Söndagspromenad


Tilda 10 år 🎈

På måndag fyller min bonusdotter tio år och det måste ju självklart firas. Så igår lyxade vi till det med lite pannkakstårta och invigning av presenterna som fick öppnas redan i fredags kväll. Eftersom hon bara skulle vara här tills morgonen idag (kalasdags hos mamman nu på dagen) så tänkte vi att hon ju måste få hinna testa sina nya ridbyxor + ridskor.. så därför tjuvstartade vi en smula.


Tillbaka till arbetet

God morgon! Så var det dags att bege sig mot arbetet igen, jag tänker inte sticka under stolen med att jag gärna hade varit ledig några dagar till. Men nu känner jag mig i alla fall något mera utvilad och redo att kämpa på ett tag till. Jag får ju dessutom börja veckan med sovmorgon vilket inte känns allt för illa. Och det är ju även en kort vecka som väntar denna vecka, så det här ska vi nog klara av. 


Efter jobbet tänkte jag spendera några timmar i stallet med min stjärna! Vad vi hittar på har jag inte riktigt bestämt än, det beror lite på när jag kommer dit. Men något kul hittar vi nog på i alla fall.

Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

Soldyrkaren Willie... 😉


Ledig måndag

Hur skönt är det inte med en extra ledig dag så här?! Så underbart med sovmorgon (även fast jag vaknade när J åkte till jobbet vid nio). Jag har hunnit med både lite städning, tvätt och en skön promenad i solen med bästa Wilma. Och om en stund ska jag bege mig till mormor för middag där, så skönt att slippa tänka på matlagning ibland. Hur kvällen spenderas sen har jag ingen aning om, men jag skulle inte säga nej till en slö kväll på soffan med min älskade J.


Barbackapadd

Mitt senaste köp till Wilma är den här barbackapadden. Och igår testade jag den själv för första gången (Tilda har använt den en gång innan). Och vi båda är supernöjda. Dock så plockade jag bort stigbyglarna när jag använde den igår, men trotts det så satt jag som klistrad både när vi jobbadr på banan och när vi skrittade av ute. Wilma verkade rätt nöjd med den också faktiskt. Så tummen upp för denna mjuka och praktiska padd.


Min söndag

Började min dag i stallet idag. Fick starta dagen med att jaga shettis på rymmen... ibland är han verkligen ett litet busfrö den där Frasse. Men tillslut gav han upp och lät sig fångas in som tur var. När alla hästar sen var där dom skulle och stallet var färdig fixat så promenerade jag hem igen och har nu ägnat förmiddagen åt städning, tvätt och disk. Mildt sagt så kan man säga att det är kaos här hemma och min plan är att råda bot på just det idag. Men senare blir det nog en paus för lite ridning också, det gäller ju att passa på när man är ledig.


Långledigt

God morgon från soffan och Glad påsk! Jag gick upp med J vid åtta imorse när han skulle iväg till jobbet. Dock så gjorde jag inte så mycket mer än att fixa frukost och sen bädda ner mig under täcket i soffan. Jag bara njuter av att få vara lite extra ledig, efter en tuff vårtermin på nya jobbet så känns det helt underbart att dessa extra helgdagar nu äntligen börjar dyka upp i kalendern. Känns dock lite trist att J jobbar nästan hela påskhelgen. Men vi han ju med lite påsklunch hos min farmor och farfar igår och ikväll blir det grillning hemma hos mina föräldrar. Så det går ju ingen nöd på oss direkt. Innan kvällens planer drar igång så ska jag hinna med städning hemma och några timmar i stallet. Men först jag jag ta det lugnt på soffan en stund till.. det förtjänar jag. 😉


Dom där små sakerna ❤

När man kommer ut till bilen tidigt en fredagsmorgon och möts av det här.. då älskar man den där pojkvännen lite extra. Det är verkligen dom där små sakerna som gör det.. det behöver verkligen inte vara mer än så här för att man ska känna sig lite extra kär och lycklig. ❤


FREDAG

God morgon! Vaknar upp och känner mig mer eller mindre överkörd, åkt på en nedrans förkylning. Vet inte hur klokt det var att ge sig ut på 1,5 h lång ridtur i skogen i går, blev helt nerkyld mot slutet när solen försvann. Men vi hade jäkligt trevligt i alla fall jag, Wilma, Nettan och Mayah. Men jag tröstar mig med att det är fredag och jag har hela helgen på mig att ta det lugnt och vila upp mig. Eller ja vila och vila.. Tilda (min bonusdotter) kommer ju den här helgen så det lär nog bli ett antal timmar i stallet om den envisa tioåringen får bestämma. ;)


Men nu ska jag dricka upp kaffet och ladda för en fredag på jobbet. Ha en fin dag hörni!


Chipstillverkning

Idag har vi hunnit med allt från verkstad till konsert och sen chipstillverkning på jobbet. Det sistnämnda var nog mest spännande om vi frågar barnen. Dessutom tycker jag faktiskt att vi lyckades riktigt bra med våra chips. Eftersom vi just nu jobbar med vad maten kommer ifrån så har vi planerat in lite olika saker vi ska testa att göra själva och först ut fick bli chips. Sen är tanken att vi bland annat ska baka knäckebröd och göra egen mjukost. Och allt med sådana ingredienser som vi först tagit reda på vart ifrån dom kommer. 


Men nog om det nu för det är nämligen dags för mig att bege mig mot stallet, jag håller tummarna för en regnfri kväll men just nu ser det väldigt mörkt ut utanför fönstret så vi får väl se vad som händer.


Nya tag 👣

Av många olika anledningar känner jag att det är dags att ta tag i livet igen, ta tag i mig själv. Som så många andra drog jag på mig dom där oönskade sambokilona och jag känner nu mer än någonsin att jag vill tillbaka till där jag var innan för om jag ska vara ärlig så kände jag mig både piggare och starkare då. Så dom senaste veckorna har jag kämpat med att bli av med sötsuget och försöka vända mina matvanor till något bättre. Men nu är det dags att lägga i nästa växel och komma igång och röra på mig lite mer igen också. Tack och lov så har jag ju nyligen också fått grönt ljus att sätta igång Wilma igen så mycket får jag ju gratis där också. Men min tanke nu är som sagt att sätta igång på allvar och att ni ska få följa med på resan. 


Måndag


Jobb hemma på soffan

Så här spenderas min söndagskväll...


RSS 2.0