Vecka 22

Måndag:
¤ 8.30 - 14.30 Jobb
¤ Stallet
¤ Skriva på grupparbetet!

Tisdag:
¤ 9.30 - 16.00 Jobb
¤ Stallet
¤ Skriva på grupparbetet!

Onsdag:
¤ 9.15 - 13.00 Redovisningar av grupparbeten!
¤ Stallet
¤ Skriva hemtentan!!

Torsdag:
¤ Skriva hemtentan!!
¤ 14.00 - 16.00 Jobb
¤ Stallet

Fredag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning: litteraturstudier
¤ 12.30 - 16.00 Jobb
¤ Stallet

Lördag:
¤ Stallet
¤ Pluggdag!!

Söndag:
¤ Stallet
¤ Pluggdag!!

Med ett glas rosé på altanen känns kvällen...

foto0626 (MMS)

Med ett glas rosé på altanen känns kvällen nästan perfekt.. Synd bara att solen redan gått ner bakom träden, men vem klagar egentligen en dag som denna? :) Nu blir det snart grillat och färskpotatis och sen avslutas kvällen med lite Eurovision. :) Ha en supertrevlig kväll gott folk! :)


Ibland gör det ingenting att bussarna inte...

foto0618 (MMS)

Ibland gör det ingenting att bussarna inte riktigt passar med jobbtiderna. Så himla skönt väder idag så det får bli en liten morgonpromenad i Strängnäs innan jag börjar jobba. :)


Nytt i stallet!

Fått hem mina nya grejer som jag beställde från hööks i helgen. :) Känns kul med lite nytt även om en del mest bara var nödvändighetsgrejer. Men det nya tränset kändes bra, har tyvärr inte hunnit pröva det än då jag hade massa annat att ta tag i idag men ska försöka hinna med det under helgen sen hoppas jag. :) Fins var det i alla fall och de är egentligen inte sås tor skillnad från det jag använde förut.. grejen var bara den att jag då snodde mammas som egentligen är Billys.. och ja de är ju Billlys så nu ville jag ha ett eget istället. ;) Inte det dyraste men jag tror absolut att det kommer funka bra för mig och Princess. :)


Full fart nu!

Känns som jag har hostat konstant hela dagen.. och ja natten innan också så är helt slut nu. Men ville ändå inte missa kvalet till eurovision.. så sitter och slötitar lite på det samtidigt som jag försöker få lite klarhet i hur tusan jag ska klara den här sista kursen helst skulle jag bahöva lämna in hemtentan en vecka före utsatt datum då jag blivit erbjuden och tackat ja till jobb i början av juni vilket jag verkligen behöver för att vara säker på att klara mig igenom hela sommaren ekonomiskt sett. Men en jäkla massa plugg nu i helgen så ska jag nog lyckas få ihop även detta. :) Ser så mycket fram emot lite ledighet från skolan och pluggandet, även fast jag har mycket att göra nu för tiden så känns det som att det är just skolan jag skulle behöva lite ledighet ifrån då det tar mest på mina mentala krafter.. det andra ser jag endast som roligt och ser faktiskt bara fram emot. :)

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, imorgon väntar nämligen en dag på fältskolan vilket jag ser mycket fram emot. :) Håller även mina tummar för att hostan ska vara som bortblåst när jag vaknar imorgon.

Sov sött mina vänner! :)

Frasse hittade en liten kompis idag.. En l...

foto0597 (MMS)

Frasse hittade en liten kompis idag.. En liten tvilling nästan alltså. ;) Så jäkla söta var dom när dom fick hälsa på varandra Frasse och Sento. :)


Vecka 21

Måndag:
¤ Inläsning av kurslitteratur.
¤ Städa rummet!!
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna.

Tisdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning: metoder för analys och uppföljning.
¤ 13.15 - 16.00 Grupparbete (val av tema)
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna.
¤ Förbereda fältstudien!

Onsdag:
¤ 8.00 - 15.30 Fältstudie på fältskolan? (Fotouppgift & barnintervju)
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna
¤ Sammanställa fältstudien.

Torsdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning & analys av barnintervjuer.
¤ 13.15 - 16.00 Grupparbete: analys och dokumentation av barnintervjuer.
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna

Fredag:
¤ 7.15 - 16.00 Jobb
¤ Princess
¤ Frasse

Lördag:
¤ Förbereda nästa veckas workshop!!
¤ Fortsätta arbetet med hagarna.
¤ Princess
¤ Frasse

Söndag:
¤ Börja skriva på hemtentan!!
¤ Princess
¤ Frasse

Inte långt kvar nu!

Trött i kroppen och trött i huvudet efter en lång men ändå skön helg. :) Tråkigt nog så har jag även dragit på mig en förkylning och hostar nu konstant, men de tänker jag inte bry mig om för tillfället då jag har massa annat jag behöver tänka på och ta tag i så två veckor till utan förkylning vore bra tack. Så nu är det bara att kämpa och kämpa de här sista veckorna så väntar för hoppningsvis en lång skön sommar sen. :) Såg nyss att jag endast har fyra föreläsningstillfällen kvar den här terminen, helt jäkla underbart om ni frågar mig! :)

Nu blir de sängen för att ladda inför en ny lång och tung vecka.. sov sött alla fina! :)

Lediga dagar spenderas oftast i stallet, s...

foto0583 (MMS)

Lediga dagar spenderas oftast i stallet, så har det varit även denna långhelg då arbetet med att rusta upp alla gamla staket fortsätter. Därav min frånvaro i bloggandet.. Men bjuder på en bild på söta lilla Frasse så kanske ni kan förlåta mig... ;)


Stegmål vecka 19

Jag går på om dagarna och även denna vecka lyckades jag uppnå mitt stegmål på 70 000 steg. Dock kände jag mig väldigt seg under helgen och valde därför att ta det lite lugnare då.. men sånna dagar måste man ju också tillåta sig att få ha. Men trotts denna lilla svacka så känner jag mig hyffsat nöjd. :) Nu kör jag på med detta mål även vecka 20 men sen har jag kanske en liten tanke om att öka mitt dagliga mål en smula.. :)


Totala antalet steg under vecka 19


mina steg under vecka 19
(den röda linjen markerar mitt stegmål)


antal kilometer jag gått under vecka 19

Izabelle & älgen!

Ibland har vi väldigt roligt i skolan, som idag tillexempel... Vi jobbar med pedagogisk dokumentation och fick idag i uppgift att i grupper genomföra en aktivitet och sen så skulle någon fota och skriva om vad de andra gjorde. Min uppgift var alltså som ni kan se att fota och skriva.. och ja här har ni alltså lite från dagens arbete i skolan. ;)


Bellen fullt koncentrerad när hon ritar sin älg som slutligen såg ut såhär. ;)

Lunch, shopping och fika vart det med fina...

foto0574 (MMS)

Lunch, shopping och fika vart det med fina Izabelle efter skolan idag. :) Hittade lite nytt som jag behövde, har dock ingen bild på det så de får vi ta en annan gång. ;) Vart en riktigt trevlig tur på stan under eftermiddagen i det fina vädret med en fin vän. :) Tack för sällskapet Izabelle! :)


Ändrade planer idag.. Istället för en lugn...

Ändrade planer idag.. Istället för en lugn dag med städning och lite hästmys i stallet så jobbar jag 9.45 - 17.30. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men de är ju alltid bra att få jobba lite. :) sen blir det ett stop i stallet på vägen hem så är nog hemma först vid åtta ikväll om jag har tur. Så lovar inte allt för mycket bloggande ikväll. :P Ha en bra dag alla fina! :)


Vecka 20

Måndag:
¤ 9.45 - 17.30 Jobb
¤ Princess: löslongera i rundkorallen.
¤ Frasse: frihetsdressyr på ridbanan.
¤ Ta in hästarna

Tisdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning: uppföljning och analys ur olika teoretiska perspektiv.
¤ Fika och shopping med Izabelle! :)
¤ Princess
¤ Frasse: tömköra i skogen.
¤ Ta in hästarna

Onsdag:
¤ 9.15 - 12.00 Föreläsning: Pedagogisk dokumentation.
¤ Fika på stan med Izabelle! :)
¤ Princess
¤ Frasse: tömkört en liten sväng.
¤ Ta in hästarna

Torsdag:
¤ Fixa staketet till ena sommarhagen.
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna.

Fredag:
¤ Fixa hagarna vid stallet.
¤ Princess

Lördag:
¤ Frasse: gått promenad i skogen.
¤ Princess
¤ ta in hästarna.

Söndag:
¤ Kommer ny häst till stallet!
¤ Fixa hagarna vid stallet.
¤ Princess
¤ Frasse: promenad i skogen.
¤ ta in hästarna.


Mycket som händer nu

Jobb, skola och stall under hela veckan och helgen har spenderats i stallet.. så tid till bloggen har tyvärr inte riktigt funnits. De blir så ibland, de är så mitt liv ser ut just nu och även om jag säger att jag ska försöka bättra mig så vet vi ju alla att det sen kommer perioder då man måste prioritera annat här i livet.. så ja ni får helt enkelt stå ut med dåligt bloggande ibland. ;)

Nu tänker jag bege mig mot sängen och ladda batterierna för en ny vecka. :) Hörs imorgon gott folk. :)

Vattenfast

Det blir mycket tjat om pollen för tillfället men det är för att det är den världe jag lever i just nu så ni får helt enkelt stå ut. ;) Jag har länge använt mig av IsaDoras maskaror och varit väldigt nöjd med dem. Dom jag varierat mellan är den vattenfasta på bilden nedan och sen den med samma namn som inte är vattenfast. Jag har gillat båda men av praktiska själ så har jag oftast haft den icke vattenfasta då den dels torkar lite snabbare och alltså är lättare att ta på och sen att det är så mycket smidigare att tvätta bort den sen. Men nu under våren och pollensäsongen så går det ju i princip inte att ha smink på sig och speciellt inte en maskara som inte är vattenfast.. så därför tog jag mig tid igår innan jobbet och sprang ner på stan och köpte hem även denna vattenfasta som räddat mitt liv. ;) För helt utan maskara känner man sig nästan lite naken, så denna kan jag absolut rekommendera er allergiker med rinnande ögon. Jag kan i alla fall inte tänka mig någon annan. :) Och ett plus är ju att den faktiskt inte är allt för dyr, runt hundralappen bara. :)


Lecrolyn ögondroppar

Detta är kärlek för mig just nu! För jag har prövat både tabletter och nässpray mot min pollenallergi.. jag har dock haft stöst problem med kliande och svidande ögon så det har inte hjälpt mig så jätte mycket. Men så köpte mamma dessa ögondroppar till mig som man ska ta två gånger om dagen och vet ni vad.. dom hjälper faktiskt. Helt jäkla underbart! :) Så för er pollenallergiker som har jobbigast med ögonen kan jag varmt rekomendera detta, och jag kan nästan lova att ni inte kommer att ångra er. :)

Stegmål vecka 18

Nu till en början så har jag som mål att gå minst 10 000 steg per dag och jag måste säga att under min första hela vecka med detta mål så lyckades jag bra, redan innan helgen hade jag uppnått mitt mål med 70 000 steg på en vecka så resten av helgen vart alltså steg utöver vilket känns väldigt positivt. Men trotts denna goda start så vill jag inte ta mig vatten över huvudet genom att öka mitt stegmål per dag och vecka utan jag kommer istället behålla detta mål i alla fall en vecka till och sen får jag se hur jag känner efter det. :)


Totala antalet steg under vecka 18

mina steg under vecka 18
(den röda linjen markerar mitt stegmål)


antal kilometer jag gått under vecka 18

Ny klocka!

Har länge tittat efter en ny klocka då min vita börjar bli sliten, den har ju trotts allt hängt med ett tag nu och börjar bli rätt sliten. Men jag gillar den och har därför tittat efternågot liknande fast i silver. Hittade en på guldfynds hemsida som var nästan exakt lik fast i silver då. Så idag när jag hade en halvtimme att fördriva i Strängnäs innan jobbet så kilade jag in på guldfynd. Dock fanns inte just den klockan i deras butik men hon visade upp en som var väldigt ganska lik ändå och jag vart kär! Precis det som jag hade letat efter.. så 300 kroner fattigare med en ny klocka gick jag glad därifrån. ;) Känner dock nu att jag nog får gå in dit imorgon igen och ta bort en länk i armbandet till den.. men ändå.. jag är kär! :D


(Lånad bild från guldfynd.se)

Vecka 19

Måndag:
¤ Ta ut hästarna med mamma
¤ 13.00 - 16.00 Jobb
¤ Princess
¤ Frasse

Tisdag:
¤ 7.30 - 16.30 Jobb
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna

Onsdag:
¤ 9.15 - 12.00 Upprop och intro av nya kursen
¤ 12.30 - 17.00 Jobb
¤ Princess
¤ Ta in hästarna

Torsdag:
¤ 9.00 - 15.15 Jobb
¤ Princess
¤ Ta in hästarna

Fredag:
¤ 6.45 - 15.15 Jobb
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna

Lördag:
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna

Söndag:
¤ Princess
¤ Frasse
¤ Ta in hästarna

på återseende

Har massor att skriva om men ikväll känner jag att orken inte riktigt räcker till så jag sparar det nog till en annan dag istället. ;) Hoppas i alla fall att ni har haft en lika bra helg som jag har! :) Nu blir det sängen för min del, sov gott alla fina! :)

God morgon!

Skriver just nu tenta för fullt och om ett par timmar ska jag fixa iordning mig och åka in till skolan för att lämna in den. Var nog ett bra beslut jag tog igår att sova först och istället gå upp tidigt och skriva klart för igår kunde jag inte tänka och idag har jag världens flyt i skrivandet. :) Så nu ska jag fortsätta.. återkommer när tentan är färdig.

Skriver ute på altanen


Skriver tentan utomhus för tillfället och hoppas på lite färg samtidigt. ;)


Med den här utsikten.. för tillfället är solen bakom ett stort träd tyvärr...

Nu kör vi tentaskrivning!

Det här med att skriva tenta är aldrig roligt.. detta trotts att jag annars tycker om att skriva. När jag var mindre funderade jag till och med på att bli författare. Men ja att skriva en bok och att skriva en tenta är ju kanske inte riktigt samma sak. :P Men jag brukar ju få även de gjort till slut så det är väl bara att bita i det sura äpplet och få det gjort helt enkelt. ;) Så det är alltså där ni hittar mig idag.. framför datorn i full färd med att skriva den sista uppgiften för den här kursen, en hemtentamen på 6 högskolepoäng som ska inte före 8 på fredag.. Ingen press här inte. ;)

Ha en bra dag gott folk! Och passa på att ge er ut i det härliga varma våriga vädret ni som kan, för man vet aldrig hur länge de stannar. :)

Kvällspromenad med Frasse

Det vart en liten kvällspromenad i det härliga vädret tillsammans med lilla Frasse trotts mitt pollenbesvär. Men det skulle ju kännas så bortkastat att inte ta den här chansen att vara ute och bara mysa med lilla bushästen. Och detta speciellt eftersom att jag har hört rykten om att de ska komma snö till helgen.. usch och blää för sånt. :( Så därför tog jag beslutet att ge mig ut på en 45 minuters promenad med Frasse och sen så vart det lite mys i kvällssolen uppe vid stallet efter det. :)


Man kan väl inte direkt säga att Frasse klagade heller... ;)

Äntligen vår på riktigt!

Dom senaste dagarna har jag tillbringat större delen av tiden utomhus i det helt underbara vårvädret. :) Men tyvärr så har det inte varit lika roligt efteråt då mina ögon kliar och svider fruktansvärt mycket avallt pollen. :( Så idag har jag faktiskt försökt hålla mig inne även om de känns sjukt tråkigt.. Men jag har passat på att i princip tömma mobilen på bilder så jag har massa plats för nya och så har jag även fixat lite ny musik och lagt över på den så jag klarar av alla bussresor en tid fram över. ;) Känns bra att ha de gjort och om en liten stund så ska jag börja skriva på hemtentan som ska in i slutet på veckan.. men känner att de nog får bli en sväng upp till stallet också sen. Jag har ju inte fått ihop dagens alla steg än så de är ju bara att dra sig ut och samla ihop dom sen. ;)


Bjuder på en härlig gammal sommarbild dagen till ära. :)

RSS 2.0