Ny tv!

Har haft min skruttiga gamla tjocka tv sen jag var elva ungefär så kände nu att det var dags för en ny, så igår bokade jag en hos Elgiganten i Strängnäs och idag efter jobbet så åkte mamma och jag och hämtade den.. En 40" Thomson fick det bli och storleksmässigt känns det helt rätt.. vi får väl se om jag fortfarande är nöjd när jag lyckats koppla in den också. ;)
 
 

Vecka 18

Måndag:
# 7.30 - 14.30 Jobb
# Plugga!
# Princess
 
Tisdag:
# Förmiddag grupparbete.
# Plugga!
# Princess
 
Onsdag:
# Princess
# Plugga!
 
Torsdag:
# Förmiddag grupparbete.
# 16.20 Körlektion
# Plugga!
# Princess
 
Fredag:
# Förmiddag grupparbete.
# 13.15 - 16.00 Gruppredovisning.
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

Kört Frasse



Första rundan för i år med lilla Frasse. Duktigare ponny får man verkligen leta efter. Han skötte sig verkligen helt exemplariskt! :)

Sliten tjej

Var helt slut när jag kom hem från jobbet igår, 9-13 blev istället 8.30-16. Inte riktigt vad jag hade planerat och med min förkylning som vägrar ge sig så tog det på krafterna kan man säga. Men jag höll mig vaken ett tag i alla fall och sen vart det 12,5 timmars sömn.. så ja sliten var jag allt efter den här veckan men nu känner jag mig något piggare i alla fall. :) Om en liten stund ska jag hoppa i stallkläderna och cykla upp till stallet för att mysa lite med min Princess som nu är sämre igen och för att fixa allt det där som ska göras varje dag. Måste säga att de känns väldigt tråkigt att jag inte kan göra något med henne nu när våren äntligen kommer utan allt jag kan göra är att vänta och hoppas på att det blir bättre så småning om.. vilket inte känns så troligt längre om jag ska vara helt ärlig. Nu har hon inte varit helt bra sen i oktober ungefär så ja ni kanske förstår vad jag menar med att jag börjar tappa hoppet... 
 
Men nu stallet i alla fall och sen blir det matlagning och mys med familjen. :)

fredagsmys


i ordets rätta bemärkelse.. Lilla Astor älskar att sova så när som möjligt så därför var ingen gladare än han när lillasyster tog plats på golvet för att mysa en stund nu ikväll. :)

Give hope!


Dagens goda gärning! Ett armband där 20 kr går till barncancerfonden. Serien går under namnet Give hope och finns i flera olika färger. Man hittar dessa bland annat på Ur och penn där jag hittade mitt. :)

Girl on fire!

Ligger på sängen, läser lite bloggar och lyssnar på Alicia Keys "Girl on fire". Känner att livet är rätt bra just nu trotts förkylning och en häst som fortfarande är sjuk. Men idag har jag tagit tag i saker och ting och nu känner jag äntligen att jag har koll på vad jag vill och hur jag ska ta mig dit. Jag har en plan och jag har alltid varit den där tjejen som mår som bäst när det finns en plan. Det behöver inte vara planerat in i minsta detalj men när det gäller de större sakerna i livet så vill jag ha en plan. Det känns bäst när jag har klart framför mig varför jag gör det och hur. Ja sån är jag helt enkelt och just nu känner jag att jag har koll på vad som händer i mitt liv, jag har tagit kontrollen på riktigt och det känns bra. :) Girl on fire som sagt! ;)
 

23 April 2013

Hela den här dagen har passerat i en enda dimma av trötthet, vilket egentligen inte är så konstigt då jag inte släckte lampan förns vid halv två då jag äntligen vart färdig med tentan som skulle lämnas in idag och sedan gick upp kvart i sju. Så på så sätt var det var ändå värt den tröttheten för jag fick ju in den i tid. Det har jag även väldigt mycket att tacka söta Izabelle för som hjälpte och stöttade mig otroligt mycket när jag flera gånger var nära på att bryta ihop. :) Men om man bortser från tröttheten så har det varit en rätt bra dag, jag fick börja dagen med att ta på mig min nya jacka som jag fullkomligt älskar (om det nu är möjligt att älska ett klädesplagg) och sen fick jag träffa mina härliga tjejer igen. Sen att föreläsningen var rätt trist men den slutade ju redan vid tolv så jag fick komma hem tidigt och spendera lite tid i solen på vägen. Sen jag kom hem har det blivit städning, stallet och lite planering inför morgondagen då tanken är att jag ska ta tag i en sak som jag väntat med lite för länge.. Men vad som händer det får ni veta mer om senare. :)
 
Nu så ska jag krypa ner i min sköna säng och se färdigt det här Grey's avsnittet och sen sova för imorgon väntar jobb med söta små barnen. :)

22 April 2013

Det spelar ingen roll att jag har så sjukt olika scheman från vecka till vecka.. det där med att måndagar känns jobbiga de finns kvar i alla fall, fast kanske inte lika mycket som när man gick gymnasiet men ändå.. lite ångest inför måndagarna får man alltid. Men idag var det som sagt en kort dag på jobbet för min del och det gick trotts förkylningen väldigt bra, kändes skönt att få vara ute större delen av tiden och få i sig massa friskluft. :) Efter jobbet så hade jag lite tid att fördriva innan bussen hem gick så det vart en runda på stan för att köpa halstabletter och nässpray så jag överlever resten av veckan. Och sen lyckades jag även hitta en ny vårjacka som jag letade efter i hela Eskilstuna förra veckan och idag var det egentligen inte tänkt att jag skulle leta men så gick jag in i några affärer och det slutade med att jag hittade en söt marinblå jacka på Lindex för 599 kr, så den fick följa med mig hem och kommer nog att bli perfekt att ha den närmsta tiden. :)
 
Nu så ska jag ta tag i den där tentan och försöka få så mycket som möjligt gjort innan jag om två timmar kilar upp till stallet för att spendera lite tid där med min favorittjej. :)

Vecka 17

Måndag:
# 8.30 - 12.30 Jobb
# Princess
 
Tisdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Inlämning hemtentan.
# Princess
 
Onsdag:
# 7.30 - 11.30 Jobb
# Princess
 
Torsdag:
# 7.30 - 11.30 Jobb
# Princess
 
Fredag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

Söndag kväll

Nyser och hostar om vart annat men har i alla fall ingen feber idag så det känns ändå helt okej om man jämför med igår så just nu klagar jag inte. Men jag undrar dock hur det ska gå imorgon med jobb och allt då jag trotts allt känner mig jäkligt sliten och seg fortfarande.. bara att kämpa på så blir det nog bra. Det är ju en kort dag som väntar i alla fall och sen får jag vila, eller ja skriva färdigt en tenta. Men de är ju bara ansträngande för huvudet så nästan som vila. ;) Så nu blir de sängen och så tar vi nya tag imorgon. :)

Warm bodies

Igår när jag låg i sängen med feber så passade jag på att de filmen Warm bodies. Riktigt söt film med både kärlek och lite humor men också en del allvar. För er som inte vet så handlar den alltså om en zombie vid namn R som träffar en mänsklig tjej och helt plötsligt så förändras allt...
Rekomenderar den starkt en regnig dag eller så då den var härlig att se. :)
 

Sjuk

Hostade mig igenom föregående natt och vaknade sen upp efter ytterst lite sömn med feber.. Kändes ju verkligen jättebra med tanke på att jag borde ha skrivit tenta idag. Men istället spenderade jag större delen av dagen i sängen och slötittade på lite serier och filmer.. Men nu ikväll efter ett supervarmt bad och lite alvedon så har jag känt mig lite bättre så jag hoppas på att jag nu kan få en hel natts sömn och vaknar upp pigg imorgon för då måste den där tentan verkligen skrivas.. feber eller inte så är det bara. Så nu blir de sängen för min del så hörs vi imorgon gott folk. :)
 

Förkyld

Jag som trodde jag hade klarat mig från småbarnsbacillerna.. men så var inte fallet alltså. Känns som jag har rakblad i halsen varje gång jag sväljer och att andas genom näsan är bara att glömma. Så nu blir det en helg med mycket sömn och vila och tentan får väl kanske skrivas från sängen. För nu gör jag allt för att det inte ska bli värre än så här. Hatar att man alltid åker på sånt här när man verkligen verkligen inte har tid. Men de är väl när kroppen är som mest stressad och sliten som man är mest mottaglig för sånna här hemskheter. Dock är jag tacksam för att det bara är en förkylning och inte magsjukan som även den går runt på jobbet nu. ;)
 
Så nu säger jag god natt och håller tummarna för att en massa sömn gör underverk! :)

Jobb igen

Så sitter jag här i personalrummet igen och har en lång dag framför mig. Ska stänga vilket känns lite trist en fredag.. men så är det ju helg sen så jag känner mig endå rätt positiv. Det finns bara en sak att klaga över och det är att min hals håller på att kasta in handduken eller något sånt.. Har inte tid att bli sjuk nu! Så nu kör vi en dag på jobbet och sen blir det en lugn helg med mestadels tentaskrivande.


Tror ni någon märker om jag tar med mig den söta tavlan hem? ;)

Många bollar i luften

Det här med att studera på heltid samtidigt som man i princip jobbar heltid är inte alltid helt lätt och då ska vi också ta med i beräkningarna att jag har en häst på heltid också. Så varje minut på dygnet är uppbokad av något just nu och jag kan inte direkt bara släppa allt någon gång. Som idag till exempel så gick jag upp klockan 7, fixade mig och åkte iväg till jobbet. Jobbade 9-17 och var sen inte hemma förns 18.10 eftersom att jag åker buss. När jag kom hem var det bara att kasta i sig maten och sen hoppa i stallkläderna och kila upp till stallet. Fixa det nödvändiga där innan hästarna går in klockan åtta.. vilket betyder att jag alltså inte hinner med att rida eller något sånt en sån här dag. Sen hem hoppa in i duschen och så plocka fram kläder till morgondagen.. och helt plötsligt är klockan 21 och jag har inte hunnit med att bara sitta ner och ta de lugnt någon gång idag. Jag startar datorn för att kolla igenom mailen och kika lite på tentorna som väntar och sen är klockan 22 och jag borde sova för att orka med nästa dag på jobbet.. så ja det finns inte så värst mycket tid över till vila i mitt liv just nu men jag kan inte klaga för jag har ju valt allt själv och jag tycker att allt är roligt. Men som sagt.. livet går i ett och att andas det får komma i andra hand för tillfället för just nu så trivs jag som fisken i vattnet när jag får göra allt det som jag tycker om. :)
 
 

Bra start på dagen!



Vårkänslor och underbara barn.. kan det bli något annat än en bra dag?! ;-)

En regnig tisdag

Idag var det dags för föreläsning igen, känns som det var hundra år sen jag var i skolan sist men egentligen så var det ju bara två veckor sen och jag har ju bara missat två föreläsningar på den tiden så så värst mycket efter är jag ju egentligen inte. Kändes dock lite trist att åka in för en föreläsning och sen bara känna att man inte lär sig något och inte får ut någonting alls av att vara där. Men man får väl hoppas att jag kanske har lite nytta av allt babbel sen när jag ska sätta igång med tentan. Och sen var det ju faktiskt bra att jag åkte in för annars hade det ju varken blivit lunch eller shopping med Caroline och det var ju super trevligt så jag är endå väldigt nöjd med dagen. :) Sen att jag varken hittade jacka eller sängkappa som jag skulle ha utan istället kom hem med lite annat smått är ju en annan femma.. Men roligt hade vi och det måste ju vara huvudsaken. ;)
 
Nu så är planen att krypa ner i min otroligt sköna säng och ladda upp inför en lång dag med jobb imorgon. Sov sött. :)

Vecka 16

Måndag:
# 7.30 - 16.30 Jobb
# 19.00 Vendelaträning 
# Princess
 
Tisdag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning + grupparbete.
# Princess
 
Onsdag:
# 9.00 - 17.30 Jobb
# Princess
 
Torsdag:
# 8.30 - 17.00 jobb
# Princess
 
Fredag:
# 9.00 - 18.00 Jobb
# Princess
 
Lördag:
# Plugga!!
# Princess
 
Söndag:
# Plugga!
# Princess

Tuff helg...

Är helt slut både psykiskt och fysiskt efter tre dagar med massa röjande och städande hos mormor. Mycket som ska gås igenom, kastas och flyttas och många minnen som dyker upp både glada som jobbiga.. Det värsta är saknaden efter morfar som blir starkare för varje ny sak som kommer fram, varje fotografi som legat i lådor och inte sett dagsljus på flera år.. Ja tufft är bara förnamnet. Så jag kan ju inte direkt säga att jag känner mig utvilad.. men nu laddar vi om inför en ny vecka med nya möjligheter. :) Sov sött!

Älskade Morfar! ♡

Den 11 Augusti 2006 förlorade jag min bästa vän och älskade morfar föralltid. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom och saknar honom. Och nu när huset som morfar byggde 1970 ska rensas ur och städas för att säljas då mormor inte längre orkar känns det jobbigare än någonsin. Allting påminner om morfar allt man tvingas slänga som var morfars.. det gör så fruktansvärt ont att jag i mellanåt inte vet vart jag ska ta vägen. Men jag vet att morfar hade varit stolt, jag vet att det här hade varit hans val också. Jag vet att han alltid finns med oss i våra hjärtan, så även om det känns som att vi kastar bort allt som är morfar så kommer han aldrig försvinna. Men det är tufft och tårarna är många.


Älskade Morfar! ♡

Magsjuka på jobbet...

Min dag sammanfattas nog bäst såhär.. Så nu tänker en väldigt sliten tjej krypa ner i sängen för att ladda batterierna inför en ny dag som förhoppningsvis INTE består av magsjuka för egen del... Så nu håller vi tummarna för att jag klarat mig undan de hemska bacillerna! Natti natti. :)

Onsdag

Så var det dags för ytterligare en lång dag på jobbet. Kliver in på avdelningen halv 9 men börjar inte förns nio så går vidare till personalrummet för att ta det lugnt en stund, men innan dess får jag veta att de blir max 8 barn idag på fyra personal. Känns helt okej alltså. :) Så möts jag av Elins fika i personalrummet och önskar lite att jag inte valt att äta lchf.. de ser verkligen sjukt gott ut! ;)




Vecka 15

Måndag:
# 7.30 - 16.15 Jobb
# 19.00 Måndagsträning Soten
# Princess
 
Tisdag:
# Princess
 
Onsdag:
# 9.00 - 17.30 Jobb
# Princess
 
Torsdag:
# 9.00 - 17.00 Jobb
# Princess
 
Fredag:
# Städa
# Princess
 
Lördag:
# Plugga
# Princess
 
Söndag:
# Plugga
# Princess

Vecka 14

Måndag:
# Princess
# Beställa kurslitteratur
# Städa
 
Tisdag:
# 9.15 - 16.00 Kursiintro PEA063.
# Princess
 
Onsdag:
# 9.00 - 18.00 Jobb
# Princess
 
Torsdag:
# 9.00 - 17.00 Jobb
# 19.00 Vendelaträning
# Princess
 
Fredag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning + grupparbete.
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

RSS 2.0