Lugn morgon. :)

Hej hej.
De vart ingen vidare lång sovmorgon för mig idag, vaknade redan vid klockan 8. ;-P Men det var rätt skönt att komma upp tidigt. Nu kan jag ju ta det lugnt innan jag åker till Linn. :-) Fast nu börjar känna mig lite stressad.. har inte packat ihop mina saker än och jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Men något hittar jag väll. ;-)

Nu ska jag kila. :-P
Så ni får ha en bra valborg allihoppa. ;-)

29 April -09

Idag har det inte hänt så mycket, var i skolan som vanligt. På schemat stog matte, datorkunskap, hälsopedagogik och datorkunskapsprov.

Matten; där jobbade vi vidare med övningsproven inför nationella. Lång och seg lektion för övrigt, det känns som den aldrig tar slut och jag får inte så mycket mer gjort på den lektionen än dom andra. Man blir ju bara trött.

Datorkunskapen; Vi hade genomgång på Excel. Det var mycket att ta in på en lektion och det är verkligen inte mitt favoritämne, men det har endå gått rätt så bra för mig där hittils. ;-)

Hälsopedagogik; Vi har valt ett ämne att arbeta med.. det har något med hälsa att göra. :-P Jag valde iaf Självförtroende / Självkänsla. Det ska bli riktigt roligt faktiskt, ska låna en bok av Hilda också.. kanske jag själv kan snappa upp något av det här för att bättra på Självförtroendet och Självkänslan. ;-)

Datorkunskapsprov; Ja.. det känns som det gick bra. Men det kan man ju inte riktigt veta innan man har fått det rättat. ;-) Men jag hoppas på ett MVG så att jag får det i kursen. :-P

Sen tog jag iaf trebussen hem.. Vart en trevlig pratstund med en person som jag inte pratat med på ett bra tag. ;-) När jag väl var hemma så serverades det tacos till middag. :-) Mumsigt. :D
Nu ikväll har jag inte gjort så mycket mera än att titta på tv. Men det måste man ju också få göra ibland. ;-P

Imorgon är jag ledig..
Det blir en härlig sovmorgon och sen lite plugg innan jag ska pack ihop min grajer och åka till Nykvarn. :-D Där ska jag fira valborg med vännerna hemma hos Linn. :-)

Nu ska jag snart krypa till kojs, men har lite annat att göra först. ;-)

Ha de bra. :-)

Fritidsgården Oasen

Ja, där har jag och vännerna varit på studiebesök idag..

Men jag tar det från början..
Gick upp tidigt imorgse igen.. hemska om ni frågar mig. Lyckades iaf ta mig till skolan, första lektionen var matte. Vi fick lämna in våra hemprov och sen så hade Mats genomgång nästan hela lektionen. :-P Sen var det engelska, mitt favoritämne... eller inte. vi skulle iaf diskutera böckerna vi har läst och då jag var den enda i min grupp som faktiskt läst hela boken så vart det ju inte så jättebra. ;-)
Efter engelskan var det yrk.. jag minns faktiskt inte riktigt vad vi jobbade med på tiden före lunch.. jag och vännerna höll i en aktivitet med klassen i slutet av lektionen iaf. ;-P Det gick väll helt okej om ni frågar mig. ;-)
Lunchen var väll som en vanlig skollunch..
Efter lunchen så skulle tvåorna hålla i en aktivitet med oss.. Den var väll helt okej och jag tycker att dom var duktiga. Men det var dock inte min typ av aktiviteter. Men det funkade. ;-P

Skoldagen avslutades efter det.. jag och vännerna styrde stegen mot mälarens där vi käkade middag. Hamburgare och pommes. Innan vi skulle till Oasen gick vi i några affärer, prövade lite kläder och kollade på lite annat också. ;-)
Vid tio i fem mötte vi Linda vid kulturskolan och sen så gick vi till fritidsgården Oasen som ligger.. ja under paulinska skolan. ;-)
Vi satte oss ner med en av de som jobbar där och ställde massa frågor och fick väldigt bra svar på dem. Sen fick vi även gå runt och kolla på lokalerna. Det var rent ut sagt förskräckligt, jag förstår inte hur vi kunde klaga på brogården. Till och med innan brogården renoverades var den bättre än Oasen. Ja så hemskt var det. Jag och vännerna diskuterade detta lite och vi kom fram till att de som sitter i kommunen inte har någon som helst aning om vad ungdommar behöver. Tidigare hade loklen varit fint målad vilket gjorde det mera hemtrevligt. Men när personalen kommit tillbaka efter jullovet så hittade det sina lokaler helt vitmålade. :-O Hur hemtrevligt är det på en skala? Ja, jag förstår iaf inte hur det tänker. Men det är ju inte upp till mig.. de förstör ju bara för sig själva, för vem vill gå till en fritidsgård som ser ut som ett sjukhus?
Det undrar iaf jag.. ;-)

Nu ska jag kolla på House. :-D

Ha de bra. :-) 


Gårdagen..

Hej hej.
Igår så var det hälsoförmiddag för alla ettor på thomas, om jag ska vara ärlig så var det tråkigt.. det hände inget speciellt. Så det var skönt att svenskan var inställd så att jag kunde ta bussen hem redan vid tolv. :-) Så var hemma vid ett, då med världenshuvudvärk. Jag tog en alvedon och käkade lunch med mormor innan jag åkte hem.
Ringde även runt och letade sommarjobb igår, men det vart inga dirrekt stora framsteg. :-( Så om ni känner till något ledigt så kan ni ju höra av er. ;-)
Jag började skriva ett inlägg igår kväll men jag han inte avsluta det då mamma tyckte att vi skulle åka in till strängnäs och kolla i lite affärer. Vi började med Karlssons och fortsatte sen med Jysk, Intersport och Willy's. Tyvär så hittade jag ingen jacka, inget annat heller för den delen. ;-P Men det var trevligt iaf.
Kom sen hem vid åtta då mamma och jag åkte upp till stallet och tog in hästarna. När jag sen kom hem därifrån så satte jag mig med de sista uppgifterna på hemprovet. Den sista förstod jag inte riktigt.. men det funkade nog endå. ;-P

Ha de bra. :-)

söndag.

Dagen idag började med att jag och mamma åkte till stallet och tog ut hästarna. :-) När vi vattnade så såg mamma att det kom en älg i hagen, hon trodde att hästarna skulle få panik och dra igenom staketet. Men istället så gjorde Princessan något oväntat, hon kastade sig mot älgen och jagade iväg den. :-O Båda jag och mamma blev väldigt förvånade, för i vanliga fall brukar hon vara en riktig fegis. ;-) Men det är ju bra att veta att hon inte alltid är det. ;-P
När jag sen kom hem från stallet började jag plugga matte, vårat hemprov ska ju lämnas in på tisdag. Jag har dock lite kvar, eller två halva uppgifter som jag har börjat på men inte lyckats lösa helt. ;-) Men jag ska klura lite mera på dom ikväll och så har jag ju hela eftermiddagen/kvällen imorgon. ;-)

Mormor har varit här och fikat idag också.. vi åt rulltårta med grädde och jordgubbar. Riktigt gott var det faktiskt, jordgubbarna var inte ett dugg sura. :-)
Har även varit ute i solen idag, men inte lika mycket som igår. När jag tog matteboken och skulle sätta mig ute så kom molnen ett efter ett och solen syntes inte efter en stund. :-( Så då gick jag in igen. ;-)

Ne nu ska jag läsa lite bloggar och sen hoppa in i duschen. ;-)

Ha de bra. :-)


Värme. :D

Idag har det väll inte hänt så jätte mycket.. tog mig en lång sovmorgon och sen gick jag upp för att äta en härlig frukost. (ni vet.. en sån frukost som man äter en lördag morgon.) ;-) Sen bestämde jag mig för att gå ut och tillbringa dagen i solen.. varmt var det, hela 20 grader. :-) Först satte jag mig bara i solen och njöt, men efter en stund känndes det tråkigt. Så jag bestämde mig för att kratta lite löv, och det gjorde jag.. en stund för sen vart det allderles för varmt för att göra det så jag fixade lite fika istället och så satte jag, mamma och pappa oss ute på gräsmattan och fikade. :-) Underbart!
Sen så åkte jag och mötte upp syster och Nadja som var ute och cyklade, det slutade med att jag fick följa med Nadja hem då hon inte ville cykla själv. På den lilla vägen som det var att cykla så fastnade kedjan på hennes lilla cykel en gång och hoppade av en gång. Jag kan ju säga att det inte var enkelt att få dit den kedjan igen.. Men efter mycket om och men så lyckades jag och vi tog oss hem till henne. Sen så cyklade jag hem igen vilket var underbart då det fläktade och solen sken så skönt. ;-)
När jag kom hem så kastade jag lite boll med syrran och sen hamnade jag här.. fixat designen och läst bloggar. ;-)

Nu ska jag hjälpa till med maten och sen ikväll bär det av mot stallet.

Ha de bra. :-)

Ny design.

Som ni ser så har jag fixat ny design.. den är inte så speciell men något är det ju alltid. ;-)

Så nu tycker jag att ni ska skriva en liten kommentar och säga vad ni tycker om den. ;)

Dålig uppdatering.

Nu är det riktigt länge sen jag skrev sist.. de har hänt en hel del och jag har valt att prioritera lite andra saker istället för bloggen. :-P Jag funderar på att göra ett uppehåll med bloggandet då jag ligger efter med skolarbete och har en häst som behöver tid också.
Men jag meddelar om och isåfall när det blir, det beror på hur det går med plugget den här helgen. ;-) Lyckas jag ta ikapp det mesta så kommer jag fortsätta uppdatera men om jag inte kommer någon vart så blir det en paus på några veckor. ;-P

Så vad har hänt under den här veckan då bloggen vilat..
Jo, i fredags så kom Linn hem till mig.. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat, film och självklart.. Lantchips. ;-) Hon stannade kvar här till på Lördagen då hon tog bussen hem.

Annars har det väll inte hänt så värst mycket.. om man inte räknar med skolan som tar upp det mesta av min tid. Jag har även varit i stallet men inte mycket. Skoldagarna har blivit långa då jag och vännerna har stannat kvar och planerat inför mässan som ägde rum idag. (som för övrigt inte gick värst bra)

Så jag har haft det rätt bra den senaste veckan.. men det kunde ha varit bättre. ;-)
Nu ska jag sätta mig och göra engelska läxan tills imorgon.. fast först måste jag fixa med klassens blogg (som jag egentligen inte har tid med). ;-)

Ha de bra. :-)


igår och idag

Hej Hej. :-)

Ledsen att jag inte skrev något igår.. men jag hade fullt upp hela dagen så jag hann lixom inte med. ;-) Läste ut min engelska bok.. som sög ifall någon ville veta. Eller från början så var den rätt bra men sen så bara.. Jag ska inte säga för mycket då Edvina kämpar sig igenom den för tillfället. ;-) Men vem vet.. hon kanske tycker den är jätte bra. :-P
Sen så städade jag litegran då Linn kommer imorgon, de ska jag fortsätta med idag också. ;-)
På kvällen åkte jag upp till stallet och red en stund, de blåst riktigt kalt men det gick rätt så bra iaf. ;-)

Idag har jag redan hunnit vara i stallet och som jag skrev i mitt tidigare inlägg så gick det väll sådär. ;-)

Nu ska jag fortsätta med städningen och ikväll ska jag försöka plugga lite då jag ligger efter vad gäller den delen. :-P

Ha de bra. :-)


Överskottsenergi..

De senaste kvällarna har jag spenderat på hästryggen. Har ridit min Princessan, det märks helt klart att vintern precis är över för snacka hon har överskottsenergi. Och ja ni kan ju tänka er hur det är att sitta på en travare med överskottsenergi.. Jo, de går ganska så fort och att få henne att bara skritta är nästan omöjligt. Nu är det trav som gäller. ;-)

Så imorse när jag var i stallet så tänkte jag att jag skulle ta ut henne i rundkorallen så hon fick springa av sig lite, de gjorde hon.. hon vart helt vild så det slutade med att jag stog utanför rundkorallen medans hon sprangrunt där inne, gjorde tvärvändningar och frustade. Så men kan väll säga att hon gjorde av med lite energi idag. ;-)

Så nu längtar jag tills i maj då dom går ut på sommarbete, så dom kan rejsa i hagarna och göra av med all den energi dom har samlat på sig under vintern. ;-)




16 Juni 2008
(inte dirrekt den bästa bilden.. men den får duga. ;-P)

Eftermiddag med Syrran. :)

Hej hej. :-)
Vid ett tiden hämtade jag syrran på fritids.. När vi kom hem käkade vi glass och så har vi kollat på tv, vet inte riktigt vad som ska hända nu.. Men något hittar vi väll alltid på. ;-) Ska städa färdigt rummet idag också och sen ikväll tror jag att det blir stallet. :-) Han inte åka dit igår.. :-(
Nej, nu ska jag återgå till syrran. ;-)

Ha de bra. :-)


13 april -09

Har inte så mycket att skriva om idag då det än så länge inte har hänt något.;-) Om en stund ska jag ta tag i mitt rum så det blir färdigstädat någon gång. Sen fram mot kvällen kanske jag åker upp till stallet men jag tror att jag hoppar över det idag, måste plugga också. ;-P Även fast stallet låter roligare.

Nu ska jag sätta igång med städningen. ;-)

Ha de bra. :-)



Bakar.. igen. ;-)

Hej hej. :-)
Dagen idag började med att jag och mamma åkte till stallet och tog ut hästarna. när vi kom hem så spelade jag kort med syrran en stund. :-)
När hon sen åkte iväg till en kompis kom jag på den brilianta ideén att baka bröd på den jästen som var kvar från här om dagen. ;-) Så nu sitter jag här och väntar på att degen ska jäsa färdigt så att jag kan ställa in den i ugnen. Sen ska jag minsan äta nybakt bröd. ;-)
När brödet är färdigt så ska jag antingen städa rummet eller baka en till satts.. hmm.. svårt val alltså. ;-P Ska iaf upp till stallet senare ikväll, kanske ska rida idag också. :-)

Ska kila nu.. brödet väntar. ;-)

Ha de bra. :-)

Kväll i stallet. :)

Igår vid halv sex tiden åkte jag och syrran upp till stallet. :-) Efter ett tags jagande fick jag tag på min busunge, borstade av henne.. väldigt renlig tjej har jag så det tog inte så värst lång tid. ;-) Sen sadlade jag henne och gick ut på ridbanan.
Vart en hel timmes träning (snacka om att jag har träningsvärk idag) och efter det så sadlade vi av och sen gick vi på en promenad för att skritta av. :-)
Vid halv åtta kom mamma och pappa också upp till stallet vi borstade av Billy och Surprise och sen så tog vi in hästarna. :-)

När vi kom hem sen så spelade vi familjespel hela kvällen, riktigt trevlig! ;-)

Ha de bra. :-)

Påskafton.

Om en stund ska familjen åka till mormor och äta påskmiddag, sen när vi kommer hem därifrån ska jag städa rummet.. :-P Tråkigt med tanke på det fina vädret, men jag klarar mig nog. ;-) Efter maten ikväll ska jag upp till stallet, rida en sväng. :-D Det var riktigt länge sen jag gjorde det. Hoppas bara att jag får tag på den lilla busungen, hon brukar ju springa iväg när man ska hämta henne i hagen. Men när jag ska hämta henne brukar det gå rätt så bra, det är värre när Leffe (princessans ägare) försöker få tag på henne. Ibland misslyckas han totalt.. eller så e det så att jag har bättre tålamod. ;-) hehe..

Ne nu ska jag fixa mig för att åka iväg.. :-)

Ha de bra. :-)

Focaccia

Ingredienser:
7 dl vetemjöl                                                    Antal portioner: 4
25 g jäst                                                           Förberedelsetid: 20 min.
3 dl vatten                                                        Tillagningstid: 15 min.
1 tsk salt                                                          Färdigt på: 110 min.
1 msk olivolja
svarta oliver                                                      Tips:
färsk rosmarin                                                Perfekt till buffén.
2 st vitlöksklyftor                                             Går bra att frysa.
flingsalt
3 msk olivolja


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om sig tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja (1 msk) och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa i ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.

5. Ställ in pannan i mitten av ugnen, och låt den så i cirka 15 minuter.

6. Skär brödet i bitar och servera till maten.


Annat:
Om man inte har olivolja så går det bra med vanlig matolja.
Man behöver inte ha oliver, rosmarin och vitlök på. Det går att ha nästan vad som helst. (Själv har jag bara salt och franska örter på.)

Lycka till! ;-)

Långfredag.

Det är väll den dagen under påsken som man bara ska ta det lugnt.. Och det är vad jag har gjort idag, eller det beror ju på hur man ser på saken.

Jag tog en lång sovmorgon och sen åt jag en härlig frukost och efter det tog jag det bara lugnt framför tven en stund. Sen satte jag igång att städa på mitt rum men det gick inge vidare då solen lockade ute. Så när mormor kom så fikade vi ute i solen och sen hämtade jag min engelska bok och satte mig i solen och läste.. Där vart jag kvar hela eftermiddagen. :-) Riktigt mysigt. ;-)
Sen så tyckte mamma att jag skulle baka ett gott bröd till maten.. så det är vad jag pysslar med nu. ;-) Väntar på att det ska gäsa färdigt så att jag kan ställa in det i ugnen. ;-)
(Lägger upp receptet här på bloggen sen.) ;-)

Nu ska jag plocka in all disk i diskmaskinen. ;-P

Ha de bra. :-)

Min lilla kommentar..

Ja eftersom Edvina la upp min kommentar så kan jag ju likagärna också göra det..

När vi satt och väntade på att innebandy matchen såg vi hur galet ont Stephan hade i knät... Då säger jag en liten kommentar... Dom som bär knäskydd under innebandy matchen är nog för gamla för att spela ;-)...


Ja.. jag menade ju inget illa, det lixom bara slank ur mig. ;-)

Hoppas iaf att ditt knä blir bättre snart Stephan. :-)

Ha de bra. :-)



Skärtorsdag.

Min skärtorsdag har jag som sagt spendarat med Hilda och Edvina. :-) Jag kom hem till Edvina vi halv tolv ungefär, vi käkade lite godis och snackade en smula innan vi gick upp mot stallarholmsskolan. Vi kollade på äggpickningen, som vanns av någon Oskar. ;-) Sen gick vi ner mot sporthallen där innebandymatchan så småningom började, lärarna var grymt bra, men niorna var bättre. Så ja i år var det niorna som tog hem det hela. Vi som hoppades på lärarna. Men dom kommer väll igen nästa år antar jag. ;-) Jag råkade även dra en liten rolig kommentar under matchen, men jag tror inte att den bör skrivas här då en av lärarna kan råka få syn på den då. hehe.. ;-)

Efter matchen så gick vi hem till Edvina igen, vi käkade ännu mera godis och spelade kort.. Ja sen vart vi ganska flumm.. ;-D hehe.. ja skoj hade vi. :-)

Sen åkte jag hem, har grillat för första gången i år. :-) Gott var det. Sen så har jag bara tagit det lugnt, kollat lite tv och pratat med Linn. ;-D

Om en stund väntar sängen.. och imorgon får jag äntligen sova ut. ;-)

Ha de bra. :-)

Morning. :-)

Gick upp extra tidigt idag för att hinna duscha innan jag ska till Edvina, men det hade nog räckt om jag hade gått upp vid nio istället. För nu är jag nästan helt färdig och klockan är bara tjugo över nio, jag ska ju inte åka förns vid elva. :-P Men men, något skoj hittar man väll alltid på. ;-)

Sen så ska jag ju som sagt till stallarholmsskolan och se på när lärarna spöar skiten ur niorna i innebandy. ;-)

Skriver mer när jag kommer hem igen..

Ha de bra. :-)

Påsklov. :D

Ja nu så är det äntligen påsklov. :-) Tråkigt att det regnar bara, när det är lov så vill man ju ha fint väder.. Men det ska ju blir bättre igen imorgon eftermiddag / kväll. ;-)
Appropå imorgon.. då ska jag, Hilda och Edvina till stallarholmsskolan och kolla på den årliga innebandymatchen mellan niorna och lärarna. HEJA LÄRARNA! ;-D Sen om det är fint väder så ska vi eventuellt gå och köpa oss varsin glass och njuta av lovet. ;-)

Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt.. kanske ska kolla på en film eller något sånt. ;-) Det sista jag tänker göra är att plugga iaf. :-P

Ha de bra. :-)

Snart lugnt. ;-)

Dagen idag var riktigt tung.. först fick vi tillbaka det fruktade matteprovet. Fick godkänt, så dagen började bra iaf. På engelska sen satt vi och oroade oss inför yrken då vi skulle lämna in ett stort arbete som de flesta i klassen hade mycket kvar på. Jag tror att dom flesta lyckades bli klara.. men jag var tyvär inte en av dom. :-( Så min lärare var inte så jätte glad på mig då. ;-) Jag ska iaf lämna in arbetet på måndag efter lovet. (har planer på att göra färdigt det ikväll) ;-P

Ska till stallet om en stund.. ska verkligen njuta av tiden där nu när jag inte behöver stressa med massa plugg. ;-D

Imorgon är sista dagen innan påsklovet, slutar redan tjugo i tolv.. men ska stanna kavr med Linn som ska göra prov vid två tiden. ;-) Sen ska jag hem och njuta av lovet. :-D

Ska kila nu..

Ha de bra. :-)

6 April -09

Skolan var helt okej idag.. första lektionen var vi ute på tipspromenad och sen på svenskan så kom inte våran lärare förns tio minuter innan lektionen var slut. ;-) Så på den lektionen han vi inte göra någonting alls. :-)
När vi slutat så hämtade mamma mig och så åkte vi och kollade efter en jacka till mig, men vi lyckades inte hitta någon. :-( Så det blir väll till att leta vidare helt enkelt. ;-P
När vi letat färdigt för dagen så åkte vi och hämtade syrran och sen åkte vi och handlade mat. Fixade även en liten grej tills på onsdag. ;-P Väl hemma så fikade vi lite och sen satte jag mig och sammanställde utvärderingen av tipspromenaden som vi gjorde idag. Så den är färdig nu. ;-)

För en stund sen kom jag hem från stallet.. var riktigt trevligt att vara där när solen värmde. :D

Om en liten stund ska jag sätta mig och plugga.. usch. Men imorgon ska det sista in före lovet och sen kan man bara ta det lugnt i en och en halv vecka. ;-) nice.

Nej nu ska jag plugga..

Ha de bra. :-)

God morgon. :-)

Idag händer det inte så jätte mycket.. Skola som vanligt till klockan ett. Ska eventuellt möta upp mamma i strängnäs när jag slutat, om vi hinner kanske vi kollar på en ny jacka till mig, men förmodligen får det vänta till påsklovet. :-P
När jag kommer hem sen så ska jag plugga, arbetet om förskoleklass/fritidshem ska ju som sagt in på tisdag.. Lite dåligt planerat av våran lärare tycker jag, jag har bara haft en lektion på mig med det arbetet då jag varit utskickad på studiebesök och våran lärare har variet borta en hel del.. Så det finns inte en chans att jag kommer bli klar imorgon när man inte får ta hem böckerna som man behöver. Men jag ska prata med henne idag och se hur jag ska göra. ;-)

Nu ska jag kila iväg till bussen..

Ha en bra dag. :-)

Vecka 15.


Hemma igen. ;-)

Jag kom hem ungefär vid halv ett tiden. Fick som sagt åka med Linn till strängnäs där jag tog bussen (som för övrigt var sen) hem till stallarholmen. Stannade hos mormor och fikade innan jag åkte hem. ;-) När jag kom hem så var mamma, pappa och syrran ute, de hade gjort en brasa på tomten där de eldade ris och löv. Så jag vart kvar ute en stund. :-)
Sen gick jag in för att plugga men det slutade med att jag fastnade framför teven. ;-) Så jag har inte fått så mycket gjort idag.. Känner mig helt slut i kroppen så det enda jag orkat göra var att ta ett varmt bad och sen ligga på soffan igen. ;-) Men sånna dagar måste man ju också få ha. ;-P

För övrigt så är det nytt besöksrekord på bloggen idag. :-D

Ne, nu ska jag minsan göra mig iordning och gå och lägga mig. Har blivit sena kvällar under helgen så jag har lite att ta igen. ;-) Sovmorgon i morgon som vanligt.. så någon timme extra blir det där också. :-)

Ha de bra. :)


Bilder från helgen..

Klicka f�r att st�nga bilden
Paulina, Pernilla och Linn. :-)

Klicka f�r att st�nga bilden
Jag, Hilda, Edvina, Pernilla och Linn. :)

Klicka f�r att st�nga bilden
På trappan: Linn, Hilda, Paulina, Pernilla och jag. :-)

Klicka f�r att st�nga bilden
Edvina och Pernilla. :-)

Klicka f�r att st�nga bilden
Stockholm. ;-)

Klicka f�r att st�nga bilden
Edvina i nya brillor. (Pernilla i bakgrunden) ;-)


Söndags morgon.

God morgon. :-)

Jag och Linn gick upp för en stund sen, vi har ätit frukost och håller nu på att göra oss iordning. Linn ska åka och hämta sin syster i strängnäs så jag  åker med dit och sen så tar jag bussen därifrån till stallarholmen. När jag kommer hem ska jag väll ta det lugnt och plugga lite. ;-) Sen ikväll blir det väll att gå och lägga sig tidigt då det har varit fullt upp hela helgen. :-)

Nu ska jag fixa det sista och sen åker vi.
Uppdaterar mera när jag kommer hem sen. ;-)

Ha de bra. :-)

Stockholm med tjejerna. :)

Igår efter skolan så åkte jag ju som sagt till stockholm med tjejerna. Vi mötte upp Nilla och Paulina vid t-centralen och sen tog vi bussen till Nillas lägenhet. Innan vi gick upp dit så köpte vi Thaimat och godis. ;-) Sen gick vi mot lägenheten.. mmånga trappor upp var det, alla fick ju inte platts i den ytte-pytte-lilla hissen. ;-P Lägenheten var liten och fin. Vi packade snabbt upp maten och högg in. Det var första gången som jag åt thaimat.. och trotts att vi beställt väldigt mild så brändes det i munnen. Men det var endå väldigt gott. ;-) Sen spelade vi pictionary och efter det sprang vi ner och hyrde två filmer. (Ilusionisten och 27 dresses) Vi såg båda under kvällen och dom var mycket bra. :-) Vi somnade någon gång vi två tror jag.

Vi vaknade vid 9 tiden i morse, efter en stund så gick vi upp och käkade frukost + fixade oss för en dag i huvudstaden. ;-) Det tog ganskka så lång tid att göra allt detta så vi var inte ute ur lägenheten förns vid ett tiden. :-P Vi gick i solen och kollade i en hel del affärer och sen käkade vi lunch på donken. ;-) Själv hittade jag ingenting men de andra fick lite smått inhandlat. ;-)
Vid fyra så hoppade vi på tåget, sen var det bara att kliva av i södertälje på grund av banarbete.. Jag och Linn vart hämtade där av hennes mamma. :D

Nu sitter vi på Linns säng och kollar på tecknad film, innan har vi bara tagit det lugnt.. vi åt pizza till middag. En enkel variant, men gott var det. :-P
Ska återgå till filmen nu.. ;-)

Ha de bra. :-)

En solig torsdag. ;-)

Jag kom hem för ungefär en och en halv timme sen, var superskönt att sitta på bussen och njuta av solen. :-) Idrottslektionen var riktigt rolig men jag kommer förmodligen ha träningsvärk imorgon. :-P De små skitungarna hade planerat rundbadminton som uppvärmning, sen en extremt jobbig hinderbana och så avslutade vi med spökboll. ;-) Jobbigt men roligt som sagt. ;-P

Nu ska jag sätta mig och fixa med Edvinas blogg och sen så ska jag plugga engelska då vi ska lämna in våran book report imorgon. Skulle vara bra om jag hinner gör "ten weeks to live" också, men jag tror inte att tiden räcker till det. ;-)

Imorgon åker jag, Linn, Hilda, Edvina, Nilla och Paulina upp till stockholm där vi ska fira Nilla som fyllde 17 förra helgen. :-) Vi ska spendera kvällen i Nillas lägenhet och sen på lördagen ska vi gå lite på stan om vi orkar. ;-)
Sen på lördag ska jag hem till Linn, vi ska plugga och kolla på film. Om det är fint väder så kanske vi går ut en sväng också. ;) Jag kommer stanna hos Linn tills på söndag då jag tar tåget hem. :-)

Så jag kommer troligtvis inte uppdatera mellan fradag och söndag.. kanske skriver på söndag men det beror ju på när jag kommer hem från Linn också då jag förmodligen kommer vara ganska trött efter den här helgen. ;-)

Ha de bra. :)


Svenska.

Hej hej! :-)

Det känns som jag allt oftare skriver i bloggen under lektionstid. ;-)
För tillfället har jag svenska.. Jag och Linn jobbar med vårat gruparbete om barn i krig. Vi ligger väldigt bra till så jag tänkte att jag kunde ta en lite paus och skriva ett litet inlägg. ;-P  Om ett tag har jag idrott.. är Linn och Hilda som håller i lektionen.. dom har säkert hittat på något jätteskojigt. ;-P

Jag han tyvär inte uppdatera någonting igår då jag var ute på en skön promenad och sen var i stallet, så när jag kom hem var jag halt slut. Jag duschade och sen förskte jag somna trotts oväsendet tanför.. Min granne hade fått för sig att han skulle köra sin enorma rishög i flistuggen.. Idiot säger jag bara. :-P Klockan tio på kvällen finns det faktiskt folk som vill sova! Jag lyckades somna till slut iaf. Tur för honom. ;-)

Nu ska jag fortsätta skriva om barn som förlorar sina familjer i krig.
Lovar att uppdatera när jag kommer hem. ;-)

Ha de bra. :)

Hälsopedagogik.

Hej! :)
Sitter nu på hälsopedagogiken.. ska skriva om diabetes och kosten som hör till men jag har ingen ork.. den här lektionen är så himmla seg. Inger har bestämt att vi inte kommer ha några flera inlämningar, nu är det prov på allt stället.. Ganska bra tycker jag.. då gör man sitt bästa och man behöver inte sitta och skriva på arbeten hela sin lediga tid. ;-) Så för mig var det en rolig nyhet. ;)
Matteprovet gick skit precis som jag trodde. :( Får se det kanske blir G men det tror jag inte på. :-(

Nej, nu måste jag skriva på mitt arbete.. sista lektionstiden och det skriver ju inte direkt sig självt. ;-) Den här lektionen slutar iaf 20 över tre.. då är det bara att åka hem och plugga. ;-P Uppdaterar mera ikväll..

Tills dess..
Ha de bra. :-)

RSS 2.0