Look fear in the face


Tröttmössa

Jag har glömt bort bloggen lite idag och nu så är jag på väg att stupa i säng, blev helt plötsligt så galet trött. Det kanske inte är så konstigt dock eftersom att man sover som en kratta om nätterna nu för tiden, men jag hoppas att jag i alla fall kan lyckas få lite sömn i natt och så tar vi nya tag här imorgon.

Wake me up


Sista veckan

Det är måndag och jag har idag gjort min första arbetsdag på min sista arbetsvecka. Eller ja det kanske inte är hela sanningen, för det är ju bara så att det är sista arbetsveckan på sommarförskolan och sen så kommer jag ju att jobba som vikarie precis som vanligt, så mig ska det förhoppningsvis inte gå någon nöd på. Men jag kommer sakna mina härliga kollegor som verkligen har gjort de här veckorna helt underbara (hittills i alla fall) och även de barn som i vanliga fall går på förskolor där jag inte jobbar i vanliga fall. Men kanske att det kan bli lite ändring på det nu under hösten.. Vi får helt enkelt se vart vägen leder sen, men först så ska jag bara passa på att njuta av den här sista sommarveckan med alla fantastiska och underbara människor. :)

Your rules


Vecka 31

Måndag:
# 6.00 - 14.30 Jobb
# Wilma
 
Tisdag:
# 7.00 - 15.30 Jobb
# Wilma: 14.00 Hovslagaren
 
Onsdag:
# 8.00 - 16.30 Jobb
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.30 - 18.00 Jobb
# Wilma
 
Fredag:
# 6.00 - 14.30 Jobb
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Seriesamlingen växer

Jag följer ju ett antal (kanske lite för många) serier och dom som jag verkligen gillar vill jag också köpa så att jag har dom hemma. Och eftersom att det just nu är väldigt mycket rea på CDON.com så passade jag på att klicka hem några av favoriterna. Fjärde säsongen av Vampire Diaries och även första och andra säsongen av Once upon a time. Jag har ju redan sett dessa så därför får det bli att passa på när priserna är extra låga. :)
 

27 Juli 2014

Farmor och Farfar kom förbi en stund idag för att fika och hälsa på lilla Tella som såklart charmar allt och alla hon möter. :) Fortfarande lite för varmt för min smak, men idag har solen i alla fall hållt sig lite bakom molnen och nu på eftermiddagen har det börjat blåsa lite här också, men något regn tycks det inte vilja komma. Det är nästan så att jag hoppas på att det kommer en skur när jag ska rida ikväll, både för min och Wilmas skull för den här värmen är inte alls kul när man ska rida lektion och lyckas samla alla krafter man har bara för att lyckas uthärda den. Så lite blåst, lite mulet och lite regn är vad jag vill ha just nu så man orkar göra något utan att smälta till en pöl av svett.
 
Men innan jag ska upp till stallet så tänkte jag förbereda lite inlägg för den kommande veckan och sen så ska jag få i mig lite mat också och kanske lite extra energi med den också. ;)
 
 

Tropisk värme

Det känns verkligen som att luften står helt still både inomhus och utomhus, man svettas liksom bara av att sitta rakt upp och ner på en stol och på nätterna är det i stort sett omöjligt att sova ordentligt då man vaknar med jämna mellanrum på grund av att man är helt genomblöt. Visst gillar jag sommar och jag är glad att den är här, men den här tropiska värmen som liksom inte ens ger sig på nätterna den vet jag inte riktigt om jag gillar. När man dessutom ska försöka klara av sitt jobb om dagarna också så känns värmen nästan outhärdlig. Så jag längtar verkligen efter lite regn nu. SMHI har ju sagt att de ska komma lite här imorgon så jag håller tummarna för att det stämmer och att jag då slipper rida lektion i ett stort dammoln imorgon kväll. :)
 
Men nu så ska jag sluta klaga på värmen och istället lägga mig på sängen med en bra bok en stund innan det är dags att sova. :)

Försök


Lilla loppan


Bus med favoritleksaken på morgonen. :)


För varmt för att göra någontingalls... ;)

Fredagsfika


De är klart att vi måste ha lite fredagsfika på jobbet idag. :)

Onödig oro


Lugn morgon


Idag skulle jag egentligen ha börjat klockan åtta men dom ringde från jobbat på morgonen och sa att de va så lite barn idag så jag kunde ta de lugnt hemma och sen ta en senare buss. Så nu är jag alltså påväg till jobbet. Redan svettig av den här härliga värmen... ;)

Det här med kläder

Det stora problemet dessa dagar är att välja kläder att ha på sig på jobbet. Helst skulle man ju vilja gå runt i bikini hela dagarna när det är så här himla varmt, men det går ju inte på jobbet.. Dock har det faktiskt gått så långt att jag nu använder shorts, något som jag aldrig gjort annat än hemma tidigare då jag verkligen ogillar mina ben. Men när det är så här jäkla varmt så tror jag folk skulle lägga mer märke till dom om jag gick i jeans eller så.. Men eftersom att jag så sällan använt shorts tidigare så ger jag ju inte så många par, så det är tur att jag har en snäll mamma som tvättar de jag inte använder när jag är på jobbet. :) Så visst klarar man av värmen även på jobbet fast det är lite väl jobbigt mitt på dagen när det är som varmast både inne och ute. Och självklart så ska det inhandlas lite nya shorts också snart, för jag kommer faktiskt mer och mer över det här med mina ben, det är nog mest bara mina egna hjärnspöken som gör att jag tycker det är jobbigt.

Make it real


Ny i området


Min nya vän som flyttat in i området... Jag kallar honom Stevert och jag är ganska säker på att jag är väldigt mycket mer rädd för honom än vad han är för mig...

Bästa vänner


Samsung Galaxy S4 mini

Min kära Samsung Galaxy S2 har börjat ge upp mer och mer den senaste tiden och tyvärr så går den ju inte att köpa längre så därför har jag nu köpt en Samsung Galaxy S4 mini. Ungefär samma storlek och lite bättre funktionsmässigt, så trotts att jag har massa separationsångest för tillfället så tror jag nog att den här kommer passa mig ganska så bra. Så nu är det bara att vänta på att jag får hem den också, känns som det kan ta ett tag då den är väldigt populär och därför också säljer slut väldigt snabbt.. men den som väntar på något gott... ;)

Dear self


Slut som artist

Supertidig morgon och sen en timmes övertid.. Så nu är jag slut som artist kan man säga. Orkade faktiskt med att skritta en liten runda med Wilma ikväll också, kändes som att de kunde vara bra efter gårdagens hårda pass. Var riktigt skönt ridväder ikväll dessutom. :) Men nu ska jag stupa i säng för imorgon blir det uppgång lika tidigt igen. Hoppas dock att det inte blir någon övertid imorgon, vet inte om jag skulle orka det.
 
Sov söt alla godingar! :)

Ridlektion 20/7-14

För ett litet tag sedan hade jag ju ute Equiterapeuten till Wilma och igår var det dags för första ridlektionen efter det. Som Lizzy hade sagt så hade hon ju vissa problem med vänster bog som även Sverker påpekade, och så fick hon några nålar och lite massage där för att det skulle släppa. Och idag märkte jag den stor skillnaden.. tidigare har jag haft stora problem med att få Wilma att fatta vänstergaloppen, men idag fattade hon den hur fint som helst och då red vi ju till och med på ridbanan där det absolut inte har fungerat tidigare. Så gissa om det var en glad tjej efter lektionen igår! :) Dock måste vi jobba mycket med att flytta vänsterbogen i tillexempel framdelsvändningar och sånt då hon fortfarande har svårt med den biten, men nu känner jag att jag har fått bra tips på hur jag ska göra och framför allt har jag fått veta att jag gör rätt, det är bara det att Wilma tycker det är jobbigt så hon kämpar emot så fruktansvärt mycket och då har jag liksom inte vågat pressa henne tidigare då jag trott att det är jag som gör fel, men så är inte fallet så nu blir det andra bud minsan. ;) Men trotts en del svårigheter så känns det så bra att det finns annat som går framåt och så känner jag även att jag börjar hitta min inspiration och motivation till ridningen igen nu när jag har lite nytt att ta tag i. :)

The right one


Vecka 30

Måndag:
# 6.30 - 15.00 Jobb
# Wilma: Skritta ut ca 40 min.
 
Tisdag:
# 6.00 - 14.30 Jobb
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.00 - 16.30 Jobb
# Wilma
 
Torsdag:
Edvina 22 år! ♥
# 9.30 - 18.00 Jobb
# Wilma
 
Fredag:
# 8.00 - 16.30 jobb
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma: 19.00 Ridlektion.

Tjejkväll hos Edvina

Igår var det ju som sagt tjejkväll hemma hos Edvina eftersom att hon var barnledig och fyller år nu veckan som kommer, och vilken härlig kväll det blev även fast vi bara blev tre stycken. Edvina har verkligen inte låtit oss gå hungriga och jag tror att jag under kvällen gick upp flera kilo, men det var så värt det. Fruktsallad med glass, glassdrinkar, vin, likör, diverse tilltugg och så hade jag köpt med mig lite smågodis. Ja en lyckad kväll blev det verkligen och det känns som att jag inte kommer vara sugen på massa onyttigheter på ett bra tag fram över. ;)
 
Tyvärr så har jag inga bilder från kvällen men det kanske är ett bra bevis på att det var en lyckad kväll. ;) Så nu ska jag krypa ner i min egen säng och ladda för en tidig uppgång imorgon och sen en förhoppningsvis härlig dag på jobbet. :)

Ny klocka


Min gamla klocka stannade förra helgen och eftersom att den var så pass gammal och sliten så fick det idag bli en ny. Silvrig och fin. :)

I min väska

Ja vad döljer sig egentligen i den där väskan jag väldigt ofta bär med mig? Vi har äntligen nått sanningens ögonblick...
 
# Plånbok (med diverse kort, kvitton och kontanter)
# Busskort (ett antal olika)
# Tuggummi (för det mesta)
# Alvedon
# P-piller
# Headset
# Mobil
# Min kalender + bläckpenna
# Hårsnodd
# Aloe Lips
# Nycklar
# Extra tröja + strumpor (när jag jobbar)
 

Ovärderliga stunder

En vindstilla kväll när solen skiner, det finns nog inget som slår att spendera en sån kväll på hästryggen. Jag kände att jag verkligen behövde få komma bort lite, inte tänka på alla problem och vardagsgrejer så därför fick det bli en skrittur i kvällssolen med mitt hjärta idag. Och så underbart det var! Många gånger glömmer man verkligen bort att uppskatta just de här små stunderna i livet som ju faktiskt gör så mycket. Dessutom vet jag att det är just dom här stunderna som är så otroligt viktiga för mig, för att jag ska må bra och känna att mitt liv faktiskt är värt någonting. Så ja där har ni anledningen till varför jag så fort efter att jag sa ifrån mig Princessan bestämde mig för att köpa en egen häst, det tog bara ett par dagar för mig att inse att utan dom här stunderna med hästarna så är jag ingenting, det är det här som får mig att orka ta mig upp ur sängen även de mörkaste dagarna och gör livet lite ljusare varje dag. Så ingen häst inget jag helt enkelt. :)

17 Juli 2014


Sliten tjej som sitter på rast. Jag älskar verkligen mitt jobb men det tar på krafterna att jobba åtta timmar varje dag när man tidigare varit ledig ett tag. Men kul har vi här och som tur är så finns det ju obegränsat med kaffe också. :) Ikväll när jag kommer hem tänkte jag att jag skulle försöka skrapa ihop mina sista krafter och rida en sväng, varken hunnit eller orkat tidigare den här veckan så de känns som att min älskade skrutt kan behöva lite extra uppmärksamhet idag. :)

Några få små ord

En mening, några få små ord.. det är allt vad som krävs för att bygga upp, rasera, stärka eller sätta allt i gungning. Det är därför som livet är så svårt, för det krävs så himla lite för att det ska bli annorlunda. På både gott och ont visserligen, men fortfarande är det nästan skrämmande hur lite som krävs för att man sen ska se världen annorlunda.

No Excuses.




16 Juli 2014


Fick sovmorgon idag men känner mig nästan tröttare nu än tidigare dagar. Skönt att jag i alla fall får segstarta dagen med en halvtimme på soffan i personalrummet, de kan behövas för att hålla huvudvärken borta en sån här mulen dag.

All about love


Öppning


Då var de dags att lämna ön igen. Solig morgon och jag är på väg till jobbet för att idag öppna. Svintrött om jag ska vara ärlig, men jag tröstar mig med att jag imorgon istället har en stängning och får en sovmorgon då istället. Så nu är det bara att göra det bästa av den här dagen. :)

Sommarförskola


Sommarförskola innebär att man under några veckor på sommaren (vanligast 28-31) slår ihop ett antal förskolor till en då det är så få barn som behöver barnomsorg under denna perioden. I år är vi fyra heltidare som täcker upp på dessa veckor och jag har haft turen att få jobba tre av dessa fyra veckor. Så idag var det bara att kliva upp tidigt och sen ta sig igenom en väldigt seg dag, både trötthet och ett väldigt litet antal barn gjorde ju så att tiden gick väldigt långsamt. Men visst är det himla mysigt att jobba i alla fall. :)

Work for it


Vecka 29

Måndag:
# 6.30 - 15.00 Jobb
# Wilma
 
Tisdag:
# 6.00 - 14.30 Jobb
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.00 - 17.30 Jobb
# Wilma
 
Torsdag:
Kusin Caroline 27 år!
# 8.30 - 17.00 Jobb
# Wilma
 
Fredag:
# 8.00 - 16.30 Jobb
# Wilma
 
Lördag:
Farmor 66 år!
# Wilma
# Tjejkväll hos Edvina! :)
 
Söndag:
# Wilma

Lilla charmtrollet


Ni får vänja er vid mycket hundbilder den närmsta tiden. Den här tjejen är ju bara bedårande söt och världens charmtroll. :)

13 Juli 2014

Söndag och faktiskt en liten släng avsöndagsångest, det är min sista lediga dag innan det är dags att börja jobba och jag har en hel del jag skulle behöva göra idag. Rummet ska städas, hästen ska om vädret tillåter ridas under eftermiddagen/kvällen, det ska förberedas inlägg inför veckan som kommer och så blir det ett bad och lite nagelfix ikväll innan sängen väntar. Börjar redan 6.30 imorgon så det blir en tidig kväll i säng för min del. Men innan jag tar tag i någonting så ska jag fixa lite lunch. :)

Sola

Det här är första dagen för i år som jag tagit fram bikinin, de säger lite om hur sommaren har varit hittills och kanske lite också om att jag haft en del att göra så det har inte funnits någon direkt tid över för solstolen. Men eftersom att jag börjar jobba på måndag så tyckte jag att det var dags för en sån dag. Och lite färg lyckades jag faktiskt få också, det tråkiga är bara att jag tillhör den där kategorin som blir aningens rosa till en början. Så ingen vacker syn än så länge, men det kommer väl sen hoppas jag. :) 
 
Nu ska jag dock lämna solstolen för dagen och baka lite bröd till kvällens middag istället och mysa lite med den där goa hundvalpen som vi har här hemma nu för tiden. :)
 

Något att jobba på




Nya tag imorgon

Ber om ursäkt för dagens frånvaro. Återkommer med ny kraft imorgon för nu ska en trött och frusen (ja sjukt nog är det sant) tjej sova.
 

Life goes on


Garagemålning


Eftersom solen ligger på här hela dagarna så är detta något man kan börja med först på kvällen. Så nu har vi alltså påbörjat målningen av garaget och projektet fortsätter imorgon.. men så här långt kom vi i alla fall ikväll. :)

Hundmys


Det är viktigt att vara nära när man är trött och de händer något nytt. Bästa leksaken är en lila plastkruka som hon hittat på gräsmattan. Och så går det från 0 till 100 på en halv sekund och tvärt om. Ja de är verkligen en liten valp vi har här hemma och hon tar all uppmärksamhet och tid om dagarna. Kan ju säga att jag skulle föredra det här framför tidiga morgnar och tre veckors jobb. ;)

Busiga Tella



Välkommen hem lilla Tella!






7 Juli 2014


Idag så börjar min sista lediga vecka innan det är dags för tre veckors jobb. Och dagen till ära så ska den söta lilla hundvalpen hämtas. Det fick bli lite tidigare än det först var tänkt av olika anledningar. Men lika glad för det är jag allt. :) Innan dess så ska här städas och fixas och så kommer kusinen och hämtar Fia som varit här en och en halv vecka nu. :)

Vecka 28

Måndag:
# Wilma
# Hundvakt Fia.
# Hämta hundvalpen.
 
Tisdag:
# Wilma
 
Onsdag:
# Wilma
 
Torsdag:
Sophia 22 år! :)
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Don't be afraid


Nytt projekt


Den här gamla pallen från mormor ska fixas iordning. Slipa, måla och så lite tyg så ska den nog bli som ny. Sen kommer den passa perfekt ihop med mitt gamla spegelskåp som också det skulle behöva rustas upp i framtiden. Men de får bli ett senare projekt. :)

Liten Astor


Det är när man ser såna här söta bilder som man inser hur stor han faktiskt har blivit den där lilla Astor. Men fortfarande lika söt och charmig såklart. :)

Natti natti

Håret är flätat och ögonen går i kors så nu är det dags för mig att krypa ner i sängen. Imorgon väntar hästarna på att få gå ut klockan åtta och sen får vi se vad dagen har att bjuda på.. men något skoj hittar man väl alltid på. :) Natti natti mina vänner!
 

Fixa hundburen


Ett rött mysigt tyg fick bli ett överdrag till täcket som ska ligga i hundburen.


Bara täcket i fodralet som fattas sen är vi redo för lilla valpens hemkomst. :)

God morgon


Börjat lördagen i stallet och tänkte nu göra mig en kopp kaffe och sätta mig på altanen i skuggan en stund. Visst är de underbart med sommar men har man svettats ett par timmar i stallet på morgonen så är det rätt skönt med lite skugga faktiskt. :)

Filmmys


Ikväll blir det mys i soffan med Iron man 3. Känns som en ganska lagom fredagskväll när man ska upp och ta ut hästarna imorgon. :)

Vänta & längta


Nu har vi ett namn (som får förbli hemligt tills lillan är hemma) och mamma och pappa är iväg och handlar sånt som fattas här hemma för att hon ska kunna få det så bra som möjligt. Men tiden går långsamt, även fast jag haft superskoj och det har varit fullt upp så känns det som dagarna sniglar sig fram och tisdag känns väldigt långt borta. Men nu är det i alla fall bara några få dagar kvar tills vi får hämta hem henne. :)

Bebismys och biokväll


En eftermiddag full av mys med lilla söta Alice och hennes fantastiska mamma. :)


Biokväll med Vendela, Karin och syster. Gillade verkligen filmen trotts att jag inte ens visste innan vad de va vi skulle se. :)

Ledigt och fullt upp

Det blir mycket mobilbloggande nu, men så kommer det få se ut under sommaren då jag faktiskt varken har tid eller lust att spendera så mycket tid framför datorn. Det är ju liksom en väldigt stor del av min vardag när jag går i skolan så som ni kanske förstår känns det inte allt för lockande nu när jag är ledig därifrån. Dessutom håller vi ju nu på att förbereda för fullt här hemma inför den lilla valpens ankomst och ja så är det en massa annat som händer också, hästen som ska få sin tid och vänner som ska träffas nu när det äntligen finns mer tid till sånt. Och så har vi ju alltid någon hund här som kräver lite gos och uppmärksamhet. Så ja de är fullt upp helt enkelt, men jag försöker hålla er uppdaterade så gott de går från mobilen. :)
 
Trött Fia som spenderar lite mer än en vecka här när husse är och fiskar. :)

Inför sommaren


Sitter i skuggan och väntar på bussen hem efter ett möte på förskolan där jag ska jobba veckorna 29-31. De känns som att det kommer bli en härlig sommar med ett bra arbetslag och lagom stor barngrupp. :)

Nummer ett


Mattes nummer ett helt klart. Så duktig idag och så fin i det nya schabraket. :) De blev en liten skogstur och sen lite jobb på ridbanan. Så mjuk och lyhörd hon var idag min tjej! :)

1 Juli 2014


Idag fortsätter arbetet med staketet här hemma, dessutom har vi idag två bushundar här och sen så kommer Hilda förbi en stund för lite fika och massa prat såklart. :) Sen hoppas jag på bra väder ikväll då tanken är att de ska bli en lite kortare uteritt. Ja så kommer min tisdag se ut, känns rätt lagom faktiskt. :)

RSS 2.0