Femhundra!

Oj, tänk att jag på mindre än ett år har skrivit så mycket här.. detta blir alltså mitt femhundrade inlägg. :) Och de blir också mitt sista inlägg den här månaden. ;) För nu är jag så trött som man kan bli utan att somna sittandes.. så sängen nästa blir de för min del. :P

Men först så tänkte jag tacka alla fina läsare som har kikat in här och läst något av alla dessa texter.. glada som deppiga.. tack för att ni har visat stöd i både mot och medgångar. :) Och jag hoppas givetvis att ni stannar kvar.. för, för vem annars ska jag skriva de kommande femhundra inläggen? ;) 

Nu siktar vi mot tusen! :)
Men först ska jag krypa ner i min underbara säng och sova. ;)

Ha de bäst! :)

Hilda med i stallet!

Jag är riktigt imponerad av hur bra Hilda klarade situation efter situation när hon var med mig i stallet idag. Med tanke på att hon absolut inte är van att vistas bland hästar och i stallmiljö över huvudtaget, och att jag gav henne en del uppgifter som jag vet att många andra med samma brist på erfarenheter skulle totalvägra.. Ja riktigt imponerad är jag. :) Kanske det finns en liten hästtjej även i henne. ;)

Och jag älskar verkligen hur hon uttrycker sig när hon inte kommer på vad saker och ting heter.. Och de gånger hon frågat mig vilken häst hon ska bära ut. ;) Jag har nog aldrig skrattat så mycket tidigare. ;D

Tack för att du gjorde min dag vännen! :D <3

Dags att ge sig iväg igen

Ska alldeles strax göra mig i ordning och promenera upp till stallet. :) Känner mig grymt taggad då de är så fint väder ute, solen riktigt värmer. :D Och jag menar.. men kan ju inte låta bli att bli på bra humör då. ;)
Och att dessutom få se Hilda handskas med en häst.. ja den här dagen kan bara bli bättre. :P

Ha de bäst! :D

Nöjd för en gångs skull..

Idag har jag varit duktig! Jag har gjort allt det som jag hade planerat och faktiskt så har jag hunnit med lite annat också. :) Så ikväll tänker jag gå och lägga mig med gott samveta och nästan helt fri från skolångest. ;) Men bara nästan.. helt fri från det kommer jag inte vara förns jag springer ut genom dörrarna på Thomasgymnasiet den nionde juni. ;)

Imorgon väntar en sån där härligt kort måndag som bara består av en engelska lektion, sen är tanken att jag ska släpa med mig Hilda upp till stallet. Ska bli spännande att se hur de slutar. ;)

Ha de bäst! :)

Hejsan alla fina!

Jag har en känsla av att idag kommer bli en bra dag. :) Jag har mycket att göra men de känns inte helt omöjligt och dessutom så kan man ju inte låta bli att bli glad när solen skiner ute. ;)

För tillfället sitter jag och väntar på att min fina kusin och hans hund ska komma förbi, de är ju tur att man kan låna hans fina Fia nu när vi inte har Nisse kvar längre. :)

Senare så blir de en tur till stallet.. dock inte så länge idag då jag även har en del plugg att ta tag i.. :P 


Kusinen och Fia! :)


Härlig dag i stallet

Eftersom att de va så fint väder idag så bestämde jag mig ganska så snabbt för att åka upp till stallet. :) Var riktigt härligt att få komma bort från "verkligheten" ett par timmar. Och att jag dessutom tjänade lite pengar var ju inte helt fel. ;)

Eftersom Sylvia flyttade sina hästar i torsdags så har Princess fått gå själv de senaste dagarna, men idag fick hon äntligen lite sälskap igen. Nu går hon med pojkarna och är lyckligare än någonsin tidigare. ;) Vilket kanske inte är så konstigt då hon tidigare varit lägst rankad i flocken och nu har hon helt plötsligt blivit ett ledarsto. :)


Finaste Princess! <3


Lång dag i skolan..

Efter sju och en halv timme med samma lärare och bara yrk-kurser är man ganska så trött.. Och dessutom måste vi ha det kallaste och mest syrefattiga klassrummet på hela skolan.. Att de ska vara så svårt att fixa fungerande ventilation.
Så som ni säkert förstår så är man ganska så trött när man väl kommit hem. Då känns det skönt att veta att jag inte har något speciellt tills imorgon, utan kan istället börja fundera på vad som ska göras till nästa vecka.. och ja så kanske man borde ta tag i allt de där som man bara har lagt på hyllan den senaste tiden. ;)

så nu ska jag trottsa tröttheten en stund och fundera på hur jag ska lägga upp mitt tal i svenska nationella. ;)

Ha de bäst! :)

Det finns viktigare saker just nu

De går lång tid mellan blogginläggen nu för tiden.. ;) Men allting har sin förklaring, jag har helt enkelt valt att prioritera annat framför bloggen. Det är mycket i skolan just nu och helgerna vill jag spendera med härliga människor så jag har inte haft tid då heller. :P Risken är stor att de kommer bli såhär en tid fram över, men ge inte upp hoppet. För någon dag kommer jag tillbaka med full kraft igen och då ska här bloggas. ;)

Nu så ska jag bädda ner mig i sängen och prata med lite trevliga människor innan jag somnar. :)

Ha de bäst!

Efter en härlig helg väntar en tung vecka..

Jag stannade kvar hos Hilda ganska så länge.. faktum är att jag inte kom hem förns vit två tiden idag. ;) Så de vart två härligt flummiga kvällar hemma hos Hilda den här helgen. :)

Idag har jag hunnit med en hel del. När jag kom hem så var jag inte hemma många minuter innan jag kilade upp till stallet, jag och Hilda hade nämligen beslutat oss för att gå en promenad och då tyckte jag att min söta Princessa skulle få följa med också. :) Så en hel timme var vi ute i det härliga vädret och promenerade.

Nu så har jag precis tagit mig ut ur duschen och känner mig så där lagom taggad inför ytterligare en tung vecka i skolan.. börjar redan imorgon med en engelska muntlig bokpressentation.. ja lagom skoj ellerhur. ;) Skönt dock att jag nu för tiden bara har en lektion på måndagar. :)

Två stjärntecken?

Igår när jag var som tröttast, snubblade jag över den här artikeln på aftonbladets hemsida:http://www.aftonbladet.se/wendela/article8406104.ab

Och jag måste säga att jag förstår inte riktigt hur folk tänker när det försöker ändra om bland stjärntecknena.. jag är fullkomligt benägen att tro på att det kanske har blivit något fel eller att jorden faktiskt befinner sig på en annan position idag. Men från att tro att det är så och bara bestämma sig för att ändra på de tecken som folk alltid har trott sig haft.. ja de är ju bara sjukt!
Varför kan de inte bara få vara som det alltid har varit.. de har ju fungerat fram tills nu så varför ändra på det?

Men om de nu mot förmodan skulle bli en ändring.. innebär det då att jag som är född den 29 november har två stjärntecken? Kommer jag vara både Scorpion och Ormbärare? Eller ska jag välja ett av dem?

Jag som alltid har varit Skytt.. varför skulle jag ändra på det nu!?

God morgon

Vaknade för en stund sen och för en gångs skulle känner jag mig inte helt död. ;) Detta beror förmodligen på att när min kära vän somnade strax efter ett orkade jag inte sitta uppe så länge till så vi två så somnade även jag. :)
Ganska skönt att vi för en gångs skulle inte satt uppe hela natten. ;) Dock kommer de nog bli en ganska så seg dag för min del i alla fall, känner att jag förtjänar det efter en tung vecka i skolan. :P

Så det blir nog så att jag stannar kvar här hos Hilda ett tag till. :D

Fredag! :)

Den här dagen kommer tyvärr inte bli riktigt som jag hade hoppats.. Men jag tror att jag ska kunna göra något skoj av den i alla fall. :) Från början så skulle jag ha träffat en viss person när jag slutat, men på grund av tråkiga omständigheter så ställdes det in. Så istället blir det nog lunch på stan tillsammans med Linn och sen så ska jag hem till Hilda ikväll och kolla på film. :) Så helt förstörd är ju dagen inte ändå. ;)

Kort stubin.. eller?

När det gäller teknikens värld så har jag nog de sämsta tålamodet som en människa kan ha.. Och idag har jag en en gång lyckats bevisa detta för mina föräldrar..
Jag skulle gå in på telias hemsida för att byta abonnemang så att det blir billigare för mig att använda mobilen.. detta slutade med ett mindre vredesutbrott då hemsidan vägrade sammarbeta med mig. Sen tog jag telefonen och skulle ringa till deras kundtjänst istället och ja de gick inte heller så bra.. faktum är att det slutade med att jag kastade telefonen genom halva köket och sen gav upp.

Detta slutade precis som det alltid slutar när jag får dessa utbrott för att det inte går som jag vill.. mamma kommer till min räddning och löser allt på mindre än en halvtimme. ;)

Så trotts mina humörssvängningar är det nu fixat så från och med imorgon kan jag sms:a nästa hur mycket som helst helt gratis. ;)

Vill ha helg nu

Nu är provet avklarat, är dock inte helt nöjd med min prestation men jag tror jag har goda chanser att klara det. ;) Känns bra att ha det överstökat, men uppsattsen som ska skickas in klockan två går det värre med.. Tur för mig att jag har ett hål på tre timmar innan dess. Så min taktik är att sätta mig då och panikskriva färdigt. :P 

De känns ju inte direkt lättare när man vet hur mycket som ska göras när man har kommit hem heller.. även om jag skulle bli klar med EMU uppsattsen i tid så har jag fortfarande massor kvar att göra den här veckan. Så mer än någonsin längtar jag till helgen. Då slipper jag i alla fall sitta här flera timmar.. och så får jag träffa fina människor då. :)

När livet inte är en fest..

Nu för tiden känns det som att man är körd om man inte koncentrerar sig på skolan dygnet runt.. Visst jag tar snart studenten och det är mycket som ska göras innan dess, men jag förstår inte varför de måste lägga alla de tunga uppgifterna under de sista halvåret.. när det faktiskt finns en hel treårsperiod där man skulle kunna fördela alla uppgifter så man inte behöver jobba ihjäl sig på slutet. Eller så är de så dom har tänkt för att de ska kännas ännu bättre när vi väl har tagit studenten..
Ja vem vet..

Vad jag vet är i alla fall att jag har ett prov och en inlämningsuppgift tills imorgon så istället för att sitta här och klaga på dålig planering från skolans sida borde jag sitta och läsa som en tok om självkännedom, identitet och yrkeskunnande.. Visst låter det underbart spännande. ;)

Rest in peace!


Vila i frid finaste Nisse! <3

Blää för söndagar!

Söndag och söndagsångest.. precis som vanligt alltså. Jag måste verkligen skärpa mig nu har hur mycket som helst även den här veckan så det jag egentligen borde göra nu är att plugga men de går inte. Jag är så trött att jag lätt skulle kunna gå och lägga mig nu.. så ja de är inte så jäkla lätt att komma ihåg någonting av det man gör. Och att läsa ut engelskaboken känns helt hopplöst, de känns som om jag missar hälften av handlingen.. inte bra alltså. Men ska göra mitt bästa så får vi se hur långt jag hinner. ;)

Tjejmiddag hos Linn

Gårdagen vart inte riktigt som jag hade hoppats, men visst hade jag skoj. :) Dock så är jag helt slut idag då det för min del inte vart såvärst många timmars sömn. Men vad tusan, de är sånt man får ta. ;) 

Idag blir det massa engelska plugg och så måste jag ut i det här ruskvädret och upp till stallet också. Kanske inte de första jag hade velat göra en dag som denna, men ibland har man inget val. 


Inte den bästa bilden kanske, men såhär såg jag ut igår i alla fall. ;)


Från en tjejkväll till en annan!

För cirka en timme sen kom jag hem från Hilda efter en supertrevlig kväll, med massor av skratt och tjejsnack. :) Känner mig lite trött idag, men istället för att stanna hemma och sega så ska jag nu hoppa i festkläderna för att sen ta tåget till Nykvarn där vi ska fira Linn som fylde 20 förra helgen. :)

Så nu taggar jag för en kväll med finaste tjejerna! :D <3

:D

Det är nästan läskigt att jag kan vara så här glad när jag har så sjukt mycket att göra..

För mycket!

Det är verkligen för mycket i skolan just nu.. Jag har gått en dag och jag har redan panik över hur jag ska klara de två kommande veckorna. De är verkligen inte okej att lärarna kräver så här mycket precis i början av terminen.. Det krävs verkligen ett mirakel för att jag ska hinna med allt i tid. Visserligen så får jag skylla mig själv när det gäller en del, men har man varit skoltrött så har man. Allt jag kan göra nu är att plugga i massor och helst inte spendera tid på något annat.. men jag tror ni förstår lika väl som jag att detta inte kommer fungera. ;) 
Men jag ska försöka göra mitt bästa nu och få färdigt så mycket som möjligt. :)

Bara fem månader kvar..

Sista dagen på lovet och sorgligt nog har jag massor med plugg som måste göras. Så idag kör vi ytterligare en pluggdag..

Det är sånna här dagar som gör att man längtar till studenten extra mycket.. Man önskar att man var färdig med allt som har med plugg att göra. Men jag vet ju att jag gör det här av en anledning, jag har ett mål och dit ska jag komma! Det är bara det att allt känns så väldigt segt just nu. ;)

Grattis Linn!

Idag fyller min fina vän hela 20 år!


Grattis på födelsedagen finaste Linn! :) <3

Religionsplugg - Buddhismen

Jag har tre stycken arbeten i Religion som alla ska vara färdiga tills på tisdag.. Så ja då kanske ni förstår vad jag kommer göra de närmsta timmarna eller rättare sagt de närmsta dagarna. ;) Men jag har ju bara mig själv att skylla för att jag har dragit ut på det så länge.. Men nu så har jag plockat fram boken och papperna.. så nu kör vi! Buddhismen först. ;) Men när man väl sätter sig in i allt så är det faktiskt ganska så intressant och ja nästan roligt.. Men en fredag skulle jag gärna göra något annat istället. ;)

Hoppas att ni får en bättre fredagseftermiddag än mig. :)


En mindre.. men massor kvar..

Idag var alltså Linn här och vi har jobbat med vårat projektarbete. De känns bra att ha kommit en bit på vägen. :) Dock så känner jag mig fortfarande väldigt stressad med tanke på att jag inte ligger hel i fas vad gäller de andra ämnena. Men tanken är att jag de dagar som är kvar innan skolan börjar ska plugga massor.. Jag vill verkligen klara det här nu.. men jag känner att det har tagit allderles för lång tid innan jag fick tillbaka motivationen.. för som sagt jag ligger risigt till och med bara fem månader kvar till studenten så är det inte så gott om tid till att fixa allt heller. Men nu är jag beredd att göra vad som krävs.. nu jäklar ska jag kämpa! ;)

Men innan det blir massa plugg så ska jag krypa ner i sängen och vila upp mig. :) God natt på er.

En vecka till skolan börjar

Idag har varit en sån där dag då man gör lite av varje.. jag har plockat här hemma kollat på film och sen bara tagit det lugnt. ;) Jag tyckte att jag behövde en sån dag idag. :)

Imorgon blir de projektarbete med Linn som kommer hit. Vi har hamnat efter i våran planering så det är dags att ta tag i allt igen. Och så tänkte jag att jag skulle fixa lite rester jag har också. För nu är det ju trotts allt bara en vecka kvar av det här lovet och jag hade ju lovat mig själv att jag skulle fixa dem innan det är slut. :P

Nu så ska jag sätta mig och kolla vidare på filmen. :)

Bree Tanners andra liv

Författare: Stephenie Meyer

Stephenie Meyer har även skrivit: 
"Om jag kunde drömma"
"När jag hör din röst"
"Ljudet av ditt hjärta"
"Så länge vi båda andas"

"Genom dina ögon"

På baksidan av boken står det:
Jag stänger av hjärnan. Det var dags att jaga. Jag drog ett djupt andetag, sög in doften av blodet inuti människorna nedanför. De var inte de enda människorna i området, men de var närmast. Vem man skulle jag var den sortens beslut man måste fatta innan man kände lukten av sitt villebråd. Nu var det försent att välja.

Bree Tanner kan knappt minnas ett liv utan otäckt känsligt sinne, övermänskliga reflexer och oövervinnerlig styrka. Ett liv utan en obönhörlig törst efter blod... ett liv innan hon blev vampyr.
Allt Bree känner till är livet med de andra nyfödda. En hår och osäker tillvaro där varje ögonblick kan vara det sista. Men så möter hon Diego, en annan nyfödd som är lika nyfiken som Bree på deras mystiska skapare. Vem är hon och varför har hon egentligen skapat dem?

I en ny spännande bok fylld av fara, mysterium och romantik berättar Stephenie Meyer den ödesdigra berättelsen om den nyfödda armén, från det att de förbereder sig att anfalla Bella Swan och familjen Cullen ända till det förödande slutet.

Mina tankar:
Det är något med Stephenie Meyers sätt att skriva som får mig att fängslas på samma sätt i den här boken som när jag läste Twilightserien. Jag kan inte riktigt beskriva vad det är men på något sätt fastnar jag och kan inte sluta läsa förens boken är slut och även då önskar jag att det fans fler sidor, att boken var längre.
Denna sidoberättelse ur "Ljudet av ditt hjärta" gör så att man förstår hela handlingen bättre i även den. När man nu får se själva baktanken med den nyfödda armén och hur varja sekund är en kamp om överlevnad. Det blir inte samma fina kärleksfulla berättelse när man även får se baksidan. Men även denna innehåller en del den kärlek som jag tror att vi alla längtar efter i bland. Men här har vi faktiskt en bok som visar att inte ens i böckerna övervinner kärleken allt. Men trotts det inte så lyckliga slutet så är jag väldigt glad att jag tog mig tid att läsa den här boken för den var helt fantastik från början till slut! :)

 

 


Nionde grottan

Författare: Jean M Auel

Serien Earth's children består av: "Grottbjörnens folk", "Hästarnas dal", "Mammutjägarna", "Stäppvandringen", "Nionde grottan" (och "The land of the painted caves", som ges ut 2011-03-29)

På baksidan av boken står det:
Ayla och hennes älskade Jondalar når efter en strapatsrik vandring Jondalars hem i Zelandoniis Nionde Grotta - en stenåldersbosättning i den region vi idag känner som Dordogne i sydvästra Frankrike. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men är avvaktande mot den unga vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och tama hästar skrämmer.

Ayla har mycket att lära ut men hon har också mycket att lära av Zelandonii. Deras kläder, deras hantverk och deras sätt att leva väcker hennes nyfikenhet och hon gör allt för att anpassa sig till den främmande miljön.

Mötet med den andliga ledaren och spåkvinnan Zelandoni blir avgörande för Ayla. I henne har hon en själsfrände, med henne kan hon diskutera läkekonst och magi.

Ayla föder en dotter och hon blickar nu fram mot ett lugnt och tryggt familjeliv men hennes magiska gåvor gör att hon får en större roll att spela när det gäller Zelandoniis framtid.

Mina tankar:
Trotts det långa uppehållet som vart mitt i serien så var det inte alls svårt att sugas rakt in i denna fantastisk fårtsättning av Jean M. Auels romanserie om stenåldersflickan Ayla. Det jobbiga nu är att nästa och sista delen i serien inte kommer ut förens i slutet av mars. :( Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig så länge utan att få veta vad som händer med Ayla och Jondalar. Kanske jag får ta och läsa hela serien igen, trotts att jag läst dem en gång så är jag helt säker på att dem skulle vara precis lika bra som första gången. Ja jag är helt såld vad gäller de här böckerna. Och jag tycker absolut att det här är en bok som alla kan läsa. :)

 


Nytt år nya möjligheter!

Nyårsafton var helt fantastisk, jag umgicks med några härliga tjejer spelade spel och tog en härlig promenad vid tolvslaget! Bättre kan de knappast bli! :)

Nu så är det nya året här, eller ja de har ju faktiskt varit det ett par dagar redan bara det att jag varit för trött för att skriva något på senaste tiden. ;) Men nu så är jag tillbaka mer taggad än någonsin. Jag har några nyårslöften som jag med en massa vilja den här gången ska lyckas hålla. ;)
Bland annat så är ett av mina löften att ta tag i skolan och klara gymnasiet med hyffsade betyg. Att ta tag i det där med körkort är ju också en punkt på listan. Sen så har jag bestämt mig för att dra ner på sockret, det är dags att göra sig av med ett antal kilon. Så nu taggar jag inför ett nytt och sundare år. Och med er hjälp så kanske detta kan gå hela vägen. :)

Så nu ser vi frammåt, mot ett toppen år! :)

RSS 2.0