31 Maj 2016

God morgon! Det är tisdag och en av mina favoritdagar på veckan. Dessutom bjuds vi på strålande solsken och skön sommarvärme så det kan ju bara inte bli bättre än så. Dagen börjar med att bilen ska tankas och sen är det jag som åker iväg till jobbet en stund. Efter det blir det några ärenden på stan och lite städning hemma innan det är dags att spendera några timmar med bästa Wimlan. Så en rätt skön dag har jag en känsla av att det kan bli, jag håller definitivt tummarna för det i alla fall. Så vad hittar ni på en sommardag som denna?

Den här lappen sattes upp ovanför spegeln på vår personaltoalett förra veckan av en av mina kollegor. Och faktiskt så får det en att stanna upp och tänka på vad man faktiskt gör för sina kollegor om dagarna. :)

Kvällsdusch

Från början var planen ett barbackapass idag men då ridbanan var upptagen fick vi komma på en annan plan. Så istället blev det en kvällsdusch med löddrig schampoonering för fröken. Så välbehövligt och även om hon verkligen hatar när det rinner vatten på benen så tror jag att hon tyckte det var rätt skönt ändå. Sen avslutade vi ju med lite gott grönt ute efteråt så jag tror jag är förlåten.


30 Maj 2016

God morgon! Ny vecka och nya möjligheter. Jag ber verkligen om ursäkt för min frånvaro här den senaste tiden, men tanken är att bloggen ska fixas i ordning och få ett nytt utseende så inspirationen till själva skrivandet har liksom dalat lite i vänta på att jag ska hinna med mina nya planer. Men idag gör vi en nystart och tar tag i livet igen och ja då framför allt bloggen.

Helgen har gått i ett men ändå varit fantastisk på så många sätt. Jag har spenderat många timmar i stallet men också umgåtts med massa underbara människor. Så nu ser jag som sagt fram emot att få ta tag i en ny vecka och se vad den har att erbjuda för möjligheter. Så nu kickar vi igång den här dagen tycker jag!

Blommorna mamma fick av mig på morsdag tillsammans med lite choklad.

24 Maj 2016

God morgon! Det är tisdag och fast att klockan inte ens är sju så skiner solen för fullt utanför. Hur underbara är inte dessa morgnar?! Idag väntar några timmars jobb och sen tänker jag fixa lite hemma innan det blir ett antal timmar i stallet (blev ju bara 50 min igår morse för att släppa ut och fixa allt snabbt pga kvällsplanering på jobbet) med min fina tjej. Vad vi hittar på det vet jag inte riktigt än men det lutar åt lite markarbete på långa tyglar. Men nu först jobbet. Ha en fin dag hörni!


Helgen

Helgerna går verkligen i rasande fart, man hinner knappt blinka så är dom över. Den här helgen har gått till återhämtning, den senaste veckan har jag verkligen varit helt slut så två långa sovmorgnar har varit välbehövliga. Det har dessutom blivit ett antal timmar i stallet med min fina stjärna. Inget ger mer energi än just det, att få andas häst och bara vara i nuet. Det är precis vad jag ska göra om en liten stund, ladda upp med massa energi i stallet inför en kväll som ska spenderas i tvättstugan och med städning.

Från gårdagens uteritt med Therese & Hector. :)

Lite lördagsgodis för min fina på kvällskvisten igår. :)

Underbar känsla

God morgon! Det är fredag och känslan i kroppen är helt underbar. Inte bara för att det är fredag utan för att jag fortfarande lever på känslan från mina två senaste ridpass med bästa Wimlan. 

Som ni vet så var ju Equiterapeut Sverker ute i måndags och som jag misstänkte så hade hon en låsning bak i höger sida och var därför också väldigt stel i just den sidan, något som märkts tydligt i ridningen den senaste tiden. I alla fall så satte han några nålar i bakpartiet, tryckte lite på olika ställen och drog på några andra. Sen var det vilodag som gällde i tisdags. I onsdags när jag hoppade upp i sadeln var skillnaden enorm, vi kan nu utan problem göra fina hörnpasseringar i båda varven igen och faktiskt gå på volter utan protester och dessutom så trycker hon inte längre över mig på ena sidan hela tiden. Så dom problemen vi haft den senaste tiden är som bortblåsta och det är verkligen helt underbart! 

Och så kommer vi till ridpasset igår, jag hade egentligen inte ens tänkt rida men så ändrade jag mig i sista minuten och slängde på ett träns. Jag som aldrig rider barbacka då jag har pinsamt dålig balans har nu bestämt mig för att det bara ska gå att lära sig. Och vet ni vad!? Det gick hur jäkla bra som helst! Allting bara klickade och Wilma var hur duktig som helst. Vi tränade både på banan och kunde också avsluta med en liten skogsrunda som avskrittning. Så nu kan man säga att jag verkligen fått blodad tand för det här med barbackaridning. 


18 Maj 2016

God morgon! Idag är jag uppe med tuppen (eller ja kanske till och med före), det är min öppningsdag och jag är verkligen tröttare än tröttast. Men jag har ju tagit mig till jobbet så nu är det bara att invänta de första barnen som borde komma nu när som helst.
Efter jobbet idag väntar ett ridpass med min pärla, hon fick ju vila igår efter genomgången av Equiterapeuten i måndags så det ska bli spännande att känna igenom henne idag. Jag har en känsla av att det kommer vara som att sitta på en helt annan häst. Men mer om det och vad Sverker sa i måndags kan vi ta ikväll.

Passade Tella igår och mamma skämde bort mig med supergoda jordgubbar.

16 Maj 2016

God morgon! Sitter vid datorn för första gången på evigheter känns det som. Det är måndag och snart är det tanken att jag ska åka iväg till jobbet, är inte helt sugen på att över huvudtaget gå ut denna gråa dag men det är ju bara att ta sig i kragen och göra det. Efter jobbet är det bara att skynda hem och hoppa i stallkläderna för tanken är nämligen att Equiterapeuten Sverker ska komma ut och ta sig en titt på Wilma, hon har inte riktigt varit sig själv i kroppen den senaste tiden så jag kände att det var hög tid för en genomgång. Jag misstänker dessutom vad som kan vara problemet och vet då också att Sverker är bästa lösningen om det nu är som jag tror. Men mer om det berättar jag ikväll när jag vet säkert vad som är problemet. Spännande ska det bli i alla fall att få höra vad han har att säga. Men nu ska jag hälla i mig det sista kaffet och sen kila iväg mot jobbet. Ha en fin dag!
 

Mitt lyckopiller

Mitt knasiga lilla lyckopiller som har förmågan att även göra de sämsta dagarna till något bra! Hon ger mig så himla mycket kärlek och glädje min fina Wilma!

Glömt

God morgon! Helt ärligt så har jag faktiskt glömt bort bloggen de senaste dagarna. Skärpning! Det har varit fullt upp och förutom det så har värmen nästan tagit kol på mig. Jag är så inte van vid den här hettan som kom från ingenstans. På något sätt är jag dock lite tacksam att Wilma inte gått att rida de senaste dagarna (hennes raketväxande hovar har skrikit efter hovslagaren som varit på semester). Men idag får hon äntligen nya skor så jag ser fram emot ett riktigt svettigt pass i kvällssolen. Först ska dock några timmar på jobbet avklaras så dags att kila iväg. Ha en fin dag!


Marknad

För andra året i rad anordnade min arbetskollega och vän Amanda Olsson Cedervall en Höns och smådjursmarknad vid Solgården i Sanda. (Det var ju här jag köpte lilla Enzo förra året) Det var verkligen strålande väder och mycket folk. Själv fick jag med mig Edvina ut för en fika samt för att kolla in auktionen med Kicki som utropare. Riktigt bra arrangerat!

Bild lånad av Amanda.

Grillkväll

Ikväll grillades det god lax hemma hos föräldrarna och det blev första måltiden ute på altanen för i år. Hur skönt som helst i kvällssolen! Sen avslutades kvällen med lite ost och kex framför Let's dance. Skippade dock alkoholen ikväll, jag kan räkna på en hand de gånger jag blivit bakis och en av dom (tre) var idag.. Fy tusan så dåligt jag mådde på förmiddagen, hatar att jag får migrän när jag druckit för mycket och ännu värre när det faktiskt inte var så mycket vin som dracks.. men men de är ju tur att de inte händer så ofta i alla fall. Och framåt lunchtid så var jag pigg och fräsch igen skönt nog. Men nu är det dags att krypa ner i sängen för en god natts sömn, det blir troligtvis en händelserik dag imorgon. Sov gott!


Njuter av solen

Njuter av solen hemma hos mamma och pappa!

Långledigt

Känslan av att lämna jobbet och veta att det väntar fyra dagars ledighet och helt underbart väder. Hejdå stressig vardag och hej många avkopplande timmar i stallet. En långledighet har aldrig kommit lägligare än nu. Så efter en kväll uppkrupen i ena soffhörnet framför en film så ska jag nu bege mig mot sängen för att ladda upp för morgonpasset i stallet. Sov gott!

En bild från vår helt fantastiska förmiddag i skogen med barnen! :)

3 Maj 2016

God morgon! Sitter här med dagens första kopp kaffe och försöker vakna till lite. Känns precis lagom med en kort dag på jobbet och lite handling efter det. Både Wilma och jag ska ha mat, vems matkonto som är dyrast är ganska lätt att räkna ut. ;) Ikväll sen så blir det någon form av träning, men vad det blir har jag inte riktigt koll på. Antingen kör vi långa tyglar eller så blir det ett ridpass. Men nu ska jag ta och kila ner till bilen och bege mig mot jobbet. Ha en fin dag!

En liten bild från mitt köksfönster (och min lite missbildade men fina blomma)!

Dags att sova

Precis krypit ner i min nybäddade säng efter att ha tagit en dusch i syfte att skölja bort allt pollen från både hår och kropp. Så nu hoppas jag verkligen att jag jag kan få en god natts sömn utan allt för kliande ögon och täppt näsa. Den här dagen har verkligen varit hemsk på den fronten så de skulle verkligen behövas. Imorgon är det jag som tar en sväng förbi apoteket för att bunkra upp med diverse nödvändigheter det är ett som är säkert. Men nu ska jag sluta gnälla och istället ladda upp för en ny arbetsdag, dag två av tre den här veckan. Så glad att jag fick semester på fredag! Men som sagt nu är det dags att dejta John Blund, så natti natti.

Björkpollen

Jag är nog inte ett dugg förkyld insåg jag...


2 Maj 2016

God morgon! Sitter vid köksbordet med en kopp kaffe och planerar lite för veckan (som för övrigt ska innehålla perfekt väder), en ganska kort vecka. Vet dock inte än om jag blir ledig på fredag eller inte, men jag håller både tummar och tår för en långledighet. Det känns som att en förkylning är på väg att invardera min kropp med full kraft och dessutom har det redan börjat klia i ögonen av pollen (???) så lite extra ledighet att få vila upp sig på skulle verkligen inte skada. Och att få pyssla om världens bästa Wimlan lite extra skulle heller inte skada. Det har hänt så mycket med vår utveckling den senaste tiden så jag går runt konstant och är helt lycklig i själen. Och det bästa är nästan att vi gjort det helt på egen hand, genom att bara känna oss fram tillsammans! Men mer om det i ett annat inlägg för nu är det bäst att jag gör mig iordning och kilar iväg mot jobbet. Ha en fin dag!

En helt fantastisk vecka har vi framför oss!

RSS 2.0