Skärtorsdag

Dödstrött efter att ha suttit uppe och skrivit tenta halva natten. Men jag fick ju ihop något i alla fall och inskickad är den sen är jag ganska säker på att de blir komplettering på den. Men tror jag inte kommer vara ensam om det då den var allmänt skumt upplagd av läraren. Tills jag vet säkert tänker jag dock lägga det bakom mig och bara njuta av påskhelgen med allt vad de innebär. Börjar med att jobba med ett helt gäng små påskkärringar och påskgubbar idag. Ska bara ladda om lite på soffan i personalrummet innan jag börjar så jag orkar hela dagen från nio till fem. ;) Ha en bra skärtorsdag alla sköna där ute! :)

Vecka 13

Måndag:
# 7.00 - 15.00 jobb
# 19.00 Måndagsträning
# Princess
# Plugg!!!
 
Tisdag:
# 9.00 - 18.00 Jobb
# Princess
# Plugg!!!
 
Onsdag:
# 7.00 - 16.00 Jobb
# Princess
# Plugg!!!
 
Torsdag:
# 9.00 - 17.00 Jobb
# 16.00 Inlämning av Ten1.
# Princess
 
Fredag:
# Fira påsk hos farmor och farfar? :)
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess

Ugnsbakad kyckling med paprikaröra

Bjuder på receptet som vi använde i går kväll. Hur gott som helst och man kan kombinera det med ris eller potatis om man vill. Själv skar jag bara upp lite morötter, gurka och rödlök till. Som sagt.. Hur gott som helst! :)

 

Ingredienser: 4 personer

500 g kycklinglårfilé

Salt & peppar

1 gul lök

3 paprikor i olika färger

2 vitlöksklyftor

olivolja

1 burk krossade tomater á 270g

1 dl ajvar relish

200g fetaost

oliver

basilikablad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skiva paprikorna. Pressa vitlöken. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och paprika några minuter tills det mjuknar.

 

Häll i tomatkross och ajvar relish. Sjud samman i fem minuter. Smaka av.

 

Fördela i en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå. Smula fetaosten och strö över. Grädda ca 30 minuter. Garnera med oliver och basilika.


LCHF på mitt sätt!

Nu har det gått en vecka sen jag bestämde mig för att börja med LCHF. För er som inte har koll på vad det är så står LCHF för Low Carb High Fat. Det innebär alltså att man tar bort kolhydraterna ur sin kost, så som pasta, potatis, ris, bröd och liknande. Ja sånt som innehåller mycket kolhydrater helt enkelt. Jag har dock valt att inte vara lika hård på det som många andra utan gör det istället på mitt sätt. Jag har tagit bort pasta, potatis, ris, bröd och liknande men jag har frukt kvar även fast många rekomenderar att inte ha det då de innehåller en hel del fruktsocker, men eftersom att jag ser resultat i alla fall och känner att det är något som jag behöver för att få i mig vitaminer och sådant så tänker jag ha kvar det. Och sen är jag inte stenhård på att det ska vara mindre än 5 gram kolhydrater per 100g i allt jag äter, men jag håller mig endå på en låg nivå som ligger ungefär där. Och det känns väldigt bra måste jag säga. Jag trodde att jag skulle sakna allt det där, men faktum är att jag klarar mig väldigt bra utan så nu kämpar jag på med det och hoppas att det fortsätter på samma väg som det gjort den här veckan. :)
 

Uppskärpning

Okej nu är dat dags för en uppskärpning här känner jag. Det finns en hel del att skriva om men jag har faktiskt helt glömt bort bloggen den här veckan då det är väldigt mycket som ska göras just nu. Jobbtimmar som man ska ta sig igenom vilket är väldigt roligt även om det tar på krafterna, tentor som ska skrivas och hästar som ska tas om hand. Dessutom har jag fått vara hundvakt till lilla söta Astor en hel del. :) Så mysigt men det är verkligen ett heltidsjobb att ta hand om en liten valp. ;) Men nu har jag lite tid över så ska förbereda några inlägg som jag har på lager till er få som fortfarande tittar in här då och då. Så håll utkik så kommer det nog upp något intressant om en stund. :)

Vecka 12

Måndag:
# Städa!
# Plugga!
# 19.00 Måndagsträning
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Onsdag:
# 9.00 - 13.00 Jobb
# Plugga!
# Princess
 
Torsdag:
# 9.15 - 16.00 Litteraturseminarium
# Princess
 
Fredag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Lördag:
# Pluggdag!
# Princess
 
Söndag:
# Pluggdag!
# Princess
 

Hundvakt


Vecka 11

Måndag:
# Princess
# 19.00 Måndagsträning
 
Tisdag:
# 7.00-13.00 Jobb
# 13.20 Tandläkaren
# Princess
 
Onsdag:
# Jobb
# Princess
 
Torsdag:
# Jobb
# Princess
 
Fredag:
# Jobb
# Princess
 
Lördag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Söndag:
# Princess
# Pluggdag!

Rida utan nosgrimma

Snubblade över en väldigt intressant video när jag gick igenom den daliga listan med bloggar jag följer. Som den hästtjej jag är suger jag åt mig av allt som kan göra mig och min ridning bättre och så även vad jag kan göra för att min lilla tjej ska må så bra som möjligt. Och just den här videon handlar då alltså om ett speciellt träns som är framtaget för att inte skada nerverna och andra ömma punkter som hästen har i huvudet. Och när jag mot slutet sen hörde att nosgrimman på ett vanligt träns kan som man ser på förstabilden här under skapa tryck på huvudnerven som går ner mot nedre delen av hästens huvud och alltså skapa ett obehag och om man har otur mer bestående fel.. man kan se detta genom att hästen ofta mot slutet av passet och efter man har tagit av tränset försöker klia sig på just den delen av huvudet. Och här kommer vi till det jag menar med rubriken, för min Princess gör detta varje gång jag ridit henne och jag hade tidigare ingen aning om att det kan bero på just detta. Så nu tänker jag alltså pröva att ta bort nosgrimman för att se om det blir någon skillnad på henne. :) Av vad jag har läst om andras hästar där man tagit bort nosgrimman så har det ofta blivit stor skillnad och man har tydligt märkt att hästen blivit nöjdare och då också lugnare.. så nu håller vi tummarna för att det funkar bra utan nosgrimman så slipper vi en egentligen rätt onödig del då det är bättre om man klarar sig utan. :)
 

ISADORA



Passade på att inhandla lite nytt smink idag när jag hade tid över. Isadora som alltid! Den största anledningen till att jag började använda just Isadora för flera år sedan är för att dom inte testar sitt smink på djur. Och sen är det faktiskt ett väldigt bra smink till bra priser som även passar mig och min hud bra. Så därför väljer jag alltså märket Isadora. :)
Idag var det dags för ett nytt puder, vattenfast maskara, conceler penna och så fick det bli en glasfil till naglarna då jag vart tipsad av en kompis att den skulle vara bra. :)

Ändrade planer

Bestämde mig för att hoppa över föreläsningen i Västerås idag för att stanna hemma och plugga. Men så vaknade jag med hemsk huvudvärk och spenderade större delen av dagen på sängen. Det är först nu som det börjar ge sig så nu blir det ett par timmars plugg för min del och sen väntar sängen så hoppas jag att jag är pigg och fräsch imorgon då det är dags för muntlig examination av gruppuppgiften. Som tur är har vi våran tid först på eftermiddagen och förmiddagen kommer därför bara ägnas åt förberedelser. Så troligtvis har jag väl hunnit kvickna till fram mot lunch så jag i alla fall är skärpt under själva presentationen. ;) Så nu kör vi alltså lite plugg och sen sova. :)
 
Ha en bra kväll alla fina! :)

4 Mars 2013

Grupparbete, ridning, hundmys och plugg.. en dag med lite av varje helt enkelt. Eller balans som man så fint brukar säga nu för tiden. ;)


Dagens bild får bli på lilla Astor när han somnade i min famn efter en lång och händelserik dag.^^

Vecka 10

Måndag:
# Fm. Grupparbete
# Träna
# Princess
# 19.00 Måndagsträning.
 
Tisdag:
# 9.00 - 15.30 Föreläsning Västerås
# Skicka in gruppuppgiften.
# Princess
 
Onsdag:
# Fm. studiegrupp.
# 12.30 - 15.15 Examination grupparbete.
# Princess
 
Torsdag:
# Pluggdag!
# Träna
# Princess
 
Fredag:
# Plugga!
# Träna
# Princess
 
Lördag:
# Princess
# Träna
 
Söndag:
# Plugga!
# Princess
# Träna

3 Mars 2013


Dagen har bestått av en PW i underbart väder, mys med bästa hästen och så har jag fått träffa Vendelas nya lilla valp Astor. Sötare får man leta efter alltså! :)

Hackspett


De är då inte varje dag som man får se en hackspett så här nära.. ganska tråkigt dock då det var på grund av att den med full fart flög in i vårt köksfönster och vart helt chockad stackarn. Men den klarade sig fint och efter lite vila i en gammal mössa vi hittade så flög den iväg igen. :) Men en häftig känsla endå att kunna ta en sån här bild på en hackspett. Och ja vi kan väl även säga att det var dagens stora händelse. Så en lugn dag för övrigt alltså. ;)

1 Mars 2013

Ny månad nya möjligheter! Det är verkligen så jag ser det just nu, för den senaste månaden har varit riktigt tung för min del så nu laddar jag om och försöker ta tag i livet igen och förhoppningsvis så kommer allt kännas lite lättare så småning om. :) Så idag börjar jag med städning och fix här hemma, lite mys med min favorit Princess och kanske en promenad lite senare om vädret inte blir allt för trist. Köpte ny sportbh igår så känner mig väldigt taggad på att komma igång med träningen igen, men vet inte riktigt hur jag ska göra då den envisa krasligheten inte riktigt vill ge med sig.. men borde nog inte vara någon fara då det bara är näsan som inte är helt bra nu. För övrigt så känner jag mig pigg och kry. :) Så tänkte börja lite försiktigt nu och så får vi se hur kroppen reagerar på det.
 
Tänkte även att jag idag skulle lägga upp en plan för den här månaden, planera lite för hur jag ska hinna med skola, träning och häst på ett bra sätt utan att det blir för mycket. Vill ju inte tappa den där gnistan som så väl behövs för att orka med allt som ska göras och som jag för det mesta tycker om att göra också. :) Så nu laddar vi om för en ny, bättre och framförallt ljusare (på många sätt) månad. :)
 
Saknar sommaren och dom mysiga stunderna i solen på altanen! :)

RSS 2.0