Idag blir de kalas!

Jag har då inte sovit många timmar i natt, men de var det värt. Pratade med trevliga människor och lyssnade på bra musik. :) Sen var det bara att pallra sig upp tidigt som tusan för att börja säda då vi senare idag får gäster. Mamma fyllde ju år igår så det blir lite firande av henne. :) Dock känner jag att jag vaknade lite för tidigt då katten kom och väckte mig.. Ingen respekt från den grabben alltså.. rakt över ansiktet skulle han kliva. :P Men han är så söt så jag förlåter honom för det. ;) Men detta gör ju att jag är skapligt trött nu alltså.. :P Men men.. får ta igen det en annan gång. :)

Lana Del Rey - Born To Die

Det är något med den här låten som jag verkligen gillar.. Jag vet inte riktigt vad det är men jag kan bara inte sluta lyssna på den! :) Så enjoy! ;)


Julen 2011

Jag spenderade julafton hemma hos min farmor och farfar tillsammans med de närmsta släktingarna. :) Farmor hade ordnat med supergod mat och så fick jag en hel del superfina julklappar också. :) Så jag är mer än nöjd med den julen som precis har varit. :)


Paddelborste, Shea Body Butter, Silverörhängen & Silverarmband


Två korsstygnsbroderier, Kokbok med kakrecept, Egoboost! 


Pengar & Noblesseask


Två tallrikar - Rörstrands Ostindia


(lånad bild för att bättre visa modellen)
Två vinglas & En konjakskupa - Orrefors Intermezzo Satin


Och så här såg jag ut dagen till ära.. ;)
(ignorera gärna hur muppad min arm vart på bilden)

De blir inte alltid som man tänkt

Det vart ett litet oplanerat uppehåll här i bloggen... Först var de ju julen som upptog min tid med släkt och vänner. :) Sen så kom ju den där stormen.. Dagmar och drog förbi här och tog med sig vårat internet så att jag inte kunde uppdatera något och ja sen så har det varit lite mellandagsshopping och liknande så jag har helt enkelt inte hunnit med bloggen. :P Men nu är jag tillbaka med full kraft och redo att avsluta året som en någelunda bra bloggare. ;) Jag hoppas givetvis att ni fortfarande är med mig! :)

God Jul!

God jul mina fina läsare! :)


Tillbaka i sadeln!

Jag började min morgon idag med att åka upp till stallet för att efter en ganska så lång tid åter igen hoppa upp i sadeln. :) Även om hon var vansinnigt pigg idag så gick det faktiskt väldigt bra, svårt dock att få ihop henne ordentligt då hon själv tyckte att vi bara skulle gå fort framåt. Men med lite envishet så lyckades jag lugna ner henne och faktiskt arbeta henne lite i volter och sånt. Tyvärr så vart passet inte så långt idag då jag inte vill börja allt för hårt med henne efter att hon bara stått så lång tid, men de är ju bara att fortsätta på denna väg så kanske hon får tillbaka samma kondition som hon hade i slutet av sommaren. :) 


Mitt charmtroll förra vintern! :)

Två dagar till Julafton!

Den här hösten har gått så fantasitskt fort.. De känns som att det precis var sommar och jag skulle börja högskolan och nu står vi här med endast två ynka dagar kvar till Julafton. :) Man kan ju verkligen undra vart all tid har tagit vägen. Men det är inte så att jag klagar, jag kan bara inte förstå att vi är här nu. ;)

Dagen har opch kommer att bestå av en halt del julfixande här hemma. :) Den värsta städningen är ju redan avklarad så nu återstår alltså bara att ta fram tomtar och allt sånt mysigt. Granen får dock vänta tills imorgon, här är det tradition att man klär den kvällen före julafton. :)
Om en stund så ska jag iväg med mamma och handla lite julmat och sånna nödvändigheter som kan tänkas behövas nu under de kommande dagarna. ;) Inte min favoritsyssla nu så här när alla andra också ska handla sin julmat.. Men men de måste ju göras det också. :P


Min Princess igen!

Jag minns inte hur mycket jag egentligen berättade om vad som hände med Princess där i början på oktober och varför hon iprincip försvunnit här från bloggen de senaste månaderna. Men nu tänkte jag att det är på tiden att ni får hela historien från början till slut.. eller ja till nu i alla fall. :)

Jag har ju ridit Princess flitigt under sommaren och början på hösten, hon har byggt upp muskler och även en mycket bra kondition. Vi var ett hon och jag, så var det bara! Men så i början på oktober så skulle Leffes (Leffe är alltså Princess ägare) fru börja rida Princess.. jag fick givetvis fortsätt och rida ibland jag också men eftersom att hon höll på med Princess varje dag och ibland flera gånger om dagen så ville jag inte utsätta Princess för den förvirringen. För hon är ju litegrann utav en enmanshäst, hon blir stressad och förvirrad om för många håller på med henne samtidigt och om det blir för mycket. Så för hennes skull slutade jag i stort sett helt att rida. Leffes fru sattsade hårt till en början och var engagerad, men efter bara ett par veckor så tappade hon intresset. Vilket man kanske kan förstå då princess inte direkt är född till att gå över bommar och sånt, hon vill sträcka på benen ibland annars blir hon uttråkad och näst intill omöjlig att rida. Men eftersom att det inte längre var någon som var ute med henne och busade i skog och mark så vart hon ju bara mer omöjlig och Leffes fru insåg till slut att detta än en gång inte var något för henne.. Så de senaste veckorna har hon börjat se sig om efter en annan häst till sig och stackars Princess har bara stått.. Jag har ju inte haft tid nu på senaste tiden heller då jag har haft Vfu och skola som totalt sugit musten ur mig.. Men nu så är min tanke att jag ska köra igång igen. :)

Så min plan är alltså att imorgon prata med Leffe och för det första få tillbaka mina söndagar som jag alltid hade innan detta och sen tala om att jag vill sätta igång igen med ridningen. :) Sen så hoppas jag att jag får ha henne mestadels för mig själv igen, för då var det bra. :) När det var bara hon och jag då funkade allt, det förtroeendet hon hade för mig och ingen annan, det var det som gjorde oss till oss! ♥


Duktig idag! :)

Idag har jag varit duktig och faktiskt gjort allt som jag planerat från början. :) Annars brukar det alltid vara något som man sparar till en annan dag. ;)

Nu så har jag precis kommit ut ur duschen och känner mig sådär lagom trött, ska försöka sova tidigt ikväll då planen för tillfället ser ut som så att jag ska upp tidigt imorgon för att åka upp till stallet och ta ut hästarna samt rida söta Princess för första gången på allt för läng. :) Nu så äntligen har jag alltså fått min Princess tillbaka! :D Men den historien tar vi en annan gång. ;)


21/12

* Städa rummet
* Städa garderoben
* Bädda rent sängen
* Städa toaletten
* Tvätta
* Inledning till tentan!
* Princess! :)
* Betala räkningar
* Vattna blommorna
* Elda uppe & nere

Fronda - Nu kommer det tomtar

Den här låten gjorde litegrann min dag. ;) Nu så ska jag fortsätta med julstädningen som jag påbörjade i helgen. :)


Lite välförtjänt ledighet väntar!

Jag är såå trött och även denna gång har jag nästan bara mig själv att skylla för det.. Men vad spelar de för roll nu egentligen? När jag vet att jag inte behöver sätta min fot på skolan förns den 3 Januari! Det känns helt fantastiskt! :D Dock så har vi en del att göra under tiden men de kan man ju planera upp lite själv så de känns inte så tungt endå. :) Jag har dessutom slagit in julklapparna så nu är jag verkligen redo att fira jul. :)

Men nu så ska jag krypa ner i skönaste sängen här hemma och ladda inför morgondagen då jag har en del planerat.. vad som händer då får ni se ;) 

Sov sött mina vänner! :)

19 December 2011

Vilken måndag alltså.. jag har varit så fruktansvärt trött idag. Nästan så jag trodde jag skulle bli utslängd av min studiegrupp där ett tag. Imorgon blir de skärpning alltså. Såhär kan de ju inte fortsätta.. ;) Men trotts min trötthet så har vi i gruppen kommit långt med vårat arbete så här långt.. okej jag ska inte ta åt mig så jättemycket av äran för det. Men jag tänkte i alla fall att jag skulle tacka dessa underbart härliga personer (även fast dom förmodligen inte läser detta) för att ni stod ut med mig idag. :) 

Om en liten stund så ska jag släcka lampan och sova här i min sköna bäddsoffa hos farmor och farfar, det är ju en dag imorgon också och då ska jag för hoppningsvis klara mig lite bättre. Och så måste vi ju få vårat arbete färdigt så att vi kan få lite julledigt sen. :) Visst låter de bra! :D

Ha de bäst!

Vecka 51

Måndag:
9.15 Studiegruppsarbete.
Handla julklappar
Sova hos farmor och farfar.

Tisdag:
9.15 - 16.00 Etik och klass föreläsning samt grupparbete.

Onsdag:
Stallet!

Torsdag:
Stalet!

Fredag:
Inlämning av fältstudierapporten!
Studiebidrag! :)
Julfix hemma! :)
Stallet!

Lördag (julafton):
Fira jul med släkten! :)
Stallet!

Söndag (juldagen):
Stallet!


För min Syster! <3

Kärleken till dig är större än allt! Jag finns här för dig genom allt, föralltid!


Älskar dig Syster! <3

En helt vanlig söndag!

Det här är en söndag precis som alla andra söndagar.. Jag sover halva dagen för att sedan vakna och inse att jag har massor som jag borde göra men som jag troligtvis inte alls kommer göra. Frukosten äts låångsamt, precis som den ska på söndagar. Jag kollar på någon film som jag förmodligen sett 100 gånger redan men som är så bra att den är värld att se igen. Sen så påbörjar jag ett par blogginlägg som jag inte hittar något passande slut på och sedan tar bort. När kvällen sen närmar sig så får jag i mig lite middag och så kanske jag pluggar en liten stund, men bara kanske. Stallet brukar jag åka upp till också, beroende lite på hur stort pluggbehovet är.. för ja ibland så kan jag faktiskt vara duktig och göra det som jag verkligen borde. Ibland så! ;)

Detta är alltså en såndär helt vanlig söndag! :)

Tröttmössa...

Just nu så är jag så fruktansvärt trött att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen.. jag har massor jag skulle behöva göra eller helst skulle ha gjort och verkligen ingen ork alls kvar i kroppen. Men om vi bortser från detta så har jag haft en väldigt bra dag på min Fältskola, så underbara människor att jag blir rörd bara jag tänker på dom. :)

Med detta sagt så ska jag nu försöka mig på lite läsning av det vi ska jobba med imorgon och sen så blir det sängen.. När det återstår ju att se, men till er säger jag God natt nu i alla fall. :)

...


Julstress på alla plan!

Då var vi tillbaka i skolan igen på riktigt.. och när jag säger på riktigt så menar jag det. Idag har vi minsan fått veta att vi lever.. och att det snart är slut på det. ;) Jag fattar inte varför allt ska göras innan jul (och då pratar jag inte bara om julstressen med klappar och allt sånt).. det var ju lika dant på gymnasiet, kan inte lärarna förstå bättre än att sprida ut arbetet lite mera? Visserligen så är jag ju glad att vi inte behövde ha redovisningar under mellandagarna men endå, tror dom att vi aldrig behöver sova eller? Hmm.. dagens stressade samhälle alltså. :P Men jag vet ju att det blir bra till slut så kanske borde jag inte gnälla. ;)

Imorgon så ska jag träffa mina små snigelbarn igen, ska bli så roligt. :) Jag vet inte om jag kanske har sagt de förut (:P).. men jag tycker det är såå tråkigt att inte få vara där varje dag längre.. :(

Nu ska jag fixa det sista för kvällen och sen ska jag krypa ner i mysigaste sängen. :)

Natti natti! :)

Kudden kallar...





Kudden skriker...
den ropar på mig...
den kallar...
den vill att jag ska placera mitt huvud där...
och jag är trött...
bäst att göra som kudden vill..


God natt mina vänner! :)







Jag kom ju inte hem tomhänt i alla fall...

Tanken var att jag skulle handla julklappar  när jag och mamma åkte in till Strängnäs idag.. men någon sådan hittade jag tyvärr inte.. eller ju har hittat en till mamma men den kunde jag ju inte köpa då.. så bara hoppas att den finns kvar nästa gång. ;) Istället kom jag hem med lite annat smått och gott..


Bok till Vfu-barnen - Godisask till personalen :)


Presenter till mig själv - Tavelram & Ridbyxor. :)

Melanie Fiona - Monday morning


Vecka 50

Måndag:
Julhandla lite med mamma. :)
18.00 - 19.30 Spårarmöte (avslutning)
Stallet!!

Tisdag:
9.15 - 16.00 Kursstart: Barndom ur ett historiskt och samtida perspektiv
Stallet!!

Onsdag:
Hälsa på min Vfu! :)
15.00 Luciafirande på Ängens förskola
Pluggkväll!

Torsdag:
9.15 - 16.00 Föreläsning & Studiegruppsarbete
Stallet!!

Fredag:
Stallet!!

Lördag:
Scouternas kåravslutning! Inställt!!
Stallet!!

Söndag:
Stallet!!


Ljuslyktor från bästa tjejerna! :)

Dessa två superfina lyktor fick jag av Hilda & Edvina i födelsedagspresent! :) Älskar dom verkligen och dom passar såå himlans bra i mitt stora fönster. :) Tusen tack tjejer! :)


dock så ser dom väldigt mörka ut här på bilden.. dom är mer lila i verkligheten. ;)

Remember


8 December 2011

Jag gillar verkligen inte att Vfu'n är slut nu (eller okej, en halv dag kvar).. Idag hade vi lite avskedskalas med piggelin och så fick jag en fin blomma av mina små sniglar (för er som missat det så heter avdelningen jag varit på Snigeln) och personalen. :) Kommer sakna dom alla så galet mycket.. :(
Hoppas nu bara att jag lyckas hålla denna blomma vid liv, inte min speciallite direkt. ;) 

Jag har även varit och handlat lite inför helgen idag.. mina favorittjejer kommer ju hit på lördag och tanken är att jag ska bjuda dom på lite god mat och sånt. :) Det blir nog väldans trevligt tror jag. :)

Tanken var att jag ikväll skulle plugga det sista inför pressentationen av Vfu'n som vi ska ha imorgon.. men då jag känner mig almänt seg och min hals har börjat strejka så kanske jag får ta det lite snabbt imorgon och istället krypa ner i sängen nu. För jag har verkligen inte tid med att bli sjuk nu.. speciellt inte inför imorgon då jag hur illa det än är måste ta mig upp och till skolan på eftermiddagen.. Så håll tummarna nu! (Y)

Natti natti. :)

Life is short...


Ansiktsmask

Neutrogena Visibly ClearHar aldrig tidigare kännt mig såå vacker.. haha eller inte. :P Sitter här och är helt vit i ansiktet.. man skulle nästan kunna tro att jag sett ett spöke eller kanske att jag är ett. ;) Men så är icke fallet, jag har precis maserat in en ansiksmask (Visibly Clear, Wash & Mask - från Apoteket) i hela ansiktet. :) Hoppas på ett bra resultat nu så att man i alla fall kan känna sig lite frächare nu när "vintern" är här. ;)

Nu är tanken även att jag ska plugga lite.. måste skriva lite i Vfu-boken.. men de ska nog inte bli allt för klurigt hoppas jag, för ikväll skulle jag verkligen behöva komma tidigt i säng så jag orkar med allt som jag har planerat för den här veckan. :)

Nickelback - When we stand together


...


Ser du?


Sista VFU veckan!

Sista veckan på Vfu:n nu, känns riktigt tråkigt då jag stormtrivs där och kommer sakna dom alla så galet mycket. Men jag får hälsa på lite då och då så mina småknattar inte glömmer bort mig under det året som är mellan till nästa Vfu-period. :) Det känns inte så roligt att lämna detta roliga bakom sig för att sitta i skolbänken igen.. men samtidigt så får man väl se det som så att det är hit allt slit leder sen, och då är de ju inte så illa trotts allt. :)

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen för lite sömn så jag är på tipptopp imorgon när jag vaknar.. Det är bara några dagar kvar.. bara att kämpa och hoppas att friskheten håller i sig.. helt ofattbart att jag klarat mig hela praktikperioden utan att bli riktigt sjuk och då har jag vart med de minsta barnen i denna sjukperiod som ju november oftast är på förskolorna. Men jag ska nog låta bli att nämna den så härligt vintriga sjukan som började på min förskola idag.. usch alltså detta är något som man drömmer mardrömmar om.. dock har min avdelning klarat sig än så länge så de är bara att hålla tummarna för att jag klarar mig nu också. ;)

Natti natti mina vänner! :)

Vecka 49

Måndag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Middag hos mormor! :)
18.00 - 19.30 Spårarmöte (julmarknadsförberedelser)

Tisdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Vfu-plugg!!
Stallet

Onsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Vfu-plugg!!
Stallet

Torsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Vfu-plugg!!
Stallet

Fredag:
8.00 - ??.?? Verksamhetsförlagd utbildning, sista dagen!! :(
13.15 - 16.00 Avslutande Vfu-seminarium
Äta ute & bio med bästa Hilda! :D

Lördag:
9.00 - 14.00 Julmarknad Scoutgården
17.00 Fira mig med Hilda & Edvina. :D

Söndag:
???

Takida - You Learn



Så vansinning bra låt! Jag bara älskar den! :)

December

Är det inte galet att det bara är en månad kvar av det här året.. Jag kan knappt fatta det, att så mycket har hunnits med och nu är det bara en månad kvar av det år som innehåller så många speciella minnen som jag kommer bära med mig under resten av mitt liv. :) Nu när jag tänker på det så är det helt galet vad jag har lyckats åstakomma i år, och vem vet vad som kommer hinnas med under den tiden som är kvar.. ja det kan man ju bara vänta och se vad som händer. :)

Hur började jag då mitt slut? Med en hel dags praktik som var lika rolig som vanligt och sen så har jag spenderat kvällen hemma med en hel massa Vempire Diaries.. mest för att jag har en dålig kväll med på tok för mycket tankar som rör sig i mitt huvud och jag försöker fly undan dem just nu så VD är ju det ultimata knepet lixom. ;)



RSS 2.0