Ny spännande läsning


Fick ju Hungerspelenböckerna idag och har redan börjat läsa den första. Riktigt bra än så länge måste jag säga och jag har en känsla av att jag kommer gilla den mycket mer än filmen. :) Men återkommer med svar på det när jag läst hela. ;)

Födelsedagsfirande


Födelsedagsbarnet själv dagen till ära igår. ;)


Bjöd på två olika sorters cupcakes när släkten kom idag. :)


Lite av presenterna som jag fått de två senaste dagarna. :)

Dance in the rain


A little hug


TJUGOETT

Den 29 November 1992 föddes en liten flicka som fick namnet Malin, idag är det hennes 21 födelsedag.
 
Ja idag är det min tjugoförsta födelsedag och den ska jag njuta av och fira med människor som står mig nära! Och till frågan om hur det känns att bli ett år äldre så säger jag som jag brukar, det handlar inte om ett helt år det är bara en dag för jag lever ju faktiskt även de andra dagarna på året och allt som ändras från igår till idag är en liten siffra. En nolla blir en etta och jag blir "ett år äldre". Det känns bra, men inget förändras ju egentligen för jag är ju fortfarande samma jag som jag var igår. Och jag är lycklig, jag är glad för att just jag får chansen att fira min 21 födelsedag. Det kunde verkligen inte kännas bättre! Så nu tar vi och gör det bästa av den här dagen, min dag! :)

Sista dagen som 20

Med endast några timmar kvar som tjugoåring börjar jag känna hur fort tiden har gått, för det känns verkligen som det var igår som jag fyllde tjugo och köpte min första vinflaska på systemet. Men i själva verket så har det nu gått ett helt år och om några timmar är jag alltså 21. Kan säga att bara tanken känns rätt skum, men också skön på något sätt. För jag har väl alltid egentligen känt mig äldre än vad jag är. Dessutom så kan jag ju säga att jag fått ett riktigt bra avslut på mitt tjugonde år, haft en riktigt härlig dag med fina vänner och mysigaste hästen. Så nu känns det bara skönt att krypa ner i sängen och ladda upp för en ny dag, en härlig fredag och sen en lika härlig helg som väntar. Så ja de känns bra och trotts att jag fått frågan många gånger den senaste tiden, så nej jag känner mig inte gammal och jag har ingen åldernoja.. Inte än i alla fall. ;) Sov sött nu alla fina där ute så hörs vi imorgon. :)

Morgondagen


Grupparbete

Dagen har spenderats i skolan eller ja på stadsbiblioteket i Eskilstuna med min studiegrupp. Vi har försökt komma någon vart med vårt grupparbete men vi alla tre var nog lite för trötta och lite för lättdistraherade så vi åkte hem vid tre utan att ens i närheten ha kommit så långt som vi borde ha gjort under de timmarna som vi satt där. Men vi hade roligt i alla fall och en liten bit på vägen kom vi, så det är bara att fortsätta kämpa imorgon och på måndag så ska vi nog bli färdiga i tid trotts allt. Vi håller våra tummar för det i alla fall. :)

Matt Hires - Forever

 
 
Fick den här låten av en vän för några dagar sen och texten är så klockren, den träffade mig verkligen så rätt känslomässigt. Ni vet den där känslan när man känner igen sig i en låt och just därför kan lyssna på den hur många gånger som helst utan att tröttna. Ja precis så känner jag när det gäller den här låten. Och det här är ju verkligen något som jag tror alla kan känna igen sig i om det så handlar om en vänskapsrelation eller kärleken. Vi alla har ju någon gång känt oss förvirrade angående en relation med någon nära person som betyder mycket.
 
"Stay. Don't go
I wanna hear you telling me what
I don't know
Your silence is a mistery that
Makes me feel so
Scared we'll never make it
If we run away this time
 
I wish that we could lay right here and
Never think about our fears
Forever, forever, forever
Forget about tomorrow's light
I only wanna hold tonight
Forever, forever, forever"

Fika och bus med Caroline & Jakob

När jag gick upp vid strax före tio idag så möttes jag av detta på facebook. Dagen kunde ju knappast inte ha börjat bättre. :) Så innan min körlektion blev det alltså några timmar med Caroline och hennes lilla Jakob. :)
 
Tänk så roligt man kan ha med något så enkelt som en flyttkartong. Jakob kiknade av skratt och man blir ju bara helt varm i själen av att få spendera tid med en så fullständigt genomgo och glad liten kille och såklart hans härliga mamma också. :) Så nu är jag laddad med massa positiv energi och ska krypa ner i sängen för att imorgon spendera en dag med min studiegrupp i skolan. :)

Mera mörkerkörning

Hade bara en enkellektion bokad idag och dessutom så var det ju mörkt när det var dags för mig att köra så därför blev det alltså lite mera mörkerkörning och så även den här gången i stadstrafik. Min lärare lät rätt nöjd när lektionen var slut, fick åter igen beröm för mitt lugn och att jag är så noga med att kolla innan jag kör. Fast så tyckte han att jag skulle ta lite mer plats i korsningarna med högerregel. En del som man möter är verkligen riktigt fula när man övningskör, tutar och har sig.. visserligen så händer de faktiskt inte lika ofta nu som det gjorde i början när motorstoppen vara flera. Men varför ens hålla på så när man ser någon som är ute och övningskör, ja jag kanske väntade på en bil som var så pass långt bort att jag hade hunnit över, men å andra sidan är det väl bättre att vänta om man är osäker på om man hinner eller inte. Ja jag vet ju att jag har rätt där då min körlärare sa precis samma sak. Så ja eftersom det inte fanns några klagomål från hans sida så känner jag mig nöjd med dagens lektion. Det han ju dessutom bli en timmes teoriplugg på körskolan innan lektionen så det går framåt även med den skönt nog. :)

Live everyday


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Författare: Jonas Jonasson
 
På baksidan av boken står det:
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
     Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han istället kliver ut genom fönstret. Där med är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.
 
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
     Hur kommer det sg egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
     Trotts att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
 
Mina tankar:
För det första vill jag säga att Jonas Jonasson är ett geni! Från första sidan fångas man av hans sätt att skriva, en histora med många mysterier och till en början obesvarade frågor med en lagom mägnd humor i. Jag kan säga att jag många gånger skrattat högt för mig själv när jag suttit och läst, inte bara för att historien är helt sjuk från första början utan för att det är skrivet på ett sådant sätt att det istället bara blir helt komiskt. Man älskar boken för att den är så extrem på sitt sätt och att det ändå blir så trovärdigt när man läser. Man önskar ju att man precis som Allan Karlsson kunde få leva ett sånt liv där allt bara blir bra om man har en positiv inställning, vilket han verkligen har till precis ALLT. Vilket också gör boken härlig att läsa. Ja men får en skön känsla av att läsa den helt enkelt. Så införskaffa er nu den här boken och njut, jag lovar att ni inte kommer ångra er!
 
 
 

Att förlora någon

Idag fick jag veta att en person som jag gått i samma klass som i nästan 2,5 år lämnat det här livet. Helt oväntat och utan förvarning. Det är verkligen fruktansvärt och hemskt, inte minst för hans nära och kära. Jag själv kände honom inte mer än att vi som sagt gått i samma klass, sagt hej ibland och pratat om sånt som är skolrelaterat. Så nej i min värld kände jag honom inte tillräckligt för att som en del andra låta tårarna rinna öppet i klassrummet när beskedet kom. Nej jag är inte iskall och känslolös, jag väljer bara att inte visa mig svag. Jag stänger in mig när jag blir ledsen och för allt i världen skulle jag inte låta tårarna rinna så på en offentlig plats. Det är bara inte så jag fungerar längre, jag har vuxit ifrån den delen av mig själv skulle man väl kunna säga. Och som jag sa, även om det är hemskt och fruktansvärt orättvist det som hänt så kände jag inte den här personen tillräckligt för att jag skulle reagera på ett sådant sätt. Men trotts det så är det klart att jag berörs, känner en tomhet och chock. Dessutom är det i en sån här stund som man slås av sina "egna" förluster och känner sig allmänt nedstämd, känner en enorm saknad som är svår att förstå om man själv aldrig upplevt det. Så idag går mina tankar till min klasskamrat och hans nära och kära.
 
Vila i frid Johan

Sugen på hästsaker

Är så himla sugen på att åka en sväng till Hööks eller lägga en beställning på hemsidan.. Men tyvärr så är man ju inte gjord av pengar, allra minst när man är hästägare tyvärr.. Men har jag tur kanske något av detta blir mitt den närmsta tiden i alla fall. :) Annars blir det nog lite pengar på sånt här skoj under mellandagarna sen.
 
   
 
   

Life is too short


The Last Goodnight

De här två låtarna hittade jag genom Spotifys Discover. Sidan där det kommer upp artister och låtar som liknar det man lyssnar mest på. Så har ni inte kikat in den sidan än så tycker jag att ni ska göra det. Har ni tur så kanske ni precis som jag hittar några nya härliga favoriter där. :)

 

Min fina Wilma!

Som vanligt så var det ju Vendelaträning ikväll med hästarna och idag vart det lite nytt och spännande då det var en ny häst som kom för att vara med. Wilma var såklart väldigt nyfiken på den nya pojken på ridbanan men trotts det var hon så himla duktig. Riktigt pigg var hon vilket man kan förstå eftersom det var ganska kyligt ikväll så framåtbjudningen var det absolut inget fel på, men hon brukar ha en tendens att försöka "sticka" på långsidorna när hon är på sånt humör. Men inte idag inte. Hon var verkligen så himla fin och samarbetsvillig, lyssnade på allt jag sa och gjorde verkligen allt för att göra rätt. De är sånna här dagar som man verkligen känner hur rätt det blev och vilken underbar häst man har. :)
 
Finaste! ♥
 

Unconditionally

 
Det finns bara en person jag tänker på när jag hör den här låten, den personen som förmodligen alltid kommer att vara den som står mig närmast och betyder mest. Den personen som jag utan att tveka skulle kunna offra mitt liv för. Jag pratar alltså om min sju år yngre syster som även fast hon ibland (läsa väldigt ofta) går mig på nerverna och är en plåga är den människan som jag inte skulle kunna leva en dag utan. Ovilkorlig kärlek det är precis vad det handlar om när man har en syster. För det är något speciellt det där med att ha en lillasyster, någon som ser upp till en även när man gör det mest korkade man bara kan och även fast man ibland kanske är lite för hård. Men oavsett hur tuff man ibland är så finns det ingen som helst tvekan om att det är henne jag älskar mest av allt, min underbara syster! Varje tår och alla jobbiga stunder så finns jag här och jag önskar så att jag bara kunde låta dig slippa allt det där jobbiga som det innebär att växa upp och vara en tonåring alla bråk och alla stunder då livet bara känns allmänt orättvist. Hur mycket jag än vill få det att försvinna så är det något som måste upplevas.. Men jag lovar dig Therese Josefin Erika att jag alltid kommer stå vid din sida oavsett vad min älskade lillasyster! ♥
 
 
So come just as you are to me
Don't need apologies
Know that you are all worthy
I'll take your bad days with your good
Walk through the storm I would
I do it all because I love you

Rules to live by...


Härliga måndag

Så drar vi igång en ny vecka igen. På något sätt så älskar jag måndagar, kanske för att jag ofta är ledig och får chansen att starta min vecka på ett lugnt och skönt sätt. Att kunna sitta framför datorn hela förmiddagen och dricka kaffe och planera inför veckan, det är precis så som jag vill börja varje vecka. Idag så har jag även Astor här då mamma och Vendela är iväg för att "handla julklappar och sånt" (läs födelsedagspresent till mig). ;) Så de blir nog en riktigt skön dag med lite hundpromenader i det härliga vädret och så ska jag även passa på att kika på lite serier innan det är dags att sätta igång med lite plugg. :)
 

Vecka 48

Måndag:
 Städdag!
 19.00 Vendelaträning.
 Träna.
 
Tisdag:
 9.15 - 16.00 Föreläsning.
 Wilma
 
Onsdag:
 Teoriplugg!
 16.20 Körlektion
 Wilma
 
Torsdag:
 Pluggdag!
 Träna.
 Wilma
 
Fredag:
 Jag fyller 21! :)
 Wilma
 
Lördag:
 Wilma.
 Fira mig med släkten.
 
Söndag:
 Pluggdag!
 Träna
 Wilma

Vad ska man önska sig?

Mindre än en vecka kvar till jag fyller år och jag har nu fått order från alla möjliga håll att skriva ihop en lista på vad jag önskar mig. Blir galen på att det alltid finns något som man känner att man behöver men när de väl är dags att skriva ner allt så kommer man inte på något alls. Ja men de är ju tur att man har en häst i alla fall för där finns det ju alltid utrymme för påfyllnad av prylar. ;) Har dessutom snöat in mig ganska ordentligt på att fixa naglarna på senaste tiden så lite sånt känns ju ganska smart att ta med. Och det som står högst upp på vill-ha-listan för tillfället är en Vit 10,1" Surfplatta av märket Samsung. Lite böcker också som jag verkligen velat läsa hur länge som helst nu men som det aldrig blivit av att jag köpt. Så ja kanske lite lyckas jag få ihop i alla fall.. det jobbiga är ju sen bara att det snart är jul också. Ja inte alltid skoj att ha födelsedag och julafton så nära varandra ska ni veta. Och ja det här får nog stå för månadens stora I-landsproblem från min sida. ;)
 
 
 

Kvinnan är uppdelad i kroppsdelar?

När jag inte kunde sova igår så kikade jag lite på Aftonbladet.se och snubblade över den här ganska långa men ack så läsvärda artikeln som flera verkligen borde ta del av.. För när man läser den slås man verkligen av hur sant det är att kvinnan nu mera är uppdelad i kroppsdelar där varje del ska vara perfekt för att man inte ska riskera att bli uthängd eller behöva skämmas över hur man ser ut. Ja när man läser sånt här så kan man ju verkligen undra vart vår värld är påväg egentligen.
”uppsättning problemområden” Kändisjournalistiken uppfinner hela tiden nya kroppsdelar att jaga. Fula knän, rynkiga pannor, ”sidotuttar” är bara några exempel.

"Vi verkar ha haft en debatt om kvinnliga kroppsideal den senaste veckan. Karl-Johan Karlsson, politisk reporter på Expressen, skrev en text om att tjejer inte borde svälta sig. Killar gillar ju ändå kurvor. Killar gillar även höfter. Och antagligen även bröst.

Folk rasade. Vem var Karl-Johan Karlsson att uttala sig? Det enda han gjorde var ju att ersätta ett kroppsideal med ett annat. Kate Moss med Beyonce. Jackie Kennedy med Marilyn Monroe. Och blir Kim Kardashian verkligen en sund förebild bara för att hon har stor rumpa? En rumpa som rent hypotetiskt skulle ge Karl-Johan Karlsson lite ”att ta i”?

Det var smal mot kurvig och den vanliga diskussionen om kvinnliga kroppsideal samt behovet av att frigöra sig från dem.

Alla menade säkert väl, men helt ärligt: Vad pratade de om?

 

Det var länge sedan vi över huvud taget hade ett kroppsideal. Kvinnan är sedan länge uppdelad i kroppsdelar. Vi reducerar inte längre kvinnor till deras kroppar. Eftersom kvinnan inte längre har någon kropp.

Hon har bara delar av en kropp.

Vad jag menar?

Med ett ord: ”sidotutte”.

”Sidotutten” eller som den heter på orginalspråk ”sideboob” är det enda i hela västvärlden som är mer jagat än Edward Snowden. Medier är besatt av att fotografera kända kvinnors byst från sidan när de bär lösa klänningar. Hittar man något som guppar ringar man in det med en röd penna: ”haha, sidotutte!”

Det är skolgårdsmobbning upphöjd till bildjournalistik.

För några år sedan handlade det om bröstvårtor. Varje uppsättning kläder som en känd kvinna bar offentligt – oavsett om hon hämtade Oscarstatyetter eller barn – diskuterades utifrån om och hur man kunde se hennes bröstvårtor.

Kändisjournalistiken uppfinner hela tiden nya kroppsdelar att jaga på detta sätt. Vem visste till exempel att man skulle oroa sig över sina eventuellt tjocka vrister? På tabloidengelska finns det emellertid ett ord för det ”cankles” och Hillary Clinton ”lider” tydligen av ”problemet”.

Jag har svårt att se hur en kvinna som av allt att döma förbereder sig för att kandidera till president har tid att ”lida” eller ens ”tänka” på sina vrister.

Men om det står i tidningen så.

 

En period var alla besatta av knän.

Det var efter att Demi Moores knäskålar hade ”avslöjats” som hängiga. Favoritgenren är just denna: Att blottlägga ”fel” hos kvinnor som byggt sin karriär på att vara perfekta.

”Titta Madonnas händer ser JÄTTEGAMLA ut”, ”Julia Roberts har också celluliter”, ”Kate Middleton har rynkor i pannan”, ”Kim Kardashian har små, små hårstrån nedanför hårfästet”.

(Fråga mig inte om det sistnämnda, men det är en riktig artikel)

Förra året publicerade European Journal of Social Psychology en studie som visade hur både män och kvinnor betraktar andra kvinnor som just en uppsättning av bitar.

Mäns kroppar däremot betraktas som en helhet.

Vad detta gör med kvinnor är långt farligare än smala modeller på catwalk­en, eller kurviga modeller i Karl-Johan Karlssons huvud. Det berövar oss nämligen på våra kroppar. Vi får lära oss att vi är en uppsättning ”problemområden” och vi får lära oss att se på oss själva och andra kvinnor på detta sätt.

 

Det stora problemet är därmed inte nakna kvinnokroppar i medierna, eller smala, eller kurviga kvinnokroppar i medierna, problemet är den fullständiga bristen på kvinnokroppar.

Att kvinnan inte får skildras som en kropp utan bara som kroppsdelar.  Kroppsdelar som alla har rätt att bedöma.

Genren ”Dagens outfit” som är så definierande för vår tid: Bilder eller bildspel på nätet av kända kvinnor i olika uppsättningar kläder handlar alltför ofta inte om kläder, utan är ett sätt att prata om just kroppsdelar. ”Nyheten” här i Aftonbladet är inte Malin Åkermans läderkjol, utan hennes ben. Kommentarer på kända bloggares bilder följer samma mönster.

Varje dag får vi lära oss att kvinnokroppen är kroppsdelar och att dessa kroppsdelar är något att hitta fel på. Självklart kommer unga kvinnor att överföra synsättet på sig själva. Samtidigt får de höra att de ska ”älska sin kropp”. Problemet är att de inte har någon.

Hela detta fokus skapar unga tjejer som är besatta av sin egen person.

Tjejer som gråter för att de ”känner sig fula” och på riktigt har fått lära sig att det är det värsta man kan vara.

Sådana tjejer kommer inte att kunna förändra världen – vilket förstås är hela poängen.

JK Rowling, som skrev böckerna om Harry Potter, har beskrivit hur kommentarer om utseende uppfattas som det elakaste man kan säga till en kvinna.

”Är ’tjock’ verkligen det värsta en människa kan vara? Är ’tjock’ värre än ’hämndgirig’, ’avundsjuk’, ’ytlig’, ’fåfäng’, ’tråkig’ eller ’elak’?”

Svaret är naturligtvis nej. Men det är inte vad unga tjejer får lära sig.

Jag fick själv ett mejl häromdagen från en man som klagade över formen på min överläpp.

”Tack för ditt mejl men det är inte mitt jobb att se perfekt ut – det är mitt jobb att skriva och tänka”

 

Vi måste lära unga tjejer att vara mer kritiska mot medierna och mindre kritiska mot sig själva. Varje sådant projekt måste börja i att ta tillbaka kvinnokroppen.

Från alla som vill stycka upp den, dela upp den och betygsätta den.

De har ingen rätt till det.

Se, där har vi alla något ”att ta i”."

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article17899906.ab


Take the chance


Mormor träffar Wilma

Hur galet är det inte att jag haft Wilma sen i mitten på Augusti och jag trotts att Mormor frågat inte tagit mig tid till att ta med mig Wilma den korta biten på cirka en km ner dit för att låta Mormor träffa mitt hjärta? När jag insåg det idag så skämdes jag nästan lite.. Så därför så bestämde jag mig också för att det var dags att göra något åt saken och jag har svårt att avgöra vem som egentligen vart gladast. Mormor som stod utanför sin lägenhet med tårar i ögonen av stolthet och lycka eller Wilma som blev matad med ett kanske lite för stort antal skivor knäckebröd. Jag vet i alla fall att det gjorde mig otroligt lycklig att få se min Mormor så otroligt glad och att man verkligen kunde se hur stolt hon är över mig och det faktum att jag får chansen att uppleva min stora dröm. Så ja idag kände jag mig stolt och glad för att jag fått chansen att växa upp med världens bästa Mormor som trotts hästrädsla och nervositet stod där och och bara strålade när hon matade min häst med knäckebröd och gång på gång sa att hon är så fin min häst. Det är sånt som verkligen betyder något. :) Sen när vi var ner ikväll och åt middag där med famiiljen så värmde det otroligt i mitt hjärta att få höra Mormor berätta att jag nog köpt den finaste häst hon sett och att hon var så snäll min Wilma. Är det inte otroligt vad lite som egentligen krävs för att man ska känna sig så otroligt lycklig? Ja den här dagen kommer nog både jag och Mormor leva länge på. :) ♥

At the end of the day


Mitt hjärta!

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket den här tjejen betyder för mig! Kärlek! ♥
 

Fight to win


Imagine Dragons - Who we are

 
 
Imagine Dragons fortsätter att imponera med sin musik. Som ni kanske märkte här om dagen så har jag snubblat över soundtracket till den nya filmen The Hunger Games: Catching Fire och ja alla låtarna är riktigt bra! Men de här är en av mina favoriter där ifrån. Så skön känsla på något sätt och jag längtar verkligen efter att få se filmen när jag hör den.. Jag menar det kan ju inte bli annat än bra med sån här musik i filmen. ;) Så lyssna på låten, njut och om ni inte har något bättre för er så klicka även in och lyssna på dom andra härliga låtarna. Kan nästan lova att det kommer komma upp i alla fall någon till av mina favoriter vid ett senare tillfälle. :)

Mera landsväg

Idag fick det bli ännu mera landsväg för min del, både större och lite mindre och så den där vänstersvängen som inte blev någon vänstersväng utan istället en fin vändning längre fram och en högersväng på tillbakavägen. Kul att han också skulle försöka testa mig lite i början och bara sa att idag ska vi mot Stallarholmen först för att han skulle se så att jag verkligen kollar på alla skyltar och sånt. Efter en stund så insåg han dock att jag nog hade mer koll än vad han trodde, så tar han fram mitt papper och utbrister: "Men de här är ju fusk, du bor ju där.." Haha.. ja så kan de gå, men skönt att få köra på lite vägar som man känner igen istället för att känna sig helt vilsen ute mot Vansö där jag verkligen har noll koll. ;) Och ja det gick faktiskt över förväntan idag så jag är nöjd.
 
Jag har även varit duktig och jobbat lite med dom där pärmarna ett par timmar på körskolan och även det gick över förväntan.. lite kul det där hur jag till och med förvånar mig själv över hur lätt jag har för att lära mig bara jag själv vill och försöker. Så det känns bra att de går framåt även där. Hoppas att en uppkörning nu inte liggar allt för långt bort i framtiden. Men jag tror att ger jag mig bara tusan på att inte ge upp igen så ska det nog inte ta allt för mycket tid till.. Dom låter positiva på körskolan också så ja de känns bra helt enkelt. :)
 
(lånad bild från körkortsfrågor.nu)

21 November 2013

F verkar ha blivit de nya gemensama temat för mina rubriker på senaste tiden insåg jag nu. Haha.. intressant de där hur det kan bli så helt utan att man ens tänker på det. Okej ja kanske inte riktigt vad jag hade tänkt att jag skulle skriva om nu ikväll men i alla fall. ;) Nu var ju tanken att jag skulle berätta lite om min dag som faktiskt varit riktigt bra även om jag nu är så trött att det känns som att jag kommer somna sittandes här vid skrivbordet när som helst. Åkte ju in till körskolan redan vid nio idag och spenderade sedan fömiddagen med en del teoriplugg. Strax före tolv sen så mötte jag upp Caroline för lunch och fika, alltid lika härligt att umgås med den tjejen. :) Sen var det bara för mig att bege mig mot körskolan igen för en dubbel körlektion (som jag berättar mer om i ett senare inlägg).
På vägen hem sen så stannade jag hos Lovisa för att få bilderna från när hon fotade mig och Wilma, vart några riktigt fina bilder kan jag avslöja. :) Sen så har jag även hunnit med en sväng till stallet så klart, man klarar sig ju inte utan den dagliga dosen av mys med Wilma. ;) 

Fly


Fullt upp

Den här dagen har spenderats med städning (de råkar ju vara någon som fyller år snart), teoriplugg, film och såklart stallet. :) Känns som en lite lagom blandning av allt. Ja förutom att jag verkligen inte orkat göra något skolrelaterat, men får ta de imorgon istället om jag hinner. Har ju en ganska fullspäckad dag framför mig, men ser fram emot den med allt vad körkortsgrejer och sånt som den innebär. Jag ska ju också hinna med en lunch tillsammans med Caroline och sen ska jag träffa Lovisa en snabbis för att få lite bilder som hon tagit på mig och Wilma. :) Så ja som sagt de blir fullt upp imorgon också. Därför tänker jag nu kasta in handduken och bege mig mot sängen.. blir att avsluta kvällen med Hundraåringen. :) Sov sött gott folk!

Fight


Större landsväg

Körlektionen idag var väl mindre rolig kan jag känna, mycket prat och mindre körning. Dessutom supertråkigt väder med regn och sånt. Men det blev i alla fall en dubbellektion med landsväg, mestadels större sådana och så fick jag även testa det farligaste momentet av dom alla som min lärare uttryckte det..  Vänstersväng på landsväg alltså.. eller ja det blev en sån och sen fick jag pröva på några olika metoder som man kan använda för att slippa göra just en vänstersväng. Trafikavtömning och så även att köra in på mindre väg och vända för att sen åka ut igen och då göra en högersväng istället. Och ja allt som allt så gick det rätt bra även om han försökte skrämma mig lite med en hel hög skräckhistorier om hur fel det kan bli och hur farligt det kan vara om man verkligen inte är uppmärksam och försiktig. Så ja nu vet jag det och jag känner även att jag faktiskt fixade det rätt bra, vilket min lärare också sa i slutet av körlektionen. :)

Elastic Heart

 
Alltså hur bra är inte den här låten? Jag hörde den första gången igår och sen dess har jag lyssnat på den om och om igen och kan bara inte sluta. Texten är så jäkla bra och jag kan verkligen känna igen mig i den och att det sen är riktigt bra musik till gör ju bara låten helt magisk. :)
 
 
And I will stay up through the night
Let's be clear, I won't close my eyes
And I know that I can survive
I walked through fire to save my life
And I want it, I want my life so bad
And I'm doing everything I can
Then another one bites the dust
It's hard to lose a chosen one
 
You did not break me
I’m still fighting for peace
 
 

Vi kämpar på

Klockan är nu strax efter tio och det är måndagskväll. Jag är helt slut och då av egentligen ingen som helt anledning, eller okej lite har jag faktiskt gjort idag och jag avslutade dagen med lite mer än en timmes ridning på mitt hjärta med massa kämpiga övningar som fullständigt körde slut på mig. Jag blir verkligen så frustrerad när Wilma gör allt för att göra rätt och så sabbar jag det genom att inte sitta upp ordentligt vilket gör att vi båda kommer lite ur balans. Så tillslut blev jag så arg på mig själv att jag högt utbrister "Men sträck på dig då för i helvette! Hur jäkla svårt ska de va!?" Haha.. ja ni kan ju tänka er att vi alla fick oss ett gott skratt efter det. ;) Och mot slutet så gick det faktiskt riktigt bra när jag och Wilma efter mycket slit verkligen hittade varandra. :) Så min älskade tjej skötte sig hur bra som helst.. men jag måste verkligen kämpa med mig själv nu för att hitta tillbaka till där jag var för ungefär ett år sen innan Princess blev dålig. Det är många tappade muskler som ska byggas upp igen och då inte bara för min del utan också Wilma behöver tränas för att få muskler på de rätta ställena och så ska jag ju dessutom lära känna henne på vägen också. Man brukar ju säga att det tar minst ett år innan man kan säga att man känner en häst så vi har ju lite tid kvar till vi verkligen är där. Men jäklar vilket team vi kommer bli sen! Det är jag verkligen helt säker på. :)
 
 

Garderobsrensning

Tänkte att jag skulle börja min vecka med att göra en storrensning av min garderob som just nu är extremt överfull med kläder och mycket är sånt jag inte ens kan ha längre och även sånt som man tröttnat på och aldrig använder. Så det känns som att det är hög tid att göra sig av med en del gammalt och att packa undan lite sommarkläder som inte kommer användas på ett tag nu (tyvärr). Ska bli kul att se vad man hittar för något.. brukar ju alltid vara något gammalt plagg som man helt glömt bort att man en gång köpt. ;)

Vecka 47

Måndag:
 Pluggdag!
 19.00 Vendelaträning. 
 Ta in hästarna.
 
Tisdag:
 13.30 Dubbel Körlektion
 Pluggdag!
 Wilma
 
Onsdag:
 Pluggdag!
 Wilma
 Träna!
 
Torsdag:
 13.30 Dubbel körlektion
 Pluggdag!
 Wilma
 
Fredag:
 9.15 - 16.00 Föreläsning
 Wilma
 
Lördag:
 Pluggdag!
 Wilma
 Träna!
 
Söndag:
 Pluggdag!
 Wilma
 Träna!

Finaste vännen!


Så enkelt och så fullständigt oväntat men jag kunde inte vara gladare än jag är just nu! Jag har verkligen så underbara människor i mitt liv och gårdagskvällen toppade verkligen allt, tack finast vännen! :D

Olly Murs - Dear Darlin'

Det finns verkligen inget bättre än att börja en ny dag med bra musik. Idag är det bland annat Olly Murs låt Dear darlin'. Det här är nog en av dom bästa musikvideorna som jag har sett dessutom så bara massa plus till denna låten alltså. :)
 

Wilma på äventyr

Eftersom att jag viste att jag inte riktigt skulle hinna med lilla Wilma idag så erbjöd jag Vendela att låna henne då Soten fortfarande är sjuk och hon alltså inte har någon egen häst att rida på just nu. Så hon och en kompis till henne lånade min Wilma och även Kerstins lilla Eldrós och red ut i skogen på en närmare två timmar lång tur. Så när jag med andan i halsen kom upp till stallet ikväll för att fixa och ta in hästarna så möttes jag av det här och en mockad box. Det är sånt som gör att man blir precis varm i hjärtat och bara ler! Så underbara människor det där alltså och jag vet att jag kan knappast inte låna ut min lilla tjej till någon bättre! ♥

 

Mörkerkörning

Ordet trött kan inte ens i närheten beskriva hur jag känner just nu. Dagen har varit galet lång och händelserik, men dom tre timmarna med teoriplugg på körskolan och den dubbla kärlektionen sög verkligen ur all energi jag hade innan. Första gången jag körde mörkerkörning och att då göra det i 70 minuter var riktigt jobbigt, slog nog rekord i att inte blinka i början men när man väl slapnade av lite så var de ju precis som vanligt även om jag var livrädd för att de skulle hoppa ut ett barn i gatan eller så.. Men de gjorde det inte och jag fick mycket beröm för mitt lugn när vi var tillbaka på körskolan sen så de kändes riktigt bra. :) Dock kände jag verkligen att jag ska bli bättre på att använda reflexer när det är mörkt, för när man själv kännt på hur det är att köra bil med alla som springer kors och tvärs över gatorna inne i Strängnäs när det är mörkt så inser man också att man inte syns om man har mörka kläder på sig och att man fasiken inte är odödlig, ja och sen kan man ju lägga på lite is och halka på det senare i vinter också.. Ja man borde verkligen göra allt för att synas för hur uppmärksam man än är så är det riktigt svårt att hinna se någon som går och ska över vägen när det kommer mötande trafik och man blir halvt bländad och när dom bilarna dessutom skymmer sikten från andra sidan av vägen där det ju också kan kliva ut någon i vägen. Ja jag har sett verkligheten från andra sidan nu och det räckte för att jag skulle vakna upp i den här frågan. Så reflexer på gott folk! Bättre med en för mycket än ingen alls.

God morgon

I skrivande stund så har jag egentligen lite bråttom, det hnder en hel del för mig idag men först på schemat står ett litteraturseminarium och tre olika texter som alla är lite för jobbiga egentligen. Men what to do liksom, bara få dt överstökat och sen spendera resten av dagen med massa teoriplugg och så körlektion. Så ja de kommer nog vara en något trött tjej som kommer hem ikväll. När de känns lite extra jobbigt såhär så får man försöka tänka på varför man gör det, nu är det så jäkla nära att de knappt ens är värt att dela upp det i mindre delmål. ;)
Nej nu är det dags för mig att få i mig lite frukost och sen ska jag kila iväg till bussen. Ha en bra dag gott folk. :)
 

Tillbaka på körskolan

Så var det dags för körlektion igen alltså efter ett uppehåll på tre månader och en nu väldigt ångsetfylld Malin. Men trotts att jag var nervös innan så gick det ju riktigt bra, det var ju inget som jag hade glömt sen sist och som min lärare sa så var det ungefär som att jag hade varit där igår och kört sist. Och det måste väl ändå räknas som ett bra betyg tycker jag. Sen så fick jag ju såklart åter igen höra tjat om den där teorin som bara blir tråkigare och tråkigare varje gång jag tänker på den, men nu så är det ju faktiskt väldigt nära med körningen så teorin måste jag verkligen bita ihop och ta tag i. Vill jag ha körkort så är det ju ett måste hur tråkigt det än är. Och jag var faktiskt duktig idag och satt med den en timme innan min körlektion och sen en halvtimme efter. Jag har dessutom planerat att försöka sitta med den en timme varje dag nu så kanske att det blir ett körkort innan året är slut trotts allt.. ja vi får väl helt enkelt vänta och se. :)

Gamle trogne vän

Har precis skakat liv i min gamla mini-pc.. känns riktigt märkligt att sitta här med denna igen. Men jag har tröttnat lite på att släpa på min stora när jag ska till skolan och sånt så jag tänkte att jag skulle rensa upp lite i den här istället då den är så himla mycket smidigare att bara kasta ner i väskan när man ska iväg och sånt. :) Så nu pågår alltså lite upprensning och sen ska de fixas med lite annat smått så är vi fitt for fight igen sen jag och min lilla trogna vän som fått haft semester ett bra tag. ;) 
 

The Monster

 
Kickar igång min dag med en riktigt bra låt och laddar upp med en massa kaffe i kroppen inför dagens körlektion. Faktiskt lite nervös om jag ska vara ärlig, var ju så länge sen sist.. Men kommer jag bara ihåg att andas så brukar de gå bra. Känner dock att det gärna får sluta regna tills dess eller ja de kan få vara uppehåll den tiden jag ska ta mig till och från bussen så jag slipper känna mig som en dränkt katt när jag kommer fram. ;)
Förutom körlektion så väntar sen en kväll fylld med plugg. Både körkortsteori och skolrelaterat plugg ska hinnas med och om det blir lite bättre väder fram mot kvällen så kanske de blir en tur till upp till stallet. Men får se vad som hinns med. :) Ha en bra dag gott folk. :)

En bra måndag

Jag är verkligen helt galet trött ikväll.. känns ju lite sådär med tanke på att det bara är måndag än så länge och nästa sovmorgon väntar inte förns på lördag. Men istället för att klaga allt för mycket så kan jag ju säga att jag i alla fall har haft en bra start på veckan för övrigt. Morgon i stallet och sen lunch med Caroline innan dagens föreläsning som även var en uppstart av den nya kursen. Sen hem för att äta och så självklart upp till stallet för att pussa på mitt hjärta. :) Kvällen har sen spenderats med en stor kopp te och lite serier. Så ja jag har väl inte så mycket att klaga över egentligen. ;) Därför blir det för mig nu en väldigt tidig kväll i säng så att jag orkar med resten av veckan och alla dess utmaningar som jag vet att jag har framför mig. :) Natti natti sötisar! 

Vecka 46

Måndag:
 Ta ut hästarna.
 13.15 - 16.00 Föreläsning.
 Wilma.
 
Tisdag:
 Pluggdag!
 13.30 Dubbel körlektion.
 Wilma.
 
Onsdag:
 9.15 - 12.00 Litteraturseminarium.
 Lunch med tjejerna.
 16.20 Dubbel körlektion.
 Wilma.
 
Torsdag:
 9.15 - 16.00 Föreläsning.
 Wilma
 
Fredag:
 Ta ut hästarna.
 Wilma.
 Tjejkväll med Linn.
 
Lördag:
 Wilma.
 
Söndag:
 Pluggdag!
 Wilma.

Varför vara ren?

Första dagen med nytt rent täcke och självklart så varade det bara några timmar för sen så var ena sidan helt inpackad med lera.. Jaja.. Wilma var ju nöjd och glad iaf. Frågan är dock om matte tyckte de va lika bra.. :P
 

have faith


Härlig läsning

Kvällen har spenderats till större delen med den här godingen.. jag började ju läsa den under sommaren men sen så har det varit så mycket annat som tagit upp min tid så det blev aldrig av att jag läst färdigt den. Så nu har jag börjat om från början och plöjt igenom närmare hundra sidor ikväll. Så nu väntar sängen med sällskap av Hundraåingen en stund innan det är dags att släcka lampan för idag. :) Natti natti.


Lång dag


Det har varit ytterligare en lång dag med på tok för lite sömn. Men jag gjorde klart hemtentan i natt och jag tog mig till skolan med lite härlig peppmusik i lurarna och jag har redovisat grupparbetet med en toppengrupp. Så nu ska den här extremt trötta och slitna tjejen gå och lägga sig med gott samvete. :)

Mängder med plugg!

Grävt ner mig i plugg hela dagen och kvällen kommer att fortsätta på samma spår...

Ja jag köpte en häst!

Jag känner att jag behöver klargöra en sak här, jag vet att snacket går och det är väl egentligen sånt man får stå ut med när man är uppvuxen på en liten ort som Stallarholmen. Men ändå så blir jag faktiskt lite besviken.. Jag är snart 21 år gammal och jag har precis fått chansen att förverkliga en av mina stora drömmar i livet. Dock innebär detta inte att jag har glidit fram på en räkmacka, och jag blir så trött på folk som på riktigt tar förgivet att det är så utan att egentligen ha någon som helst aning om hur verkligheten ser ut. Så för er som tror att jag bara pekat och fått precis vad jag vill utan minsta lilla ansträngning så kan jag säga att ni har så fel som det bara kan bli!
 
Jag är uppvuxen bland hästar och jag har lärt mig allt den hårda vägen. Jag vet att har man häst så finns det inga som helst genvägar, det är bara hårt arbete och envishet som lönar sig och ger resultat. Att det är ett ansvar dygnet runt alla dagar på året det vet jag bättre än många andra som bestämmer sig för att skaffa häst. För om sanningen ska fram så har jag aldrig varit en tjej som fjantat runt på ridskola bara för att sitta upp på en färdig häst och rida en stund för att sen bara lämna allt och åka hem. Jag har levt med hästarna och jag har haft häst på heltid och vet precis hur det är, allt har en baksida och det är jag mycket väl medveten om. Men som 21 åring så anser jag mig ändå tillräckligt mogen för att veta att jag klarar av det på egen hand. Jag har jobbat och slitit för att tjäna ihop pengar, varje litet öre har jag betalat själv. Då syftar jag inte bara på själva hästköpet utan även stallplats, mat, hö, spån, torv, bensin till och från sälen, hyra av hästtransport, hovslagare, försäkring, besiktning, ridlektioner och utrustning. Allt, allt, allt betalar jag själv för egna pengar! Det finns ingen som sponsrar och ger mig det jag vill ha utan det är bara jag sjäv. Och även allt runt omkring sköter jag själv, varje dag är jag i stallet och tar hand om MIN häst, mockar, väger hö, tar in och ut, ger lunch och fixar med allt annat som hör till när man står i ett privatstall.
 
Så ja jag har köpt ett åttaårigt sto och jag vet precis vad det är jag har gett mig in på och jag hade aldrig gjort det om jag inte från början hade vetat att jag skulle klara av det på egen hand både ekonomiskt och ansvarsmässigt. Jag vet också hur gammal en häst kan bli och att jag har bundit upp mig för flera år framöver. Men vet ni va alla ni snickesnackare där ute.. Jag har inte gjutit fast hästen i betonggolvet på Karlby Gård, det finns absolut ingenting som säger att jag måste bo kvar här med min häst så länge den lever för både hon och jag kan flytta om jag vill det. Det finns stallplatser i hela landet så om jag nu skulle bli kvar här så är det väl i så fall för att jag själv vill det och inget annat. Och dessutom så har jag stenkoll på att den dagen jag tar examen så kan jag och har råd att flytta hemifrån, det har varit planen sedan långt innan jag bestämde mig för att köpa häst så Wilma förändrar inget vad gäller den biten.
 
Sen vill jag bara avsluta med att om ni har något mer att säga och tycka om mig och mitt hästköp så säg det till mig istället och snacka inte en massa skit bakom min rygg!

My day so far


Såå trött

Jag som hade planer på att förbereda några lite längre inlägg idag och plugga en massa och så har vårat internet legat nere hela dagen.. Känns ju verkligen fantastiskt när man blir hindrad på grund av sånt. Men men jag får skrapa ihop lite tid till det en annan dag för nu är jag på tok för trött för något sånt. Varit uppe sen 6 så ögonen går i kors och sen så vart det ett riktigt jobbigt ridpass idag med massa fältsitsövningar som fullständigt mördade mina ben. Så nu ska jag strax ramla ner i sängen och kanske läsa lite om jag orkar. Så sov sött så ses vi här imorgon igen. :)

Monday

Så var det måndag och en ny vecka igen. Jag kickade igång dagen vid strax efter sex då Vendela var här och lämnade Astor. Sen dess har vi segat på soffan och kollat Once upon a time och The Beauty and the Beast. Nu blir det Linn och Ebbas pod för att starta upp veckan med lite extra inspiration. Sen väntar promenad med Astor och efter det en heldag med massa plugg.. Mindre skoj men för omväxlings skull känner jag mig faktiskt lite motiverad till att ta tag i saker och ting. :)
It's monday but it's OK!

Vecka 45

Måndag:
Hundvakt till Astor.
Pluggdag!
19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
9.15 Grupparbete!
Träna!
Wilma
 
Onsdag:
9.15 Grupparbete!
Träna!
Wilma - markarbete.
 
Torsdag:
Grupparbete!
13.15 - 16.00 Redovisning av grupparbetet!
Wilma
 
Fredag:
Ta ut hästarna.
Träna!
Luncha hästarna.
16.00 Inlämning av litteraturtentan!
Wilma - uteritt!
 
Lördag:
Pluggdag!
Luncha hästarna.
Wilma
Träna!
Ta in hästarna.
 
Söndag:
Pluggdag!
Luncha hästarna.
Wilma
Träna!
Ta in hästarna.

Smile and the world smiles with you

Ett leende kan göra vad som helst lite lättare, lite roligare och lite bättre.

Amobacter Equui

Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:
- Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”
Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar.
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.

Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar.

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme 
http://teamfors.com/2013/10/29/antligen-en-diagnos/


Middag med hästfolk

Är nu färdig för middag med lite trevligt hästfolk. :) Ha en bra kväll gott folk!
 

RSS 2.0