Plugg, plugg och så lite mera plugg

Så var det dags igen. Efter frukost och lite New Girl och lite läsning av bloggar är det nu dags att sätta sig med skolarbeten. Så det är alltså det jag kommer pyssla med den här dagen, förhoppningsvis kommer det att gå riktigt bra också så att jag kommer en bit på vägen och kan gå och lägga mig med gott samvete ikväll. ;)
 
Bjuder på en dagens som jag missade att lägga upp för några dagar sen.. :)

Dag 17 - En bild på min handstil

Jag är inte riktigt som alla andra.. jag har nämligen två olika handstilar ;)

 

Att odla i växthus

Ja det fick bli rubriken på min ena hemtenta som går under ämnet "Att uppfatta omvärlden, naturvetenskapliga och tekniska perspektiv". Jag känner att det kan bli ett bra område att skriva tentan på, men exakt hur jag har tänkt att lägga upp den de lämnar jag utanför bloggen. Känns inte som det roligaste att läsa om.. och helt ärligt så vet jag inte om de är så roligt att skriva om heller. Visst är det bra att få träna på hur man kan lägga upp olika aktiviteter inför kommande arbeten och sådant. Men att vi hela tiden ska ha med massa litteratur i tentorna gör att det blir så jäkla omständigt tycker jag. Men samtidigt är det här en av få uppgifter i den här kursen som jag känner att jag faktiskt får ut någonting av. Så nu ska jag sluta klaga och fortsätta skriva på min tenta istället. ;)
 

Nya kläder till Princess

Började min dag med att spendera tre timmar i stallet tillsammans med mamma. Lite vardagligt småfix och sånt. Alltså jag vet att de är typiskt svenskt att prata om vädret.. men seriöst vad är detta för skitväder? Jag är helt nerkyld efter dom där timmarna. Och så såg jag att hööks hade erbjudande på ett regntäcke vilket min skrutt verkligen behöver ett till av om de fortsätter så här, så har precis klickat hem de så får vi hoppas att de sitter bra sen bara. :) Kunde inte motstå de fina schabraket i färgen cherry så även det fick följa med hem, de va ju faktiskt också nedsatt i pris så varför inte liksom? ;)
 

Dag 16 - Det här språket vill jag tala flytande

Ett språk som jag skulle vilja tala flytande är Spanska.. Jag läste de ju ett år på gymnasiet men tyvärr har språk aldrig varit min starka sida så därför lärde jag mig inte så värst mycket och jag tror att de är en av sakerna i mitt liv som jag aldrig kommer att uppnå fullt ut. Men någon gång i framtiden så kanske jag bestämmer mig för att öka mina kunskaper innom detta språk. :)
 

Frustrationen när det står stilla

Sjukt seg idag.. Känns inte som att jag får någonting vettigt gjort alls. Jag har suttit med dokumentet öppet framför mig större delen av dagen och ändå får jag inte ner någonting vettig på det. Dessutom så börjar jag få lite smått ångest över vårat grupparbete som vi har gjort. Våran idé är supperbra men så ska jag skriva dom avslutande reflektionerna och det känns som det fattas massor. Men samtidigt orkar jag inte göra någonting och det gör att jag känner mig halvt panikslagen för tillfället. Jag hoppas verkligen att de ger sig snart och jag kan få något gjort. Men funderar nästan på att lägga bort de här för dagen och försöka skriva på någon av tentorna istället och åka upp till stallet ett tag sen för att bara koppla bort en stund. Ja jag får se hur jag gör men som det är nu funkar det inte riktigt..

Dag 15 - En bild på mig och någon jag älskar

Jag och älskade lillasyster för snart ett år sedan! <3

Mysfrukost



Började dagen med att baka scones till mig och syster. Blev en riktig mysfrukost framför en film. Precis vad jag behövde för att nu orka plugga hela dagen. :)

Vecka 44

Måndag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Onsdag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Redovisningar Gru1 & Pro1
# Princess
 
Fredag:
# Pluggdag?
# Princess
 
Lördag:
# Pluggdag?
# Princess
 
Söndag:
# Pluggdag?
# Princess

Uteritt en underbar höstdag!

Idag vart de en ganska lång uteritt på en och en halv timme tillsammans med några härliga människor från stallet. Princess var galet pigg och frammåt, nästan så att jag trodde de skulle sluta illa där ett tag. Men så kom hon på andra tankar och vi kunde verkligen njuta av turen denna underbara höstdagen. :)


Trött, svettig och hungrig Princess efter ridturen. :)

Mina tankar är hos er!

Det som absolut inte får hända har hänt.. En trettonårig pojke dog i en bilolycka och delar av hans familj vart skadade och några även svårt skadade. Det är hemsk och ingen förtjänar något sådant! Mina tankar går idag till den 13 åriga flickan (som är min lillasysters vän och som i olyckan skadades svårt) och hennes familj! <3

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15684952.ab
 

Älgrädsla

 
Dom som känner mig vet att jag är extremt rädd för älgar, vilket är helt logiskt egentligen då jag under mitt liv träffat på en hel del skumma sådanna. Så igår så satt jag och kollade på massa söta klipp på youtube och så kom det här upp... "A moose and his girl". Och visst förstår jag att alla inte är rädda för dessa djur på samma sätt som jag är men hallå.. Men detta ger mig gåshud på sån hög nivå att jag vet inte vad.. Hur kan hon bara göra sådär?? :O


Dag 14 - Mina ovanor

# Jag snoozear alltid längre än vad jag borde göra på morgonen.
 
# När jag är stressad biter jag på naglarna.
 
# Jag har sjukt dålig självdiciplin.
 
# Jag är väldigt duktig på att vända dygnet fel..
 
# Oftast göra jag saker i sista minuten.

Höstdag i stallet

Vart inte riktigt som jag hade hoppats idag.. så istället åkte jag upp till stallet några timmar och fixade. Riktigt härlig höstdag måste jag säga att de varit. :)


Varit iväg och hämtat massa ny mat till busarna.. 6 st sånna här räcker ju en liten stund i alla fall. ;)


Gräset är ju faktiskt grönare på andra sidan tycker min lilla tjej. Och vilken jäkla koll hon har på eltrådarna.. jag kan säga att de är många volt som går ut på de där staketet. De fick jag själv känna på idag.. men skruttan klarar de där utan minsta problem. ;)

Dag 13 - Mina intressen

För er som känner mig och som har kikat in här tidigare kommer det väl knappast som en överaskning att jag sedan jag var liten har haft ett väldigt stort intresse för hästar. Dom har alltid varit en stor del av mitt liv och jag vet inte om man kan kalla det intresse egentligen för det är ju mera som en livsstil. :) Men i alla fall så tänkte jag berätta lite om min hästhistoria för er som missat den. ;)
 
Jag är alltså uppvuxen med hästar då min mor alltid har haft dem så det vart ju då ganska naturligt för mig att även jag hamnade i det "träsket". Jag har alltid varit med mamma i stallet och när jag föddes hade vi två hästar.. En varmblodstravare vid namn Raiona och hennes son Billy som är hälften varmblod och hälften arab. Ganska häftig mix om ni frågar mig.. snyggare herre får man nog leta efter. ;) När jag bara var några år gammal vart mammas älskade Raiona sjuk och fick alltså avlivas.. Så av henne har jag egentligen inga egna minnen utan mest bara det som berättats för mig och det som jag har sett på bilder. När Raiona lämnade oss så skaffade mamma och pappa en ny häst. Fjordhästen Mulle som var född 1992, alltså lika gammal som mig. En man med mycket vilja kan vi säga. Mulle stannade hos oss i flera år även efter att vi flyttade och inackoderade hästarna på en annan gård, men då det till slut vart för dyrt för oss fick min älskade Mulle flytta till ett annat hem.. Om jag inte minns helt fel så var jag runt 9 år gammal då och jag vart helt knäckt. Men det var bäst så då han behövde hjälp som vi inte kunde ge honom. Så kvar hade vi alltså lilla Billy som varit som en storebror för mig då han funnits här hela mitt liv. Dock var han inte lämplig för ett barn att rida på.. så jag fick låna hästar av andra som stod i stallet och då handlade det ju mest om att åka häst om man säger så. ;) Efter ett tag i den andan så hittade jag en häst som jag fick börja rida lite då och då.. Classe hette han och kom från en ridskola så ja han ver ju perfekt trotts att han var lite väl stor för mig kanske. Jag minns inte riktigt hur gammal jag kan ha varit då men 10 år skulle jag gissa på. Han var väldigt trygg och jag har honom att tacka för mycket. :) Men som sagt så var han ju lite väl stor.. så lyckades mina föräldrar hitta en Shettis/Nordis vid namn Fjoppe. Då gick jag alltså i femman och jag var hur lycklig som helst när jag vart medryttare på honom. Han hade en vilja av stål och resan vi gjorde tillsammans var helt enorm och jag älskade honom av hela mitt hjärta. Man kan väl säga att det var med honom som jag lärde mig grunderna i ridningen och oj så mycket bus vi hittade på tillsammans. :) 3 år hängde vi ihop och även efter att jag vuxit ur honom så hittade vi på skojiga saker tillsammans enda till dagen då han for till dom evigt gröna ängarna på grund av ständigt återkommande fång.. :(
 
Min älskade Fjoppe lurvig som en liten björn på slutet <3
 
När jag vuxit ur Fjoppe började jag rida Vendelas varmblodstravare Soten, en härlig pojke som jag red ett år ungefär för sen kände jag att de inte riktigt funkade då Vendela red honom mycket själv och ja sen flyttade han och jag stod utan häst.
 
Soten sommaren innan han flyttade till granngården. :)
 
Ett år ungefär var jag utan häst men jag hängde fortfarande en hel del i stallet och sen fick jag en idé.. de va precis efter att jag hade slutat nian.. Dagen efter om jag inte minns helt fel. ;) 16 Juni 2008.. Då ringde jag Leffe och frågade om jag fick ta han om hans Varmblodstravare Princess Q lite då och då. Och ja som min nog förstått tackade han ja till detta och jag var åter igen en mycket lycklig hästtjej. ;) Sen dess har jag ridit min tös, med lite uppehåll på grund av att hon flyttade iväg ett tag och sånt men de var bara ett par månader och sen hon kom tillbaka har honblivit mer och mer som min egen och ja hur framtiden ser ut återstår att se.. Men visst finns tanken där att det en dag ska bli på riktigt. :)
 
Min älskade lilla skruttPrincessa! <3
 
Under den perioden som Princess var iväg så red jag en annan häst, Super.. en riktigt härlig tjej som verkligen var lugnet själv! :)
 
Här har vi då Billy som alltså nu är en gammal man på hela 23 år!
 
Och så har vi ju lilla Frasse som kom till oss i våras efter ett inte helt lätt liv och nu har blivit en stor del av familjen.. Väldens mysigast lilla grabb som alltid kan få en på bättre humör men sin charm. ;)
 
Den som säger att man inte kan känna kärlek till ett djur kan fara åt skogen.. för det är tack vara dessa underbara och unika personligheter som jag har tagit mig igenom mitt liv. Och det är tack vara dom som jag har vuxit upp till den jag är idag! Det finns bara ett ord som kan beskriva det jag känner för dessa individer och det är KÄRLEK! <3

fredag

Började dagen med ett möte med två älgar.. sen en urtråkig föreläsning på förmiddagen. Efter det vart de bussen hem för mig och Edvina. Sen dess har jag bara tagit de lugnt kollat på Vampire Diaries och nu Grey's Anatomy. Kvällen kommer spenderas tillsammans med familjen med god mat och kanske en film eller så. :)



Vi kör en dagens igen

Dag 12 - En bild som gör mig glad

Frasse aka Ior?^^
Vi skulle pröva en flugluva på Frasse som var för liten på alla andra hästar i stallet... Kan man bli annat än glad när man ser den här charmiga bilden? ;)

Time to sleep

Ja de där med att sova tidigt igår gick ju som de gick.. Somnade inte förns strax efter tolv i alla fall så idag är jag om möjligt ännu tröttare. Men imorgon är de fredag och sen helg så jag tror att jag ska överleva. Men först så ska jag ta mig igenom en hel dag med föreläsningar, inte direkt mitt favoritämne heller. Men bara att bita ihop och se fram emot det roliga som kanske väntar under helgen. Eller ja tveksamt hur det blir med det nu men hoppas kan man ju alltid göra iaf. ;) Och nu känner jag att jag pratar i nattmössan så därför säger jag god natt till er. :)

Dagens



Har inte så mycket att säga så kör på en liten dagens trotts att jag är galet trött.. (såg dessutom att badrumsspegeln är i akut behova av att rengöras)

Dag 11 - En bild på mig och en kompis

Bästa vän och jag! <3

Dags att krypa till kojs

I kväll tänker jag vara duktig och faktiskt gå och lägga mig tidigt och inte bara säga att jag ska det. Jag har en förhoppningsvis händelserik helg framför mig och då vill jag inte vara jättetrött som jag annars brukar vara efter allt för sena kvällar under veckorna. Dessutom känner jag att de inte ens är någon idé att jag öppnar upp dokumentet med estetiktentan igen för jag har kört fast och jag behöver nog släppa den för dagen och fundera vidare på det imorgon istället. Så nu ställer jag larmet på 5.30 (man måste ju snoozea en halvtimme) för att sedan skutta upp ur sängen klockan 6.00 imorgon. Ja hoppas kan man ju alltid om man lyckas få en god natts sömn först. ;)

Sov sött alla godingar där ute! :)

Nytt från Hööks

Beställde för en vecka sen ungefär lite nya grejer från hööks.se som jag behövde. Fick sms igår om att de hade kommit så om ett par timmer blir de promenad ner till ica för att hämta ut det och sen möta upp pappa för att handla. :) Att man alltid blir som ett barn på julafton när det kommer paket från hööks, hur dyrt de än är att hämta ut det. ;)


Skriva tenta

Jag bestämde mig för att hoppa över föreläsningen idag för att istället stanna hemma och skriva på min estetiktenta. Ska jag vara ärlig så känns den lite flummig, vi har fått näst intill fria händer och på något sätt så har det därför låst sig för mig. Vart börjar man någonstans då liksom? Men nu har jag fått ihop något som kanske kan funka som inledning till den diskuterande texten som ska skrivas så kanske att det går lite lättare nu. Ska även kika igenom mina anteckningar och se vad jag kan få fram för bra material där. Lite mera läsning måste det nog också bli. Jag tror att de kan bli en väldigt rolig tenta att skriva när man väl kommit igång och får lite flyt i skrivandet då ämnet är väldigt viktigt att diskutera och det kan finnas många olika åsikter och vinklar som man kan diskutera det ur. Men jag siktar i alla fall på att skriva ungefär halva idag, blir det mer så är det ju bara bra. :) 

Dag 10 - Något jag aldrig glömmer

Det finns en hel del saker som jag aldrig kommer glömma.. men så finns det ett minne som har ettsat sig fast så hårt att jag tror att även den dagen då jag blir gammal och knappt minns vad jag själv heter så kommer jag minnas detta. Det minne jag pratar om är den 11 Augusti 2006 då min älskade morfar och bästa vän lämnade oss. Det är by far den värsta dagen i mitt liv och det var ett sånt där ögonblick då hela livet och hela min existens ändrades på några sekunder. När telefonen ringde och jag visste utan att någon behövde säga något att allt inte stod rätt till.. När mamma sen bröt ihop då rasade allt.. allt som någonsin betytt något var som bortblåst och det som fanns kvar var ett stort svart hål. Det ögonblicket är det jag minns och kommer att bära med mig för alltid! Den saknaden kommer aldrig att försvinna, det kommer alltid att finnas ett tomt hål i mig. Även om jag inte vill minnas detta hemska ögonblick så gör jag det i alla fall.. För det är sånna här stunder som fastnar, när livet tar en vändning som man inte var beredd på. Ja när allt förändras. Jag minns det med sorg men det är med kärlek i hjärtat och med vetskapen om att så länge jag minns så finns han där. Varje dag, varje minut och varje sekund så finns han där för mig, han är min skyddsängel! Min älskade morfar! <3
 

Dag 9 - Mitt favoritband/favoritartist

Jag är en sån där allätare när det gäller musik och jag byter ofta favorit.. Min absoluta favorit just nu som går nästan hela tiden är Imagine Dragons. Men sen finns det dom som hängt med länge och som alltid kommer att vara favorit på sitt sätt. Som tillexempel Savage Garden och Thriving Ivory
 
Savage Garden har hängt med mig sen början av gymnasiet då jag helt fastnade i deras musik och bara älskade den.. Den gjorde vardagen lite lättare helt enkelt. :)
 
Thriving Ivory har jag en speciell rellation till.. Jag fick den här musiken av en vän precis när vi började prata med varandra så därför förknippar jag musiken med den tiden då den personen kom in i mitt liv och fullständigt förändrade det. Till det bättre såklart! :)
 
Imagine Dragons hörde jag först för ett par dagar sen och jag är helt fast! Kan inte sluta lyssna på dom och jag bara älskar musiken och texterna! :)

God morgon!

Tanken var att jag skulle gå upp tidigt idag.. Jag vart till och med väckt av en vän vid halv 8. Men så skulle jag bara stanna kvar i sängen några minuter till. Ja och sen vaknade jag igen klockan 9. Men men, nu är jag ju i alla fall något mer utvilad och kanske de går bättre att plugga då. För det är vad jag måste göra idag, i massor! Så nu gräver jag ner mig själv bland böckerna så hörs vi senare igen gott folk. :)
 

Förändring!

Jag har ju det senaste året försökt ändra mina vanor för att gå ner i vikt.. och ja utan att egentligen anstränga mig allt för mycket tappade jag 10 kg.. Något som jag egentligen inte sett på mig själv. Jag ser siffrorna på vågen, jag känner att jag lättare blir bra på bilder och jag hör när folk säger att det syns men hur kan man egentligen se förändringen själv när man ser sig i spegeln varje dag? Idag satt jag och kollade igenom gamla bilder från studenten och så och det fick mig nästan att börja gråta för nu har även jag sett skillnaden... 
 
 
Studenten 9 Juni 2011
 
 
Julen 2011
 
 
25 Augusti 2012 & 6 Oktober 2012
 
Jag säger inte att jag har blivit smal för det har jag inte och det är inte det som är viktigt för mig.. Det viktiga för mig var att jag ville göra en förändring för att jag behövde det och det behöver jag fortfarande för färdig är jag inte. Men att se skillnaden så här svart på vitt de gör mig så otroligt glad för det var väl egentligen ingen som trodde att jag skulle lyckas allra minst jag.. Men tio kilo senare är jag här.. och som sagt än är jag inte färdig. Detta gör mig bara ännu mer motiverad till att fortsätta för nu vet jag att jag kan om jag vill! :)

Dag 8 - Så här är jag som person

Hur är jag? Alltid svårt att beskriva sig själv tycker jag.. Men om vi låtsas som att det är första gången ni kikar in här och absolut inte har någon aning om vem jag är eller vad jag gör så kanske de blir lite lättare. ;)
 
Så vem är jag då? Jo jag är en tjej på snart 20 år som bor på landet tillsammans med min familj (mamma, pappa och lillasyster). Jag är sedan gymnasiet utbildad Barnskötare och läser just nu till Förskollärare på Mälardalens Högskola i Eskilstuna dit jag pendlar, för min stora dröm här i livet är att få jobba med barn då jag känner en sån enorm glädje i detta. När jag inte pluggar så jobbar jag en hel del som vikarie på en del olika förskolor här i kommunen och jag älskar det, varje minut, varje sekund! :) När jag inte ägnar mig åt detta så har jag ett fritidsintresse som tar upp en hel del tid, det är hästarna som jag älskar mer än livet själv! 
 
Nu vet ni vad jag gör om dagarna. Så nu kommer vi till hur jag är som person.. ja jag försöker vara positiv till det mesta då jag lever lite efter att livet blir vad man gör det till. När jag är glad så märks det tydligt har jag hört då jag ler med ögonen och verkligen "strålar". Jag kan vara galet envis både på gott och ont.. Jag är väldigt viljestark och om jag verkligen vill något så tar jag mig dit. Men om jag inte hittar den där viljan för något så fäller det mig lätt då jag inte alls känner att jag kan. Detta har genom åren både hjälpt mig och själpt mig speciellt när det gäller skolan. Men på något sätt så lyckas jag alltid ta mig till mållinjen i alla fall. 
 
Människorna runt om kring mig är viktiga, jag har hellre få nära vänner än många ytliga och dom jag har älskar jag av hela mitt hjärta, dom alla har en unik betydelse för mig! Även om jag inte är den bästa på att uttrycka det så är det min familj och mina vänner som gör att jag tar mig igenom varje dag och det är dom som gör att jag kan känna mig så lycklig över att vara jag. Och jag vill framför allt tacka min familj som verkligen stöttar mig till 100% vad det än gäller!
 
Ja de här var lite av vem jag är och vad jag gör. Även om jag kan klaga en hel del ibland över hur mitt liv ser ut så är jag faktiskt väldigt glad över att jag är jag! Jag är glad att mitt liv ser ut som det gör även om det är lite väl stressigt ibland och kanske skulle se bättre ut på något annat sätt. Men vad vore livet utan mål och drömmar om att förändra? ;)
 

Vecka 43

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Pluggdag!!
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Onsdag:
# 9.15 - 16.00 Litteraturseminarium Estetik
# Princess
# Plugg!!
 
Torsdag:
# 9.15 -> ?? Grupparbete!
# Princess
# Plugg!!
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning Teknik
# 13.15 - 16.00 Föreläsning Naturvetenskap
# Princess
 
Lördag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Söndag:
# Pluggdag!!
# Princess
 

Dag 7 - Det här vill jag ha

Det är nu jag skulle kunna skriva något så fint och klyschigt som fred på jorden och att alla människor i världen skulle slippa svälta. Och det vill jag ha.. men jag känner att det är ett ganska tråkigt svar som egentligen inte säger så mycket om mig så därför tänker jag istället vara lite ytlig och ta upp en sak som jag vill ha. ;) Något som jag har önskat mig i flera år nu är faktiskt en riktigt bra symaskin då jag tro det eller ej älskar att sy. Så ja det är vad jag vill ha just nu. ;) 
Inte direkt en sån här jag vill ha.. men o så vackra dom kan vara dom här gamla symaskinerna! :)

Dag 6 - En nytagen bild på mig

Så här tar vi oss an världen idag... ;)

Hundra frågor och svar

Eftersom att jag fick den här utmaningen av två personer så är det väl bäst att jag gör den.. ;)
 
1. Tre namn jag lyssnar till:
Faktum är att jag inte har några smeknamn så Malin är det som gäller.
 
2. Något jag tycker om med mig själv:
Min envishet, att om jag verkligen vill något och tror på det så tar jag mig dit.
 
3. Något jag inte tycker om med mig själv:
Min osäkerhet bland nya människor.
 
4. Detta är jag rädd för:
Mörker, älgar, vildsvin och ormar.
 
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Att mina nära och kära mår bra, te och solsken.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Prata kinesiska, göra en bakåtvolt och halsa en liter ren vodka.

7. Detta tycker jag om att göra:
Umgås med med människor som betyder mycket, spendera tid i stallet och jobba med barn.

8. Detta vill jag göra just nu:
Ha vinkväll med mina härliga vänner (som för tillfället sover...)

9. Bästa känslan:
Kärlek och lycka!

10. Värsta känslan:
Rädsla / Panik

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:
Omtänksam 

12. Är jag kär just nu?
Ne inte för tillfället.

13. Jag vill gifta mig:
Jag har alltid sagt att jag inte vill gifta mig.. men om jag träffar någon som jag verkligen älskar som vill det så kanske jag ändrar mig. ;)

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Spendera mitt liv med någon som jag älskar och som älskar mig lika mycket tillbaka.

15. Min käraste ägodel:
Mobilen.

16. Något jag vill ha i present:
En häst!? ;)

17. Detta har jag på mig just nu:
Jeans och linne

18. Favoritkläder:
Jeans, de funkar verkligen till allt. 

19. Favoritdjur:
Häst!!

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
När det gäller musik är jag verkligen en allätare, lyssna på allt utom hårdrock. :)

21. Favoritlåt just nu:
Radioactive - Imagine Dragons

22. Roligaste ämne i skolan:
Syslöjd

23. Tråkigaste ämne i skolan:
Gymnastik

24. En bok jag gillar:
Änglamakerskan av Camilla Läckberg

25. En film jag älskar:
War Horse

26. Favorit tv-program?
Så mycket bättre

27. Favoritdoft:
Doften av hö i stallet på vintern eller nybakade bullar

28. Detta äter jag gärna:
Choklad

29. Dricker helst:
Te

30. Favoritgodis:
Choklad och nötter

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Italien

32. Färg på mina ögon:
Blå

33. Min längd:
1,69

34. Jag tror på:
Bara viljan finns så klarar man allt!

35. Jag spelar:
Musik?

36. Person jag beundrar:
Det finns många men får jag bara välja en så skulle jag nog säga min Mormor! :)

37. Så här bor jag:
I en stor villa med min fina familj.

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
En tror jag.. på mitt rum.. jag har verkligen inga gröna fingrar.

39. Det här tänder mig:
Ett fint leende!

40. Det här gör mig avtänd:
Dryghet

41. Favoritfärg:
Blå

42. Favoritcitat:
Styrka kommer inte från fysisk kapacitet. Det kommer från en oemotståndlig vilja. ~ Mahatma Gandhi

43. En hemlighet jag vet:
Hemligt... ;)

44. Bästa present jag fått:
Det är tanken som räknas! :)

45. Senast köpta skiva:
Oj.. den va svår.. Någon melodifestivalskiva kanske?

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Ögonen

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Låren

48. Udda förmåga/egenskap:
Jag kan vända ett mariekex i munnen.. eller jag kunde förr i alla fall.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Katt tror jag, mycket frihet i livet. ;)

50. Vad lyssnar du på just nu?
My oh my - David Gray

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Vaknade upp hemma hos Hilda i Västerås. Varit på skolan för föreläsning under förmiddagen och eftermiddagen var de studiebesök på reningsverket i Västerås. Nu sover tjejerna middag och sen blir det vinkväll med musik och tjejsnack! :)

52. Var är dina föräldrar födda?
Eskilstuna BB båda två tror jag.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
OpenOffice om jag inte minns helt fel.

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Café Prinsen tror jag.. Nachotallrik ;)

55. När badade du i en pool senast?
Någon gång i sommras.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja i grundskolan någon gång.

57. Hur många barn vill du ha?
Ett eller två.

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Riktigt hård rock

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nej

60. Vad har du för TV-kanaler?
Många...

61. Har du åkt moped någon gång?
Ja

62. Har du busringt någon gång?
Mycket möjligt ;)

63. Har du fått felparkeringsböter?
Nepp

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Aldrig i livet!!!

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Vet inte men aldrig varit utomlands så inte så värst långt bort i alla fall. ;)

66. Har du en egen trädgård?
Vi bor ju i hus så ja trädgård har vi allt. :)

67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?
Kollar aldrig på tecknade serier..

68. Kan du alla orden i nationalsången?
Kanske.. är dock inte helt hundra på de ;)

69. Badkar eller duschkabin?
Badkar lätt! :)

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
The Avengers

71. Favoritpizza?
Margerita. Den utan allt som pappa brukar säga. ;)

72. Chips eller popcorn?
Chips

73. Vilken färg på läppstift använder du?
Använder sällan men om jag gör så är de neutralt rött.

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Haha.. är det ens möjligt??

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej

76. Apelsin- eller äppeljuice?
Äppeljuice utan tvekan.

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Edvina, Izabelle och Linnea. Mongolian BBQ buffé.

78. Favoritchoklad?
marabou sensation yoghurt raspberry och 70% med hallon

79. När röstade du senast?
Aldrig, fyllde 18 två månader efter förra valet...

80. När åt du en hemodlad tomat sist?
För någon månad sen.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Hm, nä inte vad jag minns.

82. Är du bra på matlagning?
Jag klarar mig. ;)

83. Klarar du att tanka själv?
Jadå de gör jag.

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på TV:
Nej 

85. Pepsi eller Coca Cola?
Pepsi! :)

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nej

87. Vad var det senaste du handlade?
Lunch på Mongolian BBQ

88. Har du kräkts offentligt:
Nej aldrig.

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:
Pengar betyder ingenting så länge man är ensam så först vill jag hitta den sanna kärleken!

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Jag vill tro det i alla fall.

91. Har du ringt något betalnummer:
Nej inte vad jag kan komma på

92. Kan man vara vän med sitt ex:
Ja de kan man nog

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:
Oj.. de minns jag faktiskt inte.. de va länge sen. Min lillasyster när hon va 3-4 år kanske..

94. Hade du mycket hår som liten bebis:
Oja!

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:
Telias

96. Vad har du i din väska:
Plånbok, tuggummi, mobil, hörlurar, nycklar, läppglans, tamponger och diverse skolpapper och sånt.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:
Favoritsak vet jag inte.. men skickar alltid ett god natt till en väldigt fin vän. :)

98. Vad är du tacksam för idag:
Att jag har helt fantastiska vänner! <3

99. Var hittade du den här listan:
Elins och Edvinas bloggar

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Söta syster och hennes vän Elin.. De är dom jag vet som läser min blogg som inte redan har gjort den. ;)

Dag 5 - En bild från en tid jag saknar

Saknar och saknar.. Det är en bild från en tid jag aldrig kommer glömma med många underbara och härliga minnen men jag vet inte om jag skulle vilja vara där igen.. Men på något sätt så minns jag högstadietiden på Stallarholmsskolan och ja lite saknar jag det. Jag saknar dom härliga lärarna och tiden då man kunde göra saker utan att någon sa att herregud du är ju faktiskt vuxen nu så skärp dig. Ja jag saknar det där fria och oskuldsfulla med grundskolan och så saknar jag faktiskt en del av dom jag umgicks med då. Fast två av dessa brudarna sitter jag ju med här och nu och kan härligt nog kalla dom mina bästa vänner! Är det inte fantastiskt hur länge vi har hängt ihop egentligen. :) och nu väntar vinkväll med dessa två brudar som på bilden var ca 14 - 15 år gamla. ;)

Dag 4 - Så här fixar jag mig en vanlig dag

Ja de beror ju på vad jag ska göra under dagen.. Är jag hemma så blir de myskläder och håret i en knut. Är de skola som gäller så lägger jag lite mer energi på mitt utseende än så. De tar mig ungefär en kvart att fixa smink och hår på morgonen. Sminket då består av lite maskara, täckstift om de behövs och ibland lite puder. Är jag på bra humör kan jag dra på lite läppglans också. ;) Håret fixar jag lite olika beroende på vad jag känner för.. Uppsatt i en vanlig hästsvans för de mesta men även fläta eller plattat hår brukar funka till vardags. Så när jag fixar mig på morgonen vill jag bara att de ska gå fort så inget jätteavanserat för min del inte, men jag känner mig nöjd endå och det måste ju vara huvudsaken. :)

Dag 3 - En låt med många minnen

 
Jag säger bara en sak.. HÖGSTADIET! ;)

Sagan om Freddy

Så här kommer sagan om Freddy som våran grupp skapade under bildlektionen igår...


















Dag 2 - Bloggfavoriter

1. Lillasysters blogg så klart! http://theresee.blogg.se/
 
2. Fina vännen Edvinas blogg, ett måste att kika in på! http://edvinamatilda.blogspot.se/
 
3. Som den inbitna hästtjej man är så följer jag självklart även.. http://darios.se/
 
4. Och från föregående blogg så måste man ju även följa tjejen bakom darios.se som är en helt fantastisk människa på att inspirera och visa att ingenting är omöjligt så länge som viljan finns där! http://tyras.se/
 
5. Jag kikade in en gång och sen var jag fast, kan inte riktigt förklara varför.. http://blogg.mama.nu/lailas-blogg/
 
6. Min favorit under let's dance och en tjej med väldigt mycket skin på näsan så när hon för inte alls länge sen började blogga så var det ju en självklarhet att följa henne. http://blogg.veckorevyn.com/mollynutley
 
7. Skön tjej med mycket humor! Älskart! http://egoinas.se/
 
8. Sveriges härligaste polis måste jag säga även gift med min absoluta favoritförfattare Camilla Läckberg!  http://martinmelinblogg.se/category/blogg/
 
9. Följt hur länge som helst, en tjej som har förändrats en hel del under åren.. http://blondinbella.se/
 
10. När hon uppdaterar så skriver hon riktigt bra. http://suspicious.blogg.se/
 
Och så vill jag tillägga att siffrorna inte symboliserar någon rangordning eller så utan de var bara för att jag skulle välja ut tio av mina favoriter.. så se det som att alla kommer på delad första plats. ;)

Bild på schemat!

Idag hade vi bild på schemat vilket faktiskt var riktigt roligt och lärorikt. Jag är hundra procent säker på att jag kommer använda mycket av det vi gjorde idag när jag jobbar sen. :) Vi fick börja med vattenfärge och bara experimentera med färgerna och sen vart de oljekritor och lite olika teman. Tänkte att jag skulle dela med mig av alla konstverken från idag.. Eller ja allt förutom sagan vi gjorde då den får vänta tills imorgon så jag hinner fixa till dom bilderna lite. ;)


















Hostig tjej

Funderar just nu på om jag verkligen vill vara med på måndagsträningen ikväll.. Det fullkomligt ösregnar och dessutom är ju min tjej lite kraslig. Hostar gör hon på grund av det nya höt som inte alls var bra och nu har hon fått slemlösande så att de ska bli bättre och imorgon så blir det att hämta nytt hö och kasta bort de som vi har nu. Så kanske är det bäst både för mig och skruttan om vi står över idag.. Ja jag får se hur jag gör när jag väl kommit upp till stallet sen.
Kram på er! :)

Dag 1 - Tre saker du inte vet om mig

1. Jag flätar alltid håret när jag ska rida, så mycket skönare då man slipper ha håret i vägen och de håller sig på plats under ridhjälmen.
 
2. Jag drömmer väldigt lätt mardrömmar! Den största anledningen till att jag hatar skräckfilmer och sånt.. Jag är inte rädd när jag ser dom men jag hatar att vakna i panik på nätterna så därför väljer jag att låta bli.
 
3. Jag är väldigt duktig på att planera, jag planerar allt och är en sucker för att göra listor. Men trotts detta har jag sjukt dålig självdiciplin och får sällan allt gjort hur bra planering jag än har gjort.

Vecka 42

Måndag:
# 9.15 - 16.00 Bild
# 19.00 Måndagsträning
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Vattenexkursion
# Princess
 
Torsdag:
# 13.15 - 16.00 Naturvetenskapsföreläsning Västerås
# Redovisa fjärilens livscykel
# Tjejkväll hos Hilda! :)
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Teknikföreläsning Västerås
# 13.15 - 16.00 Studiebesök på reningsverket Västerås
# Tjejkväll hos Hilda! :)
 
Lördag:
# Hem från Västerås.
# Plugga!!
# Princess
 
Söndag:
# Pluggdag!!
# Princess

Tjugo dagar!

Dag 1 - Tre saker du inte vet om mig.
Dag 2 - Bloggfavoriter.
Dag 3 - En låt med många minnen.
Dag 4 - Så här fixar jag mig en vanlig dag.
Dag 5 - En bild från en tid jag saknar.
Dag 6 - En nytagen bild på mig.
Dag 7 - Det här vill jag ha.
Dag 8 - Så här är jag som person.
Dag 9 - Mitt favoritband/favoritartist.
Dag 10 - Något jag aldrig glömmer.
Dag 11 - En bild på mig och en kompis.
Dag 12 - En bild som gör mig glad
Dag 13 - Mina intressen.
Dag 14 - Mina ovanor.
Dag 15 - En bild på mig och någon jag älskar.
Dag 16 - Det här språket vill jag tala flytande.
Dag 17 - En bild på min handstil.
Dag 18 - Bästa tidsfördrivet.
Dag 19 - Bästa musikvideon.
Dag 20 - Tio saker jag vill göra innan jag dör.

Kodaline - All i want

 
Fick den här låten av en kompis för en vecka sen ungefär och sen dess kan jag bara inte sluta lyssna på den. Den är så himla fin och när man sen ser videon också så blir man verkligen helt rörd av den! :)

Strängnäs marknad

Årets stora händelse i Strängnäs kommun är som vanligt den andra helgen i oktober. Då stängs innerstan i Strängnäs av för biltrafik och knallar från hela landet kommer och sätter upp sina marknadsstånd längs gatorna och nere vid västerviken bygger man upp karuseller. Som den Strängnäsbo man är tillhör det ju traditionerna att varje år gå ett par varv där och alltid så kommer man hem med massa godis och ett par nya vantar. Sen kan man ju fråga sig av vilken anledning det egentligen är nödvändigt. På den frågan finns väl egentligen inget bättre svar än att det är just det.. Tradition. Man har alltid åkt in dit och därför fortsätter man att göra det. Dock tog jag beslutet i år att skippa det. Av tre anledningar valde jag att stanna hemma. Anledning ett var för att jag typ inte sov någonting alls igår natt och kände att jag behövde få sova ut istället. Anledning två är för att jag har galet mycket plugg som jag verkligen måste fortsätta med. Och så anledning tre för att jag trotts allt studerar på högskola och pendlar dit vilket kostar mig en hel del varje månad, så att gå på en marknad och göra av med pengar på sånt jag egentligen inte behöver de kändes inte så smart. Så av dessa anledningar sitter jag nu hemma framför min bärbara och försöker få ihop det sista på vårat grupparbete om hur man kan jobba med cykelns historia på en förskola. Och detta gör jag faktiskt helt utan att klaga för jag vet att jag vinner mer än jag förlorar på det beslutet jag tog. :)

Övertrött tjej

3,5 timmars sömn och jag lever fortfarande.. De känns som en prisvärd prestation om ni frågar mig. ;) Jag somnade alltså vid två i går natt och vaknade sen vid halv 6 och så lyckades jag ta mig igenom en hel skoldag med aktiviteter på stadsmuseet i Eskilstuna och rundvandring vid Rademachersmedjorna. Sen har jag även hunnit varit i stallet och haft en riktig pappa-dotter kväll. Så ja nu känner jag att det snart är dags för mig att krypa ner i min underbara säng för förhoppningsvis lite mer sömn än föregående natt. ;) Men innan jag gör de så tänkte jag ägna mig åt att lyssna på lite musik och och bara ta de lugnt. Smälta det faktum att Vampire Diaries är tillbaka och att det första avsnittet av säsong fyra var helt fantastiskt! :)
 
Så ha en bra kväll nu gott folk! :)

En lååång lista!


Jag satte mig och gjorde en lista över allt jag har att göra i dom två kurserna för att få lite klarhet i hur jag bör disponera min tid.. Och jag kan ju inte direkt påstå att jag vart mindre stressad av att se det såhär svart på vitt. Men samtidigt så ökar nu motivationen till att få börja bocka av massa saker.. Så nu kör vi! ;)

Migrän

Kom hem vid fem igår med världens huvudvärk och lyckades peta i mig lite mat sen sov jag mellan 18 och 21. Vaknade och var någolunda vaken någon timme innan jag däckade igen. Därav min frånvaro här igår. Jag hatar dom här dagarna då migränen är tillbaka och visar att jag visst inte klarar av så mycket stress som jag tror att jag gör. Men jag är i alla fall glad att jag inte behöver lida av det här flera dagar i veckan som jag hade förr. Men när det väl kommer så är det verkligen hemskt.. som helvettet på jorden ungefär. :-/ Men idag så mår jag bättre, jag bestämde mig dock för att stanna hemma från skolan idag och ta de lugnt och försöka få lite plugg gjort.. Ja försöka bli av med några stressfaktorer i alla fall så hoppas vi på att de går bra lång tid innan jag får migrän igen. :)
 

Trötter

Jag var trött nog för att sova för fem timmar sen.. och de har knappats förändrats under tiden som gått och ändå så är jag vaken nu.. Märkligt hur fort tiden kan gå även fast man är galet trött. Så nu ska jag krypa ner i MIN egen säng och sova. Ni anar inte hur mycket jag har saknat den under dom fem nätterna som jag spenderade på en tältsäng i Hildas lilla etta. Ja de bästa med att komma hem är helt klart att få sova i sin egen säng igen! :)
Så det är vad jag ska göra nu, för imorgon väntar en lång dag för min del. Natti natti! :)

Vecka 41

Måndag:
¤ Åker hem från Hilda.
¤ 19.00 Måndagsträning
¤ Princess
 
Tisdag:
¤ Pluggdag!!
¤ Princess
 
Onsdag:
¤ 9.15 - 16.00 Naturvetenskap
¤ Princess
 
Torsdag:
¤ 13.15 - 16.00 Musik & rytmik workshop
¤ Princess
 
Fredag:
¤ 9.15 - 16.00 Stadsmuseet Eskilstuna
¤ Princess
 
Lördag:
¤ Strängnäsmarknad?
¤ Princess
 
Söndag:
¤ Pluggdag!!
¤ Princess

Partydags!


Nu blir de party i Västerås med bästa Hilda! :D

Fredagsmys!

De är lite så här jag och Hilda hänger en fredagskväll som denna. :-) Om vi är slitna efter den gångna veckan? Svar ja! Det bli tidigt i säng ikväll så att vi orkar vara pigga och glada då det absolut inte kommer se ut så här för våran del imorgon. ;-)

Bilder från gårdagskvällen


Gofika efter skolan med ett härligt tjejgäng! :-)


Hilda rakar benen och klantar sig lite.. Tur att den snälla grannen hade plåster att låna ut. ;-)


Sötaste bästa vännerna som kvällen spenderades med! <3

Naturvetenskap


Djup koncentration från Izabelles sida på naturvetenskapstillfällena...

Färgning av håret...

Känner mig lite seg för tillfället, har varit en lång och händelserik dag för min del än så länge så de är väl inte så konstigt heller. Började dagen i stallet med lite morgonsyslor och sen hem för att plugga ett par timmar innan jag åkte upp till stallet igen för en ridlektion (som jag berättar mer om senare), och skönt nog hann vi precis under den korta stunden de inte regnade. Snacka om att de kändes som en lättnad. :-) Efter lektionen så myste jag med min tjej, måste ju passa på när man ska vara borta ett tag nu. Sen tvättade jag av min något leriga cykel.. man bara måste ju älska den här tiden på året när allt blir blött och lerigt.. :P

Nu har jag varit hemma ett tag, pluggat lite och just nu sitter jag med färg i håret.. Känns bra att färgkrämen är lite lätt ljusgrön. De är ju inte direkt den färgen jag hoppas på att få på håret om man säger så.. Så nu håller vi tummarna för att de blir som jag tänkt mig. Tio minuter kvar sen får vi veta. ;-)

Dagens to-do

 
# Ta ut hästarna
# Mocka
# Läsa färdigt Naturvetenskaps boken
# 13.00 Rida lektion
# Färga håret
# Mer läsning!!
# Packa inför Västerås
# Ta in hästarna
# Ta ett långt bad!
# Städa upp lite på rummet!
# Rensa mailen!
 

Vecka 40

Måndag:
¤ Pluggdag
¤ 19.00 Måndagsträning
 
Tisdag:
¤ Pluggdag
¤ Princess
¤ 13.00 Ridlektion
 
Onsdag:
¤ 9.15 - 14.00 Föreläsning Västerås
¤ 14.00 Grupparbete
¤ Tjejkväll hos Hilda!
 
Torsdag:
¤ Plugg!!
¤ Västeråshäng + tjejkväll hos Hilda!
 
Fredag:
¤ 9.15 - 16.00 Föreläsning Västerås
¤ Filmkväll Västerås
 
Lördag:
¤ Plugg!
¤ Födelsedagsfest Västerås!
 
Söndag:
¤ Plugg!
¤ Umgås med bästa Hilda!

RSS 2.0