Markarbete

Har precis varit uppe i stallet och jobbat tjejen lite från marken med långa tyglar, fick lite tips och nya idéer från Vendela. Så nu har vi lite nytt att jobba på. :)
Nu är det dock dags att ta tag i dom där böckerna igen.. känns som om dom aldrig tar slut. :/


Min fina tjej två minuter efter att jag släppt ut henne i hagen igen...

Roligare med lite färg?


Det kan ju inte vara bara jag som tycker att de blir roligare att plugga när man sätter lite färg på anteckningarna? Om inte annat så blir de ju i alla fall lättare när man ska leta efter något speciellt sen och har kategoriserat in allt i färger. ;)

Läsning i massor

Somnade med mobilen i handen och med lampan tänd igår kväll.. Hur tusan lyckas man med det alltså!? Ja man kanske kan dra slutsattsen att jag var väldigt trött och antagligen borde ha gått och lagt mig tidigare. Men jag som aldrig kan sova när det är för ljust, ja märkligt de där alltså. Men idag känner jag mig i alla fall piggare och ska om en liten stund försöka ta tag i lite plugg som ligger och väntar. Just nu är det läsning av "Barn och naturvetenskap" som väntar, inte den bästa boken jag läst men det måste göras så lika bra att få det överstökat så fort som möjligt. ;) Sen har jag ju ett tiotal andra böcker som jag också ska lyckas ta mig igenom men tror inte att jag tar alla idag.. jag har ju några dagar till på mig att fixa det. ;)
 
Nu ska jag tvätta bort den fina ansiktsmasken jag har på mig och sen blir det som sagt läsning för hela slanten. 
Kram på er! :)

Hemmaplugg

Dom två senaste dagarna gav jag mig själv ledigt från skolan. Eller ja ledigt kanske man inte ska säga, jag hoppade över föreläsningarna för att plugga hemma istället då jag kände att de gav mera. Har även hunnit med en hel del tid i stallet och idag lite shopping med mor min. :) Känns så himlans bra när man kan köpa kläder i mindre storlekar än tidigare, de är så man själv ser resultat. ;)
Nu är jag på väg mot sängen för en god natts sömn då jag fortfarande har en hel del plugg att ta mig igenom. Så om ni letar efter mig under helgen så är det bland böckerna jag befinner mig. ;)
God natt sötisar! :)

Regn


Vädret är ju inte precis det bästa idag, men just nu sitter jag på bussen på väg hem från skolan och lyssnar på "gammal" musik. Ni vet sånt man lyssnade på förr. :) Och jag måste faktiskt säga att musik var mycket bättre förr! :) Så helt ärligt så bryr jag mig inte så mycket om regnet för tillfället, och det faktum att jag måste plugga en del när jag kommer hem gör ju så att de känns ännu bättre att det inte är soligt ute idag. ;)

En vanlig tisdag

Har helt glömt bort bloggen idag, kanske för att jag egentligen inte haft så mycket att blogga om. Skola med en riktigt bra föreläsning och en lärare som verkligen kan inspirera och fånga intresset hos 40 förskollärarstudenter. Så en riktigt bra förmiddag var det verkligen. :) Sen vart de en runda på stan med Edvina då vi väntade på bussen, köpte lite nödvändigheter så som hårspray och täckstift sen vart de lunchfika bestående av kaffe och cheesecake innan bussen hem gick. :) Trevligt trevligt! :)
 
Kvällen spenderades i stallet med massa mys tillsammans med min favorittjej. Bättre sätt att avsluta dagen med finns verkligen inte. :) Såg nu dessutom att ni var en hel del som kikat in här idag, trotts den usla uppdateringen. Det känns riktigt kul och jag hoppas att i alla fall några av er tänker stanna ett tag fram över. ;)
 
Nu väntar sängen så jag orkar med morgondagens föreläsning utan att somna. ;) Natti natti! :)

Nyklippt

Jag insåg i morse att jag helt glömt att berätta att mamma klippte mig i lördags och att jag nu känner mig som en helt ny människa med väldigt kort hår. Okej, jättekort är de inte men för mig känns det väldigt kort. Men jag är nöjd, det känns riktigt bra att ha hår som inte är slitet. :)

Bjuder på en inte allt för vacker bild från i morse bara för att ni ska få se ungefär hur det ser ut nu. ;)

Snilleblixtutbildning


Av ett tangentbord och en kamera kan det bli en tågstation.


En stol


Som kan bli till två sittplatser om man har trångt om utrymme hemma.


Våran saga om den lilla myran Lisa som ville nå upp till dom goda och saftiga löven högst upp på trädet.

Ja nog har vi roligt en del av dagarna på förskollärarprogrammet och att saker som detta faktiskt gör oss till diplomerade snilleblixtledare de känns ju helt okej. ;)

Vecka 39

Måndag:
¤ 9.15 - 16.00 Snilleblixtutbildning
¤ 19.00 Måndagsträning
 
Tisdag:
¤ 9.15 - 16.00 Föreläsning
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning
¤ Princess
 
Fredag:
¤ 13.15 - 16.00 Litteraturseminarium
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Princess
¤ Plugg!

Dags att sussa

Riktigt trött är jag och dessutom så är det en riktigt lång skolvecka som väntar mig nu så lika bra att krypa ner i sängen och försöka få lite sömn. Man vill ju i alla fall vara lite pigg och alert dom första dagarna av veckan eller va säger ni.. ;)



Avslutar kvällen och veckan med en god natt puss från söta Frasse och mig. :)

Fyra år!

Idag är det alltså fyra år sedan jag skapade den här bloggen. De känns märkligt att jag har bloggat så länge och sen att jag hade en annan blogg innan jag startade den här. Så snart är det alltså fem år sedan jag började blogga. Och större delen av tiden har jag alltå hållit till här. :) Dock skrev jag ju på en annan ett tag där i mitten också men de flesta om dom inläggen ska finnas i dom här arkiven nu och dom som jag inte orkade flytta över dom raderades men som sagt det mesta ska finnas här. På något sätt känns de ganska roligt att kunna se tillbaka på hur livet såg ut då när man precis hade börjat gymnasiet och allt de där när man fortfarande var liten och oskyldig. ;)
 

Slödag med Vampire Diaries



Det här är precis vad jag tänker spendera min dag med. Det är söndag och vädret är inte de bästa så jag tycker verkligen att jag förtjänar det idag. ;) Dessutom så börjar dem ju snart sända säsong fyra och då måste man ju vara lite up to date eller hur man nu säger. :) Fast lite senare måste jag nog åka upp till stallet i alla fall och fixa med dagens uppgifter.. så helt värdelös tänker jag inte vara i alla fall. ;) Men först Vampire Diaries.

life


Androidappen äntligen här!

Ja de va ju verkligen på tiden att blogg.se fixade en app även för android. Nu hoppas vi bara att den fungerar bra också.. men av det jag sett än så länge så är jag nöjd. :)

Det finns alltid en gräns

Idag tillät jag mig själv att ta en lång sovmorgon vilket jag verkligen behövde efter veckan som varit. Ibland undrar men om man någonsin kommer lära sig att man inte kan leva utan tillräckligt med sömn. Förmodligen inte men de kan ju i alla fall vara värt något att man försöker ändra på rutinerna ett tag. Efter min sovmorgon så vart de äggfrukost och sen åkte jag upp till stallet ett par timmar och bara tog det lugnt där, städade lite och sånt som behövs där ibland. :) 
Nu är jag hemma igen och tänker inte göra något mer ansträngande idag, Vampire Diaries är vad jag tänker ägna mig åt och sen mys med familjen och förmodligen körslaget ikväll och så stallet för att ta in hästarna såklart. Känner att jag behöver en sån dag idag, att jag har varit för stressad på senaste tiden och som jag sa sovit för lite. Och visst de funkar ju ett tag men de finns ju alltid en gräns för vad man klarar av. Så nu är det dags att tänka efter och försöka få lite bättre rutiner i livet. :)

Kreativitet på KomTek

Igår påbörjade vi den praktiska delen av våran snilleblixtutbildning och oj vad kreatitviteten flödade på KomTek, det var inte bara jag och Izabelle som gick bananas med allt vad glitter och paljetter hette utan alla i klassen vart som barn på nytt och så mycket skratt och glada miner har jag inte sett på länge. :)
 
Drakar, fåglar, hissar och bilar var bara lite av det som skapades igår...

Frukost

Sitter just nu med Edvina på Café Laura och frukostfikar lite. :)

Drama

På schemat idag stod drama, vi var en liten skara som faktiskt dök upp idag men oj så roligt vi hade. Jag kan ärligt säga att det var riktigt länge sen jag skrattade så mycket och jag har dessutom lärt känna en del av mina klasskamrater mycket bättre. :) Så dagen i skolan summeras som mycket bra och jag ser nästan fram emot nästa dramatillfälle. :) Nu är jag dock helt slut och planerar att väldigt snart krypa ner i min sköna säng för att få min skönhetssömn för imorgon väntar ytterligare en heldag i skolan och då är det lekplatsen som ska upptäckas, eller ja det är vad som står på schemat i alla fall så vi får väl se vad som händer. Hoppas i alla fall på bra väder då vi tydligen ska vara ute delar av dagen. Men nu ska jag sluta svamla och krypa ner i sängen. :)
 
Sov gott alla söta! :)

Yellowcard - Hang you up

 
Eftersom jag nu ska spendera hela dagen i skolan och lära mig om drama och alltså inte kommer ha tid för att blogga förns jag har slutat så tänkte jag att jag skulle passa på att lägga upp en låt som jag verkligen har fastnat för på senaste tiden. Enjoy! :)


Ridlektion 5

Så var de dags igen för ytterligare en ridlektion. Den här gick väl sisådär. Princess har de senaste dagarna varit väldigt pigg och väldigt nervig så även idag så det var inte helt lätt att ta ner henne på jorden. Men efter mycket slit så gick det och då gick hon finare än någonsin och hur lätt som helst. Så duktig hon är min tjej! :) Det känns verkligen helt underbart när vi gör sånna här framsteg, mitt självförtroende växer så enormt innom ridningen och det tror jag även att det gör hos Princess. Och den känslan är verkligen oslagbar! :)
 
Mys på hög nivå i hagen idag. :)
 
Glad och pigg tjej idag. :)

Dags att grädda pannkakor

 
 
De har regnat sen klockan 12 och när jag kollade vädret igår sa dom att de inte skulle regna idag.. Känns bra att jag har en ridlektion inbokad 18.30 och de ser inte ut som de tänker sluta regna de närmsta timmarna. Men jag håller tummarna för att de gör de. De regniga timmarna har jag spenderat med film och te, hur mysigt som helst måste jag säga. :) Var även uppe i stallet på förmiddagen men det var innan regnet kom som tur va. :)
 
Om en stund blir det till att vispa ihop lite pankakssmet och grädda lite pannkakor, förhoppningsvis blir det tillräckligt många så att jag kan ta med mig några till lunchen imorgon. :)
 
 

Måndag

Försov mig ordentligt imorse.. vaknade fem i sju och för att hinna med bussen så måste jag cykla hemifrån prick sju. Det faktum att jag han med bussen är ju helt otroligt men snacka om att man kände sig stressad sen under resten av dagen. En dag som börjar så kan aldrig bli helt bra. Men jag försökte i alla fall göra det bästa av situationen och jag hade faktisk roligt i skolan, en dag fylld med sång och musik. :) När jag kom hem var jag helt slut och hade ont i huvudet så jag tänkte låta bli ridningen idag, men när jag väl var i stallet så kunde jag inte så jag var med på träningen idag i alla fall. Och det gick väl hyfsat bra, det var en riktigt piggelin tjej som jag hade under mig idag och dessutom så blir hon ju extra jobbig när det blåser så helt lätt var de som sagt inte men tillslut fick vi ordning på det och hon gick helt okej mot slutet. :) 
 
Det var väl min dag i det stora hela.. eller ja jag bakade kladdkaka till mamma när vi kom hem från stallet då hon va sugen på det. Sånt borde man ju nästan få pris för.. #världensbästadotter ;)

Vecka 38

Måndag:
♦ 9.15 - 16.00 Estetik Workshop
♦ 19.00 Måndagsträning
♦ Princess
 
Tisdag:
♦ Inläsning!
♦ Princess
 
Onsdag:
♦ 9.15 - 16.00 Drama Workshop
♦ Princess
 
Torsdag:
♦ 9.15 - 16.00 Upptäck lekplatsen
♦ Princess
 
Fredag:
♦ 9.15 - 16.00 Snillebixtutbildning komtek
♦ Princess
 
Lördag:
♦ Inläsning!
♦ Princess
 
Söndag:
♦ Inläsning!
♦ Princess
 

Vampire Diaries säsong 3

Precis beställt hem tredje säsongen av Vampire Diaries, så nu längtar jag tills jag får hem den så jag kan se den igen. :) Men innan så vill jag ju se dom två föregående säsongerna så det är precis vad jag gör nu, ser första säsongen igen. :) 
 
 


Act like a lady, Think like a man

Det vart lite senare igår än vad jag hade tänkt så känner mig jäkligt sliten idag. Planen var att jag skulle läsa en massa idag men de får vänta tills lite senare när jag har piggnat till lite. Så för tillfället roar jag mig med en bra film och massa kaffe. :) Filmen jag ser är "think like a man" som handlar om en bok som faktiskt finns på riktigt boken heter "act like a lady, think like a man". Jag måste säga att när man ser filmen så blir man riktigt sugen på att läsa boken sen. Dessutom har jag hört att väldigt mycket av det som sägs i filmen och som kommer från boken faktiskt är sant. ;) Så något för alla tjejer där ute att spana in. ;)
 
Act Like a Lady, Think Like a Man Think Like a Man Poster

Kladdkaksmys!

avslutade min kväll med en nybakad kladdkaka. :) Nu väntar sängen! 

Ugnsrostad kyckling med rotfrukter

Dagens middag var det jag som stog för idag.. kände att jag ville hitta på något som jag inte gjort förut och hittade då ett recept efter att ha sökt på kyckling då det var något med det som jag ville göra. Då det vart riktigt gott tänkte jag även lägga upp receptet här. :)
 
Ingredienser 4 portioner:
600 g kycklingfilé
2 st morötter
2 st palsternackor
10 potatisar
2 st gullökar
1 st squash
4 msk olivolja
2 msk touch of taste kycklingfond
8 st kvisttomater (små)
100 g tärnad fetaost
salt & svartpeppar
 
Tillagning:
1. Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämnstora bitar, 2 x 2 cm kuber. Dela även kycklingen i mindre bitar.
 
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.

3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.

4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.

5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar

6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.
 
När jag gjorde den här så gjorde jag om receptet en aning.. jag tog bort squashen och istället för gullök använde jag röd. Ett enkelt recept som man egentligen kan göra om hur mycket som helst och man kan ju själv välja hur mycket man vill ha av allt beroende på tycke och smak. :)

Fredagen

Han inte riktigt med bloggen igår som ni kanske märkte. Vaknade ju upp hemma hos Hilda efter en supermysig kväll med lite vin och film. Man kände sig aningens seg när man skulle ta sig till bussen för en dag med föreläsningar i Eskilstuna. Men när jag väl satt på bussen så var de ändå rätt så lugnt och som tur var så hade vi ingen föreläsning på eftermiddagen vilket innebar att vi slutade redan klockan 12. :) Då vart de en sväng på stan med Edvina för att köpa present till pappa medans vi väntade på bussen. 
Klockan halv tre var jag hemma och då vart de fika med mamma och pappa och sen fick jag sätta igång med att garnera smörgåstårta. Det var ju planerat för lite festligheter i stallet samtidigt som vi även skulle fira pappa lite. :) Vart en riktigt härlig kväll med trevligt folk, lite trist på slutet bara men det är ju sånt som kan hända. Dock verkar de inte ha blivit så illa som det kunde ha gjort så de var ju bra de iaf. :)
 
För er som inte ser så står det alltså Karlby på, vilket är namnet på gården. :)

Spontan myskväll i Västerås!

Som jag sagt tidigare så hade vi idag alltså föreläsning i Västerås. Kändes lite surt att åka så långt för en föreläsning som endast varade en timme. Fast föreläsningen var ju bra så helt värdelöst var de ju inte. Dessutom så bestämde jag med Hilda under tiden som jag satt på bussen att det nog behövdes en liten tjejkväll såhär mitt i veckan så just nu befinner jag mig alltså i soffan hemma hos Hilda i Västerås. :) Härlig spontan kväll vart det. Det jobbiga var ju bara att jag inte hade någonting med mig så fick bli en tripp på stan för att inhandla kläder tills imorgon och en fin liten tandborste. Men vad gör väl de när man får umgås med en underbar vän hela kvällen!? :)
Nu ska jag återgå till det och sen sova då det är heldag med föreläsning för min del imorgon.. Hur det slutar blir spännande att se. ;)
Sov sött mina vänner! :)

Läsa kurslitteratur

En del läsning har det blivit idag och än är de inte slut på det.. De går segt frammåt och jag hoppas verkligen att nästa bok är mer spännande annars vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Nu så har jag i alla fall precis ätit lite mat och tänkte nu läsa några rader till innan det är dags att åka upp till stallet och mysa med min Princess. :) Får se vad vi mer hittar på idag, men något lugnt blir det nog i alla fall då vi har jobbat på duktigt dom senaste dagarna. Sen väntar ännu mera läsning och kanske ett varmt bad när jag kommer hem. 
 
Spännande ellerhur? ;)

Nya skal!

Beställt hem två nya skal till mobilen som jag har varit sugen på väldigt länge. Båda är från skalhuset.se.
 
 
Även detta klickade jag hem från skalhuset.. vi får väl se om det duger till lillasyster. ;)

Ett stilla regn, eller en dusch...

Jag har en vän som ofta säger att regn är helt underbart. Och då menar den personen inte som många andra kanske gör när dom säger något sånt. Jag själv skulle i första hand tänka som så att ja de kan vara mysigt när regnet smattrar mot fönstrer och man sitter inne och kollar på film eller läser en bra bok och dricker lite te. Men det var inte riktigt så personen menade med att regn är helt underbart. Jag frågade en gång vad som menades med det och fick då svaret att om man känner sig lite nere och bara går ut och går en sväng när det regnar så har det liksom en lugnande effekt, man känner sig fridfull på något sätt. Och ja fram tills igår har jag väl egentligen mest ryckt på axlarna åt detta påstående, mycket kanske av den anledningen att man alltid stressar när det regnar. Man får båttom dit man ska och man skyndar sig dit man ska bara för att slippa bli blöt, förstöra frisyren eller för att inte sminket ska rinna. Igår däremot så var jag på väg ut för att rida en sväng med en tjej från stallet och precis när vi sitter upp på hästarna så började det regna, och jag kan väl erkänna att först blev man lite besviken när det hade varit så fint väder hela dagen. Men ju mer det började regna desto mer insåg jag att det faktisk var ganska skönt, de var ju inte kallt så frös gjorde man inte och det vart lite som om man hamnat i en egen liten värld för stunden. Som att resten av världen inte existerade, det var vi i regnet. När vi kom tillbaka efter våran ridtur var vi givetvis genomblöta då det bitvis var som att duscha, men på något sätt kände jag mig ändå fullkomlite fridfull inombords. :) Så i framtiden kommer det nog bli mer promenader och ridturer när det regnar, för vem tackar egentligen nej till lite balsam för själen? ;)
 

Skogsutflykt!

Ja vi hade ju i alla fall tur med vädret. Det var väl det som var positivt med dagen, annars så kändes det som att det var helt onödigt det vi gjorde. Vi gick alltså ut i skogen fick kort med träd på som vi i grupper skulle hitta i skogen och sen så fick vi samla in olika mossor för att artbestämma dom och så fick vi även göra rebusar med hjälp av föremål vi hittade i naturen. Ja men hej vi går våran tredje termin på högskolan och ja visst vi ska bli förskollärare. Alltså hela dagen kändes bara seg och jag hade nog fått ut mer av att jobba idag istället. Men vi hade ju två trevliga fikapauser under dagen och det var väl värt någonting i alla fall. :)

 
Kaffepaus i parken efter skogspromenaden tillsammans med Linnea och Edvina. :)


Galet mycket böcker!

Just nu så har jag en stor hög med inte mindre än elva böcker ligger framför mig, och då ska jag tillägga att det fortfarande är fyra böcker som jag inte har fått än.. Så jag känner lite panik och lite ångest med detta berg som jag har framför mig de kommande veckorna. Det här är alltså kurslitteratur som vi ska vara färdiga med första veckan i november. Och det känns bara helt sjukt om ni frågar mig, att det dessutom är böcker för över 3000 kr känns ännu mera sjukt. Men de är väl bara att bita i det sura äpplet och få det gjort.. jag gör det ju för min framtid! Men jag tänker faktiskt strunta i det ikväll då jag är helt slut och därför inte skulle kunna ta in något av det jag läser i alla fall. Så imorgon planerar jag en dag full med läsning och te, funderar även på att muta mig själv med något hembakat bara för att de ska kännas lite roligare. Men hur det blir med den saken får jag se imorgon. :)
 
Någon som är sugen på att hjälpa till? ;)

Lillasyster bloggar!


Min söta syster har nu alltså skaffat blogg.. http://thereseekarlsson.bloggplatsen.se/

Dags för skogsutflykt

När ni läser det här är jag förmodligen ute i någon skog någonstans i centrala Eskilstuna tillsammans med halva min klass. Som Edvina så fint beskrev det så känns det lite som en vanlig dag i tredjeklass och inte en vanlig dag under tredje terminen på högskolan. Visst vi går på Förskollärarprogrammet men jag tycker nog att det här med en heldag i skogen för att titta på insekter, träd och mossa känns rätt onödigt. Jag tror att de hade räckt med ett par timmar om det nu promt måste vara så att de ska göras. Själv hade jag nog kunnat klara mig fint med en bra bok om dessa saker. Men nu verkar det ju som att höstens lärare går all in för det här med att vi ska uppleva själva först för att kunna bli bra medforskare för barnen i framtiden. Så det är väl bara att klistra på ett leende och knalla ut i skogen. Och ja jag vet att allt blir roligare med en positiv inställning från början.. men kom igen.. vi är mellan 20 - 40 år gamla.. så ja de käns fånigt att göra detta helt utan barn inblandade. :P Så nu ber jag nästan till gud att det inte tänker regna bara för då kommer jag nog bryta ihop på riktigt.. 
 

Måndagsträning

Jag vet inte om jag har skrivit om det förut eller inte, jag skulle gissa på att jag inte riktigt gjort det då jag har varit så himla dålig på att blogga på senaste tiden och det här är något ganska så nytt som vi har börjat med nu ett gäng tjejer i stallet. :) Om ni har varit uppmärksamma så kanske ni har sett att de har stått med i min veckoplanering några gånger. ;) I vilket fall så har vi börjat med något som vi kallar för måndagsträningar. Detta innebär om man enkelt ska förklara det att vi har bestämt en dag och en tid (måndagar klockan 19) då vi träffas ett gäng här ifrån trakten uppe på våran ridbana och hittar på lite roliga övningar tillsammans för att bryta den ibalnd annars så trista vardagen. Detta är alltså öppet för den som vill och har tid och det kostar ingenting. En rolig grej tycker jag, att de händer något någon gång ibland och att man kan ge varandra tips och idéer på hur man kan förbättra och förändra sin ridning. Och jag tror att när de blir lite kallare så kanske det blir lite mer teoretiskt att man träffas och umgås och pratar häst. :)

Idag hade vi alltså en sån här träning och jag kände verkligen att det var min och Princess dag idag. Vi jobbade med att böja och ställa och att öka och minska och att hålla avstånd och sånt som egentligen är rätt självklart men då många av oss inte gått på ridskola eller sånt så är det sånna saker som vi aldrig har behövt tänka på och det är ju faktiskt väldigt bra träning för både häst och ryttare. Det handlar ju trotts allt om att få mer kontroll över situationen. :) Så ja det gick riktigt bra idag, Princess var helt underbar att rida och hon lyssnade på minsta lilla signal jag gav henne. :) Man känner verkligen att lektionerna och allt arbete jag lagt ner på senaste tiden ger resultat och det känns helt underbart, jag blir så himla lycklig av det! :)

Billy & Princess
 
 
 

Dåligt av Adlibris...

Dagen idag har spenderats med att bara ta det lugn och kolla på film. Kände att jag behövde en sån dag och dessutom gäller de ju att passa på medans man ännu inte har fått sin kurslitteratur. Fast de gäller ju inte så länge till då jag för en stund sen fick sms om att den nu finns att hämta ut på ica, så det ska jag göra imorgon efter skolan. För ikväll väntar ett ridpass med trevligt sälskap och såklart massa mys med min favorit Princessa. :) Sen tänker jag bara ta de lugnt ikväll eftersom att jag nu en tid framöver kommer att ha fullt upp med allt som ska göras och då framför allt skolan som verkar vilja ta död på oss så här direkt efter sommaren. Men det är väl sånt man får ta när man pluggar på högskolan antar jag. 
 
Föresten så måste jag bara säga att jag är riktigt besviken på adlibris.. Den andra september, alltså förra söndagen så besällde jag min kurslitteratur därifrån och valde då att betala lite extra för snabbfrakt för att få hem mina böcker lite snabbare. På måndagen (alltså dagen efter mig) vet jag att Edvina beställde sina böcker från adlibris utan snabbfrakt. Det sjuka är att vi båda två fick sms idag om att våra böcker finns att hämta ut här på Ica. Känns jäkligt dåligt då jag faktiskt betalat extra för att få mina böcker snabbare och så tar det precis lika lång tid i alla fall.. Så därför tipsar jag er att inte lägga pengar på att få en snabbare frakt hos adlibris då böckerna inte kommer fram ett dugg snabbare för det.

Nu så ska jag ta och hoppa i mina ridbyxor och sticka upp till stallet. :) Ha en bra kväll gott folk! :)

Vecka 37

Måndag:
¤ Princess
¤ Inläsningsdag
¤ 19.00 Måndagsträning med tjejerna i stallet
 
Tisdag:
¤ 9.15 - 16.00 Skogsutflykt i halvklass
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ Pluggdag!!
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ Grupparbete förmiddag
¤ 13.00 - 15.00 Gästföreläsning i Västerås
¤ Princess
 
Fredag:
Pappa 43 år!
¤ 9.15 - 16.00 Föreläsning Estetik
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Inläsning!!
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Inläsning!!
¤ Princess

Ridlektion 4

Igår hade jag alltså min fjärde ridlektion och jag kan säga att efter den så var jag helt slut. Det faktum att jag fortfarande är förkyld och så att det vart ett tufft pass både för mig och Princess igår gjorde så att jag vaknade upp med en del träningsvärk idag. Men de va det helt klart värt då jag känner att det verkligen går frammåt för oss. :) Den här lektionen jobbade vi mycket med skänklar och att få hästen mellan handen och skänkeln så att Princess ska trampa under sig bättre och på en travare som gärna "padlar" med bakbenen i traven var ju detta lättare sagt än gjort. Jag var helt svettig efter att jag kämpat med detta och att sen göra tempoväxlingar och byta om volt ofta så var det även mycket att tänka på. Så vi kan säga att kag inte hade några som helst problem att somna igår då jag var trött både i huvud och kropp. Och vilken skön känsla det är när man känner i kroppen att man har gjort något bra och att man har lärt sig något nytt tillsammans med sin lilla Princessa! :)
 

Syster 13 år!


Idag säger vi stort grattis till världens sötaste syster som fyller hela 13 år! <3

Dags för termin tre!

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! Det är allt som rör sig i mitt huvud just nu.. För jag vill inte till skolan, varför ska jag åka dit när jag hellre vill vara med alla söta barn ute i solen idag. Men vad tjänar det till att se det som något negativt att åka till skolan. Visst vill jag plugga och lära mig för att bli en bättre pedagog och allt det där, men att efter fem veckor varit på samma arbetsplats varje dag och sen bara helt plötsligt inte åka dit det ger mig galet mycket separationsångest. Detta även fast jag redan nu vet att jag får träffa dom igen på onsdag. Så bara att bita ihop och köra på nu.. är ju trotts allt bara fem terminer kvar att klara av innan jag står där som färdigutbildad förskollärare och sen får jag jobba med dessa underbara barn resten av mitt liv om jag vill. :) Så nu kör vi! Dags för termin tre med mina superhärliga klasskamrater! :) Ha en bra dag gott folk! :)
 

Vecka 36

Måndag:
¤ 13.15 Terminstart och Upprop
¤ Lämna timrapport!!
¤ Princess
 
Tisdag:
¤ 9.15 - 16.00 Föreläsning
¤ Princess
 
Onsdag:
Syster 13 år!
¤ 9.00 - 16.00 Jobb
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ 9.15 - 16.00 Föreläsning
¤ Princess
 
Fredag:
¤ Princess
 
Lördag:
Henke 22 år!
¤ Fira syster
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Princess

Så var den här sommaren över...

Fortfarande genomförkyld och därmed seg som tusan. Men nu är det slut på sommaren och dags att börja termin nummer tre på förskollärarprogrammet på Mälardalens högskola. Jag ser fram emot det samtidigt som jag inte riktigt vill dit igen, jag vill ha mer sommar och jag vill vara kvar på jobbet varje dag med alla som underbara små barnen. Men för att både jag och dom ska kunna få ut det bästa av tiden så är det väl kanske bättre att jag imorgon beger mig till skolan och fortsätter mina studier.. Och kanske om 2,5 år är det med just dessa barn som jag kommer få arbeta. Ja hoppas kan man ju alltid göra. Men jag vet att personalen trivs med mig, och bara det gör ju så att det känns helt underbart att vara på jobbet. Känslan av det förtroende både barn, föräldrar och personal visar är helt enormt och jag kommer verkligen sakna dom när jag inte kan vara där. Men någon dag i veckan hoppas jag i alla fall på att jag kommer kunna fortsätta jobba nu under hösten. Både för min ekonomis skull och för att jag annars kommer att sakna dom galet mycket! :)
Så nu är det dags för en sliten tjej att krypa ner i sängen och ladda inför första skoldagen på tredje terminen. God natt mina vänner! :)

Kalasdags!

Varit hos mormor hela dagen och fixat inför kvällens 70 års kalas. Så nu är jag helt slut och då har kalaset inte ens börjat. För tillfället så är jag hemma en sväng för att fixa iordning mig själv men jag känner att de går lite sisådär med det.. Jag hamnade ju liksom här istället och nu känns det nästan för ansträngande att resa sig upp. ;) Men det ska jag väl göra iaf så jag hinner åka tillbaka och fixa det sisa innan alla gästerna anländer till klockan fyra. Sen så hoppas jag på en trevlig kväll med härliga människor och att det inte blir allt för mycket disk för mig att ta reda på efteråt. Nästan så jag tycker jag borde få pris för bästa barnbarn eller något sånt för det här. ;)

Nu ska jag kila iväg och fira bästa mormor! :) Ha en underbar kväll gott folk!

RSS 2.0