Ny väska

Fick bli en ny väska idag på lunchen, den andra jag har i samma storlek börjar bli rätt utsliten så när jag hittade den här för 399 kr och sedan med 20% rabatt till och med så kunde jag ju inte riktigt låta bli. Så för lite drygt 300 kr blev den min. Var ju snäll och skänkte några kronor till rosa bandet också när jag ändå shoppade lite. :)

Ett stort skämt

Vaknade med halsont i morse och allt bara känns som ett stort jäkla skämt.. vad har jag gjort för att förtjäna det här? Räcker det inte med de NIO förkylningar jag tagit mig igenom redan i år, måste jag verkligen bråka med ytterligare en? Det här är ju inte riktigt klokt alltså och jag vet fasiken inte om jag ska skratta eller gråta längre.. Så just nu skulle jag göra vad som helst för att bara få ta ett varmt bad och sen bädda ner mig i sängen, men isället ska jag ge mig ut i kylan för att åka upp och ta in hästarna. Badet och sängen får helt enkelt vänta till lite senare.

Bli blodgivare

Nålrädd och med lite smått ångest tog jag mig med stöd av Edvina och charmigaste Alice idag iväg till blodbussen för att testa mig och göra en anmälan för att få bli blodgivare. Jag överlevde nålen även om det inte alls kändes som en behaglig upplevelse, men samtidigt så måste man ju tänka på att det är för en väldigt god sak man gör det, att ge blod räddar faktiskt liv. Tänk sen om man själv skulle ligga där en dag med brist på blod, då är man nog himla tacksam för de människor som faktiskt delar med sig lite av sig själva. Jag är i alla fall glad att jag har ansökt och så stolt över mig själv för att jag inte vände i dörren när jag kände paniken inombords för den där nålen som väntade. Men det gick ju bra, jag överlevde och om tre veckor får jag veta om jag är godkänd för att få lämna blod. Så till er som läser det här tänker jag nu uppmana att gå och testa er, så lite kan göra så himla mycket och bara det gör att man mår så himla mycket bättre själv efteråt. Det är därför jag gör det här, både för att det är en himla bra sak att göra men också för att det faktiskt är något som man kan göra för att hjälpa andra och det känns riktigt bra. :)
 
Sen kan ju alla inte ha ett sånt här litet charmtroll till stöd men det är lätt värt det i alla fall! :)

I mean it


Livet är komplicerat

Är livet någonsin enkelt? Finns det en punkt i livet då allt det komplicerade bara tar slut? Just nu önskar jag verkligen det, så himla skönt det vore om man bara kunde få slippa alla bekymmer för ett lite tag bara. Men tills den dagen kanske kommer så är det väl bara att bita ihop och ta tag i livet som det är.. På något sätt blir det väl bra till slut hoppas jag. Men nu så ska jag sluta svamla och stänga ner tankeverksamheten för några timmar, mina bekymmer lär ju trotts allt finnas kvar imorgon också så lika bra att försöka få lite sömn där emellan. Sweet dreams! :)

Vecka 44

Måndag:
# 9.00 - 15.00 Jobb.
# Wilma
 
Tisdag:
# Grupparbete
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.00 - 16.00 Jobb.
# Ansöka om att bli blodgivare.
# Wilma
 
Torsdag:
# 13.15 - 16.00 Föreläsning.
# Wilma
 
Fredag:
# 9.30 - 16.00 Jobb.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# 13.00 - 20.00 Jobb.
 
Söndag:
# Wilma
# 14.00 - 18.00 Jobb.

Nytt fodral


Ny dator i ny storlek kräver ju nytt fodral och vad passar då bättre än detta för mig... ;)

25 Oktober 2014

Tröttare än tröttast men nu är jag äntligen hemma i alla fall och nerbäddad i min underbara säng. Jag älskar verkligen mitt jobb men idag har jag varit konstant trött sen jag lämnade sängen för att åka upp till stallet tidigt i morse så efter ett antal timmar på jobbet med underbara men ack så energifylda barn så känner jag bara nu att jag vill sooova. Helst så länge som möjligt också, så därför tänker jag nu checka ut tidigt för att vara en lördag men ganska lagom när man som jag har ytterligare en arbetsdag framför mig och det faktum att min nästa sovmorgon inte infinner sig förens söndag nästa vecka om jag har tur. ;) Så sov sött sen mina vänner, det ska i alla fall jag göra. :)

HP Pavilion x360 13.3"

Min nya kollega och vän kan man väl säga, en dator som är både dator och surfplatta i ett.. jag har dock inte riktigt förstått grejen med touchskärm på en dator.. men vi ska nog komma riktigt bra överens tids nog. :)

Lite för mycket nu

Trött tjej med huvudvärk här.. men såklart kan jag inte riktigt somna i alla fall. Just nu är det lite för mycket som pågår i mitt huvud och det är inte helt lätt att bara stänga av, och när jag väl sover så får jag tampas med mardrömmarna istället. Ja jag har som sagt lite för mycket i mitt liv just nu och känner konstant stress och ångest, men de är väl så det ska vara nu när utbildningen närmar sig slutet och man dessutom ska försöka klämma in lite jobb, en häst och dom där vännerna som jag nu tyvärr träffar allt för sällan. Fast nu är det ju inte långt kvar så det är bara att bita ihop och kämpa sig igenom det sista. :) Så nu blir det sängen och ett försök att sova, imorgon är det skolan som väntar och med det förhoppningsvis en intressant föreläsning. Natti natti! :)
 
Tur jag har min finaste som alltid får mig på bättre tankar! <3

Massa måsten

Det får bli en sån där dag idag då man gör allt det där tråkiga som man egentligen inte har lust med, alla jobbiga måsten. Så tvättmaskinen är igång och nu är tanken att jag ska städa lite och sern ta tag i lite plugg. Dags att börja på den där tentan som ska in om ett par veckor, roligt ämne men jag känner mig lite förvirrad över hur man ska skriva.. Vi har fått ett ämne och sen har vi fria händer. Känns som det är himla mycket lättare när allt är bestämt och det bara är att göra som man blivit tillsagd. ;) Men det ska nog gå att få ihop den här tentan också, jag har ju trotts allt klarat mig så här långt. :)

22 Oktober 2014

Först föreläsning om utvecklingssamtal och föräldramöten med mera (börjar verkligen känna hur vi närmar oss slutet av utbildningen nu), tänk att vi snart ska göra allt det där på riktigt. Sen letade jag och Caroline lampor, eller det var mest hon som letade och jag chockades av mägnden och priserna på dessa produkter.. helt galet ju. Efter det blev det kaffe och mys hemma hos Edvina och Alice som tillslut avslutades med att Edvina fick med mig ut på en timmes promenad i det svinkalla och blåsiga vädret. Kände mig verkligen som en isbit när jag kom hem, men istället för att krypa ner under en filt var det bara att hoppa i stallkläderna och ge sig ut igen. Det är sånna här dagar som det kanske inte känns riktigt lika kul med den där hästen man har. Men så kommer man upp och möts av världens mysigaste charmtroll och det är så värt att frysa lite extra för henne! ♥ Men nu tänker jag inte gå ut mer idag, nu ska jag bara sitta här med mina värmeljus, min tekopp och lite serier resten av kvällen. :)

Ute på promenad med sötaste björnen och hennes mamma idag! :D

förlåt

Ibland gör man sånt som man verkligen ångrar, man säger något dumt i stundens hetta utan att reflektera över det och många gånger kanske man inte ens själv tänker på hur det kan tolkas av andra eller så tolkar man det bara annorlunda själv. Men dumt blir det och ångrar sig det gör man. Tyvärr är ju sånt man har sagt inte så lätt att ta tillbaka alla gånger och många gånger så får man ju leva med det, stå för vad man har gjort och försöka gå vidare. Försöka se att man lärt sig något av det även om det är skitjobbigt även fast man bara vill gräva ner sig under en sten och stanna där den närmsta tiden. Ja jag gjorde något dumt, jag sa något som jag kanske inte menade för att jag va arg just då, jag sa det på ett sätt som sårade någon annan, en person som egentligen betyder oerhört mycket för mig och jag är så fruktansvärt ledsen för hur det blev. Jag vet att oavsett hur många gånger jag än ber om ursäkt som kommer det inte vara tillräckligt. Men jag vill att du ska veta (om nu just du läser det här) att jag är så fruktansvär ledsen för allt.. Förlåt!

HOPE


Morgonfika


Ett tandläkar besök som va över på 7 minuter, en PW på 30 minuter genom stan och nu en morgonfika hemma hos Caroline. :)

Back on Track

Hööks har just nu 15% på alla Back on Track produkter och eftersom att mitt hjärta lätt får problem med musklerna i länden och rumpan så har jag nu passat på att klicka hem en sån här ryggvärmare och hoppas verkligen att det ska hjälpa till att mjuka upp dom spända musklerna. Jag har bara hört bra saker om dessa så jag känner mig positiv till att testa i alla fall. :)
739kr 628 kr - hööks.se

Vecka 43

Måndag:
# Wilma
# Pluggdag!
 
Tisdag:
# 8.00 Tandläkaren
# Umgås med Caroline. :)
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Mysa med Alice & Edvina. :)
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# 14.00 - 19.00 Jobb.
 
Söndag:
# Wilma
# 14.00 - 21.30 Jobb

Mats Petersson

Idag släpade Caroline med mig till Eskilstuna för att gå på en föreläsning med någon Mats Petersson som skulle hålla på i fyra timmar.. ja ni kan ju tänka er att jag kanske inte var allt för positiv till detta innan. Jag visste knapt vad det skulle handla om heller, men ja jag följde med dit i alla fall och jag ångrar det inte för en sekund. Det han pratade om var hur kroppen fungerer och hur kost och träning på olika sätt kan påverka både positivt och negativt. Så nu är jag mer motiverad och inspirerad än någonsin att verkligen ta tag i mig själv och mitt liv. Jag har verkligen lärt mig så mycket nytt idag, det är som att man nu ser världen på ett helt nytt sätt (eller med nya glasögon som vi inom förskollärarprogrammet brukar säga). Visserligen så har jag ju redan börjat ta tag i mig själv, jag har ju dragit ner på sockret rejält och jag har börjat träna lite smått igen.. men nu har jag så mycket idéer till min egen träning och kost och så mycket vilja att bara sätta igång nu nu nu!

Tänkte även att jag skulle tipsa om en bok som Mats Petersson har varit med och skrivit, jag själv köpte den idag men har redan hunnit bläddra i den lite och jag kan säga att mycket av det han pratade om idag + en hel del mer finns med i den här boken som kostar endast 200kr. Annars så har han även en hemsida som man kan klicka in på om man är nyfiken på vem den här Mats är och vad han pysslar med egentligen. Så hans hemsida och blogg m.m. hittar ni på http://matsvision.se/

Hoppas ni blir lika inspirerade och motiverade som jag blev efter att ha lyssnat på honom! :)

 

Bunkrar upp med hö


Nu ska vi nog klara oss ett tag med hö.. närmare bestämt till efter nyår. Nästan ett ton har jag nu ligger på lager till min favorittjej. Det gäller ju att bunkra upp när bonden ska åka på semester en månad och de sen kommer vara fullt upp med jul och nyårsfirande och så ja den där C-uppsatsen för min del då. ;)

Natti natti


Dags att krypa ner i sängen. En händelserik och rolig helg att se fram emot så bäst att vara utvilad och fräsch. :) Sov sött mina vänner!

Mysfrukost


Blev en sån här lyxig mysfrukost idag. Jag som älskar ägg men aldrig har kokat det själv tidigare måste ändå säga att jag lyckades rätt bra för att vara första försöket, dom blev precis som jag ville ha dom. :)

Med en doft av vanilj

Ett seminarium avklarat på morgonen och sen en tripp till Västerås och Erikslund med bästa Caroline för lunch på ikea och sen lite shopping. :) En ny mysig pyjamas, nagellack, några lådor och sist men inte minst några doftvärmeljus som spridit en härlig doft av vanilj här i rummet under kvällen när jag fixat naglarna och lyssnat på bra mysig musik. :)




Destiny

bara för att jag just nu håller på att se hela den här serien från början...


Dag tre

Nu har den tredje dagen av min lilla utmaning passerat.. bara 97 kvar. ;) Nej men så illa är det faktiskt inte, jag är sugen på choklad det är jag men något direkt sockersug har jag inte känt av än.. Dock vet jag att de kommer komma, men jag vet också hur det känns och jag vet att jag har klarat av att ta mig igenom det förut. Dessutom har jag ju min mörka choklad och mina mumsiga nötter att se fram emot på fredag. Ja för fredag är den dagen i veckan då det är okej att äta lite choklad och ja då helst mörk sådan eftersom att det är mindre socker i den. :)
 
Så hur går det med träningen då? Jo men jag har börjat lite smått.. Plankan, situps, squats, utfallsövningar och rygglyft. Jag kan säga att efter dessa övningar tredagar på raken nu så fullständigt skriker mina magmuskler (och jag som inte trodde att där fanns några kvar som kunde skrika). Jag har inte riktigt vågat mig på att springa eller promenera än då jag för tillfället jobbar på att vänja mig av med mitt nässpraysberoende som uppkommit av alla hemska förkylningar.. så efter ett tvärt slut med även detta i måndags så väntar jag på att jag ska kunna andas normalt igen så att säga. Så av den anledningen har jag hållt mig undan just den aktiviteten.. men snart så är jag där också och jäklar vad jag ser fram emot det. :)

Städning & finbesök

Igår tog jag en sån där riktig städdag här hemma, släpade dammsugaren genom hela huset och tvättade ett par maskiner. Så alla mina ridbyxor är nu nytvättade och luktar supergott! :) Sen så fick jag även finbesök av Edvina och Alice. Härligt att Edvina nu tagit körkort så att dom även kan ta sig ut hit och hälsa på. Känner mig alltid så glad när jag har träffat de där två härliga typerna, och ja den där Alice hon charmar då allt och alla. Måste försöka planera in så att jag kan träffa dom lite oftare bara. :)
 
Bjuder på en söt bild från gången innan när vi sågs. :)

Motsträvigt internet

Ett internet som vägrar samarbeta gör det inte så lätt att uppdatera bloggen även om man har både tid och inspiration.. så tyvärr blir det inte så mycket mer än den här söta bilden idag. Så får vi hoppas på bättre lycka imorgon.


Hundra dagar

Ja det är min nya utmaning det med start idag. Jag har slarvat med kosten under sommaren och alla förkylningar som avlöst varandra under året har ju inte direkt gjort saken bättre.. så några kilo plus har det blivit. Men nu är det dags att jag utmanar mig själv en smula, hundra dagar har jag satt som mål.. så nu ryker sockret och en hel del annat onyttigt och så ska här börja tränas igen.. Så förhoppningsvis så kommer jag ganska långt på hundra dagar. Det är alla fall vad jag hoppas och kommer kämpa mot nu. Och självklart får ni hänga med på resan.. 15 kg till det långsiktiga målet det ska väl inte vara helt omöjligt. Bara viljan finns så. :)

It's so cute

En liten bild som piggar upp denna måndag..
och har ni inte sett filmen så se den! Man blir helt varm i själen jag lovar. :)

Vecka 42

Måndag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning.
# Grupparbete.
# Förbereda inför seminarium.
# Wilma
 
Tisdag:
# Mysa med Alice & Edvina. :)
# Wilma
 
Onsdag:
# Wilma: 10.00 Equiterapeuten.
# Förbereda inför seminarium.
 
Torsdag:
# 9.15 - 10.30 Seminarium
# Ikea med Caroline. :)
# Wilma
 
Fredag:
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

En söndag i oktober

Jobb, massa regn, stallet  och en precis lagom mysig söndagskväll. Ja så skulle man väl kunna sammanfatta min söndag. Och jag känner mig rätt nöjd med dagen trotts att jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem från jobbet, dock är det väl något som hör hösten till. Men jag tog igen det med ett skönt bad nu ikväll, en hårinpackning och lite nagelfix. Så nu känner jag mig helt redo för en ny vecka med nya utmaningar och ja utmaningar kommer det att bli (eller ja speciellt en) men det berättar jag mer om imorgon för nu ska jag bädda ner mig i min mysiga säng och ladda upp batterierna för den kommande veckan. :)

Väldigt mycket regn i väntan på bussen..

Life is short




Fruktsugen


Var sugen på frukt så bad mamma köpa hem lite.. har en känsla av att jag kommer klara mig en stund. ;)

Lejonkungen


Vecka 41

Måndag:
# Hundvakt Astor
# Wilma
 
Tisdag:
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 16.00 Kursuppstart
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Ändrade planer


Tanken från början var att det skulle bli en dag i huvudstaden tillsammans med Edvina om det var så att jag inte skulle jobba. För den här helgen brukar jag ju få vara ledig.. men icke i det här fallet. Så nu är jag på väg för att jobba några timmar.. bättre för plånboken men inte alls lika roligt som en dag i Stockholm med bästa Edvina hade varit. Men men.. de kommer ju fler tillfällen. :)

Walk alone


RSS 2.0