Here we go again

Nu när jag har varit sjuk så har mitt hjärta fått haft semester, nästan en månad har min långdragna förkylning bråkat med mig och Wilma har fått vara ledig och gått i hagen och myst med Billy hela dagarna. Men nu när jag känner mig mycket bättre så är det dags att sätta igång igen. Så nu ikväll blev det ett pass på en väldigt arbetsvillig och pigg tjej. Jag skrattade gott ett antal gånger åt hennes små lyckoskutt i igångsättningarna från skritt till trav. :) Men eftersom det var ett tag sen vi jobbade på riktigt sist så fick det bli ett lugnt pass idag, 40 minuter med skritt och trav och bara massa mjukgörande och lydnadsövninger. Och min stjärna var hur duktig som helst! :)
Finaste älskade Wilma! <3

Staket


Arbetet med att fixa staket runt tomten är i full gång. :)

Vecka 27

Måndag:
# Hundvakt Fia.
# Lämna timrapport Mariefred.
# Wilma: Mjukgörande ridning.
 
Tisdag:
# Hundvakt Fia & Astor.
# Träffa Hilda! :)
# Wilma: Kort uteritt.
 
Onsdag:
# Hundvakt Fia.
# 9.00 - 10.00 Möte inför sommarjobb.
# Lämna timrapport Strängnäs.
# Träffa Linn! :)
# Wilma: Equiterapeut Sverker kommer.
 
Torsdag:
# Hundvakt Fia.
# Mysa med Edvina & Alice! :)
# Wilma
 
Fredag:
# Hundvakt Fia.
# Wilma
 
Lördag:
# Hundvakt Fia.
# Wilma
 
Söndag:
# Hundvakt Fia.
# Wilma

Välja namn

Allt som snurrar i huvudet just nu är namn, och jag kan säga att vi är inte helt överens här i familjen över vad lilltjejen ska få heta när hon kommer till oss. Förslagen är många just nu dessutom.. Inka, Luna, Axa, Soya, Milly, Myra, Sparven, Lexie... ja och ett antal till. Men vi kan liksom inte hitta de där hundra procent rätta. Så har ni några idéer så är det bara att slänga in en kommentar. :)
 
Själv ska jag nu bädda ner mig och ladda om för en ny vecka som består till en början av några frågetecken och sen en hel del väntan.. hur långsamt kommer veckan gå med tanke på att vi ska hämta lilla valpen först på tisdag veckan efter. Men bara försöka sysselsätta sig och fortsätta klura på det där med namn. :) Natti natti!

Ny familjemedlem

Den här lilla söta tjejen kommer flytta hem till oss om lite drygt en vecka! :D




Stallkatten Picasso


Låt mig presentera en av våra stallkatter, Picasso. Han är.. ja jag minns faktiskt inte riktigt för tillfället men runt 12 år ungefär, det är alltså en gammal kille som är född vid stallet och har levt hela sitt liv hos oss där. En extremt gosig kille som älskar att bli kliad i nacken och på huvudet. :)

Underbara vaniljbullar




I am thankful



Tre sorters godsaker


Chokladmuffins


Snoddas, kärleksmums, moccarutor.. ja kärt barn har många namn.


Mazariner

Dags att baka

Det är fredag, vädret är lite halvtrist och min förkylning har fortfaranden inte gett sig helt. Så idag tänkte jag att jag skulle baka lite, lagret i frysen är slut så det är dags för lite påfyllning. Vad jag ska hitta på för något har jag inte riktigt kommit fram till än, men något gott blir det nog och självklart kommer det upp bilder här senare och kanske något recept om ni har tur. :) 
 
   
Lite smått och gott som jag har bakat den senaste tiden. :)

Miss my girls

Saknar dom här små godingarna massor nu, var allt för länge sen vi sågs nu! Men snart är jag frisk igen hoppas jag och då är det dags för massa bebismys med lilltjejen som tydligen växer så de knakar. :D ♥

Filmkväll med syster

Spenderar kvällen tillsammans med min lillasyster, lite melon och en bra film. Känns som att en torsdagskväll knappast inte kan bli bättre än så. Filmen vi ser för tillfäller är Hunger Games, en film som faktiskt är nästan lika bra som böckerna och som är värd att se flera gånger om. :)
 
 

Termin sex avklarad

Ni anar inte hur underbart det är när poängen för de sista uppgifterna för terminen rullar in! Nu är jag officiellt godkänd och klar med termin sex på högskolan, de senaste dagarna har jag fått in de 15 högskolepoängen från den Verksamhetsförlagda utbildningen och har nu alltså sammanlagt läst in 180 högskolepoäng. Helt galet att det bara är 30 kvar.. en termin och sen är jag färdig och får börja jobba på riktigt! :D Alltså lättnaden jag känner just nu är enorm, nu kan jag ta sommarlov med gott samvete på riktigt och jag behöver inte tänka på skolan alls förns i slutet på Augusti.
 

26 Juni 2014

Klockan är tio och jag har redan varit vaken ett par timmar, men det har skönt nog varit en riktigt lugn morgon. Blev en seg frukost och sen lite mys med Astor som är här idag då Vendela jobbar. Men nu får det vara slut på lugnet eller ja jag ska i alla fall göra lite nytta även om det inte direkt är något som är brådskande. Blir lite städning, tvätta, rensa mailen som svämmar över av skräp för tillfället och så ska jag fixa naglarna någon gång under dagen också, var allt för länge sen jag tog mig tid för det. Sen får vi ju inte glömma bort min Wilma, har dock inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag än.. men något blir det väl i alla fall. Och ikväll så kommer Fia och stannar en vecka, kusinen ska iväg på semester så då får vi låna bustjejen. :) Men först har jag som sagt lite annat att ta tag i. 
 
Hoppas att ni också haft en skön morgon och får en härlig dag! :)

Dagens shopping

Idag blev det alltså lite spontanshopping i Eskilstuna tillsammans med Vendela och Karin. (Edvina jag har hängt en hel dag med en brandman eller ja brandkvinna kanske man ska säga.. ;)) Jag kan säga att väldigt många butiker senare och även en supergod lunch så kom jag hem med minst sagt ömma fötter, men så värt det! Fyndade en hel del på sommarrean och känner mig supernöjd med allt och dessutom så hade jag ju härligaste sällskapet också! :D

Jeans - Gina tricot, Puder - Kicks, BH Ella M - Lindex och de båda klänningarna hittade jag på H&M. :)
Bilderna gör dock inte klänningarna riktigt rättvisa, men jag lovar bättre bilder när de används under sommaren! :)
 
Dressyrschabrak - Hööks & Hästgodis - Allboden. :)

Spontanshopping


Blir lite spontanshopping idag. :)

Mysdag med barndomsvännen

Har verkligen haft en supermysig dag tillsammans med Sophia. Trotts att solen faktiskt sken idag så hade vi ju planerat att se några filmer idag och dessutsom så var vi båda väldigt trötta idag så vi drog för gardinerna och låtsades att det regnade utanför. Så dukade vi upp med te, äppelmust, smörgåsar, kaffe, supergod rabarberpaj och hemmagjord vaniljglass och såg film. Sen vart de ju såklart en hel del prat också som vanligt, vi hade som sagt en hel del att ta igen sen vi sågs senast förra sommaren. :)
 
Det är så kul att vi hittade tillbaka till varandra under gymnasiet, för Sophia är faktiskt den av mina vänner som fanns där först. Vi var knappt ens än gång mer än året gamla när vi träffades första gången hos vår gemensamma dagmamma. Sen när vi började skolan så hamnade vi i olika klasser och så småning om så bytte hon skola så där gled vi ifrån varandra. Men så under gymnasietiden så lyckades vi hitta varandra igen då vi åter igen gick på samma skola. Och ja sen dess försöker vi ses lite då och då, även om det sen studenten inte blir så ofta då vi båda pluggar på olika håll nu för tiden och hon i princip bara är här hemma i Stallarholmen på somrarna. Men hörs gör vi oftare än så och när vi väl ses så är det som att ingenting har hänt, vi funkar lika bra ihop oavsett om det gått en vecka eller ett år sen vi sågs sist. Det är sånna vänner som man verkligen har minnen tillsammans med och som man vet alltid kommer finnas där som finns närmast hjärtat och är ovärderliga! :) <3
 
Sophias söta tekoppar som jag verkligen älskade! :)

Meeting in the middle

Hur underbar är inte den här bilden på en skala!? Och så sant som det är!

Den Äldste

Författare: Christopher Paolini
 
Serien består av:
Eragon
Den Äldste
Brisingr
Arvtagaren
 
På baksidan av boken står det:
Mörkret faller...
Svärdsklingor möts...
Nu härskar ondska...
 
Eragon och hans drake Saphira har lyckats rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim. De har besegrat Galbatorix styrkor, men den ondskefulle kungen hotar fortfarande att krossa alla som sätter sig upp mot hans mörka välde.
Eragon måste färdas till alvernas rike, Ellerméra, där Drakryttarnas urgamla kunskaper fortfarande lever kvar. Samtidigt tvingas hans kusin Roran att själv ta till vapen hemma i Carvahall.
Det blir en tid fylld av nya upplevelser, men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står Eragon närmast är att lita på.
 
Mina tankar:
Jag ska ärligt säga att under delar av boken så kändes det lite som transportsträcka, ni vet när det egentligen inte händer så mycket utan mest bara känns som utfyllnad och för att vara en bok på ca 670 sidor så är väl behovet av just utfyllnad kanske inte så stor kan man tycka.. Men desto närmare slutet jag kom desto mer klart blev det allt det där som tidigare kunde kännas oklart och kanske till och med lite onödigt. Så jag man kan verkligen säga att Paolini har gåvan i att binda ihop säcken i slutet. Så trotts lite mindre roliga partier så har jag varit fast från början till slut, jag kan bara inte släppa den där känslan och begäret av att vilja veta vad som ska hända sen. Sen så är jag ju och har alltid varit lite utav en fantasy nörd så ja de här böckerna faller ju mig väldigt bra i smaken. Så mina vänner... LÄS! :)
 
 

24 Juni 2014

Ett halvår kvar till julafton gott folk, dags att börja handla julklappar kanske? haha ;) Jag är vaken (nästan i alla fall), frukosten är i magen och nu är det dags att lämna myskläderna och dra på sgi något så att man i alla fall ser någolunda anständig i och kanske lite smink för att dölja tröttheten och resterna av förkylningen. För om en timme ungefär så ska jag åka hem till fina Sophia som är hemma här på landet nu över sommaren. :) Nu har de ju gått nästan ett år sen vi sågs sist så vi har ju massor att ta igen idag. Om jag känner oss rätt så lär det nog bli film, en himla massa prat och en hel del skratt. Precis så som det ska vara när vi ses. ;)
 
Nej men nu måste jag sätta lite fart, har en del att fixa innan jag åker. Kommer upp något inlägg här under dagen, bland annat en bokrecension. Ha en bra dag sötnosar! :)

Remember the name

Peppmusik när den är som bäst! När livet känns piss, när man är allmänt vilsen i livet eller när man behöver det där lilla extra för att orka pressa sig själv ytterligare lite till. Då är det här en av de bästa låtarna man kan lyssna på. Varje gång jag hör den här låten vaknar den där envisheten och viljan till liv, det där jädrar anammat som gör så att man verkligen vågar sattsa och ta sig själv dit man vill. Remember the name! Kan det bli tydligare och mer power än så? :)
 
 
"This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name"

Jobb och tråkväder

Så skönt att vara tillbaka på jobbet idag, jag tror att jag nog hade blivit galen om jag skulle ha spenderat en hel dag till hemma med att göra nästan ingenting. Så nu känner jag mig faktiskt lite mera tillfreds med livet (ja för stunden i alla fall) och dessutom så fick jag idag mitt schema för de tre veckorna som jag ska jobba på sommarförskolan i Strängnäs. Jag ska inte klaga allt för mycket på tiderna men jag har aldrig varit en morgonmänniska så det kan hända att jag kommer vara väldigt sliten när de där tre veckorna är över. Men men de blir nog bra tror jag. :)
 
Ikväll hade jag tänkt att jag skulle rida men de känns som att vädret tänker sabba dom planerna totalt för mig.. Vad hände med den där sommaren som vi alla gått och väntat på så länge? Känner mig inte helt nöjd med det här höstiga och regniga vädret som inte verkar vilja ge sig. Oo så typisk svensk jag är nu.. babblar på en massa om vädret.. haha. ;)

Vecka 26

Måndag:
# 7.30 - 12.30 Jobb
# Wilma
 
Tisdag:
# Mysdag med Sophia! :)
# Wilma
 
Onsdag:
# Shoppingdag med Vendela & Karin! :)
# Wilma
 
Torsdag:
# Städ & fixdag!
# Wilma
# Hundvakt Astor.
# Hundvakt Fia.
 
Fredag:
# Wilma
# Hundvakt Fia.
 
Lördag:
# Wilma
# Hundvakt Fia.
 
Söndag:
# Wilma
# Hundvakt Fia.

På bättringsvägen

Jag skrev tidigare idag att jag tagit det lugnt idag eftersom att jag fortfarande dras med min förkylning, vilket också är sant men jag ska även tillägga att jag idag faktiskt mår mycket mycket bättre än vad jag har gjort tidigare. Men för säkerhets skull så har jag valt att tagit det väldigt lugnt idag också så att jag kan bli kvitt den här förkylningen så snart som möjligt. Dessutom så ska jag jobba imorgon så ännu större anledning att ta de lugnt och vila upp sig idag eftersom att jag ju som sagt inte varit helt hundra. Så kvällen avslutas nu med en stor kopp te och min bok och sen väntar sängen för min del.. bli ju en tidig morgon för min del imorgon. Så därför säger jag nu god natt till alla fina där ute! :)

Ruskväder = läsning


Eftersom jag fortarande dras med min förkylning och det är ganska trist väder idag så ägnar jag mig åt lite läsning. Och mitt söta bokmärke som jag fick i födelsedagspresent tillsammans med en hög böcker av Sophia för flera år sedan hänger såklart med fortarande. :)

Söndagsmorgon i stallet


Trotts att det vart lite sent igår så var det hur mysigt som helst att få börja dagen i stallet med mina favoriter. Bästa sättet att starta en dag på helt klart! :)

Mys med bästa Wilma


Spenderat lite tid i stallet idag och verkligen bara pysslat och myst med mitt hjärta. Bara helt kravlöst strövat omkring på markerna och betat massa smaskigt gräs, gosat och ätit godis. Tror vi båda verkligen behövde en sån dag. :)

Everyone is weird


Midsommarafton


Lillasyster och jag fixade en liten midsommarstång till kvällens firande. :)


Självklart så är det jag som får stå för efterrätten och dagen till ära fick det bli en Key lime pie. :)

Glad midsommar


19 Juni 2014

Jag ska väl inte direkt påstå att jag har tagit det mycket lugnt idag. Istället för att sitta hemma och göra ingenting så var jag uppe i stallet och hjälpte till med den årliga storstädningen. Så nu känner jag mig mör i precis hela kroppen och jag gissar på en hemsk träningsvärk imorgon eftersom att det var länge sen jag ansträngde mig så mycket som jag gjort idag. Men trotts ansträngningen så känner jag mig faktiskt piggare än vad jag gjorde igår när jag bara satt hemma hela dagen, så lite friskluft och smutts under naglarna var kanske inte helt fel. Och de blir ju dessutom väldigt fint och fräscht i stallet. :) Nu så blir det lite lugnt ett par timmar och sen så är det dags att bege sig mot stallet igen för att ta in de små liven :)

Eragon

Författare: Christopher Paolini
 
På baksidan av boken står det:
En pojke...
En drake...
En värld av äventyr...
 
En dag hittar den fattiga bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kanske hans familj slipper svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppats - stenen kläcks och en drake föds.
Eragon håller draken hemlig och ger henne namnet Saphira. De talar med varandra genom tanken och blir bästa vänner. Och legenden om drakar och ryttare blir levande igen.
Över en natt förändras sedan hela Eragons liv. Han kastas in i en värld av faror, magi och maktkamper. Med bara ett gammalt svärd som hjälp och en sagoberättare som vägledare måste Eragon och Saphira färdas genom platser där mörka krafter härskar, i ett Imperium som styrs av en kung vars ondska inte har några gränser...
 
Mina tankar:
Jag tar förgivet att de flesta av er har sett filmen Eragon, och till er kan jag säga att släng den i väggen och läs boken istället. Det finns inte jättemånga likheter mellan bok och film och även fast jag i det här fallet har sett filmen först så kan jag säga att efter att ha läst boken så är jag väldigt besviken på filmen som jag tidigare tyckte var bra. Hade de inte varit så att filmen var basserad på boken så hade den fortfarande varit bra då det är två heeelt olika historier. Filmen är så nerkortad och så omgjort att det är tragiskt faktiskt. Men å andra sidan så kan man ju kanske inte få med alla detaljer ur en bok på ca 520 sidor. Men vad jag skulle komma fram till var att oavsett om ni har sett filmen eller inte så borde ni läsa boken. Den är skriven på ett otroligt bra och fängslande sätt och det är en historia som verkligen griper tag i en från första till sista sida. :)
 
 

En ny dag med vila

Dags att lämna sängen för en ny dag med nya äventyr.. eller ja ännu mer vila för min del. De är ju tur att de är sommar och att jag älskar att läsa. Vad skulle man annars ta sig till liksom? :)


Jag saknar dock att få rida min fina tjej som blir rundare och rundare. Men än så länge känner jag mig så pass dålig att jag inte orkar riktigt. Men snart så är jag förhoppningsvis tillbaka i sadeln igen. Inte för att hon klagar när hon får gå i hagen med Billy hela dagarna och bara mysa och sen bli bortskämd med massa kliande och godis av mig på kvällarna. ;)

Trött på att vara sjuk!

På väg mot sängen är nu denna något slitna tjej som börjar tröttna rejält på att hela tiden vara förkyld. Så vad har jag gjort idag då? Läst, läst och läst lite till kan man nog säga.. de känns som en ganska lagom sak att göra för att hålla sig still utan att för den delen behöva bli galet uttråkad. Så nu har jag läst ut "Eragon" och börjat på nästa bok "Den Äldste". En resension av den första boken dyker upp här under dagen imorgon. :) Men nu som sagt tänker jag bädda ner mig i sängen läsa några sidor till och sen försöka få lite sömn. Vore ju skönt att vakna upp i alla fall något piggare imorgon då jag har lite saker som jag egentligen skulle behöva göra, ingen panik dock men vore bara skönt att få det gjort. Så sov sött nu alla fina! :)

The sound of feelings


Wild wild love

Då kör vi en dagens låt igen då. Den här gången bjuder jag på lite Wild wild love med Pitbull och G.R.L. En härlig låt som kommer att spelas många gånger under sommaren, både hemma, på bussen och ute på promenaderna och liknande. Den passar liksom alla dagar i veckan till allt. :)

 
"All this wild wild love of ours
It can't be tamed, no
This wild wild love of ours
It can't be tamed, no
For better or worse
A blessing or a curse
Long live this wild wild love of ours
Long live this wild wild love"

God morgon

Inga direkt framsteg med min förkylning än så det får bli en lugn dag för min del idag också. Men de kan ju vara skönt att få känna sig ledig ett tag även fast man är sjuk. Jag menar.. nu har jag ju faktiskt tid att vara sjuk om man säger så. ;)


Mina goda Ananasmuffins och hamburgerbröd som jag bakade igår. :)

Läxfri skola

Nu har man i Hallstahammar beslutat att införa en läxfri skola, så istället för att få med sig en hög med läxor hem så har man kommit fram till att det är bättre om barnen får den undervisning och hjälp som krävs för att uppnå målen i skolan av de utbildade och kompetenta lärare som finns där. Detta ämne är något som självklart har hamnat lite i hetluften på grund av detta, många håller med och andra gör det inte. Några som har diskuterat ämnet är såklart skolminister Jan Björklund som tycker att detta är helt fel. Enligt honom som skulle en läxfri skola innebära att eleverna presterar sämre och Sveriges skolor skulle visa på ett sämre resultat i det stora hela. Sen har vi istället Laila Bagge Wahlgren tex som tycker att detta är hur bra som helst, för det är meningen att eleverna ska undervisas i skolan och sedan kunna repetera det som behövs hemma. För alla har ju faktiskt inte samma förutsättningar till att få hjälp med sina läxor hemma.
 
Vad tycker då jag i denna fråga? Jag kan säga att enligt min åsikt så är Björklund helt ute och cyklar! Vi kan inte bara se på de stora övergripande resultaten vi måste se till att varje elev uppnår målen på ett sätt som inte behöver knäcka dom totalt på vägen. Jag kan se både till mig själv, mina klasskompisar från tidigare skoltid och framför allt på min lillasyster som är mitt i allt det här just nu. Det kan inte komma någonting bra ur att pressa eleverna till att lära hemma på egen hand, på vilket sätt växer min syster till en stark samhällsmedborgare som vågar tro på sina egna drömmar och sin egen förmåga när hon får hem uppgifter som hon inte förstår och ingen i skolan förklarar det för henne, hon sitter kväll efter kväll med tårar som rinner ner för kinderna, kännslan av att inte vara bra nog och inte klara av de uppgifter hon får. Att som elev gång på gång få känna att det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker och hur mycket jag än kämpar så är det inte bra nog i alla fall.. men det spelar ingen roll vad man som elev tycker och känner för det kommer alltid vara sånna som Mr. Björklund som sitter där uppe på sin höga stol och beslutar vad som är bäst, vad som får det här landet att se bst ut utåt sett. Detta är så bakvänt som det bara kan bli! Jag som läser till förskollärare på högskolan får lära mig hur vi ska forma våran verksamhet efter barnen och vad som passar deras intresse och tidigare kunskaper bäst, men vart tar detta sen vägen när man kommer till skolan? När ska de lära sig att lyssna till barnen och se till vad som fakktiskt skulle gynna dom mest. Det är faktiskt inte antalet läxor eller prov vi gör som är viktigt, det vikiga är att skolan ska kunna vara meningsfull för eleverna och hjälpa dem att växa till de starka samhällsmedborgare som det faktiskt idag krävs att man blir för att kunna ta sig någonstans i livet. Så nu är alltså frågan ska vi hjälpa dessa elever genom att ge dom uppgifter som de klarar av i skolan och kan få den hjälp de behöver med av de lärare som finns eller ska vi stjälpa dem genom att trycka på dem massa läxor som ska göras hemma utan hjälp och som istället blir svårare att klara av?!
 
Så fler lärare i skolan så att eleverna kan få den hjälp i skolan som de behöver för att kunna växa och utvecklas som individer och mindre läxor hemma som istället faktiskt bara sänker dessa barn och ungdommar! Jag hoppas verkligen på att fler kommuner väljer att ta efter Hallstahammars nya sattsning, jag är säker på att det faktiskt skulle skapa ett bättre och mer gynnande skolsystem för eleverna och det är faktiskt det som är det viktigaste i den här frågan!

Better things ahead


17 Juni 2014

Skönt nog så fick jag en ledig dag till och skönt nog så känner jag mig något bättre idag. Är inte lika hostig som jag varit tidigare så nu håller jag tummarna för att det går åt rätt håll. :) För att vara på den säkra sidan så blir det en rätt lugn dag för mig idag. Tänkte spendera lite tid med min bok (Eragon) och så blir det nog lite bakning, muffins och sen hamburgerbröd till kvällens middag. Lite lagom terapiarbete tycker jag. :) Ska även skriva ihop några blogginlägg som jag har klurat lite på, sånt som kan vara bra att ha när man som jag aldrig riktigt vet när det är dags att hoppa in och jobba. ;) Sen så ska jag ju såklart upp till stallet och mysa med min favorittjej, men det är ju sånt som hör till varje dag. :) Hoppas ni också får en bra dag!

Alone Together

Det va ett tag sen jag delade med mig av lite musik jag lyssnar på, så idag tänkte jag faktiskt dela med mig av en av mina senaste favoriter. Alone Together av Fall Out Boy. En riktigt bra låt. Bra musik och bra text som man till viss del kan känna igen sig själv i och för mig är det otroligt viktigt för att jag ska tycka att det är en riktigt bra låt. :) Jag kan även erkänna att det faktiskt var min syster som spelade den här för mig första gången jag hörde den och redan från första tonen första gången kände jag att det här verkligen var en låt för mig. :) Så enjoy!

 
"Cause I don't know where you're going
But do you got room for one more troubled soul?
I don't know where I'm going
But I don't think I'm coming home and I said
I'll check in tomorrow if I don't wake up dead
This is the road to ruin
And we're starting at the end"

Genomförkyld

Det är nästan så att jag hoppas att dom inte ringer mig från jobbet imorgon för jag skulle verkligen behöva vara hemma och vila upp mig, men samtidigt så kan jag inte riktigt säga nej till jobb just nu. Så ja även fast jag inte borde så håller jag nästan tummarna för en ledig dag till så jag kan bli kvitt min förkylning. Men om vi ska se något positiv i det hela så har jag nog nått botten nu så härifrån kan det bara bli bättre, hostat sönder både hals och mage totalt det senaste dygnet. Kanske man får en vältränad maga iaf. ;) Dock vore de skönare att få bli frisk en gång för alla och kunna träna på riktigt istället. Tills dess får jag nöja mig med att vila mig i form.. någon gång borde jag ju bli frisk och så hoppas jag verkligen att de här är den sista förkylningen för i år.. sex känns som mer än nog under ett halvårs tid och ja ett år med för den delen.. Så dags att kasta ut den här skiten ur kroppen och sen förbli frisk tycker jag, jag har ju massor med planer för sommaren och så ska de börja såhär.. Inte okej!
 
Nu ska jag sluta klaga och bädda ner mig i sängen istället. Så håller vi tummarna för en något piggare Malin imorgon. :) Natti natti gott folk! 

Attitude makes difference


Vecka 25

Måndag:
# Wilma
 
Tisdag:
# Wilma
 
Onsdag:
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
# Myskväll med familjen.
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Natti natti

Det är söndagskväll. Håret är tvättat och har fått sig en skön inpackning, nu flätat för natten. Benen är nyrakade och insmorda med mitt Mango body butter från the body shop. Hostan är värre än någonsin men det är bara att härda ut. Snart är det ju en ny vecka med nya äventyr som väntar och jag har de ändå rätt mysigt här under täcket med min bok. :) Så nu säger jag god natt och hoppas det blir en fantastisk ny vecka. :)

Söndagsläsning


Spenderar stora delar av den här söndagen med näsan i den här boken. Som jag har längtat efter att få lägga bort kurslitteraturen och bara läsa sånt som är bra. Bättre avkoppling när man är ledig är svår att hitta. :)

Odla avokado


Jag som verkligen inte har några gröna fingrar har spenderat förmiddagen med att plantera ett par avokadokärnor. Ska bli spännande att se om det blir något av dom. :)

Grillkväll vid stallet

Igår när jag kom hem från jobbet var det bara att hoppa i stallkäderna för att sen åka upp till stallet och grilla med lite hrligt hästfolk. De blev en lagom sen kväll men massa god mat, vin och härliga skratt och lite byggande också. Ja en superrolig och trevligkväll blev det helt enkelt. :)

 

Långklänning


Gårdagens fynd! Mitt livs första långklänning för bara 199 kr på Lindex. Så enkel och så skön. :)

Nästa bokserie


De här är den serie som jag kommer kasta mig över här näst. Har väntat och längtat efter att få sätta tänderna i dessa böcker och det är ju några sidor att ta sig igenom så förhoppningsvis kanske de räcker i alla fall ett litet tag. :)

Tillbaka efter 11 veckor


Dags att efter elva veckor åka tillbaka för att mysa med mina saknade småskruttar en hel dag. Gud vad jag älskar mitt jobb! :)

God natt


Bjuder på en inte allt för vacker bild från idag samtidigt som jag passar på att säga god natt. :)

Systrar i jeans Fjärde sommaren

Författare: Ann Brashares
 
På baksidan av boken står det:
När kommer vi att vara hemma igen alla fyra? Det var vad Lena ville veta. Vad räknades egentligen som hemma numera? Hemma var en tid i livet som nu redan hade passerat.
Livet förändrades för Lena, Tibby, Carmen och Bridget. Allt blir plötsligt så komplicerat: kärleken, skola, val av vänner...
Tänk om Jeansen tappat sin magi? Skulle systrarnas gemenskap då gå förlorad?
 
Detta är den fjärde och avslutande boken i serien Systrar i jeans som sålt i mer än 100 000 exemplar i Månpocket.
 
Mina tankar:
Ja de var ju ett tag sen jag började med den här boken, men när jag igår tog upp den igen så kunde jag bara inte sluta läsa förns jag tagit mig igenom allt till den sista sidan. Och nu har jag lite separationsångest kan jag säga, trotts att jag är aningens lite missnöjd med hur Ann valt att skriva slutet på boken.. Eller det kanske är just därför jag vill ha mer av det.. jag vill veta vad som händer sen liksom. Men tråkigt nog för mig så finns det ju inga fler böcker av den här fantastiska serien som påminner så mycket om mina egna tankar och bekymmer från förr. Så allt jag kan göra nu är att rekommendera dessa böcker till er och själv börja fundera på vad jag vill läsa här näst. :)

Soffhäng en torsdagsmorgon


På jobbet 50 min innan jag börjar idag.. kanske är dags att fixa de där körkortet snart. Men tills dess får jag nöja mig med att spendera lite tid i den här supermysiga soffan med lite skön musik i lurarna. :)

Mazariner

Är det något som jag verkligen tycker om så är det mazariner. Som jag nämnt tidigare så har jag ju den senaste tiden gjort ett par stycken mazarintårtor, vilket då är på samma recept fast bara i en större form. Men jag har faktiskt aldrig gjort små någon gång förut så en något rastlös och ledig Malin tyckte idag att det var dags. Tårtorna jag har gjort har blivit supergoda så jag hoppas att dom hr blev lika bra dom, än så länge är det igen som har smakat. Mitt stora probllem är ju bara att jag inte ska äta massa sånt här.. men jag har gjort en deal med mig själv.. så när jag bakar nu för tiden så får jag smaka en bit och sen inget mer. Så de gäller att välja tillfället väl. ;) Receptet för er som är nyfikna finns längst ner. :)

 

Uppe med tuppen

Frisk? Nej de skulle jag inte påstå, men jag är ju inte helt utslagen i alla fall så att spendera en ledig dag med lite vila och kanske någon bra bok kan ju göra underverk. Jag har ju två arbetsdagar till inbokade den här veckan och jag som nu inte får några pengar från CSN under sommaren behöver jobba lite för att klara mig, eller ja ha råd med hästen. :) Så mer sjuk än så här får jag fasiken inte bli nu.
 
Blev dock ingen sovmorgon för mig idag trotts att jag är ledig. Min syster är iväg på cykelutflykt med klassen och eftersom att hon måste ha hjälm på sig idag så lovade jag att jag skulle gå upp och fläta hennes hår innan hon skulle åka. Så klockan sju var jag uppe idag. Dessutom fick hon låna min cykel också.. Så snacka om att jag måste vara snällaste storasystern någonsin. ;)

Så va det dags igen...

Varit vaken sen strax före fem imorse och nu som först börjar ögonen gå i kors. Jag har faktiskt kännt mig pigg hela dagen vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle göra. Men att kliva upp klockan fem och solen skiner för fullt och det är över 15 grader varmt ute ja då kan man inte vara seg. Sen att jag fått massor med kramar under dagen av alla söta barn som saknat mig såå mycket under går dagen. :) Dagens minus är dock att jag börjat känna mig kraslig igen.. så jag tror att vi kan räkna en sjätte förkylning eller något sånt för i år.. börjar bli aningens leds på de här faktiskt. Känns som jag är konstant förkyld och vad jag än gör så tycks det inte hjälpa, de bara börjar om igen hela tiden. Bläää! Men jag håller tummarna för att detta bara är något extremt kortvarigt så att jag kan få börja träna på riktigt igen snart.. blir galen när jag vill göra det men inte kan. Så nu blir de sömn och förhoppningsvis så kanske de sker ett mirakel under natten och jag vaknar upp helt kry i halsen och utan nästäppa. Ja hoppas kan man ju alltid i alla fall. Sov sött! :)

Strong enough


Time to work


Uppe före tuppen idag men det är helt underbart väder redan nu och jag får spendera hela dagen med mina små söta kompisar så jag klagar inte. :) Ha en bra dag i solen gott folk! :)

Plågade av myggor

Passet med Wilma idag gick bra trotts alla myggor som plågade oss, dock har hon väldigt svårt att koncentrera sig när det är mycket insekter och då speciellt mygg.. hon är väldigt känslig mot de där små rackarna och får stora kliande myggbett mestadels på halsen men också en del på övriga kroppen. Men vi alla vet ju hur det är med myggbett och föreställ er då att ni inte kan klia er ordentligt på egen hand eller ens göra er av med de hemska insekterna... så ja man kan ju inte bli sur på tjejen för att hon tycker det är jobbigt. Så över lag gick det faktiskt bra idag, vi försökte jobba lite med igångsättningar och lite mjukgörande övningar och ja lite mjukare blev hon mot slutet trotts en hel del irritationsmoment.
 
Eftersom att jag ska upp väldigt tidigt imorgon så är jag redan nerbäddad i sängen och färdig för att sova, så jag tänkte faktiskt bara kika in här och säga god natt egentligen. :) 

Nionde Juni

Idag är det den nionde juni vilket innebär att mitt yngsta kusinbarn idag fyller hela fyra år och att det är så mycket som tre år (!!!) sen jag tog studenten. Det är ju helt galet hur fort tiden har gått. Kan ni tänka er att idag för tre år sedan så stod jag redo för studentfotografering och sen en lång dag fylld med spännande saker som sedan slutade med utspring från Thomasgymnasiet och en underbar eftermiddag/kväll med vänner och familj! :) Ja när jag ser tillbaka på den dagen så kan jag inte annat än le och vara stolt över vad jag faktiskt har lyckts åstadkomma i mitt liv sen den där dagen för tre år sen. Det var en enorm resa jag gjorde under min gymnasietid, men tiden efter har nog varit ännu mer livsförändrande. Jag har gjort så mycket och valt att gå en ny väg i mitt liv och framförallt så har jag blivit så mycket starkare som person och tar idag hand om mig själv på ett helt annat sätt än vad jag gjorde då. Men vem glömmer studenten och de fantastiska veckorna precis innan.. nej precis det är något som man kommer att minnas resten av livet. Och ja de var en av de bästa dagarna någonsin, men jag skulle inte vilja gå tillbaka dit i alla fall. Det är ett steg i livet som jag är stolt över men att ta studenten igen vet jag inte om jag skulle vilja göra igen.. Nu vill jag bara mysa med min älskade häst, ta examen, flytta hemifrån och börja jobba, det är vad som är viktigt i livet nu. :)
 
En helt annan människa jämfört med idag, men den dagen glömmer jag aldrig! :)

Vecka 24

Måndag:
William 4 år! <3
# Städa!
# Wilma: Tempoväxlingar och mjukgörande.
 
Tisdag:
Rikard 24 år! :)
# 6.30 - 14.30 Jobb
# Träning
# Wilma
 
Onsdag:
# Träning
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.00 - 14.30 Jobb
# Träning
# Wilma
 
Fredag:
# 7.30 - 14.30 Jobb
# Träning
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# Träning
 
Söndag:
# Träning
# Wilma

Bedtime

Den här kvällen blev lite längre än vad jag egentligen hade planerat.. En spontan kvällsfika hemma hos Håkan och Kerstin efter stallet med lite trevligt hästfolk och så var vi inte hemma förns strax före tio. Så nu har jag precis tagit en dusch och bäddat rent sängen och det är dags för mig att checka ut för dagen. Imorgon börjar en ny spännande vecka som kommer att kantas med lite jobb och förhoppningsvis lite ledighet också, men sånt kan ju ändras rtt fort när man jobbar som vikarie. Men inte tänker jag klaga när de väljer att ringa mig, de ser jag bara som positivt och självklart så är det ju alltid skoj med lite extra pengar. :) Men eftersom att jag ska upp omänskligt tidigt på tisdag så har jag faktiskt ställt klockan på halv åtta imorgon.. jag vill ju kunna sova något natten till tisdagen så de gäller ju att inte sova för länge imorgon då. ;) Så bara skutta upp imorgon och njuta av en ledig dag. :)

Sjätte terminen avklarad

Har nu satt sista punkten på sista uppgiften för den här terminen. Det är med en enorm lättnad som jag nu kan säga att jag tar sommarlov och inte behöver sätta min fot på skolan under de kommande tre månaderna. Lite vemodigt dock att det faktiskt är mitt sista sommarlov någonsin men samtidigt spännande och roligt, så ja lite blandade känslor kan man säga. Men nu har jag alltså sex terminer avklarade och bara en kvar och sen är jag färdig förskollärare. Helt galet vad fort tiden gått! Och visst ser jag galet mycket fram emot att om lite mer än ett halvår få kliva ut i arbetslivet på riktigt som förskollärare med min lärarlegitimation i handen! :)
Så nu gör vi det bästa av sommaren 2014!

Plugg pågår...


Sista rycket

Trött tjej nerbäddad i sängen, ja de är så det ser ut just nu. Hästarna ska ut imorgon och det är jag som får fixa det, sen väntar en förmiddag med plugg och förhoppningsvis så tar det inte allt för lång tid att skriva färdigt den där PYT:en, jag har ju redan en tredjedel och en plan för ungefär hur den ska bli. Så ja förhoppningsvis så räcker det med några timmars plugg imorgon på förmiddagen och sen tar jag sommarlov. Och då kan jag lova att de blir bättre uppdatering här, jag har nämligen en hel hög med blogginlägg som väntar på att bli skrivna. Det är bara det att all tid vid datorn den senaste tiden har fokuserats på plugg så därför har det blivit rätt tomt här den senaste tiden.. Men imorgon så. :) 

Dreams


Ser fram emot sommaren

Fick kliva upp tidigt imorse eftersom att jag hade hästarna, men sen har dagen varit rätt lugn. Beslutade mig för att ta en nästan pluggfri dag.. men funderat lite kring min PYT i alla fall. Tanken är att jag ska skriva klart den imorgon och sen är jag äntligen färdig med min sjätte termin på högskolan. Oj så fort tiden har gått alltså! Det ska bli så himla skönt med lite ledighet, även om jag har jobb inbokat redan nästa vecka så är det inte riktigt samma sak som när man har skolan hängandes över sig hela tiden också. Så sen är det jobbet och hästen som gäller under sommaren och det ska verkligen bli helt underbart. :)

Then you know


Sista praktikdagen


Finaste presenten från underbara kollegorna på praktiken och redan bokad att få hoppa in och jobba här nästa vecka! :)

Dag med huvudvärk

Huvudvärk fån start till mål. Ja så kan man beskriva min dag. Dessutom tagit mig igenom en muntlig examination som trotts huvudvärken gick hur bra som helst skönt nog. :) Sen blev det lite nödvändig shopping även fast att huvudvärken vid det laget hade eskalerat till migrän. Så när jag kom hem vid halv fyra var jag minst sagt skakis och stupade i säng. Lyckades sova en timme och fick sen i mig lite mat innan jag sov ytterligare ett par timmar. Där av den bristande uppdateringen idag. Nu ikväll har jag tryckt i mig lite mer alvedon för att orka skriva färdigt min avslutande utvärdering/brev till min fältförskola där jag ju spenderar sista dagen imorgon. Men nu är det färdigt och det är dags för mig att släcka lampan och somna för sista gången idag. Hoppas verkligen att resten av huvudvärken är borta till imorgon. Jag vill ju inte gärna missa min sista dag med mina underbara små stjärnor!

Kämpa lite till bara


Galet sliten tjej som sitter på bussen mot praktiken idag. Men inte många dagar kvar nu innan terminen är slut så det är bara att kämpa på lite till. :)

Kurslitteratur mot andra böcker

Jag längtar verkligen tills den här veckan är slut. Då får jag äntligen byta kurslitteraturen och allt plugg mot böckerna som står och väntar på mig här hemma i bokhyllan, bra böcker, böcker som jag ser så himla mycket fram emot att få läsa. Jag kan nog säga att ledighet för mig det är när man får tid att sätta tänderna i en hel hög med bra och spännande böcker utan att behöva ha dåligt samvete för att man egentligen borde läsa något annat inför en tenta eller så.. Så ja hur knäpp jag än låter så är det faktiskt vad jag längtar efter mest just nu. Men innan jag är där så har jag några upppgifter till som ska skrivas och presenteras i skolan på onsdag. Så det är bara att kämpa på.. Snart så är även den här terminen slut och jag får en hel sommar med mina härliga böcker. :)

Vecka 23

Måndag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# 19.00 Vendelaträning
# Pluggkväll!!!
 
Tisdag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Pluggkväll!!!
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Avslutande seminarium VFU3.
# Lunch med Caroline! :)
# Promenad med Edvina & Alice! :)
# Wilma
 
Torsdag:
# 8.15 - 15.30 Sista VFU-dagen.
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
# Pluggdag!!
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

I sista minuten

Hon som alltid lyckas skjuta på allt plugg tills sista minuten har idag massor att göra och inte allt för gott om tid om man säger så.. Men det har ju alltid funkat förr så varför skulle det inte göra det den här gången också? ;) Så idag hittar ni alltså mig bland massa papper och böcker. Det ska skrivas utvärdering, läromålen ska skrivas utifrån de tio veckorna som nu snart har gått och sen så ska jag ju även skriva min praktiska yrkesteori (PYT), och det jag känner mig mest stressad över är den där jäkla PYT:en. Varför har jag inte börjat med den tidigare för?! Men men.. de är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det nu istället.
 

RSS 2.0