Reflexer från horze.se

De är nu som man på riktigt börjar märka att hösten är här.. Igår när jag var ute och red på kvällen så var det både kyligt och halvmörkt redan vid åtta. Så därför passade jag på nu när horze.se har fraktfritt att beställa lite reflexer till mig och Wilma. Reflextäcket vet jag sedan innan att det ska vara jättebra då jag har en kompis som har ett likadant så helt klart värt investeringen. :)

 

Idétorka

Just nu har jag väldigt dåligt med idéer på vad jag ska skriva om här så där av har det blivit rätt dött på senaste tiden. Men nu så börjar i alla fall saker och ting reda ut sig angående hästköp, Wilma är nu betald och försäkrad till max i mitt namn så nu väntar jag bara på dom sista papperna från förra ägaren och sen så är allt klart och hon är min bara min! :) Dessutom rullar ju skolan igång snart igen och det är dags att ta sig tillbaka till verkligheten med allt vad det innebär, har redan börjat med att fixa och kolla upp en del som måste vara klart redan innan skolan börjar nästa vecka. Trist, men sånt är livet och ska jag vara ärlig så ser jag nästan lite fram emot att få lite rutiner igen. 12 veckor utan skola har varit skönt, men eftersom jag inte jobbat så mycket den här sommaren så har jag ju också blivit lite rastlös under tiden. ;) Så förhoppningsvis så kommer jag ha en massa nya idéer till blogginlägg så fort livet går tillbaka till det normala igen. :)

Onsdags to-do:

Eftersom att jag jobbat måndag och tisdag så gör jag en liten ändring för min to-do och flyttar den till idag istället. ;)
 
 Skriva ut schema för hösten.
 
 Beställa kurslitteratur.
 
 Skriva ut studiehandledning.
 
 Rida Wilma. :)
 
 Skriva in schema i kalendern.
 
 Betala räkningar!
 
 Städa.
 
 Beställa ny kalender.
 
 Luncha med Linn.
 
 Skicka in ansökan till CSN.

Vecka 35

Måndag:
# Kusin Dennis 10 år! :)
# Fixa inför skolstarten.
# Wilma
 
Tisdag:
# Wilma
# Ringa till körskolan!
# Plugga körkortsteori
 
Onsdag:
# Wilma
# Plugga körkortsteori
 
Torsdag:
# Wilma
# Plugga körkortsteori.
 
Fredag:
# Wilma
# Västerås?
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Nu är det bestämt!

Efter föregående inlägg så kanske det blev ganska uppenbart att jag nu bestämt mig helt för att köpa Wilma, hon gick igenom besiktningen med endast en liten anmärkning på rethostan hon har just nu men som förmodligen beror på det stora miljöombytet då hon aldrig tidigare har hostat. Så allt som återstår nu är en del papper som ska skrivas och fyllas i och skickas in för att hästen och försäkringen till slut ska stå på mig. Så nu väntar jag bara och njuter av alla mysiga stunder med min Wilma. :)

Nytt till Wilma

Jag har alltid föredragit att rida med tredelat bett då det för det första uppskattats av hästarna som jag har ridit, speciellt Princess och en nöjd häst är en bra häst. ;) Så nu har jag införskaffat mig ett tredelat som jag tänkt testa på Wilma, då hon inte alls verkar trivas med det tjocka tvådalade som jag fick med henne. Just detta som jag köpt hittar ni hos Hööks för 139 kr.
 
Köpte även en ny repgrimma då jag föredrar att använda en sån när jag jobbar från marken och jag inte hade någon egen. Dessutom fanns det nu i blått hos Hööks för 49 kr så då kunde jag ju bara inte låta bli. :)

Snart tillbaka

Mycket har hänt den senaste tiden och jag har varit riktigt dålig på att uppdatera här. Dålig ursäkt jag vet men jag ska bättra mig jag lovar. Snart är det tillbaka till vardagen igen och då är de lite lättare att få rutin på allt, så även bloggen. Men imorgon lovar jag lite spännande uppdatering om vad som hänt på senaste tiden iaf, så håll ut. :)

Vecka 34

Måndag:
# 9.00 Wilma hovslagaren.
# Promenad med Edvina.
# Rida Wilma.
 
Tisdag:
# Ta ut hästarna.
# Städa
# Wilma
# Ta in hästarna.
 
Onsdag:
# Wilma
# ???
 
Torsdag:
# Hundvakt till Astor.
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Farfar 69 år!
# Wilma

Trött tjej...

Jag har nog inte riktigt återhämtat mig efter onsdagens resa och jag har nog inte heller fattat att jag faktiskt har en egen häst nu. Eller ja just nu har jag henne på prov, nästa vecka kommer hovslagaren och så är det en besiktning som ska göras av veterinär Ström, men ser allt bra ut så skrivs det papper efter det. :) Sen så är det en del annat som måste fixas men det är ingen panik så just nu jobbar jag bara på att vakna tilll liv igen. ;) Så nu har jag precis strukit på första lagret med nagellack och sen ska jag fixa mig för att ta mig upp till Stockholm och en viss J. Känns lite jobbigt att åka ifrån lilla Wilma redan, men de är ju bara för en kväll och det här var ju faktiskt planerat redan innan hon kom så. :) Så nu är det dags för strykning nummer två och sen kanske lite mer kaffe så jag håller mig vaken ikväll.

Wilma



En söt Wilma fick följa med mig hem från Sälen i onsdags! :)

Nära men så långt borta

Nu börjar jag bli ganska så nervös inför morgondagen, att bara tänka tanken att imorgon vid den här tiden kan jag vara hästägare känns väldigt läskigt. Det som har varit en dröm under större delen av mitt liv är nu så nära men endå fortfarande så fruktansvärt långt bort.. Men imorgon vid den här tiden vet vi, eller ja jag vet i alla fall någon uppdatering vågar jag inte lova då jag inte är säker på att batteriet i mobilen överlever den långa resan tur och retur (nästan) Sälen. ;) Men jag lovar att ni får veta så fort jag har möjlighet att berätta hur det gått. :)
 
Men nu ska en väldigt trött och nervös tjej krypa ner i en väldigt skön säng och försöka få iaf några timmars sömn. :)

Människor som betyder!

Tänk att man har så mycket underbara och fantastiska människor runt omkring sig. Och att man sen är så dålig på att själv se det. Men de senaste dagarna har jag verkligen kännt att mitt liv inte vore det samma utan dessa människor som alltid finns där och alltid ställer upp hur galna idéer man än får och hur sjukt allt än låter från början. Som nu i lördags tillexempel, jag var hur nervös som helst och jag skulle träffa en vilt främmande människa i våran huvudstad där jag verkligen har noll lokalsinne. Men mina två underbara vänner fanns där hela tiden, lyssnade, peppade och stöttade även dom i huvudstaden och på bara ett telefonsamtals avstånd, den tryggheten betydde verkligen oerhört mycket för mig och så här i efterhand känner jag att jag varit för dålig på att säga det till dom. Så jag tänkte passa på och skriva några rader här för att mina tjejer ska inse att dom är guld värda! :)
 
Ett annat exempel på fantastiska människor är min underbara vän Vendela som ställer upp och hjälper mig att leta häst och sen offrar en hel ledig dag för att köra tur och retur Dalarna (Sälen) med hästtransport för att jag ska få kolla på den. Och även mina föräldrar som trotts mitt lite galna och impulsiva beslut mitt i allt kaos ställer upp och stöttar mig till hundra procent. :)
 
Så tack till alla dessa människor som stöttar mig och hjälper mig att få uppleva mina drömmar, jag kan inte med ord beskriva tillräckligt bra hur mycket det betyder! ♥
 

En lördag i Stockholm

De har hänt en del under helgen så därför har jag inte riktigt orkat skriva något här. Lördagen spenderades i Stockholm där jag först mötte upp J för en fika som vart ganska lång och sen en liten sväng på stan innan det var dags för mig att möta upp tjejerna för lite mys på stan och sen indisk middag och lite dricka på deras hotellrum. Så jag åkte alltså hemifrån vid tiotiden på lördagen och kom hem igen strax efter elva på kvällen och då med ett leende på läpparna då dagen helt klart vart över förväntan bra. :) Så fler sånna dagar tackar vi inte nej till. ;) Söndagen sen spenderades hemma och i stallet, jag kände mig rätt seg men så är det en del som ska göras inför onsdagens utflykt så det vara bara att ta tag i det i alla fall. :)

Vecka 33

Måndag:
# Städdag
 
Tisdag:
# Hämta hästtransport
 
Onsdag:
# Åka till Dalarna och kolla på häst :)
 
Torsdag:
# Lämna hästtransport
# Stallet
 
Fredag:
# Stallet
 
Lördag:
# Stallet
# Stockholm?
 
Söndag:
# Stallet

Ibland blir det bättre

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig att dom skulle, men trotts det och trotts en väldigt stor besvikelse när jag fick meddelande om att hästen jag skulle titta på redan blivit såld så tror jag endå att det ledde till någonting bättre. Men jag vågar inte hoppas allt för mycket än utan det får vi veta nästa vecka. :)

Rastlös!

Jag känner mig rastlös, fruktansvärt rastlös.. Det var riktigt länge sen jag inte hade någon häst som jag behövde ta hand om varje dag. Och nu under sommaren så har jag ju varit i stallet flera gånger varje dag och så nu tog det tvärt bara slut. Visst har jag varit i stallet lite trotts att jag inte har Princess kvar, vi har ju trotts allt två hästar i familjen också. Men bara den här känslan att jag inte måste varje dag det får det att krypa i hela kroppen på mig, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen och vem jag egentligen är utan allt det här. Jag har ju trotts allt haft Princess dom senaste fem åren så hon har ju varit en stor del av min övergång till vuxen och ja det man kanske kan kalla början på mitt vuxna liv. Så ja jag känner mig tom och vilsen utan henne det gör jag, men också tom och vilsen då hästarna alltid varit en väldigt stor del av min vardag och jag vill verkligen ha tillbaka den biten igen. Så nu väntar jag och blir bara mer och mer nervös för varje minut som går tills det blir söndag. Jag vill bara få det överstökat och veta om det är rätt eller om jag ska leta vidare. Men jag hoppas verkligen och tror på den här hästen så förhoppningsvis passar vi bra ihop och jag behöver inte vara utan häst allt för länge till.. Men det återstår som sagt att se och fram tills dess får jag väl fortsätta klättra på väggarna av rastlöshet.

Köpa häst

Så vad är den stora hemligheten kanske någon undrar och jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att jag har bestämt mig för att köpa häst. Jag hade ju från början bestämt att jag skulle vänta tills jag pluggat färdigt, men planerna ändrades när Princess försvan ur bilden, och som jag själv kände.. Man lever ju faktiskt bara en gång så varför ska jag vänta med att förverkliga min dröm?! Just nu finns det en häst som jag är väldigt intresserad av och som jag ska åka iväg och prova på söndag, så som sagt vi får se efter det hur det går. Antingen så blir jag helt förälskad och slår till eller så får jag fortsätta leta. Men det kan bara tiden utvisa och tills dess får jag fortsätta vara nervös och förväntansfull. :)
 

Framtidsplaner

Den här veckan kommer det dyka upp lite spännande inlägg här på bloggen. Jag har tagit ett beslut som troligtvis kommer skapa stora förändringar i mitt liv framöver. Men innan vi är där så är det en ganska lång väg att gå och jag lovar att ni kommer få följa med på hela resan.. Jag tänker dock låta er vara nyfikna ett litet tag till. ;)

Vecka 32

Måndag:
# 14.50 Dubbel körlektion
# Körkortsteori
 
Tisdag:
# Körkortsteori
 
Onsdag:
# Körkortsteori
 
Torsdag:
# Körkortsteori
 
Fredag:
# Körkortsteori
 
Lördag:
# Körkortsteori
# Stockholm?
 
Söndag:
# Körkortsterori
# ???

Älskade Princess

När man når den punkten i livet då allt bara rasar samman, alla planer och drömmar man hade bara raseras och försvinner. Där befinner jag mig idag. Jag fick nog av att bli trampad på och fullständigt överkörd och ouppskattad så jag packade ihop mina grejer och sa ifrån. Jag valde för första och enda gången i mitt liv bort min älskade Princess som alltså inte längre är "min", men det gör ont och jag har aldrig kännt mig så ledsen och tom som jag gör idag. Men älskad kommer hon alltid vara och glömma henne kommer jag aldrig göra för oavsätt vad som händer så kommer hon alltid ha en stor del av mitt hjärta hos sig. ♥
 
Älskade Princess Q 
 

RSS 2.0