Ligger i solen och bara har det bra just n...

Ligger i solen och bara har det bra just nu. :) Det är dagar som denna som jag verkligen älskar att bo på landet, att kunna ligga ute på gräsmattan på en filt och när det blir för varmt är det bara att svalka sig lite i poolen. :) 28 grader är de i den nu, perfekt badtemperatur. Varken för varmt eller för kalt. ;) Och ett stort plus är att man inte behöver bekymra sig över folk som blir sura för att man tagit deras plats eller för att man råkar skvätta på någon. ;) Det är bara jag som gäller. ;P Hoppas ni passar på att njuta av solen precis som jag. :)


God morgon världen!

Fast egentligen så har jag redan varit uppe ett par timmar, men i alla fall. ;)

Idag har jag en hel del som jag skulle behöva göra och så småning om så ska jag väl ta tag i det, men den här värmen gör ju så att man känner sig himla seg. När det sedan handlar om att välja mellan att ta sig ut i den stekheta värmen för att åka upp till stallet och rensa ur boxar och liknande eller att städa ett näst intill kokand rum.. då drar man sig för att välja. :P Det hade varit så mycket skönare att kunna göra som syster och kila ner till stranden och bara vara med härliga människor hela dagen. Men icke, här ska jobbas istället. ;) Men jag ska nog också se till att jag kan njuta lite av sommaren jag också, blir nog ett dopp i poolen och lite solning senare under dagen. :)

Hoppas ni alla får en härlig dag i solen! :)

Känner mig extremt seg efter en lång dag i...

Känner mig extremt seg efter en lång dag i värmen, så därför ska de bli jäkligt nice med en filmkväll tillsammans med familjen. :) Natt på museet är det som rullar, en av mina favoriter så bättre kan de ju knappast bli. ;) Hoppas ni alla får en lika mysig kväll som jag. :)


Onsdagsäventyr på hästryggen

Idag var jag uppe med tuppen.. Ja nästan i alla fall. ;) Jag fick ett sms av Eva-Mari strax före nio så då var de bara att kasta sig upp och slänga i sig lite frukost för att sedan åka upp till stallet för en uteritt innan värmen blev allt för jobbig. :) Trotts att vi gav oss iväg redan vid tio tiden så var det hemskt med broms och mygg, så de vart en inte helt händelselös ridtur den här gången. Först stötte vi på ett rådjur som orsakade en nittio graders sväng på en helv sekund, de va på håret att jag höll mig kvar i sadeln då alltså. Men de gick dock bara en liten stund för sen kom det ett antal gigantiska bromsar som bestämde sig för att käka lite på min lilla tjej. Detta slutade med att Princess började sparka bakut och jag bestämde mig kvickt för att hoppa av innan jag skulle flyga all världens väg. Så sen fick jag gå till fots tills vi tagit oss över den stora ängen och jag hittade en sten så jag kunde ta mig upp igen. ;)
Vad är väl en onsdagsmorgon utan lite äventyr egentligen? ;)


Princess Q

busFIA

Den där hunden vänder minst sagt upp och ner på vardagen.. ;) Kusinen lämnade av henne här i torsdags och så hämtade han henne idag, och de har inte varit många lugna stunder under den tiden. :P Men de är de som är grejen, de var länge sen som det faktiskt hände något här. Och att bara för en liten stund får låna kusinens söta hund gör stor skillnad. Dessutom så gör det så att man uppskattar de stunder som är totalt händelselösa lite mera. :)
Nu under sommaren så kommer Fia var här mer än tidigare då kusinen jobbar inom lantbruket och ja som de flesta säkert vet så innebär det mer jobb under sommaren. Inte för att jag har något emot de då det bara är kul när busFia är här och rör om lite i grytan. ;)


Ny sommarkänsla!



Filmkväll med bästa! :)

Igår kväll så kom bästa Hilda hit, mamma och jag fixade mat och så satt vi ute med familjen i kvällssolen och åt supergod mat. :) Sen så fixade jag och Hilda lite morötter, gurka och dipp och så vart de film. Gullivers resor, inte den senaste versionen utan den äldre. Vart en riktigt trevlig kväll och jag hoppas att de inte dröjer allt för länge tills de blir filmkväll igen. :)

Men en sak som jag inte riktigt förstår är att vi alltid blir så jäkla trötta när vi ska ha dessa filmkvällar.. de senaste dagarna har jag haft jättesvårt att somna på kvällarna, men igår var detta inget problem alls. Jag somnade mycket tidigare än jag gjort på länge. ;) Men som Hilda så fint uttryckte sig.. det måste vara för att inget fattas, man blir lixom avslappnad. :P


Första doppet för i år... Ja i poolen allt...

Första doppet för i år... Ja i poolen alltså. ;-) 23 grader, så de va riktigt skönt måste jag erkänna. Dock tror jag nog att jag blir en värre badkruka för varje år som går. Förr hade jag inga problem att ta mig i men nu är det rena plågan. :-P De måste vara något som har med åldern att göra tror jag. ;-)


Midsommar

Har precis kommit ut ur duschen, kände att jag behövde frächa upp mig lite efter att man kusin under gårdagskvällen i princip duschade mig och många fler med öl. ;) Så som ni kanske förstår vart det alltså fest hos grannen även för mig.. inte för att jag direkt hade något val då min kusin kom hit och hämtade mig. :P Men trotts min något tveksamma inställning från början så hade jag en super rolig kväll som jag sent kommer glömma. :) Träffade många nya människor och många "gamla" också för den delen. Och så dansade vi loss hela natten.. ja nästan i alla fall, jag promenerade den korta biten hem vid halv tre tiden ungefär. Men så vitt jag vet så fortsatte festandet ett antal timmar efter det. :P

Idag blir det en lugn dag då jag känner mig rätt sliten, jag drack inte mycket alcohol men satan vad trött jag är. Så idag anser jag att de är okej att slöa med filmer hela dagen. ;)

Ha de bäst! :)

Midsommarfest

Grannen ska ha midsommar fest imorgon. Vilket innebär att stallarholmens alla ungdommar vallfärdar dit för att sjunga högjut hela natten och supa sig så fulla att de i princip kryper där ifrån framåt sjutiden på lördagsmorgonen. Men trotts att detta kanske låter illa så är det inget jag tänker klaga över, för är det så att han vill ha fest en gång om året och att man inte kan sova så mycket en natt. Ja de kan jag stå ut med. Och om man bortser från den höga ljudnivån på musiken så kan man faktiskt inte klaga för dom håller sig där och är förhållandevis lugna. ;)

I år har jag dock en känsla av att de kommer bli annorlunda.. för det första så har dom börjat festandet redan ikväll. Dom är ett gäng grabbar (min kusin inräknat) som riggar upp ljudanläggning och massa annat samtidigt som de häller i säg en och annan öl. Så just nu sitter jag och lyssnar på musik och har en känsla av att det kommer ta mig ett tag att somna. Men de spelar ju åtminstonde bra musik så de är lugnt. ;) Och så är de ju kusin vitamin som sköter musiken så man får ju lägga in förslag. ;)

En annan sak som kan komma att bli annorlunda i år är att min kära kusin pratar om att han tänker hämta mig imorgon och att jag minsan också ska vara med och festa. Och att jag ju kan dricka en hel del eftersom att jag har så nära hem. :P Jag vet inte riktigt vad jag känner när de gäller detta.. men förmodligen så kommer han vara så påverkad att han glömmer bort detta (inga fördommar här) ;) jag menar bara att dem började redan idag så hur nykter han kommer vara imorgon kan vi ju bara gissa... ;)

Nu ska jag ta och krypa ner i min säng och försöka sova.. tror kanske att de underlättar om jag stänger fönstret först. ;)

Sov sött mina vänner! :)

Första dagen som vikarie

Fem i tio imorse vaknade jag av att min mobil ringde.. och vipps så skulle jag vara på förskolan Trevnaden en timme senare. De behövde en vikarie 11.00 - 16.00. Så idag har jag alltså för första gången jobbat som vikarie. De kändes riktigt bra måste jag säga, dom var så trevliga mot mig där. :) Så givetvis hoppas jag att jag får komma tillbaka dit mera i sommar. :)

Jag trodde att det inte skulle vara så stor skillnad när man ska jobba som vikarie och när man har gjort APU, men faktum är att de faktiskt blir ganska stor skillnad. Inte på arbetsuppgifterna man får, för dem är ungefär den samma som då. Men på sättet man blir bemött. När man har haft APU har det varit lite mer som att man blir klappad på huvudet, lite "men lilla gumman" känslan om ni förstår vad jag menar. Idag kände jag mig istället vuxen när jag kom in på den nya förskolan, de bemötte mig som en jämlike och vuxen. :)

Jag måste bara tillägga att de kändes jäkligt konstigt när jag mötte upp mamma och pappa inne i strängnäs efteråt när de frågade mig hur det hade varit på jobbet.. Och när jag sen satt och pratade med mamma så sa jag flera gånger APU och hon fick rätta mig. ;) Känns helskumt att jag nu faktiskt jobbar med barn och att jag kan pressentera mig själv som barnskötare. :O Helskumt på ett bra sätt. :)

@ Hildas place!

Är hemma hos bästa Hilda just nu. :) Vi har delat på en flaska vin och sett Red riding hood, bättre kan de nog inte bli. ;) Väldigt snart blir de nog att krypa till kojs och kanske prata om allt vi har missat den senaste tiden. Men jag har en ganska så stark känsla av att vi båda kommer somna inom en väldigt snar framtid eftersom sömn varit en bristvara den senaste tiden trotts ledigheten. :P Ja i alla fall för mig. Jag förstår inte varför jag inte kan somna på kvällarna.. jag ligger vaken fram till halv tre ungefär och sen så sover jag bort hela förmiddagarna fast jag egentligen inte vill det. Jag vill hinna göra saker den här sommaren men de tycks inte vilja bli så.. Så jag tror nog att de blir till att ställa klockan hädan efter.. eller kanske inte imorgon.. men sen så ska jag minsan ställa klockan för att se om jag kan lyckas vända tillbaka dygnet. ;)

Och nu känner jag att jag pratar i nattmössan.. så god natt på er. :)

Ibland blir de inte som man tänkt

Den här dagen vart verkligen inte som jag hade tänkt.. Jag åkte aldrig till stallet och filmkvällen med Hilda vart inställd. Men trotts detta så har jag haft en bra dag. :) Min syster har varit hos en kompis så idag fick jag känna hur det är att vara ensamt barn igen. ;) Blivit lite bortskämd och allt sånt som hör till.. sist de hände var väl för ungefär tolv år sen skulle jag tro. Alltså innan min kära syster kom till världen. :) Så en bra dag har det som sagt varit. :)

Nu så blir det film och sen så ska jag krypa till kojs. :) Natti!

Dagen är räddad

De tog visst inte lång tid innan jag fick något att göra idag. ;) Nu har mamma bestämt att vi ska åka iväg för lite shopping.. jag vet inte riktigt vart detta ska sluta. Men något i stil med en helt fattig Malin skulle jag tro. ;)

Ne, nu måste jag göra mig iordning så bär det iväg för att göra av med lite mera pengar då. :)

Regnet förstör mina planer...

Planen idag var att åka upp till stallet och köra lite markarbete med Princess.. men när jag vaknade och drog upp min rullgardin så kände jag att den planen nog får vänta till en annan dag när det är lite finare väder. ;) Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på istället, till stallet ska jag i alla fall trotts detta hemska väder. Men det blir nog ryktning av häst och kanske städa skåpet. Ja något som inte kräver att man är utomhus för mycket helt enkelt. ;)

Senare så kommer bästa Hilda hit och då blir de film. :) Jag hade tänkt att jag skulle cykla ner till ica för att köpa lite av vårat favoritgodis.. men åter igen så gör regnet så att det absolut inte känns som en bra plan. :P Kanske kan jag få min kära far att köpa det om han åker ner och handlar. ;) Ja på något sätt ska jag nog få min vilja igenom. :P

Ha en bra dag i regnet kära läsare. :)

Bästa är hemma! :D

Efter en vecka i Grekland har nu min bästa kommit hem! :D Jag har alltså inte träffat henne sen studenten... :O Så gissa om jag vart glad när det trillade in ett sms från henne. ;) Sen så kände jag att vi behövde träffas så jag tog fyrhjulingen och åkte över och hämtade henne.. så några timmar med skratt och prat fick jag redan ikväll. :) Och dessutom så är det filmkväll imorgon som gäller också. :D Så nu mina vänner har sommaren börjat på riktigt! ;D

Jag känner att detta mest blev väldigt pladrigt.. så istället för att fortsätta så ska jag nu krypa ner i min otroligt lockande säng och sova några timmar innan det är dags att ta tag i en ny dag. ;)

Te och film

Har precis varit iväg och handlat lite med mamma. Passade på att köpa hem mitt favorit te, och eftersom att de är så tråkigt väder så har jag gjort mig en mugg av det och tänkte nu kolla på en film. :)


Min nya fina temugg! :)

Städning

Idag har jag varit ensam hemma hela dagen, vilket konstigt nog resulterade i att jag började städa.. hela nedervåningen och sen fortsatte jag upp med toalett och mitt rum.. Jag förstår inte riktigt hur det kom sig att jag gjorde allt de eftersom att jag i vanliga fall hatar att städa. :P Men nu är de gjort och himla bra känns de också. :) Så om en liten stund kan jag nyduschad krypa ner i min nybäddade säng i mitt nystädade rum. Vilken känsla! Bättre kan de väl knappast bli. ;) Och dessutom så kan jag känna mig nöjd då jag faktiskt inte har suttit bort hela dagen. :P
Tanken är att jag ska vara precis lika duktig imorgon, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på då.. de beror på vad de blir för väder.. är de fint väder så blir de nog till att fixa lite utomhus. Regnar de så blir de nog lite mer städning skulle jag tro.. de är ju ett stort hus vi bor i så de finns fortfarande rum kvar att städa. ;)

Nu blir de mars i säng för min del...
sov sött mina änglar! :)

Tre år med bästa Princess! <3


♥ 16 Juni 2008 ♥

Idag firar jag och min Princess tre år tillsammans, helt galet vad fort tiden har gått. När jag vaknade på morgonen den 16 Juni 2008 så trodde jag aldrig att jag när jag gick och la mig samma kväll skulle stå där som medryttare till ett varmblods sto som jag innan träffat dagligen under många års tid. Och jag trodde inte att de skulle hålla så länge som det har gjort heller. För när jag första gången satte mig på Princess rygg, var hon ett stort nervrak.. jag kände hur hon skakade i hela kroppen. Och om sanningen ska fram så var jag själv inte så kaxig då heller, för jag hade under min uppväxt sett den här hästen hitta på en hel del bus.. Men kvar satt jag och sen den dagen har det bara gått framåt, vi har tillsammans utvecklats enormt. Och att förlora henne nu skulle jag aldrig klara. Jag har gjort det en gång och vill absolut inte göra det igen! Uttrycket "man vet inte vad man har förän man förlorat det", ja de stämmer så otroligt bra. För innan hon försvann från mig så hade jag börjat prioritera annat.. men när hon sen flyttade så insåg jag verkligen hur fel det var, saknaden var verkligen enorm! Men som tur var så fick jag otroligt nog en andra chans. :) Min Princess kom tillbaka till mig och det är jag enormt tacksam över. Nu har jag lovat att jag så länge jag har ett val inte ska släppa taget om henne igen. För hon är mitt ♥, mitt allt, min Princess! :)

Shopping!

Det har blivit en del shopping för min del den senaste tiden.. så jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina små fynd. ;)


Något som jag verkligen behövde.. nya ridbyxor och ridstrumpor. :)


(något som jag har letat efter länge) randig skjorta
en söt t-shirt med spetts
Vit söt kjol
Ett par vita shorts, vilket var välbehövligt
Ett par rutiga skor som jag helt enkelt vart kär i. ;)


Jag har även inhandlat en temugg som jag bara älskar, men varje gång som jag har kommit på att jag ska ta kort på den så har den stått i diskmaskinen.. så nu fick det vara för den här gången. Men då den används flitigt så kommer det komma upp en bild här så småning om. ;)

STUDENTEN!


på morgonen med Wille som fylde 1 år samma dag


mamma och pappa fixade när jag va i skolan


utspringet = lycka!!


jag, syster och caroline


jag och kusinerna


man va såå mycket sötare när man va liten...


flaket


flaket


flaket


flaket


presentöppning


presentöppning


många fina presenter


fyra fina buketter med blommor fick jag


STORT TACK TILL ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR SOM GJORDE MIN STUDENTDAG TILL DEN ABSOLUT BÄSTA!! :D

Såå nära!!

Jag vet inte hur många gånger den senaste veckan som jag har kollat vad de ska bli för väder imorgon.. och de jag ser nu på smhi.se känns jäkligt klockrent måste jag säga! :) Jag hoppas att de dem säger för en gångs skull kan få vara sant också. ;) 



Shit vad taggad jag är nu! Imorgon tar JAG STUDENTEN!! :D

Vit och mörk chokladglasstårta

Ja de var ju mitt uppdrag att fixa efterrätten till morgondagens studentfirande här hemma, och detta är vad jag har ägnat mig åt att göra ikväll. ;)

En lyxig efterrätt med både mörk och vit choklad. En dröm för chokladälskaren.


Tid: 6 timmar varav ½ timmes arbetsinsats
10-12 bitar

Ingredienser:
125 g mörk blockchoklad
125 g smör
1 dl strösocker
3 st äggulor
ev. 1 st apelsin, rivet skal av
1 dl vetemjöl
3 st äggvitor

Glasskräm:
4 dl vispgrädde
200 g vit blockchoklad

Garnering:
riven mörk blockchoklad


Gör så här:
Börja med botten. Bryt blockchokladen i bitar och lägg i en skål. Värm i mikron till chokladen smälter eller smält i ett vattenbad.


Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt en äggula i taget, använd elvispen. Rör ner choklad, apelsinskal och mjöl och kör med elvispen till en jämn smet.


Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen skål/bunke. (Det ska gå att vända upp och ner på bunken.)


Vänd ner äggvitorna i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en sked, EJ elvisp.

Häll smeten i en rund form smörad och bröad, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. Låt svalna.


Gör glasskrämen:

Bryt den vita blockchokladen i bitar och lägg i en skål. Kör den i mikron till chokladen smälter eller smält i vattenbad.


Vispa grädden medelfast. Rör ner chokladen i grädden och rör om så att det blir blandat.


Häll smeten ovanpå den kalla bottenkakan. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.


Tina tårtan 45-60 minuter i rumstemperatur innan den ska serveras. Garnera med riven mörk choklad, som du fixar lätt med osthyvel på kanten av en chokladkaka eller använd annars rivjärn.


Nyfärgad

Ja så har jag än en gång bytt hårfärg. ;) Och den här gången så vart de mycket mörkare, och ja nästan precis så som jag hade tänkt mig. :) Så nu är mitt hår i alla fall redo för att ta studenten. ;) Ja, och min outfit är ju också helt klar, så nu är de bara att välja nagellack och smink och sen är vi redo att springa ut. :D
Okej, jag har en hel massa saker att göra här hemma också, det är städning som ska göras och mat som ska lagas. Eller jag har tagit ansvar för efterrätten. :)

Ne, nu är man skapligt trött och jag ska upp tidigt och passa Wille även fast jag egentligen har sovmorgon.. men vad gör man inte för en liten sötunge. ;) Så vad jag skulle komma fram till var att de blir sängen väldigt snart för min del. :P

Sov sött mina fina! :)

Fullspäckat hela tiden...

Jag känner att jag har verit jäkligt dålig på att uppdatara här den senaste veckan.. men allt har en rimlig förklaring. Det är nämligen så att jag har fullt upp med förberedelser inför studenten och sen hästarna gick ut på bete i helgen har jag en extremt ouppfostrad häst som retar gallfeber på mig och som grädden på moset så är vi barnvakt till lilla Wille nu också eftersom hans mamma och pappa är på bröllopsresa. ;) 
Så ja tiden går åt till en hel del och de känns som om tiden inte riktigt räcker till till allt som behövs göras innan studenten.. Jag som trodde att jag skulle kunna ta de lugnt såhär dagarna innan studenten, men ack så fel jag hade när det gäller den saken. :P Men efter torsdag så är man ju nästan arbetslös (om jag inte kommer in på högskolan alltså) så då kanske man kan ta de lugnt ett tag, eller i alla fall göra lite mer av det man verkligen vill. :)

Nu så blir de sängen så jag orkar gå upp tidigt imorgon och ta hand om Wille och så jag orkar åka iväg med mamma och handla all mat och sånt skojigt till torsdagen. :P

Sov sött mina vänner! :)

Mösspåtagningen!


mösspåtagningen :)


tummen upp för de ;)


fika på café prinsen med ett härligt gäng efteråt :)


fina tjejer med mössor på ^^


<3


(bilderna lånade av Paulina)

Förberedelser av studentflak

Idag tog jag bussen in till Strängnäs för att där träffa några och göra iordning lakanen till studentflaket. De vart bra tycker jag faktiskt, jag glömde dock helt bort att ta någon bild men jag kanske kan låna någon av de andra senare. Annars får ni helt enkelt se det efter studenten. ;) Jag tänkte även att jag skulle försöka hitta någon bild från mösspåtagningen igår, och de vet jag att de finns en hel del av då tjejerna sprang runt med kameran hela eftermiddagen. :P Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. ;)

Nu så ska jag ta och krypa ner i sängen, för imorgon ska jag åka med mamma och pappa in till Eskilstuna för att inhandla det sista infr studenten, skor och kofta bland annat. :)

Sov sött mina vänner! :)

Mösspåtagning!

Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än,
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro!



Att under gårdagen få stå på innergården tillsammans med alla andra treor på Thomasgymnasiet, sjunga studentsången och ta på sig mössan.. De känns helt jäkla galet! Nu känner man verkligen att det är på riktigt, det är min mössa som jag fick sätta på huvudet. Det är JAG som tar studenten om en vecka! :D

RSS 2.0