Tiden rinner iväg...

Tiden går så galet fort, dagarna är förbi innan dem ens har börjat och veckorna går så fort att jag inte ens hinner blinka. Faktiskt så tycker jag att detta är lite jobbigt för jag hinner lixom aldrig göra det som jag skulle behöva. Men samtidigt är det också skönt att aldrig behöva känna sig rastlös. :) Det finns alltid något att sysselsätta sig med och snart är det ju dessutom jul så börjar ju bli dags för julbak och sånt skojigt. ;) Men först ska det bli lite födelsedagsfirande och sånt trevligt, så nog ska jag få dagarna att gå fram tills dess. :) Och sen de där jäkla körkortet får man ju inte glömma bort, har inte kört på evigheter så jag borde kanske ta tag i det igen.. men det får bli en annan dag för nu så blir det snart sängen. :P Men först så ska jag ta och läsa lite hade jag tänkt, bästa sättet att avsluta kvällen på. :)

Nu har jag flyt!

Idag fick jag mail om både kompleteringen jag gjorde och salstentan jag skrev för jag nästan en månad sen och ved ni vad... Jag är själv i chock ska ni veta.. Jag trodde faktiskt inte att detta var möjligt och att jag dessutom fick båda dessa possitiva beskeden idag känns ju bara helt fantastiskt! :D

Kompleteringen: Godkänd
Salstentan: Väl Godkänd

Detta innebär alltså att jag nu har klarat av mina två första kurser! :D


29 November 2011

Den här dagen har varit hur bra som helst, och jag har nu alltså blivit en dag äldre.. eller jag på papperet så är det väl ett år då. ;) Men i alla fall så är jag 19 år nu och helt ärligt så vad spelar det för roll.. det är ju bara en mellanlandning mellan 18 och 20. Men eftersom jag är en sån där person som älskar att fylla år så klagar jag inte för det. :) Det här med en egen dag har alltid varit speciellt för mig och jag tror nog inte att det är något man växer ifrån, jag tror i alla fall inte att jag kommer göra det. Man måste bara lära sig att med tiden inte visa det lika mycket.. torr och tråkig på utsidan och en lyckligt skuttande femåring på insidan helt enkelt. ;)

Avslutar som min härliga handledare sa idag: "Bara ett år kvar tills den riktigt stora dagen nu Malin! ;)"

Natti natti! :)


Sista dagen som artonåring!

Så galet trött är jag efter denna händelserika måndag, men det känns bra endå och strax ska jag krypa ner i sängen för att sova bort de sista timmarna som jag har i livet som 18 åring.. haha.. nu när jag tänker efter så låter de rätt så tragiskt. Men samtidigt så gör det mig glad. ;)

Vad har hänt idag då? Först massa Vfu med alla underbara barn och sen åt jag min favorit mat hos mormor, ja nästan i alla fall (stuvade makaroner och mormors köttbullar). :) Sen så var det julpyssel med mina favoritscouter vilket var riktigt roligt och jag ser fram emot nästa vecka då detta fortsätter. :) Nu så är jag ju i alla fall hemma och som jag sa så är det sängen som väntar nu. :)

Natti natti! :)

Vecka 48

Måndag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Middag hos mormor! :)
18.00 - 19.30 Spårarmöte (förbereda julmarknaden)

Tisdag:
Min 19 årsdag!! :D
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Stallet

Onsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Stallet

Torsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
VFU-plugg!!
Stallet

Fredag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Stallet

Lördag:
Stallet
Fira mig med närmsta släkten! :)

Söndag:
Stallet
VFU-plugg!!

första advent

Jag en riktigt blåsig sådan vart det också.. men jag har hållt mig innomhus större delen av dagen så mig gör det inte så mycket. :P Dock tycker jag att det känns lite konstigt att första advent är nu.. det brukar ju altid vara samma vecka som jag fyller år alltså vecka 48.. hmm.. jag gillar inte riktigt upplägget för iår men men, det har väl funkat kanske. Det var i alla fall mysigt med tända ljus i det så ruskiga vädret. :)

Men nu så känner jag att det är dags för mig att krypa till kojs för att orka med ännu en helt fantastisk vecka på min VFU. :D Så jag hoppas ni alla haft en supermysig första advent och önskar nu er alla god natt. :)


The Julfeeling är på topp.. Adventsljussta...

The Julfeeling är på topp.. Adventsljusstakarna är på plats, julmusiken är på och glöggen varm. :) Ja den här dagen vart väldigt mycket bättre än jag trodde i morse. :) föresten kanske jag ska berätta att mitt problem löste sig till slut vilket känns väldigt bra. :) Nu ska jag fortsätta myskvällen med familjen, ha en bra kväll gott folk! :)


Jag hatar mitt liv just nu.. Så mycket att...

Jag hatar mitt liv just nu.. Så mycket att jag bara vill lägga mig ner här på asfalten och bara gråta! Jag hatar att jag har en lärare som varken svarar på eller kollar sin mail... Jag hatar att detta troligtvis kommer gå ut över mig och hela min utbildning! I tisdags skickade jag ett mail med en viktig fråga som jag verkligen behövde få svar på för att klara hemtentan.. Det har jag fortfarande inte fått något svar på.. På onsdags kväll skickade jag in tentan i alla fall och bifogade åter igen min fråga. Idag är det fredag och jag har fortfarande inte hört något... Och det värsta är att jag kan inget göra.. Jag kan bara sitta och vänta på att få beskedet att jag inte klarade det.. Allt detta för att jag har en arrogant jävla lärare som inte kan göra sitt jobb.. :( Ja, därför hatar jag mitt liv!!


As he said!

Jag säger som Alfons Åberg... Jag ska bara.. sen så är jag tillbaka igen, det lovar jag er! ;) 
förhoppningsvis redan på fredag, men det återstår att se. :P


Vecka 47

Måndag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Middag hos mormor
18.00 - 19.30 Spårarmöte

Tisdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Plugga!
Stallet

Onsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
VFU besök från skolan!
Stallet

Torsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Plugga!
Stallet

Fredag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Stallet

Lördag:
Stallet
Pluggdag!!

Söndag:
Stallet
Städning!!

Genom att kämpa kan man klara allt!

Ibland kan den största besvikelsen vara den man känner gentemot sig själv... Men samtidigt måste man påminna sig om att det imorgon faktiskt kommer en ny dag och att allt till slut faktiskt blir bra, det finns en mening med allt även detta!


God morgon gott folk!

För en stund sen åt jag en lugn och härlig frukost och nu så har jag precis kollat igenom mailen som jag inte orkat bry mig om på ett tag. :P Om en liten stund så är tanken att jag ska skriva den där jäkla kompleteringen av hemtentan som jag bara skjutit upp hela tiden.. Men idag måste den verkligen bli gjord annars är jag så gott som körd om jag har förstått det hela rätt.. :( 

Lite senare så ska jag med mamma upp till stallet för att luncha och så lite annat vardagspyssel. :) Har även lite annat smått och gott som måste fixas idag.. så idag är effektivitet mitt ledord (förhoppningsvis)! ;)



Efter ett antal timmar i stallet med bland...

Efter ett antal timmar i stallet med bland annat en uteritt på Svarten och hembakade piroger till middag känner jag mig ganska nöjd med dagen. :) Snart blir det en till sväng upp till stallet för att ta in hästarna och sen så blir det hem för att se Så mycket bättre tillsammans med mamma och pappa. :) så en helt okej kväll är det som väntar mig alltså. :)


Inte mänskligt att gå upp 5 på morgonen!

Jag trodde verkligen att jag skulle dö när min veckarklocka ringde i morse, för vad folk än säger så är jag helt på det klara med att det är omänskligt att gå upp klockan fem på morgonen.. Ja i alla fall för mig. ;) Men som tur är behöver jag ju bara göra det en gång under den här perioden så nu är det klart och jag kan lugnt sova en och en halv timme längre varje dag. :) Men trotts att jag var vansinnigt trött imorse så har dagen gått mycket bra, jag har känt mig pigg och fräch nästan hela dagen, ja tills jag kom hem i alla fall. ;) Nu så är jag massor med trött och ska bara skriva färdig om dagens händelser och sen så ska jag krypa ner i sängen, för tro det eller ej men det är ju faktiskt en dag kvar på den här veckan. :P Ska bli så himlans skönt med lite helg sen så jag verkligen kan få vila upp mig. :)

Natti natti. :)

Gallery Colours - Silver Snow 126

Gallery Colour Nail Varnish *SILVER SNOW 126*
Ikväll är jag inte lika trött som jag var igår vid den här tiden, vilket kanske är lite synd då jag skulle behöva sova eftersom att väckarklockan ringer 05.00 imorgon. Hemsk jag vet, men imorgon är det ju öppning på förskolan som gäller så man har ju inte direkt något val. :P Så istället för att göra det jag borde göra nu så kollar jag på film (första Harry Potter filmen) och målar naglarna med ett av mina nyaste nagellack som jag nu prövar för första gången. :) Superfin färg, jag bara älskar det. :) (Gallery Colours - Silver Snow 126) Jag känner att de här kommer användas mycket, men jag har ju några andra nya som också måste testas så ett tag ska de nog räcka i alla fall och om inte så är det ju bara att köpa ett nytt. ;)

Nej men nu ska jag sluta babbla om det och istället kolla klart på filmen och sen blir det sängen för min del så jag orkar upp tidigt som tusan imorgon. :P

Natti natti. :)

Huvudvärk

Jag älskar verkligen min VFU plats, men idag har den nästan tagit kol på mig.. Det har varit rörigt och så vart det en något längre dag för mig idag så just nu är jag hemskt trött och dessutom så har jag en huvudvärk som inte vill ge sig ens med ett par panodil i kroppen.. Så istället tänkte jag att jag strax skulle krypa ner i sängen så jag orkar med dagen imorgon också. :)

Men trotts min huvudvärk så har jag även varit uppe i stallet ikväll, jag trodde att lite lugn och lite friskluft skulle hjälpa men icke.. Men det var trevligt i alla fall att få busa lite med mina favoriter. :)

God morgon alla fina! :) Idag är jag på st...

God morgon alla fina! :) Idag är jag på strålande humör, solen skiner och jag är nu på väg mot min VFU så bättre kan det väl knappast bli. :) Idag ska jag vara med och stänga, därför fick jag lite sovmorgon idag, underbart om ni frågar mig. :) Vi hörs senare. :)


Måndag igen...

Mina måndagar tar kål på mig för tillfället.. de är långa och mycket händelserika och dessutom är jag och har alltid varit en sån där extremt måndagstrött person. Så varför är det då så att jag bokar in så mycket på mina måndagar? Ja det kan man ju verkligen fråga sig, jag tror att det är för att jag ska ha sakerna gjorda och inte behöva bekymra mig mer över det under resten av veckan, men samtidigt är detta något som även framkallar extrem söndagsånges. Ja ni ser ju hur duktig jag är på att planera.. blir det någonsin bra kan man ju fråga säg? :P

Men men, nu så har ytterligare en måndag passerat med både praktik, middag hos mormor och Scouterna. :) Allt lika roligt och jag skulle nog inte kunna välja bort något, men därför är jag rejält trött just nu och min nästa destination är sängen, kanske med en bra bok eller så kommer jag slockna med en gång om jag känner mig själv rätt. ;) Idag kan jag i alla fall sova med gott samvete då jag klarat av allt på min to-do-list för dagen. :)

Natti natti :)

Vecka 46

Måndag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Middag hos mormor. :)
18.00 - 19.30 Spårarmöte (Våga känna!)

Tisdag:
8.00 - 18.00 Verksamhetsförlagd utbildning (Stängning)
Pluggkväll!
Stallet??

Onsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
19.00 Ledarträff scouterna, planering VT??
Stallet

Torsdag:
6.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning (Öppning)
Pluggkväll!!
Stallet

Fredag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning
Stallet??
Myskväll med familjen! :)

Lördag:
???

Söndag:
Scouterna öppethus??
Stallet

Städat och klart! :)

Ledsen för extremt suddiga bilder men har inget annat än mobilen att fota med så ni får stå ut med dåliga bilder när det är mörkt. ;) Jag hoppas på att jag får en ny kamera när jag fyller sen så att jag kan bjuda på lite bättre bilder i framtiden. :) Men här har ni trotts suddigheten bilder på mitt väldigt nystädade rum. :)








Mysigt höstväder! :)

För en stund sen kom jag hem från stallet, var uppe och gav hästarna lunch och mockade och sånt där vardagligt ni vet. ;) Var riktigt skönt ute idag måste jag säga, ganska fantastiskt vilket underbart höstväder vi har nu och då är vi inne i mitten av november.. Men jag klagar inte. :) Är ju inte typen av människa som gillar 30 minus och massor med snö, jag gillar mer lagom lixom. ;) För mig räcker det om vi har ett par decimeter snö i december så man får den där vita julen, men annars så är jag inte så mycket för just det vädret, ja i alla fall inte så extremt som det var förra året.

Men nu så ska jag fortsätta med städningen..




Väldigt stökigt!

Mitt rum ser verkligen kattastrof ut för tillfället.. och jag har skjutit upp det så länge men nu är det verkligen dags för städning..



Sitter på soffan och kollar på en Bond fil...

Sitter på soffan och kollar på en Bond film. :) Snart blir det god mat och sen lite lördagsmys med familjen, skönt att jag äntligen fått lite sömn så jag orkar vara lite social nu. :) Imorgon lovar jag att bloggen är igång igen, jag har en hel del att göra men jag ska nog hinna med de här också. ;) Ha en superbra kväll alla fina! :)


När allt bara blir fel!




Idag har jag brytit ihop totalt flera gånger och av egentligen ganska små saker också.. Det är vad lite sömn och motgångar kan göra mot en redan stressad tjej.. :(





Verksamhetsförlagda utbildningen påbörjad!

Jag trivs galet bra på min VFU och då har jag bara varit där ett par dagar än så länge. Superhärlig personal och underbara barn, vad mer kan man begära egentligen? ;)
Dock är jag lite sliten nu då man inte alls är van att gå upp tidigt varje dag och sen att vara hundraprocent vaken hela dagarna också det tar ju på krafterna det med. Men lite trötthet är det absolut värt, så mycket bättre än att åka till skolan två dagar i veckan. :) Men jag vet ju också att det här med tröttheten går över så småning om, det är ju alltid första veckan som är värst då allt är nytt och man har så himla mycket att lära sig. Sen när man kan namn och rutiner och allt sånt då kan man lägga mer fokus på lite roligare saker som tillexempel aktiviteter med barnen, jag har redan fått några små uppdrag som jag ska planera lite smått men de kommer att genomföras tidigast nästa vecka, troligvis lite senare.. Men det ser jag fram emot. :)



Vecka 45

Måndag:
9.15 - 11.00 Inför VFU1
13.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning! :)
Middag hos mormor! :)
18.00 - 19.30 Spårarmöte (Våga hjälpa!)

Tisdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning! :)
Arbeta med Billy.
Ta in hästarna.
Städa garderoben!

Onsdag:
Ge hästarna morgonhö.
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning! :)
Stallet!
Fortsätta städningen av mitt kattastrofartade rum!!

Torsdag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning! :)
Stallet!

Fredag:
8.00 - 15.40 Verksamhetsförlagd utbildning! :)
Stallet!

Lördag:
Bakdag! (Bröd och Bullar!)
Luncha hästarna!
Ta in hästarna!

Söndag:
Luncha hästarna!
Ta in hästarna!
Plugga! (VFU & Körkortsteori)

Mysteriet med den alltid sena åttabussen l...

Mysteriet med den alltid sena åttabussen löst! När jag idag hann gå hela vägen till stationen så såg jag... Busschaufören stälde sig utan för bussen och åt en mandarin innan vi fem minuter sena lämnade stationen. :P


Det känns som jag suttit på bussen större ...

Det känns som jag suttit på bussen större delen av dagen.. Imorse bussen till Strängnäs och sen vidare med nästa till Eskilstuna. Efter förmiddagens vfu intro.. Buss tillbaka till strängnäs och efter det mot mariefred för en eftermiddag på min vfu, som jag redan stormtrivs på. :) Nu så har jag precis tagit bussen från mariefred hem till stallarholmen för lite middag hos mormor och snart så tar jag bussen in till strängnäs för lite scouting ;) och juste sen ska jag hem till stallarholmen igen också.. Och även då blir det buss ;)


Shoppat!

I torsdags så var jag ju iväg med familjen och shoppade en del.. och ja jag lovade ju att ni skulle få se vad jag köpt, dock är inte bilderna jättebra men de får duga. ;)


5 Stycken kollegieblock, rätt trist men mycket välbehövligt.
En termosmugg, tidigare har jag ju ibland använt pappas han fått från jobbet.. men nu har jag en egen!


Två stycken t-shirtar, mina favoriter från Lager 157 eget märke.. mina gamla började ju bli rätt slitna. ;)


Två stycken vanliga linnen, även dessa från Lager 157 eget märke. Jag har ju flera av dessa men även de börjar sjunga på sista refrengen. ;)

Som ni ser så var det mest bra och ha saker jag köpte, men man behöver ju även sånt ibland och jag är faktiskt supernöjd endå. :)

Efter en lång shoppingdag med familjen är ...

Efter en lång shoppingdag med familjen är jag nu helt slut. Fick med mig lite välbehövliga saker hem så det känns bra. :) Vad jag har hittat får ni se imorgon för nu är det dags för trötta mig att krypa ner i sängen, imorgon är det ju stallet tidigt som tusan som gäller.. Hovslagaren kommer ju på besök för att fixa fötterna inför vintern som borde vara här snart. ;) så natti natti. :)


Första salstentan avklarad och jag kan kna...

Första salstentan avklarad och jag kan knappt beskriva med ord hur skönt det käns att ha det gjort.. Även om jag kanska får göra kompletering sen så känns det bra att ändå ha gjort den första.. Nu vet man ju vad det handlar om och hur allt funkar. Och dessutom känns det skönt då jag har en lång helg framför mig, vilken startar med shopping i Hälleforsnäs imorgon.. Lite nya kläder skadar ju aldrig. ;) nu så ska jag ta och krypa ner i min mysiga bäddsoffa här hos farmor och farfar och sova sött. :) så gulligt att dom har köpt en egen kudde till mig, så mjuk och fluffig sådär som bara en ny kudde kan vara. ;) underbart! :) natti natti mina vänner. :)


Någon smart person sa...

Det här citatet har jag snubblat över ett antal gånger på senaste tiden, så nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av det för ja det är ett bra citat! ;)

‎"Ta alltid ut lyckan i förskott.
För även om det till slut inte blev som du ville, så fick du i alla fall vara lycklig på vägen!"

Frukostdags och sen plugga i ett par timma...

Frukostdags och sen plugga i ett par timmar innan de bär av till Eskilstuna och MDH för att skriva tenta.. Usch vad otaggad jag är på detta, jag hade hellre jobbat idag som jag nyss vart erbjuden att göra.. Men men, inget man kan göra åt saken bara att kämpa på och hoppas på det bästa. :)


Tentan i fokus!

Mitt liv är just nu pausat, så även bloggen.. detta eftersom det är tenta imorgon!! Så nu blir det tentaplugg och sen sömn och så upp tidigt som tusan imorgon för att plugga lite mer innan jag vid 11 tar bussen mot skolan för att sen vid 14.10 - 18.30 skriva min första salstenta som gör mig oerhört stressad och nervös.

Ska bara tillägga att man verkligen bara måste älska hur bristande min självdiciplin är.. jag fattar inte varför det alltid blir såhär. Någon som har tips på hur man hittar den där diciplinen som man så jäkla mycket behöver när man pluggar på högskola??

Nu blir det mer fokus på tentan.. hörs imorgon (eller tidigare om jag inte lyckas hålla mina regler om detta heller) när det hemska momentet är överstökat. ;)

RSS 2.0