer två fortsätter lika spännande som den första. Eller ja ibland var den faktiskt ännu mer spännande och relationen mellan Ana och Christian blir bara mer och mer komplicerad. Man kan liksom inte låta bli att fortsätta läsa, för vart man än befinner sig i boken så händer det alltid något som gör att man inte vill eller kan lägga den ifrån sig.. Ja man vill bara läsa mer helt enkelt.
 
 

Tenta in the making


Den jobbigaste delen nästan färdig.. men jag är både trött och hungrig så just nu går det riktigt segt..

Make a new ending


Tentaskrivardag

Man är aldrig så inspirerad och full av blogginlägg man vill skriva som när man sitter och verkligen måste skriva en tenta. Så idag får jag alltså lägga band på mig själv och lägga 110% fokus på min tenta istället. Dessutom har jag lovat mig själv att det inte ska bli något nattplugg den här gången eftersom att den ska vara inne på skolan klockan 8 imorgon vilket innebär en hemskt tidig morgon för miss pendlare imorgon. Och nu så har jag skrivit det här också, och av någon anledning så blir allt som skrivs på bloggen lite mer på riktigt. Så nu är det bara att se till att få den där hemtentan färdig så fort som möjligt så jag kan göra allt det där andra som jag egentligen vill göra innan jag måste gå och lägga mig ikväll.. som tillexempel att skriva ihop nästa bokförslag till er. ;) Så önska mig lycka till nu så hörs vi lite senare under dagen. :)

Choklad nyttigare än frukt

Ja nu kan vi alltså börja äta med choklad gott folk! Eller? De känns som att den här så kallade forskningen inte är något nytt för en människa med lite sunt förnuft. Men känner man att man behöver en anledning till att få stoppa i sig en bit mörk choklad någon gång så kan ju det här vara passande. ;)
 
"Goda nyheter, alla chokladälskare. Bokstavligen. Forskare har kommit fram till att choklad är nyttigare än frukt.

Choklad innehåller en hel del kalorier - men också massor av nyttigheter.

Ja, så mycket nyttigheter att den där extra pralinen du tog till eftermiddagskaffet faktiskt kan främja din hälsa.

En grupp amerikanska forskare har kommit fram till att choklad innehåller ännu mer hälsofrämjande ämnen än vad man tidigare trott. Resultatet av en studie visar att den faktiskt innehåller mer antioxidanter per gram än vad frukt gör, skriver brittiska Daily Express.

Forskarna vid Hershey Center for Health & Nutrition jämförde halten antioxidanter i kakaopulver med pulveriserade "super foods" - frukt och bär som granatäpple, blåvär och gojibär.

Vill du få i dig störst mängd välgörande antioxidanter per gram - välj mörk choklad."

Källa: http://www.alltommat.se/Inspiration/Choklad-nyttigare-an-frukt-1.51874


Always


Mycket att tänka på

Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett sånt där vanligt jobb istället för att studera på högskola. Som ikväll tillexempel skulle jag kunna ge vad som helst för att bara kunna känna att jag verkligen är ledig. Att kunna gå hem på fredageftermiddagen och bara släppa allt och känna att nu är det helg. Jag minns faktiskt inte senast jag kände så.. för nu går allt verkligen bara i ett och trotts att det bara är ett år kvar till examen så känns det tuffare än någonsin och skolan finns där i tankarna dygnet runt. Ja det är så illa att jag kan vakna på nätterna och börja fundera över tentor och sånt. Så just nu blir det verkligen ingen vila. Men jag hoppas att de lugnar ner sig när den nya terminen börjar nästa vecka. Och även om allt känns tungt just nu så finns det ju faktiskt en del ljuspunkter i mitt liv också så synd om mig är det ju inte. Dessutom så vet jag att det är jobbigare under vissa perioder så det är bara att försöka göra sitt bästa och hoppas på att det räcker helt enkelt. :)
 
Nu ska jag i alla fall försöka lägga plugget åt sidan i några timmar och sova lite, för imorgon väntar en lång men också rätt rolig dag för min del men både häst, plugg och sen lite vin med härliga Caroline på kvällen. :)

Paket


Alltid lika roligt att hämta ut paket från Hööks. Den här gången blev det dock mest bra och ha saker och så en fin svart lädergrimma till mitt hjärta! :)

James Blunt

Den senaste tiden har jag blivit näst intill besatt av James Blunts musik, det är i princip bara det jag lyssnar på och det funkar verkligen vilket humör man än är på så går det att hitta låtar som passar. Sen så har jag ju såklart hittat några som blivit favoriter av favoriterna så att säga och sex av dom hittar ni här nedan. Dessa går verkligen dygnet runt hos mig nu för tiden och på något sätt så mår jag verkligen bra av att lyssna på honom, texterna är så himla bra och musiken lika så! :)
 
 

Fullmåne

Hur hemskt är det inte egentligen hur lättpåverkad man är av en del saker.. som det här med månen tillexempel. För det är ju inte direkt bara jag som ligger vaken och stirrar i taken så här dagarna innan och när det sen är fullmåne. Den här gången har det ju passat mig ganska bra med tanke på att jag har haft massor med plugg.. men som igår natt då var jag fullständigt utmattad och tankeverksamheten gick på högvarv men självklart var jag så pass seg att jag inte kunde koncentrera mig på plugget utan istället spenderade jag ett antal timmar med ett mysigt täcke i en fotölj ensam i en lägenhet i Eskilstuna och bara glodde på massa serier som kanske inte skulle kunna beskrivas som vettiga alls.. Och vad jag egentligen hade behövt var antingen sömn eller att ha fått en massa plugg gjort.. men nejdå istället ska man vara i något slags zombiestadie. Så idag är jag alltså ännu tröttare och tänker faktiskt bege mig mot sängen redan nu så att jag kanske får lite vila under natten och orkar lägga massa energi på att skriva tenta imorgon.
 

Drömmer om eget

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blir sugen på att flytta hemifrån när jag spenderat ett dygn ensam i farmor och farfars lägenhet. Så skönt att inte behöva tänka på någon annan än sig själv och bara kunna vara. Men samtidigt så vet jag inte om jag skulle klara av att bo i stan en längre tid, för sanningen är ju att jag är en tjej från landet och det är där jag hör hemma. Men just nu känner jag hur mysigt det skulle vara att få ha sitt eget ställe att inreda och bara mysa i. :) Så vi får väl helt enkelt se vad som händer i framtiden. Jag vet dock att det inte kommer bli någon flytt för min del förns jag har pluggat färdigt, så ett år till hemma på landet alltså. 
 
 
Drömma kan man ju alltid.. :)

Someone


Händelserik dag

Den här dagen har verkligen varit en berg-och-dalbana och just nu vill jag bara skrika ut här vad jag har gjort idag eller ja skriva.. Men det får faktiskt vänta ett tag. Istället ska jag försöka ta mig samman och kanske plugga lite. Tror dock att de inte kommer bli så mycket sånt då jag känner att jag verkligen borde sova snart. Men med en hel lägenhet för mig själv (lånar farmor och farfars när dom är bortresta)  och en Hilda på skype så kan de kanske vänta en liten stund till trotts allt. :)

Tomorrow

I morgon

Step outside


Arg högskolestudent

Ibland vet jag inte riktigt om jag ska skratta eller gråta när det gäller det här med min utbildning och Mälardalens högskola. Hur kommer det sig att vi ska lämna in uppgifter på sekunden för att annars får vi vänta månader på att få det rättat medans det är okej för våra lärare att dra ut på tiden med rättning och registrering av betyg och utlämning så att det som i det här fallet ger mig endast tre dagar att komplettera min tenta till nästa inlämningsdatum som är på fredag.. lägg på det att jag dessutom har en omtenta i matte imorgon och en annan tenta som ska vara inne på måndag morgon. Hur i helvete är det tänkt att man ska klara av det?! Alltså ni får ursäkta mig men just nu är jag så jäkla arg på den där högskolan som man kan bli. Jag tycker verkligen inte att det är okej att högskolan kan göra precis som dom vill och jag inget kan göra åt saken och att det faktiskt bara drabbar mig och mitt studiemedel för det är ju bara att inse fakta.. om jag inte får in mina poäng i tid så kan jag bli återbetalningsskyldig till csn och det vill man ju inte direkt. Speciellt inte när det faktiskt inte är mitt eget fel..
 
Men men det är väl bara att försöka kämpa på och hoppas på att jag kan ta mig igenom den här veckan med minimal mängd sömn massa kaffe och förhoppningsvis avsluta veckan med några fler högskolepoäng på kontot.. Så nu är det dags för miss student att dyka ner i kurslitteraturen igen, men första fokus på att klara av en viss plågsam salstenta i Matematikutvecklande lärandemiljöer.

God morgon

Uppe före tuppen idag för att mysa med Astor och plugga som en tok inför morgondagens tenta. Problemet är bara att jag sovit endast fem timmar i natt och jag är helt klart ingen morgonmänniska så hur jag ska lyckas väcka min hjärna är något som tål att funderas på..


Bjuder på en bild på två sötnosar som iaf gör mig lite gladare såhär dags på dygnet. :)

Morgonpromenad


Blev en väldigt kylig promenad till bussen imorse.. Men desto gladare blir man ju när man verkligen får användning för mysigaste halsduken. Ja jag njuter faktiskt av att vintern äntligen är här på riktigt. :)

Böcker

Jag har tänkt på det här med min kategori med böcker som jag läser.. och efter lite funderingar så har jag kommit fram till att alla ju kanske inte är som jag och läser en hel hög med böcker på bara ett par dagar och sen låter de gå flera veckor ja kanske till och med månader innan det avverkas en ny hög. Så istället för att lägga upp alla böcker jag läser på en gång så tänkte jag dela upp det lite. Så från och med nu (eller rättare sagt igår då första boken för i år kom upp) kommer jag lägga upp en recension i veckan. Klockan 20.00 varje söndag så kommer det alltså komma upp ett litet boktips inför den kommande veckan. Min tanke är alltså att jag ska lyckas läsa minst 52 böcker det här året och att ni ska få ta del av mina åsikter kring dessa. Så första boken hittar ni alltså bland gårdagens inlägg och nästa får ni läsa om på söndag klockan 20.00. :)

Vecka 3

Måndag:
# Hämta ut en tenta på skolan.
# Runda på stan med Caroline. :)
# Träffa Edvina. :)
# 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
# Hundvakt till Astor.
# Wilma
# Pluggdag!!
 
Onsdag:
# Ta ut hästarna
# Wilma
# 14.10 - 18.30 Salstenta matematik
# ???
 
Torsdag:
# Pluggdag!!
# Wilma
 
Fredag:
# Lämna in komplettering av pedagogiktentan.
# Wilma
# Vinkväll med Caroline. :)
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Vad räknas i förskolan?

Trött som ett as tänker jag nu snart krypa ner i min sköna säng och ta med mig en bok.. blir inte lika trevlig läsning som det annars brukar bli på kvällarna då dagen faktiskt får avslutas med "Vad räknas i förskolan?" en av de två böckerna som jag ska skriva tenta om på onsdag. Och ska jag vara helt ärlig så är den så tråkig och seg att ta sig igenom att jag börjar känna lite smått panik inför allt som jag verkligen måste hinna med den kommande veckan. Så ja ni kommer nog få hålla tillgodo med sånna här halvstressade skolrelaterade inlägg i alla fall några dagar till. Mina förhoppningar är att jag på onsdag kväll ska kunna lägga allt från höstterminen bakom mig.. men ju mer jag pluggar och kämpar ju mer inser jag att det kanske inte är så möjligt att lyckas med det som jag hade hoppats.. ja i alla fall inte om jag dessutom vill få lite sömn. Men jag kämpar på.. än tänker jag inte kasta in handduken i alla fall. :)
 
Så nu säger jag och min fina röda bok god natt. :)

Femtio nyanser av honom

Författare: E.L. James
 
På baksidan av boken står det:
När litteraturstudenten Anastasia Steel intervjuar den framgångsrika vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är otroligt attraktiv, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
 
Ana förvånas över vilka känslor Christian väcker hos henne. När han sedan varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
 
Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat tro om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden...
 
Mina tankar:
Jag måste väl säga att när jag blev tillsagd av en vän att jag borde läsa de här böckerna så trodde jag inte att det skulle vara något för mig, men eftersom att dom blivit så otroligt omtalade världen över så tänkte jag att jag kunde ge dom en chans. Och oj så fel jag hade.. spänningen är helt otrolig och man sitter som på nålar hela tiden när man läser. Jag som älskar böcker med relationer i centrum fastnade totalt och det tog inte lång tid för mig att plöja igenom bokens alla 554 sidor. Helt tagen av den annorlunda relationen mellan Anastasia Steel och Christian Grey och de nya hemligheterna som hela tiden tycks dyka upp och göra boken än mer komplicerad och nagelbitande. Så ja är du tjej och inte har läst den så är det bara att införskaffa sig ett exemplar och börja läsa, jag kan svära på att du inte kommer ångra dig.
 
 

Skrivbord

Mitt stora problem just nu är att mitt skrivbord är för rörigt och för litet för att jag ska kunna sprida ut mig som jag egentligen vill och behöver när jag pluggar. Men för att det ska vara bra storlek så pratar vi något i stil med köksbord och det funkar ju inte riktigt då de tar för mycket plats istället. Men den dagen jag flyttar hemifrån då ska jag verkligen se till att jag har ett stort och bra skrivbord att sitta vid, allternativt ett bra köksbord om det är så att jag bor själv. :) Men ja det får jag väl drömma om senare i livet när det blir lite mer aktuellt. Nu ska jag istället klämma ihop mig vid mitt hörnskrivbord och försöka få in lite kunskaper i huvudet till den där hemska salstentan. 
 
Här är skrivbordet som jag har nu.. fast mitt är lite mer rörigt... ;)
 

En vanlig morgon


Såhär börjar jag mina dagar i stort sett varje dag. En kopp kaffe och ett eller två glas apelsinjuice och så någon smörgås av något slag.. så är starten på dagen perfekt. :)

Fem små om Wilma

 Hon älskar att bli pussad på mulen. När man ska ta ut hästarna så måste man gå förbi hennes box för att hämta höpåsarna och då sträcker hon alltid ut huvudet för att få en puss eller två. :)
 
 Hon är extremt kittlig under magen, speciellt längre bak så dom mjuka borstarna går helt bort där. Det funkar bara med dom hårdare och då helst piggborsten.
 
 Det är alltid en kamp att krattsa hennes hovar. Antingen så vägrar hon att lyfta benen så man får slita sig helt svettig innan man ens får upp hoven för att kunna krattsa den eller så lyfter hon på en gång men står då istället och drar i benet hela tiden. Så matte blir ofta galen.. men vi jobbar på den biten för de ska vi verkligen få bort.
 
 Det finns bara en sak som skrämmer henne.. större ljusa stenar är verkligen något som är livsfarligt. Hon går omvägar runt dom för att inte komma för nära och jag mest bara skrattar för det hela är verkligen hur löjligt och gulligt som helst. ;)
 
 Hon är by far den mest envisa häst jag någonsin mött. Dessutom så är hon ett sto så det blir en del lirkande och mutande ibland för att jag ska få min vilja igenom. Men trotts det så skulle hon aldrig ens göra en fluga förnärd.. hon kan vara tjurig och tjuta ibland men aldrig mer än så.
 
Mitt hjärta! <3

Vart börjar man?

Precis tagit en varm dusch för att vakna till lite, kändes som att det kunde behövas för att jag ska kunna komma igång med allt idag. Pluggat en stund på förmiddagen, mailat min handledare och sånt där nödvändigt för att jag ska kunna göra den ena uppgiften som jag har framför mig. Men sitter nu och funderar på i vilken ände som jag ska börja. Borde jag skriva så mycket som jag kan på hemtentan utan min handledares svar på frågorna eller ska jag försöka dyka ner bland matteplugget för att nöta in det till salstentan som jag har på onsdag? Jag vet ju vilken som känns roligast att göra men är inte helt säker på om det är så smart att börja med den.. fast så vill jag ju egentligen bli klar med allt innan onsdag så om jag hittar diciplinen så borde det inte spela så stor roll. Ja välkommen till en högskolestudents röriga huvud. ;)
 
Tänkte även att jag skulle försöka få ihop några roliga inlägg hit som jag har klurat på ett tag.. men vi får se vad som hinns med helt enkelt. :)

Äntligen snö!


Så mysigt att vakna upp och se massa snö utanför fönstret på morgonen. Att jag sen fick börja dagen i stallet med min mysiga tjej gjorde ju inte saken sämre direkt. :) Så nu taggar jag en dag fylld med plugg och en paus sen för att hämta hö till mitt hjärta.

Utvilad och redo för plugg

Tolv timmars sömn och trotts det vara uppe redan klockan tio.. de händer inte allt för ofta kan man säga. Men trotts att jag varit uppe ett bra tag redan så har jag inte ens hunnit ta fram plugget än, de är märkligt hur fort tiden går ibland. Men nu så ska jag och min kära kaffekopp här brevid mig sätta igång med att skriva tenta. Fick se när jag vaknade att jag även har en tenta som måste kompletteras innan fredag nästa vecka så det kommer bli en tuff vecka för min del med galet mycket plugg. Och egentligen skulle jag behöva vara färdig med allt till på onsdag för att slippa åka en massa extra gånger, men eftersom att jag inte kommer kunna hämta ut tentan som jag fått komplettering på förns på måndag förmiddag så kan det bli svårt. Bara försöka hålla humöret uppe och bli bättre på att planera plugget helt enkelt. ;) Så nu kör vi ett par timmars plugg innan det blir stallet och fredagsmys med familjen. :)
 

Tröttmössa

Sitter nu här med en stor kopp Oboy och gör allt för att hålla mig vaken i alla fall till efter åtta. Jag är verkligen tröttare än vad jag någonsin har varit tidigare, kan inte fatta hur jag överlever att gå upp så här tidigt som jag gjorde idag eller ännu tidigare och sen dessutom jobba en hel dag. Fast å andra sidan hade jag faktiskt svårt att somna igår så med viss sömnbrist är det kanske inte så konstigt att jag är jäkligt trött idag. Men jag och Astor har i alla fall haft en riktigt mysig dag med film och promenader, fast de sistnämnda tror jag nog bara att det var han som uppskattade med tanke på det tråkiga vädret. ;)
 
Har även blivit en ridtur i mörker och regn tillsammans med Vendela, tror att både jag och Wilma verkligen behövde det. Så skönt att få komma ut så där och verkligen vara i sin egen lilla värld, för det blir ju verkligen så när det är mörkt och man inte ser så mycket annat än vägen där man befinner sig. :) Nu väntar jag bara på den där snön så att jag kan få ge mig ut och galoppera på lite fält. Första vintern med egen häst och det är bara lera och verkligen ingen snö.. känner mig något besviken kan jag säga. Men snart så kommer den väl hoppas jag. :)

Happiness


Filmmorgon


När Astor kommer inramlandes vid strax efter klockan 6 kan jag ju inte direkt påstå att jag är vid medvetande på riktigt.. Så nu tar vi de lugnt ett par timmar på soffan med lite kaffe och film. :)

The difference


Godkänd

I vissa fall måste jag nog bli bättre på att tro på mig själv. Jag åkte till skolan med inställningen att det kommer gå fullständigt åt skogen, men åter igen så visar det sig att jag har förmågan att få det att se ut som om jag vet vad jag pratar om det och det faktum att jag fick prata sist gjorde så att jag under den där halvtimmen innan det var min tur lyckades improvisera ihop en presentation i huvudet som gjorde att jag nu lyckats dra in ytterligare 1,5 högskolepoäng. Så ja man kan väl säga att jag är rätt så nöjd med mig själv för tillfället. :) Vet dock inte om det kommer vara så länge då jag har MASSOR med plugg som väntar den kommande veckan.. men jag har ju lovat min vän som oftast är den som får stå ut med allt mitt gnäll (tusen tack till honom) att jag ska försöka vara lite mer positiv till mig själv när det gäller skolarbeten.. för oftast är det ju så att när jag säger att det kommer gå skit så går det bra i alla fall. Så jag ska verkligen försöka lyssna på honom och tänka positivt nu. Dessutom så har jag ju klarat mig två och ett halvt år så ett år till ska jag väl kunna kämpa mig igenom. ;)

Låtsas som man vet

Jag har suttit med en uppgift flera timmar idag som jag tror att jag egentligen har fattat helt fel.. Visserligen så är det ingen i klassen som egentligen förstår den så jag är ju inte ensam med den känslan. Men jag känner mig ju inte direkt jättetaggad att åka in till skolan imorgon för att troligtvis göra bort mig totalt och sen få göra om uppgiften vid ett senare tillfälle.. Men vad ska man göra när man inte förstår och sen bara blir ännu mer förvirrad så fort lärarna öppnar munnen för att säga något om uppgiften. Så ja kanske är lika bra att försöka sova istället och sen gå dit imorgon och försöka få det att se ut som jag vet vad jag pratar om (låtsas som om jag vet vad jag gör helt enkelt).. För hur hemskt det än låter så är det så man klarar sig på högskolan, genom att spela säker på området, tro på det man själv säger och få det att se ut som om man vet vad man pratar om kan man komma långt. Tro mig jag vet. ;)

Forget to remember


Vända på dygnet

Att vända tillbaka dygnet med någon sorts plåsterrycksmetod var väl kanske inte allt för smart av mig då jag hade tänkt att jag skulle plugga idag men kännt mig som en zombi och inte kunnat koncentrera mig alls.. Så det får bli en tidig kväll i säng idag och sen en sista minuten pluggdag imorgon som vanligt. Men imorgon blir de lite pluggfika med Caroline hemma hos henne så vi kanske kan lyckas reda ut lite frågetecken tillsammans. För den här uppgften är fasiken rörig även om man inte skulle vara galet trött. Så istället för att sitta här och slita håret för att jag inte förstår och bara är trött så tänker jag nu bege mig mot sängen och ladda upp för att sen ta nya tag imorgon. :)

Coffee


Vecka 2

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Pluggdag!
# 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# Plugg och fika med Caroline.
# Wilma
 
Onsdag:
# 10.00 - 11.10 Muntlig tentamen
# Wilma
 
Torsdag:
# Pluggdag!
# Wilma.
 
Fredag:
# Pluggdag!
# Wilma.
 
Lördag:
# Pluggdag!
# Wilma
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Wilma

Bonfire Heart

När man hör lite av en låt som man gillar men inte kan placera och sen letar som en tok för att hitta den men inte lyckas.. Ja den frustrationen är ju hemsk. Men till min stora lycka så hade en tjej vars blogg jag följer lagt upp just den låten på sin blogg. Så efter ett par dagars frustration för att jag inte lyckats komma på vad de var för låt så kan jag nu lyssna hur mycket som helst på den och troligvis har jag lyssnat sönder den fullständigt inom den närmsta veckan.. men vad tusan de är ju en sjukt bra låt! :)


Hästmänniskor

Eftersom jag ju håller på med hästar själv så läser jag även en del hästbloggar och det händer ofta att man frågar sig vad tusan det är för fel på folk. En del människor har verkligen ingen skam i kroppen när de sitter och kommenterar på dessa bloggar och jag kan säga att så är det faktiskt inte bara i bloggvärlden utan är det någonstans det är hårt och folk kan vara rent ut sagt elaka mot varandra så är det inom hästvärlden. Hästmänniskor är verkligen speciella, alla hävdar att just dom kan allt och vet allt bäst och att alla andra gör fel och har fel. Det en är sjuk värld vi lever i med extem prestige. I morse när jag tittade in på tyrashästar.se så fick jag åter igen en chock över hur folk beter sig. Tyra lägger upp bilder på när hon rider sina hästar och hon är verkligen inte den som skriver sånt som inte är sant utan hon visar sina hästar som de är för att man på riktigt ska kunna se en utveckling. Jag kan säga att jag inte alltid håller med i det Tyra säger men det ger mig ingen anledning att kasta skit på henne och häva ur mig en massa elakheter.. Varför skulle jag? Jag känner inte hästarna och hur fan kan man dömma någon utifrån en jäkla bild?! Visst att en bild säger mer än tusen ord och allt det där.. men när man rider en häst under en timme så är den där ögonblicksbilden inte värd ett skit egentligen.. den säger ingenting om helheten och hur hästen går resten av tiden. Det är något som alla hästmänniskor vet, och framför allt så kan en häst precis som en människa ha en dålig dag, göra ett felsteg eller skutta till av olika anledningar. Så varför måste vi dömma varandra så hårt? Vi alla som håller på med hästar vet att det inte alltid är enkelt och att det ibland kan bli knasigt men att det inte skadar hästen för det och det måste väl ändå vara det viktigaste.. hästens välmående. Och så vitt jag kan se så är det ingen av Tyras hästar som mår dåligt, och jag tror inte att det finns någon som går in på hennes bloggar som kan säga att hon inte älskar sina djur. Så varför kan folk bara inte vara trevliga? Hur svårt kan det vara att framföra sina åsikter utan att vara elak. Tänk vad underbar hästvärlden skulle kunna vara om folk slutade vara så jäkla dryga och elaka mot varandra!
 
Jag säger inte att jag är perfekt eller att min häst är det, jag vet att jag har massor att lära trotts att jag är uppvuxen bland hästar men det viktigaste för mig är att min häst mår bra och att hon får all kärlek i världen även när vi har dåliga dagar. Och jag vet att Tyra i den här frågan delar min åsikt.. hon skriver gång på gång att hon vill lära sig och att hon strävar efter att utvecklas med sina hästar och vem tusan gör inte det egentligen? Är det något vi alla vet hästmänniska eller inte så är det att man aldrig slutar att lära sig och utvecklas oavsett vad det handlar om. Så va snälla mot varandra istället och så kan vi ju lära oss av varandra på ett trevligt sätt eftersom vi alla kan olika saker. Är det då inte bättre att vi drar nytta av detta på ett sätt som gör att vi alla mår bra och utvecklas inom den sport som vi när det kommer till kritan älskar och trivs med? Så be nice! :)

Varför skynda?


Två och en halv av tre


När jag läser en bra bok så läser jag en bok.. från pärm till pärm liksom.. dessa böcker är på ca 550 (den tredje på 600) sidor styck och man kan väl säga att jag näst intill varit besatt de senaste dagarna då jag bara har hälften av den sista boken kvar. ;) Lovar att de kommer upp lite tankar kring dom snart också. :) Men nu vet ni i alla fall varför jag varit lite frånvarande de senaste dagarna.. jag har liksom fastnat. ;)

Twitter & Instagram


Ni har väl inte missat att jag har twitter och instagram? @malinliljeholm heter jag på båda ställena. :)

God dag?

God morgon, eller ja god dag kanske är ett mer riktigt uttryck vid den här tiden på  dygnet.. Men i vilket fall så har jag precis vaknat och sitter nu här med en kopp kaffe och skypear med min bästa Hilda. :) Vad som händer idag har jag faktiskt ingen som helst aning om. Jag är väl medveten om att jag har en muntlig tentamen som ska redovisas nästa vecka, en hemtenta som ska in veckan efter och även en salstentamen som jag måste göra om eftersom att jag inte klarade den förra gången.. men samtidigt så vill jag bara vara ledig lite till. Bara en dag till skulle vara så skönt. Dock så vet jag att det är nu som jag måste sparka mig själv där bak och verkligen hitta den där självdiciplinen som sprungit och gömt sig bakom ett hörn någonstans långt långt borta. Så jag tror att jag tillåter mig själv att vakna till lite till och sen får vi se vad som händer. Lite nattplugg sen skulle ju inte skada idag nu när jag ändå vänt på dygnet och faktiskt inte har något som jag måste upp till imorgon. Så ja vi får se helt enkelt... 

Story of life


Ready to change

Som ni kunde läsa bland mina mål för det nya året så tänker jag lägga ännu mera krut på träningen i år för att verkligen gå ner de där sista kilona som jag har lovat mig själv. Inte för att jag har varit allt för slö det senaste året men jag känner att ska jag komma längre nu så behövs det ännu mer träning så därför har jag nu sagt tre dagar i veckan minst och sen är det slut på den dåliga ovanan med socker som jag lyckats dra på mig igen sen jag fyllde.. Så jag är redo för en förändring och nu jäklar kör vi stenhårt! :)


Min inspirationskälla

Jag har så länge jag kan minnas varit en sån person som skriver dagbok till och från. Oftast när livet är jobbigt och man bara vill få ur sig allt.. Nu är det mer än ett halvår sen jag skrev något sist men jag bukar alltid börja ett nytt år med att skriva några rader (eller okej sidor), så även detta år. Men när jag slog upp sidan där jag senast skrivit så vart jag rätt ställd.. Jag hade glömt att jag gjort det men när bilden ramlade ur boken så slog det mig som ett slag i magen hur jobbig den första halvan av året var för mig och att jag då mer än någonsin önskade att jag haft min morfar här. Den 14 Juli var jag så förtvivlad och ledsen att jag satte mig ner och skrev ett "brev" till min morfar och mellan sidorna fanns även den bilden som betytt och betyder obeskrivligt mycket för mig. Jag inser nu i efterhand hur vikigt det var för mig att göra det här och att det fakiskt hjälpte.. jag hur löjligt det än låter så kunde jag finna tröst hos min morfar som inte finns i livet längre. Och jag vet att det är ofta tanken på min älskade morfar som driver mig framåt och får mig att kämpa även i de jobbigaste stunderna. Jag hoppas att även ni har något eller någon som kan hjälpa och stötta när allt känns tungt för när allt kommer till kritan så är faktiskt inte det viktigt hur man finner tröst utan ATT man gör det på ett sätt som får en att må bra. :)


Bilden på mig och morfar som ramlade ur min dagbok ♥

Nyårsmål 2014

Nytt år, nya möjligheter och såklart nya mål! Några av mina mål från förra året kommer att hänga med även i år men sen är det några nya som tillkommit och jag hoppas verkligen att jag tillsammans med människorna som jag har runt omkring mig ska lyckas göra det bästa av det kommande året. Nej jag hoppas inte bara, jag vet att det kommer att bli ett fantastiskt år! Det kommer att krävas hårt arbete och det kommer att kännas jobbigt i perioder, men sånt är livet och det som inte dödar oss det gör oss starkare! Så nu jäklar! Nu kör vi 2014! :)
 
Mina mål för 2014:
 
 Ta körkort!
 
 Nå min målvikt!
 
 Spara pengar varje månad!
 
 Klara kurserna för året!
 
 Träna minst tre dagar i veckan!
 
 Skaffa ett sommarjobb!
 
 Bli ett med min Wilma!
 
 Börja leta jobb till efter examen!
 


Gott nytt år!


Gott nytt år och tack för ett härligt år fina läsare! Nu börjar ett nytt år och det ska vi såklart göra det bästa av! Så nu taggar vi 2014 med allt vad det innebär! :-)

RSS 2.0