Det här med reflexer

För tillfället så övningskör jag ganska mycket på de krokiga småvägarna ute på landet i mörkret där det inte finns någon gatubelysning, ganska logiskt eftersom att de ju för det mesta är mörkt och jag bor på landet. Men vad jag skulle komma till är hur mycket jag har börjat uppskatta människor som har varseljacka eller reflexväst när dom är ute och promenerar eller cyklar i mörkret. För helt ärligt så är det som vandrande lysmaskar redan på långt håll och helt omöjligt att missa när man kör bil. Så en stor eloge till dessa människor! Sen har vi ju dom där som tror dom är odödliga och inte ens har minsta lilla reflex på sig.. ja alltså jag vet faktiskt inte vad jag ska säga till er annat än att om ni nu skulle bli påkörda någon dag när ni är ute och går svartklädda i mörkret så är det människan bakom ratten som får ta ansvar för det.. och jag skulle då verkligen inte vilja ha det på mitt ansvar och det tror jag inte att du svartklädda människa heller skulle vilja ha om de va du som satt bakom ratten.. Så på med reflexer för guds skull människor!!
 

En mysig tisdag

Myst med den här liltjejen idag och grillat hennes mamma med frågor till examensarbetet. En rikigt bra dag helt enkelt! ;)

Svullet ben

Som om det inte vore nog med all stress och ångest kring examensarbetet så hittade jag igår min häst i hagen med ett svullet bakben, lite sådär lagom ilsken var hon såklart också. Än så länge har jag inte lyckats hitta orsaken till detta, antingen är det en tagg som gömt sig väldigt väl eller så är det den där lilla knölen hon har haft hur länge som helst som nu börjat spöka. Så nu är det alltså bara till att göra jodopaxomslag och linda benet dagligen och hoppas på att svullnaden går ner så fort som möjligt. Och så håller vi tummarna för att min favorittjej blir frisk i benet snart igen. :)

Vecka 48

Måndag:
# 9-15 Skriva examensarbete med Siv.
# Wilma
 
Tisdag:
# 10.00 Intervju till examensarbetet.
# Mysa med Alice & Edvina! :)
# Skriva examensarbete.
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.00 Intervju till examensarbetet.
# Skriva examensarbete.
# Wilma
 
Torsdag:
# Skriva examensarbete.
# Wilma
 
Fredag:
# 9-14 Skriva examensarbete med Siv.
# Fixa inför lördag (städa, baka).
# Wilma
 
Lördag:
Jag börjar bli gammal.. 22 år idag! :)
# Wilma
# 15.00 Fira mig! :)
 
Söndag:
# Wilma
# 13.00 - 20.30 Jobb.

Så sant


Kaos på hjärnkontoret

Bara examensarbetet som finns i mitt huvud just nu i stort sett.. Helt galet vad mycket det är att tänka på kring det där som man inte hade föreställt sig innan. Men trotts en del rörighet så känns det ändå som att vi för tillfället har läget under kontroll. Så nu ska jag försöka mig på lite sömn och så tar vi nya tag imorgon igen. :)

Startskottet

Startskottet har gått.. så var vi igång med Examensarbetet på riktigt, de kändes så himla märkligt att öppna ett nytt dokument idag och skriva den rubriken.. Men samtidigt så känns det väldigt bra, jag tror verkligen på vår idé och att vi kommer ro hem det här trotts den extremt korta tiden som vi har på oss.. Arbetet behöver helst vara färdigt innan jul och inlämningsdatumet sen till handledaren är den 29 december.. så som ni förstår är det ganska kort med tid för att genomföra och skriva ett helt arbete på 25-30 sidor. Men det är klart att det inte är omöjligt, med lite blod, massa svett och ännu mer tårar så ska vi nog klara av det här tillsammans jag och Siv. :)

Vecka 47

Måndag:
# 9.00 Handledarmöte Västerås
# Examensarbete med Siv.
# Wilma: 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# 9.15 Examensarbete med Siv.
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 Examensarbete med Siv.
# Wilma
 
Torsdag:
# Wilma
 
Fredag:
# 9.00 - 11.30 Grupphandledningsmöte.
# Examensarbete med Siv.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
# 14.00 - 20.00 Jobb
 
Söndag:
# Wilma

Above them


Äppelrensning

Wilma ska få större hage så idag fick vi köra bort massa äpplen som ramlat ner från de fem (!!!) äppelträd som växer i just den hagen.. Helt galet hur mycket det var med tanke på att de tidigare år knappt varit några äpplen alls där nere. Men nu är dom borta och Wilma kan nu njuta av en större hage framöver. :)

Vendela hjälper till

Vi har ju två hundar hemma den här veckan och eftersom att vi alla jobbar idag så fick Vendela rycka in. Det blev alltså en promenad med tre hundar för henne idag som alla går åt olika håll... Men de ser ju ut att gå rätt bra i alla fall. ;)

Morgontrött

Jag gick upp vid sex i morse för att Fia inte skulle vara ensam när alla andra åkte (inklusive Tella som skulle till dagmatte & husse), jag ska ju till skolan sen men vi vill inte så gärna lämna dom båda ensamma på samma ställe under tre timmar innan pappa hinner komma hem från jobbet så då fick detta bli lösningen. Min plan var att jag skulle göra en mysfruckost och sätta mig för att plugga ett par timmar men när klockan ringde i morse så var jag helt död så istället släpade jag med mig täcke och kudde ner på soffan och sov där två timmar till med hunden. Känns som att det var vad jag behövde idag faktiskt och nu så har både jag och Fia fått i oss lite frukost och känner oss redo att ta oss an den här dagen med allt vad det innebär. :)

Squat challenge

Fick en liknanade bild som den nedan från en kompis nu ikväll med en utmaning om att klara detta.. hon tyckte att kan hon så ska väl även jag kunna.. så nu är det bara att köra. Dag ett idag då alltså och 50 stycken squats är avklarade! Häng på ni med vet jag! :)


Here we go

Då va det alltså dags för den sista kursen och den sista uppgiften. Ett examensarbete (c-uppsats) ska skrivas och det kommer jag göra tillsammans med Siv. Just nu är jag sjukt nervös inför allt med den här uppgiften och något stressad då det är kort om tid och mycket som ska göras. Men de här ska nog gå bra till slut! :)

Jobbiga beslut...

Ibland tvingas man fatta sånna där beslut som man egentligen verkligen inte vill.. som är rätt fast de känns fel på något sätt i alla fall. Ett sånt beslut var jag tvungen att göra här om dagen och ja även fast jag vet att jag gjorde rätt så känns det nu jättejobbigt, att det här beslutet dessutom påverkar en människa som betyder väldigt mycket för mig gör det inte lättare att hantera.. Men jag hoppas verkligen att tiden kan läka alla sår för helt ärligt vet jag inte vad jag ska ta mig till utan den här fantastiska personen i mitt liv...

Vecka 46

Måndag:
# 8.30 - 12.30 Jobb.
# Wilma
 
Tisdag:
# 13.15 - 16.30 Kursstart.
# Wilma
 
Onsdag:
# 7.45 - 13.00 Jobb.
# Wilma
 
Torsdag:
# 10.15 - 16.00 Föreläsning.
# Wilma
 
Fredag:
# Jobb.
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Jobb, jobb, jobb...

Dags för en sliten människa att ramla i säng efter en kväll på jobbet. Imorgon blir det tidig uppgång för annat jobb. En ny förskola den här gången och privat är den dessutom. Så de ska verkligen bli spännande att känna på hur det är att jobba där. Jag har en känsla av att de kommer vara rätt stor skillnad jämfört med kommunala förskolor. Så jag ser verkligen fram emot morgondagen! Men först ska sliten tjej sova några timmar. :)

Fredag


Det är fredag gott folk! Och jag spenderar min på jobbet och kvällen sen med en tenta som jag känner mig ganska leds på för tillfället.. men med lite envishet så ska de nog gå.

Organiserat kaos

Organiserat kaos är vad som gäller när en tenta ska skrivas.. men med två tredjedelar färdigt så tänker jag nog faktiskt kasta in handduken för ikväll.. Jag vat hur jag ska lägga upp det jag har kvar så de borde inte ta allt för lång tid när jag kommer hem från jobbet imorgon. :)

Sängen är lätt bästa platsen att plugga på.. så mycket yta att sprida ut allt på ;)

Allt annat är roligare

Vad man gör när man egentligen borde skriva tenta men varken har motivation eller inspiration.. Jo man städar, tvättar och rensar i garderoben.. Allt är verkligen roligare än att öppna upp datorn och göra det man egentligen borde. Men de blir ju fint här hemma i alla fall. Fast nu är det faktiskt dags att slå sig ner ett par timmar för att få lite gjort.. de är ju tur att jag inte börja jobba förns klockan 10 imorgon, jag har nämligen en känsla av att stora delar av natten kommer ägnas åt den där jobbiga tentan..

Redo för vintern

Det här med att jag har en häst som bara inte ska stå still när hovslagaren kommer.. Men nu har hon i alla fall fått på sig nya skor och snösulor dessutom, så vi är redo för vintern. Känns rätt passande med tanke på hur mycket det har snöat här hela morgonen och förmiddagen. Så vi kunde ju inte ha bokat in en bättre dag för hovslagaren att komma ut. ;) Dock är varken jag eller Wilma så förtjusta i att det redan kommer snö.. hon tycker inte om att bli blöt om öronen och jag känner att det gärna hade fått vänta några veckor till innan det kom.. Men men, bara göra det bästa av situationen och passa på att njuta i alla fall.. vem vet de här kanske är all snö vi får i år..
 
Wilma tyckte allt såg väldigt märkligt ut när hon kom ut idag..

De där sista

Håret är klippt (ni kan andas.. de är bara dom slitna topparna som är borta), benen nyrakade och här sitter jag nu på sängen och ska strax släcka lampan för att sova. Det väntar en lång och intensiv dag imorgon för min del, detta trotts att den ska spenderas hemma. Jag har en hemtenta som ska skrivas, min sista om vi ska vara petiga och det är i stort sett hela som ska skrivas imorgon. Men appropå sista så har jag idag genomför min absolut sista muntliga redovisning på min förskollärarutbildning, kan ni förstå storheten i det hela. Att vi nu kan bocka av de där sista uppgifterna och verkligen se slutet på allt slit, all ångest och alla timmars plugg. Det känns helt galet ska ni veta och jag verkligen längtar efter att få komma ut och börja jobba på riktigt som förskollärare. :) Men nu så ska jag försöka att inte gå händelserna allt för mycket i förväg, det är ju trotts allt lite kvar innan allt är klart.. En inte så liten C-uppsats exempelvis.. men de ska nog gå bra det också hoppas jag. :)

Uppfräschning

Om ni ser en förändring här så är allt helt i sin ordning, ni har kommit rätt. Men om allt ser ut som vanligt så rekommenderar jag att uppdatera sidan så får ni istället se vad min kära syster har skapat. Jag tror det va en liten pik om att jag haft min tidigare header länge nog nu. Och det är ju sant så det känns skönt med lite och fräscht här på bloggen. Så tack så mycket kära syster! :)

Träningsvärk & tenta

Idag har jag ont i precis hela kroppen, efter en ganska lång period med vila och lättare ridning för mig och Wilma har vi båda tappat en hel del muskler och det känns idag kan jag säga.. och värre verkar det bli också. Så den stora frågan är ju om jag över huvud taget kommer lyckas ta mig upp ur sängen imorgon. Håll tummarna! 
 
Ikväll blir det alltså ingen ridning utan bara mys med min favorittjej och sen ska här skrivas tenta, vilket jag har noll inspiration till. Det blir ju nästan svårare när man får i stort sett fria händer i skrivandet tycker jag. Men på något magiskt sätt ska jag väl lyckas få även den här sista hemtentan färdig i tid. Det har ju liksom gått rätt bra så här långt. ;)

Mattes hjärta!


Har jag nämnt hur mycket jag älskar den här hästen? Hur hon trotts sina små olater ibland bara är så perfekt som man kan bli! Trotts en lång period av vila då jag haft fullt upp med både skola och jobb så levererade hon så himla bra ikväll, hon gjorde allt jag bad om och lite till och vi både hade riktigt roligt tillsammans. Hon ställer alltid upp och försöker när jag ber henne. Min älskade Wilma vad skulle jag ta mig till utan dig?! ♥


Vecka 45

Måndag:
# Hundvakt Astor.
# Skriva tenta!!
# Wilma: 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# fm. grupparbete (GRU1).
# Wilma
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Redovisning GRU1.
# Wilma
 
Torsdag:
# Skriva tenta!!
# Wilma: 8.30 hovslagaren.
 
Fredag:
# 10.00 - 16.30 Jobb
# Wilma
# Skriva tenta!!
# 23.59 Lämna in TEN1!
 
Lördag:
# Wilma
# 14.00 - 21.00 Jobb.
 
Söndag:
# Wilma
# 14.00 - 19.00 Jobb.

Söndagsmys


Hälsade på hemma hos den här goa ungen och hennes mamma innan jobbat idag. Inget botar huvudvärk lika bra som den här tjejen. :) ♥

Sliten tjej nu

Hemkommen från jobbet och dags att bädda ner sig i sängen, är så galet sliten för tillfället och ögonen går i kors på mig. Så jag kan ärligt säga att jag är riktigt glad att arbetsdagen är något kortare imorgon. Sen så återstår det att se om jag kanske kan få en ledig måndag, eller ja en dag hemma men då en tenta i så fall ska skrivas. Känns som att det skulle behövas en sån dag väldigt snart för min del. Men nu så ska jag sluta skriva om mina eventuella planer och istället släcka lampa och krama kudden. Sov sött gott folk! :)

RSS 2.0