Nyårsmiddagen

Förrätt: Kräftcocktail med sås gjord på creme fraiche och till det hembakt bröd.

Varmrätt: Potatishalvor i ugn, marinerad nötytterfilé, sallad, bearnaisesås och hembakt bröd.

Efterrätt: Chokladfondant med hallonsås, färska hallon och vaniljglass toppat med lite citronmeliss.

Målen 2015

 
Inlägget här ovan publicerades som ni kan se här på bloggen den 1 Januari 2015, det här va de mål jag satte upp för mig själv att sträva efter när året började. Jag skrev även att det troligtvis skulle bli ett mycket händelserikt år för min del, att det skulle bli något alldeles extra. Och oj så rätt jag hade! Det mesta på listan jag skrev kan jag bocka av och säga att jag faktiskt lyckades uppfylla. 2015 blev verkligen mitt år, ett år jag alltid kommer att minnas och se tillbaka på som ett av de bästa åren i mitt liv! :)
 
# Jag tog examen från förskollärarprogrammet med högsta betyg på mitt examensarbete! Mitt examensbevis trillade ner i brevlådan inte långt där efter och för inte allt för länge sen fick jag även ut min lärarlegitimation.
 
# 7 Januari började jag arbeta heltid på Stugans Privata Förskola.
 
# 5 Mars tog jag mitt körkort och bara en vecka senare köpte jag min lilla Mitsubishi Colt.
 
# Jag har inte riktigt nått min målvikt än men jag har börjat leva väldigt mycket mer hälsosamt och är på god väg mot att nå mitt mål.
 
# 1 Augusti fick jag nycklarna till mitt alldeles egna lilla krypin, en tvåa på 63 kvadrat.
 
# Jag va bättre på att spara pengar under början av året men när jag sedan flyttade så har ju så klart en hel del gått åt till lägenheten.
 
# Jag har blivit mycket bättre på att spendera tid med Wilma och det känns som att vi har en bra plan för vår träning nu som vi även kommer följa framöver.

30 December 2015

Ägnar mig åt storstädning hemma så här dagen före nyårsafton, vem vill inte börja det nya året i ett städat och inspirerande hem?! Dock inser jag att det tar längre tid att få en tvåa på 63 kvm i toppskick än vad jag tänkte att de skulle göra. Men det blir skönt ändå när allt är klart. Dock ska jag snart ta en paus för att hämta ut paket från Hööks samt ge hästarna lite mat. Ja dagens to-do-lista är rätt lång, som tur är finns det ju ett antal timmar kvar på det här dygnet så det ska nog ordna upp sig. :)


Skogstur

Det blev lite ridning idag också, det är ju omöjligt att låta bli när det är så här underbart väder och man är ledig. Idag fick vi dessutom sällskap av Vendela och Vigge ute i snårskogen, kan säga att det inte var helt lätt att ta sig fram alla gånger. Så det resulterade i att jag och Vendela fick hoppa av och gå en bit för att inte få massa snöras på oss från alla grenarna. Då kunde vi ju såklart inte låta bli att stanna upp för att ta några fina vinterbilder.

Viktigt att synas när man ger sig ut i skogen så här års och Wilma trivs superbra i sitt reflexridtäcke från horze.se :)

"Ehh... matte tycker du verkligen att vi ska gå här?"

Grattis på födelsedagen Mamma! 💕

Idag fyller min älskade mamma 45 år! Vilket har firats med familjen nu ikväll, god mat och bara lugnt familjemys. Mer firande blir det på lördag då delar av släkten också kommer. :)


Kyligt ridpass

Det hann bli ett litet ridpass idag som jag hoppades. Dock var det ruggigt kallt, jag hade gärna haft den där varma jackan nu som jag beställt. Men nog om kylan. Wilma var lite distraherad till en början, hon liksom försöker 'gå ifrån mig' när hon inte riktigt känner för att göra det som jag vill. I dessa situationer blir hon väldigt stark och då glömmer jag lätt bort att andas och kommer ur balans. Men efter ett tag så lyckades vi faktiskt vända det hela och hon lyssnade hur bra som helst. Det gäller bara för matte att ta ett djupt andetag och sitta ner i sadeln ordentligt så blir allt bra till slut.



Morgonmys i stallet

Dagen började i stallet, så himla mysigt nu när det kommit lite snö. Jag hoppas verkligen att jag hinner rida en sväng senare idag. Men först måste jag åka iväg och shoppa födelsedagspresent till min kära mor som fyller år imorgon. Har verkligen noll idéer så vi får väl se hur lång tid det tar. Förhoppningsvis går det rätt fort då jag har en hel del annat jag behöver göra idag också. :)




Kylig uteritt

Jag hann inte mer än vakna innan jag fick flera förfrågningar om att rida ut i det härliga vädret och då kom jag såklart med den smarta idén att vi alla kunde rida ut tillsammans. Och så fick det bli. Det är så det blir när man känner en hel hög med människor som har lite osäkra unghästar och man själv råkar äga tryggheten själv. Så en uteritt blev det på hela två timmar, lite mumsigt fika hade vi med oss och Wilma var fast besluten att försöka smaka på min smörgås.. Sötnöt! Dock insåg jag ganska snabbt att jag hade missbedömt temperaturen ute idag.. så jag var ganska genomfrusen när vi kom tillbaka till stallet, men det var så värt det. Och med ett varmt bad när jag kom hem från stallet så lyckades jag tina upp mig själv också.

Julklappar

Är så himla glad för årets julklappar dom är verkligen så jag. :)
 
Ridbyxor Helskodda Trentorn CRW (Petrol)
Dressyrschabrak Chester Gold Medal (Petrol)
Ridstrumpa Mini CRW (Marin)
Beställt: Jacka Danza CRW (Svart)
Beställt: Grimma Sparkle (Petrol)
 
4 Temuggar 40 cl Rörstrand Ostindia
Skärbräda Anders Petter
Pengar till bland annat ny ridjacka
(4 Stolsdynor i beige som tyvärr var för små och måste bytas)
Sen fick Wilma en liten julklapp också, två rundbalar hö av "mormor, morfar & moster"

God Jul!

Hästarna är ute, frukosten är uppäten, klapparna är inslagna och det är dags för en varm dusch innan dagens julfirande kan börja på riktigt. Men innan dess ville jag bara kika in här och önska er alla en riktigt God Jul! :)


Julmys

Efter en kort arbetsdag (äntligen semester) och lite mys i stallet spenderades kvällen hemma hos familjen för lite julmys. God middag, klädd gran och första skinkmackan är nu intagen och lite av uppesittarkvällen har kollats på. Men nu så har jag precis landat hemma hos mig själv och ska krypa ner i sängen, hästarna tar ju faktiskt inte ens ut sig själva på julafton så det är bara att ställa alarmet och kliva upp. Men det gör mig inte så mycket då det är en speciell känsla att få börja julafton med att andas lite häst. :)


Kvällsbad för Wilma

Jag känner mig faktiskt piggare idag, så pass mycket piggare att jag beslutade att Wilma skulle få en helkroppsschamponering nu ikväll då hon gjort en dubbelsidig lerinpackning på sig själv. Jag skrattar lika mycket varje gång hon hoppar fram och tillbaka och skakar bakbenen inne i duschen för att det rinner vatten på dom, min lilla fjant. Men nu är hon i alla fall skinande ren och fick stå och gosa i ylletäcket ett tag efter. Måste verkligen hitta ett nytt ylletäcke då det jag har nu är Billys gamla och aningens för kort över rumpan, men det är ju så himla bra så det är inte lätt att hitta ett som är lika bra.
 
Dock så vet jag inte om det var så himla bra för egen del att annordna spakväll för Wilma egentligen då jag nu kämpar för att inte hosta upp lungorna. Men vad gör man inte för sin lilla stjärna!
 
Dags att fixa lite nya fina bilder också känner jag.. får övertala den där lillasystern att följa med med kameran.

21 December 2015

Dagen började i stallet med utsläpp av hästarna och mockning, känns så skönt att ha det gjort redan så jag bara kan åka upp och mysa med Wimlan efter jobbet ikväll.

Det är kortvecka på jobbet så man kan ju tycka att det borde vara rätt så lugnt, dessutom väldigt lite barn så här innan jul. Men eftersom det är storstädning som gäller så är det full fart i alla fall. Min förmiddag har därför spenderats med att diska leksaker, vilket verkligen kan klassas som ett evighetsjobb. Men nu får jag i alla fall ha rast en stund och vila upp mig inför eftermiddagens fortsatta städning och stängning som jag också har på min lott idag.


Fjärde advent

Det är fjärde advent och jag började min dag med sovmorgon till 9.30. Vilket är ganska mycket för mig då jag i vanliga fall vaknar runt 8 - 8.30 när jag inte har ställt något alarm. Men är man superförkyld så tycker väl kroppen att det är okej att sova lite längre. Och faktiskt så känner jag mig något piggare idag än igår vilket känns superskönt, jag hoppas verkligen att jag kan jobba de tre sista dagarna innan jul. Så för att kurera mig själv lite extra tänker jag nu mysa ner mig i soffan framför någon film innan det är dags att åka upp till stallet för att ge hästarna 12-lunchen. :)


Det där lilla

Det är verkligen dom där små sakerna som gör att allt är värt det även när det känns motigt att jobba långa dagar, vara ute i regn och kyla, hantera konfliker som får en att vilja slita av sig håret och så vidare. Så kommer barn och dess föräldrar med en liten present så här till jul, eller bara säger några fina ord om det arbete vi gör.. Ja det krävs inte mycket alls för att man ska kunna känna att man faktiskt gör ett bra jobb och kan vara nöjd med det. Så ja den här lilla påsen med hemmagjord Julkola kanske inte ser mycket ut för världen, men tanken bakom innebär så himla mycket mer och det värmer den här förskolläraren ända in i själen! :)


Förkyld

Förkylningen är ett faktum och jag håller både tummar och tår för att det i alla fall inte ska bli någon feber av det hela, jag har verkligen inte tid att vara borta från jobbet nu de sista dagarna före jul och hur kul vore det sen att ligga sjuk under julhelgen.. Ja så tummar och tår för att det inte blir värre än så här alltså. Dessutom vill jag ju kunna rida en massa nu när det äntligen börjar lugna ner sig lite jobbmässigt och jag har lite extra ledighet som väntar. Men men vi får väl se vart det hela leder, jag gör så gott jag kan för att kämpa emot i alla fall, te, nässpray, halstabletter, extra sömn och faktiskt nyttig mat. Så nu tänker jag att jag kanske ska passa på att ta en tidigt kväller och vakna pigg och kry när alarmet ringer tidigt imorgon.
 

16 December 2015

Har nyligen landat i soffan med en kopp te och en Citron-Limekvarg efter en lång dag med både jobb och stall. Efter en natt med dåligt med sömn så kändes dagen på jobbet just så, lång (vilket den kanske också var då jag spenderat tio timmar där). Det var verkligen en sån dag då jag för en stund önskade att jag inte hade en häst och ett stall att åka till utan att jag istället bara hade kunnat få landa på soffan och stanna där efter jobbet. Men som vanligt så är den känslan som bortblåst när man väl kommer dig och får andas lite häst. Idag blev det dessutom en promenad med trevligt sällskap i mörkret, inte helt fel faktiskt. Så nu kan jag med gott samvete sitta här med min tekopp en stund och sen ta mig ett varmt bad innan det är dags att sova.

Bästa teamkänslan

Ikväll fick det bli ett skrittpass i kylan på en väldigt hård ridbana, ja vissa dagar önskar man att man hade ett ridhus att tillgå. Men har man inte det så får man helt enkelt göra det bästa av situationen. Så massa mjukgörande övningar i skritt med lite trevligt sällskap av Therese och Hector fick det bli. Jag älskar verkligen att jag nu bara hittar fler och fler knappar hos Wilma, lite som att hon nu verkligen släpper mig nära inpå på riktigt. Det tog bara nästan två och ett halvt år (livet med ett envist sto), men nu så är känslan magisk och jag önskar verkligen att vi kunde ha ett lite bättre underlag att jobba på. Men vintern varar ju dock inte för evigt så vi får helt enkelt härda ut. Sen är ett mål för nästa år att ta lite mer lektioner för att bli lite inspirerade och komma framåt från den plats vi nu litegrann står och stampar på. Dock kan det ju inte annat än bli bättre när vi nu verkligen har hittat DEN känslan tillsammans!
 
Fast lite snö skulle ju inte skade heller när vi tänker efter...

Happiness

Jag skulle så gärna vilja ha den här tavlan hemma hos mig, eller en liknande med samma budskap. För i min värld och mitt liv så är det så himla sant. Det finns verkligen inget som gör mig så lycklig som Wilma!
 

Goood morgon!

Ni vet den där känslan när man kommer i ett klädesplagg som tidigare varit för litet... Det hände mig nu på morgonen! För ett tag sen köpte jag två par jeans i samma storlek och samma modell fast olika färg. Men det svarta paret var för litet.. det var väldigt stor skillnad mellan de olika byxorna. Så nu på morgonen tänkte jag att jag att jag skulle prova och se om jag kunde komma i dom.. och gissa vem som nu är världens lyckligaste! Så nu ska jag strax åka iväg till jobbet, och det kan ju inte bli annat än en bra dag med den här starten. Dessutom ska vi fixa julbord till barnen idag. :)

14 December 2015

Luciafirandet på jobbet blev faktiskt riktigt mysigt, trotts en hektisk dag och en ganska kylig kväll. Jag tror att både barn och föräldrar kunde känna sig supernöjda. När allt var klart stressade jag dock hem för att hinna förbi stallet en sväng och pussa på mitt hjärta. Blev bara lite mys och ompyssling idag då det var allt för kallt för att vistas utanför stalldörrarna i de kläder jag hade med mig. När jag kom hem fanns det inte mycket känsel kvar i tårna, vad passade då inte bättre än att njuta av den lilla julklappen som jag fick av en familj på jobbet idag. :)
 
Nu är det dock dags för mig att krypa ner i sängen, det väntar en tidig morgon för mig imorgon och dessutom verkar jag ha dragit på mig en trevlig liten förkylning vilket inte gör mig piggare. Så nu checkar jag ut för idag, sov gott mina vänner.
 
 

Luciafirande

Min dag började i stallet med utsläpp av ett gäng morgontrötta hästar, kan säga att jag var rätt trött vid halv åtta jag med och riktigt kallt va det. Men ändå rätt skönt att få börja dagen så och ha mockningen klar redan innan man åker till jobbet. Skönt också då jag slipper stressa hem efter kvällens luciafirande på jobbet. Dagens stora händelse, att fixa skinksmörgåsar, gröt, kaffe, saft och pepparkakor. Nämnde jag att våra föräldrar är rätt bortskämda... ;)

Men nu så ska jag snart återgå till jobbet, håll tummarna för att ingen kattastrof inträffar under eftermiddagen/kvällen! :)

Tredje advent

Vi närmar oss julen med stormsteg och det jag ser fram emot mest är att äntligen få lite ledighet och att kunna få spendera tid med Wilma i dagsljus. Så nu är det verkligen nedräkning till julafton då jag går på min nästan två veckor långa semester med avbrott för en liten arbetsdag. Men innan vi är där ska jag njuta av allt julstöket som väntar innan.

Den obligatoriska söndagsfrukosten med adventsljusen tända!

Morgonmys i stallet


Pepparkaksbakning

Idag ska det bakas pepparkakor i mängder på jobbet, eller ja frågan är ju hur många pepparkakor det egentligen blir när vi är färdiga...


Tränsputsning

Hur man på bästa sätt spenderar lite tid en tisdagskväll.. Med ett träns, en mikrofiberduk och en burk läderbalsam. Nu så är favorittränset som nytt igen! :)


Två presenter

Idag har jag fått två superfina lite försenade födelsedagspresenter. Ett handsytt pannband till Wilmas träns av bästa Vendela (som råkar vara utbildad sadelmakare) och en superfin ljusstake av finaste Edvina och Alice. Kan säga redan nu att båda dessa kommer att användas flitigt. :)



Nackont

Inte min dag idag.. vaknade och hade fruktansvärt ont i nacken, det var så att rårarna ran när jag skulle försöka sätta upp håret. Så idag försöker jag ta mig igenom dagen med Aloe Heat Lotion, alvedon och en stor varm halsduk. Inte helt lätt, men som tur va kände barnen för att i alla fall klä på sig själva ytterkläderna idag. Skönt att jag dessutom slutar tidigt idag och får ta det lugnt sen, bara ett litet ärende på stan och lite kaffe med Edvina innan jag åker hem. Hoppas dock att de onda ger med sig under dagen så jag kan hitta på något med Wilma ikväll. Men nu är min rast snart slut så dags att återgå till arbetet.

Livet som hästägare


Andra advent

Tänk att det redan är andra advent, nu är det verkligen inte långt kvar till jul. Och här sitter jag och njuter av en mysig liten söndagsfrukost innan dagen drar igång på allvar med stallsysslor och den sista storvisningen av Foreverprodukterna för den här gången. Känns dock lite konstigt att det är den 6 december och termometern visar 12 grader varmt ute.. Vad hände med vintern egentligen? Men det är ju ett par veckor kvar till jul så mycket kan fortfarande hända, håller verkligen tummarna för en vit jul i år!
 

5 December 2015

När klockan slog halv tolv idag hade jag... varit vaken 5 timmar, haft tvättstugan 4,5 timmar, släppt ut hästarna och fixat diverse grejer i stallet, varit förbi mormor en stund, ätit brunch, fått upp ljusslingan på balkongräcket som jag fick när jag fyllde. En riktigt effektiv förmiddag helt enkelt. Eftermiddagen sen blev något lugnare med häng framför tv:n och startandet av ett nytt litet projekt eller vad man nu ska kalla det. Och så en sväng till stallet för att mata hästarna och fixa Wilmas box. Skönt nog hörde sen mamma av sig och sa att jag kunde komma förbi och äta middag om jag ville, känns alltid extra lyxigt att få äta mammas mat nu för tiden. :) Resten av kvällen spenderades delvis i stallet och delvis med familjen. Men nu är det dags för mig att checka ut för dagen, det är ju en imorgon också. 

Lite mysigare vart det allt ute på min i övrigt väldigt ofixade balkong.

Storm

När man sedan i början på veckan hade planerat att rida efter jobbet på fredagen eftersom att man ändå slutar hyfsat tidigt och inte haft så mycket tid alls för den där hästen under veckan som gått. Sen ser väderprognosen ut så här...



Mysig start på dagen


Dejt med John Blund

Nerbäddad i sängen tröttare än tröttast, så glad att planeringskvällen idag vart inställd annars hade jag nog stupat ståendes under kvällen. Istället fick jag andas lite stall och pussa massor på bästa Wimlan. Men nu ska jag släcka lampan för en dejt med John Blund och ladda om för ännu en superlång dag. Imorgon efter jobbet vankas Storvisning nummer två (av tre) så då har bästa Nettan lovat att ta hand om min ögonsten. :)

Ni kommer väl imorgon!? 19.00 (Stugans Privata Förskola) Storvisning av Forever Livings produkter!

Nytt & juligt i hemmet


Efter jobbet vart det jakt efter en ny lite juligare duk till köksbordet och jag hittade en som föll mig perfekt i smaken. Hittade även en adventsljusstake som jag fastnade för så den fick också följa med hem och så får mammas gamla åka tillbaka ner i kartongen. Så var jag ju bara tvungen att köpa hem några röda ljus till det hela. :)

Förmiddagsrast

Eftersom jag slutar tidigt idag så innebär de förmiddagsrast för min del. Ganska skönt när man känner sig supertrött, dock blir jag alltid lite rastlös av att ha rasten före lunch. Hur gör man liksom? Men nu är det snart dags för mig att gå tillbaka och ta tag i resten av dagen.


RSS 2.0