Vecka 40

Måndag:
# Skriva tenta med Caroline.
# Lunch med Caroline & Jakob.
# Wilma
 
Tisdag:
# Granska uppsats med Caroline.
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.00 - 16.00 Jobb.
# Wilma
 
Torsdag:
# 10.45 - 12.15 Ventilering av UPS1.
# Mysa med Edvina & Alice?
# Wilma
 
Fredag:
# Skriva tenta med Caroline.
# Wilma
 
Lördag:
# Stockholm med Edvina! :)
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Jakob 3 år!

Idag säger vi stort grattis till det här underbara lilla charmtrollet som fyller hela 3 år!
Hipp hipp hurra på din födelsedag Jakob! ♥

Pluggdag

Det här har verkligen inte varit min dag.. huvudvärken from hell större delen av dagen och den håller sig fortfarande kvar lite smått. Men det var ju bara att trycka i sig alvedon och försöka göra så gott jag kunde när jag och Caroline skulle jobba med vår tenta. 10-18 men några småpauser och lite prat emellan för att orka hålla humöret uppe och så te, choklad och vindruvor. Ska man skriva en mini c-uppsats så måste man ju ha lite gott fika till. :) Fast jag tycker ju ändå inte att vi var allt för onyttiga och trotts huvudvärk och en hel del trötthet från bådas sida så kom vi faktiskt ganska så långt idag också och förhoppningsvis så blir vi helt färdiga när vi sitter med den på fredag. Men nu så ska jag försöka koppla bort den där tentan några timmar så att jag förhoppningsvis kan få lite sömn och vakna utan huvudvärk imorgon.

Duktiga idag

Jag har varit duktigt idag, började dagen med att städa här hemma.. himla ambitiöst tycker jag att gå upp vid sextiden och sen sätta igång och städa vid halv åtta. ;) Sen så har ju Caroline och jag varit ännu mera duktigt, 4 timmar har vi suttit med vår tenta och då menar jag verkligen att vi har suttit och jobbat med den dom timmarna och inte gjort något annat. Så nu är vi en bra bit på vägen och dessutom så har vi planerat att fortsätta lite på varsit håll nu under kvällen och så blir det mer skrivande tillsammans imorgon igen. Så det här ska nog gå vägen hoppas vi. :) Nu är jag dock i stort behov av en paus från pluggandet, huvudet är helt tomt just nu efter allt klurande, läsande och skrivande. Det får bli lite musik en stund nu och sen ska det fixas mat.

Morgontrött


Idag är en sån dag som man egentligen bara vill dra täcket över huvudet och sova vidare. Men istället är jag uppe med tuppen för att mysa lite med Tella och skriva på den där tentan tillsammans med Caroline som behöver vara ganska färdig tills på torsdag.. Så bara bita ihop och kämpa på idag.

God morgon måndag

Det är en ny vecka och den kommer att bli riktigt tuff. Det står massor med plugg på schemat och dessutom så finns det en del annat som också skulle behöva göras, men skolan får gå i första hand och Wilma med såklart och så får vi se vad som mer hinns med. Lite städning skulle behövas dock.. men som sagt en sak i taget. Så nu blir det plugg i sällskap av lite bra musik och snart också dagens tredje kopp kaffe (jag har varit uppe sen sju så inget konstigt med det). Känns ganska skönt ändå att kunna spendera större delen av dagen inomhus när det är sånt här ruskväder, så inget ont som inte har något gott med sig. ;)
 

Vecka 39

Måndag:
# Wilma: 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# Skriva tenta med Caroline.
# Wilma
 
Onsdag:
# Skriva tenta med Caroline.
# Wilma
 
Torsdag:
# 8.30 Hovslagaren
# Wilma
# 10.55 - 11.20 Handledning UPS1.
 
Fredag:
# Wilma
# 23.59 Anmälan till Opponering UPS1.
 
Lördag:
# Wilma
# 14.00 - 20.00 Jobb.
 
Söndag:
# Wilma
# 14.00 - 20.00 Jobb.

Kvällsfunderingar

Jag kan säga med handen på hjärtat att det här är första gången på väldigt länge som jag faktiskt känner söndagsångest.. Det finns så mycket som jag borde ha gjort idag men som jag bara inte har orkat. Men jag har tagit hand om min häst och jag har unnat mig själv ett bad och nu sitter jag här med nyfixade naglar. Jag behövde nog en sån dag, ni vet en sån man spenderar med sånt man tycker om. Med det sagt kan jag ju också erkänna att jag faktiskt varit i stallet tre gånger idag och myst med min favorittjej. Såå värt det att gå upp tidigt på morgonen en söndag för den där morgonpussen och att ge sig upp till stallet i mörkret för att höra min favorit stå inne i boxen och mumsa på sitt kvällshö. Det är verkligen sånna små stunder i vardagen som jag uppskattar och mår bra av och som man allt för ofta bara tar förgivet.
 
Jag har även knåpat ihop en ny header nu ikväll.. dock vet jag inte om jag ska byta, på ett sätt älskar jag bilden.. känslan som är fångad i den går inte att beskriva med ord. Men så är det ett tag sen den är tagen (ett år sen ganska precis tror jag) och jag kanske inte är helt nöjd med hur jag själv blev på den och det faktum att man på jensen kan se att jag precis innan ridit barbacka. Fast så är ju också det en del av det som beskriver känslan i det hela så bra.. Så ja jag får fundera lite på hur jag ska göra.. Vad tycker ni? Ska jag ha kvar den jag har nu ett tag till eller byta till den under?
 
 

Hönät i hagen


Pappa har fixat så att maten ska räcka något längre ute i hagen till min glupska lilla Wilma. Hon är dock något skeptisk till det nya påhittet. ;)

Nytt i brevlådan


Dess två snyggingar landade i brevlådan igår. Som ni säkert förstått tidigare så är jag en sån som gillar att kunna byta skal på mobilen, variera efter outfit och humör. Så då är det alltid kul att fylla på samlingen.. speciellt nu när jag har ny mobil också och bara två väldigt simpla skal sen tidigare. ;)

Snart fem månader

Hon växer så det knakar vår lilla Tella, eller ja hon är kanske inte så liten längre. Men fortfarande lika söt, charmig och busig är hon ju såklart. Dessutom är hon en riktig liten mullvad, så just nu jobbar hon på att anlägga golfbana hemma på tomten.. eller ja hon jobbar på alla hål i alla fall så man får passa sig för vart man sätter fötterna någonstans när man går ut på gräsmattan nu för tiden. Men man kan ju inte annat än älska det här lilla charmtrollet trotts alla busiga påhitt. :) ♥

Långa ben och stora öron det är vårat busfrö det... ;)

Mysdag

Dagen idag har spenderats tillsammans med Edvina och Alice. Kaffe, teoriplugg, lunch, promenad och massa mys och prat är vad dagen har innehållit och oj så bra man mår efter att man har fått mysa med den där lilla Alice större delen av dagen. :) Ja du är ju rätt trevligt sällskap du också Edvina. ;) Nu känner jag mig laddad för att ta tag i livet igen.. eller jag skolan är väl det som behövs tas tag i och nu har jag sådär lagom med energi till sånt känner jag. Hur skulle man klara sig utan de fantastiska människor man har runt omkring sig, som bara fyller en med glädje, kärlek och massa ny energi!? :)♥

Charmiga och söta lilla Alice! :)

Dimmig morgon


På väg till Edvina och Alice i dimman för lite mys och teoriplugg! :)

Aloe Berry Nectar

Som jag nämnt tidigare så har jag ju blivit beroende av några Aloe Vera produkter, till exempel hudkrämen som jag aldrig kommer klara mig utan igen. Sen använder jag ju Aloe Lips och till Wilma har jag Aloe Vera Gelly för att hon ska slippa kliande knottbett och sånt. Jag har verkligen varit supernöjd med alla produkter som jag har prövat hittills och nu tänkte jag att jag skulle testa ytterligare en ny.. Eftersom att jag varit konstant förkyld det här året (är nu inne på slutet av den åttonde) så är jag beredd att testa i princip vad som helst som kan hjälpa mitt stackars imunförsvar att bli lite starkare. Vitaminer verkade ju inte hjälpa så efter att ha pratat med Caroline så har jag nu börjat dricka Aloe Berry Nectar varje dag. Eller jag började igår så än så länge kan jag ju inte svara på om det hjälper men jag hoppas verkligen det för jag är så fruktansvärt trött på att vara förkyld och sliten hela tiden. Aloe Vera ska ju vara bra för mycket så jag hoppas verkligen på det här. :)
 
Så nu testar jag det här en månad för att se om det hjälper och känner jag mig bättre så kommer jag självklart fortsätta dricka det sen också. :) Återkommer alltså med en lite utvärdering om några veckor. ;)

Plugga hemma


Idag bestämde jag mig för att plugga hemma istället för att åka in till skolan.. Det har varit lite för mycket den senaste tiden så jag kände verkligen att jag bara behövde få vara hemma en dag och ta saker och ting i min egen takt. Så nu har jag precis gjort mig en kopp te och ska sätta mig vid datorn och skriva på min och Carolines tenta en stund. :)

Sanningens minut

Så idag fick jag svar på hur det blev med tjänsten jag sökt. Strängnäs kommun har som vanligt lagt sig i och det är nu anställningsstopp.. Chefen lyckades få loss en tjänst att fylla men där föll jag på att jag fortfarande studerar. Så det blir alltså ingen anställning för min del. Men jag fick så mycket beröm av henne och med orden att hon verkligen vill ha mig i sin enhet i framtiden och att hon ringer mig så fort det dyker upp en ledig tjänst hos henne så kan jag faktiskt inte deppa allt för mycket. Det är klart att man blir något besviken men samtidigt så känns det som att jag kommer ha en tung höst framför mig med skola och allt ven utan att ha ett fast jobb på sidan av. Så ja lite lättad är jag också på ett sätt.. och jag vet ju att det finns jobb för förskollärare så det är jag faktiskt inte så orolig för.. jag har ju dessutom en termin kvar på min utbildning så det finns gott om tid till att söka andra tjänster under tiden om jag vill.. dock tänker jag nog vänta lite innan jag söker något annat. Lägga lite mer fokus på mig själv, skolan och Wilma är precis vad jag behöver nu. :)

Skönhetsprodukter


Lite påfyllnad bland skönhetsprodukterna här hemma. Håroljan kan jag starkt rekommendera, är en stående favorit för mig.. superdryg och räcker hur länge som helst och så gör den underverk med håret. Lätt den bästa produkten jag köpt till mitt hår någonsin! :)

Vecka 38

Måndag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning
# Wilma
 
Tisdag:
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

En nattishelg

Det fick bli ett par kvällar på jobbet den här helgen, alltid lika mysigt faktiskt. :) Kommer sakna helgerna på nattis sen när jag är färdig förskollärare.. tråkigt nog får jag ju inte jobba där mer då. Men jag passar på och njuter medans jag kan. Och så har jag ju snälla Therese som tar hand om min Wilma idag så att jag kan hoppa in och jobba utan att behöva ha dåligt samvete för att mitt hjärta ska behöva ha tråkigt hela dagarna. :) Men nu ska jag fixa det sista här hemma och sen åka iväg mot jobbet, ha ju egentligen inte tid att sitta här just nu.
 
Föresten.. kul att se att ni är så många som kikar in här trotts att uppdateringen är rent ut sagt kass. Men jag antar att ni precis som jag väntar på mitt jobbesked som skulle ha kommit för länge sen men som av olika anledningar har blivit uppskjutet till (troligtvis) någon gång nästa vecka.. Jag lovar att det kommer komma upp här så fort jag vet. :)

Min duktiga Wilma

Väldigt mycket i livet känns jobbigt just nu men är det något som känns allt annat än jobbigt så är det min fina Wilma, hon går just nu själv och det ger mig dåligt samvete varje minut jag inte spenderar i stallet.. Men jag har insett att hon faktiskt inte bryr sig så jättemycket. Hon har småttingarna som går i hagen brevid och hon går och petar för sig själv i hagen på dagarna och så kommer hon glatt springandes när man kommer för att ge lunchpåsen med hö eller bara för att mysa. Och i ridningen har vi verkligen hittat varandra nu vilket känns helt underbart, jag får slita så varenda muskel i min kropp skriker men gud så fin hon är när det blir sådär rätt och man verkligen känner hur hela hon arbetar under mig. Ja det är svårt att beskriva den känslan för någon som inte upplevt det själv.. Men just den där känslan är så jäkla underbar, det är få saker här i världen som slår den. :) Så nu jobbar vi stenhårt på att vi båda ska få rätt muskler på rätt ställen och ja vem vet vad vi hittar på tillsammans i framtiden. :)
 
Ett år sedan och så långt vi har kommit tillsammans sen dess! :)

Ett vrak

Jag är trött, jag är sliten och livet går just nu i hundraåttio.. För en människa som mig som egentligen alltid vill ha koll på läget och vill veta hur framtiden kommer se ut så är det fruktansvärt läskigt och skrämmande. Jag hatar att bara gå och vänta, och att det dessutom är flera saker som jag nu måste vänta på som jag själv inte kan styra över gör ju situationen ännu jobbigare. Det är så illa att jag drömmer mardrömmar på nätterna, har svårt att sova och bara känner en fruktansvärd massa ångest och stress. Och jag vill bara skrika åt mig själv för att jag inte tagit tag i vissa saker tidigare.. Nu står jag här i ren panik och bara måste fixa det där körkortet så fort som möjligt till exempel. Jag hatar det och jag vill bara att alla jobbiga och stressiga känslor ska försvinna.. jag vill bara att allt ska vara över och att det för omväxlings skull kan bli precis som jag vill i slutet.. Men det kan ju bara framtiden utvisa...

like you...


Vecka 37

Måndag:
Kusin Henke 24 år!
# 7.00 - 15.30 Jobb
# Wilma
 
Tisdag:
# 7.00 - 14.00 Jobb
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 11.00 Föreläsning.
# Skriva grupparbe med Caroline.
# Wilma
 
Torsdag:
# Pluggdag med Caroline.
# Wilma
 
Fredag:
# 8.00 - 15.30 Jobb
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
Pappa 45 år!
# Pluggdag!
# Wilma

Utan dator

Min dator är i stort sett död och laddaren glömde jag hemma hos Caroline i fredags.. så nu ägnar jag lite tid åt en kopp kaffe och en bra bok och sen mys med hästen. :)


Bakning

Lillasyster fyllde ju år igår så till idag har jag två uppgifter.. Det ska bakad efterrätt och det ska bakas bröd. Dessutom ska allt vara klart till klockan 15 då gästerna kommer.. så det är bara att köra igång.


Dagens (förhoppningsvis) goda efterrätt. ;)

Early-harvest Raspberry

Hittade en ny liten favorit när jag var inte på the Body Shop med Caroline igår, alltid kul att pröva något nytt och den här kunde jag bara inte låta bli.. den luktar verkligen hallon. Passar ju mig perfekt jag som inte äter just hallon.. inte färska i alla fall (galen fobi för hallonmask) men dom luktar ju supergott i alla fall så vem vill inte gå omkring och lukta lite lagom gott av hallon nu under hösten. :)


Att plugga med utsikt


Det blev en förmiddag i skolan och sen bestämde jag och Caroline oss för att köpa med lite lunch och åka hem till henne och jobba lite med vår uppsats.. känns faktiskt som vi har lite koll på läget nu efter en eftermiddag med den här härliga utsikten. :)

Trötta


Känner mig lika trött nu som det här lilla busfröt var här on dagen efter en hel dag med massa bus och lek. Så med dag sagt tänker jag nu krypa ner i sängen och ladda om för en ny dag fylld med plugg och lite annat. :) Natti natti!

3 September 2014


Sovmorgon, eftermiddagsföreläsning, lite shopping, nu plugga en stund och sen upp till stallet för att mysa med min fina Wilma. :)

Teamwork

Skolan är igång igen och jag känner mig mer taggad än någonsin att göra klart den här sista terminen och sen äntligen få börja jobba på riktigt. Det känns redan väldigt tufft och jag har en känsla av att det här kommer bli den hårdaste terminen på hela utbildningen, men man får försöka hålla blicken på att det snart är över så går det nog lite lättare. Och så har jag ju min underbara vän och studiekamrat Caroline som gör varje dag lite roligare och lite lättare, man måste ju kunna skratta tillsammans även när det är som slitigast.. Så vi kommer nog ha superroligt sen när vi ska skriva vår C-uppsats tillsammans. ;) Men innan vi är där så har vi lite andra uppgifter som ska göras och idag så började vi med den första för terminen som vi också ska göra tillsammans och som ska in redan nu på fredag.. ja ni hör ju att det är rätt kort om tid just nu. Men de här ska vi klara bra bara vi gör det tillsammans! :)

Att sitta med skolarbete i solen på en balkong med den här utsikten och lite te gör ju inte så mycket... ;)

Vecka 36

Måndag:
# 9.15 - 12.00 Uppstart i skolan.
# Fika hos Edvina & Alice. :)
# Wilma
 
Tisdag:
Mormor 72 år! :)
# 9.15 - 12.00 Föreläsning.
# Fira Mormor. :)
# Wilma
 
Onsdag:
# 13.15 - 16.00 Föreläsning.
# Wilma
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning.
# Wilma
 
Fredag:
Lillasyster 15 år! :)
# Tentaskrivning med Caroline.
# Wilma
 
Lördag:
# Fira Therese! :)
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

RSS 2.0