Vad vore man utan människorna som betyder något?!

Det är mycket nu och livet känns lite upp och ner just nu.. Men jag kämpar på och hoppas på att jag får lite ordning på saker och ting snart..
Tills dess så tackar jag min familj och mina underbara vänner för att dom finns där när de känns extra tufft. Ni är bäst och jag älskar er alla även om jag just nu är väldigt dålig på att visa det! ♥


Så sant så!

Vecka 9

Måndag:
# Lämna in komplettering av Språktentan
# Princess
 
Tisdag:
Izabelle 21 år! :D
# Princess
# Pluggdag
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Workshop
# 13.15 - 16.00 Seminarium
# Princess
 
Torsdag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning: förskolepedagogiska traditioner.
# Em: grupparbete?
# Princess
 
Fredag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Lördag:
# Princess
# Plugg
 
Söndag:
# Princess
# Plugg!

Boxskyltar

Eftersom att vi nu äntligen har fått papperna på våran lilla Frasse så var vi ju bara tvungna att beställa hem en boxskylt även till honom. Jag passade på att fixa en till min lilla favorittjej också. Fick igår mailet med bilderna på hur dem kommer se ut av tjejen som gör dom, och jag tror verkligen att det blir superbra. :)
 
 

Kanebys Frasse

Igår fick vi äntligen efter nästan ett års väntan papperna på lilla Frasse eller ja Kanebys Frasse som han ju egentligen heter. :)
 
För snart ett år sen när sötnosen kom till oss. :)
 

Lilla Frasses släcktträd. ;)
(och nej han är inte hingst längre, det har bara inte blivit ändrat i papperna)

19 Februari 2013

Sconesfrukost blev det för mig och lillasyster i morse. Hon fick även välja film så vart en lugn och skön start på dagen med god frukost framför filmen LOL. Sen vart det stallet för min del i det inte så sköna vädret.. men de är sånt man får ta ibland när man har häst och ingen annan kanbge lunchen.. tur att de inte händer så ofta i alla fall. ;) Lillasyster spenderade dagen på soffan med feber.. gissa om jag är livrädd att jag också ska bli riktigt sjuk nu.. sånt har man fasiken inte tid med som högskolestuden (tyvärr kanske jag ska tillägga då de bli en extra press bara det att hålla sig frisk). Så håller tummarna så hårt som jag bara kan på att jag klarar mig och orkar kämpa vidare med allt skolarbete som ska göras nu för tiden. Nu blir de lite skönhetssömn och imorgon en tripp till Västerås för en två timmars föreläsning. Sov sött gott folk. :)

Trött och rastlös

Sjukt trött efter ett par nätter med dålig sömn. Vet inte varför jag inte sover och det känns väldigt frustrerande, men har en tanke om att det kan ha med rastlöshet att göra. Nu när jag är lite småförkyld så vågar jag inte riktigt träna så som jag gjorde förut och det har nu gått ett par veckor och jag känner verkligen hur jag bara vill sticka ut och springa. Men får väl försöka vänta ut det här då risken ju är stor att jag åker på en ordentlig förkylning om jag tar ut mig så. Så istället får jag försöka sysselsätta mig med annat, så som hästar, plugg och imorgon lite mys med syster som är ledig den här veckan. Jag har lovat sconesfrukost, det har blivit lite ut av en tradition att vi gör det i alla fall en gång när hon har lov. Så bäst att jag kryper till kojs och försöker få lite mer sömn än tidigare nätter så jag orkar hålla vad jag lovat imorgon. ;)
 
Så natti natti nu alla fina! :)

Nytt från hööks

Har varit väldigt sugen på det turkosa schabraket och som marinblå ridbyxorna ett bra tag nu. (märkligt att jag som älskar blått inte skaffat mig ett par ridbyxor i färgen tidigare) Så nu när min lilla tjej äntligen är på bättringsvägen och jag har fått godkänt att börja sätta igång henne igen så kunde jag ju inte låta bli att klicka hem lite fint till våren. Tror verkligen att hon kommer passa hur bra som helst i turkost! :)
 

Vecka 8

Måndag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Onsdag:
# 10.00 - 12.00 Föreläsning i Västerås.
# Princess
 
Torsdag:
Hilda 21 år & Vendela 32 år! :)
# 13.15 - 16.00 Litteraturseminarium.
# Princess
 
Fredag:
# 12.00 Lämna in Inl1.
# Pluggdag!
# Princess
 
Lördag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Princess
 

Nytt skal

Det här söta skalet har jag nu designat och klickat hem! :)

lång dag

Kryper nu ner i min älskade säng för att drömma mig bort ett tag efter en lite för lång och tung dag. Såg att snöflingorna faller stora som tefat utanför fönstret så bävar lite för att de kan bli en jobbig promenad till bussen imorgon om jag har otur.. Men de vore ju inte första gången direkt och ska jag vara ärlig så bekymrar jag mig mer över den där gruppredovisningen som ska göras. Men men.. andas och ta en sak i taget så ska det nog gå bra. Men först så ska här sovas. Natti natti. :)

Omstart

Som jag skrev om igår så har den senaste tiden kantats med motgångar och besvikelser och jag har låtit mig dras ner i något som kanske kan beskrivas som ett deppigt hål. Allting känns tråkigt och det finns inget som motiverar mig till någonting just nu. Just nu ser allt ungefär likadant ut.. när det väl börjar gå bra med något så händer något som gör att de går fullständigt åt skogen. Som Princess tillexempel, när jag väl börjat ta lektioner och äntligen kände att jag kom någonstan med henne så blir hon sjuk och nu har jag inte ridit henne något alls på flera månader. Sen har vi ju skolan, precis när jag kände att nu har jag fixat det här och jag kände att det verkligen gick bra så fick jag komplettering på en tenta från förra terminen och helt plöttsligt så orkar jag bara inte skolan för att den lilla grejen sänkte mig totalt. Sen så har vi ju träningen som jag precis hade börjat komma igång med och jag kände verkligen att det var roligt då jag märkte resultat på mig själv framförallt när det gällde konditionen. Men så blir man lite sådär småförkyld och kan alltså inte fortsätta.. Så ja just nu känns det bara som att man väntar på att se vad som kommer gå fel här näst och ni kan ju tänka er att de känns inte så roligt att göra någonting då allt ändå bara blir fel sen i alla fall.
 
Nu vart de här inlägget lite deppigare än jag hade tänkt mig. Men tanken med det här var att förklara känslan jag har innom mig just nu för att ni sen ska kunna förstå min "plan" som jag har kommit fram till idag. För på grund av alla dessa motgångar så känner jag att jag behöver ge mig själv en nystart, inget speciellt egentligen men bara att ladda batterierna och starta om liksom. Så idag har jag börjat med att ta tag i mitt rum som jag låtit förfalla, de är nu nästan färdigstädat och efter det tänkte jag ägna lite tid i stallet för att mysa med min lilla tjej som fortfarande är sjuk men oj så kärleksfull hon har blivit på senaste tiden mitt hjärta. :) Kvällen kommer sen ägnas åt lite hemmaspa med hårinpackning, skumbad och lite nagellack kanske. Sen blir det lite läsning av kurslitteratur, alltså inget allt för jobbigt. Så förhoppningsvis vaknar jag upp som en lite gladare och mer motiverad människa imorgon. :) Ja det är planen, så nu vet ni vad jag hittar på ikväll. :)

Nya tag

Jag vet jag är en hemsk bloggare just nu och när jag väl skriver så är det knappt ens något vettigt. Men det är mycket just nu och jag har tappat orkan till allt, ni vet den där gnistan som håller en uppe även fast de är tungt. Men jag försöker kämpa på och göra det jag ska även om det inte finns något som känns jätteroligt för tillfället. Jag försöker i alla fall och det får vara tillräckligt just nu, mer än så kan jag inte göra. Bloggen ska jag ta tag i.. jag jobbar på lite idéer som jag har och kanske att det kan bli bra om det nu fortfarande är några som har intresse av att läsa. Men vi ger det ett försök i alla fall. :) 

På återseende mina fina! :)

Vecka 7

Måndag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Tisdag:
# Princess
# Pluggdag
 
Onsdag:
# 9.15 - 12.00 Seminarium
# Em: grupparbete.
# Princess
 
Torsdag:
# Fm: grupparbete.
# 12.30 - 15.15 Examination Gru1.
# Princess
 
Fredag:
# Princess
# 12.00 Inlämning av kamratgranskning.
# Fältstudie.
 
Lördag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Söndag:
# Princess
# Pluggdag!

Veterinärbesök

Ja idag så kom dom ju alltså ut från Strömsholm för att titta på min lilla tjej. Lugnande i blodet, kamera, slangar och vätska ner i lungorna.. Det vart en jobbig eftermiddag för min älskade Princess men hon var så där duktig som bara hon kan. :) Och nu känner jag mig endå lite mer lättad än tidigare.. visst vi har inte fått svar på proverna än men som det lät så är det troligtvis bara tillfälligt och om vi sköter oss bra sen så ska det inte behöva komma tillbaka. Dock är det möjligt att vi får dras med det här eländet i alla fall vintersäsongen ut.. Men som sagt det vet vi mer om när provsvaren kommer..


Sliten tjej i väntan på att lugnandet skulle gå ur kroppen

Sjuk Princess

Som jag nämnt ett antal gånger så är min Princess alltså fortfarande sjuk, jag har tidigare valt att inte skriva så mycket om detta då jag från början inte trodde att det var något allvarligt och sen har det inte blivit av då det bara känns jobbigt att tänka på allt. Men nu ska jag alltså försöka så gott jag kan att förklara vad som står på och vad som händer nu. Det är kanske lika bra att vi tar det från början så är det lättare att hänga med.
 
Det hela började ju redan i höstas/början av vintern med att hon hostade en del, men det var väl ingen som tänkte så mycket på det då det är en sån period då en del hästar gör det så jag red på som vanligt, men när det blev värre så bestämde vi oss endå för att ta ut veterinären för att kolla så att det inte var något allvarligt. Det konstaterades mycket riktigt som vi trodde att det berodde på hö:et som var väldigt dammigt, den höbalen kördes iväg och vi fick hem nytt frächt hö och Princess fick en kur med slemlösande i hopp om att hostan då skulle ge med sig. Men det hjälpte ju inte speciellt länge då hostan snart var tillbaka igen. Så åter igen togs veterinären ut och det konstaterades att det nu stod värre till med luftrören och att det hon fått börjar likna astma. Hon fick nu en till kur med slemlösande och även luftrörsvidgande och det vart bättre för stunden. Men när medicinen var slut så kom den förbenade hostan tillbaka och nu så hade hon även jobbigt med andningen och veterinären togs ut än en gång och den här gången skrevs det ut Cortison vilket hon svarade bra på och vi trodde att det äntligen skulle ge sig. Vi flyttade henne även till en annan box närmare dörren och pappa såg till så att fläkten i stallet fungerade igen då den varit ur funktion ett par år. Men för en vecka sen när Cortisonkuren var över så började hon bli sämre igen, mer hosta och åter igen jobbigt med andningen, så veterinären togs ut igen och nu har det bestämts att dom ska komma ut från Strömsholm imorgon för att gå ner med kamera i lungorna för att se om det överhuvudtaget går att göra någonting åt det eller om den tillfälliga astman blivit kronisk och alltså något hon alltid kommer få leva med. Så nu står vi alltså och väntar på att få se om hon någonsin kommer bli bra igen och utifrån den dommen är det upp till han som äger henne att bestämma vad som händer med henne.. Så ja just nu är jag fruktansvärt rädd att det värsta ska hända.. men jag försöker ändå andas och se det positivt.. kanske att det kommer bli helt bra igen.. möjligheten finns ju fortfarande även om den är liten. Men jag gör nu allt i min makt för att underlätte för min älskade Princess, det är pedantisk mockning, betfor i all mat för att få bort eventuella dammmöjligheter och blötning av hö för att även där minska risken för damm.. ja det är mycket slit och vi alla hoppas på det bästa. Men vad som händer framöver får vi som sagt veta under morgondagen. Så nu håller vi tummarna så hårt vi bara kan på bra besked!
 

Vecka 6

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Princess
# Pluggdag!
# Ta in hästarna
 
Tisdag:
# 13.15 - 16.00 Litteraturseminarium
# Em. Veterinären kommer ut till Princess.
# Princess
 
Onsdag:
# Fm. Fältstudie
# Princess
# Pluggdag!
 
Torsdag:
# 9.15 - 12.00 Litteraturseminarium
# Em. Grupparbete.
# Princess
 
Fredag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Lördag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Söndag:
# Princess
# Pluggdag!

Provrida



Eftersom min lilla tjej fortfarande är sjuk (mer om det imorgon) och inte får ridas så har folk på senaste tiden varit väldigt snälla och lånat ut sina hästar. Eller kanske mer utnyttjat det att jag inte haft någon häst att rida och dom velat ha lite ledigt själva. Vilket egentligen gör mig detsamma då det alltid är roligt att pröva på litr nytt. :) Det märkliga är att för ett halvår sen tyckte jag inte alls det, då var jag mer för de trygga och invanda. Men med lite privatlektioner och massa ny kunskap ändras tydligen sånt. Nu älskar jag att pröva nytt och annorlunda, lära mig nytt och utmana mig själv. Och jag älskat att lyckas, speciellt innom ridningen då. Älskar känslan när allt bara klickar och glödlampan tänds. :)
Idag fick jag alltså för andra gången pröva att rida fina Quilta som är väldigt långt ifrån min Princess men endå helt underbar på sina egna sätt. :)

Berg- och dalbana

Mitt liv är just nu som en berg- och dalbana och jag vet inte riktigt vart jag ska börja för att det över huvudtaget ska bli greppbart för er få som fortfarande kikar in här varje dag. Faktum är att jag själv har lite svårt att förstå vad det verkligen är som händer och vad som är på väg att hända. Det finns väldigt många frågor och just nu väldigt få svar, men jag har nu i alla fall bestämt mig för att försöka reda ut det här. På något sätt så tror jag att det blir lättare om man sätter ord på det. Så ha tålamod så kommer vi nog komma fram till något vettigt till slut. Eller det är vad jag hoppas i alla fall. Men innan jag börjar den resan här så tänkte jag först unna mig ett varmt och skönt bad för att samla tankarna och ladda upp inför en ny och väldigt händelserik vecka. :)

RSS 2.0