Betygen är satta!

Jag kan knappt fatta det.. Idag var sista dagen för lärarna att sätta betygen på oss treor, det känns helt galet om ni frågar mig. Men det bästa med detta är att jag faktiskt fixade det, jag kommer gå ut med minst G i alla kurser! :D De va ett tag här under våren som jag inte trodde att jag skulle fixa det. Men de gjorde jag och det känns så jäkla bra! Känslan går inte att beskriva med ord riktigt.. men LYCKA är en bra bit på vägen i alla fall. ;)

Nu mina vänner så längtar jag till studenten på riktigt, visst har jag gjort det innan också.. men nu när man vet att allt är över och att jag klarade det.. ja NU längtar man verkligen! :)

Nu så ska jag ta och krypa ner i min otroligt underbara säng, för vet ni vad.. inget mer nattplugg för Malin! ;D

Sov sött mina vänner! :)

Princess 12 år!

Idag är det min älskade Princess 12 årsdag! :) Och detta har givetvis firats.. med en lång härlig uteritt i skogen med härliga kompisar och så självklart massa morötter. För vad vore en födelsedag utan morötter? ;)



Grattis underbaraste Princess! <3

Söndag utan söndagsångest!

Det här är första söndagen på väldigt, väldigt länge som jag går och lägger mig helt utan söndagsångest! :D Ni anar inte hur skönt det känns. ;)

Men trotts detta så har jag ett fullspäckat schema även imorgon..
◊ Engelska.
◊ Studentsångsträning.
◊ Lunch med bästa Hilda! :)
◊ Ev. möte angående jobb.
◊ Ev. övningsköra med pappa.
◊ Avmaskning av hästarna.
◊ Städa rummet.

Så här finns ingen tid till att ta det lugnt om ni nu trodde det. ;) Men det är okej, för det mesta av det här är sånt som jag väljer själv. :) Och det som jag inte valt är ju ändå inte så värst krävande om man säger så. ;)

Nu så blir de sängen för min del, sov sött mina vänner! :)

Lycka! :D

Det sista arbetet är inskickad och jag känner mig så jäkla lättade och lycklig! :D Vem behöver springa ut egentligen? Bara känslan av att vara färdig räcker gott och väl! :D LYCKA! :D

Jag är fortfarande hemma hos Hilda, vi har haft en super härlig kväll och en lika bra dag idag. :) trotts att vissa inte kunde hålla sig vakna hela kvällen. :P Och jag har ju faktiskt henne att tacka för att min uppsatts vart färdig, utan någon att klaga för hade de aldrig gått vägen. ;) Så tack så himla mycket tjejen! :)

Om en stund så är det dags att packa ihop mina grejer och fara hemmåt, de är ju trotts allt skolan imorgon också. :P

Ha de bäst! :)

Snart bär det av mot Hildas place! ;-)

Har precis plockat ihop mina grejer för att efter maten så ska jag kila över till Hilda. :) Det blir att skolan i princip är över med en flaska vin och lite annat gott till det. ;) Så jag ser absolut fram emot en härlig kväll. Dock blir de lite plugg för min del då jag inte är färdig med min uppsatts än, men med ett glas vin så kan det ju bli en roligare upplevelse att skriva färdigt den. ;) Och desutom så kan jag ta hjälp av Hilda då jag har gört fast ganska ordentligt och jag tror hon har rätt bra koll inom de här området. :)

Hoppas ni alla får en bra kväll, så kanske vi hörs senare! :)

Depend 195

Eftersom den blåa himlen inte tycks vilja dyka upp här.. så tog jag saken i egna händer. ;) Jag tänkte att lite sommarkänsla måste vi ju hitta någonstans. Så därför bestämde jag mig för att måla naglarna med Depend 195, en härligt sommarblå färg! :)

Ja lite sommar kan man ju hitta en sån här mulen vårdag i alla fall. ;)



Det blir inte alltid som man vill

De vart inte så mycket skrivande idag som jag hade hoppats på.. men visst skulle den bli färdig om jag sitter uppe halva natten igen. Men eftersom jag är sjukt trött och inte har sovit ordentligt på hela veckan och mitt betyg i religion faktiskt hänger på hur väl jag lyckas skriva den här uppsattsen. Så känner jag att det är dags för mig att krypa ner i sängen och sova många långa timmar innan jag tar tag i och gör färdig de här. Jag känner verkligen att den här uppsattsen kommer kräva all energi jag kan samla på mig då det inte är en lätt uppgift jag har att göra med.

Så jag erkänner mig besegrad.. jag hoppades ju så att jag skulle var färdig med skolan när jag gick och la mig ikväll.. men men hellre ett bra arbete än ett som sänker betyget.

Så nu säger jag god natt till er alla så tar vi nya tag imorgon! :)

Nu är det nära.. såå nära! ;-)

Nu så är det bara en uppgift kvar och sen jäklar ska vi tagga inför studenten! ;D
Så nu blir det några timmars intensivt skrivande av Etik och Moral uppsattsen och åter igen är uppsattsen avgörande för betyget i kursen.. Att jag alltid ska ligga och väga mellan två betyg så att jag måste lägga ner sjukt mycket energi på sista arbetet för att det ska väga uppåt.. Men men, sista arbetet nu så det är väl bara att kämpa på. ;)

Hoppas ni alla får en härlig fredagseftermiddag! :)


nu kan man nästan känna doften av målsnöret. ;-)

Snart så är det slut...

Jag lovade mig själv att jag inte skulle gå och lägga mig senare än tolv idag. Och med endast en uppsatts och en liten kompletering kvar att göra så känner jag att jag med gott samvete kan krypa ner i min väldigt sköna säng nu. :)

Imorgon blir det upp tidigt för att göra en liten kompletering så att jag kan få VG i psykosocialt arbete och sen när jag kommer hem så blir det till att skriva färdigt den sista uppsattsen i religion så har jag klarat även den kursen.. så imorgon kväll då jäklar.. då är jag fri från skola då är de inget mer plugg för min del.. ja man skulle nästan kunna säga att gymnasiet är slut då. ;) De känns väldigt skummt när man tänker efter.. men ändå väldigt härligt! :)

God natt på er alla söta! :)

Teorilektion nummer sju

Näst sista tillfället var idag. Och dagens stora ämne var mörkerkörning och halka, jag måste säga att jag vart förvånad över hur bra dagens lektion faktiskt var i jämförelse med de föregående. Jag höll inte på att somna och jag lärde mig faktiskt någonting idag. Det här med lysen på bilar har jag inte riktigt förstått tidigare men nu tror jag faktiskt att jag har hyffsat koll på det. Men att de sen pratades om att det kan vara halt väglag året runt, ja de hade jag koll på innan. Men men, man kan ju inte alltid få som man vill och så finns de ju säkert dom som inte hade koll på underkylt väglag och sånt är. Tur för dem att de valde att läsa teorin då. ;)

Men nu så är det tack och lov bara en gång kvar och sen så är jag färdig med teorikursen. :)

Avdelningsavslutning!

Idag var det då avdelningsavslutning på scoutgården. Det känns trist att det är slut redan, jag har ju knappt hunnit börja och nu så kommer jag inte få träffa mina härliga scoutvänner på hela sommaren och till hösten så har jag ingen aning om vad som händer. Förhoppningarna är att jag ska kunna vara kvar hos Äventyrarna, men detta beslut ligger i händerna på människor som jag inte har någon aning om vilka det är. För det beror ju på vilken högskola jag kommer in på och hur mitt schema i så fall kommer se ut. Men jag håller tummarna för att det ska gå vägen. :)

På avslutningen så vart det som ni i tidigare inlägg såg.. tårtbakning. :) Fyra styckan supergoda tårtor vart de, men ingen slog ju min och Theodors till utseendet. eller vad säger ni? ;) Sen så var de lite utvärdering och tävlingar barnen mot sina föräldrar. Och tillslut så vart det massa hejdå och kramar.. tragiskt om ni frågar mig. Men som sagt.. nu håller vi tummarna för att jag kan stanna hos Äventyrarna! :)

Theodor och jag är mästare på att göra tår...

foto0227 (MMS)

Theodor och jag är mästare på att göra tårta! ;D


Rastlös istället för trött

Jag hade väntat mig att jag skulle vara galet trött idag, men så är icke fallet. Istället känner jag mig väldigt vaken och extremt rastlös. Man kan ju inte direkt säga att all väntan gör saken bättre.. men tur som jag har så kan jag sätta tänderna i min Islam uppsatts och få den färdig innan jag tar bussen ner på stan för att köpa något att äta, ta ut lite pengar och sen gå till körskolan. Sen blir de stressigt upp till scoutgården för avdelningsavslutning. :)
Egentligen borde jag kanske inte gå på den då jag måste bli klar med religionen helst idag.. Men det är ju trotts allt avslutning och den vill man ju verkligen inte missa.. och jag som troligtvis inte kommer kunna vara med på kåravslutningen den 6 juni heller. Någon sorts avslutning vill man ju få i alla fall. ;)

Nu ska jag skriva några rader om kvinnosynen inom Islam och sen så ska jag kila ut till bussen. ;)

Sååååå härligt!!

Ni anar inte hur jäkla bra det känns! Fritidskunskapen är färdig.. de som jag har haft hängande över mig ett år.. de är färdigt!! :D Nu ska jag kasta mig ner i sängen och bara njuta av att jag är FÄRDIG!!
Dock så är det tillbaka till verkligheten imorgon.. en och en halv uppsatts kvar att skriva innan jag kan börja tagga ordentligt inför studenten. ;)
Sov sött mina vänner! :)

Nattplugg på hög nivå...

Det är vid sånna här tillfällen man uppskattar att man är en kvälls/natt människa. ;) Jag har gjort mer än hälften av dom uppgifterna som jag ska lämna in imorgon. Faktum är att jag bara har två kvar och jag har konstigt nog massor med energi kvar. Så även fast dom två uppgifterna är rätt stora så ska jag nog fixa de här och ändå lyckas få lite sömn i kroppen. :P Men jag har en känsla av att jag inte kommer vara lika full av energi när klockan ringer strax efter sex imorgon.. Men men sånt får man ta såhär några dagar innan betygen ska sättas. ;)

Nu ska jag ta och svara på nio stycken frågor som två av mina klasskompisar har skrivit.. jag är ganska så säker på att jag kommer vara färdig att strypa dem båda innan jag har tagit mig igenom hälften.. för de är inga snälla frågor som dom har skrivit så de lär ta tid. Och ja är det något som jag absolut inte har gott om så är det just tiden..

Önska mig lycka till. ;)

De kunde inte ha blivit bättre! :-D

Samhällskunskap är tydligen mitt ämne trotts allt.. :-O
Eftersom att jag valde att stanna kvar hela lektionen och skriva lite religion så han min samhällslärare rätta uppsattsen jag lämnade in. Den var tydligen bättre än jag trodde.. mycket bättre. Jag fick ett solklart MVG och kommentaren, "de är precis såhär en uppsatts ska se ut". Snacka om att jag blev glad! :-D Och dessutom så innebär detta att jag kommer få mitt VG i samhällskunskap trotts att jag klantade till det rejält i höstas. ;) Lycka! :-D

Nu så är det dags för effektivt pluggande.. jag ha sex stycken uppgifter i fritidskunskapen att göra tills imorgon och helst skulle religionen också behöva bli klar. Men jag sattsar på fritidskunskapen först då jag har möte med den läraren imorgon. :-P
Hörs senare. ;-)

Privatundervisning... eller?

Samhällsuppsattsen är inlämnad och nu sitter jag här på samhällslektionen och gör ingenting. :P Eller jag funderar över om jag ska ta trebussen hem eller om jag ska stanna till fyra bara för att Lollo inte ska baehöva vara ensam på lektionen.. ganska roligt faktiskt att av drygt 20 elever är två här. Vilken bra statistik alltså. ;)

Det blir nog så att jag stannar kvar här.. jag tror att jag skulle få mer gjort på mina religionsuppsattser här i skolan än vad jag skulle få hemma. Så nu blir de lite skrivande om kvinnosynen inom Islam.. spännande va. ;)

Motivation?

Hur kommer det sig att motivationen alltid sviker när man har som mest att göra?

De är något som man verkligen kan fundera över.. och ni får gärna säga till om ni kommer fram något bra svar och en lösning på problemet. Hur gör man när man har för mycket att göra och motivationen är som bortblåst? Har ni några tips?

Jag tänkte att jag skulle försöka lösa mitt problem med lite sömn.. och hoppas på att jag är jäkligt taggad på att plugga imorgon för då jäklar har jag inget val.. motivation eller inte.. då måste allt bli färdigt! Så nu tänker jag ta mig en ordentlig natts sömn för de kommande dagarna kommer bli låååånga. ;-)

Sweet dreams! :)

Teorilektion nummer sex

Att köra på landsväg. Idag har jag fått lära mig att det kan finnas djur efter dessa vägar och att man inte ska köra på dem. Jag har även fått lära mig att de är på dessa vägar de flesta olyckorna sker då människor inte är tillräckligt uppmärksamma på vad som händer på sidan av vägen. 

Ett tag kände jag att jag bara ville lägga mig på golvet och skratta.. seriöst.. vi bor i strängnäs = på landet och jag är ganska övertygad om att vi alla någon gång åkt bil utanför strängnäs centrum.. och att vi vet att de finns vilda djur i våra svenska skogar. haha.. jag förstår inte hur dem kan ta betalt för att prata om sådant. :-P

Visst är det trevligt att få sluta tidigar...

Visst är det trevligt att få sluta tidigare.. Men när man redan hade massa tid att fylla ut mellan skola och teori.. Då känns de ganska frustrerande..


Tisdag

Sitter här med tandborsten i munnen och känner mig allmänt död.. De vart inte allt för många timmars sömn i natt, varför vet jag inte riktigt.. men kunde inte somna ordentligt, vaknade flera gånger.
Men nu så är jag uppe, dock senare än jag hade hoppas så det blir inte många minuters uppsattsskrivande nu. :-P Får väl helt enkelt maila in uppsattsen i eftermiddag. Håller tummarna för att min samhälls lärare går med på den idén bara. ;-)

Idag händer de en del skojiga saker för min del. ;-P
Vi får veta hur det gick på engelska nationella. Detta är jag dock lite nervös över då jag inte har en susning om hur skrivdelen gick.
Sen så har jag teori på körskolan, ganska trist egentligen men skönt med ett avbrott från allt som har med skolan att göra. Lite fokus på körkortet gör så att man blir på lite bättre humör. ;-)
När jag kommer hem så blir det några timmars intensivt pluggande och så ska jag försöka att gå och lägga mig skapligt tidigt då min kropp börjar protestera mot all sömnbrist. Fast å andra sidan så skulle det bara innebära två nätter med plugg och sen så är det över. :-P Ja vi får väl se hur det blir med den saken helt enkelt..

Nu ska jag plocka ihop mina saker och kila iväg till bussen..
Ha en bra dag! :-)

Huvudvärk

Jag har försökt skriva min uppsatts trotts denna nedrans huvudvärk.. men de går så segt att jag lika gärna kan ge upp nu. Det är nog bättre att jag kryper ner i sängen och får lite sömn så huvudvärken försvinner. Uppsattsen får jag helt enkelt gå upp tidigt imorgon och skriva färdigt, där rök alltså min två timmars sovmorgon. :P Men, men bara jag slipper huvudvärk så är jag nöjd. Har makalöst mycket att göra fram tills på torsdag då mina sista rester ska vara inlämnade för att jag ska ta studenten helt utan IG:n. Så nu hoppas jag verkligen att de här med huvudet bara är en engångsföretelse den här veckan för jag har inte råd att förlora mera pluggtid.
God natt på er! :)

När allt är bra kan de bara bli sämre

Man kanske inte skulle ha tagit ut glädjen i förskott.. jag såg för en liten stund sen att samhällsuppsattsen som skulle in imorgon ska vara inne redan halv elva. Där rök planen på att skriva de imorgon eftermiddag.. skit alltså, jag behöver verkligen sova. Huvudet hänger inte med alls just nu och alvedon vill inte hjälpa mot huvudvärken. Och de värsta med allt detta är att mitt betyg hänger på den här uppsattsen. :( Så den stora frågan just nu är, vill jag ha Vg eller kan jag nöja mig med ett G i samhällskunskapen? 
Hmm.. ja jag får väl knåpa ihop något litet och hoppas på det bästa helt enkelt..

Vilken lättnad...

Att efter flera timmars slit få klicka på "skicka". Såhär lättad har jag inte känt mig på väldigt länge. :) Svenska uppsattsen är nu inskickad och jag har ingenting kvar att göra i kursen Svenska B, faktum är att jag tror att jag just färdigställde mig livs sista svenska arbete. haha.. jösses vad konstigt de känns, skönt men konstigt. ;)
Detta ska jag fira genom att försöka färdigställa ännu en uppsatts.. den här gången är det Religion och Islam som står på tur. Visst låter det precis som något man vill göra klockan elva en söndagskväll. :P Inte direkt kanske, men för tillfället är jag inte ens trött så varför inte fortsätta när man har lite energi kvar. ;)
Dessutom har jag ju bara en lektion imorgon och på den ska vi se film.. så lite nattplugg ska jag nog klara av utan att de skadar allt för mycket. (Y) :P

Till er som fortfarande har ett liv kanske man ska passa på att säga god natt till. ;)

Uppsattsskrivande

Har tagit med mig datorn ut i det fina men något blåsiga vädret för att sitta och skriva på min svenska uppsatts som ska skickas in idag. Det går framåt, dock segt.. De var inte så lätt som jag trodde att hitta bra fakta om författaren. Men det ska nog gå tror jag. Det positiva är ju att de här är den största och jobbigaste uppgiften som jag har kvar av gymnasiet. Sen är det bara mindra saker som ska göras och de känns jäkligt nice ska ni veta. ;)
Nu ska jag ta och hämta mig ett glas iskall saft och sen ska jag fortsätta knåpa på uppsattsen. :)

Det är mycket nu...

Det är nästan för mycket nu.. Skola, Princess, Scouterna, Teorikurs, Övningskörning, Studenten, Jobb.. Ja de är mycket som ska göras och att bara få ordning på tankarna kring allt detta kräver stor ansträngning. Hur jag ska få ihop allt de kommande veckorna är lite av ett mysterium för mig.

Skola: de finns fortfarande en del restarbeten kvar som helst skulle behöva bli färdigt idag.. Så det är prio ett de närmsta dagarna och ja framförallt idag.

Princess: drömmen är ju att jag ska kunna spendera tid med henne så gott som dagligen.. Just nu är detta svårt att åstakomma. Men med lite kämpande ska det nog gå. Man måste ju trotts allt få unna sig lite raster i pluggandet. ;)

Scouterna: Nu är det ju bara ett möte kvar för den här terminen. Men de tankar som snurrar runt i huvudet kring detta är hur det kommer bli efter sommaren. Även om jag väldigt gärna vill vara kvar så vet jag inte hur det blir med tanke på att jag har noll koll på vad som händer i höst.

Teorikurs: Det är bara tre tillfällen kvar nu.. men de känns som att jag kanske borde ha väntat med detta tills sommaren då det just nu känns som att tiden inte räcker till.

Övningskörning: Här kan jag ju faktiskt välja lite själv hur jag vill göra.. Men grejen är den att jag jättegärna vill komma igång med körningen.. men som jag sa så finns det inte så mycket tid kvar som jag skulle önska.. så det får väl helt enkelt vänta lite tills betygen är satta och jag har mer tid.

Studenten: Detta känns både skitkul och ångstladdat.. Visst vill jag ta studenten, men den här känslan att inte veta vad som kommer sen. Den skrämmer mig otroligt mycket. Men på något sätt ska jag väl klara av att bemästra den. Och förhoppningsvis kommer den 9 Juni bli en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. :) Jag ska bara lyckas planera middagen och allt sånt innan vi kommer fram till den dagen. ;)

Jobb: Ja de har jag troligtvis lyckats skaffa mig ett nu.. Jag väntar bara på mitt utdrag från polisregistret för att kunna få det bekräftat. Men såvitt jag vet så är jag hundra procent ostraffad, så de ska nog inte bli några problem. ;)

Ja, som ni ser finns de en hel del som ska gå ihop och sen så har jag ju även bloggen som tyvärr har blivit väldigt lidande den senaste tiden. Jag är helt slut på kvällarna och orkar inte riktigt uppdatera och de händer även att jag när jag väl har tid glömmer bort.. Men till nästa helg så är skolan i princip över för min del så då kan jag sova mer på nätterna och vara mer aktiv på dagarna. ;)

Rengöring av träns

Igår vart de stor rengöring av mina träns och lite annan utrustning. Så nu kan man tro att grejerna är nya och inte flera år gamla som de egentligen är. ;) De är egentligen jäkligt tråkigt att göra rent och smörja alla lädergrejer man har i stallet.. men jäklar vad bra de känns efteråt och sen när man ska använda det så ser ju hästen stligare ut än någonsin. :) Så de är de helt klart värt. Men jag längtar inte tills nästa helg då de blir att smörja upp sadlarna och selarna också. Om man ändå bara hade en av varje så hade de väl varit okej.. och sen att mamma tycker att jag ska ta hennes grejer också när jag ändå håller på.. Ja tid tar de helt klart. :P
Men tanken är ju att de ska hålla längre och se bra ut, så lite pengar sparar man ju på det också. ;)


Princess <3

Övningskör 1

Oj oj oj... man känner sig ju inte direkt kaxig första gången man sätter sig bakom ratten. Men nu har jag gjort det i alla fall, övningskört för första gången. Jag är jäkligt imponerad över mig själv, för jag trodde aldrig att jag bara skulle komma undan med två motorstopp först gången. Och att jag desutom klarade att köra runt på parkeringen och backa och vända utan att köra in i någonting. ;) Ja jäkligt bra känns det! :D


Teorilektion nummer fem

Dagen lektion var bara repetition.. och med tanke på att jag var trött redan innan så var det väldigt svårt att vara fokuserad hela tiden. Jag hoppas verkligen att de inte bara kommer vara repetition de tre tillfällena som är kvar för de skulle kännas väldigt trist. Men som sagt bara tre tillfällen kvar så bara att härda ut. ;)
Nästa tillfälle är dock inte förns tisdag nästa vecka.. då de valt att flytta torsdags lektionen till den 31 istället.. lite besviken vart jag på detta då jag gärna ville ha allt färdigt så fort som möjligt.. men man kan tydligen inte alltid få sin vilja igenom. :P

De där med att gå upp tidigt på morgonen f...

De där med att gå upp tidigt på morgonen för att plugga gick inte riktigt som jag hade planerat.. Jag vaknade 25 minuter innan bussen gick av att mamma kom in och frågade när jag började. Det vart lite panik då med tanke på att jag brukar åka hemifrån 20 minuter en kvart innan bussen går. Men jag han med bussen.. Dock vart det lite si och så med apu uppgifterna som nu är inlämnade :P


De här med nattplugg är verkligen inte min...

De här med nattplugg är verkligen inte min grej.. Visst har jag fått mycket gjort men jag känner mig död. Så nu blir de till att sova ett par timmar innan klockan ringer tidigt för ännu mera plugg innan skolan.. Riktigt trist men väldigt nödvändigt.


Lång väntan?

Jag som trodde att jag skulle få vänta länga på alla papper innan jag kunde börja övningsköra. Men en vecka efter att jag betalat fick jag de sista papperna hem i brevlådan. :) Så till helgen blir det till att försöka övertala pappa så att jag kan börja lite smått här hemma. ;) Nu är de bara hålla tummarna för att de här går bra. :)


Herr & Fru Jensen

Bröllopet igår var så himla fint! Kusinen var vackrare än någonsin och det strålade verkligen om brudparet. :)

Vigseln, middagen, dansen, tårtan, festen.. allt var helt fantastiskt. Ett riktigt drömbröllop. :)

Kusinen i sin underbara brudklänning! :)

Utanför kyrkan i väntan på bilen. :)

Brudparet åker fint till festlokalen. :)

Dags att skåla för brudparet. :)

Bröllop

Idag så får kusinen sin prins! :)
Om ett par timmar är det vigsel i Toresundskyrka då min kusin Caroline gifter sig med sin Jonny. Sen så blir det middag och dans på Tynelsö magasin. :)
Jag har en känsla av att kvällen kommer bli helt fantastisk och jag hoppas det blir de bröllop som de båda vill ha, för ingen förtjänar de mer än dem! :)

Jonny & Caroline
(Carros student 5 år sedan)

Sista dagen på APU:n

Idag var absolut sista dagen på APU:n, och det känns riktigt tungt att lämna alla dessa underbara människor för att sätta sig i skolbänken fem dagar i veckan. Men jag måste ändå säga att jag slutade på topp.. den här dagen har varit helt fantastisk. Att få avsluta med en eftermiddags vernisage med alla barn och föräldrar. :) 
Jag fick även ett fint kort och en liten avskedspresent av alla underbara på Solrosen, så himla fint av dem. :) Kommer sakna dem alla grymt mycket nu de kommande veckorna men det känns bra att veta att jag inte kommer vara borta därifrån för alltid.. då det troligtvis blir jobb där i sommar och om inte annat så har jag lovat att följa med på en liten utflykt som de ska göra i slutet av juni då de behöver extrahjälp. :) Men tills dess kommer jag sakna dem väldigt mycket!

Körkortstillstånd

Idag när jag slutade praktiken såg jag ett sms från min mor.. jag hade fått post från transportstyrelsen. Jag ringde genast upp och tvingade henne att öppna det. Och kan ni gissa va som låg där.. jo mitt körkortstillstånd. Så nu kan jag börja öveningsköra om jag vill, fast problemet är bara det att mamma och pappa inte fått sina papper än och jag har ingen lust att köra första gången på körskolan. Så det blir väl till att vänta ett par veckor till innan jag kan börja, och det är nog ganska bra då det är så mycket annat som faktiskt måste komma före just nu.

Man snart så får ni se upp på vägarna. ;)

Teorilektion nummer fyra

Så nu har jag äntligen tagit mig igenom hälften av teorin. De känns bra, fast jag önskar att de var över istället. Det är ju så sjukt mycket annat som känns viktigare än teorin just nu. Men jag kör på och hoppas att jag kommer ha någon nytta av de här åtta teoritimmarna när den här månaden är över.
Helt ärligt har jag inte riktigt koll på vad som sas idag då mitt huvud vägrar sammarbete och jag var sjukt trött. Men jag minns i alla fall att vi pratade om hastigheter genom kurvor, dosering av kurvor och hur man korsar ett järnvägsspår. Alltihop väldigt intressant.. eller något sånt. ;)

Teorilektion nummer tre

Okej, de kanske inte är så roligt hela tiden men jag lär mig faktiskt en del på de här lektionern. Och idag var de faktiskt lite intressant. Men man kunde varkligen ha lärt ut på ett roligare sätt än att bläddra igenom en trist gammal powerpoint. Men men de är ju inte jag som lägger upp undervisningen på trafikskolan. :P
Nu ser jag faktiskt fram emot nästa lektion. ;) Då blir de lite repetition om jag inte min helt fel. ;)

Flyttar hemifrån ett tag

Eller ja en vecka i alla fall. ;) Då Hildas föräldrar är i Italien och hon inte ville vara ensam en hel vecka så kommer jag att befinna mig här. Jag kom hit redan igår men har haft fullt upp så inget bloggande har de blivit. :P Men jag tror att de kommer bli en riktigt rolig vecka. :) Hoppas bara att vi båda kan finna någon sort självdiciplin så att vi även får lite plugg gjort under tiden. Men det ska nog gå bra tror jag. ;)

Nu blir de lite yrk-plugg och sen tänker jag lämna Hilda vid köksbordet och sova.. en del har ju praktik imorgon medan andra är lediga. :P Jag är faktiskt inte avundsjuk då jag alltid har så roligt på praktiken, men de känns lite trist att jag måsta sova så tidigt.. Men men, vad gör man inte så här för att orka med den sista praktikveckan. ;)

Ha de bäst! :)

Nyklippt & Nyfärgad

I lördags kväll så tvingade jag min mor att både klippa och färga mitt hår. Jag kände att de verkligen behövdes inför både bröllop och student nu den närmsta månaden. :) Så fem cm kortare och något mörkare vart de och ärven fast färgen inte vart som jag hade tänkt så vart jag ganska nöjd. Funderar dock på att göra de ännu lite mörkare till studenten. Men de återstår att se, för tillfället är jag nöjd i alla fall. :)
Har inte hunnit med att ta någon bild på hur de blev än.. men de kommer nog upp inom den kommande veckan. ;)

Handledarkurs

Nu är även det överstökat.. jag har idag suttit ca tre timmar i en liten lokal tillsammans med mina föräldrar och 21 andra personer för att genomlida handledarkursen så att man om ungefär en månad kan få övningsköra på hemmaplan. ;) Det där var nog utan att överdriva de tråkigaste timmarna i mitt liv.. till och med yrk lektionerna är roligare. Men nu har jag de gjort så det är bara vänta på att man får allt godkänt så kan jag börja köra i början på sommarlovet. Ser verkligen fram emot detta. :)

Teorilektion nummer två

Idag var det alltså dags för min andra teorilektion på körskolan. Jag gick dit med hopp om att det skulle vara en något mer givande lektion än föregående. Och det var det faktiskt, men jag tror detta beror på att jag knappt kollat i teoriboken. För hela tiden sa han att man inte behövde anteckna för allt står ändå i boken. Så hade jag kollat i boken innan hade jag förmodligen redan haft koll på allt de han pratar om. Men i vilket fall så tänker jag gå färdigt den här teorikursen.. jag har ju faktiskt betalat för att gå den, och dessutom så har jag hört att de är bra att verkligen nöta in det som man ska lära sig. Så de kör vi på. ;)
Om vi ska se det possitivt så var de inte så mycket miljösnack idag uten istället var det vägmärken och sånt som diskuterades.

Klotter

Något som jag uppriktigt sagt har stört mig på de senaste dagarna..

När jag i söndags stod och väntade på bussen för att ta mig till nykvarn såg jag att busskuren i Stallarholmen var nymålad och att de var gjort under samma dag då de fortfarande luktade målarfärg. Detta tyckte jag faktiskt var trevligt då den har varit extremt nerklottrad under en tid.
Men så i måndags när jag kom med bussen från skolan så såg jag något som jag faktiskt vart väldigt irriterad över.. jo inte ens ett dygn fick busskuren stå utan klotter.. Någon rolig person hade på ett flertal sällen skrivit "DÖ!". Vilken cooling alltså, jag och säkert många andra med mig blir ju så extremt imponerad över att någon vågat yttra så betydelsefulla ord på en offentlig platts.. eller inte.. Jag tycker bara att det är sjukt omoget att slösa tid på att förstöra.
Och att jag sen en dag senare såg att detta "DÖ!" finns klottrat på ett flertal väggar, skyltar och busskurer genom hela Stallarholmen. De gjorde mig bara mer irriterad.. för de är ju så onödigt.

Att jag tar mig tid att klaga på detta är nog egentligen ganska onödigt det med.. men jag ville bara få ur mig min åsikt om detta.. om man nu måste klottra så kan man väl i alla fall göra något vettigt.. Ingen blir glad av att se en massa sträck och "DÖ!" eller "PJ" klottrat vart man än vänder blicken.

Teorilektion nummer ett

Idag var jag alltså på min första teorilektion på körskolan. Och jag måste hålla med mina kompisar om att de va rätt trist. Dock så gjorde vi inte så värst mycket idag.. pressentation av körskolan och personalen och sen så var det föreläsning om miljö under resten av lektionen. Och helt ärligt kan jag säga att jag inte lärde mig så mycket nytt, och de jag lärde mig hade jag förmodligen snappat upp efter lite läsning i boken. Men men, jag har ju betalt för kursen så kan ju lika gärna gå på den, och kanske jag lär mig något mer under de kommande sju tillfällena. ;) Vi kan ju hoppas på de i alla fall. Bara vi inte ska prata allt för mycket om miljö.. för jag kan nog inte komma på något tråkigare. Eller de skulle jag säkert kunna, men jag har betalt för att ta ett körkort.. inte lyssna på en snubbe som pratar om växthuseffekten. Sånt har jag fått lära mig i skolan, så de behövs inte igen. :P

Varför kan tiden aldrig gå i normal takt? ...

Varför kan tiden aldrig gå i normal takt? Oftast går den alldeles för fort.. Men när man väntar på att göra något som man egentligen inte har någon ork till.. Då går tiden sådär jobbigt långsamt. Men nu har jag om en liten stund väntat färdigt. Jag ska alltså strax lämna Multeum och bege mig upp mot körskolan. :P


3 Maj 2011

Jag skrev färdigt min rapport och jag skickade in den.. men sen om jag är nöjd eller inte de är en annan fråga. Men nu hoppas jag i alla fall att jag inte behöver tänka på de där projektarbetet på ett bra tag framöver. Nu ska jag fokusera på allt annat istället. ;)

I kväll ska jag på min första teorilektion på körskolan. De ska bli riktigt spännande, eller ja jag har hört att de ska vara ganska tråkigt.. men man får se det som ett trevligt avbrott i den annars ganska så monotona vardagen. ;) Jag hoppas de går bra i alla fall och att jag inte känner mig helt förvirrad. :P

Nu blir de lite mera uppsattsskrivning.. denna gång är det om jämställdhet mellan kvinnor och män i vårdnadstvister. Och helt ärligt så är detta faktiskt ett ämne som jag tycker ska bli roligt att fördjupa mig inom. :)

Hoppas ni får en bra dag! :)

Projektrapport

För varje minut som går känner jag bara hur projektrapporten går mer och mer åt helvette.. just nu skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och gråta en skvätt. Jag är så sjukt besviken på mig själv, för jag vet att om jag hade ansträngt mig lite från början så hade jag inte suttit här nu och panikskrivit ihop en rapport som troligtvis inte kommer bli godkänd i alla fall. 
Minuterna går fortare än någonsin och stressen ökar. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra, vad gör jag om jag inte klarar de här? Vad gör jag om mitt arbete inte blir godkänt? Jag vill verkligen inte komma tillbaka till Thomas i höst för att göra om projektarbet.. men de är så de känns just nu.. och de känns inte bra. :(

Ne, nu måste jag fortsätta mitt panikskrivande och ja.. (inte för att jag är troende men) be till gud att de här kan räcka för ett G.

Ny månad, nya tag!

Det är nästan skrämmande hur fort tiden går. Det är redan Maj och jag har så galet mycket kvar att göra innan studenten. Men de ska gå, de måste de göra. 

Valborg firades med Hilda, en flaska vin och film. ;) Så det vart helt klart en lyckad kväll om ni frågar mig. :) Jag kunde ju i vilket fall inte göra så mycket annat eftersom att jag om en stund ska kila ner till bussen för att ta mig till Nykvarn.. Det är ju projektarbetes inlämning imorgon och vi har en hel del kvar att göra.. så de blir hårt arbete idag. Jag hoppas verkligen att vi lyckas få klart de här nu och att de blir godkänt också.. annars vet jag inte vad jag ska göra. 

Ne, nu ska jag packa ihop de jag ska ha med mig och så hinner jag för hoppningsvis träffa min kusin och kusinbarn innan jag kilar. Attans att dom alltid ska komma när jag inte är hemma. Men har jag tur så hinner jag i alla fall säga hej och sno en kram. ;)

Ha de bäst! :)

RSS 2.0