Nyårsafton

För mig har det varit en hel del förvirring i hur jag skulle spendera kvällen. Tanken från början var att jag skulle träffa någon, men av olika anledningar så vart det inställt och istället tänkte jag spendera kvällen hemma med familjen iklädd myskläder. Men så vart Edvinas pojkvän sjuk så då bestämdes det att det fick bli en vinkväll och sen så fick jag även veta att Hilda var i trakterna så det blir alltså en härlig tjejkväll med mina två favoritbrudar! :) Bättre sätt kan man väl inte hitta att fira in det nya året på. :) Så nu så ska jag fixa iordning mig och sen få i mig lite god mat innan mina söta tjejer kommer. :)
 
Önskar er alla ett riktigt Gott nytt år! :)

2012

Januari:
Året började med en mysig kväll hemma och med nya mål att sikta på kände jag mig mer taggad än någonsin att få ta tag i det nya året. Jag började med att göra illa ryggen vilken inte var lika roligt, men sen var det tentaplugg och hästar som gällde i min värld och Princess var busigare än någonsin. Det kom flera nya hästar till stallet och jag fick lära känna en del nya härliga människor där. Jag fick även börja jobba lite smått som vikarie inom förskoleverksamheten i Strängnäs vilket i början var tufft men jag älskade det redan från starten. :)
 
Februari:
Jobb, jobb och jobb + en hel del skola. Ja så kan man sammanfatta februari om man ska sammanfatta det kort. Jag hade hur mycket som helst att göra men jag gillade det så de gjorde mig inget. Jag lyckades bli sjuk men det hindrade mig inte särskillt länge. Bästa vän Hilda fyllde 20 vilket firade med vänner i Västerås. :) Det vart inte så mycket ridning under den här månaden men desto mer markarbete istället med min lilla Princess. :)
 
Mars:
Vi fortsätter varva skola med jobb och så hästar på den tiden som blev över. Princess och jag jobbade mycket från marken och en hel del uteritter vart det även. Pengarna rullade in och det vart en hel del shopping och uppdatering av garderoben. Ett intresse som jag aldrig trodde att jag skulle hitta. Men man kan ju tydligen ändra åsikter när det gäller sånt, och när man känner att man har råd så är det ju alltid roligt att få unna sig lite. :)
 
April:
Lilla Frasse kom till oss och fick livet att bli lite roligare, han kom verkligen dom en liten vind och charmade alla i sin närhet. Jag gick verkligen all in för hästarna och det var nog det som fick mig att fortsätta kämpa och slita med både massor med jobb och skola. Så ja det här var en tid då jag spenderade väldigt mycket tid i stallet och med hästarna. :) Men eftersom att det fick mig att må bra så var det för mig ett självklart val. :)
 
Maj:
Det här var månaden då jag fick fullt ansvar för Princess, ja allt förutom det ekonomiska då. Något som verkligen förändrade min vardag. Att plugga och jobba samtidigt som man ska ta hand om en häst på heltid var inte så enkelt som jag kanske hade trott men samtidigt så var det nog det som höll mig över ytan när allt bara kändes jobbigt och stressigt. För jobbigt och stressigt var det när skolan började närma sig sitt slut för terminen och ja till och med det första året! :) Jag trivdes som fisken i vattnet med mitt jobb och fick veta att jag skulle få jobba en del under sommaren. Ingen vart nog gladare än jag av det beskedet. :)
 
Juni:
Jag avslutade mitt första år på högskolan och såg verkligen fram emot en lugn sommar med lite lagom med jobb. Började dock ledigheten med ett par veckors jobb så så mycket ledighet vart det inte den här månaden men bara det att inte ha någon skola gjorde att det kändes som rena semestern.Princess fick vara lite ledig ett tag och vi gjorde bara lite småsaker ibland, men som sagt till större delen så fick hon faktiskt semester. :) Söta Svarten lämnade oss och for till hästhimlen och sen så avslutades månaden med en härlig stallfest med en massa härligt hästfolk. :) Jag verkligen njöt av livet! :)
 
Juli:
Äntligen lite ledighet! Ja ett par veckor i alla fall och dom spenderades då istället i stallet med massa slit med hagar och allmänt fix för att rusta upp stället. Men det var så skönt att bara få ägna ett par veckor på den platsen där jag trivs absolut bäst. :) Jag spenderade ju även mycket tid med min Princess och sattsade varkligen på att skapa en starkare rellation mellan oss, ett starkare förtroende och att försöka hitta den där gnistan igen när det gällde hästarna. Att hitta inspiration till att utvecklas och det var väl här någonstans som idén med att börja ta lektioner föddes. :)
 
Augusti:
Hela månaden bestod av jobb och jag älskade varje minut av det! Jag bestämde mig för att verkligen sattsa på Princess och ridningen och tog alltså min första ridlektion för Lizzy, det bästa beslutet jag gjort det här året! :) Tre lektioner hann vi med och jag kände framstegen redan då, min lilla Princess var så duktig och vi båda ville lära oss nya saker tillsammans. Där och då förändrades migg hästliv väldigt mycket, jag hittade en mening igen och jag kände mig lycklig! :)
 
September:
Jag började min tredje termin på Förskollärarprogrammet på Mälardalens högskola och jag kände mig mer taggad än någonsin att ta mig igenom min utbildning. Vem skulle inte göra det efter en sommar med att jobba med det bästa man vet. :) Jag fortsatte att ta ridlektioner och utvecklas tillsammans med bästa Princess. Min syster fyllde 13 och blev en äkta tonåring. ;) Ja så man kan väl säga att här var jag väldigt taggad på livet! :)
 
Oktober:
Skolan tar mycket tid och jag försöker hinna med allt så gott jag kan. Inget jobb dock men det gav mig istället mer tid för mina vänner. En del tid spenderades i Västerås hos Hilda, vilket jag verkligen behövde under den tiden. Mina känslor förvirrade till och med mig själv och då är det ju hur bra som helst att man har underbara vänner som kan ta ner en lite på jorden igen. :) Några ridlektioner hann jag även med och utvecklingen med min tjej fortsätter i rätt riktning. Vi jobbade en hel del på egen hand jag och Princess och förtroendet oss emellan växte med stormsteg. :)
 
November:
Min månad, månaden då lilla jag fyllde 20 och blev utfattig då man nu räknas som vuxen när man pendlar. Men så var det värt det för vem längtar inte tills den dagen då man fyller 20? ;) Princess och jag kämpade på så gott vi kunde varvat med skola och sjuk häst var det inte helt lätt dock. Och så var Princess kompis Chessy dålig och fick lämna jordelivet vilket kändes väldigt tråkigt. Men bara två veckor senare så kom det ju en ny kompis (Stina) till Princess och sen flöt allt på precis som vanligt igen. Skolstressen började krypa fram och var svår att tränga undan.. Men till slut så tog jag mig igenom även den här månaden med målet på att ett nytt år snart skulle komma.
 
December:
Året börjar närma sig sitt slut och allt jag känner är stress, stress och åter stress. Skolan fanns i mina tankar konstant och det fullständigt övermannade mig. Ångesten över att hinna med allt och att försöka hålla humöret uppe. Men de små stunderna var det som verkligen hjälpte. Att få fira min födelsedag, jul och nyår med nära och kära, att få umgås med människor som betyder något. Och framför allt att ha min ständigt trogna vän Princess att luta mig tillbaka på när allt bara kändes tungt. Utan allt detta hade jag nog kraschat fullständigt. Vad som mer hände under december månad var att jag handlade på systemet för första gången, min lilla Princess var sjuk och hostade massor. Och sen har vi ju det ständiga snöandet.. men ja vi fick ju en vit jul i alla fall. :)

Vecka 1

Måndag [nyårsafton]:
# Princess
# Fira in det nya året med tjejerna! :)
 
Tisdag [nyårsdagen]:
# Princess
# Skiva klart språktentan
 
Onsdag:
# Princess
 
Torsdag:
# Princess
# 07.59 Inlämning av Språktentan
# Plugga till salstentan
 
Fredag:
# Pluggdag och vinkväll med Edvina! :)
# Princess
 
Lördag:
# Princess
 
Söndag:
# Princess
# Plugga till salstentan

Your choice


Målen 2012

När det här året började satte jag upp några mål som jag skulle sträva mot, alltså inge löften utan mer något att kämpa lite extra för och ja så här med facit i handen så gick det väl sissådär med en del saker.. Men att jag lyckats uppfylla i alla fall delar av det jag ville är jag väldigt glad för. :)
 
Mina mål för 2012:

# Ta körkort!
Lyckades jag ju inte alls med då jag kände att det var viktigare saker i mitt liv som behövde få komma före och jag orkade inte en sak till i mitt liv. Men det gör mig faktiskt inte så mycket, jag klarar mig rätt bra i alla fall.

# Leva mer hälsosamt! (mindre onyttigt mer motion)
Check! Jag nådde inte min målvikt det här året men det räknade jag inte med heller. Men det faktum att jag lyckades ta mig i kragen och verkligen göra en förändring i mitt liv är jag så otroligt stolt över! :)

# Skaffa ett sommarjobb!
Check! Det bästa dessutom! :D

# Bli bättre på att spara, sätta undan lite pengar varje månad!
Det började bra men efter sommaren när jag inte längre jobbade så gick pengarna åt.. Men det är ju sånt man får räkna med som studerande. Och det var väl lite tanken. Att jag skulle spara så jag klarade mig om det krisade.

# Lägga ner mer tid på Princess!
Check! Varje dag spenderas med min lilla tjej och under året som gått har hon blivit mer och mer som min egen. :)
 
# Klara kurserna för det här året!
Nu har jag ju inte fått poängen för dom sista kurserna än då dom avslutas i mitten av Januari, men alla kurser innan dessa är godkända och klara! :)

29 December 2012

Idag fyller ju som sagt min kära mor år så därför har det blivit lite svårt att hinna med att skriva då det har varit fullt upp hela dagen med förberedelser och firande och dom stunder då jag haft tid över så har jag försökt ägna mig till den här förbaskade tentan. Men nu så har jag i alla fall kommit en liten liten bit på vägen så det känns som att de kanske är möjligt att fixa det i alla fall.. Ja även fast jag har skjutit på det så länge nu så kan jag känna mig lite positiv. ;) Så nu är planen att sitta med den i alla fall ett par timmar till ikväll och sen får vi se hur mycket tid som behövs imorgon men jag hoppas i alla fall att jag hinner bli färdig med den då. Så även om det går segt fram så borde det vara möjligt tror jag. Vi håller tummarna för det i alla fall. :)
 
Och som en liten notis kan jag ju säga att jag nu varit 20 år i exakt en månad och livet är lika mycket stress och studier för det så ingen skillnad från innan alltså.. ja förutom att jag har blivit ytterligare lite äldre då. ;)

Bakning pågår

Imorgon fyller ju min kära mor år så ikväll är det jag som jobbar på att fixa efterrätten till firandet imorgon. Vi kör på en Key-Lime Pie igen då den var så sjukt god och verkligen gick hem hos folket förra gången. :)
 
Bild från när jag gjorde förra gången. ;)

See from the heart


Jag vill, jag kan, jag ska!

Det är orden som jag uppreper för mig själv i huvudet när jag sitter med en tenta som jag knappt förstår mig på. Men tre saker gör så att jag fortsätter kämpa.. Jag vill det här för att nå mina drömmar och mål! Jag vet att jag kan göra det om jag bara bestämmer mig för det! Jag ska göra det för jag vet att det kommer känns så sjukt bra efteråt! Så med detta vill jag säga att ingenting egentligen är omöjligt bara man bestämmer sig för att man vill, kan och ska klara det! :)
 

27 December 2012

Började min dag med ett samtal från Edvina. Vad skulle jag göra utan den tjejen alltså?! :) Sen var de bara att hoppa i stallkläderna för att kila upp till stallet och ta ut hästarna och fixa dagens sysslor där uppe. Resten av dagen har jag väl mest segat och kollat på Fjällbackamorden som jag missade igår. Läckberg fortsätter att leverera och jag kan inte annat än imponeras av hur hennes mordgåtor fortsätter att förtrolla mig. :) Nu laddar jag upp inför en kväll med plugg och förhoppningsvis ska jag lyckas komma halvvägs med tentan i alla fall.. men hur det går med den saken återstår att se. ;)

Remington S6500

Den här godingen har jag precis klickat hem. Mamma och syrran börjar tröttna på att jag lånar deras plattänger och jag har ju länge letat efter en som är bra till att både platta och locka med. Så när jag hittade den här så kändes det väldigt självklart att den skulle bli min. :) Till ett superbra pris dessutom då jag fått några rabattkoder från cdon. Så förhoppningsvis så hinner jag få hem den innan nyår också men de återstår att se. 
 
Remington S6500 sleek and curl straightener - 449 kr hos cdon.se 

Magsjuka

Det är något som skrämmer mig sjukt mycket. Nu har min mor fått det och jag har isolerat mig på mitt rum i hopp om att klara mig. Vilket kanske är bra då jag faktiskt har en hel del plugg att ta tag i och det finns inte så mycket annat vettigt som jag kan göra här. Ja sen har vi ju de faktumet att hela chefsstyrkan i stallet ligger däckade. Leffe men rosfeber, Mamma och Kerstin med magsjuk eftersom att dom jobbar på samma ställe. Så just nu är det 100% stalltjänst som gäller för min del. Men helt ärligt så gör jag vad som helst bara jag slipper magsjukan så de gör mig faktiskt inte så mycket. ;)
 

Jul

Eftersom att mamma jobbade på dagen så vart det inget speciellt firande då. Pappa och jag var i stallet och sen så vart de lite småfix här hemma. När mamma sen kom hem så fixade vi med lite julmat och så öppnade vi julklappar och kollade på Kalle Anka så klart. ;) Fick 4 st vinglas av mamma och pappa så nu har jag alla tolv i den storleken vilket är super då Orrefors ju gått i konkurs och man vet inte om det kommer att tillverkas några flera sånna glas. Av syster fick jag en rumpvärmare som man sätter på sadeln så nu blir de lite mindre frysande under resten av ridturerna den här vintern. :) Kvällen sen spenderades framför tv:n med ett par filmer och mys. :) Så en helt okej Julafton för min del med andra ord. :)
 
Idag skulle vi ju egentligen åka iväg till farmor och farfar för julmiddag men då det är ett riktigt skitväder och ska bli värre framåt kvällen så ställdes de in. Istället kommer det över lite folk hit om någon timme och fikar. Har precis slängt ihop en lite kladdkaka och ska nu fixa iordning mig själv också. För även fast de inte blir så värst juligt kanske så behöver man ju inte gå runt i myskläder och slarvigt uppsatt hår. ;)
 
Ha en bra dag gott folk. :)
 
Orrefors Intermezzo Satin, Vin 25cl

God Jul!

God Jul alla fina läsare! :)

Vecka 52

Måndag 24/12 [julafton]:
# Princess
# Plugg
 
Tisdag 25/12 [juldagen]:
# Princess
# 15.00 Julmiddag hos Farmor & Farfar.
 
Onsdag 26/12 [annandag jul]:
# Princess
# Pluggdag!
 
Torsdag 27/12:
# Princess
# Pluggdag!
 
Fredag 28/12:
# Princess
# Pluggdag!
 
 
Lördag 29/12:
Mamma 42 år!
# Princess
# Pluggdag!
 
Söndag 30/12:
# Princess
# Pluggdag!
 

Julförberedelser



Granen är pyntad och under den ligger de nu en hel del klappar. Skinkan är färdig och provsmakad. Ja det har varit en riktigt mysig dag före julafton och nu avslutas den med lite filmmys tillsammans med familjen. Bättre kan de knappast bli. :)

dagen före

I vanliga fall älskar jag julen och allt som hör till men i år känner jag bara stress. Jag ser verkligen fram emot att få fira jul med mina nära och kära men samtidigt så är det så mycket annat som upptar mina tankar just nu och det är svårt att bara släppa allt, faktum är ju att jag inte riktigt får göra det förns jag är färdig med tentor och allt. Men jag har i alla fall lovat mig själv en sak och det är att den 25:e (då vi kommer fira jul tillsammans med släkten eftersom att mamma jobbar julafton) då ska jag glömma allt som har med skola och plugg att göra. Då ska jag verkligen låta mig själv vara ledig från allt. :) Så nu kör vi städning och julpyntning varvat med plugg och så ser vi fram emot i alla fall en dags ledighet och mys tillsammans med dom som betyder mest! :)
 

Ångest och förtvivlan

Nu kör vi två dagar fyllda med plugg så kanske i alla fall en tenta blir färdig innan jul. Just nu är jag så stressad över allt som har med skola att göra att ångesten kokar inombords och kvällarna fylls med förtvivlan och tårar. Jag har alltid varit sån som kännt att ja men det löser sig, så även om jag sätter mig med en tenta kvällen innan den ska lämnas in.. Men den här gången har jag kört fast och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att ta mig ur det. Så just nu känns det bara hopplöst och jag är inte alls sugen på att fira jul, mammas födelsedag och nyår den kommande veckan.. det känns bara som det är för mycket.

Det är mycket nu!

Det är mycket som händer i mitt liv just nu så därför har bloggen hamnat lite på sidan. Det är tentor som ska bli färdiga helst innan jul, julklappar som ska inhandlas, städning, pyntning, ekonomi som inte riktigt går ihop såhär innan jul och inte nog med det så vändes alla mina känslor och tankar upp och ner igår.. Men vet ni vad, jag är faktiskt glad! Att stressen nästan tar kol på mig ibland och att jag därav knappt kan sova på nätterna är väl inte så värst roligt, men jag är så fruktansvärt glad för allt jag har i mitt liv just nu att det är värt varenda sekund av stress som jag får utstå. :)
Så nu ska jag ta och kasta mig in bland böckerna en stund innan det är dags att fixa lunch till en väldigt väldigt trött tjej som endast sovit fyra timmar i natt. Ja så idag är kaffet min bästa vän kan man lugnt säga. ;)

Vecka 51

Måndag:
# Ta ut hästarna
# Pluggdag!
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag!!
# Princess
 
Onsdag:
# Ta ut hästarna
# Princess
# Pluggdag!
 
Torsdag:
# Princess
# Pluggdag!
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 föreläsning
# Lämna in Ten1
# Princess
 
Lördag:
# 11.00 Julritt
# Princess
 
Söndag:
# Princess

Födelsedagsfirande

Från en planer på en tjejkväll med 4 tjejer så vart det till slut bara jag och Edvina. Men vi hade de trevligt i alla fall med massa gott och tjejfilmer och prat. det där med bröllopsklänningar tycks vara ett återkommande tema varje gång vi har vår tjejkvällar och så även igår. ;)


chokladpajen :)


presenter från mina två favorittjejer. :)


trött men glad tjej. :)


Nya skal

Beställde här om dagen två nya skal från fyndiq.se det ena fick jag idag och det andra borde komma i slutet av veckan då dom skickades från olika lager. Men superbra priser har dom verkligen så gå in och kolla vet jag. ;) Dessa två fick jag för bara 69 kr styck och sen så finns det ju även en hel del billigare skal att välja på. :)

 

Fixardag

Vart färdig med tentan igår utan att behöva sitta uppe hela natten, ovanligt för att vara mig. Men de gick himla segt.. satt hela dagen och hade skrivkramp från helvettet ungefär och lyckades inte komma på någonting, men när man väl kommit igång sen så gick det rätt så fort. Känns skönt att nu inte ha något mer som ska in innan jul och nyår. Men tänkte dock försöka få klart tentorna som ska in efter sen redan nu så man inte behöver sitta med sånt under mellandagarna utan istället kan vara helt ledig. :) Men innan jag börjar med det så ska jag betala lite räkningar och fixa lite annat smått som jag inte orkat ta tag i tidigare. Så idag får det alltså bli en sån där fixardag helt enkelt. :)

Taggar plugg med lite Darin

Kom precis hem från stallet. Allt är färdigt där upp för dagen och idag får tjejen vila då hon gått de tre senaste dagarna. Viserligen väldigt lugnt men en dags vila kan både hon och jag behöva, speciellt jag då jag har en tenta som nu i halvt panik ska skrivas ihop.. Vad är det med mig och att göra allt i sista minuten egentligen?! Jaja.. de ska väl gå i alla fall, de brukar ju göra det. ;) Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och laddar upp med lite musik. :) Blivit lite beroende av Darin efter hans fantastiska låtar i Så mycket bättre. Ser honom på ett helt annat sätt nu och jag hans musik som jag aldrig ens gett en chans förut är ju riktigt bra. :)
 
 
Favoriten som går för det mesta är Lovekiller. Det är verkligen något speciellt med musiken och texten tillsammans som gör att man blir helt förtrollad av låten! :)
 

Vem blir inte glad och peppad av Step Up?! 


Jag vet egentligen inte varför jag gillar den här.. Texten är dock riktigt bra men de är inte den bästa av hans låtar. Men endå så kan jag inte riktigt låta bli att lyssna på den. ;)


En klassiker.. vem har inte hört den? Och vem kan säga att han inte gör den bra? ;) 

Så himla fin och jag bara älskar den!! :)

Vecka 50

Måndag:
# Ta ut hästarna.
# 10.00 Fältstudie med Edvina.
# Grupparbete med Edvina.
# Skriva analys av barnbok.
# Princess
 
Tisdag:
# Skriva klart analysen av barnboken.
# Läsa på till hemtentan.
# Princess
 
Onsdag:
# Lämna in barnboksanalysen.
# Handla inför helgen.
# Läsa på till hemtentan.
# Princess
 
Torsdag:
# Fixa inför helgen.
# Plugga!!
# Princess
 
Fredag:
# 9.15 - 12.00 Föreläsning
# Handla det sista inför helgen.
# 16.00 Uteritt och gröt/glögg kväll i stallet.
# Princess
 
Lördag:
# Princess
# Tjejkväll! :)
 
Söndag:
# Princess

9 December 2012


Frusen Morris så nära elementet som möjligt. ;)


Fin promenad till stallet :)


Busfrö i hagen. :)


Ridtur tillsammans med Eva-Mari och Quilta. :)


Nybäddad säng. :)


Dags att plugga en stund..

Ridtur i vinterlandskap



Under eftermiddagen vart de en mysig ridtur i underbart vinterlandskap.. kändes nästan som att rida i en saga. :) Första ridturen sen skruttan varit sjukskriven dessutom. Trodde hon skulle va superpigg och stirrig men hon höll sig lugn till och med när vi träffade på en älg.. jag lugn till skillnad från matte som fick halvt panik. Men de gick ju bra till slut trotts allt och en riktigt mysig ridtur vart det. :)

Barnbokens byggklossar



Ja nog finns det roligare saker att göra en lördag men en tenta ska skrivas tills på torsdag och den ska skrivas utifrån den här boken.. Så de är bara att bita ihop och ta sig igenom den...

När allt inte är som de brukar

Känner mig inte riktigt på topp den här veckan.. något är inte riktigt som det brukar och även fast det inte borde så gör det mig lite deppig.. Men jag behöver ju i alla fall inte fundera över vad det handlar om för de är rätt så självklart. Så idag har jag försökt tänka på annat genom att sysselsätta mig med en massa saker, varit i stallet tre gånger och bakat en del. Hjälper det då? Nej för det är ju på kvällarna som det är jobbigast, det är ju nu det är tomt och man känner sig galet ensam.. Men men.. bara en dag kvar och sen blir allt som vanligt förhoppningsvis. Så nu säger jag god natt och försöker sova bort mina bekymmer. Natti natti gott folk. :)

Trotsar ovädret

När man har häst och det är skitväder... Inte skoj alls! Vägarna här ute på landet triver igen på ett par minuter så att ta bilen upp till stallet kunde vi ju inte göra idag och det är så mycket snö att man inte ens tar sig fram med fyrhjulingen överallt, den drunknar. Så mamma och jag fick gå upp till stallet på eftermiddagen idag. Vi fixade färdigt allt och tog in hästarna vid fyra ungefär. Så snart är det bara att hoppa i kängorna och gå upp till stallet igen för att ge lite kvällshö till de frusna små djuren. Inte alls vad jag är sugen på nu, jag vill bara krypa ner i ett varmt bad och sen mysa framför en brasa eller något sånt. Men har man häst så har man.. alla dagar på året, 24 h om dygnet oavsätt väder.. så de är bara att ge sig ut.

Mer Jul - Adolphson & Falk

 Det blir ingen riktig jul utan den här låten.. Älskar den! :D


Snöoväder

God morgon på er alla i snöyran. Eller ja god morgon kanske är fel ord med tanke på att jag blev väckt klockan åtta och har varit vaken sen dess. Men men de kanske var någon av som precis vaknade så vi kör på ett god morgon i alla fall. ;)
 
Nu tänker jag vara sådär typisk svensk och skriva om vädret.. Men kan man låta bli när det är sånt här kaos väder. Klass 1 varning här och klass 2 i Stockholm vilket för mig som pendlar med både buss och tåg till skolan innebär förseningar och ja till och med inställda tåg (SJ i ett nötskal som varje vinter). Så efter att ha kollat upp flera vädersidor och hört att om man kan är det bättre att hålla sig borta från vägarna och stanna hemma istället. Och ja det krävs ju inte mycket för att räkna ut att det skulle bli kaos i tågtrafiken idag. Vilket det också har blivit. Jag satte på radion i morse för att höra hur det låg till.. och efter det så kan man ju lugnt säga att jag inte ångrar mig för fem öre. Bussar här som är försenade och i Eskilstuna som kört av vägarna och vält, tåg som var ordentliget försenat på sträckan Stockholm-Eskilstuna och för tillfället så är dom inställda. Så ja här sitter jag hemma på sängen i värmen och lyssnar på julmusik, dricker varmt kaffe och bara har det bra. :)

Snön lyser vit på taken...

"Snön lyser vit på taken och endast tomten är vaken." - Viktor Rydberg

Ja lite den känslan har jag just nu.. Jag har precis krypit ner i sängen och utanför fönstret faller snön och vinden viner. Man kan nästan föreställa sig hur snöflingorna dansar i vinden. Men jag är glad att jag kan stanna inne här i min varma säng och bara höra det nästan spöklika ljudet som härjar utanför utanför. Spöklikt men endå så rogivande. Det är när jag sitter här i min ensamhet, när alla andra sover och det enda som hörs är just detta vinande utanför fönstret. Det är just i dessa stunder som tankarna börjar att vandra. Inte alltid till samma ställe men det finns alltid någonting eller någon som upptar dessa stunder. Som ikväll tillexempel så kom jag att tänka på Viktor Rydbergs dikt "Tomten", och när jag sedan läste den kände jag hur den där julkänslan bara fanns där innom mig.. På något sätt så längtar jag efter julen mer än någonsin, att få umgås med familjen, äta god mat och bara få känna den där fantastiska julstämningen. Faktiskt så har jag lite idéer på vad jag kan göra för att dra ut lite extra på det och få lite extra julmys så här innan jul.. Men vad jag tänker göra får ni veta mer om en annan dag, men jag kan säga så mycket som att det eventuellt kommer bli lite juligare här på bloggen fram över. :)
 

1992 - året jag föddes!

 
 
 
 

Födelsedagspresenter


Hushållsassistent av familjen. :)


Symaskin från Farmor och farfar. :)


Två vinglas av Farbror och kusinen. :)
Pengar och vin från mormor. :)

Och åter igen.. Tusen tack för att ni gjorde mitt 20års firande till det bästa! Älskar er! <3

Vecka 49

Måndag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning
# Plugg och fika hos Edvina.
# Princess
 
Tisdag:
# Pluggdag
# Princess
 
Onsdag:
# 9.15 - 16.00 Föreläsning
# Princess
 
Torsdag:
# Plugga!!
# Princess
 
Fredag:
# Fältstudieuppgift med Edvina.
# Sammanställa fältstudien hos Edvina.
# Princess
 
Lördag:
# Plugga!!
# Princess
 
Söndag:
# Plugga!!
# Princess

Pluggstress

Har pluggat hela dagen och har nu extrem panik för att jag har kört fast.. Är dessutom galet hungrig så kanske är dags för en matpaus i alla fall.. Ja de var väl ungefär det jag hade att säga för stunden. Lovar lite roliga inlägg när tentan är färdig sen. ;) Over and out!

Nattplugg



Haft en superhärlig kväll med familj och släkt. :) Lite bilder kommer eventuellt upp imorgon när tentan är färdig.. för det är vad jag kommer spendera det närmsta dygnet med. Jag börjar med att spendera natten med den här godingen... ;)

Effektiv

Det kan man verkligen säga att min dag har varit. Jag började min dag halv åtta i morse då jag åkte upp till stallet för att fixa allt där. Sen hem för att städa, duscha och fixa med mat och det sista på mina pajer. Nu så är det lite mindre än en timme kvar innan alla kommer och det är dags för mig att dra på lite smink och göra något av håret.. Som vanligt har jag ingen aning om vad jag vill göra av det men det löser sig säkert. Och kläder de har man ju aldrig några när man behöver och endå svämmar den över.. Märkligt det där. ;)
Ha en bra kväll gott folk! Det ska i alla fall jag. :)

RSS 2.0