Kaffemuggen

När man jobbar som förskollärare hinner man sällan dricka upp kaffet innan det händer något och man måste ställa ifrån sig det.. så min kollega kom här om dagen med den smarta idé att ha en termosmugg på jobbet så man slipper dricka kallt kaffe. Så när jag idag i väntan på tåget strosade runt inne på åhlens och hittade den här för 25kr kunde jag ju inte låta bli.. dessutom har det ju blivit lite utav en grej att jag är rädd för älgar som folk kommer ihåg när det gäller mig. Då passar den här ju perfekt liksom. ;)

Nytt från The Body Shop

Man kan ju inte bara passera The Body Shop när man är medlem och har ett antal rabatter att göra av med... ;)


Vecka 5

Måndag:
# 8.30 - 16.30 Jobb.
# Wilma
 
Tisdag:
# 7.45 - 16.30 Jobb.
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.30 - 16.30 Jobb.
# Wilma
 
Torsdag:
# 8.00 - 16.00 Planeringsdag.
# Wilma
 
Fredag:
# 8.30 - 15.30 Jobb.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Kärlek vid första ögonkastet


Ett eller flera par helskodda sånna här kommer helt klart få flytta in i min garderob när de släpps sen (14/2)! :D

Without my horse


Wimlan är frisk!

Ja jag kallar henne Wimlan för de mesta så de är lika bra att jag nämner det här också. ;) Men de va inte vad jag skulle skriva om nu. 

Jag hade ju veterinären ute i måndags och det blev både röntgen och ultraljud av benet. Resultatet av detta var superfint, man kunde se en liten bula utanför benet i benet som kommit av en hård smäll. Men benet och senorna i benet är hur fina som helst och den svullnaden som är kvar beror på en efterhängsen irritation i huden. Detta innebär alltså att hon är fullt frisk i benet och jag har fått grönt ljus att börja sätta igång min pigga och något understimulerade skrutt. :D De va inte gratis att ta reda på vad som hade hänt, men de är så värt det när man nu slipper undra och vara nojig. :)
Så nu är det dags att komma i form igen, för oss båda.

Finaste Wimlan! <3

Vecka 4

Måndag:
# 12.00 Hästspecialisten Tove kollar Wilmas ben.

Tisdag:
# 9.00 -16.30 Jobb.
# Wilma

Onsdag:
# 9.30 - 16.00 Jobb.
# Wilma

Torsdag:
# 8.30 - 16.00 Jobb.
# Wilma

Fredag:
# 8.30 - 15.30 Jobb.
# Wilma

Lördag:
# Lunch med Linn! :)
# Wilma

Söndag:
# Wilma

Händelserik helg

Det har varit en händelserik helg för min del. Igår träffade jag Elin en snabbis för att lämna av lite böcker och såklart prata lite häst som vanligt. Sen åkte jag vidare till Stockholm tillsammans med Edvina för en sväng på ikea och så självklart lunch där innan vi plockade upp sötaste Alice hos sin pappa. :) Så klockan hann bli rätt mycket innan jag kom hem och då var de bara att vända för att mysa med min pärla i stallet. :)

Idag har det istället varit massa fix i stallet hela långa dagen då det anlänt en ny häst under eftermiddagen. Ja äntligen ska Wimlan få en ny kompis. En fjortonårig Andrew. Men just nu får dom gå i hagarna bredvid varandra tills jag vet hur läget är med Wilmas ben och tills det är riskfritt att brodda ur. Vi vill ju inte ha massa onödiga skador. Men Wilma är redan helt till sig.. hon va i extas bara hon såg att de kom en hästtransport nere på vägen upp mot stallet. Så himla kul att se.. dom vet verkligen vad en hästtransport är och vad de innebär. :) 

Men nu är de dags för mig att ladda om batterierna för en ny vecka.. jag börjar med en ledig dag på grund av veterinärbesök och hoppas på positiva besked. Så håll tummarna riktigt hårt imorgon mellan tolv och ett så är ni gulliga! :)

FÖRSKOLLÄRARE

Jag är nu heeelt färdig med min högskoleutbildning och vi avslutade på bästa sätt jag och Siv!! :D

Läst på jobbet


Både bra och dåligt

Vi har blivit i stort sett klara med underlaget för vår opponering idag vilket känns väldigt skönt med tanke på att jag har ett antal jobbtimmar inbokade den här veckan också. Något som dock känns mindre skönt är att Wilmas ben är sämre igen så idag fick det bli att ta kontakt med hästspecialisten Tove som kommer ut nästa måndag för att göra ett ultraljud på benet. Så nu håller vi alla tummar och tår att vi kan se vad de verkligen är som är knasigt och att fina Wimlan kan få bli frisk sen!

Vecka 3

Måndag:
# 9.00 - 15.00 Opponeringsarbete.
# Wilma
 
Tisdag:
# 9.00 - 16.30 Jobb.
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.30 - 16.00 Jobb.
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.15 - 14.00 Examination (västerås).
# Wilma
 
Fredag:
# 8.30 - 15.30 Jobb.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Opponering

Så här ser min utsikt ut större delen av dagen idag. Opponeringsarbete pågår för fullt, och visst är de intressant att läsa någon annans arbete, men också supersvårt att formulera sig på ett bra sätt för att inte låta elak när det finns vissa saker som verkligen behöver ändras. Men de ska nog bli bra trotts allt. :)

Mattes fina Wilma

Vi lindar och lindar det där nedrans svullna bakbenet och sakta sakta blir det bättre.. Önskar bara att hon kunde få bli helt bra nu. Men om vi ska se något positivt i detta så är det att i början var de rena kriget för att ens få dit lindan då hon vägrade samarbeta och bara trampade runt. Nu går det istället på några ynka sekunder och hon står som ett ljus varje gång mitt hjärta. :)

Fredagsplugg

Första koppen kaffe för dagen och snart dags att ta tag i lite plugg. Ett examensarbete ska läsas och jag känner mig inte direkt motiverad.. men jag tänker att det är ju fredag så den där lådan med choklad från Edvina kommer snart få göra mig sällskap så kanske de går lite bättre. ;)

Ladda för läsning

Dags att stupa i säng, jag känner mig galet sliten och imorgon väntar en lång dag med läsglasögonen på för en opponering av ett examensarbete som allt som allt är 34 A4.. ja men de ska nog gå det med. Nu är det ju verkligen slurtspurten! :)

Inte bara jag som är skoltrött.. mina ögon har visst blivit det också när de blir för långa dagar med massa bokstäver.. ;)

Sötaste Edvina!

Då jag haft fullt upp den senaste tiden har jag inte hunnit träffa Edvina och Alice på ett tag. Så idag efter jobbet blev de kaffe och Edvina överaskade mig med en försenad födelsedagspresent.. hon känner mig för väl den där människan.. både på gott och ont kanske. ;)

Förskolläraren har fått jobb

Ni som varit lite observanta har kanske sett att jag ska jobba två dagar den här veckan. I och med detta kan jag meddela att jag sagt upp mig från mitt vikariejobb sedan en tid tillbaka och alltså jobbar min första dag som förskollärare imorgon. Ja mina vänner jag har ett förskollärarjobb och jag arbetar min första dag där imorgon. Det är en privat förskola jag kommer jobba på och det är inte första gången jag är där så jag vet redan nu att jag kommer trivas hur bra som helst. :) Det ska bli så himla kul att få börja jobba på riktigt nu efter 3,5 års slit på högskolan. Visserligen har jag några dagar kvar som jag kommer behöva spendera på högskolan men att få smygstarta på jobbet lite där emellan känns toppen. :)

Nyttigt godis

Ett stort glas vatten , nötter, selleri, morötter, gurka och lite dipp. Med detta spenderar jag min kväll i soffan framför en film. Perfekt när man är sugen på något men vill leva lite nyttigt. :)

Vecka 2

Måndag:
# 8.30 Hovslagaren.
# Wilma
# Hämta hö.
 
Tisdag:
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.30 - 16.00 Jobb.
# 12.00 Skicka in examensarbetet!!
# Wilma
# Opponeringsarbete.
 
Torsdag:
# 8.30 - 16.00 Jobb.
# Wilma
# Opponeringsarbete.
 
Fredag:
# Linn fyller 24 år! <3
# 9.00 - 15.00 Opponeringsarbete.
# Wilma
 
Lördag:
# Opponeringsarbete.
# Wilma
 
Söndag:
# Opponeringsarbete.
# Wilma

Valpmys

Idag har jag fått mysa och busa med den här nio veckor gamla sötnosen! Helt underbar liten tjej! :D

Dagens roliga

Min kära syster har spenderad några dagar hos en kompis så jag bestämde mig för att skoja lite med henne idag när hon skulle komma hem... Hennes kartong-Harry fick sig en liten makeover så att säga och hon upptäckte det inte förens jag va i stallet...

Något säger mig att hon kanske inte uppskattade skämtet lika mycket som jag gjorde... ;)

Mål för 2015

Nytt år och nya möjligheter! Det är i alla fall så jag ser på det, året som gått har kanske inte varit det bästa för min del men jag har en känsla av att året som väntar istället kommer bjuda på något alldeles extra. Kanske beror det på att jag tar examen (förhoppningsvis) och att det i och med det börjar ett helt nytt kapitel i mitt liv. Men jag är nu mer taggat på livet än någonsin och självklart har jag några mål att sträva efter även i år. :)
 
Mina mål för 2015:
 
# Ta examen från Förskollärarprogrammet!
Få ut mitt examensbevis och söka min lärarlegitimation!
 
# Få fast anställning som förskollärare...
 
# Ta körkort och köpa mig en egen bil!
 
# Nå min målvikt! Äta bättre och träna mer!
 
# Leta lägenhet och förhoppningsvis flytta hemifrån!
 
# Bli bättre på att spara pengar!
 
# Spendera mer tid med Wilma!
 

 
 

RSS 2.0