Buck

"Amerikansk dokumentär från 2011. Buck Brannaman har utvecklat en enastående, och mycket framgångsrik metod, att hantera och träna hästar. Den går ut på att kommunicera med hästarna med hjälp av ett lyhört ledarskap och utan straff. Till vardags reser han mellan rancher, där han lär ut metoden till hästägarna. Han tillbringar större delen av året på vägen, utan sin fru och sina döttrar. Bucks barndom var osäker. En missbrukande far misshandlade honom och hans bror, och de tvingades uppträda med allehanda tricks. Vändningen kom när en fotbollstränare, efter ha sett ärren på Bucks rygg och ben, hjälpte honom att komma vidare och få en fosterfamilj."
 
Detta har jag precis ägnat en och en halv timme av mitt liv till att se på och jag kan inte säga något annat än att jag är så sjukt ställd och så galet imponerad. För mycket av det han sagt om arbetet med hästen om känslan och hur man när man hittar den bara inte kan sluta det stämmer så bra. Och det jag tar med mig av det här är två saker som Buck sagt.. den en är att "hästar är som barn, man kan inte alltid vara deras vän utan man måste uppfostra dem också" och så det andra "våra hästar avspeglar våran själ". Två väldigt simpla meningar med enorm betydelse och jag tror att efter att jag har sett det här kommer jag att tänka annorlunda när jag jobbar med hästarna. Buck Brannaman är verkligen en människa som kan konsten att beröra utan ord, att folk kallar honom mannen som talar med hästar kan jag verkligen förstå! En helt enorm människa helt enkelt!


Ridlektion 3

Igår var det alltså dags för ridlektion nummer tre i ordningen. Efter som jag har varit lite krasslig på senaste tiden så hade jag inte kunnat träna så mycket sen föregående lektion. Men trotts detta så tyckte min ridlärare att både jag och Princess gjort framsteg. Hon bär upp sig lite bättre nu och trampar under sig på ett sätt som hon haft väldigt svårt för tidigare. Så idag jobbade vi vidare med lösgörande övningar och tempoväxlingar. Jag känner att jag verkligen börjar få kläm på det här med att byta sittben och dessutom så börjar vi få till dom där framdelsvändningarna i lagom tempo och inte i 120 som Princess gärna ville. Så sakta men säker gör vi framsteg och det tänker vi fortsätta att göra! :)

Vecka 35

Måndag:
¤ 10.30 - 17.00 Jobb
¤ 19.00 Ridlektion
 
Tisdag:
¤ 7.00 - 13.00 Jobb
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 8.30 - 15.00 Jobb
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ 7.00 - 13.00 Jobb
¤ Princess
 
Fredag:
¤ 8.30 - 15.00 Jobb
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Fira mormor?
¤ Princess
 
Söndag:
Mormor 70 år!!
¤ Princess

Sliten tjej...

Känner mig väldans sliten för tillfället, den här veckan har varit tuff men skönt nog har den även gått väldigt fort och det ska verkligen bli så himla härligt med helg. :) Vart en supertidig morgon för mig idag och man kan lugnt säga att till och med en kvälls/nattmänniska som jag är trött redan vid halv tio dessa dagar. ;) Men jag tröstar mig lite med att jag imorgon jobbar eftermiddagr och alltså inte börjar förns klockan 12. :) Lite trist att sluta sent en frdag dock men jag försöker som sagt se det positiva med det istället. Kanske jag inte däckar vi tio imorgon bara för att man är sådär hemsk fredagstrött.. de vore ju skönt om man faktiskt orkade umgås lite med familjen och så imorgon kväll istället. Fast ska jag vara ärlig så finns det en sak som jag hellre skulle göra men tyvärr så har jag väldigt svårt att tro att de skulle bli av. Så vi kör på en segfredag imorgon istället. ;)
 
Känner lite att detta vart ett lite knasigt inlägg men för tillfället så är alla mina tankar och funderingar rätt knas så då blir det lätt så. :P Men de får ni stå ut med idag. Sov sött sen alla fina! :)

Min lilla sjundeklassare!


De är ju helt sjukt att min pluttiga lillasyster idag har börjat sjuan.. Jag kan inte riktigt fatta det alltså!

Glad tjej idag!

Ibland har man dagar som bara känns sådär bra utav egentligen ingen anledning alls.. Idag har det varit en dag då jag varit med om en hel del saker som borde gjort mig ledsen och besviken. Men trotts detta känner jag mig glad och faktiskt tillfreds med livet. Detta mycket tack vara två för mig mycket speciella vänner som oavsätt vad alltid finns där och stöttar mig. :) En sån sak kan verkligen få den jobbigaste dagen att kännas bra i alla fall! :) Idag är en sån dag och jag älskar er båda för att ni är dom ni är! <3

Utan er skulle jag inte vara den jag är idag! <3

Dagen på instagram

För er som missad de så kan jag berätta att jag alltså har Instagram och att jag ibland är duktig och lägger upp bilder där. ;) Namnet där är @malinliljeholm. På twitter finns jag även och där under samma namn. Alltså @malinliljeholm är svaret om ni vill se lite fler livstecken från mig än dom få som kommer upp här ibland. ;) I alla fall så tänkte jag att jag idag även skulle dela med mig av mina bilder här på bloggen så att ni som inte har Insta eller Twitter också kan få se dom. :)

Nej men vaddå tjockt hår?!
 
Vi kör en dagens.. Resultatet av för mycket fritid på morgonen. ;)
 
Så va vi här igen.. Alltid trevligt med lite rast! :)

Vecka 34

Måndag:
¤ 10.30 - 17.00 Jobb
¤ 19.00 Träffa tjejerna i stallet
¤ Princess
 
Tisdag:
¤ 7.00 - 13.00 Jobb
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 8.30 - 16.30 Jobb
¤ Princess

Torsdag:
¤ 7.00 - 13.00
¤ Princess

Fredag:
¤ 12.00 - 17.30 Jobb
¤ Princess

Lördag:
Farfar 68 år!
¤ Princess
 
Söndag:
Dennis 9 år!
¤ Princess

Heldag med hästmys!

Den här dagen har verkligen spenderats med sånt som får mig att må bra. :) Jag började dagen med sovmorgon och sen en härlig söndagsfrukost bestående av ägg och te plus lite annat gott. Sen så hoppade jag i stallkläderna och cyklade upp till stallet. Mockade och tog in hästarna så att dom skulle få sova en stund under dagen och sen så gjorde jag rent och putsade upp min sadel. De kan ju tyckas vara rätt tråkigt men oj så skönt det är att bara sitta i stallet och höra hästarna snusa i boxarna när man putsar lite på en sadel. :) När sadeln var färdig så tog jag med mig tränset och lädergrimman hem och satte mig på altanen i solen och putsade upp även dom. Så nu kan jag känna mig nöjd med rena och frächa prylar till bästa hästen. :)
Efter maten så åkte jag upp till stallet igen och busade med min favorit Princessa, vart lite longering och lite frihetsdressyr. De känns verkligen så himla bra med henne nu för tiden, Princess gör verkligen allt för att göra mig till lags och så visar hon så mycket kärlek som en häst bara kan. Ja helt underbar är hon! :) <3 
Nu så tänker jag avsluta kvällen med lite film och sen är det dags att ladda batterierna för en veckas jobb. :)
 
Efter lite sadelvård blev den som ny igen. :)
 
Och så självklart min söta lilla tjej i full insektsmundering! :)

Sovmorgon och städning

Så jäkla skönt att jag de senaste dagarna har fått sova ut ordentligt, det är verkligen något som jag har behövt. Inte minst med tanke på min förkylning som känns lite bättre nu iaf. :) Och efter ett härligt samtal med Hilda så här en lördag så kan man ju inte annat än känna sig ännu mer på topp än vad man gjorde innan. :) Måste bara säga att jag är så himlans glad för din skull tjejen, de här är du verkligen värd!! :D
 
Idag är tanken att jag ska lyckas städa färdigt mitt rum och sen kanske åka upp till stallet en sväng om jag känner att jag orkar. Men de får vi se lite senare. Nu är det som sagt dags att städa, först ska jag bara hitta någon lämplig musik som kan hålla mig sällskap. Tips på sånt välkommnas gärna. ;)

Film

Paketet som jag idag var och hämtade ut idag efter jobbet innehöll dessa tre filmboxar som jag klickade hem då mamma och pappa bestämde sig för att slänga alla våra gamla VHS filmer så kände jag att dessa godingar kunde jag inte klara mig utan. Dessutom så fick jag dem till ett väldigt bra pris så det var det heltklart värt. :) Så helgen kommer nu troligtvis bestå av filmtittande. :)

 
 

God morgon!

Eftersom jag har lite sovmorgon idag innan jag börjar jobba så tänkte jag att jag skulle vara sådär duktig som jag var förr och kika in här på morgonen och säga god morgon till er alla där ute. :) 
Idag är det alltså jobb som gäller för min del, jag känner att 6 timmar ska jag väl klara av trotts att förkylningen fortfarande hänger kvar. Lite piggare är jag idag också så det är bara att köra på och se vad som händer. :) Efter jobbet sen så måste jag komma ihåg att posta min studiebidragsansökan till CSN samt hämta ut ett litet paket som kommit från CDON. Vad som finns i det paketet berättar jag mer om när jag kommit hem sen. ;)

Nu måste jag kila iväg så jag hinner bli klar tills bussen går. Men ha en superbra fredag gott folk! :)

En extra ledig dag!

Fick en extra ledig dag den här veckan vilket känns helt jäkla underbart. :) På förskolan där jag jobbar har man nämligen planeringsdag idag och eftersom att jag är vikarie så behöver jag inte vara med på det. Jag hade istället planerat att hitta på lite olika saker idag som jag inte orkat med tidigare. Som tillexempel ett litet projekt som jag tänkt påbörja men eftersom att jag i tisdags vaknade upp med hemskaste förkylningen och inte har orkat fixa klart mitt rum som sett ut som ett kattastrofområde en längre tid så får jag vänta med det där roliga ett tag till. För trotts att jag fortfarande kämpar med den här nedrans förkylningen så behöver jag göra någonting åt mitt rum först så i långsamt tempo nu under eftermiddagen och kvällen är det vad jag tänker pyssla med och så hoppas jag att förkylningen inte tänker bli värre bara för att jag trottsar den en smula. ;) Så ja min mysiga lediga dag vart inte alls som jag hade tänkt mig, men sen kan man ju fråga sig hur ofta det egentligen blir det. :P

Vecka 33

Måndag:
¤ 7.00 - 14.30 Jobb
¤ Princess
 
Tisdag:
¤ 7.00 - 17.00 Jobb
¤ Fixa lite grejer på stan
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 8.30 - 17.00 Jobb
 
Torsdag:
¤ Städa rummet
¤ Princess
 
Fredag:
¤ 10.00 - 16.30 Jobb
¤ Skicka in ansökan till CSN
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Princess

Ridlektion 2

Idag hade jag ju då alltså ridlektion nummer två. Kändes riktigt bra faktiskt trotta att Princess dagsform kanske inte var den bästa. Hon var väldigt stel idag så därför började vi med lite övningar som skulle få henne att få med sig bakdelen bättre och även så att hon skulle bli mjukare i hela kroppen. Så framdelsvändningar och tempoväxlingar vart dagens tema och sen fortsatte vi även att träna på det som vi började med förra veckan. Jag måste säga att jag verkligen gillar att jag nu får lära mig allt från början. För som jag sagt till många så har min ridning varit på skogsnivå hittils och under mitt liv så har jag egentligen inte tagit några direkta lektioner. När jag var liten fick jag några av en tjej som hade häst i stallet men mer än så har jag inte. Så därför känns det nu så himla bra att få ta upp även grunderna igen och träna på dom för att få till en riktigt bra ridning och framför allt hitta ett bättre samspel mellan mig och hästen. :) Så nu kör vi från början inte bara för min skull utan även för att Princess även ska få lära sig då hon ju faktisk aldrig är inriden på riktigt. Alltså är detta något som betyder mycket för bådas våran utveckling. :)

Meningsfull ridning!

Den senaste tiden har jag tagit upp min ridning ordentligt. Jag och Princess har både varit ute i skogen och lufsat samt tränat på ridbanan. Den gångna veckan har vi tränat en del på det som vi fick lära oss under våran lektion vi hade förra veckan och en del framsteg känner jag att vi har gjort. :) Det känns verkligen så mycket roligare nu när vi faktiskt gör framsteg och inte bara står och stampar på samma ställe längre. :) Nu känner jag mig taggad som tusan inför nästa ridlektion som är imorgon! :)

Nytt från hööks

För en dryg vecka sen fick jag hem lite nya grejer jag beställt från hööks, dock insåg jag just att jag missat att lägga upp bilden här på vad jag fick hem. Men här har ni nu alltså rasultatet av den senaste gångens beställning. :)

Vecka 32

Måndag:
¤ 10.30 - 17.00 Jobb
¤ Princess
 
Tisdag:
¤ 7.00 - 13.00 Jobb
¤ Västerås med familjen.
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 8.30 - 15.00 Jobb
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ 9.00 - 17.30 Jobb
¤ Princess
 
Fredag:
¤ 7.00 - 16.00 Jobb
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Princess

Kvällsritt med trevligt sälskap

Trotts att jag kände mig väldigt sliten efter gårdagens ridpass så kände jag endå att jag ville ut på en liten tur även idag. Så det fick bli en skritttur längst med vattnet med Eva-Mari. Så härligt det var alltså och jag känner verkligen skillnad när jag rider henne nu, helt galet hur mycket småsaker kan påverka. :) Ridturen gick även förbi hemma hos Hilda så jag han även träffa min lilla pingla ett par minuter. :) Så det sammanfattar vi som en riktigt bra ridtur! :)

Ridlektion

Igår vart det ridlektion för första gången på jag vet inte riktigt hur länge. Men bra kändes det i alla fall. :) De har länge känts som jag inte kommer någonstans med min ridning och jag vill lära mig något nytt och nu äntligen så får jag det. Kan säga att jag var som ett litet barn på julafton efter passet igår. Och att få se hur de allra minsta sakerna kan göra så stor skillnad i kommunikationen mellan mig och Princess. Så ja nu är det bara att träna vidare på det vi fick lära oss igår och så får vi se när nästa lektion blir av. :)
 

RSS 2.0