Bästa med att pendla

Det bästa med att ha långt till skolan och långa restider är helt klart all bra musik man hinner lyssna på. Älskar att få starta dagen med lite härlig musik i lurarna och bara kunna låta tankarna snurra. Balsam för själen helt enkelt. ;)


Lite av det jag lyssnar på den här morgonen. :)

30 Januari 2013

Idag fick det bli en väldigt lugn dag för min del. Lite plugg, träning, hästmys och massa musik. En dag med lite lagom av allt helt enkelt. :)


Avslutar idag med en bild från kvällen i stallet när jag nattade min gosiga lilla Princess. :)

Right the Stars - My Melody

Har inte så mycket att säga idag egentligen och just nu så är jag ganska så trött så tänkte strax krypa ner i sängen för lite skönhetssömn. Men först tänkte jag bara säga att det finns verkligen ingen stund i livet då man inte kan känna sig på lite bättre humör av musik. Så nu tänkte jag bjuda på min favorit för dagen innan jag säger god natt. Enjoy! :)
 

Vecka 5

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Princess
# Träna
# Plugga!!
# Ta in hästarna
 
Tisdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning om hållbar utveckling
# Eftermiddag - Grupparbete
# Princess
 
Onsdag:
# Plugga
# Princess
# Träna
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning: förskolans pedagigik och didaktik
# Princess
 
Fredag:
# Plugga
# Princess
# Träna
 
Lördag:
Farbror Micke 45 år!
# Plugga
# Princess
# Träna
 
Söndag:
# Plugga
# Princess
# Träna
 

Barnvakt

Spenderat fredag och lördag med att vara barnvakt till mina söt kusinbarn Isabelle och William. Därför har bloggen inte uppsaterats och därför tänker jag väldigt snart sova då jag är helt slut efter två händelserika dagar med massa mys och skoj. :)






Glöm situps för plattare mage

Hittade en intressant sida där en tjej frågar om varför hon inte får plattare mage när hon gör 300 situps om dagen.. Jag precis som hon trodde att detta var bra till just det.. men så visade det sig att det inte riktigt var så... http://personligatranaren.mabra.com/glom-situps-for-en-plattare-mage/
 

"Hjälp!
Jag vill få platt mage till sommaren. Jag gör 300 olika situps varje dag: raka, sneda och höftlyft. Men magen vill inte platta till sig. Hur ska jag göra? Jag är 24 år."

"Halloj!

Ja, sommaren närmar sig och då börjar tankarna på magträning att vakna. Du har ett gediget magprogram varje dag. Och övningen situps kan ju vara en bra start. Dock måste jag berätta att det finns många andra övningar som är MYCKET mer effektiva. Faktum är att kan skippa övningen situps helt – om du vill ha en platt mage – och göra andra som ger bättre effekt. Mycket roligare och mycket bättre resultat.

Situps tränar de ytligare magmusklerna, bland annat musklerna som ger ”rutorna”. Men dessa muskler har inget med platt mage att göra. Och de har inget med att få starkare rygg att göra. Det enda som du blir bra på är att göra situps.

I stället är det den inre magmuskeln som du ska försöka stärka och aktivera. Den går runt kroppen som en korsett. När muskeln aktiveras minskar midjemåttet. Hur får man då kontakt med den? Jo, stå till exempel på ett ben. Lägg händerna vid naveln och känn hur de djupa magmusklerna spänns direkt. Perfekt magträning! Eller sitt vid ett bord och lägg händerna på bordet med lillfingersidan mot bordet. Tryck lätt nedåt. Nu spänns också de djupa magmusklerna. 

Håll koll på att magen dras INÅT när du jobbar. Alltför många kvinnor spänner musklerna utåt. 
Så dra in naveln lätt mot ryggraden och sen tryck mot bordet eller stå på ett ben. Eller stå upp och håll balansen när du åker buss, spårvagn eller tunnelbana. MYCKET bättre övningar för en platt mage än situps.

Lycka till!"


Ed Sheeran - Kiss me

 
 
finaste låten! <3

Morgonpromenad

Idag chockade jag nog till och med mig själv... Jag ställde klockan på 7, för att vid halv 8 ge mig ut på en promenad/joggingtur. Och det faktum att jag faktiskt gjorde det och inte bara pratade om det för att sedan strunta i det, ja jag är faktiskt stolt över mig själv för det. :) -17 grader var det och trotts detta skippade jag sovmorgon och gav mig ut för att skapa lite träningsvärk tills imorgon. För de är jag övertygad om att jag kommer ha då det var första gången som jag sprang på väldigt länge.. Superdålig kondition har jag dessutom så större delen vart nog promenad tror jag men trotts detta är jag faktiskt nöjd med mig själv. Man måste ju börja någonstans ellerhur. :)

Möte med häst!

Så fungerar hästen:
En häst som blir skrämd av något reagerar instinktivt med att fly från faran. I en sådan situation kan det vara svårt för ryttaren eller kusken att ha full kontroll över hästen. Man kan vänja hästen vid det mesta utom överraskningar. Om något oförutsett inträffar kan även en normalt sett säker och trafikvan häst råka i panik. Hästens synfält är annorlunda än vårt och detta kombinerat med mycket skarp hörsel, gör att hästen uppfattar omgivningen helt annorlunda än vi människor.
Det är inte bara en snabbt kommande bil, det vischande ljudet av bildäck i en vattensamling, en smattrande motorcykel eller tutande bilhorn som kan skrämma hästen. En fladdrande plastpåse i dikeskanten, ett plötsligt ljud eller en hastig rörelse kan ibland vara tillräckligt för att hästen skall kasta sig ut i vägbanan. Hästen har ingen möjlighet att förstå att trafiken är farligare än plastpåsen. Så var extra uppmärksam och försiktig när du möter eller passerar hästar i trafiken. Visa hänsyn!

DU SOM ÄR BILIST TÄNK PÅ ATT:

❑ Alltid ta det lugnt när du möter hästekipage i trafiken.
❑ Försäkra dig om att häst och ryttare upptäckt dig och var uppmärksam på tecken från ryttaren.
❑ Sänka farten i god tid och hålla en jämn hastighet. Om hästen verkar orolig stanna gärna och låt ryttaren rida åt sidan. Ta ögonkontakt med ryttaren.
❑ Lämna betryggande avstånd i sidled när du passerar hästen.
❑ Undvika plötsliga ljud som kan skrämma häst och ryttare. Ljud från tryckluftsbromsar eller signalhorn kan vara förödande.
❑ Ta särskild hänsyn till ridande barn och ungdomar. De har ofta liten trafikvana.
❑ Om du möter en grupp ryttare eller om en grupp ryttare är på väg att passera över vägen – är du skyldig att lämna fri väg eftersom gruppen i lagens mening utgör en sk ”annan procession”.
❑ Det är inte bara olämpligt utan både olagligt och farligt att bryta en grupp. Hästar är utpräglade flockdjur och de hästar som måste vänta blir ofta oroliga och någon kanske kastar sig efter den del av flocken som redan har passerat.
❑ Blända av när du möter hästar i mörker.


Dessa råd och rekommendationer gäller även i allra högsta grad dig som kör motorcykel.


På Vägverkets hemsida http://www.vv.se/ finns en speciell sida med information
angående hästar i trafiken och vilka trafikregler som gäller.

Dom ovanstående punkterna och även en text om hästens beteende hittar ni här:  
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_10882/ImageVaultHandler.aspx


Terminstart nummer fyra

Så var det dags att börja en ny termin och en ny kurs idag.Den fjärde terminen för att vara exakt och dessutom så är det här den sista kursen vi läser innan nedräkningen börjar till examen.. Efter den här 15hp kursen som vi började idag har vi alltså studerat halva tiden på förskollärarprogrammet. :) Villket verkligen känns helt sjukt! Vart tog tiden vägen? Dessutom så kändes det ytterligare lite bättre när jag kom hem och såg att vi fått resultatet på dom två sista tentorna i matematikkursen och det visade sig att salstentan som jag var övertygad att jag skulle bli underkänd på hade jag klarat, med en poäng över godkänt gränsen så kanske inte så mycket att skryta över men jag vart godkänd och det är jag sjukt glad över. :D Så nu är ytterligare en kurs avslutad och nu är det bara att vänta in resultatet på den sista tentan från språkkursen så hoppas jag att jag sen på riktigt kan säga att jag är färdig med termin tre. :) Så nu väntar vi och håller tummarna så hårt som vi bara kan. Och tills dess så ska jag verkligen försöka anstränga mig nu med den nya kursen trotts skoltrött het och allt.. men med siktet på halvtidsgränsen så blir det nog inga problem. ;)
 
Nu så ska jag krypa ner i sängen för lite skönhetssömn och så får vi se vad morgondagen har att bjuda på. :) 
Sov sött sen alla fina! :)

Vecka 4

Måndag:
# 9.30 - 12.00 Upprop & kursstart
# Princess
 
Tisdag:
# Princess
 
Onsdag:
# 13.15 - 16.00 Föreläsning hållbar utveckling
# Princess
 
Torsdag:
# Princess
 
Fredag:
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

Dagens promenad

vart en lagom en på 4,8 km med sötaste hästen. Hur mysigt som helst! :)





Mysig vinterpromenad




P!nk - Try

 
 
Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try

Promenera

Jag bestämde mig igår för att trottsa risken för halkolyckor och gav mig ut på en promenad på ca 4,5 km i rask takt, så även idag då det fick bli samma runda. Jag känner verkligen att konditionen inte är vad den borde, men planen är att bygga upp den och den här gången tänker jag inte ta i så jag får ont och lägger av genom att börja springa på en gång. Utan den här gången börjar jag med promenader i rask takt för att så småningom kunna springa om någon månad eller så. Men visst gör det nytta, för nog blir jag anfådd och svettig bara av detta. Så´så länge jag märker att de faktiskt tar det jag gör så känner jag mig motiverad till att fortsätta. :) Dessutom så är det ju rätt skönt att ge sig ut och gå med lite bra mysik i lurarna och bara få var själv med sina egna tankar. Bästa sättet att rensa tankarna lite helt enkelt så då slår vi ju två flugor i en smäll så att säga. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malinkoppen



Jag har varit en tedrickare så länge som jag kan minnas och den här fina koppen har hängt med hela 15 år. En present som jag fick när jag fem år gammal var på skansen med mamma, pappa, farmor, farfar och gammelmorfar. Den är handgjord och handmålad där på skansen där den köptes och har blivit en kär gammal vän helt enkelt. ;)

Dags att ta körkort!

När jag sen satt på bussen hem igår så bestämde jag mig för en sak.. Och efter det jag skrev igår så förstår ni kanske redan vad jag pratar om. Det är dags för mig att ta tag i det här med körkortet igen. Körningen kom jag ju ganska långt med innan jag för lite drygt ett år sen kände att jag inte orkade göra det med allt annat som hände i mitt liv då.. Men teorin orkade jag aldrig riktigt ta tag i.. jag gick teorikursen och jag har gjort riskettan men sen stannade det liksom av. Så nu när jag har en veckas ledighet är planen att ta tag i teoridelen och sen så småning om boka in lite körlektioner beroende på hur schemat ser ut framöver. Något som jag strax ska sätta mig och skriva in i kalendern. Så förhoppningarna är nu alltså att det ska flyta på så pass bra med skola att jag hinner ta körkort innan praktiken börjar som vi kommer ha under maj månad om jag inte minns fel. Så nu kör vi en vecka med hårt teoriplugg och så ska jag nu försöka lägga upp en planering med skola och sånt så att jag någon dag under veckan kan ringa till körskolan och boka lite lektioner. Så nu kör vi alltså igen och hoppas på att det funkar bättre med allt annat runt omkring den här gången. :)
 

Du och jag i trafiken

En vecka utan skola vilket för min del betyder att det är dags att ta tag i den här teorin.. Ett år borta från det och körskolan. Men nu är det fasiken på tiden att jag tar tag i det här! :)

Vecka 3

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Princess
# Beställa kurslitteratur
 
Tisdag:
# 9.15 - 12.00 Muntlig grupptentamen
# Princess
 
Onsdag:
# Princess
 
Torsdag:
# Princess
 
Fredag:
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

En hästig dag

Dagen har till större delen spenderats i stallet, med stallmöte och fix för att de dagliga rutinerna ska flyta på lite enklare. Det skedde även en liten olycka då en person vart avslängd av hästen som sedan gav sig av i full fart hemmåt över stora vägen och allt, men lyckligtvis klarade sig båda utan några allvarliga skador. Man tänker oftast inte på vilka starka djur det är man handskas med förens olyckan är framme, för största delen av tiden är dom ju snälla som lamm och gör absolut inget för att skada oss och sen så ibland så blir det lite för mycket energi och bus i kroppen på dom som i det här fallet när matte hade varit i Thailand i två veckor och hästen då fått vila. Så även om dom är snälla våra bebisar så är det otroliga krafter dom besitter och när dom väl tar sig för något så har vi ju inte direkt någon chans att sätta emot något. Men som sagt, för det mesta är dom ju bara helt underbara! :)
 
Avslutade även dagen med lite mys med min lilla tjej som nu faktiskt är på bättringsvägen. Men som sagt mer om sjuklingen kommer senare när jag orkar skriva ihop hela historien som ligger bakom. ;)

Träna hemma

Eftersom att jag inte är den där personen som känner att det är jätteroligt att ta sig till ett gym eller liknande så letade jag upp lite enkla öveningar som man kan göra hemma för att träna bland annat mage, rumpa och ben. Jag försöker göra lite av det varje kväll för att hålla igång även dom dagar då jag inte hinner eller kan ta promenader. Isen och tentorna har ju liksom begränsat mig på så sätt. Men jag vill ju endå komma igång med träningen. Så här kommer nu några enkla tips från sidan som jag hittade.
 
Ben och rumpövningar:
Split Squat Standing Calf Raise Single Leg Squat (pistol) Lying Hip Extension
 
Mag och bröstövningar:
Sit-up Lying Leg-Hip Raise Side Bridge Push-up
 
Vill ni läsa mer om övningarna eller hitta andra bra så hittade jag dessa här: http://tranahemma.org/

12 Januari 2013

Glömde helt bort bloggen igår, och det hände väl egentligen inte så mycket så finns inget direkt intressant att berätta om. Så idag tar vi nya tag efter en sovmorgon som åter igen vart på tok för lång. Det här med att vakna strax före ett har blivit lite utav en vana nu, eller man kanske ska kalla det för ovana. I vilket fall så kan man ju lätt konstatera att jag har vänt på dygnet en hel del och det känns som att det börjar bli dags att vända tillbaka det. Problemet är ju bara att jag har svårt att sova på kvällarna så att gå upp tidigt känns inte så lockande just nu. Men men bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det.
 
Idag blir det nog en hyfsat lugnt dag med en promenad upp till stallet och mys med min lilla sjukling (tänkte berätta mer om hur det är med min lilla tjej senare) och fixa där uppe och sen så är tanken att jag ska hem och skriva den där tentan på två sidor med 90% egna reflektioner. Så jag håller tummarna för att det går bra med den och att de bara tar ett par timmar. Hur kvällen ser ut sen vet jag inte riktigt men lite film tror jag kanske att det blir i alla fall. :)

10 Januari 2013

Inte mycket tid över till bloggen idag inte. Jag skuttade ju upp vid sju, eller ja skutta kanske är att överdriva men upp gick jag i alla fall då för att gå upp till stallet och släppa ut hästarna. Två timmar var jag där uppe och fixade oc jag kan ju säga att det hade gärna fått vara lite bättre väder. Sen så var det bara att promenera hem igen och fixa iordning mig för att ta bussen in till skolan för att skriva den där hemska tentan som skapat så mycket stress och panik på senaste tiden. Att sitta där och sen vända upp pappret med frågorna för att inse att det som dom hade nämnt att vi skulle plugga på och som jag ägnade en hel dags plugg åt inte alls var med och den delen jag hade missat av en bok var det med massor ur.. Kärlek på det alltså. Man kan ju säga att jag var riktigt arg när jag gick därifrån.. känns som om det kommer bli omtenta på det här sen. Men tummarna kan man ju alltid hålla för att det gick precis tillräckligt bra i alla fall. Lite kunde jag ju svara på från föreläsningarna så jag hoppas att jag har turen på min sida den här gången för helt ärligt så är jag verkligen inte i skick för en omtenta. Trist bara att det inte är min sak att bestämma. :P Men som sagt tummarna hålls i alla fall. :)
 
När jag kom hem så kastade jag i mig mat.. Vilken upplevelse efter att knappt ha fått i sig något alls på 11 timmar ungefär. Älska mat! :) Känner att detta vill jag aldrig uppleva igen så nästa gång det är tenta får jag skärpa mig så jag hinner med en lunch också. Efter det vart det stallet och lite mys med min lilla gris som jag trodde att jag inte skulle hinna idag, men eftersom tentan gick fortare att skriva än jag trodde så fick jag i alla fall den dagliga dosen av det. :)
 
Nu så tänker jag bara lyssna på musik, dricka te och göra ingenting under resten av kvällen. Det tycker jag att jag har förtjänat efter den här långa dagen. :) Ha en bra kväll gott folk! :)

Natti natti

Allt som snurrar i mitt huvud just nu är hur man kan arbeta med matematik i förskolan, varför det är bra och sen diverse olika sätt som man räknade på förr. Och hela jag är bara fylld med stress.. de senaste dagarna har verkligen tagit hårt på psyket och allt jag vill göra just nu är att sova. Vilket jag också tänkte göra eftersom att jag ska upp tidigt för att hinna med häst och allt innan jag ska in till skolan för att skriva den här nedrans tentan som jag förmodligen inte kommer klara i vilket fall. Men bara att kämpa på så löser det sig nog till slut. Men innan jag bekymrar mig över något mera så får det faktiskt bli lite sömn, kanske de hjälper att få tankarna på plats tills imorgon också. ;)
 
Sov gott mina vänner! :)

Hollywood Undead - Believe

Det här är vad som går om och om igen nu när jag pluggar för fullt inför tentan. Hörde den första gången igår och älskar den verkligen. :)
 

9 Januari 2013

Idag fortsätter tentaplugget men det går inte direkt frammåt just nu då jag är så sjukt omotiverad idag och har svårt att koncentrera mig på det jag borde. Så just nu funderar jag på att släppa allt en stund och kila upp till stallet, få lite friskluft och tänka på annat ett tag kanske är precis vad jag behöver för att sen kunna fokusera igen. Blir intressant att se hur det ser ut där uppe idag. Har hört historier om något sorts krig eller liknande. Imorse när mamma kom upp till stallet stod de en häst i gången.. en boxvägg var utsparkad och likaså en dörr. Hästen som var lös (Stina) ett mindre kallblod hade vräk i sig min lilla tunnis frukost som består av 1 liter müsli vilket verkligen inte är att rekommendera till ett kallblod. Så jag kan ju säga att jag är väldigt glad att det inte är jag som ska rida den hästen idag då hon är en sån som normalt är lite på tårna.. jag vågar inte ens tänka på hur hon kommer vara de närmsta dagarna efter de där målet. Det kommer bli väldigt intressant. ;)
 
Så nu får de bli en promenad upp till stallet och mys med min lilla sjukling och lite dagligt fix och sen kör vi tentaplugg för hela slanten efter det. Ha en bra dag gott folk. :)
 

Pluggdag

Blir lite dåligt med skrivandet här när man har en tenta att plugga till och en som ska skrivas, så idag har jag efter min långa sovmorgon försökt att få in hur tusan dom räknade förr på en hel del olika språk. Jag har lite svårt att se varför detta ska vara nödvändigt att ha stenkoll på som blivande förskollärare. Men det är bara att bita i det sura äpplet och få det gjort ungefär.. Jag bara undrar hur det ska gå till och hur jag dessutom ska hinna läsa dom andra böckerna tills på torsdag och förstå dom. Det där med att läsa är väl inget problem men att förstå och komma ihåg det blir värre det. Men nu planerar jag en paus på ett par timmar med stallet och sen matlagning. Rätt skönt att kunna släppa allt en stund och bara koppla av med min lilla tjej. :)

Att vara stark

Att man ska vara stark är något som i alla fall jag har fått höra många gånger under mitt liv. När någon säger något dumt då ska man vara stark, man ska vara bättre och se över det för den personen är helt enkelt inte värd att lägga energi på, den är inte värd att må dåligt över. Ja det är sånt man säger till ett barn som får höra elaka saker från jämnåriga runtomkring. När något jobbigt händer, när någon nära går bort då ska man vara stark för det är bäst så, man mår bäst då. Det är sånt man får höra när man känner att allt man vill göra är att lägga sig ner på marken och gråta. Alltid ska man vara stark och se förbi det som är jobbigt och tar emot, men vem är det som har bestämt att det alltid är bäst att vara stark? Ibland kanske man behöver stanna en dag i sängen och bara få må dåligt ett tag för att sedan nästa dag kliva upp och vara just det.. stark. För vi är inte mer än människor och jag tror verkligen att det är dags att vi inser att vi inte alltid kan vara starka, det spelar ingen roll vad det handlar om. Men att faktiskt kunna inse att man inte alltid är den där starka personen som alla tror kan klara allt, det är att vara stark!
 
Det är inte alltid lätt det vet jag. När man står där som tonåring och allt vad det innebär, man blir skoltrött, med vänner som sviker på sätt som egentligen är helt sjuka, när en person som betyder allt går bort.. Är det då man ska vara stark och se för bi allt? När man sedan får höra att man är tjock och ful.. Är det kanske då man ska vara stark och se förbi allt? Jag gjorde det, jag försökte se förbi allt.. Jag försökte att inte låta mig påverkas av orden och  jag försökte att inte tänka på hur ont det gjorde, jag försökte vara stark för att alla sa till mig att det var bäst så. Men vad har det egentligen gjort för mig? Har det verkligen gjort mig till en starkare person? Jag kan säga att detta är taget direkt ur mitt liv under högstadiet, jag var med om allt det här och jag försökte vara stark. Men det är inte förns nu flera år senare som jag kan titta tillbaka och se att det handlar inte om att se förbi något och vara stark, för det kan man inte för så länge man hör och ser orden så finns dom där, det handlar om att man ska våga känna det man gör och ta sig igenom det. För man kan inte alltid vara perfekt och man kan inte alltid klara allt. Vi är inte mer än människor. Och bara för att jag försökte vara stark då betyder det inte att orden inte finns kvar, jag minns varje ord och varje mening som sas för att såra. Det kommer jag alltid att bära med mig, för det är det som sårar en mest som man minns, det är det som tar hårdast. Vi var egentligen bara barn och jag är ganska övertygad om att dom personerna som sa allt det här har glömt det för länge sen, det var ingen stor grej för dom. Men att jag sedan dess fått kämpa med mitt självförtroende, fått kämpa för att klara av att vara stark och för att andra ska tro att jag är det. Ord som för någon annan inte betyder något kan påverka personen för restan av livet, så här vill jag uppmana alla att tänka en gång extra innan ni säger något som kan såra en annan människa. Är status så viktigt att det är värt att göra så med någon annans liv? Och till er som står på sidan av, säg inte att det bara är att se förbi och glömma. För det är inte att vara stark, att vara stark är att visa vart man står och att våga vara ledsen, det måste man få vara. Och kom ihåg att en person som tvingas vara med om detta och höra dessa ord kommer aldrig att glömma, man går vidare och man blir lycklig igen men man glömmer aldrig! 
 
Dom orden som jag fick höra för mer än fem år sedan, det är dom orden som ekar i mitt huvud varje gång jag ställer mig framför en spegel. Det är dom orden som gör så att varje gång jag får en komplimang för mitt utseende så rinner den av mig, för jag tror inte på det. Eller fel av mig.. jag trodde inte på det. För för ett år sedan när jag bestämde mig för att saker och ting måste förändras, jag måste ta mig igenom det här för att kunna bli stark. Att erkänna för mig själv att det här är jag och såhär ser läget ut idag, jag kan välja att förändra det eller så kan jag välja att fortsätt låta orden påverka mig. Jag valde en förändring, och det kanske låter som att jag säger att man kan fly från den man är. Men det är inte vad jag menar med att göra en förändring. Jag är nöjd med den jag är, men jag vet också att om jag vill så kan jag förändras, jag vet att jag kan bli mer nöjd med den jag är och jag känner att jag behöver få göra den här resan för mig själv för att sedan kliva ut på andra sidan som en ännu starkare person. Men först måste man erkänna för sig själv varför man gör det och man måste acceptera att alla är olika så även jag, det finns ingen som är perfekt och det är inte dit man ska sträva. Men man ska alltid sträva efter att själv må bra, man ska sträva efter att bli stark som person. Att vara stark är något som man bygger upp genom dom svårigheter man möter, inte genom dom svårigheter vi försöker glömma och se förbi! Glöm aldrig det! Och glöm aldrig att den enda personen som har rätten att bestämma att du borde eller ska förändra den du är det är du! Låt aldrig någon annans ord eller beteende göra det, du måste känna vad du vill och vad som är rätt för dig!
 
 
För en vecka sen hade jag aldrig vågat lägga upp den här bilden och jag hade aldrig visat mig så här offentligt. Av just den anledningen att varje gång jag ser mig i spegeln hör jag dom där orden om och om igen. Jag kan inte glömma det kan jag inte, men när jag tog den här bilden för att skicka till en person och sedan fick den reaktionen jag fick då insåg jag att jag hela den här tiden har tänkt fel. Varför ska jag se förbi och varför ska jag försöka glömma när det är händelserna som jag upplevt under mitt liv som format mig till den jag är idag. Det faktum att jag tog mig igenom den jobbiga tiden i mitt liv och att jag fortfarande vågar ha drömmar och mål det är något att vara stolt över oavsett hur jag ser ut. Ja jag har gjort en förändring och ännu är jag inte färdig men jag är fortfarande stolt över det jag har lyckats med. Så på ett sett vill jag tacka dom människorna som sa dom orden till mig förr.. För jag vet att jag tog mig igenom det och jag vart stark. Men jag tänker inte längre låta orden sänka mig, jag tänker låta dom stärka mig för jag är inte längre den personen som jag var då, den personen försökte vara stark och glömma. Personen jag är idag minns och kan vara stolt över resan sen dess. Personen jag är idag kan se sig i spegeln och tänka att jag är inte smal men jag är inte heller ful för jag är bra som jag är. Och även om jag aldrig kommer glömma orden tänker jag aldrig mer låta någon få mig att tro något annat! För jag är bra som jag är och det är du som läser det här också och allt går att ta sig igenom bara viljan finns där det lovar jag! Att vilja ta sig igenom och att kunna tillåta sig att vara ledsen utan att ge upp det är i mina ögon att vara stark! :)

Syster

Du är vacker precis som du är och det finns ingen jag älskar mer än dig! <3

7 Januari 2013

God morgon på er. :) Jag kan inte direkt påstå att jag är vaken nu vid skrivande stund.. Tanken var ju att jag skulle gå upp strax efter sju för att sedan följa med mamma upp till stallet och ta ut hästarna. Men det vart inte riktigt som jag hade tänkt då jag inte vaknade av min väckarklocka och tydligen så tyckte mamma att jag skulle få sova då hon inte heller väckte mig. Så istället vaknade jag vid strax efter åtta, ja en timme lyckades jag försova mig alltså. Men nu så har jag varit uppe i över en timme, lika bra att försöka vända tillbaka dygnet igen så detta inte upprepar sig på torsdag när jag själv ska ta ut hästarna.. det vore ju lite utav en kattastrof i så fall. Så nu dricks det kaffe här och om en liten stund så tänkte jag faktiskt att jag skulle försöka plugga lite även fast mina ögon nästan går i kors då jag den senaste tiden har sovit ganska så djupt vid den här tiden på dygnet. ;) Så ja det är vad som väntar mig idag.. en hel del plugg. Jag har både en mindre tenta att skriva och en salstentamen i matematik för förskolan att plugga till så det är bara att hinka i sig kaffe och köra på. Bara tre saker kvar att göra klart den här terminen och sen väntar några dagars ledighet innan nästa termin börjar och då verkar det som att det kommer bli en hel del mycket lugnare än den som varit så det ser jag faktiskt fram emot. :)
 

Vecka 2

Måndag:
# Princess
# Pluggdag
# Ta in hästarna
 
Tisdag:
# Princess
# Pluggdag
 
Onsdag:
# Princess
# Pluggdag
 
Torsdag:
# Ta ut hästarna
# Princess
# 14.10 - 18.30 Salstentamen
 
Fredag:
# Princess
# Pluggdag
 
Lördag:
# Princess
# Pluggdag
 
Söndag:
# Princess
# Pluggdag
# Skicka in individuell del av fältstudie

Tidningen

Same newspaper
 
http://wheresmysammich.com/picture/35573/same-newspaper/

Lite kan göra mycket

Vaknar upp efter en lång sovmorgon (vart visst lite senare igår än vad jag hade tänkt), går till badrummet och ställer mig på vågen precis som jag gjort varje söndag det senaste året.. Noterar att jag tappat två kilo sen förra söndagen. Kliver av vågen. Sen inser jag vad jag precis har sett.. På en vecka har jag alltså gått ner två kilo och vad har jag gjort för det. Jo ingenting egentligen. När nyåret närmade sig så bestämde jag mig att precis som förra året ta bort sockret och sen börja röra på mig mera. Det första har jag till större delen lyckats med den gångna veckan.. Så jag har alltså tappat två kilo genom att ta bort sockret en vecka. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag hoppades nästan på det här men jag trodde inte att min kropp skulle reagera lika mycket på den lilla förändringen nu som den gjorde när jag höll mig borta helt från sockret under ett halvår.. Då rasade jag 10 kilo och har inte gårr upp något sen dess utan har hållt mig på samma siffra ungefär det senaste halvåret. Så nu chockade jag alltså min kropp igen och jag ser redan resultat. Där ser man alltså hur mycket den lilla saken gör med våran kropp. Nu så är det bara att fortsätt på den här vägen och sen så blir det även promenader och kanske lite löpning så småningom när isen försvinner från våra vägar. Men tills dess så kör vi på plankan och liknande för att i alla fall träna magen osv. Och så gäller det att vara tillräckligt envis och inte trilla dit för sockersuget igen.. det är inte lätt men det är heller inte omöjligt! Så nu kämpar vi! :)

Snurriga tankar

Känns roligt att så många kikat in här idag trotts att jag blivit rent ut sagt usel på att uppdatera på senaste tiden. Men jag lovar att jag ska försöka skärpa mig fram över, tanken är att här i alla fall ska komma upp ett inlägg om dagen. Mycket för att jag själv vill kunna gå tillbaka och se vad som hänt under åren, och så får vi ju inte glömma att för det mesta så skriver jag ju faktiskt för att jag tycker det är roligt och skönt att få skriva av mig lite. :) Så även fast bloggen ligger lite på is ibland så lovar jag att det kommer komma inlägg lite då och då i alla fall, ja som jag sa så är målet alltså minst ett om dagen. ;)
 
Nu så är planen att försöka plugga lite, men de känns som att det gå lite sådär då jag har aningens för mycket saker att tänka på just nu och jag vet inte riktigt ut eller in. Men de är väl bara att fortsätta kämpa så löser sig sånt tids nog i alla fall. :)
 
Ha en bra kväll alla söta där ute! :)

Vinkväll och plugg







Tusen tack Edvina för en superhärlig kväll och dag! :)

Nyårsfirandet

Nyåret firades som sagt in med mina två favorittjejer och kvällen vart så bra som den kunde. :) Så himla härligt endå att det ställde till sig så för oss alla med nyårsplanerna att vi faktiskt kunde träffas. :) Det blev en hel del vin, skratt och prat, ja precis så som våra vanliga tjejkvällar brukar se ut kan man säga. Och det behövdes verkligen fyllas på lite av den varan för att ladda upp inför det nya året och allt som kommer med det. Så tusen tack tjejer för en underbar kväll tjejer! <3
 
Nyårslooken ;)

Nyårsmål 2013

Så var vi här igen.. Nytt år, nya möjligheter och nya mål. Fast det här året har mina mål inte förändrats särskillt mycket utan det handlar mera om att förbättre ytterligare och avsluta det jag började under det gångna året. Mina mål är inte så många men jag hoppas verkligen att jag kommer få uppleva så mycket mer, jag hoppas och tror att året vi nu har framför oss kommer att bli ett bra år. Så nu jäklar! Nu kör vi! :)
 
Mina mål för 2013:
 
# Ta körkort!

# Nå min målvikt!

# Skaffa ett sommarjobb!

# Bli bättre på att spara!

# En kortare uteritt utan sällskap med Princess!

# Klara kurserna för det här året!
 

RSS 2.0