Slut!

I dubbel bemärkelse.. Igår kväll tog busstrejken slut så imorse fick pappa sova istället för att skjutsa mig till jobbet. En riktigt härlig syn att se bussen komma in vid bussstationen imorse även fast klockan var lite för lite enligt min mening för att vara uppe och ute. Vart sen en rätt lång dag där större delen spenderades ute i värmen vilket var superskönt. Men allt de där har nu slagit ut mig helt så det är knappt att man orkar lyfta ett finger längre.. Så därför tar jag en tidig fredagskväll och kryper ner i sängen. Natti natti. :)




27 Juni 2013

God morgon. :) Liftade med Vendela in till Strängnäs nu på morgonen så spenderar nu en halvtimme på soffan i personalrummet innan jag börjar. Känns riktigt bra att vara tillbaka här igen, träffa alla härliga människor och samtidigt tjäna lite pengar. Det är ju aldrig fel. ;)




De känns segt nu

Just nu har jag hamnat i en sån där period i livet då det inte känns som att något man gör är viktigt, det spelar liksom ingen roll. Allt känns som om man är i någon slags dimma. Men jag försöker få saker gjort så man inte deppar ihop helt och hållet. Bara kämpa på och hoppas att det vänder snart. Har ju fått jobb nu torsdag och fredag och lyckats fixa skjuts så busstrejken är inget bekymmer för tillfället. Dock vore ju allt väldigt mycket enklare om man kunde ta sig någonstans på egen hand.
 
Nu väntar sängen för min del, ska upp lite för tidigt imorgon.. alarmet står på 05.00... Underbart! ;)

Busstrejk

Det här med att Bergkvara Buss i Strängnäs har gått ut i strejk känns ju inte jätteskoj direkt då det sabbar både mina chanser till att jobba och ta körkort. Helt låst här ute på landet, vilket ju skulle kännas okej om det var mitt eget val men nu hade jag ju planer på att ta körkort och jobba lite under sommaren. Men om man tänker efter.. vem behöver egentligen pengar och körkort? :P Nej jag ska försöka njuta av lite ledighet istället, sola, träna, mysa med hästarna, kolla OTH och plugga massa körkortsteori här hemma så hopppas jag att strejken är över snart. :)
 

Eftermiddag på altanen

Har spenderat eftermiddagen på altanen med att plugga körkortsteori och läsa lite bloggar och sånt. Även lyssnat på Sommar i P1 med Maja Ivarsson. Vilken fantastisk tjej som varit med om så mycket hemskt men ändå tagit sig igenom det och blivit en stark person som gjort en hel del underbar musik med enastående låttexter. Så kan verkligen rekomendera er att ta er tid att lyssna på vad hon har att säga under 1,5 timme. :)


Körlektion 18

Större landsväg, mindre landsväg och motorväg. Både större och mindre landsväg har jag ju kört förr så det var lugnt, fick även pröva på mindre på och avfarter och sen så var det dags för det där skrämmande med de höga hastigheterna, omkörningar och det läskigaste av allt det där när man ska av motorvägen i 120 och sen på kort sträcka lyckas sänka hastigheten utan att tabba sig. Men det gick riktigt bra, trotts att det första jag fick göra när jag kom ut på motorvägen var att köra om en bil med släp, jag tror dock att jag höll andan hela tiden och pulsen var nog uppe i 200 där ett tag. Jag klantade mig inte ens i den långa avfarten i strängnäs som är som en enda snäv kurva med hastighetsbegränsning på 100 km/h.. Helt galet egentligen då det inte är möjligt att köra så fort där.. Vilket vi även fick vittna om då en lastbil hade åkt in i räcket på påfarten där när vi passerade. Men som sagt jag överlevde allt och det känns så här i efterhand riktigt bra. :)

Vecka 26

Måndag:
# 10.40 - 11.50 Körlektion
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Tisdag:
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Onsdag:
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Torsdag:
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Fredag:
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Lördag:
# Princess
# Plugga körkortsteori
 
Söndag:
# Princess
# Plugga körkortsteori

22 Juni 2013

Spenderat större delen av dagen på sängen och kollat på One Tree Hill och funderat över hur livet kunde ha blivit om man tänkt lite annorlunda för några år sedan.. En del saker finns det verkligen som man ångrar även fast livet är rätt bra nu. Så man ska väl inte gräva ner sig allt för mycket i sånt.. men en del dagar måste det få vara okej att vara lite deppig.

Har faktiskt varit i stallet hos min lilla tjej också och så fick det bli ett intervallpass med sällskap av kusinens lilla busFia. :)


Midsommarafton









Fem år

16 Juni 2008, helt sjukt att det redan gått fem år med min lilla skrutt. Helt ärligt trodde nog inte 14 åriga jag att jag skulle sitta här med datorn i knät fem år senare och inte bara fortfarande vara medryttare till världens mest fantastiska häst utan dessutom ha i princip fullt ansvar för henne. Trotts att hon nu fortfarande är sjuk och jag inte kan göra så mycket med henne annat än att mysa så finns det ingen som betyder mer för mig än min Princess! Det är hon som gör att jag orkar alla motgångar och jobbiga dagar, för att jag vet att när jag kommer hem, när jag är hos min Princess finns det inget som kan sänka mig, hon betyder allt! ♥
 
Fem år till MINST skruttan det klarar vi! Alltid tillsammans! ♥
 
 

Körlektion 17

Landsväg, stadstrafik, enkelriktat, placering, speglar, inga motorstopp.. Allt snurrar runt i huvudet så jag på riktigt tror att jag kommer bli galen snart.. Men de är väl å andra sidan bra att det stannar där och inte lämnar huvudet helt. ;) Dessutom känns det som att det fastnar mer och mer när jag kör och det börjar klarna lite med allt. Så nu är det bara att nöta vidare med teorin och vänta på att jag får ett datum för halkbanan.. tydligen så fattades det en person för att det skulle gå att boka den. Så nu massor av fokus på teori och körning här hemma.

Scared


Körlektion 16

Centrumkörning med massor av olika regler, väjningsplikter och människor som kliver rakt ut i vägen. Men jag överlevde och jag fick massor med beröm för att jag höll mig så lugn och verkligen såg allt. Så ingen blev skadad i alltså. ;) Och för att tidigare ha varit väldigt skeptisk till det här med att köra inne i centrala Strängnäs så känner jag mig väldigt nöjd och lugn inför framtiden för det var ju verkligen inte så svårt som jag trodde att det skulle vara. :)

Körlektion 15

Inläggen från körlektionerna blir kortare och kortare men det är väl mest för att just nu är allt repetition och det känns inte så där jätteroligt att skriva om. Men idag fick jag i alla fall jobba med att ratta snabbt på en stor plan, tydligen så behövde jag kunna det också. Sen var det mera tjat om att kolla speglar, döda vinklar, övergångsställen, väjningsplikt osv.. Ja allt det vanliga helt enkelt. ;)

Dags att krypa till kojs

Vart en sån där liten spontan vinkväll med lite bekanta till familjen, eller ja jag är ju fullständigt nykter då jag har körlektion imorgon men trevligt hade vi i alla fall och nästa gång så ska det minsan planeras in när jag också kan dricka lite vin. ;) Men nu så väntar sängen för min del så dagens körlektion och övningskörningen med mamma tänkte jag vänta med att skriva om tills imorgon för just nu är jag verkligen helt borta av trötthet. Så sov sött sen mina sköna! :)

Körlektion 14

Började dagen med att göra en av pärmarna på körskolan, bara att vänta och se hur det gick men kändes inte allt för tokigt i alla fall. Körlektionen idag gick helt okej, fick backa runt gathörn igen och det gick superbra. Fick nöta lite extra på att kolla i speglar och placeringar idag. Har även fått order om att boka halkbanan och eftersom att kontoret är stängt på måndagar så är planen alltså att göra det imorgon. Blir nervös bara jag tänker på det men om min lärare tycker att det är dags så är jag väl antagligen tillräckligt duktig för att fixa det. Men innan jag är där så måste jag jobba vidare med att inte släppa upp kopplingen för fort vid växling, så bli bättre på att planera helt enkelt.

Vecka 25

Måndag:
# 10.40 Körlektion
# Plugga körkortsteori
# Princess
 
Tisdag:
# 10.40 Körlektion
# Plugga körkortsteori
# Princess
 
Onsdag:
# 10.40 Körlektion
# Plugga körkortsteori
# Princess
 
Torsdag:
# 10.40 Körlektion
# Plugga körkortsteori
# Princess
 
Fredag:
# Princess
 
Lördag:
# Plugga körkortsteori
# Princess
 
Söndag:
# Plugga körkortsteori
# Princess

Senaste shoppingen


Hade lite tid att fördriva på stan här om dagen mellan körlektionen och jobbet så hittade några bra plagg på rea som fick följa med hem. :)

Börjar med markarbete


Ska strax kila upp till stallet för att röja lite där uppe och så blir det även lite markarbete med min favorittjej som nu är mycket mycket bättre. Så det är alltså dags att börja sätta igång henne lite från marken nu så att hon får bygga upp lite muskler och kondition igen. :)

Körlektion 13

Publicerar det här inlägget lite i efterhand men jag vill ändå ha det på rätt dag, och när det gäller det här med körningen så skriver jag bara för att jag själv ska kunna gå tillbaka och se senare. Så fredagens körlektion gick bra, en del repetition och så landsvägskörning igen. Känns som det börjar falla på plats nu de mesta, bara fortsätta öva så ska det nog gå bra till slut hoppas jag. Måste få lite bättre kläm på dom där nedrans korsningarna i uppförsbacke. :)
 

Körlektion 12

Mer backning idag och körning på gator med dålig sikt, får dock fortfarande motorstopp i korsningar där jag står i uppförsbacke. Men de är väl bara att fortsätta försöka i alla fall så kanske antalet motorstopp i dom situationerna minskar. ;) Lyckades backa runt två gathörn helt på egen hand idag också.. alltså jag var ju inte ensam men jag fick ingen hjälp utan gjorde det helt själv och det gick super villket kändes väldigt skönt då just det är något som jag tycker är svårt.. det där med när man ska svänga och hur mycket men nu har jag fått rätt bra koll på det där så är nöjd för dagen i alla fall. :)

Körlektion 11

Vem älskar inte när det går bra? Idag var en sån där dag då jag verkligen hade flyt under körlektionen och jag fick mycket beröm. Backade runt gathörn utan att köra på kanten, fick även backa på en hel del andra inte helt bekväma ställen eller ja obekväma situationer kanske man mer ska kalla det, men jag höll mig lugn och tog mig igenom det utan större problem så det kändes faktiskt riktigt bra efteråt. Känns så skönt att min lärare är så avslappnad och skämtar och allt så jag blir liksom inte nervös och får panik utan det smittar av sig och det blir mer flyt i körningen och alla situationer som dyker upp. :) 
 

Körlektion 10

Nästan mer nervös innan lektionen idag än vad jag var igår, men det gick ju bra i all fall så jag är nöjd. :) Fick träna lite mer på uppfångning innan korsningar, parkera och backa för att vända och så en del landsvägskörning. Så skönt att få lämna tätortstrafiken inne i Strängnäs lite där sikten är kattastrofal överallt i princip. Och idag kände jag att jag började få lite mer flyt i fotarbetet så det vart inte riktigt lika ryckigt som igår. Så ja det går framåt och det är jag väldigt glad för. :) 

Körlektion 9

Kände mig rätt så lugn inför dagens körlektion när jag satt där i teorilokalen innan och pluggade lite. Faktiskt en fördel med kollektivtrafiken den här gång för jag får en hel timme till att plugga varje dag innan körlektionen. :) Idag var det mycket träning på start i backe bara för att jag tycker det är svårt, men min körskollärare sa något som fick det att kännas lite bättre.. "Om man blir bäst på det man tycker är svårt så blir ju det andra hur enkelt som helst sen." Och visst ligger det väl något i det och mot slutet av min dubbellektion så hade jag ändå fått rätt så bra koll på hur man ska göra. Dessutom så fick jag även köra mycket högerregelskorsningar och så skulle jag ta mig igenom många korsningar med sjukt dålig sikt.. Hatar verkligen sånt men det gick ju rätt bra i alla fall och som jag sa till mamma.. så länge jag inte kör på någon eller av vägen så tycker jag att det räknas som bra. ;) Fast i ärlighetens namn så hatar jag när jag får motorstopp.. blir så irriterad på mig själv när det händer, men jag har hört att sånt kan man ju få till och med när man har tagit körkort så kanske inte behöver bekymra mig allt för mycket över det i alla fall. :)

Vecka 24

Måndag:
# 10.40 Dubbel körlektion
# Teoriplugg!
# Princess
 
Tisdag:
# 10.40 Dubbel körlektion
# Teoriplugg!
# Princess
 
Onsdag:
# 10.40 Dubbel körlektion
# Teoriplugg!
# Princess
 
Torsdag:
# 10.40 Dubbel körlektion
# Teoriplugg!
# Princess
# Hundvakt Astor
 
Fredag:
# 10.40 Dubbel körlektion
# Teoriplugg!
# Princess
# Hundvakt Astor
 
Lördag:
# Hundvakt Astor
# Teoriplugg!
# Princess
 
Söndag:
# Hundvakt Astor
# Teoriplugg!
# Princess

Visning

Granmarvägen 17, Stallarholmen
Idag klockan 15 är det alltså dags för visning...
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=452AQ2TEG4PU1ORC

Nervös?

Jag känner faktiskt igen mig lite i det här om jag ska vara ärlig, för jag är nervös varje gång jag ska ta mig till körskolan för en lektion och det känns nästan värre nu när det var ett bra tag sen jag verkligen körde en del. Men samtidigt så vet både jag och körskolläraren att jag inte är helt färdigutbildad och att jag dessutom knappt kört alls på senaste tiden så riktigt så nervös som tjejen på bilden är jag väl inte. Jag vet att jag inte kan allt och på något sätt räcker det för att jag ska hålla mig lugn, jag är ju där för att lära mig och jag tror nog att det ska gå rätt bra också tillslut. Så imorgon kör vi igång igen, då blir det körning och teori för hela slanten! :)

 
 

På bättringsvägen!

Ja kan med glädje berätta att min lilla tjej faktiskt har blivit bättre sedan hon och kompisen Quilta gick ut på sommarbete för några dagar sen. Andningen är nu inte alls lite ansträngd som tidigare vilket känns väldigt bra och bättre blir det för varje dag. Så nu hoppas vi att hon de närmsta veckorna kan bli helt återställd och att jag snart kan sätta igång med i alla fall lite markarbete. :) Så vi fortsätter att hålla våra tummar riktigt hårt.
 
En gammal bild men kan säga att såhär ser det för de mesta ut när man passerar Princess hage. ;)

Skön start på sommaren!

Tanken var egentligen att jag skulle köra igång med körkortsteorin redan igår eftersom att skolan nu är över för den här terminen, men jag kände att jag behövde en dag helt fri från allt vad plugg heter. Så istället tog jag en lång sovmorgon, spenderade några timmar i stallet, gick en liten promenad, solade några timmar i min nya bikini (som jag för övrigt är totalt förälskad i om man nu kan vara det i en bikini) och sen spenderades kvällen tillsammans med familjen ute på altanen i kvällssolen. Så en riktigt härlig start på min sommar fick jag verkligen. :)
 
Men idag så är det dags att ta tag i det där med körkortsteorin för på måndag börjar jag ju med körningen igen. Ska även ner till mormor en sväng och fixa med det sista inför visningen som är nu på söndag. Så nu håller vi tummarna för att det finns några som är intresserade av det fina huset också så att mormor kan flytta in i lägenheten som hon har fått så snart som möjligt. :)
 
Älskar överdelen, så skön och perfekt att man kan välja om man vill ha bandet i mitten eller på sidorna. :)
Lindex 129 kr (underdelen som är i samma tyg även den från Lindex 99 kr)

Sommarbete

Min lilla Princess och Quilta fick gå ut på sommarbete idag. Så nu håller vi alla tummarna för att tjejen blir bättre när hon slipper dammigt hö och får gå ute mer i friska luften.




Sommarlov!!

Ja från skolan i alla fall. Nu behöver jag inte sätta min fot där igen förns de 2 september och det känns verkligen helt jäkla underbart! Så nu väntar en sommar med körkortsplugg, hästar och förhoppningsvis lite jobb. :)


Ungefär såhär skönt känns det med lite ledighet framför mig! ;)

Pluggkväll

Såhär jobbar jag ikväll...

Livet är inte rättvist!

Ibland känns livet bara så jäkla orättvist, man ställer sig frågor som egentligen ingen kan svara på och använder ordet om mer än vad som egentligen är bra för psyket. Ja min lilla tjej är fortfarande sjuk och har nu varit det i över ett halvår, det har gått upp och ner sen i oktober förra året då det hela började med lite hosta. Man funderar över vad man kunde ha gjort annorlunda för att det inte skulle ha börjat, om jag hade gjort si eller så hade hon då varit frisk nu? Ja många frågor och få svar snurrar runt i huvudet nu för tiden och helt ärligt börjar man tappa hoppet lite nu.. Det känns meningslöst och hemskt när allt man gör inte gör något bättre, eller ja det gör ju så att det inte blir sämre i alla fall. Men att se henne dom dagarna då det är som värst är hemskt, att se sin bebis sjuk är aldrig roligt, men när det bara drar ut på tiden och inget tycks hjälpa så börjar det kännas hopplöst. Hur länge ska man egentligen vänta, är det värt det. Just nu är det väldigt mycket pollen i luften dessutom och för en häst som är väldigt dammkänslig ja näst intill asmatiker är detta en faktor som gör att det blir extra jobbigt att andas, hon har fått Cortison men kuren tog slut igår så nu håller vi alla tummarna för att det inte blir sämre igen. Och jag kan säga att jag har aldrig någonsin uppskattat regn så mycket som jag gör nu då regniga dagar är bra dagar, då är det lättare att andas och min tjej är mycket piggare. Så sjukt nog blir jag på ett sätt gladare för dom regniga dagarna än dom varma och soliga. Allt som gör att min Princess mår lite bättre gör mig glad. :)
 
 

Vecka 23

Måndag:
# 8.10 - 15.40 VFU.
# 19.00 Vendelaträning (tömkörning).
# Princess
# Plugga!
 
Tisdag:
# 8.10 - 15.40 Sista dagen på VFU:n.
# Princess
# Plugga!
 
Onsdag:
# 13.30 - 14.45 Examination VFU.
# Princess
 
Torsdag:
# Plugga körkortsteori!
# Princess
 
Fredag:
# Plugga körkortsteori!
# Princess
 
Lördag:
# Plugga körkortsteori!
# Princess
 
Söndag:
William 3 år!
# Plugga körkortsteori!
# Princess

Slutspurten!

Har precis skrivit klart och utvärderat mig själv utifrån läromålen som vi ska ha uppnått under VFU2, och eftersom att min handledare redan sagt att jag uppfyller dom gott och väl så känner jag mig rätt lugn. Det är ju trotts allt hennes åsikt som räknas i slutänden. ;) Så nu ska jag krypa ner i sängen med gott samvete och ladda inför dom sista tre dagarna som återstår innan ledigheten. Det kommer bli tre långa och jobbiga dagar men jag är faktiskt inte orolig, det räcker med att tänka tillbaka på veckorna innan studenten så vet jag att jag har varit med om värre.. och klarade jag det helvettet med minst godkänt i alla ämnen så ska jag väl klara av att mysa två dagar till med dom söta barnen utan att bryta ihop och även att skriva en PYT och prata lite med mina klasskompisar om dom fem härliga veckorna på VFU:n som jag har haft. Det blir en barnlek helt enkelt (intalar jag mig i alla fall). :)

Dagens shopping!

Tre par Jeans, Ridhanskar, Hårspray, Bikini, Tygskor och ett par träningsskor. :)

Matteplugg



Har hjälp lillasyster att plugga matte idag.. något som jag själv hade lätt för när jag var lite yngre. Ekvationer var det som gällde den här gången och till min förvåning så kom jag faktiskt ihåg hur man gjorde trotts att det är nästan 3 år sedan jag gjorde något sånt här sist. ;) Lyckades även förklara det för lillasyster så nu hoppas vi bara att hennes minne är lika bra som mitt så att vi inte behöver göra om det allt för många gånger innan det sitter helt. :)

1 Juni 2013

Fick bli en lång och härlig sovmorgon för min del idag vilket verkligen behövdes efter den här veckan. Nu så har jag precis fått i mig lite frukost och en stor kopp kaffe och ska strax sätta mig ner och skriva lite på mina lärandemål som min handledare ska läsa igenom och godkänna på måndag och som jag sen ska lämna i på skolan på onsdag. Känns som att det inte kan ta allt för lång tid att få det gjort om man inte kör fast någonstans. Det som oroar mig mest är att vi även ska skriva en PYT (praktisk yrkesteori) på några sidor och jag förstår fortfarande inte riktigt vad dom vill att vi ska ha med i den. Känns dessutom trist då den egentligen inte ska bedömmas eller räknas in i betyget utan vi måste bara ha skrivit en för att få vara med på seminariet på onsdag.. Så den betygssätts inte utan ska bara skrivas i alla fall.. och hur kul känns det att lägga ner flera timmar på en uppgift för att bara få den genomläst och så lite kommentarer sen för att man en annan termin sen ska skriva sin riktiga PYT.. Inte alls kul om ni frågar mig, och man känner sig jäkligt omotiverad. Men bara att ta tag i det och försöka få det gjort. Det är ju endå dom sista uppgifterna för terminen så på något sätt ska man väl finna motivationen och få det gjort. ;) Så ja det är alltså vad jag kommer att sysselsätta mig med idag.. en massa plugg.
 

RSS 2.0