It's working


Bluetooth Headset

Detta kan nog vara en av de bästa prylarna jag någonsin köpt. Fick det hem i brevlådan idag och jag kan säga att det känns hur skönt som helst att slippa den där sladden till mobilen. Bara sätta lurarna i öronen och stoppa mobilen i fickan, inget jobbigt trassel under löpturerna längre alltså och nu kan jag hur lätt som helst lyssna på musik när jag rider och även prata i telefon utan problem när jag befinner mig på hästryggen. Att jag inte investerat i detta tidigare kan jag inte förstå. ;)

fyndiq.se - 249 kr

It's worth it!


Livet är inte alltid lätt

Det är mycket tankar som far runt i mitt huvud nu för tiden så det är inte alltid helt lätt att hålla fokus på det man borde eller ens veta vad det är som man borde hålla fokus på. Det finns så mycket jag skulle vilja göra, så många obesvarade frågor som jag skulle vilja få svar på men som det i princip är omöjligt att få det på. Mycket i mitt liv har kastats runt de senaste månaderna och jag har förändrats massor som person mycket på grund av detta. Det är inte alltid lätt att veta vem man själv är när allt man trodde på bara rycks bort från en likt en osynlig matta man tidigare stått så stadigt på. Hur ska jag kunna veta vem jag är när allt runt omkring mig förändrats så otroligt mycket? Ja som ni märker så är det en aningens förvirrad tjej som sitter här framför skärmen och försöker reda ut lite av allt som snurrar runt i huvudet. Ett misslyckat förhållande, en förlorad vän, en examen och med det ett framtida yrkesliv som kommer allt närmare, en häst som testar mig något enormt just nu och långa dagar på praktiken som suger musten ur mig.. Ja nu för tiden tar det på krafterna att bara vara jag, bara ta sig upp ur sängen varje morgon. Men jag fortsätter le, fortsätter intala mig själv att allt kommer att bli bra även fast det är en tung period just nu, även fast det vissa stunder känns som att jag inte räcker till. Men det måste gå, det ska det göra. Det gäller bara att bita ihop ett litet tag till och kämpa för vad jag vill och vad jag tror att jag tror på. För mig själv kommer jag att ta mig igenom den här jobbiga perioden och sen kan jag se tillbaka på den med stolthet och som något jag lärt mig något av.
 
Trotts att jag nu kanske låter väldigt negativ så villl jag faktiskt tillägga att jag har en hel del positiva saker i mitt liv också, och faktum är att det som jag precis räknade upp här ovan som tunga saker att gå igenom också är något som är bra. Sånt som jag behöver och som jag kommer att lära mig mycket av. Dessutom så sägs det ju att jag snart ska bli "Tant" också och att hur det än blir så tror jag på att det väntar en fantastisk sommar för min del. Min sista sommar som högskolestudent. Så även om många av mina sommarplaner gått i krasch så finns det en massa underbara saker att se fram emot det är jag säker på. Livet kan ju faktiskt inte alltid bli som man har tänkt sig från början.
 
Med detta lite halvt röriga och tankspridda inlägg säger jag nu god natt och hoppas på att det faktum att jag nu skrivit av mig kan göra så att jag kan få en lugn och lång natts sömn, för det var ett bra tag sen det hände sist. Så natti natti alla fina där ute i vårmörkret! :)

Who you want to be


Vecka 18

Måndag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.25 - 15.30 VFU.
# Wilma
 
Torsdag:
# Ta ut hästarna.
# Pluggdag!
# Wilma
# Träna
 
Fredag:
# Wilma
# Pluggdag!
# Träna
 
Lördag:
# Wilma
# Träna
 
Söndag:
# Wilma
# Pluggdag!
# Träna

Time to sleep

Huvudet bultar och jag känner mig helt matt i kroppen för tillfället, kvällens runda med lillasyster tog rätt hårt på kroppen. Så det är inte helt lätt att hålla ögonen öppna just nu och inte tänker jag försöka göra det så värst länge till heller. Det blir en tidig kväll för min del och så hoppas jag på att jag vaknar pigg och fräch imorgon när alarmet hoppar igång. Funderade på att ta en löprunda innan frukosten imorgon men det känns inte så lockande att gå upp en timme tidigare för det just nu om jag ska vara ärlig. Så jag tror att jag ger mig själv lite extra sömn och försöker hinna med de imorgon kväll istället. :) Sov sött nu mina vänner! :)
 

Internetshopping

Har precis klickat hem några saker från kicks, dat var dags att fylla på lagret här hemma och så fick det bli ett nytt nagellack också när jag ändå beställde. Var ju dessutom 10 kr rabatt på en del av IsaDoras nagellack så när de bara kostar 59 kr, då kan man ju bara inte låta bli. ;) Har även klickat hem en liten present till den där lillfavoriten som vi alla väntar på, men det var dock från en annan sida. Lovar att visa alla presenterna senare när den lilla har kommit. :)


Tidsbrist

Det har blivit en rutin att kvällarna avslutas nerbäddad i sängen med datorn i knät för att blädra igenom diverse sociala medier och läsa lite bloggar. Men tiden är så knapp att min egen blogg knappt hinns med nu för tiden. Men jag ska bli bättre på att kombinera även detta med mitt just nu väldigt fullspäckade liv. Det är praktik, häst, skolarbete och träning som fyller mina dagar.. Så att bara sitta ner vid datorn en kort stund är svårt. Men som sagt så lovar jag att jag ska försöka bättra mig. Men för stunden så tänker jag nu faktiskt stänga ner den här maskinen och få mig lite sömn. Imorgon väntar en lång dag med en lång lista med saker att göra.. 

Fredagskväll


De blev visst en sån här fredagskväll för min del. ;)

Uteritt i skogen


Så här ser mitt busfrö ut varje kväll när hon står och väntar på sin godnattpuss och sin godis. :)

1 timme och 45 minuters uteritt tillsammans med Vendela och Vilgot blev det ikväll. Ute i storskogen var vi och hästarna fick verkligen lyfta på fötterna och jobba med hela kroppen. Wilma var superduktig och lugn trotts en lite nervös fyraåring som sällskap. :) Kul att jag även träffade min ridlärare på hemvägen och hon kommenterade att Wilma verkligen hade fått med sig rumpan och bakbenen idag. Vilket alltså är det som vi nu för tiden sliter mest med för att hon ska bli ännu snyggare och gå bättre min lilla tjej. :)

Pollensäsongen


Under helgen så har ju björkarna fullständigt exploderat.. Så nu knaprar jag Kestine och använder ögondroppar ett tag framöver för att inte gå under helt på grund av kliande ögon.

Vedarbete


Det eviga arbetet med veden fortsätter. Pappa och jag har hållit på större delen av dagen. Det har travats, sågats och klyvits en hel del och trotts allt slit och min nu väldigt möra kropp är det fortfarande massor kvar att göra. Men de tar vi en annan dag för nu är det dags att ladda om för fyra dagars praktik. :)

Vecka 17

Måndag:
# Ta ut hästarna.
# Fixa med mitt sagoprojekt.
# Middag hos Mormor.
# Uteritt med Vendela.
 
Tisdag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Wilma
# Ta in hästarna.
 
Onsdag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Wilma
# Ta in hästarna.
 
Torsdag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Wilma
# Ta in hästarna.
 
Fredag:
# 8.15 - 15.30 VFU.
# Wilma
# Ta in hästarna.
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma

Påskmiddag

Igår kväll var vi bjudna hem till Vendela på trerätters påskmiddag. Det var verkligen supergott och tårtan som hon hade gjort kan ha varit något av det godaste jag någonsin smakat så självklart snodde jag receptet av henne. ;) Hon hade dessutom ägnat sig åt att fixa en liten "skattjakt" och i mitt paket hittade jag de här underbart söta halsbandet och en fin ring. Hon slutar aldrig att förvåna oss med sina påhitt den där fina Vendela. :)

 Livet är en ♥ resa

Jodhpur Paddock CRW

Jodhpur Paddock CRW - 729 kr (Hööks)
Mina nya fina stallskor som förhoppningsvis kommer hålla lika många år som mina föregående. :)

Dimma


Det blev en väldigt dimmig men mysig start på dagen i stallet. :)


Långfredag

Dagen började i stallet och spenderades sen med lite (inte allt för billig) shopping. Nya ridskor inhandlades bland annat. Visar bild på dom imorgon. Sen blev det påskmiddag hos farmor och farfar i deras mysiga sommarstuga. På vägen hem fick jag världens huvudvärk så väl hemma igen spenderade jag lite tid däckad i sängen innan Let's dance, som jag personligen tycker liknar mer en skandal än en danstävling nu för tiden.. Men men jag tänker inte bekymra mig så mycket mer över det nu. Istället blir det åter igen sängen för min del. Hoppas på att jag känner mig piggare imorgon när alarmet ringer för ett morgonpass i stallet igen.

Hoppas ni alla haft en bra dag och att ni får en fortsatt trevlig påskhelg. :)

Skärtorsdag


Ska man spendera skärtorsdagen på en förskola så måste man ju faktiskt engagera sig lite. Så igår kväll var jag nere hos mormor och rotade fram den hatt som från början tillhörde min morfars pappa och sen min morfar. Sen så plundrade jag min fars garderob och lånade där en skjorta som jag själv köpt till honom och hans gamla väst som knappt används. Till det mina svarta jeans och håret uppsatt i knut i nacken. Självklart så var skjortan instoppad också.
Kan säga att detta gjorde succe bland barnen på förskolan som kallade mig både Pettson och Påskgubbe och jag var den enda i personalen som inte var påskkärring idag. Lite kul var det att få bryta normen där och jag har verkligen bara fått possitiva kommentarer kring min idé. :)

Glad påsk!


Kvällsfika med Edvina

Efter praktiken idag så tog jag mig in till Strängnäs för en fika och massa prat med min väldigt gravid vän. När jag säger väldigt så menar jag i vecka 38, inte konstigt att Edvina börjar bli lite sliten nu för tiden. ;) Väldigt trevligt var det i alla fall och jag har verkligen dött söthetsdöden hundra gånger om, hur mycket underbart gulligt finns det inte i klädväg till små bebisar?! Men nu längtar tant Malin efter lillfavoriten också! :D
 
Detta måste vara de sötaste små skorna jag någonsin sett.. :D

Closer than yesterday


Back on


Litet sagoprojekt


Fixay lite inför mitt kommande sagoprojekt på praktiken. Hoppas verkligen att barnen gillar min idé. :)

Vecka 16

Måndag:
 8.15 - 15.30 VFU
 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
 8.15 - 15.30 VFU
 Wilma
 
Onsdag:
 8.15 - 15.30 VFU
 Wilma
 
Torsdag:
 8.15 - 15.30 VFU
 Wilma
 
Fredag:
 Wilma
 
Lördag:
 Hundvakt Fia.
 Wilma
 
Söndag:
 Hundvakt Fia.
 Wilma

12 April 2014

Åkte in till Strängnäs idag för att möta upp Linn. Det blev både lunch, en runda på stan och sen en fika. Jäklar vilken god prinsesstårta jag åt. :) Lyckades även få med mig den första presenten till lillfavoriten som kommer i Maj hem, är faktiskt stolt över mig själv som lyckats hålla mig från att köpa något tidigare. Men vad jag hittade för något sött får ni se senare (den där blivande mamman brukar ju kika in här ibland). ;)

Mumsigt fika! :)

Energihjältarna


Snart ska vi bli energihjältar här på förskolan. Ska verkligen bli hur kul som helst att experimentera med barnen de kommande veckorna. :)

Små busfrön








Morris i solen


Morris har vårkänslor. Här om dagen hittade jag honom på hans favoritplats när solen tittar fram. Idag känns det rätt avlägset med tanke på allt regn men lite gladare blir man ju av den söta lillkillen i alla fall. :)

Vecka 15

Disposition, Ritning, Blomma, Växt, Aster, Tatuering
Måndag:
# 8.15 - 15.30 VFU
# 19.00 Vendelaträning.
 
Tisdag:
# 8.15 - 15.30 VFU
# Skriva på min PYT.
# Wilma
 
Onsdag:
# 8.15 - 15.30 VFU
# Skriva på min PYT.
# Wilma
 
Torsdag:
# 8.15 - 15.30 VFU
# Planera aktiviteter.
# Wilma
 
Fredag:
# Caroline 30 år! :D
# 8.15 - 15.30 VFU
# Wilma
 
Lördag:
# Wilma
 
Söndag:
# Wilma
# Skriva på min PYT.
# Planera aktiviteter.
 

Bo på landet


Bor man i ett stort gammalt hus på landet så är detta något som måste göras varje år under den här årstiden. Slitigt är det men vill man ha det varmt på vintern så är det bara att bita ihop och göra det.

Albert Einstein


Boxskylt


Hela mitt liv har jag väntat på den dagen då jag får sätta upp en boxskylt där mitt eget namn står efter ägare. Idag fick jag det äntligen! Även fast hon varit min över ett halvår har de inte blivit av att jag beställt någon skylt förns nu och idag fick jag äntligen skruva upp den på Wilmas boxdörr. :)

Kyra Kyrklund






Vanlig dag på förskola


Vi tränar för fullt inför påsken på förskolan nu. :)

Beauty sleep


Just tired


Find the rainbow


Julafton för hästtjejen

Det är verkligen alltid lika roligt att hämta ut paket märkta med ridsportsloggor.
Som julafton fast lite dyrare bara. ;)

Två sätt


RSS 2.0