Målen 2013

 
Så här såg mina mål ut som jag skrev för ett år sedan och man kan ju säga att det inte riktigt blev som jag hade tänkt mig.. Men så är det ju faktiskt mål jag har skrivit och inga löften och jag har strävat och kämpat för att komma någonstans med alla mina mål.
 
 Ta körkort!
Ja är det något jag verkligen har kämpat med under året så är det det där med körkortet och nu är det också riktigt nära så på ett sätt har jag väl uppnått målet för det var ju att jag skulle ta tag i det, men ibland blir det inte helt som man tänkt och det har dragit ut lite mer på tiden då jag har valt att prioritera annat också. Men jag är nöjd med min insatts och jag vet att snart så är jag där!
 
 Nå min målvikt!
Ja även här tog det lite stopp efter sommaren.. men jag har kommit en bra bit på vägen och snart är jag där. Så jag fortsätter kämpa och jag vet att det inte är omöjligt så länge jag har min vilja kvar.
 
 Skaffa ett sommarjobb!
Eftersom att jag jobbade så mycket hela våren så valde jag istället att vara ledig och fokusera på körkortet under sommaren. Något som jag absolut inte ångrar då jag verkligen behövde få vara ledig och andas lite. :)
 
 Bli bättre på att spara!
Något som jag verkligen lyckades med. Jag sparade ju faktiskt ihop pengar till att köpa min egna häst och även efter det har jag lyckats spara undan lite då och då. Så jag är verkligen nöjd med mig själv och hur duktig jag varit på detta under året som gått.
 
 En kortare uteritt utan sällskap med Princess!
Ja de här uppnådde jag faktiskt innan det sen tråkigt nog blev som det blev med allt. Men känslan av att ha lyckats när vi kom tillbaka till stallet den där dagen den kommer jag alltid att bära med mig, känslan av att vi klarade allt tillsammans kommer jag aldrig glömma. Så det är med stolthet och glädje som jag minns vår sista tid tillsammans! ♥
 
 Klara kurserna för det här året!
Ja så kommer vi till den punkten som jag inte riktigt kan svara på en eftersom att vi inte fått in alla betyg och poäng för hösten än. Men våren klarade jag utan att släpa efter och det känns som att höstens kurser även dom kommer att bli godkända snart också. Och det har verkligen varit ett tufft år för mig när det gäller skolan (skoltrötthet är bara förnamnet) så jag är så himla glad över att året snart är över och jag om några veckor faktiskt går in på mitt sista år på Förskollärarprogrammet. :)

Success


Fifty Shades


eller Femtio nyanser om man så vill. I villket fall så är det denna omtalade trilogi som jag tänkte kasta mig över nu.. så vi får väl se om dom är så bra som folk säger eller om de kanske inte alls passar mig.. Ja time will tell helt enkelt. ;)

Status 12

Författare: Martin Melin
 
På baksidan av boken står det:
När Thomas Hallgren börjar sin första dag på Norrmalms polistation är han nervös. Under utbildningen var Thomas kursettan, killen som gjorde allt rätt, men kommer det att räcka?
 
Redan under de första dagarna inser han att det han fått lära sig under kontrollerade former inte går att tillämpa i verkligheten. Han känner allt med sympati för de kollegor som rör sig i gråzonen, de får trotts allt saker och ting gjorda.
 
Så skickas Thomas grupp till Zinkensdamm för att stoppa ett huliganbråk som urartat. I tumultet som följer blir flera poliser nedslagna och allt slutar med att Thomas närmaste chef misshandlar en av de misstänkta huliganerna. Vad de inte vet är att någon filmar dem. Dagen därpå visas filmen i flera nyhetsinslag på tv.
 
En internutredning dras igång och Thomas undrar snart om han kommer att klara av sitt första år som polis.
 
Mina tankar:
Eftersom att jag tidigare varit och lyssnat på när Martin Melin själv pratat om sin bok så kan jag säga att mina förväntningar var ganska höga när jag började läsa. Och jag kan också säga att boken till större delen nådde upp till de förväntlingar som jag hade. Den var riktigt bra och väldigt lättläst så ja jag läste faktiskt hela boken igår kväll. Sen vet jag inte riktigt om det är min favorit när det gäller kategori av bok då jag brukar föredra dom lite mer åt fantasy hållet. Men över lag en riktigt bra bok och något som man borde läsa om man inte redan gjort det. Själv så väntar jag med spänning på boken som Melin just nu håller på att skriva och hoppas att den uppnår samma nivå av spänning när jag väl får chansen att läsa den. :)
 
 
 
 

Vad är okej att skriva?

Jag har loggat in här hur många gånger som helst idag, öppnat sidan för att skriva ett nytt inlägg, stirrat på skärmen en stund och sen stängt ner sidan igen. Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva om, så många ord som virrar runt inom mig och bara vill komma ut. Men det här är inte rätt plats och kanske inte heller rätt tid för något sådant. Visst älskar jag att skriva och jag skulle väl inte säga att jag är rädd för att dela med mig av vem jag är.. Men att skriva sina innersta känslor så öppet för människor som man egentligen inte har en aning om vilka de är, eller ja det som skrämmer mig mest är väl att jag kanske vet vilka dessa människor är men att jag inte vet att det är just dom som läser. Det hade varit lättare att berätta för en främlig på gatan om ni förstår vad jag menar. Kanske att det skulle vara lättare om man bara var helt anonym, ingen som viste vem man var och ingen som kunde lista ut vart ifrån alla tankar och känslor kommer.. Ja jag vet inte. Men en sak vet jag och det är att snart är gränsen nådd för vad jag klarar av att hålla inom mig utan att rasa samman själv. På något sätt måste jag hitta en lösning och sen om det till slut blir här eller om det blir på något annat sätt det är en frågan som bara tiden kan utvisa. 
 
Vad tror ni? Är det rätt eller fel att vara helt öppen med vad man tänker och känner på en sån här plats?

Visste du att...

 

Vecka 1

Måndag:
 Hudvakt till Astor
 Wilma
 
Tisdag:
 Wilma
 Nyårsfirande med familjen
 
Onsdag:
 Wilma
 Pluggdag
 Träna
 
Torsdag:
 Wilma
 Pluggdag
 
Fredag:
 Wilma
 Träna
 Pluggdag
 
Lördag:
 Wilma
 Träna
 
Söndag:
 Wilma
 Träna
 Pluggdag
 

29 December 2013

Firat mamma idag så varit fullt upp sen tidigt imorse kan man säga. Först stallet och sen bakning av efterrätten som skulle serveras och sen har det varit lite folk här under eftermiddagen och kvällen. När allt sen var över så landade jag med en bok (Status 12) i fotöljen och har inte orkat göra så mycket annat än att bara ta det lugnt där. Vilket behövs då det känns som att det kommer bli en tuff vår för min del av många olika anledningar. Så därför har jag bestämt mig för att jag ska få vara helt ledig till efter nyår då det är dags att verkligen ta tag i saker och ting. Men mina planer inför våren kommer det mer om senare för nu tänker jag faktiskt bädda ner mig i sängen och återgå till min bok som just nu är riktigt spännande. :)

 

Grisen Wilma...


Det ena täcket ska vara svart och det andra grönt. Men Wilma tycker nu för tiden att allt (inklusive henne själv) ser bättre ut när de är fullständigt täckt av lera... Matte håller inte med helt där.

I ditt hjärta


Ny jacka


Vart en lite shoppingrunda idag med föräldrarna och det resulterade i att jag kom hem med en ny jacka. På tiden kanske då jag fortfarande använt samma jacka som jag köpte i våras.. Men min vinterjacka är ju för varm för att användas nu så en mellanvariant behövdes verkligen. :)

Året 2013

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Listan kan göras rätt lång skulle jag säga.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja de gjorde jag faktiskt.. en del outtalade här på bloggen dock och det tänker jag låta dom fortsätta vara.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Vänner från förr ja, men inga som jag umgås med nu.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Inga.
6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014? Hmm.. mer kärlek kanske?
7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 14 Augusti! Dagen då vi hämtade Wilma.
8. Vad var din största framgång 2013? Oj.. svår fråga. Att jag vågade sattsa på min dröm fullt ut.
9. Största misstaget? Kan faktiskt inte komma på något just nu.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite småförkyld och sånt har jag såklart varit men inget värre än så.
11. Bästa köpet? Wilma såklart! :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Även här blir svaret Wilma faktiskt. 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det finns en himla massa faktiskt. Men de finns en person som faktiskt överaskade mig ordentligt. :) 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Finns en lång lista.. Men framför allt The Monster med Eminem och Rihanna.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit mig mer tid för mina vänner.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt "om"
18. Hur tillbringar du julen? Tillsammans med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Nej de skulle jag nog inte säga.
20. Favoritprogram på TV? Finns en hel hög med serier.. men Arrow är helt klart en favorit.
21. Bästa boken du läste i år? Hungerspelenböckerna slår allt! :)
22. Största musikaliska upptäckten? The Script & Olly Murs 
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Böcker, saker till Wilma och massa nagellack.
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja fast egentligen inget viktigt.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Umgicks med familjen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer kärlek kanske..
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Jeans, skjorta och stickat.
29. Vad fick dig att må bra? Min underbara familj, hästarna och mina fantastiska vänner.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen.
31. Vem saknade du? Morfar saknas alltid i mitt liv.
32. De bästa nya människorna du träffade? Caroline helt klart! Härligare människa gå inte att hitta.. :)

Kväll med Hilda

Spenderar min kväll hemma med bästa Hilda här, blivit lite vin och film och såklart en del prat precis som de ska vara när vi umgås. Kan ju även säga att så mycket mer tänker jag faktiskt inte göra ikväll, det här var precis vad jag behövde idag. :) Sen så blir det nya tag imorgon och då med en del plugg också är tanken.. för man kan ju inte får vara ledig hur länge som helst när man är högskolestudent. ;)

The most difficult phase


En plats att koppla av

Att få bädda ner sig i sängen under mysigt täcke bland alla kuddar är nog den mysigaste känslan varje dag. Det är först då som jag verkligen kan koppla av, om det så är med en bok i handen, datorn i knät eller mobilen med något onödigt spel spelar sen ingen roll. Bara just den platsen gör allt för att man ska känna sig lugn och avslappnad. :) Så idag är det med datorn i knät som jag sitter här och funderar över varför det är här jag trivs som bäst.. men ska jag vara ärlig så kan jag faktiskt inte komma på något riktigt bra svar annat än kanske för att här får jag vara ledig, det finns inga måsten och jobbiga krav utan det här är en frizon för mig. :) Så med detta sagt checkar jag nu ut för dagen och myser ner mig ännu mer under täcket och laddar om för en ny dag. Natti natti! :)
 

If you could see me now

 
Det här är nog en av de finaste låtarna som jag någonsin har hört. Håret reser sig och tårarna är lika nära varje gång jag hör den. Det finns bara en person som mina tankar går till när jag hör den här och det är dagar som dessa precis kring jul när familj och släkt samlas för att spendera tid tillsammans som den här låten betyder extra mycket. För det är ju nu man ställer sig just den frågan..
 
"If you could see me now would you recognise me
Would you pat me on the back or would you criticise me
Would you follow every line on my tear stained face
Put your hand on a heart that's was cold
As the day you were taken away
I know it's been awhile but I could see you clear as day
Right now, I wish I could hear you say"
 
Om du kunde se mig nu morfar skulle du känna igen mig? Skulle du vara stolt? Det är frågor som jag aldrig kommer få svar på, men jag hoppas och tror att du skulle se på mig med värme och le för att jag är den jag är och för att jag kommit dit där jag är idag. Dagar som idag saknar jag dig så att det gör ont och jag skulle göra vad som helst för att få se dig igen, bara en sista gång få se dig le och höra dig vissla så som bara du kunde. En dag ses vi igen du och jag morfar, men först har jag ett liv att leva, minnen att skapa och saker att uppleva och jag vet att i mitt hjärta finns du alltid med mig och stöttar mig i det jag gör. Jag älskar dig min fina morfar! ♥

Music


Julen 2013

Om man ska sammanfatta den här julen så skulle jag nog använda ordet mysig, för det har den verkligen varit. Mysiga kvällar med familj och släkt, god mat och ja allmänt härlig stämning. Precis så som en jul ska vara helt enkelt. :) Jag tänker dock inte lägga upp massa bilder för det är ju ungefär det som bloggen bestått av de senaste dagarna då varken tid eller kreativitet varit något som funnits i överflöd att lägga här. Men hur som helst så har jag haft en riktigt bra jul och om man ska vara lite materalistisk vilket jag ju faktiskt är ibland så kan jag säga att jag verkligen är supernöjd med alla mina julklappar och även de som jag har gett bort till andra. :) Jag hoppas även att ni som läser här har haft en riktigt bra jul! :) Så nu lämnar jag julen 2013 bakom mig och blickar framåt. Den närmsta veckan är det ju en födelsedag som ska firas och ett nytt år som ska firas in.. Så ja det finns lite att se fram emot fortfarande det här året. :)

Fler julklappar

Lite julklappar från dagens julfirande. :) Kom hem med favoritparfymen av Puma, tre böcker och sen lite glas och porslin som jag samlar på. :) Så supernöjd idag också. Ska bara beställa hem resten av böckerna under mellandagsrean sen så är julens klappar fulländade sen. :)

Hästiga julklappar


Jag är verkligen hur nöjd som helst med julklapparna från mamma, pappa och lillasyster. :) Mest nöjd är jag såklar med läderkapsonen med de långa tyglarna som är handgjord av bästa Vendela och alltså 100% unikt. :)

God jul!


God jul önskar jag och mitt hjärta till er alla! :)

Julstök...

...eller ja mer städning kanske man ska säga. Det har fixats här hemma hela dagen idag med städning, mer julpynt, klapparna börjar komma på plats under granen och nu i skrivande stund så har mamma precis börjat med köttbullarna som ju såklart ska stå på bordet imorgon. Så så länge som man inte tittar ut genom fönstret får man lite julkänsla i alla fall. Men dagens promenad kändes mer som en lite för blåsig höstdag än dagen före julafton. Men man kan ju inte alltid få en sån där vit och härlig jul som man kanske önskar. Och från och med nu ska jag sluta klaga på min brist att julkänslor och istället se fram emot två härliga dagar som jag får spendera med min underbara släkt. :) 

Vecka 52

Måndag:
 Städdag!
 Wilma.
 
Tisdag:
 Wilma.
 Julmys med familjen. :)
 
Onsdag:
 Förmiddag i stallet.
 Julfirande hos farmor & farfar. :)
 
Torsdag:
 Wilma.
 Pluggdag!
 
Fredag:
 Wilma.
 Träna?
 Skriva på hemtentan.
 
Lördag:
 Wilma.
 Skriva på hemtentan.
 Baka!
 
Söndag:
 Mamma fyller 43 år! :)
 Wilma.

I väntan på julen


Julkänslan?

Man kan ju tycka att så här två dagar före jul så borde det i alla fall ha infunnit sig lite julkänsla.. men icke. Trotts pyntande, julbakning och massor med julmusik så känner jag mig fortfarande helt nollställd till det hela. Kanske är det för att gräsmattan utanför är helt grön och ser ut att vara i mer behov av en omgång med gräsklipparen än någonsin tidigare i år.. eller så är det något annat. I vilket fall så känner jag inte alls för det här med julen i år. Julmusiken driver mig till vansinne och jag stänger helst av den om jag kan, när folk pratar om den goda julmaten så känner jag bara att den kan vi hoppa över. Jag blir besviken på mig själv till och med, för i vanliga fall tycker jag om julen och musiken i lagom dos. Så jag hoppas verkligen att den där julkänslan tänker dyka upp snart!
 

Dream big


Candy Crush

Är på väg mot sängen men egentligen inte alls så trött. Kanske kan bero på att jag sov tolv timmar helt oavbrutet natten som var, men vet att det är lika bra att försöka sova nu i alla fall. Inte bra att vända dygnet fel om man säger så. Ska bara se till att lyckas lägga ifrån mig mobilen också.. Laddade ner Candy Crush vilket jag hade lovat mig själv att jag aldrig skulle göra för att jag visste att jag skulle fastna.. och ja nu är jag fullständigt fast tyvärr. ;) Tur att man inte har ett begränsat antal liv att förbruka innan man får vänta ett tag på nästa, då tvingas man ju automatiskt till en paus. ;) Så ja sov sött nu alla där ute. :)
 

Julgranen

 

I miss that


Möbelmontering


Spenderat dagen med Caroline i deras nya hus. Monterat möbler till lilla Jakobs rum, druckit massor med kaffe, fikat och åkt runt halva Strängnäs för att uträtta ärenden inför flytten. De spelar ingen roll vad vi gör, roligt har vi alltid tillsammans! :)

Dream


Boyzone - Love will save the day

Hörde låten för första gången på radion här om dagen när jag åkte bil med mamma och vi båda började sjunga med på en gång.. Så ja det är verkligen en låt som fastnar när man väl har hört den och jag kan säga att jag de senaste dagarna gått och nynnat på den mer eller mindre hela tiden. Och de är ju då man ska sprida låten vidare för att bli av med den själv? ;) Nej skämt och sido.. det är faktiskt en skön låt att lyssna på, man blir glad av den. :)
 

Förkylning på ingång?

När jag vaknade i morse så kände jag att min hals började protestera lite så under dagen har det blivit mycket vara drycker för att de inte ska bli värre. Men trotts mina desperata försök känner jag att de bara blir värre och jag är ganska säker på att en förkylning är på gång tyvärr. Att det alltid ska bli så så fort man är ledig och tillåter sig själv att slapna av lite. Men bara fortsätta att dricka te och ta de lugnt så slipper jag förhoppningsvis spendera julen hemma i sängen.. Ja hoppas kan man ju göra i alla fall.
 
Ikväll firar vi ledigheten hemma med familjen, alla utom mamma är nu lediga till efter nyår och är det inte värt att fira lite extra så säg. ;) Så hoppas ni också får en bra kväll där ute i vintermörkret. :)

tänker på dig


Sönder

Hittade det här på Linn Olssons blogg och tyckte det var värt att sprida vidare.. Så jäkla sant...


Dagens att göra

 Ta ut hästarna.
 
 Slå in julklappar.
 
 Städa rummet.
 
 Wilma.
 
 Städa badrummet.
 
 Fixa lite blogginlägg.

Morgon i stallet


Började dagen i stallet hos mina favoriter. Så skönt och avkopplande att kicka igång en ny dag med hästarna. :)

A box of chocolates


Säkerhetsväst beställd

Ja jag borde skämmas för att jag inte har någon och inte heller har haft det de tio senaste åren.. Men nu är den beställd och jag kan snart rida ut själv utan att mamma har hjärtat i halsgroppen och sen skäller på mig för att "det kunde ju faktiskt ha hänt något även fast Wilma är hur snäll som helst". Så en säkerhetsväst är alltså beställd så att jag framöver kan vara säker på att ha nacke, ryggrad, revben, nyckelben osv i behåll. ;)
 
Steeds säkerhetsväst - 899 kr från Hööks
 

En dag på högskolan


De kunde va intressant men av någon anledning måste allt göras tråkigt och komplicerat på högskolan...

Count yourself!


Kursstart


En vecka kvar till jul och det är dags att börja sista kursen för terminen. Känner mig grymt ofokuserad och vill bara vara ledig nu.. Men nej istället blir det en julvecka fylld med så mycket plugg att de kommer kännas som semester när julen och nyåret är överstökat...

Vecka 51

Måndag:
 9.15 - 12.00 Uppstart av ny kurs.
 Lunch med Caroline
 19.00 Vendelaträning
 Beställa kurslitteratur.
 
Tisdag:
 9.15 - 16.00 Föreläsning
 Wilma
 
Onsdag:
 Wilma
 Träna!
 
Torsdag:
 Wilma
 Träna!
 
Fredag:
 Wilma
 Träna!
 
Lördag:
 Wilma
 Träna!
 
Söndag:
 Wilma
 Träna!

Innan jag somnar

Författare: S.J. Watson
 
Orginaltitel: Before i go to sleep
 
På baksidan av boken står det:
Minnen gör oss till dem vi är.
Så vad skulle hända om du förlorade dem varje gång du somnade?
Ditt namn, din identitet, ditt förflutna, till och med de människor du älskar - tänk om allt försvinner under natten.
Och den enda du kan lite på bara berättar halva sanningen.
Välkommen till Christines liv.
 
Mina tankar:
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken faktiskt.. Men ett ord som beskriver den bra är spännande. Vet inte riktigt om det skulle vara min typ av bok. Är ganska säker på att jag aldrig hade lästen om min kompis inte sagt att den var så bra. Men trotts att de i vanliga fall nog inte är en bok som jag skulle ha valt så kunde jag knappt sluta läsa när jag väl hade börjat och när det gäller mig så brukar det vara ett bra betyg då det krävs mycket för att jag ska gilla en bok så pass mycket. Och Watson lyckas fånga det där små detaljerna som gör att håret reser sig på armarna när man läser, ja som jag sa den är riktigt spännande den här boken och man får sig verkligen en tankeställare av att läsa den. För vad skulle egentligen hända om man förlorade sina minnen varje gång man somnade? Det är omöjligt att förstå hur fruktansvärt det måste vara, men samtidigt så inser man att man borde värdera det man själv har högre. Utan sina minnen så är man ju egentligen ingenting alls. Så den är helt klart läsvärd. :)
 
 

Människor


Lorde

 Två favoriet som går ofta hos mig, båda med härlig musik och trallvänliga texter. :)
 

Höstrusk i december

Igår vid den här tiden hade jag hunnit med hur mycket som helst och idag har jag knappt ens vaknat känns det som. Så äntligen fick jag min efterlängtade sovmorgon och trotts det känner jag mig inte ett dugg utvilad.. Nej aldrig ska man få bli nöjd. ;) Inte lätt sånt här.. Men man ska väl inte klaga på att man är trött när de finns människor som svälter och inte ens har en säng att sova i. Nej så nu ska jag hoppa i mina stallkläder och ta mig ut i höstrusket som det ju faktiskt känns som fortfarande trotts att det bara är några dagar kvar till jul. Men har man häst så har man de ju även dom dagarna när det är tråkigt väder. 
 
Någon som gillar leran är ju iaf den här damen som ser ut såhär i princip varje dag nu för tiden...
 

Meant to be


13 December 2013

Det blev ingen sovmorgon för min del idag då Kerstin fick hoppa in och jobba så jag fick alltså släpa mig upp för att ta ut hästarna och fixa stallet. Passade på att ta en timmes ridtur i det härliga vädret också och kom inte hem från stallet förns vid tolv igen. Men trotts att de var tänkt att jag skulle ta sovmorgon så känner jag att de va himla mysigt att spendera förmiddagen i stallet med mitt hjärta. :) 
 
Om en stund så tänkte jag att jag skulle ge mig ut för en löprunda, blir inte så ofta nu för tiden så ska bli spännande att se hur det ligger till med konditionen. De brukar gå rätt bra även efter uppehåll så jag hoppas de gör det nu med. :) Kvällen sen blir rätt lugn med mys hemma med familjen. :)

This is your life


12 December 2013

Den senaste tiden har det verkligen varit fullt upp och jag känner nu att det börjar ta ut sig. Jag skrev färdigt den där tentan igårkväll och åkte in till skolan imorse för att lämna den. Efter det mötte jag upp Linn i Strängnäs för en fika och en lite runda på stan. När hon sen åkte hem vid tolv så kom Caroline ner på stan och det blev en lunch tillsammans med henne innan jag vid halv två satte mig på bussen hem. På vägen blev det ett stopp i stallet för att slänga åt hästarna lite lunch och där hittade jag en väldigt lerig och nöjd Wilma.. Jaja de är ju så det ska vara den här tiden på året och tack och lov så händer det inte allt för ofta. :) När jag sen klev innanför dörren här hemma var det som om all luft bara gick ur mig.. Jag totalkraschade på stolen framför datorn och orkade knappt lyfta ett finger. Så sen dess har kvällen spenderats med att läsa och bara ta det lugnt. Och så blev det en snabb sväng upp till stallet för att ta in hästarna och fixa allt där uppe för dagen.
 
Nu sitter jag här åter igen och drar mig för att gå och tvätta bort sminket då vägen till badrumet känns lite för lång just nu.. Men jag tänkte ändå att jag skulle ge mig själv en tidig kväll i säng idag och sen en härlig sovmorgon imorgon för nu är jag faktiskt helt ledig från skolan tills på måndag då nästa kurs börjar. :) Jag tror verkligen att det är vad jag behöver just nu.. ledighet och tid till att inte behöva tänka på något alls. Men vi får se när det kommer en sån dag, för även om jag är ledig från skolan så har jag massor med annat som jag måste ta tag i. Men att i alla fall få slippa en sak är ju skönt. :)

Senaste boken

INNAN JAG SOMNAR som är skriven av S J Watson. Jag har bara börjat och den är redan riktigt spännande så det känns väldigt lovande det här. :)


The Fray

Tänkte bjuda på mina senaste favoriter så här i höstmörkret när allt bara känns trist och grått. Jag tycker i alla fall att dessa låtar passar väldigt bra in på mitt humör just nu och det är ju då som musik är som bäst. :)


Don't settle!


En till bild...

Den känslan när man sätter sista punkten på en tenta!

En bild säger mer än tusen ord...


Strong


Motivera med en klocka

Känner mig så totalt omotiverad till att plugga så idag tänkte jag att jag skulle plugga med hjälp av en klockan för att få mig själv att fokusera bättre på det jag ska och bli lite mer motiverad till att vara duktig. Så tanken är nu alltså en timme plugg och sen paus och så är det bara att köra på så tills tentan är färdig. För färdig ska den bli idag, inga dåliga ursäker räknas här inte! Jag ska fasiken bevisa för mig själv att jag klarar att plugga effektivt även på dagtid. För efter nästan två och ett halvt år på högskolan har jag insett att om jag vill leva fram till examen så måste jag bli bättre på att få mig själv att fokusera oavsett tid på dygnet. Så nu ställer jag larmet på mobilen och kör en timmes effektivt plugg. :)

IsaDora Ocean Crush

Sitter här och kollar på film samtidigt som jag fixar naglarna. Fick ju en hel del nya nagellack när jag fyllde men har bara hunnit testa ett. Så nu är det alltså dags för att prova ett annat.. och det är detta som är från IsaDora och heter Ocean Crush. Ett lack ur deras underbara Sugar Cruch serie som jag förälskat mig i. De torkar snabbt och sitter kvar riktigt bra vilket är ett måste när man är hästtjej och vill ha snygga naglar. :)


Revolt

Författare: Suzanne Collins
 
På baksidan av boken står det:
"OM VI BRINNER, BRINNER NI MED OSS!"
 
Katniss har överlevt Hungerspelen två gånger. Men hon är fortfarande inte i säkerhet. En revolution börjar ta form. Och det verkar som om alla är delaktiga i planeringen - alla utom Katniss.
 
Ändå måste hon spela den viktigaste rollen i den slutgiltiga striden. Katniss måste bli deras Härmskrika, symbolen för revolten, oavsett vad det kommer att kosta henne.
 
Mina tankar:
Den tredje boken fortsätter precis lika spännande som de två föregående och åter igen kunde jag knappt lägga ifrån mig boken förns den var slut. Jag älskar verkligen den här trilogin och Collins sätt att skriva på så det känns faktiskt väldigt tråkigt att det redan är slut, lite sorg i hjärtat liksom. Men jag är ganska säker på att jag kommer läsa dom igen vid senare tillfälle då de är så bra och helt klart värda att läsa flera gånger om.
Jag vet inte riktigt vad jag mer ska säga utan att avslöja för mycket för er som inte läst böckerna och väntar på filmerna eller för er som tänker läsa böckerna sen. Men jag kan säga så mycket som att det är faktiskt det bästa jag har läst någonsin så jag kan varmt rekommendera er att läsa dom. :)
 
 
 
 
 
 

Malin

Eftersom att de idag är Malindagen så kunde jag ju inte låta bli att kolla upp lite rolig fakta om namnet.. ;)

http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Malin
 

Starka barn

 

Ibland får man skylla sig själv

Är så fruktansvärt trött idag att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv. Egentligen skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och stanna där hela dagen, men tyvärr så finns det ju en hel del saker som inte gör sig själva så därför är det väl bara att bita i det sura äpplet, hälla i sig massa kaffe och ta tag i det. Och ja jag får väl skylla mig själv eftersom att det var för att jag inte kunde släppa boken igår som det blev så sent som det blev.. Men nu är den ju utläst i alla fall och riktigt bra var den så det var nog värt det trotts allt. ;) Skriver mer om den senare idag för nu så är tanken att jag ska försöka ta tag i tentan som ska in på fredag morgon.. Ja jag vet jag chockar till och med mig själv genom att skriva så redan idag när det är flera dagar kvar tills den ska in. ;)
 
Hoppas ni får en fin dag! :)

Lite vintervila

Idag var det alltså dags för min tjej att få nya skor och den här gången med snösulor också såklart eftersom att de verkar bli en vinter även i år. Och självklart så står hon som ett jäkla ljus när hovslagaren är här men när det är jag som ska fixa med fötterna på henne då jäklar ska det tramsas. Hästar är verkligen roligt ibland alltså.. :P
 
Men nu var det ju inte riktigt det jag skulle skriva om, jag tänkte att jag skulle berätta hur läget ser ut nu för tiden då de kanske inte blivit så mycket skrivet om just mina och Wilmas framsteg den senaste tiden. För framsteg gör vi hela tiden och varje dag så lär jag känna nya sidor av min ibland väldigt retsamma men ändå väldigt underbara häst. Men då jag har haft fullt upp med både skola och körkort så har jag gett Wilma lite extra ledigt nu och så kommer det nog att se ut ett par veckor till. Men så fort vi har passerat julen så är tanken från min sida att vi ska sätta igång på riktigt igen med en del ridlektioner och sånt roligt. :)
 
 

Att studera


Vecka 50

Måndag:
 9.00 Hovslagaren
 Pluggdag!
 Träna
 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
 Pluggdag!
 Wilma
 Träna
 
Onsdag:
 Wilma
 Pluggdag!
 Träna
 
Torsdag:
 Träffa Linn? :)
 Wilma
 
Fredag:
 8.00 Inlämning av hemtenta.
 Träna
 Wilma
 
Lördag:
 Wilma
 Träna
 
Söndag:
 Wilma
 Träna

Statistik om kroppen...


Tentaplugg

Jag har vetat om den här hemtentan sen flera månader tillbaka och de flesta i klassen har lämnat in den för länge sen.. Men här sitter jag precis som vanligt i sista minuten och får halvt panik för att bli färdig i tid. Två timmar kvar och sen ska den va inne. Kämpa kämpa!

Andra Advent

Vi närmar oss julen med stormsteg känns det som och det är galet mycket som ska hinnas med innan vi är där. Skönt nog så fick jag en hel del gjort igår då jag på vägen hem från Västerås fick två timmars väntetid mellan tågen i Eskilstuna så nu har jag faktiskt de flesta julklapparna klara och dom som är kvar har jag redan bestämt vad som ska köpas så på den fronten känner jag mig rätt lugn nu. :)

Igår kväll så kom Vendela hit och vi hade en riktigt mysig kväll då vi gjorde massa julgodis, knäck av olika sorter, kolor, chokladgodis och lite annat. Och så drack vi ju en del glögg också såklart. Så nu är även det avklarat och jag har faktiskt inte ens tröttnat på julmusiken än.. så det ser rätt bra ut inför julen i år. ;) Men jag är lite sugen på att baka sånna där goda saffransbullar med vit choklad i som jag gjorde förra året.. men får se om det hinns med eller inte. :)
När andra ljuset brinner är snart lucia här hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

Thank you

 

Två nya i garderoben


Fastnade verkligen för färgen på de här två och det är ju även perfekt nu till jul och nyår. Så dessa två fick alltså följa med mig hem från Västerås. :) Kommer nog bli fler kläder i den här färgen för mig framöver, trivs riktigt bra i den här lite mörkare rödaktiga färgen. :)

Inget enkelt svar


Catching Fire

Jag var ju och såg filmen igår kväll tillsammans med Hilda och jag kan säga att mina förväntningar var rätt höga innan så det var ju svårt att toppa det jag tyckte om boken. Men jag tycker trotts det att dom har lyckats göra filmen bra, det var bara några småsaker som jag saknade lite men det var ju egentligen inget livsviktigt. Så ja över lag är det en riktigt bra film. Sen är det ju så att filmer aldrig slår böcker hur hårt man än jobbar för det så kan det ju inte bli riktigt samma sak utan att filmen skulle bli allt för lång. Så jag är nöjd och tycker helt klart att det är en film som är värd att se i alla fall en gång. :)


Fantasi


Do what people say you can't


Broddsäsong

Så var det alltså dags igen... Det ska komma massa snö till helgen och då innebär det även massa halka för hästarna som är skodda. Så idag var det bara att ta fram asken med brodd, gängtappen och broddnyckeln och slita som ett djur för att få rent broddhålen och sen lyckas skruva i några. Kan säga att jag och Wilma hade lite delade meningar i frågan om detta var nödvändigt eller inte.. Ja hon tänkte minsan inte samarbeta med sin matte idag inte, hennes ben var över allt på en gång kan man väl säga och jag blev riktigt arg ett par gånger innan hon gav upp med sitt trams och lät mig skruva i brodden i skorna. Det tråkiga är ju att på måndag kommer hovslagaren och då ska skorna bort och nya ska slås på.. Så då är det bara att skruva ur dom som jag har slitit så mycket med ikväll för att då ska det ju sättas i dom nya skorna.. dessutom är det då 16 st som ska skruvas i istället för som idag 8. Ja så kan det va när man har häst och det är dags att byta till vinterskor. ;) Kan även tillägga för er mindre hästintresserade som inte har koll att dessa små saker ligger på 5-8kr styck beroende på vart man köper dom, vilken sort det är och hur många man köper.. Det är inte billigt att ha häst ska ni veta. :P

 

Fatta eld

Författare: Suzanne Collins
 
På baksidan av boken står det:
KATNISS EVERDEEN ÖVERLEVDE HUNGERSPELEN. NU VILL PRESIDENT SNOW SE HENNE DÖ.
 
Mot alla odds lyckas både Katniss Everdeen och Peeta Mellark överleva Hungerspelen. De återvänder hem som hela nationens hjältar och allt borde vara bra nu. Men det ryktas om en revolt mot huvudstaden - en revolt som Katniss och Peeta kanske har hjälpt till att starta.
 
Medan nationen följer Katniss och Peetas segerturné ökar spänningen i landet. Insatserna stiger. Ett enda snedsteg och följderna blir ofattbara.
 
Mina tankar:
Det är något med de här böckerna som verkligen fångar mig från början till slut. Har jag väl tagit upp boken och börjat läsa så kan jag knappt lägga den ifrån mig. Och att historien fortsätter att vara precis lika spännande som i första boken och kanske inte till och med ännu mer spännande gör ju inte att det blir sämre direkt. Så de gick rätt fort att ta sig igenom även bok nummer två. Sen att det idag vart bestämt att jag ska se denna på bio med en kompis imorgon gjorde ju att jag fick lägga på ett kol för att hinna läsa ut boken innan dess. Så nu är det med rejäl spänning som jag ser fram emot att få se om dom även har lyckats skapa en lika bra film. Den första gjorde dom ju ett riktigt bra jobb med måste jag säga så förväntningarna är otroligt höga även fast jag vet att böckerna alltid är bättre än filmerna. :) Men vad jag tyckte om filmen återkommer jag med imorgon. Så nu tänker jag bara än en gång uppmana till att läsa Suzanna Collins Hungerspelenböcker. :)
 
 
 

Kärlek känner man


Barna Hedenhös uppfinner julen

Ser ni på julkalendern? För mig är det tradition att göra det. Bästa sortens uppladdning inför julen tycker jag. :) Vet inte riktigt vad jag ska säga om årets julkalender än, tycker den verkar lite knepig hittills. Men sen så brukar det ju bli rätt bra när man sett några avsnitt, dessutom så kan man ju inte låta bli att se just bara för att det är en tradition. :)
 

One Direction - Story of my life

 
 
Även om det tar emot lite att erkänna det eftersom att min lillasyster är besatt av killarna så måste jag ändå säga att dom kan dom där pojkarna i One Direction. Det är faktiskt ett flertal låtar som är riktigt bra. Fantastiska texter och bra musik. Så för er som är anti bara för att vara anti.. ta och lyssna på den här och se videon till och kom sen och säg sen att dom är värdelösa och inte kan beröra med sin musik. För berör det gör dom verkligen, dom kan sin sak även fast dom bara är unga pojkar. :)

I'm possible!


I väntan på bussen

Började morgonen med att slänga ut hästarna på väg till bussen och istället för stress och kamp mot klockan så är jag nu här tidigare än jag brukar vara till och med. Hur gick det till liksom?
Idag väntar i alla fall en redovisning med gruppen och jag är mer nervös än någonsin.. men de ska nog gå bra trotts allt. :) Ni håller väl tummarna i eftermiddag hoppas jag.. ;)


Ingen en dans på rosor

Spenderat större delen av dagen med grupparbetet, med några avbrott för en sväng på stan med Caroline och så ridning nu ikväll och ett långt skönt bad. Har precis suttit och renskrivit större delen av vårat grupparbete och känner mig nu helt färdig. Sängen lockar enormt mycket just nu kan jag säga och jag tänker inte kämpa emot så värst länge till för är det något jag behöver nu så är det sömn, egentligen i rätt stor mägnd också. Men man kan ju inte alltid få precis som man vill så istället blir det några timmar och sen en lång dag imorgon som kommer innehålla mer grupparbete, redovisning och sen väntar en härlig kväll fylld med nästan lite för mycket plugg. Ja de är inte alltid en dans på rosor att vara högskolestudent. Inte alls enkelt ska jag säga, men det kommer att vara värt varje minut av slit när allt är över sen och snart så passerar vi ju den där magiska gränsen då vi kan säga att vi faktiskt bara har ett år kvar.. Hur galet är inte det? Tiden har verkligen gått så jäkla fort sen jag tog studenten.. ja för nu är det ju nedräkning till examen som snart börjar. :)

Your smile


Lätt att vara efterklok

Läste lite för länge igår kväll och är alltså idag tröttare än vad jag egentligen borde. Vi har massor kvar att göra på vårt grupparbete som ska redovisas imorgon och dessutom har jag galet mycket plugg som väntar mig den här veckan.. Så ja hade jag varit smart hade jag inte ens börjat på bok nummer två igår. Men de är ju lätt att vara efterklok. ;) Nej så nu är det bara att göra det bästa av situationen och dricka massa kaffe för att ta sig igenom dagen. :)



Vecka 49

Måndag:
# Grupparbete
# 19.00 Vendelaträning
 
Tisdag:
# Grupparbete förmiddag
# 13.15 - 16.00 Redovisning av grupparbetet.
# Wilma
 
Onsdag:
# Skriva hemtenta
# 10.00 Dubbel körlektion
# Wilma
 
Torsdag:
# 13.30 Dubbel körlektion
# Wilma
# Åka till Hilda?
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# Pluggdag
 
Söndag:
# Wilma
# Pluggdag
# 20.00 Inlämning av Matematiktentan.

Hungerspelen

Författare: Suzanne Collins

På baksidan av boken står det:
VINNAREN BLIR BERÖMD, FÖRLORARNA DÖR.

I en mörk vision av en nära framtid, direktsänds varje år en dokusåpa Hungerspelen. Tolv pojkar och tolv flickor tvingas att medverka.Tävlingen har bara en regel: döda de andra eller bli dödad själv.

När sextonåriga Katniss Everdeen kliver fram och tar sin lillasysters plats i spelen, tänker hon att hon är dömd till döden. Men Katniss har varit nära att dö förut. Att överleva har blivit en del av att vara Katniss. Hon har lärt sig att överleva även när oddsen är emot henne.

Mina tankar:
Jag fick ju de tre Hungerspelenböckerna igår och på ganska så precis ett dygn lyckade jag plöja mig igenom den första. Så otroligt fängslande och bra bok att jag knappt kan vänta innan jag sätter tänderna i nästa bok. Eftersom att jag har sett filmen innan så blir ju spänningen kanske inte riktigt densamma då jag ju redan när jag började läsa visste på ett ungefär vad som skulle hända och hur boken skulle sluta. Men på något sätt gjorde det boken ännu mer intressant, för nu har jag ju verkligen sett detaljerna som gör hela historien ännu bättre. Att kunna följa med i Katniss tankar på ett helt annat sätt än vad man kan göra i filmen gör att handlingen får en helt annan mening och jag man blir verkligen fängslad. Så även om man har sätt filmen så är boken helt klart värd att läsa, för det känns inte längre bara som något galet och extremt hemskt påhittat manus som jag kände innan utan nu kan jag faktiskt se en mening i Collins ord. Så läs boken och bli lika fängslade som jag är nu, för att se den djupare meningen i historien. Jag garanterar att ni inte kommer ångra er! :)


Första Advent

Det är nu det är dags att tända det där första ljuset, plocka fram adventsljusstakarna och ställa i alla fönster, baka pepparkakor och saffransbullar i olika former, korka upp glöggen och så dra igång den där julmusiken som man inom några veckor kommer vara så trött på att man blir galen. Hemma hos oss så börjas det inte förberedas så mycket inför julen förns efter jag har fyllt år. Jag har alltid kännt att det vill jag ta efter, jag vill inte blanda ihop allt men ändå så har det alltid varit det stora samtalsämnet när jag fyller år.. Praktiskt att planera julen då när vi alla ändå ses ellerhur. Jag kan säga att det tyckte inte Malin som barn.. då var det bara hemskt och något jag helst ville glömma för stunden. Idag har jag väl inte riktigt samma åsikt, det gör mig inte så mycket att det planeras på min dag. Och jag menar hur kan man inte uppskatta det här med advent och jul när man är ett äkta förstaadventsbarn. Ja för jag är ju faktiskt född söndagen den första advent år 1992. :) Så nu startar vi upp det här årets julmys och julfix tycker jag och så njuter vi av varje stund de dagarna som vi har framför oss till jul, för vad man än kan säga om julstress och julklappshetts så är ju faktiskt julen också en underbar högtid där man verkligen träffar alla nära och kära för att umgås och ha trevligt tillsammans. :)

Build a bridge


RSS 2.0