Styrka


Äntligen fredag

Den här veckan har jag verkligen sett fram emot helgen, främst för att det faktiskt kommer att kännas att det är fredag för min del den här veckan. Som studerande blir det ju annars lätt så att dagarna flyter på och man ser knappt skillnad på vardag och helg. Men efter en lång vecka med skola och jobb så går jag på helg 15.45 idag. Hur underbart som helst! :) Dessutom ska jag ta tåget till Eskilstuna för att spendera kvällen med MR som jag nu inte träffat på en hel vecka, så ja äntligen fredag, och äntligen (snart) helg! :)
 

Hårinpackning

Tänkte att jag skulle tipsa er om en av mina egna favoriter ikväll. Jag har ju ett ganska så långt hår och det är något som jag verkligen är rädd om vilket ju är ett krav för att de ska kunna hålla sig frächt och inte allt för slitet utan att man ska behöva klippa det jätteofta. Så bortsett från en del lite dyrare Björn Axén produkter så använder jag mig ungefär en gång i veckan av en hårinpackning som faktiskt har ett superbra pris, lite olika beroende på vart man köper det men brukar ligga på runt 20-25 kr burken. Och jag kan säga att den här verkligen gör underverk med mitt hår, de känns som nytt när man haft de här i en stund. :) Dessutom finns de i tre olika härliga dofter.. Jordgubb, Oliv och Fläder & Vanilj. Min favorit är helt klart den sistnämnda och den har jag alltid hemma! :)
 
 

The story


Sov sött!

Sov sött alla fina!

The right people


Trötter

Sitter just i detta nu nerbäddad under mitt mysiga täcke i sängen och känner mig helt död. Vilket är märkligt för jag borde inte vara det eftersom dagen trotts allt varit rätt lugn.. Men men eftersom att jag ska upp och jobba förmiddag imorgon så tänker jag strax släcka lampan för att få all sömn jag kan få. Har även en känsla av att eftersom den jobbiga förkylningen inte är helt väck än så är jag lite segare än vanligt. Men trotts trötthet så ser jag fram emot morgondagen på jobbet och sen en eftermiddag med plugg, en rolig uppgift som ska göras den här gången så jag tror att det kan bli en riktigt bra dag imorgon alltså. :)

Fixardag

Började dagen med lite sovmorgon och sen tog jag tag i kaoset som blivit i köket eftersom alla i familjen var för trötta för att göra någonting åt det igår. Men nu är det fint och rent där i alla fall, bara mitt rum som jag skulle behöva göra någonting åt idag också.. Av någon anledning känns det inte alls lockande.. :P Men innan jag sätter igång med det så blir det att ta bussen in till Strängnäs för att möta upp mamma som slutar jobba klockan två, min häst har knappt någon mat kvar så det behövs handlas och så har jag lite annat jag behöver fixa när jag ändå är där. Sen blir det stallet och så lite plugg idag också. Så blir en sån där fixardag idag. :)
 

Den där kurslitteraturen

Så har jag precis beställt kurslitteratur för 1388 kr, detta till en kurs på 7,5 högskolepoäng som pågår under en månads tid. Ja men det är nästan alltid roligt att studera på högskola. Men jag kan ju i alla fall trösta mig med att jag får sälja böckerna sen och i alla fall får tillbaka lite av pengarna, men kurslitteratur har ju tyvärr inget högre andrahandsvärde så någon guldgruva är det ju inte direkt.. Men jag får glädja mig åt att det börjar närma sig slutet på dessa hemska litteraturkostnader.. sista för den här terminen och sen är det ju bara hösten kvar. :) Men en liten stund till tänker jag vara bitter över att lärarna alltid måste välja de dyraste och jobbigaste böckerna som går att få tag på till varje kurs. :P

Vecka 9

Måndag:
♦ Ta ut hästarna.
♦ 13.00 Lämna in INL1.
♦ 13.15 - 16.00 Uppstart ny kurs
♦ 19.00 Vendelaträning
♦ Ta in hästarna.
 
Tisdag:
♦ Wilma
♦ Städdag
♦ Ta in hästarna
 
Onsdag:
♦ 8.30 - 11.30 Jobb
♦ Wilma
 
Torsdag:
♦ 9.15 - 16.00 Föreläsning
♦ Wilma
 
Fredag:
♦ Wilma
 
Lördag:
♦ Wilma
 
Söndag:
♦ Wilma

Systrar i jeans Andra sommaren

Författare: Ann Brashares
 
På baksidan av boken står det:
Fyra sjuttonåringar. Samma gamla älskade jeans. Ett år har gått och nu är det sommar igen. Vänskapen mellan de fyra tjejerna från Bethesda är starkare än någonsin.
 
Carmen blir skitförbannad när hennes mamma börjar dejta och lånar jeansen. Bee söker sanningen om sin mamma och reser till Alabama, Billy och till minnena. Tibby börjar filmcollege och tvingas göra klart för sig vilka hennes verkliga vänner är. Lena inser att känslorna för Kostas inte på långa vägar har svalna. Men ryktet säger att han har en ny tjej...
 
Detta är uppföljaren till supersuccén Systrar i jeans. Sträckläsning för tjejer kring förälskelse, vänskap, svek och mor-dotter-relationer.
 
Mina tankar:
Ja sträckläsning var ju bara förnamnet när jag satt tänderna i den här boken, del två var om möjligt ännu bättre än den första och jag har en känsla av att det bara kan bli bättre och bättre det här. Jag älskar verkligen den där känslan av igenkännande som dyker upp hela tiden när man läser. Även om man kanske inte befinner sig i en exakt likadan situation för tillfället så finns känslorna där.. Ni vet när man blir sviken av någon man trodde man kunde lita på, när man är sådär hopplöst kär så att man inte vet vart man ska göra av sig själv. Eller de där stunderna när man varken vet ut eller in vad det än handlar om.. Ja det är verkligen en salig blandning av alla de där känslorna som man som tjej någon gång i livet upplever och får kämpa sig igenom.

Some friends

 

Härlig helg!



Efter en helg med bara roligheter så här långt laddar jag nu upp för en heldag med tentaplugg. Men de känns helt okej med tanke på att jag verkligen fått lite utav allt bra, en myskväll med MR, en härlig uteritt med sällskap i solen och en superhärlig tjejkväll igår. :)

Heart in return


Courage


Kvällsläsning

Sitter nu här med en kopp varm oboy (barnsligt gott och lite för onyttigt) och en bok som jag strax ska fortsätta med. Är nu inne på fjärde boken av Systrar i Jeans serien så nu blir de inga fler missade bokinlägg på söndagarna. ;) Ska skriva om de jag redan läst imorgon förmiddag tänkte jag så att inläggen sen är färdiga att publicera. Men ikväll tänkte jag faktiskt inte anstränga mig allt för mycket vid datorn. Nu har jag verkligen kommit in i en sån där period där jag älskar att få läsa på kvällarna. Det passar kanske inte alltid så bra med resten av mitt liv då jag ju är en kvällsmänniska och egentligen skulle behöva göra en massa annat då också.. Men ibland så måste man ju få unna sig det man verkligen njuter av att få göra. :) Så läsning ikväll alltså och plugg + bloggfix imorgon på dagen innan jag sen ska iväg och mysa med den där MR. :)
Så här kan de se ut en vanlig kväll hemma hos mig ;)

Galoppera i snö

Jag som verkligen hoppades att våren var på väg nu, det kändes ju så i luften igår. Men ack så fel det var.. När jag vaknade imorse så var marken täckt med ett lager av snö igen. Inte så lite snö var det heller. Men som den hästtjej jag är så höll det mig inte inne direkt, en eftermiddag med lite bus ute i snön tillsammans med Wilma var precis vad jag behövde. Att komma ut på en stor äng där det inte fanns ett upptrampat spår så långt ögat kunde nå och så bara släppa ut tyglarna och njuta av att känna min fina hästs muskler arbeta under mig på en lång galoppsträcka i snön. Så där underbart så att man nästan får tårar i ögonen för att man är så himla lycklig. :)

Be ready


Frukosten

Jag är ingen morgonmänniska och har aldrig varit, men mitt favoritmål på dagen är trotts det frukosten. Jag är en sån person som kan äta samma sak i lite längre perioder för att sedan bli sugen på något annat och så kör jag på det ett tag till jag hittar något nytt som verkar ännu godare. Det behöver inte vara något avancerat utan ibland är det de där enkla som är extra gott. Nu för tiden är det tillexempel Kaffe, Apelsinjuice och två smörgåsar med favoritosten som gäller. Så extremt enkelt och ändå kan jag längta efter det redan när jag går och lägger mig på kvällen. :) Någon period körde jag på filmjölk med skivad banan och en kopp kaffe. Har även under en period i mitt liv börjat dagarna med havregrynsgrött och en kopp te. Ja varianterna är många men de har alla varit lika goda under just sina perioder. Så kärlek till frukosten alltså! ;)

 

Älskade föräldrar!

Mina föräldrar är verkligen de bästa man kan ha. De uppmuntrar och stöttar mig i allt jag gör och står på min sida vilken väg jag än väljer i livet. Och sen det faktum att jag alltid får välja själv, de är ingen som har sagt åt mig att jag borde studera på högskola för att få en bättre utbildning och när jag är skoltrött så får jag vara det, dom peppar mig och låter mig ta det i min takt. Mina föräldrar tror på mig och vet att jag klarar allt bara jag själv vill och hur mitt liv än kommer se ut i framtiden så vet jag att min mamma och pappa alltid kommer att finnas där för mig. Jag menar den enda frågan som jag fick när jag sa att jag ville köpa en egen häst var om jag hade tänkt igenom det ordentligt och var helt säker på att det var vad jag själv ville. Många andra hade nog och har idiotförklarat mig för det beslutet men aldrig mamma och pappa. Dessutom så ställer dom alltid upp och hjälper till när jag är sjuk, har mycket i skolan eller vill åka iväg någon dag för att umgås med mina vänner. Pappa tar hem spån och hjälper till att hämta hö och mamma ställer alltid upp och kör mig när maten börjar ta slut till mitt hjärta. Alltid så finns dom där! ♥
 
Många gånger är jag dålig på att visa min uppskattning och ofta tar man nog mycket förgivet. Men samtidigt så vet jag hur otroligt lyckligt lottad jag är som har så fantastiska föräldrar. Så idag tänkte jag att jag skulle visa att jag faktiskt ser allt dom gör för mig och att jag uppskattar det. Detta slutade med ett besök på systemet, en flaska vin till mamma och lite whiskey till pappa. Något litet såhär i vardagen för att visa att allt dom gör betyder något, det behöver inte vara större än så. Tyvärr gör man sånt allt för sällan, men att få se sina föräldrar bli glada av något så litet tillbaka känns underbart bra. :) Så glöm inte bort era nära och kära, visa er uppskattning om det så handlar om att ge en present eller bara säga vad man känner så är det viktigt att göra det medan ni fortfarande kan. Det är värt så himla mycket både för en själv och för dom som får ta emot det. :)

Pannkakor på gång


Mamma är sjuk så idag är det jag som står för matlagningen hemma.. och vad passar då inte bättre än lite mumsiga pannkakor. :)

En salig blandning


Ja de här är lite av en av mina spellistor på spotify och som ni kan se är jag nog lite utav en allätare när det gäller musik. Och då är det här inte ens i närheten av allt jag lyssnar på. ;)

Good for the inside


Tung dag

Det har varit en tung dag på många sätt och jag har verkligen gjort allt för att stänga av min tankeverksamhet så gott det går. Hunnit med en himla massa läsning och väldigt lite plugg, men jag kände att idag behövde få vara en sån dag där jag kunde fly verkligheten lite. Dock är jag väldigt medveten att det förmodligen kommer slå tillbaka mot mig som en käftsmäll när jag om en liten stund kryper ner under täcket och släcker lampan.. Det är ju så att tids nog så hinner alla känslor ikapp en oavsett om man vill det eller inte. Men jag ser fram emot att få den här dagen ur världen och hoppas på en lite lättare morgondag. :)

Grattis på födelsedagen Morfar

Grattis på födelsedagen Morfar! Älskar dig! ♥

Vila i frid fina Soten

Så fin, så underbart snäll och så otroligt kärleksfull lämnar du nu oss i stor saknad och sorg. Efter ett halvår av sjukhusbesök och vila och fortfarande inga resultat är det inte mer än rätt att du får somna in och slippa smärtan och det livet som egentligen inte är något liv för en häst. Nu kan du springa och busa igen på de avigt gröna ängarna och få vara den glada och positiva häst som du alltid varit. Det är med tårar i ögonen som jag skriver det här, med tårar i ögonen som jag tar ett sista farväl och minns dig med glädje. Allt du gett mig, det är mycket tack vare dig som jag gått från den där osäkra tonåringen som knappt visste vad hon gjorde på din rygg till den ryttaren som förra sommaren fick uppleva en känsla som jag alltid kommer att bära med mig, jag kommer aldrig någonsin glömma den dagen när du och jag verkligen var ett och allt bara klickade till hundra procent. Du var så fin och jag så otrolig glad, där och då visade du mig att jag kan om jag bara bestämmer mig för det och det kommer jag aldrig glömma fina Soten. ♥

Vila i frid fina Soten! Vi minns dig med glädje och kärlek för all framtid! ♥

Enjoy the ride


We were kings

Ryan Star gör det igen! Så himla bra låt, med en text som man på riktigt får gåshud av eftersom att man kan känna igen sig så mycket i orden. Sen den här känslan man får av musiken, man rycks med i den och det är som att man med hjälp av den här låten får ur sig lite av alla jobbiga tankar och känslor man går och bär på. Man avreagerar sig lite genom att lyssna på den och sen så känns allt mycket bättre. :) Så därför tänkte jag bjuda på den här såhär på kvällskvisten, en skön låt att avsluta dagen med. :)
 

Våren med Wilma

Ska strax hoppa i ridbyxorna för ett härligt kvällspass på ridbanan med mitt hjärta precis som varje måndag. Idag har jag verkligen en bra känsla så jag tror att det kommer bli ett bra pass, dessutom är ju underlaget perfekt just nu så man kan ju inte vara annat än positivt inställd till det hela. Ja om man bortser från de lermonster till häst som jag måste sannera först.. men det är ju sånt man får ta den här tiden på året. ;) 
 
För övrigt så måste jag säga att jag är riktigt taggad på att sätta igång och träna på riktigt nu med mitt hjärta. Det har äntligen lugnat sig lite i skolan och i takt med att våren närmar sig så växer mitt sug efter att få lära mig mer och bli en bättre ryttare och ett bättre team tillsammans med Wilma. Så planen är nu alltså att börja sätta igång lite lugnt, få upp konditionen och vårt samspel och sen under våren blir det mer privatlektioner så att vi båda kan utvecklas tillsammans. Ser verkligen fram emot den här våren, första våren med helt egen häst och oändligt med möjligheter. :)
 
Ser även fram emot lite bus på den här ängen när det är snöfritt och tort. :)

Real princesses


Soool


Kan inte minnas när detta hände senast men nu när jag satt och åt frukost så kikade faktiskt solen in genom ett av fönsterna i köket. Underbar start på dagen! :)

Vecka 8

Måndag:
 Städdag!
 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
 Börja skriva på hemtentan.
 Wilma
 
Onsdag:
 Skriva på hemtentan.
 Lunch med Linn.
 Wilma
 
Torsdag:
 Skriva färdigt hemtentan.
 Wilma
 
Fredag:
 Hilda fyller 22 år! :)
 Vendela fyller 33 år! :)
 Wilma
 Träffa MR. :)
 
Lördag:
 Wilma
 Fira Vendela! :)
 
Söndag:
 Wilma

Half baked

Kom precis hem från stallet och tänkte nu spendera min kväll med lite Ben & Jerry's Half baked och mitt favoritte Lipton Vanilj. Först framför ett avsnitt av Ponnyakuten och sen blir det med en bra bok. Perfekt en kväll när man inte är helt kry och behöver fylla på med lite energi. :)


Being yourself


Sjukdag för hästtjejen

Har man häst så har man det alla dagar på året, även om det är snöstorm, regnar eller om man som jag idag har feber så har man den där hästen att ta hand om. Men de är väl tur att det inte finns någon som bryr sig om man hänger i stallet när man känner sig som en vandrande död, eller ja hästarna bryr sig i alla fall inte sen att det sticker lite i ögonen på folk som inte fattar vilket ansvar det egentligen är att ha häst är en annan sak. Jag kan ju inte bara för att jag är sjuk lämna min häst att klara sig själv några dagar, visst finns det folk som kan hjälpa mig men just idag så jobbar dom människorna och då är det bara att släpa sig upp till stallet och göra det mest nödvändiga även om en dag i sängen skulle vara att rekommendera. Så på förmiddagen har jag alltså varit i stallet en kort stund, men resten av dagen tänker jag spendera utan att göra några större ansträngningar. Blir lite OS (ja jag har ju feber så ni behöver ju inte fråga om mitt nyfunna intresse för sport), läsning och allmänt slöande vid datorn. En ganska lugn sjukdag helt enkelt. :)

Som en ny människa

Precis kommit upp ur ett långt, varmt och härligt bad. Unnade mig själv en hårinpackning och nyrakade ben så nu känner jag mig nästan som en helt ny människa. Nästan som att det sista av förkylningen gick att tvätta bort, men vi får väl se hur länge den känslan håller i sig. I vilket fall så mår jag faktiskt mycket bättre idag och det känns riktigt bra då jag verkligen inte har tid att vara sjuk någon längre tid nu och inte lust med det för den delen heller. Så idag blir det en sista dag med vila och lugn och sen så får livet återgå till det normala igen med plugg och allt sånt som jag nu har lagt på hyllan några dagar. Hur sjukt det än låter så ser jag faktiskt fram emot att börja skriva på den tentan som ska in här näst, ett spännande ämne och något som jag verkligen kommer att ha nytta av i framtiden. :) Men först lite mera vila och en mysig kväll hemma med bästa familjen. :)

Vendelas nya stjärna

Det blev en sen kväll för mig igår trotts att det från början inte alls var tanken, men eftersom Vendela var iväg och tittade på och sen köpte en ny liten häst så fick jag hålla mig vaken för att vid 23.30 kila upp till hennes stall för att hjälpa till att lasta av honom och fixa i stallet. Var inte hemma igen förns vid strax efter halv ett.
 
Måste säga att det är en riktigt söt liten fyraåring hon har hittat, en kallblodsvalack med namnet Vilgot. Så snäll och oberörd trotts den långa resan från Bollnäs, jag tror verkligen att de kommer bli en riktigt fin häst av honom när han blir större, ja för just nu så ser han verkligen ut som den unghäst han är.. Lite tanig och pojkaktig på något sätt. Men som sagt, jag tror verkligen att han kommer bli en fantastisk häst hos Vendela. :) Lovar att ni ska få se hur han ser ut sen också, bilder var ju inte de första jag tänkte på när dom kom hem mitt i natten om man säger så.. ;)

Ett halvår med Wilma

Det är helt galet att jag nu har haft min fina Wilma hos mig ett halvår. En del dagar har jag verkligen funderat över vad jag gav mig in på den där dagen, den 14 Augusti när jag satte mig i bilen för att åka tur och retur Sälen på en dag bara för att kolla på en häst. Men så kan jag också säga att det är det absolut bästa valet jag gjort i hela mitt liv, jag kände det redan där och då när jag klev ur bilen och såg mitt hjärta för första gången. Jag visste helt säkert redan då att henne skulle jag bara ha med mig hem. Så ja det var verkligen kärlek vid första ögonkastet den dagen och sedan dess har jag fortsatt att förvånas över hur mycket en häst kan betyda. För även om hon har vissa lite udda idéer ibland så vet jag att kärleken den hästen ger mig är villkorslös och så enorm att jag ibland får nypa mig i armen för att vara säker på att jag inte drömmer. Hon är så rätt för mig och jag för henne, jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva något liknande, jag trodde aldrig att jag skulle kunna hitta någon som henne. Aldrig kommer jag ångra att jag valde just Wilma, att jag gjorde den långa resan för att ge henne en chans och får se henne med egna ögon, hon är mitt allt och det finns inget som jag inte skulle göra för den här tjejen! Nu och för alltid min Wilma! ♥

Du och jag för alltid mitt hjärta! ♥

Valentine's day

Så var dagen här igen som alla singlar fruktar och alla i förhållanden älskar.. Men det är väl meningen att det ska vara en dag att visa lite extra kärlek, om man så är i ett förhållande eller bara visar lite extra kärlek till de människor som betyder mycket. Det kan lika gärna handla om familjen eller vännerna. Så att säga att det är en dag för alla som är i ett förhållande håller jag inte riktigt med om, och har inte gjort det tidigare heller även om det kanske känns lite extra mysigt när man har den där speciella någon att dela dagen med. Jag skulle ju som sagt ha spenderat kvällen med en viss MR, men eftersom att jag är sjuk så blir det en mysig kväll hemma i soffan med familjen och det gör mig inget. För det är människor som betyder mycket för mig också och jag vet att det kommer fler chanser för mig att träffa MR. Så idag tänker jag verkligen vara tacksam för de underbara människor som jag har i mitt liv. Jag har en fantastik familj, underbara vänner, jag dejtar en kille som är hur gullig som helst och just idag firar jag dessutom ett halvår tillsammans med min fina lilla Wilma. ♥ Så jag har mycket att vara tacksam för och det är jag säker på att ni har också. :)


Have a great day

Det är fredag och möjligheterna är oändliga ellerhur?! Nej men skämt åsido, det är fredag och dessutom alla hjärtans dag och jag är ganska säker på att ni precis som jag ser fram emot en skön helg med allt vad det innebär. Själv hoppas jag bara på att jag ska bli helt frisk och att jag ska orka träffa MR ikväll när han slutar.. men hur det blir med den saken återstår att se. Först kanske man ska lyckas ta sig upp ur sängen och göra något vettigt av den här dagen, för även om det är fredag och jag är ledig så betyder det ju inte att det inte finns saker att göra. Så ha nu en bra dag gott folk. :)


Ynklig tjej

Idag är en sån där dag då man känner sådär löjligt ynklig.. Till och börja med så har jag åkt på en trevlig förkylning villket jag hade kunnat leva med om det inte varit så att jag dessutom fått min mens också. Ja ni tjejer förstår nog vad jag menar när jag säger att jag känner för att gräva ner mig i sängen de närmsta dagarna och inte röra mig ur fläcken. Men så har man ju ett sånt där liv att leva också så det funkar ju inte riktigt att göra så tyvärr. Plugg, häst och en del annat väntar ju inte bara för att jag känner mig sliten och ynklig. Så bara att bita ihop och kämpa sig igenom det, men jag är i alla fall glad att föreläsningen vi skulle haft imorgon är inställd så jag i alla fall får lite sovmorgon. :) Så med vetskapen om det och att jag får träffa MR imorgon om jag känner mig bättre så tänker jag nu faktiskt krypa ner i sängen för att försöka sova bort förkylningen.

Positiv attityd


Kolakladdkaka

Tänkte bjuda på ett av mina senaste favoritrecept, som är väldigt enkelt och hur gott som helst att bara blanda ihop och sen njuta av. Dessutom går det fort. :)
 
Du behöver:
  • 125 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
 
Gör så här:

Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda torrvarorna i en bunke och blanda ner i smeten. Slå smeten i en smord långpanna eller ungsfast form. (Jag använder en vanlig form med löstagbar kant, funkar hur bra som helst)

Grädda i 180 grader i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.


One grain of sand

 
Här kommer en låt som verkligen är helt underbar bra och rösten.. ja den rösten! Wow! :)
 
I don't wanna hold you if you wanna go
And I'm not gonna make you feel love if you don't
I would rather learn what it feels like to burn than feel nothing at all

That one person

 

Brist på energi

Spenderat kvällen med en stor kopp te, apelsin och lite Beauty and the Beast, känns som att jag va värd en sån kväll efter den här dagen som varit lång men också bra. Men med tanke på att jag nu för tiden sover dåligt på nätterna så behövs all extra vila jag kan få så att jag ska orka med både jobb, skola och häst utan att stupa helt och hållet. Dessutom har jag lyckats dra på mig en trevlig förkylning nu också.. vet inte om jag ska skylla på barnen på jobbet eller den där Mr.. I vilket fall så är jag förkyld och jag kan ju inte direkt påstå att de gör så att man känner sig piggare. Men jag kämpar på och gör så gott jag kan, och så håller jag tummarna stenhårt för att de inte ska bli värre än såhär. Så nu blir det sängen för min del och ett försök till lite sömn så jag orkar med morgondagen på jobbet. :)

Key to failure


Man behöver ibland

 

Vecka 7

Måndag:
 8.30 - 17.00 Jobba
 Wilma
 
Tisdag:
 9.15 - 13.00 Föreläsning
 Wilma
 
Onsdag:
 9.30 - 14.30 Jobba
 Wilma
 
Torsdag:
 Pluggdag!
 Wilma
 
Fredag:
 9.15 - 12.00 Föreläsning
 Wilma
 
Lördag:
 Wilma
 
Söndag:
 Wilma

Mr .....

Ni anar inte hur länge jag har väntat och hur mycket jag egentligen vill skriva om det just nu, men eftersom vi ännu är lite osäkra på vad vi egentligen är så nöjer jag mig med att bara berätta att det nu finns en Mr ..... i mitt liv som jag tycker väldigt mycket om. :) Men vad som händer framöver kan ju bara tiden utvisa.. men jag känner i alla fall att det var dags att nämna saken här nu lite kort. Så nu vet ni också varför jag vissa dagar varit lite frånvarande här. ;)

The part we choose


Myskväll med Hilda

Sitter nu på min säng med datorn i knät och på gästsängen här brevid ligger Hilda. Just nu är det film som gäller och en massa prat och fnitter såklart, precis så som våra kvällar tillsammans ska vara. Tråkigt bara att de nu mera inte finns tid för sånt allt för ofta. Men nu när hon är hemma i Stallarholmen några dagar så gäller det att passa på. :) Så ikväll är det alltså precis vad jag gör, ägnar tid åt min underbara vän! :) Imorgon lovar jag lite spännande inlägg här på bloggen och så ska jag se till att bättra mig framöver, men det finns faktiskt en del godkända anledningar till frånvaron här den senaste tiden.. men mer om det imorgon som sagt. ;)

150 Hp

Så många högskolepoäng har jag alltså nu samlat ihop, vilket också innebär att jag nu har klarat min femte termin på högskolan. Det känns verkligen helt galet att det nu bara är 60 högskolepoäng till som ska göras och sen är jag förskollärare och får börja jobba på riktigt med det yrket som jag trivs så himla bra med. :) Så nu är det bara att kämpa på med de två terminer som är kvar och som det känns just nu så kommer det gå bra då de knappast inte kan bli värre än höstterminen som vi precis har tagit oss igenom. Dessutom så väntar ju tio veckors praktik nu i vår vilket ska bli helt underbart! :)

Bra med smink ibland

På väg mot badrummet för att slipa bort sminket (ja de känns nästan så i alla fall) och sen stupa i säng lite för sent precis som vanligt. Men den här veckan har det berott på massa plugg på kvällarna då dagarna fyllts med jobb. Så när man går upp på morgonen är man ju jäkligt glad att de där sminket finns, men sen när de ska bort på kvällen så känns det bara hemskt och jobbigt. Dock känner jag att det är värt det med tanke på de mörka ringarna som jag nu har under ögonen på grund av massor att göra och sen sömnbrist på det. Men efter imorgon så blir det lite lugnare några dagar vilket ska bli helt underbart. :) Så nu blir det som sagt sängen för min del för att ladda batterierna inför ett trevligt seminarium imorgon med en härlig studiegrupp. :)

Jobb, studier & häst

De är inte helt lätt att få ihop vardagen alltid. Speciellt nu när vi gått in i februari månad som ju så fint kallas VABruari en ren guldgruva för en vikarie inom förskolan. Det jobbiga är ju bara att jag inte bara jobbar massor utan dessutom studerar och har häst.. Så ja idag har det inte blivit många minuter över för min del till att andas och då hade min snälla mamma fixat med Wilmas saker idag och eftersom de är vilodag för mitt hjärta idag så behövde jag bara åka upp och slänga in de små liven.. resten av kvällen har alltså spenderats på plugg så att jag ska kunna jobba ett lagom pass på 8,5 timmar imorgon. ;) Så nu ska en mycket övertrött tjej bädda ner sig för att få lite skönhetssömn innan det är dags att ta sig igenom en lika hektisk dag imorgon igen. Men jag klagar inte för helt ärligt mår jag som bäst när det är såhär och inget får mig att bli så studiemotiverad som att jobba. :) Så en härlig blandning av allt (Jobb, studier och häst) och jag är på topp! :)

Life


3 Februari 2014

Jag gick upp 05.30 imorse i tron om att jag skulle åka in till Strängnäs för att jobba tre timmar och sen skulle jag åka hem för att plugga och sen rida en timme. Men de blev inte riktig som jag hade tänkt..  när jag var på väg till bussen så fick jag sms från jobbet om jag kunde jobba till 14.00 istället för 10.30 och självklart ville jag det. När jag sen kom till jobbet så fattades de ännu mer personal och det hela slutade med ett pass på 8,5 timmar istället för dom tre som jag hade räknat med från början. Så ja astrött och allmänt matt i kroppen kom jag hem vi halv sex.. då var de bara att kasta i sig lite mat och sen hoppa i ridbyxorna för ett pass på en timme med min bästa tjej. Jag kan säga att de var inte vårt bästa pass, jag var död och hästen var lite stelare än vanligt så de tog ett tag innan vi kom igång, men gud så jag älskar den där hästen när hon verkligen försöker och har arbetsvilja för de hade hon verkligen på slutet av dagens pass och det var helt underbart! :) Så nu är jag riktigt nöjd med mig själv, ska försöka plugga lite nu, fixa med bloggen och sen så blir de sängen för att ladda om för en nästan lika fullspäckad dag imorgon.

Never regret anything


Vecka 6

Måndag:
 7.30 - 16.30 Jobb.
 9.00 Wilma hovslagaren.
 Skriva fältstudieuppgift.
 19.00 Vendelaträning.
 Ta in hästarna.
 
Tisdag:
 7.30 - 15.00 Jobb.
 Skriva fältstudieuppgift.
 Wilma
 Ta in hästarna.
 
Onsdag:
 8.30 - 11.30 Jobb.
 14.00 Skicka in fältstudieuppgift.
 Wilma
 Pluggkväll!
 
Torsdag:
 9.15 - 12.00 Redovisningsseminarium.
 Skriva reflektion från seminarium.
 Vendela har Wilma.
 
Fredag:
 Ta ut hästarna.
 Wilma
 13.25 - 16.00 Föreläsning.
 
Lördag:
 Wilma
 Städdag.
 
Söndag:
 Wilma
 Pluggdag!

Söndagskväll

Sitter här med nymålade naglar och en kopp te (som börjar bli något i stil med iste), lyssnar på lite musik och försöker pussla ihop den kommande veckan. Det kommer bli fullt upp från morgon till kväll alla dagar, det är människor som jag ska träffa, skoluppgifter som ska göras, timmar på jobbet som ska göras och en häst som ska skämmas bort och tränas. ;) Men trotts att schemat är fullt så tror jag verkligen att de kommer bli en riktigt bra vecka! Ja så ingen söndagsångest här ikväll inte utan bara glada miner. :) Så nu ska jag ta och förbereda några inlägg inför veckan så att det inte blir allt för tomt här och sen så blir de marsch i säng för tjejen som ska infinna sig på jobbet klockan 07.30 imorgon. :) Så natti natti alla fina!

Systrar i jeans

Författare: Ann Brashares
 
På baksidan av boken står det:
Det var en gång ett par jeans. Ett par helt vanliga blå jeans. Men dessa byxor kom att utföra stordåd. Det här är berättelsen om tjejerna som gjorde det möjligt.
 
Carmen, Lena, Bridget och Tibby har hållit ihop så länge de kan minnas. Särskilt på somrarna. Men just den här sommaren skiljs de åt. Och för att hålla kontakten bestämmer de sig för att turas om att använda samma par jeans, ett alldeles särskilt par blå jeans som var och en av tjejerna får ha en vecka var innan de ska lämnas vidare till nästa. De ska fortsätta vara "systrar i jeans", vad som än händer under sommaren.
 
Mina tankar:
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag faktiskt inte läst ut boken helt än då varken tid eller ork har funnits på senaste tiden. Men efter att ha läst nästan halva så kan jag säga att det är en helt okej bok. Kanske lite mer för en yngre generation men jag tycker endå att den är helt okej att fördriva tid med trotts att jag ju faktiskt är 21. Så de handlar nog mer om vad man gillar och just den här boken är ju ganska så enkel att läsa och på så sätt blir den en skön avkoppling på kvällarna innan det är dags att sova. :)
 
 

Through my eyes


Start to live


RSS 2.0