Vecka 9

Måndag:
8.30 - 15.00 Jobb
Städa rummet
Stallet

Tisdag:
8.00 - 14.00 Jobb
Stallet

Onsdag:
9.15 - 12.00 Kursstart
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Stallet

Torsdag:
9.00 - 16.45 Jobb

Fredag:
9.15 - 12.00 Föreläsning
Lunch med bästa Hilda! :D
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet


Fira Hilda! :D

I lördags var det alltså dags för mig och Edvina att ta oss till Västerås för att fira bästa Hilda som fyllt 20 år! :) Vart en lång tur via stockholm innan vi änligen var framme och sen så väntade en spännande kväll kan man ju lugnt säga. :) Vi började med tacos och vin hemma hos Hilda och lite senare mot kvällen så drog vi ut till en mysig liten pubb i centrala Västerås där vi sen stannade några timmar och hade de trevligt. :) Vi träffade där på några roligt skumma typer innan vi bestämde oss för att bege oss hem till Hilda igen. Väl där så var vi nog alla tre ganska så trötta då klockan började närma sig två men vi höll oss uppe några timmar till.. dock något fnittrigare än vanligt kanske, men supertrevligt hade vi och ja de vart väl en kväll som vi sent kommer glömma eller vad säger ni tjejer? ;) Tusen tack till er! :D <3

Idag så vaknade vi ganska trötta och vi segade oss kvar i sängarna innan jag och Edvina vid halv fem styrde stegen ner mot tåget som skulle ta oss hemmåt. Återigen passerades stockholm, denna stressade stad som jag verkligen inte hör hemma i. Men de kan ju vara trevligt med lite omväxling ibland, så länge det inte blir för mycket kanske. ;) En snabb middag han vi med på T-centralen innan vi åkta vidare hemmåt mot kära stallarholmen igen. :)



Prinsessan Estelle

Ja inte ens jag har väl missat att en ny lite prinsessa är född. Men jag förstår inte riktigt hysterin kring det hela.. jag tycker hela grejen är lite överdriven, för detta är ju en bebis precis som alla andra bebisar och som jag läste någonstans igår.. så tycker jag också att alla barn som föds är väl små prinsar och prinsessor för sina nära och kära. Och ja visst detta är folkets prinsessa men jag tycker ändå att familjen förtjänar lite mera space som Daniel bad om i sitt presstal i går morse. Är det inta dags att stanna upp och inse att dom faktiskt också är människor som vill ha tid med sitt lilla nytillskott till familjen!? Och den här kritiken mot namnvalet tycker jag är ännu fånigare, de är väl helt självklart att föräldrarna själva ska få ge sitt barn de namn dom vill, och så länge dom är nöjda så borde svenska folket också vara det!

Välkommen till världen
H.K.H. Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary
Hertiginna av Östergötland



Kan inte alltid vara på topp...

Tentan gick helt åt helvette tyvärr.. Men det var väl vad jag hade väntat mig så inga jättesura miner direkt. Dessutom så är de ju jätteskönt väder ute idag så var skönt att få komma ut en sväng i friska luften. :) Nu sitter jag här och längtar efter lördag då jag åker till Västerås för att fira bästa Hilda. :D Dock så hoppas jag på att jag blir lite friskare tills dess, febern är ju helt borta nu men skulle gärna skippa hostan också. ;) Gör allt för att halsen ska bli bättre.. massa te, halstabletter och vatten.. bara hoppas att de hjälper. :)


Jag har fått någon grej för de här med citrus alltså.. visst har jag alltid gillat det men nu är jag sugen på de hela tiden. Nu när jag har varit förkyld så har jag ätit en jäkla massa apelsiner och så idag när jag skulle köpa något till tentan.. mest för att skona mina klasskamrater från mitt annars konstanta hostande så vart de dessa små godingar. ;)

Sjuk

Det där med att blogga varje dag vart inte riktigt som jag tänkt.. detta eftersom att jag vaknade i söndags med en ordentlig förkylning och allt vad det innebär. Feber, hosta och halsont har tvingat mig att stanna hemma i sängen sen dess och idag är första dagen som jag känt mig så pass pigg att jag orkat lämna sängen. Därför har alltså bloggen fått vara då jag helt enkelt inte orkat.. Det är även därför som i princip allt som jag hade planerat den här veckan fick stykas. Men nu är jag på bättringsvägen och det är dags att ta nya tag igen. :) Med start imorgon med en salstenta som ska skrivas och som jag inte pluggat alls till.. ja men de känns ju verkligen strålande. Men även fast jag vet att de kommer gå åt helvette då jag inte orkat plugga alls de senaste dagarna så tänker jag åka dit och i alla fall göra mitt bästa, ja man kan ju hoppas på ett mirakel eller så. ;) Tur är ju i alla fall att vi får ha litteraturen med oss.. har man tur kan man ju hinna få ut något av det också. ;)

Nu så ska jag ta och få lite ordning på det jag ska ha med mig imorgon och sen så blir det att se senaste avsnittet av Tunnelbanan på kanal5play.se. :)

Vecka 8

Måndag:
7.30 - 16.00 Jobb
Stallet


Tisdag:
Bästa Hilda 20 år!! :D <3
9.15 - 12.00 föreläsning inför tentan
Stallet

Onsdag:
Jobb
Stallet

Torsdag:
8.10 - 12.30 Salstentamen!!

Fredag:
Hundvakt Fia! :)
Jobb

Lördag:
Hundvakt Fia! :)
Fira bästa Hilda!! :D <3

Söndag:
Izabelle 20 år!! :D
Hundvakt Fia! :)
Stallet

tack

Det känns så fint att ni trotts den usla uppdateringen fortfarande är ett antal som kikar in här varje dag. :) Jag ber om ursäkt för att jag bloggat så dåligt den här veckan.. men den har fyllts med jobb och stallet och massa sova. Eftersom att jag inte får eller vill blogga om mitt jobb så har det inte funnits så mycket att säga och att jag sen sovit större delen av min lediga tid just för att jobbet verkligen tar alla mina krafter har ju inte direkt gjort det lättare. ;) Men jag ska försöka uppdatara i alla fall en gång varje dag, men mer än så vågar jag inte lova. :P

Hoppas ni haft en bra vecka och helg! :) Imorgon tar vi nya tag mina vänner! :)

Vecka 7

Måndag:
8.45 - 15.00 Jobb
Pluggkväll!

Tisdag:
7.30 - 16.00 Jobb
Stallet

Onsdag:
8.30 - 14.30 Jobb
Stallet

Torsdag:
7.30 - 17.00 Jobb
Stallet

Fredag:
7.00 - 16.00 Jobb
Stallet

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet

Termin ett avslutad!

I fredags var jag och hämtade ut min senaste hemtenta.. och vet ni vad? Den vart godkänd! :D Detta innebär alltså att jag nu klarat min första termin på högskolan. Detta känns helt galet, första terminen har gått så fort, och visst jag har sex terminer kvar innan jag är färdig men ändå så tror jag att det kommer gå fort. :) Så nu ser jag fram emot att få klara även resten av min utbildning för att sen om tre år gå ut från Mälardalens högskola som förskollärare! :)

9 Februari 2012

Imorse var de svårt att ta sig upp ur sängen.. de va mörkt, de va kallt och sängen var bara så otroligt skön. Ja de va en sån morgon då jag lätt hade kunnat stannat i sängen resten av dagen. Men istället skulle jag upp för att åka in till skolan och fixa det sista med vårat grupparbete som ska redovisas imorgon. :P När jag väl hade tagit mig upp så var de inte så jobbigt längre, åkte in till skolan ett par timmar och fixade de där och sen på vägen hem så satt jag på bussen med solen i ansiktet och musik i lurarna och bara hade det helt underbart. :) Bestämde mig då för att en tur upp till stallet var på sin plats efter att jag varit hemma och fått i mig lite lunch. :)

Vart stallet ett par timmar och sen hem där middagen stod färdig, ja lite bortskämd kanske jag är ibland. ;) Nu så har jag precis kommit upp ur badkaret, vart ett varmt skönt bad med mitt mangoskum. :D Precis vad jag behövde en kväll som denna, så att man orkar med de jobbiga som väntar i skolan imorgon. ;)

Nu blir de musik och lite plugg här, ha en bra kväll gott folk. :)

Om jag valt en annan väg?

Ibland undrar jag hur mitt liv hade sett ut nu om jag valt att ta en paus från pluggandet efter gymnasiet. Vad hade jag gjort idag tillexempel? Troligtvis så hade jag jobbat, vart vet jag inte.. som vikarie hade nog inte funkat då jag inte fått så mycket jobb så jag skulle förmodligen gått bankrut vid de här laget. Så något annat hade jag ju varit tvungen att hitta.. kanske ett kassajobb någonstans här i närheten.

Sen kommer vi ju till frågan.. skulle jag fortfarande bo hemma eller har jag skulle jag ha skaffat något eget? Ja, jag hade nog bott hemma tills körkortet var fixat vilket jag troligtvis skulle haft ganska så brottom med. Sen är de nog mycket möjligt att jag skulle börjat leta lägenhet typ i strängnästrakten eller kanske mariefred? I vilket fall så tror jag inte att jag skulle flyttat sådär jättelångt. ;)

Jag vill sen tro om mig själv att jag börjat spara pengar för min framtida utbildning. Fast egentligen så tror jag att min riktiga morot i sparandet i så fall skulle vara det här med att köpa egen häst. Men ändå så tror jag att de skulle vara dumt gjort av mig att kasta mig in i en sån grej såhär precis efter studenten.. men vem vet.. kanske skulle jag haft ett välbetalt jobb? ;) 

Huvudfrågan då i detta spånande om hur det kunde ha varit.. hur skulle de bli med min älskade Princess? Jo, men jag tror nog att oavsätt vilken väg jag valt så skulle jag inte kunna släppa den tjejen helt.. jag skulle inte bli förvånad om jag hade bestämt mig för att köpa henne. För ni ska veta att den tanken finns här hela tiden. Drömmen om att stå som ägare till favorittjejen, ingen annan som bestämmer utan jag kan utan klagomål få behandla henne som den Princessa hon är. ;)

Men hur mycket man än funderar och hur det än kunde ha sett ut så är det ju inte så det är idag. För nu är jag ju en fattig student som fortfarande bor hemma, jobbar lite extra som vikarie inom förskolan och är medryttare till den mest underbara hästen på planeten. Tills jag har pluggat färdigt är de detta jag får nöja mig med. Men om tre år när jag är nyexad förskollärare då tror jag att mycket av de jag kunde haft nu kommer att bli mitt.. ja eller hur man nu ska uttrycka det. :) Men tills den dagen tänker jag vara glad för det jag har! :)

Morgonmys i stallet

Började dagen med två timmar i stallet tillsammans med mamma. :) Älskar verkligen mornarna i stallet, det enda jobbiga är väl att ta sig upp ur sängen innan. ;) Men de känns bra så fort man väl kommit upp. :) Vart stormockning i Princess box i dag och påfyllning av ny mysig torv, så inatt vet jag en som sover gott. ;)

Inget arbete med Princess idag i alla fall, körde lite frihetsdressyr i gårkväll så idag blir de nog vila för henne då jag bahöver plugga en del. Men får se hur de blir frammåt kvällen, kanske att jag åker upp och myser med bästa tjejen en stund sen i alla fall. :)


Sommaren 2008 (första sommaren med Princess) <3

Efter en hel dag i skolan med föreläsning ...

Efter en hel dag i skolan med föreläsning (där jag inte fattade ett skit) och studiegruppsarbete är jag nu hemma en kort stund för att få i mig lite mat innan det bär av upp mot stallet. ;) Egentligen borde jag sätta mig och läsa på en gång, men jag känner att jag knappt varit i stallet alls på senaste tiden. Så vad jag behöver nu är lite mys och bus med älskade Princess. :) detta för att samla nya krafter för att orka med mitt för tillfället väldigt stressiga liv. :) Så stallet nästa helt enkelt. :)


Bra med mycket att göra

I morse när jag var på väg upp till stallet med mamma så ringde dom och frågade om jag kunde jobba, så de var bara att åka hem och byta om och sen fick mamma köra ner mig till bussen. Så dagen har alltså fyllts med jobb från 9.00 - 18.00. Kanske inte de bästa om man ska se de utifrån skolan att jag tog stängningen då jag har en hel del läsning att avklara. Men pengarna behövs verkligen så jag kände att jag inte hade så mycket till val. Så nu är det bara att sätta sig och läsa ett par timmar innan de blir sängen för att orka upp till skolan imorgon. :P 

Ibland kanske de känns som jag har lite för mycket att göra.. men samtidigt så gillar jag det. Svårt att förklara känslan men som jag sa till en vän, så länge jag inte går in i väggen av det så tror jag det är bra för mig att köra på till hundra procent. Jag tror att de gör mig till en bättre människa, jag känner mig starkare som person och faktiskt gladare för det mesta. :)

Vecka 6

Måndag:
9.00 - 18.00 Jobb
Stallet

Tisdag:
9.15 - 12.00 Föreläsning: Bortom lärandet
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Stallet

Onsdag:
Stallet
Plugga!!

Torsdag:
Studiegruppsarbete
Stallet

Fredag:
9.15 - 12.00 Redovisning av studiegruppsarbete
Stallet

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet

Mycket som händer

Den här veckan har jag varit en dålig bloggerska, men de blir lätt så när skola och jobb tar upp så mycket tid. Jag hinner inte med under dagarna och när jag kommer hem är jag så trött att jag inte kan hitta någon som helst fantasi till att skriva kreativa blogginlägg. Nu under helgen har jag använt tiden till att vila upp mig, det behövde jag verkligen och med tanke på hur mycket jag har att göra med skolan nu i veckan som kommer så vill jag vara så utvilad och pigg som möjligt. :) Hoppas även på att jag ska få jobba i alla fall någon dag den här veckan för att kunna få in lite mera att dryga ut kassan med. :) Men jag ska försöka hålla er uppdaterade och jag har några bra inlägg på gång, jag vet vad jag ska skriva om men det gäller bara att orka med att få det gjort också. ;) Så håll utkik här i veckan så ska vi se om jag kan komma med något annat än bara min vardag. :P

Nu blir det lite plugg för min del, har en massa läsning att ta tag i och även fast kurslitteraturen den här gången är helt okej så är det inget som direkt lockar. Jag hittar hela tiden på massa annat att göra som känns roligare för stunden. ;) Men dags att plocka fram envisheten och börja god tid i förväg den här gången. :)

Torsdag och tågproblem..

Dramalektionen som vi hade på förmiddagen var helt klart över förväntan. :) I vanliga fall så gillar jag ju som sagt inte sånt och jag gör fortfarande inte de. Men våran lärare hade faktiskt lyckats göra en rolig planering för förmiddagen och jag hade faktiskt roligt. En hel del skratt och en helt klart ovanlig förmiddag på förskollärarprogrammet. ;) Så till nästa gång har jag lovat mig själv att inte vara så snabb att dömma innan utan istället ge det en ärlig chans från början, för det kan ju faktiskt vara riktigt roligt precis som idag. :)

Sen så vart de en trevlig lunch med Izabelle på Café 21:an innan vi samlades i studiegruppen för att fortsätta med vårat grupparbete. En väldigt seg eftermiddag måste jag säga, jag känner att vi mest står och stampar på samma ställe och egentligen inte kommer någon vart. Kanske beror de på att vi alla är trötta på eftermiddagarna och att ämnet den här gången inte är så där jättelätt att skriva om. Men vi får hoppas att de blir bra till slut i alla fall. Efter en helg med läsning så ska vi nog lyckas få ihop något till nästa vecka.

På vägen hem sen så vart jag aningen sur, jag hoppade på tåget i hopp om att kunna komma hem tidigare. När jag klev på tåget och vi skulle åka iväg hade tåget redan stått inne tio minuter vilket de alltid gör i Eskilstuna. Men när klockan var 15.03 och vi skulle åka så stänger dom av tåget istället och meddelar efter fem minuters väntan att de är tekniskt fel och att tåget måste startas om. Efter det tar de ytterligare femton minuter innan vi lämnar stationen i Eskilstuna. Jag hade då alltså redan missat min buss från Strängnäs. Men problemen slutar inte där.. nejdå. När vi sen kommit halvvägs så stannar tåget och i högtalarna meddelas att vi stannar fem minuter för tågmöte.. dom fem minuterna hann bli femton innan vi fortsatte mot Strängnäs. Men sen hade jag sådan tur att min mor slutade precis när vi kom fram så jag behövde inte vänta på nästa buss. ;) Men ändå, jag känner att tåg lär de inte bli så mycket den närmsta tiden.. trotts att jag mestadels åkt buss så tycker jag att de ofta är problem bara man tänker tanken att åka tåg. Skärpning SJ säger jag bara!

1 Februari 2012

Det va inte så jobbigt att gå upp klockan fem som jag trodde att de skulle vara. Jag lyckades ju somna tidigt så jag fick ju alla mina sömntimmar i alla fall så när klockan ringde var de inga direkt svårigheter att ta sig upp. :) Gillar när de slutar bättre än väntat. ;) Dagen sen har flytit på bra, haft en superbra dag på förskolan där jag jobbade helt enkelt. :)

Har även varit upp till stallet en snabbis under kvällen och så var jag och hämtade ut min kurslitteratur.. ville bara kräkas när jag kollade på fakturan. :( Jag visste ju vad de skulle bli men att se det framför sig så var inte alls roligt. Men, men de är bara bita ihop och göra de bästa av situationen.. de vill säga betala och sen läsa som en lite tok inför tentan sen. ;)

Så nu blir de läsning någon timme eller två och sen så ska jag sova. :P

RSS 2.0