Bakning



Key lime pie



Chokladpaj

De här är vad jag har hållt på med hela eftermiddagen. Kunde inte välja en så fick bli en av varje istället. Bilder på hur mina blev och recept får ni imorgon när jag har garnerat dom.. ;)

Inställd föreläsning

Den här dagen vart ju inte riktigt som planerat. Jag gick upp vid 7 gjorde mig iordning, trottsade snön och cyklade till bussen. När jag precis hade klivit på så ser jag på facebook att våran lärare är sjuk och föreläsningen inställd.. Så jag hoppade av på andra sidan Stallarholmen och gick en lite morgonpromenad med Edvina och sedan upp till mormor igen för att hämta cykeln. Så ja det vart en kort dag idag kan man säga, och jag ångrar lite att jag inte stannade i sängen istället som jag så gärna vill när klockan ringde imorse. Men ja jag fick ju den där promenaden avklarad i halv snöstorm i alla fall och det var väl bra. ;)
Just nu så sitter jag hemma och är hundvakt till söta Leo, tur att man i alla fall fick lite sällskap här hemma. :) Om en stund ska jag väl åka med mamma och handla inför helgen när släckten kommer och sånt. Sitter därför och kikar på lite efterrätter som man kan göra.. tror jag har bestämt mig för två.. En vanlig chokladpaj och en Key lime pie. Känns som att det kan bli bra. Tänkte även att jag skulle lägga upp recepten här sen under dom närmsta dagarna när jag har tid. :)
 
Nu ska jag nog ta fram böckerna och plugga lite.. någon nytta måste man väl göra trotts allt idag. ;)

Tjugo




Nu så är det alltså min tur att byta ut den där ettan mot en tvåa. Känns märkligt men samtidigt så himla härligt att nu äntligen bli 20! :D

Equiterapeuten

Som jag sa igår så skulle ju Equiterapeuten Sverker komma ut och titta på ett gäng hästar i stallet och så även min Princess. Hon har ju varit konstig i bogarna när jag har ridit henne, eller ja så trodde vi. Men så visade det sig att det satt uppe i korsryggen och att det troligtvis är detta som har gjort att hon belastar bogarna konstigt eller ja den ena är mycket starkare än den andra eller hur jag nu ska förklara det. I alla fall så var bogarna prima så där behövdes det inte göras någonting så bara några nålar uppe på korsryggen och sen lite massage och så nu två dagars vila på det. Men eftersom hon måste vill till måndag på grund av hostan så blir det ju då lite längre för henne. Men sen kör vi igång i skritt och trappar upp efter hand och så hoppas vi på en lite mjukare tjej fram över. :) Så ja än så länge känns det som 400 välspenderade kronor. :)
 

Sista dagen som tonåring

Sitter nu på stationen i Strängnäs och väntar på att bussen hem till Stallarholmen ska gå. Har precis varit i skolan och suttit på en väldigt seg föreläsning. Dagens tema var barnböcker och hur man kan analysera dom på olika sätt.. Dagens smarta kommentar från en i klassen var "pekbok = hård och tuggvänlig". Ja så seriösa föreläsningar har vi på högskolan ibland. ;) Nu ska jag i alla fall hem och spendera mina sista timmar som tonåring med att plugga och sen mysa lite med min lilla sjukling i stallet. Hoppas nu bara att detta slask som faller just nu ger sig till kvällen för det är verkligen inte min grej de här..

Höstrusk

Varit upp i stallet en sväng på morgonen. Så skönt att börja dagarna där, men idag kändes det dock mest som en pina.. Regn och blåst så man vart precis nerkyld. Nu är jag hemma en stund, ska fixa lite lunch och sen är det bara att hoppa i stallkläderna för att kila upp igen och se vad Sverker har att säga om tjejen. :) Hoppas på att de är något positivt. Återkommer senare med hur det gick. :)

Min lilla sjukling

Min lilla tjej har inte riktigt varit sig själv på senaste tiden. Hon har hostat en hel del och för ett tag sen så var ju veterinären ute och så fick hon slemlösande mot hostan och så vart det bättre igen. Men så har det kommit tillbaka igen och nästan blivit värre. Så idag var Veterinäs Göran Ström ute och kollade på henne igen och det visade sig som vi trodde att de var luftrören det var fel på så nu kör vi en kur till med slemlösande och så någon annan medicin som jag för tillfället inte minns vad den heter och så blir det en veckas vila. Så hoppas vi på att det blir bättre nu efter det här. Dessutom har jag engagerat mig så mycket att jag till och med börjat blötlägga hennes hö för att minska ner på hostrisken ännu mera. Så ja nu håller vi tummarna på att det ger sig.
 
Imorgon kommer ju dessutom Equiterapeut Sverker Andersson ut för att kolla igenom ett gäng hästar i stallet och så även Princess. (för er uppmärksamma som sett att jag strykit bokseminariet jag skulle på imorgon egentligen så kan jag säga att det beror på detta då det var den enda dagen som funkade för alla andra så fick jag helt enkelt anpassa mig.) Så jag hoppas att han kan göra något åt problemet som hon har i bogarna med att det är något som tar emot i vissa övningar vi gör och när hon ska gå på böjt spår. Så ja vi hoppas ju nu att detta ska bli bättre efter att Sverker varit ute imorgon och så fort luftrören är bättre så kan vi ju även jobba vidare med våra lösgörande övningar för att få det ännu bättre. Men först så låter vi Sverker ta en titt på detta och så ser vi vad han kan göra åt saken. :)
 
Liten linslus för någon månad sen ;)

Pluggmåndag

Tanken var att jag egentligen skulle gå upp vid åtta idag för att sedan sätta igång och plugga ganska så tidigt. Men när klockan ringde så var sängen så skön att jag bestämde mig för att lite sovmorgon kunde ju inte skada. Så vid halv tio kom jag upp istället och har nu precis laddat upp inför allt plugg med lite kaffe, nötter och så det senaste avsnittet av Once upon a time. :) Så nu är det alltså dags att ta fram böckerna och sätta igång med lite läsning ett par timmar. Så nu kör vi!

Vecka 48

Måndag:
# Pluggdag!
# Veterinären till Princess
# Princess
 
Tisdag:
# 12.30 Equiterapeut Sverker Andersson till Princess
# Pluggdag!
# Princess
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Språk föreläsning.
# Princess
 
Torsdag:
20 år!! :)
# 9.15 - 12.00 Föreläsning taluppfattning.
# Princess
 
Fredag:
# Fixa inför helgen.
# Princess
 
Lördag:
# Fira mig! :)
# Princess
 
Söndag:
# Princess
# Skicka in INL1.
 

Så mycket bättre - Darin

Efter fem avsnitt av Så mycket bättre är jag fortfarande imponerad över hur Darin fortsätter att imponera med sina tolkninga av de andra artisternas låtar. Dom går om och om igen här hemma och på dom långa bussresorna till och från skolan. Så himla bra! :)
 
Favoriten är fortfarande En apa som liknar dig. Man blir så himla peppad av att lyssna på den! :)

Ge barn kärlek


Kusinbarnen

Så trött man kan bli av att vara barnvakt till två små söta kusinbarn ett dygn. Det har verkligen varit fullt ös hela tiden förutom under natten när dom sov som små ljus. Jag trodde jag skulle få vara vaken halva natten när femåriga Isabelle bestämde att hon minsan skulle sova i mitt rum, men så fel jag hade. Hon sov 10 timmar utan minsta ljud. Men efter all fart igår så förstår jag verkligen att hon va trött. ;) Vi har kollat på film, eller ja filmerna var på i bakgrunden när vi busade.. att bli jagad och kittlad de är roligt det och den lilla hästen (Frasse) han var höjdpunkten. Så tyckte även lilla William. Så ja nu är jag trött i både huvudet och kroppen efter allt bus och den höga ljudnivån. Men samtidigt så känns det supertråkigt att dom inte kunde stanna längre. Förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge får vi träffa dom igen. :)
 
Nu så ska jag strax krypa ner i sängen.. blir en tidig lördag för min del då jag har en hel hög med plugg att ta tag i imorgon. Men vad gör man inte för att få chansen att busa lite extra med kusinbarnen under ett par dagar. :)

Stallet med Isa & Wille








sometimes


Förbereda inför bokseminarium

Föreläsning, plugg, stallet, duscha, lite mera plugg och nu är jag verkligen helt slut. Att inte sova ordentligt tar verkligen ut sin rätt till slut.. Jag skulle egentligen behöva läsa den sista delen till min bokseminarieuppgift och skriva en liten sammanfattning om den men för tillfället så känns allt bara som en enda gröt i huvudet och jag kan inte riktigt få någon ordning på allt. Så jag överväger faktiskt att krypa ner i sängen väldigt snart och försöka ta igen lite förlorad sömn så att jag kanske är något piggare imorgon när jag ska ta mig igenom en föreläsning och sen träffa Hilda på kvällen. :) Men lite till ska jag försöka göra på den här uppgiften innan jag ger upp.. vill ju inte ha allt kvar att göra på torsdag när jag kommer hem och så vet jag ju att det skulle kännas ruskigt skönt att kunna pricka av i alla fall en sak på den långa listan med uppgifter och böcker som vi ska ta oss igenom under dom här kurserna. Men ibland måste man ju erkänna för sig själv att man inte är mer än en människa och alltså inte kan leva på kaffe och luft hur länge som helst. ;)

finding true love


På väg hem

Nu på väg hem efter en förmiddagsföreläsning.. Är galet trött efter en natt med dålig sömn och att då sitta en hel förmiddag och sortera former och färger känns jäkligt onödigt.. Jag hade nog fått ut mer av att stanna hemma i sängen och sen läst någon av alla dessa böcker vi ska ta oss igenom. Men nu är jag ju i alla fall på väg hem så ska väl inte klaga mera nu.. ;)



En helt vanlig dag på förskollärarprogrammet...

När livet är som mest orättvist

Ibland händer det saker i ens liv som får en att tänka efter och verkligen uppskatta det man har. Det kan vara en tragisk olycka som inträffar någon man känner, någon som går bort för tidigt och någon som tar beslutet att bara lämna detta liv. När sådanna hemska saker händer i ens närhet så börjar man fundera över vad man verkligen värderar här i livet. Jag kan säga att jag på väldigt kort tid fått uppleva allt detta och en del av det flera gånger till och med. Och allt detta tragiska har verkligen fått mig att inse hur lyckligt lottad jag är som har min familj, mina vänner, hästarna, att jag faktiskt är en frisk människa och så himla mycket mer. Jag är dålig på att berätta för folk i min närhet hur mycket dom egentligen betyder för mig och att utan dom så vore jag inte den personen jag är idag, utan dom så skulle jag inte kunna sitta här nu och skriva att jag älskar mitt liv för det det är. Visst har även jag saker som jag är missnöjd med och skulle vilja ändra på, som det här med min vikt och därav mitt utseende. Men trotts det faktum att det är något som jag vill ändra på så är det inte något som jag låter dra ner det jag redan har och är glad för. Jag vet att jag om några år kommer kunna se tillbaka på den här tiden och minnas den som något bra även fast att jag inte är helt nöjd med just den biten.. och som jag sa tidigare så kan jag uppskatta det faktum att jag är en frisk människa som kämpar mot mina drömmar och mål i livet. :)
 
Så med detta vill jag säga att mina tankar går till alla er som drabbats och era anhöriga, håll ihop så klarar ni även dom jobbigaste stunderna. <3 Till mina egna nära och kära vill jag säga att ni är underbara och jag älskar er! <3

who cares


19 November 2012

Vart en lagom lång sovmorgon idag och sen en eftermiddagsföreläsning som enligt mig var extremt tråkig.. Jag förstår inte riktigt hur det är möjligt för en människa att prata i exakt samma tonläga i tre timmar. Men de är säkert bra för rösten och allt det där som hon babblade om. Efter föreläsningen som kändes som årslång så åkte jag hem för att få i mig lite mat och sen väntade en häslig måndagsträning med ett lagom stort gäng. :) Måste säga att jag verkligen var supernöjd med Princess insatts idag, trotts blåst och spöken så höll hon sig lugn hela tiden och så gjorde vi något av det roligaste hon vet.. travbommar.. knasig tjej de där men hon blir så jäkla taggad när hon får lyfta på benen lite, ja ännu värre blir det när vi ska hoppa. Vilket hon älskar och jag inte så därför blir det inte så mycket av det och när det blir av så är det utan mig på ryggen. ;) Men kvällen avslutades i alla fall på bästa sätt med min tjej och hon var som sagt helt underbar att rida idag. :)
 
Gammal bild på skrutten.. 3-4 år sen om jag inte minns helt fel. :)

Vecka 47

Måndag:
# 13.15 - 16.00 Svenska seminarium
# 19.00 Måndagsträning?
# Princess
 
Tisdag:
# 9.15 - 12.00 Rumsuppfattning, geometri
# Princess
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Svenska föreläsning
# Myskväll hos Hilda! :)
 
Torsdag:
# 13.15 - 16.00 Barns matematiska utveckling.
# Princess
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Bokseminarium
# Barnvakt till Isa & Wille!
# Princess
 
Lördag:
# Barnvakt till Isa & Wille!
# Princess
 
Söndag:
# Princess
 

Passenger - Let her go

Hörde den här precis för första gången och nu kan jag inte sluta lyssna på den. Så underbart fin! :)
 
Well you only need the light when it’s burning low
Only miss the sun when it’s starts to snow
Only know your lover when you let her go
Only know you’ve been high when you’re feeling low
Only hate the road when you’re missin’ home
Only know your lover when you’ve let her go

 

Stina



Nya hästen Stina som kom till oss på Karlby Gård idag. Riktigt fin liten tjej är hon. :)

Laddar batterierna med mys!

Myskväll med kladdkaka, Så mycket bättre och nu film. De kan ju knappast bli bättre än så. :) Laddar upp med detta inför allt plugg som väntar imorgon och så har jag en skitgris till häst som jag måste ta hand om också.. Men allt de får vänta.. för nu är de film som gäller och sen sova. :)
Sov sött alla glada! :)

Lördag

Började dagen med en inte helt planerad med riktigt lång sovmorgon. Välbehövlig dessutom. :) Nu ska jag se lite Game of Thrones och sen blir det nog en sväng upp till stallet. Kanske att de får bli lite plugg sen också.. om jag orkar. Man kan ju inte vara duktig hela tiden. ;) Och ikväll blir det att bara ta de lugnt med familjen. :)




What's the reason


Game of Thrones

Detta är vad jag har ägnat min dag åt. Vart för några dagar sedan tipsad om att se serien så jag började från början och är nu helt fast.. Spänning, dramatik och så lite skratt i mellanåt gör att man blir hellt förtrollad av handlingen och vill bara se mer. Jag förstår verkligen varför flera av minna vänner gillar den. Så har ni tråkigt en regnig dag eller så så rekommenderar jag er att se den. (kanske inte för de allra mest kräsmagade dock) :)


En vanlig skoldag...

på förskollärarprogrammet...



Start where you are


Vecka 46

Måndag:
# 13.15 - 16.00 Svenska föreläsning
# 19.00 Måndagsträning?
# Princess
 
Tisdag:
# 9.15 - 16.00 Matematik intro.
# Princess
 
Onsdag:
# Princess
# Städa rummet!
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Matematik historik
# Princess
 
Fredag:
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess
 

Ridlektion 7

Så idag var det alltså dags för ridlektion nummer 7. Det var en hel månad sen jag red lektion sist då jag har varit tvungen att prioritera skolan och dessutom hade en kraslig häst ett tag också. Men nu så kände jag att de var dags igen. Och bra gick det också, fick mycket positiva kommentarer om att min hålning och hand blivit bättre och att de märktes på Princess att jag har jobbat henne en del lösgörande. Sånt är ju alltid roligt att höra, när någon annan kan se rasultat av arbetet man har lagt ner på det. :) Idag jobbade vi åter igen med lösgörande övningar då Princess som jag sagt tidigare är väldigt stel. Jag vet inte om jag har sagt förut dock att problemet ligger i ena bogen och att vi tror att de kommer från när hon gick omkull i hagen vintern för två år sedan, på grund av detta har det blivit så att hon är starkare i ena och den går alltså framför. Man märker inte så mycket av detta när man är ute och busar i skogen och sånt men däremot när man går in på banan och ska jobba henne ordentligt för då tar de emot och det tar ett bra tag innan man lyckas få henne mjukare. Men det vi försöker göra nu är att bygga upp musklerna i den andra bogen så att hon blir mer rak i kroppen och på så sätt mjukare. Men vi får se hur det går, kanske behöver vi lite hjälp av någon som kan masera och sätta nålar för att få bort detta helt.. men som sagt så prövar vi med detta först nu och så får vi se vart det hela leder sen. :) 
Så av den anledningen blir det mycket lösgörande genom volter, framdelsvändningar och att ställa åt de olika hållen samt att jobba henne i olika tempon. Samtidigt som vi gör detta så får vi ju även in mer lydnad och där är ju målet att för hoppningsvis kunna rida ut själva i framtiden utan att hon får panik och blir okontaktbar. Men dit har vi en lång väg att gå så vi kämpar på så gott vi kan och gör det här för att ha roligt och utvecklas tillsammans. :)
 
Bild från i somras när tjejen fick stå inne och vila en stund. :)

Ridlektion 6

Så nu att jag hade missat att skriva om ridlektionen som jag hade sist.. vilket också var ett tag sen 2 Oktober för att vara exakt. Så därför tänkte jag börja att skriva lite kort om den innan jag tar dagens. Den förra lektionen var hon väldigt stel och vi jobbade därför mest med att lösgöra henne genom att göra massa volter och tempoväxlingar. Och vilket humör hon hade också.. riktigt grinig så det var inte helt lätt att få henne att lyssna hela tiden.. Men så är hon ju ett sto också. ;)

...


Dags för ridlektion

Vart en lagom lång sovmorgon även idag, och nu har jag spenderat några timmar med härlig musik och kollat igenom lite bloggar. :) Om några minuter ska jag hoppa i stallkläderna och åka upp till stallet för en ridlektion, de va ett tag sen nu som jag hade tid med det så ska bli skoj att få lära sig något nytt igen. :) Hoppas bara att de inte tänker regna allt för mycket och så klart att min tjej är på bra humör idag för annars blir de bara grinigt och bråkigt. ;) Återkommer senare med vad vi fick göra idag. :)
 

Huvudvärk och söt tjej

Började dagen med lång sovmorgon för att sedan vakna upp med huvudvärk.. Härlig start på dagen. Men efter två alvedon, lite kaffe och soffhäng så kände jag mig tillräckligt pigg för att åka upp till stallet och fixa dagens syslor och även slänga på min söta tjej de nya täcket som kom igår.


Sötaste tjejen i nya täcket. :)

Vad är meningen?


Lugn fredag

En promenad vart det till slut. Fick sms om att mitt paket från hööks hade kommit precis innan jag skulle gå så jag tog svängen ner förbi ica och hämtade ut det när jag ändå var ute. :) Hoppas nu bara att de fina blåa täcket som jag köpt till min lilla gris får vara rent och helt ett tag fram över, annars blir de inte skoj att heta Princess kan jag tala om. ;) Bilder på hur det ser ut på kommer kanske upp imorgon om ni har tur, eller ja de beror ju lite på väder och sånt också såklart. :) Nu så tänker jag bara göra ingenting resten av kvällen.. eller jo först ska jag skära upp lite gurka och göra en inte allt för onyttig dipp till och sen ska jag göra ingenting. :)
 
Ha en bra kväll gott folk! :)

Laddar för promenad

Känner mig så jäkla seg idag och jag vet egentligen inte varför. Men ibland så får man ta sig i kragen i alla fall och bara göra det man måste. Så därför släpade ju mig upp ur sängen och åkte upp till stallet imorse och fixade med det som behövdes där. Nu har jag varit hemma ett tag och kollat på serier och bara tagit det lugnt men de känns som att det skulle behövas en promenad så kanske jag piggnar till. Så nu sitter jag här och laddar för att ge mig ut i kylan även fast jag egentligen inte har så stor lust till det. Och jag vet ju att det kommer kännas bra efter så det kommer ju vara värt det i alla fall. :)

Never give up...


Var glad för det du har!

Vilken dag det har varit.. från noll till hundra för att sedan åtargå till noll igen. Känslomässig berg och dal bana med andra ord. Jag vet inte riktigt om jag ska vara arg, glad, ledsen eller bara förvirrad. Men jag försöker se det positiva och jag försöker vara glad, eller nej försöker är fel ord.. för jag är glad. Jag är glad för det jag har! Är det inte märkligt det där att när livet går åt helvette för någon annan så får det en att tänka efter och på något skumt sätt så blir man glad för allt det som man själv har att vara glad och lycklig över.
 
Så igår fick jag mig en tankeställare när jag läste "Egoboost!" och idag så fick jag mig en till när fina Chessy fick lämna oss. Visst hon var inte min och jag ska inte säga att hon var min favorit heller.. men när man står i ett så pass litet stall som vi gör så är alla en del av familjen och man blir lite ledsen när någon tas ifrån den. Men samtidigt så sitter jag här nu och känner mig extra glad för det jag har, familj som alltid ställer upp, underbara vänner som förgyller mina dagar även när dom är som gråast och just idag är jag gladast av allt för att jag har min älskade Princess kvar. Det är dagar som denna som man stannar upp och tar vara på det som är viktigt, för man ser så starkt att livet är kort (för kort för på tok för många) och man måste försöka ta vara på det som betyder något innan det är för sent.
 

Ben Howard - Old Pine

Fantastisk kille och fantastisk låt! Vad mer finns det att säga?! :)


Vila i frid Midnight Chess!

 
Världen är så orättvis ibland.. Vila i frid Chessy! <3

Att våga


Egoboost!

Som dom flesta av er redan vet så har jag länge läst Isabella Löwengrips (blondinbellas) blogg och för ett år sen ungefär så fick jag hennes första bok "Egoboost!", men så har jag aldrig tagit mig tid och läst den. Jag har alltid sagt att ja men jag gör det senare och så har det inte blivit av. Men så idag tänkte jag att det var dags och det slutade med att jag sträckläst den från pärm till pärm på en eftermiddag/kväll. Och jag kan säga i efterhand att jag ångrar att jag inte har läst den tidigare för jösses vilken egoboost man fick. Bara efter att ha läst boken ser jag på mig själv och på mitt liv med helt andra ögon.. där jag tidigare bara såg motstånd och svårigheter ser jag nu utmaningar och möjligheter. Det är helt fantastiskt vad en ung tjejs ord egentligen kan påverka, bara genom att ta upp det självklara som vi egentligen vet att många unga tjejer går igenom och kämpar med. Som Isabella själv har skrivit så är igenkänningsfaktorn väldigt viktig för oss tjejer, det är det som gör att vi kan sitta i timtals och kolla på serier och filmer om kärlek och intriger och det är precis det som gör att man när man börjat läsa hennes bok verkligen fastnar. Och detta på ett positivt sätt. Jag kan helt ärligt säga att det var länge sen jag kände mig så här positiv till mitt liv som jag faktiskt gör nu tack vara den här fantastiska boken. Därför skulle jag vilja rekommendera den till alla  tjejer där ute som inte läst den än, ta chansen och gör det om du får möjligheten för jag kan lova att ni inte kommer ångra er sen!
 

Högskolestudier

Det här med att plugga på högskola, visst är det roligt ibland. Det är ju trotts allt bara jag som har gjort valet att göra det. Men sen så kommer dom där stunderna när man ska skriva en tenta och har fulltändigt idétorka eller så ska man beställa kurslitteratur till nästa kurs. Eller när lärarna efter att man har betalat svindyr litteratur säger "nej men den här behöver vi egentligen inte".. Dessa stunder så fullkomligt suger det att plugga på högskola, och det tänker jag inte sticka under stolen med.
 
Som idag tillexempel så har jag bestället kurslitteratur för dom två kurserna som vi börjar nästa vecka.. och av två anledningar hatar jag att dom nu gjort så att vi läser kurserna parallellt även fast dom sa när vi började för ett år sedan att vi inte skulle ha så. Anledning nummer ett är att det blir så mycket stressigare, för även om vi läser kurserna på halvfart och egentligen har lika mycket tid så är det fortfarande så att när kursen börjar så är det meningen att vi under dom första veckorna ska läsa all litteratur.. för två kurser villket då blir dubbelt så mycket att göra som om man läste en kurs i taget. Dessutom så blir det bara rörigt när man ska försöka hålla isär kurserna när man läser flera böcker samtidigt. Anledning nummer två är att all litteratur för dessa två kurser ska köpas på en gång.. Vilket innebär att istället för två olika fakturor två olika månader blir det en på en extremt hög summa.. Om vi ska ta den här gången som exempel.. för två kurser blev det 12 (!!!) böcker som gick på 2985 kr och så får jag studiebidraget varje månad som ligger på 2796 kr när man pluggar heltid och inte jobbar. Detta mina vänner är sjukligt och gör mig så arg! Att jag sen dessutom har en bit att åka till skolan och får betala runt 1000 lappen för det varje månad också.. Hur tänker det svenska samhället egentligen kring detta?? Visst jag har valt själv att inte ta studielån och jag har valt det jobbet jag har som innebär att jag i perioder inte får jobba så mycket. Men trotts detta kan man ju tycka att det svenska samhället borde vara med positiva till folk som vidareutbildar sig och då inte ruinera dom på kuppen!
 
Ja det kan hända att jag är lite extra bitter just nu när jag precis beställt min litteratur.. Men det betyder inte att jag inte menar det jag säger för det gör jag verkligen. Det borde faktiskt inte vara så här när man väljer att vidareutbilda sig.. Jag kan förstå att man måste betala för sig när man studerar men att kurslitteraturen ska gå på så sjukt mycket mer än vanliga romaner det är inte logiskt någonstans det är bara sjukt!

Vad som är viktigt


Citat

Det finns många tänkvärda, söta, roliga, korta, långa, kärleksfulla och söta citat. Dem dyker upp överallt och ingenstans. Därför så tänkte jag att jag skulle skapa en egen liten kategori för det här på bloggen så att jag kan dela med mig av sånna som jag tycker är värda att sprida vidare, det kan vara sånna som jag snubblar över på nätet eller sånna som jag kanske får höra själv i min vardag. Målet är i alla fall att försöka lägga upp i alla fall ett varje dag.. men jag vågar inte lova något. ;) Men håll utkik så dyker de nog upp några här i framtiden. :)

Chokladfondue

Jag har länge sagt att jag vill ha en sån här liten bordsgrej som man kan smälta choklad i. Så när mamma och jag var på Willys idag så hittade vi detta...


Köp fem marabou Premium och få...


en liten fonduechokladgrej. ;) Så för 75kr fick jag med mig detta hem. :)

6 November 2012

Helt glömt bort bloggen idag.. men så har jag haft fullt upp så det är kanske inte så konstigt. ;)
Började min dag med en härlig sovmorgon fram till tiotiden. Gick sen upp och skrev ut mina vänners tentor som jag hade lovat och fixade mig för att ta bussen in till Strängnäs där jag skulle möta upp mamma vid ett. Sen åkte vi vidare mot Eskilstuna där hon skulle till Mälarsjukhuset för någon rutinkoll och jag skulle lämna in mina tentor och även mina vänners. Vart en kylig med skön promenad på 40 min för mig fram och tillbaka. Man går promenader aldelles för sällan alltså, vilket är synd då det verkligen skulle behövas. Något att tänka på i framtiden. :) När vi var färdiga i Eskilstuna så åkte vi tillbaka mot Strängnäs där vi passade på att handla mat och sånt. Jag hittade även en liten söt grej som jag tänkte visa upp senare. ;) 
När jag väl kom hem sen så vart det matlagning och sen stallet där jag hittade en mycket smuttsig häst som nu är duschad och förhoppningsvis så håller hon sig ren nu ett tag också. Det tvivlar jag på men hoppas kan man ju alltid. ;) Nu blir det lite musik och sen får det nog bli en tidig kväll i säng, tröttare än tröttast efter allt tentaskrivande den senaste tiden.

Got it??


Alicia Keys - Girl on fire

Tentan är färdig och det känns så himla skönt att jag nu får ha nästan en vecka som är helt pluggfri. Jag har dock lite skolrellaterat som måste fixas, men ingen läsning och inget skrivande och det är en lättnad alltså. :)
Tänkte bjuda på en låt som har spelats mycket när jag har skrivit den här tentan, så härlig! :)
 

Slutspurten

De vart mycket plugg igår och därför dålig uppdatering här, men är nu i princip färdig med tentan efter en massa slit i natt. Ska bara läsa igenom och ändra det sista samt infoga lite flera källor men sen så får den duga tycker jag. Så när jag är klar lovar jag mer och roligare uppdateringar, men de dröjer nog i alla fall ett par timmar. Så nu ska jag dricka upp det sista av kaffet och sen så kör vi ett sista ryck med den här jobbiga tentan nu då. ;)

Vecka 45

Måndag:
# Fixa det sista på estetiktentan.
# Städa rummet
# Beställa kurslitteratur
# Skriva ut scheman för nya kurserna.
# Princess
 
Tisdag:
# Med mamma till Eskilstuna
# Lämna in tentorna!
# Betala räkningar!!
# Princess
 
Onsdag:
# 15.00 Sista inlämningsdagen för Ten1 & Inl1.
# Princess
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Samverkansövningar utomhus.
# Princess
 
Fredag:
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

One Direction - What makes you beautiful

 Eftersom att jag har en syster som är besatt av dessa grabbar kan man ju säga att jag hört en del låtar X antal gånger.. Detta är en av dem. Och jag måste nog ändå erkänna att de är helt okej att lyssna på till en viss mängd. Denna funkar tex ganska så bra att lyssna på när man pluggar. ;)
 

Nu kör vi kaffe och tentaskrivande!


Darin - En apa som liknar dig

Jag har aldrig gillat Darin tidigare men efter två avsnitt av Så mycket bättre och framför allt efter att han idag gjorde Olles låt "En apa som liknar dig". Den liksom fastnar och jag är övertygad om att de här är en av låtarna från årets säsong som jag kommer lyssna mycket på. Så himla underbar! :)
 

En tenta klar, en kvar...

Vart precis färdig med Natur och teknik tentan som ska in på onsdag, känns riktigt skönt om jag ska vara ärlig. :) Nu har jag bara en sak kvar att gör av den långa listan jag la upp här för ett tag sen över dom två kurserna som vi läser just nu och det är Estetiktentan som jag har börjat på en har ganska så mycket kvar att skriva på. Men nu börjar man ändå kunna se ljuset i slutet av tunneln. Kanske går det trotts allt att bli färdig med allt i tid. Och så hoppas jag ju givetvis att jag blir godkänd också. ;) Känns lite märkligt dock jag som alltid brukar göra allting i sista minuten och så har jag redan kommit en bit på vägen och det är fyra dagar kvar tills dom ska in. Målet är att bli klar även med estetiken nu under helgen och förhoppningsvis redan idag, de känns inte riktigt som jag men de är en förändring jag skulle kunna stå ut med. Kanske har jag inte så himlans dålig självdiciplin trotts allt? ;)
 
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och köra på en stund med Estetiken och sen blir de en sväng upp till stallet. :)

Dag 20 - Tio saker jag vill göra innan jag dör

# Hitta kärleken!
# Skaffa barn
# Köpa en egen häst
# Resa till Italien
# Köpa hus
# Ta examen och börja jobba
# Skriva en bok
# Ta körkort
# Nå min målvikt
# Vinna på lotto?

Välförtjänt sovmorgon

Tog en lång sovmorgon idag och vaknade inte förns vid tolv. Så underbart skönt efter en hel vecka med massor av plugg. :) Nu har jag i princip gjort ingenting de senaste timmarna men de är väl dags att försöka vakna till och i alla fall få lite gjort idag, även om det tar emot en hel del. Men vore ju skönt om man kunde blir klar med Natur & teknik tentan idag i alla fall. Så nu kör vi en stund med lite bra musik, kaffe och en bit mörk choklad så ska nog det här gå vägen ändå. :)

Dag 19 - Bästa musikvideon


1 November 2012

Helt sjukt att det redan är första november! Det här året har verkligen gått så himla fort, men de gör mig inte så mycket för det har varit ett ganska så bra år hittills så jag är nöjd i alla fall. :)
 
Igår vart det en hel kväll med tentaskrivande och idag har det varit muntlig tentamen för samtliga i klassen. Riktigt härliga "go crazy" redovisningar från alla grupper. Teater och spännande dräkter och roliga manus, ja alla hade verkligen gjort sitt yttersta för att göra någonting som var annorlunda vilket faktiskt gjorde så att man inte tröttnade på att lyssna efter ett tag utan kunde istället lyssna aktivt under hela dagen. Sen att delar av klassen (med mig inräknat) fick sitta på golvet då de va för få platser i klassrumet var ju en annan femma. Men trotts detta så var det en bra dag som även fick avslutas med en fika på stan tillsammans med Edvina. :)
 
Nu är jag ledig några dagar men här blir det ingen vila för det, nej istället blir det en hel del tentaskrivande och förhoppningsvis blir jag klar under helgen så jag hinner njuta av lite ledighet sen innan dom två nya kurserna börjar sen vecka 46.

Dag 18 - Bästa tidsfördrivet

De finns en del saker som jag tycker om att göra för att fördriva tiden. Just nu fylls alla dessa stunder med plugg men när det är lite lugnare på den fronten föredrar jag musik, film, serier och läsning. Det absolut bästa tidsfördrivet måste nog ändå vara att få sätta tänderna i en riktigt bra bok där man verkligen sugs in i handlingen och bara inte kan släppa den. Det var tyvärr länge sen jag hade tid för de nu då kurslitteraturen måste gå före. Så läsning får jag spara till jul och sommarloven då det finns massor med tid till sånt. :)

RSS 2.0