31 Januari 2012

Ja så idag var det skola som gällde för min del. Men idag var det ingen tråkig föreläsning på förmiddagen som vi i vanliga fall brukar ha. Istället så hade vi en gästföreläsare eller vad man nu ska kalla honom, i vilket fall så fick vi i uppgift att göra en lite grovare planering av ett tema som han hade valt ut.. Dinosaurier var temat och våran grupp planerade alltså detta tema för en avdelning med 3-5 åringar under fem veckors tid. En lite annorlunda men rolig uppgift måste jag säga. :)

Eftermiddagen sen spenderades med den nya studiegruppen då vi arbetade med våran gruppuppgift som inte känns allt för rolig. Men som jag sa till mina kamrater så kommer det nog lösa sig i alla fall, de brukar det ju alltid göra. ;)

Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt och laddat inför morgondagens arbete. :) Har även varit i stallet och myst med bästa Princess som alltid gör mig såå glad. :) Nu så har jag precis kommit ut ur duschen och laddar för sängen när som helst då klockan står på 05.00 imorgon.. Tufft men roligt tror jag att de blir imorgon, är ju ingen morgonmänniska men jag gillar ju verkligen att jobba med barnen så det jämnar nog ut sig. :)

God natt på er alla fina! :)

Planerna kan ändras fort..

Vad jag inte visste när jag somnade sent som tusan inatt var att bara några timmar senare så skulle jag bli väckt av min telefon som ringde för att jag skulle iväg och jobba. Men trotts trötthet så gick dagen bra och jag har lyckats skrapa ihop några kronor till den här månaden. :) Dock är jag halt slut nu, sov middag 45 minuter när jag kom hem sen fick jag i mig två alvedon mot huvudvärken och så vart de ett långt och varmt bad. :) Nu mår jag bra men är fortfarande mycket trött, så ikväll blir de hyfsat tidigt i säng då de är upp tidigt imorgon igen för skola den här gång. :P

Jag hade ju planer på att åka upp till stallet ikväll och busa med min lilla Princess, men jag kände att min kropp inte orkade så tösen fick ledigt ikväll. ;) Så vi kör igen imorgon istället. :)

Vecka 5

Måndag:
8.45 - 15.00 Jobb
Stallet

Tisdag:
9.15 - 12.00 Föreläsning om läroplanen
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Stallet

Onsdag:
7.15 - 16.00 Jobb
Stallet

Torsdag:
Micke (farbror) 44 år!
9.15 - 12.00 Drama
Grupparbete eftermiddagen

Fredag:
9.30 - 18.00 Jobb

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet


Duktig Princess

Idag så har det alltså kommit två nya hästar till stallet, en C-ponny och en Islandshäst. Tyvärr så har jag inte hunnit få någon bra bild på nykomlingarna men de får bli någon gång under veckan som kommer kanske. ;) 

Idag passade jag även på att busa lite med Princess i de fina vädret, körde lite markarbete blandat med lek på ridbanan. Så roligt att se henne nu för man ser verkligen hur hon tänker när man jobbar med henne och hon har verkligen blivit duktig på att lysna, ja i alla fall när man fokuserar på arbete så som jag gjorde idag. På en del andra plan har hon helt tappat sin duktighet.. svårt att stå still i gången och vinglar fram som en annan alkholist när man leder henne till och från hagen. ;) Men de får vi ta och jobba lite med så ska hon nog bli duktig på även det igen. :) Och man kan ju faktiskt inte vara bäst på allt, eller vad säger ni? ;)


Princess Q

Tiden springer iväg..

Så var det söndag igen. Är de bara jag som tycker att veckorna går ruskigt fort nu för tiden? De känns som januari nyss började och om ett par dagar är det redan februari. Ja var tusan har tiden tagit vägen egentligen?

Jag hade planer på att blogga lite mer under kvällen igår och fixa lite här med bloggen, men så kom Vendela förbi och de vart vin och spel istället. :) Så de vart liksom inte tid för massa bloggfix. ;) Men kanske att jag gör lite på de ikväll om jag orkar, men först så är planen att åka upp till stallet och busa med Princess i det superfina vädret. :)

Pizzabakning här hemma nu. :) Känns som at...

Pizzabakning här hemma nu. :) Känns som att en dag full av städning i stallet inte kan sluta på något bättre sätt. :) Eller jo en sak kunde ha varit bättre.. Men de blir en annan gång istället så inga sura miner för det. ;) Senare så blir de stallet igen för att mysa med bästa hästen och sen blir de nog soffan för min del. :) Nu blir det att återgå till pizzabakningen. Ha en bra kväll mina vänner. :)


Ingen vanlig fredag?

Detta var nog ingen vanlig fredag tror jag.. i vanliga fall brukar besöksstatistiken gå i botten på fredagarna men icke idag, faktum är att den faktiskt ligger högre än någon annan dag den här veckan och de gillar vi mycket. :)

Eftermiddagen och kvällen har blivit rätt lugn för min del, matlgning med familjen och så stallet för att ta in hästarna och efter det så landade jag på soffan för att kika på The Voice. En helt klart bra kväll om ni frågar mig. :) Snart blir de sängen och så är tanken att de imorgon ska bli lite bus med bästa hästen om de är fint väder. Annars vet jag inte riktigt vad som händer men något lär man väll hitta på skulle jag tro. ;)

Ha en fortsatt bra kväll sötisar! :)

Mysig morgon i stallet

Bara för att man inte går i skolan varje dag så så betyder ju inte detta att man får sova.. nejdå, här ska man minsan kliva upp tidigt i alla fall för att åka upp till stallet och ta hand om dom små liven där. ;) Så det var alltså i stallet som jag började min dag idag, har myst lite med Princess och så har mamma och jag städat lite. :) Även fast jag inte är någon värst morgonpigg människa så älskar jag att börja dagarna i stallet, mysigare känsla är svår att finna. :)


Princess Q

Vardagslyx för hyn och själen!

Sitter här med lite härlig musik och har precis dragit på en liten ansiktsmask. :) Jag har varit rätt dålig på att ta hand om min hy på senaste tiden och det har verkligen börjat visa sig. Så nu är de dags för en liten skärpning så att jag kan få tillbaka mitt babylena ansikte igen. ;) Så som sagt nu är de ansiktsmask som gäller ikväll och sen så ska jag försöka skippa sminket nu dom närmsta dagarna och verkligen låta huden lufta sig. :) Tror nog att de kan bli bra till slut. :) Och med musik så får man ju även lite terapi för själen, något som jag verkligen behöver just nu. Så ikväll kör jag på lite vardagslyx för att hittat tillbaka till mig själv igen. :)

Efter en lång och jobbig natt är det nu da...

Efter en lång och jobbig natt är det nu dags att dra sig upp ur sängen. Att vända dygnet fel är ingen konst, men att sedan lyckas sova på rätt tidpunkt är något annat. Och att lyckas med detta när man under dagen har druckit en hel del kaffe.. Ja de kan resultera i att man sover oroligt, vaknar ungefär en gång i timmen och drömmer överdrivet skumma drömmar. ;) Men som sagt, nu är det bara att dra sig upp för att göra sig redo för andra och sista dagen i skolan den här veckan. :P


Sängen väntar...

Är såå otaggad på skola imorgon.. men de måste ju göras så de är väl bara att ställa klockan och pallra sig upp imorgon i alla fall. :( Men sen så är det ju helg för min del och mamma och jag planerar städning i stallet, kommer ju två nya hästar nästa vecka så de är en hel del som måste fixas tills dess. :) Så nu vill jag ha helg och mysiga dagar i stallet! :)

Snart blir de sängen för min del.. men först så ska jag prata lite med min mycket saknade bästa vän som från och med idag fick pryda mitt skrivbord tillsammans med bästa Princess! :)♥


God morgon!

God morgon på er alla fina. :) Det var en lång natts sömn för min del och nu så har jag precis fått i mig lite frukost bestående av en stor kopp te och favoritsmörgåsen med ost. :) Kan nog inte komma på ett bättre sätt att börja dagen faktiskt. ;)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer.. blir nog ganska lugnt om jag får som jag vill och så blir det givetvis stallet ikväll. :) Hoppas på att de inte är lika kallt som de va igår bara då jag höll på att frysa fingrarna av mig. :P Men för tillfället så blir det att slötitta lite på tv. :)

Ha en fin dag sötisar! :)

Idéerna kommer och glöms bort...

Varje dag så tänker jag ett antal gånger att ja de här kan jag blogga om.. men sen så dyker något upp och så är de bortglömt. Jag känner att jag tappat blogglusten lite och att jag kanske skulle behöva en ny design.. men de orkar jag inte ta tag i just nu så de får nog vänta ett tag till. :P Men jag ska försöka bli bättre på att få upp de där inläggen istället för att glömma dem. ;)

I vilket fall så har jag idag börjat min andra termin på Förskollärarprogrammet och dagen slutade med en mycket trött Malin.. somnade på bussen från Eskilstuna och vaknade (som tur va) vid hållplattsen innan den jag skulle av vid. ;) Kände mig aningen dissorienterad men jag lyckades ju ta mig hem i alla fall. :)
Kvällen har varit väldigt lugn, bara varit hemma och slappat samt varit i stallet en stund. :) Körde lite markarbete och bus med bästa Princess, men frös så mycket att den stunden inte vart så värst lång. Men en liten stund vart de ju i alla fall. :)

23 Januari 2012

Gick upp tidigt idag.. eller föresten de gjode jag inte, de bara kändes så för att jag inte gick och la mig förens 4.. jag gick upp 10 så så tidigt var det alltså inte. Men strunt samma, jag började i alla fall min dag med en lång promenad i skogen tillsammans med bästa Hilda. :) Riktigt skönt att börja dagen så och att sen fortsätta upp mot stallet var ju också helt okej. :) Hade Hilda med mig även där vilket var superkul, alltid trevligt med lite sällskap. :)

Sen så vart de promenad hem och så satte jag igång med städning, nästan hela nedervåningen var glänsande rent och jag känner mig faktiskt nöjd med den prestationen. ;) Dock var jag helt slut sen när jag väl satte mig ner och tog de lugnt. Men det hindrade mig inte från att åka upp till stallet igen, ta ett varmt bad och sen klicka hem äckligt dyr kurslitteratur för 1520 kr.. Men fortfarande så är jag på bra humör.. nästan i alla fall. ;)

Nu blir det sängen för min del trötts att tröttheten är som bortblåst.. men imorgon börjar en ny termin (termin 2 av 7) och ny kurs så det är bara att försöka.

Sov sött mina fina läsare! :)

Vecka 4

Måndag:
Promenad med bästa Hilda! :)
Städning!
Stallet.
Beställa kurslitteratur.

Tisdag:
9.15 - 12.00 Kursintroduktion.
13.15 - 16.00 Utvecklingspsykologi.
Stallet.

Onsdag:
Stallet

Torsdag:
9.15 - 12.00 Utvecklingspsykologi.
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete.
Stallet

Fredag:
Stallet

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet

Myskväll med bästa Hilda!

Vilken härlig helg jag har haft alltså. :) Ett antal härliga timmar i stallet med Princess och så i går som kom bästa Hilda hit och kvällen/natten spenderades med god mat, film, gurka, morötter och dipp och en hel del snack. :) Mycket att ta igen efter att inte ha träffats på en månad. ;) Så det vart en supertrevlig kväll och så även idag när vi har varit ute och promenerat i den nykomna snön och varit upp och myst lite med hästarna. :) En perfekt helg skulle jag nästan säga att jag haft! :D Tusen tack vännen! <3

storhandla & städa

Har varit iväg med mamma och storhandlat inför helgen, jag måste säga att det är något av det tråkigaste man kan göra. Och att det dessutom mitt på dagen endast är långsamma pensionerer ute gör inte direkt saken roligare. Men nu är det ju färdigt för den här veckan så jag får väl vara glad för det. ;) Dessutom så lyckades jag ju få med mig mitt och Hildas favoritsnacks hem så helt bortkastat var det ju inte. :)

Nu blir det att sätta igång lite bra musik och sen städa här hemma.. ja en stund i alla fall för senare ikväll så blir de ju stallet igen. :)



Hollywood Undead & Josh Groban
mina två musikfavoriter just nu! :)

Sötaste skrutthästen!

Jag håller nu på att lära Princess att tacka (nicka).. ja detta innebär alltså att hon ska lära sig att böja ner och in huvudet ungefär som att nicka när hon får godis eller liknande. Poängen med detta är att hon till slut ska kunna detta utan godis genom att jag bara säger tack. Lite svårt att förklara hur jag menar.. ska försöka fånga det på bild när hon har blivit lite duktigare på det. :) För tillfället så gör hon det utan kommando.. hon vet att jag alltid har godiset i höger jackficka, så hon knuffar på fickan först och sen så nickar hon.. men som sagt det ska ju vara på mitt kommando. Men hon är ändå för himla söt när hon gör det. :)


Princess Q - förra vintern

Slutar som Scoutledare

Idag så lyckades jag äntligen bestämma mig för hur jag ska göra med Scouterna, jag har ju velat fram och tillbaka nu ett tag hurvida jag ska vara kvar eller inte som ledare. Men nu så har jag tagit beslutet att i alla fall för den närmsta tiden sluta som ledare för spårarna. Detta för att jag väljer att lägga mitt fokus på något som jag känner är viktigare för mig just nu. Skolan är något som jag valt och lägger en hel del pengar på och vill därför göra det på bästa sätt och så har jag ju söta Princess som jag nu börjat sattsa mer energi på. Hästarna är ju en del av mitt liv som jag faktiskt inte kan välja bort, det är en del av mig. :) Sen är ju tanken att jag i år även ska ta körkort så ja därför vart det så att mitt val landade på att ta bort scouterna. Hur tråkigt det än känns så är det för tillfället det val som känns mest rätt, och jag är ju inte borta helt jag är ju fortfarande kvar i kåren. :)

Låång dag..

Känner mig helt utmattad.. var länge sen jag var trött på de här sättet. Den här dagen har verkligen gått i ett.. inte en lugn stund någon gång. Först en hel dag med barnen på förskolan och sen hem kasta i sig mat och så upp till stallet ett par timmar. Nu ligger jag på sängen och har gjort de drygt en timme.. funderar på om jag bara ska ge upp och släcka lampan eller om jag ska hålla mig vaken en liten stund till.. ja hur de blir återstår att se.. men till er säger jag god natt i alla fall. :)

Ledig vecka med jobb...

Måndag igen då, dock så är den ju snart över. Men inte gör de mig något för jag har en hel veckas ledighet framför mig. :) Eller ja helt ledig vart jag ju inte då jag istället kommer jobba lite, imorgon är det jobb 9-16.30 som gäller, ska bli skoj att få komma ut lite bland barnen igen. :) Men samtidigt så vet jag hur trött jag kommer vara när jag kommer hem imorgon, de blir ju lätt så när man inte längre är van att vistas i den ljudnivån och ständiga rörelsen hela dagarna. ;) Men de ska nog gå bra, jag har ju varit med förr. :)

Men av just den anledningen så tänker jag säga god natt tidigt ikväll, jag behöver all sömn jag kan få så jag är pigg och allert imorgon. :) Så god natt på er mina vänner! :)

Vecka 3

Måndag:
Stallet
Skicka studieförsäkran till CSN!
Handla med mamma.

Tisdag:
9.00 - 16.30 Jobba
Stallet

Onsdag:
Städning hemma.
Stallet

Torsdag:
Stallet
Städning hemma.
Handla med mamma.

Fredag:
Stallet

Lördag:
Stallet
Tjejkväll med bästa Hilda!! :D

Söndag:
Stallet


Pyroman?

Dagen har tillbringats i stallet, vi har städat ut massa gammalt träskräp så som skåp och gamla boxväggar, stolp och plankor. Detta har eldats upp och vem fick då stå eldvakt i åtta timmar.. jo jag :P Men de bor nog en liten pyroman även i mig, för vem kan inte säga att det är intressant de här med eld? ;)



är de inte fascinerande hur allt detta och mycket mycket mer kunde bli såå lite...




och självklart så var ju kungen av pinnar (Leo) med och hjälpte till att släpa småplankor. ;)

Fredagen den 13 helt utan otur!

Igår var de full rulle hela dagen (helt utan otur till och med), frukost med farmor och farfar sen kompletering av gruppuppgiften. Vid elva så tog jag bussen mot strängnäs där jag snabbt fick skriva på lite papper för scouterna och sen så åkte jag vidare till stallarholmen. Vart lunch hos mormor vid ett, alltså mormors stuvade makaroner är ju bara helt sjukt goda jag måste lära mig hur hon gör. :) Vid tre så plockade mamma upp mig och så var vi och handlade inför helgen. Sen hem och fixa med mat och allt sånt skojigt. :) Kvällen spenderades sen med familjen, kollade på the voice och så va vi i stallet på kvällen. :) Sen var det någon som sov gott kan jag tala om, så därför ingen bloggning under gårdagen. :P

Idag har inte sett lika spännande ut, jag har legat i sängen hela dagen med mysigaste huvudvärken och därför inte orkat så mycket mera än slötittat på tråkiga serier och lyssnat på musik. :P Men nu mår jag bättre och hoppas på att jag vaknar på tipptopp imorgon. :)

Strul med internet

Ja under eftermiddagen igår så började vårat internet att krångla.. så jag kunde inte ta mig in på bloggen under kvällen. :( Idag har jag haft fullt upp så har bara inte hunnit med förns nu. ;)

Vart en hel del tentaplugg igår, en stor del helt i onödan fick vi reda på idag då tydligen BARA skulle svara på frågorna och inte skriva det som en rapport.. bra att dom kommer med sånna detaljer dagen innan tentan ska vara inlämnad.. Men nu så har jag precis skickat in min, ganska så missnöjd men efter den där grejen så gjorde jag bara någonting snabbt för att fylla ut.. så ja de får duga helt enkelt. Bara att hålla tummarna nu för att jag kanske klarar mig utan jobbig kompletering också. :P

Ikväll stannar jag kvar i Eskilstuna då det imorgon ska kompleteras ett grupparbete på förmiddagen.. efter det så får jag ta en hel veckas ledigt. :D Ska bli underbart skönt med riktig ledighet! :D

De går bra nu!

Idag har jag flyt, det jag inte förstod igårkväll är idag självklart och jag har redan tagit mig igenom den första frågon och är nog faktiskt nöjd med den också. Bara lite finslip på det när resten är färdigt sen. :) Det är fint väder ute och jag blir lixom superinspirerad när jag ser ut genom fönstret och ser solen, det spelar ingen roll att jag måste sitta inne och bara kan se den litegrann i ögonvrån jag blir glad i alla fall. :)

Nu så har mamma precis åkt iväg till jobbet och jag är ensam hemma de närmsta tre timmar. Det är när jag är ensam som jag fokuserar bäst, alltså på nätterna när alla sover och på dagarna när resten av familjen är borta. :P Så nu kör vi på med tentan och hoppas på att dagen inte bli allt för lång. :)


Tentaskrivande för hela slanten!

Började åter igen min morgon i stallet, det bästa sättet att börja en dag på alltså. :) Nu så har jag precis hällt i mig lite kaffe, allt för att hålla humöret uppe och för att kanske hitta den kreativa sidan som jag igår hade tappat totalt. :P Nu ska jag göra lite eld här så jag får det varmt och skönt och sen så blir tentaskrivande för hela slanten! Och inga jäkla undanflykter idag inte, nej nu ska jag ta fram min envishet och bara köra på! :)

Det går segt nu...

jag läser och läser men de vill aldrig ta slut, de va ju tyvärr inte bara den där boken som skulle läsas till tentan.. och det jobbiga är att jag inte lyckas få ner ens ett ynka ord i det där tomma dokumentet. Jag har panik och känner bara för att gråta just nu. Men vad fasiken.. ingenting är omöjligt är det inte så man brukar säga? Jo men varför kommer jag inte frammåt då? Jag blir snart galen på mig själv alltså! Panik, Ångest och Stress.. snart kryper jag ur mitt eget skin om jag inte kommer någonstans med detta.

Jag kan inte tänka allts som snurrar i huvudet är dom där frågorna och att hur mycket jag än försöker så finner jag inga svar. Känslan liknar litegrann den som jag hade veckan innan betygen sattes på gymnasiet.. då när jag gick in i min bubbla och pluggade dygnet runt. Men vad var det egentligen som drev mig framåt den gången? Adrenalin? Viljan? Jag kan helt ärligt inte svara och därför kan jag inte heller ge mig själv något bra svar på hur jag ska lösa det här.. Men endå så vet jag att det löser sig, det har det ju alltid gjort tidigare så varför inte nu! ;)

Vill ha häst!!

Så bra gick det med pluggandet idag, skulle gå in och kolla på en annons på en häst..



Den här damen skulle jag gå in och kika på.. det är nämligen så att hon för tillfället står i vårat stall då en kompis har henne på prov.. dock så tror jag inte att de blir något köp där. Trist med tanke på att hästen är helt underbar, hur lugn som hels men hon är inte riden så mycket så enormt med tid skulle behövas.. Hade jag haft råd och tid så hade jag inte tvekat alltså.. för med rätt ägare så skulle hon kunna bli en perfekt häst, kanske inte på några tävlingsbanor men för den på landet som gillar långa uteritter och sånt. :)

Sen så tappade jag lixom fokus och började titta på andra hästar.. jag har hittat två stycken som jag verkligen skulle vilja ha.. ja om jag hade pengar till det alltså.. så himla fina! :)



Helst så vill jag ha den här haflingervallacken.. men ja ni ser ju prislappen på den så min dröm om denna häst är ju körd på en gång tyvärr.. Men superfin var han! :)



Jag hittade även denna superläckra bruksnordisen, hon var rätt ung och inte helt skolad, men med lite tid så skulle hon kunna bli hur fin som helst.. :)

Dock så får mina hästdrömmar vänta några år tills jag har pluggat färdigt och jobbat ett tag, för det är ju inte bara dyrt att köpa häst.. det är den billiga delen brukar man säga utan det är kostnaderna för att ha häst som är sjukt stora. Även om man köper en häst för 150 000 - 200 000 så är det fortfarande dyrare att ha hästen och sköta den sen.. det handlar alltså om flera tusenlappar varje månad som går åt till att hålla dom i fint skick. Men någon gång i framtiden så ska jag minsan skaffa mig en egen! Det ska jag och så är det bara! :) Så nu är det bara att börja spara, så om fem år kanske jag har en egen underbar häst. :) Men tills den dagen kommer så har jag ju faktiskt min underbara Princess som ställer upp i alla väder.. ja nästan i alla fall. ;D

Gå upp tidigt och fånga dagen!

Hejsan gott folk. :)
Det vart en tidig morgon för mig idag då jag åkte upp till stallet med mamma och tog ut hästarna. Rätt skönt att komma upp tidigt då man verkligen har hela dagen framför sig. :) Har precis fått i mig lite gott kaffe och gjort eld i kaminen så att jag inte fryser ihjäl under dagen när jag ska sitta still och plugga. ;) Men innan jag börjar med just pluggbiten så tänkte jag att jag skulle ta mig ett litet varmt bad för att hitta lite mera motivering till att komma igång. :)

Sen blir de läsning och tentaskrivande hela långa dagen. Eller jag måste ju terorisera min kompis lite också som halv tre idag ska tatuera sig.. haha.. så roligt att driva med nervösa människor ibland. ;)

Ha en bra dag! :)

Läst, läst och läst...

Hela dagen har jag läst och läst och nu är boken äntligen slut. :) Eller okej jag tog en paus under kvällen och åkte upp till stallet för att pyssla med mitt busfrö. :) Men boken tog ju slut till sist i alla fall. Den var inte så illa endå, den vart bättre mot slutet så att säga. :) Så imorgon blir det att börja skriva och så ska jag lyckas ta mig igenom lite mera litteratur.. men efter det här så känns det som en bit kaka. ;)

Nu så blir det sängen för min del, för det blir en lång dag även imorgon.
Natti natti! :)

Låt mig presentera...


Guldhamstern Moses!

Detta är min kära vän Hildas nya husdjur.. är han inte för söt alltså! ;) Så jag tänkte att även ni skulle få ta del av denna söta bild en tråkig måndag som denna. :) För visst blir man lite glad av att se honom!? ;D

Tentaplugg hela dagen!

God morgon mina vänner! :) Sitter nu här med myskläderna på och den obligatoriska knuten i håret, för idag väntar en lång dag med en massa plugg. Till och börja med så blir det en hel del läsning, bland annat så måste jag läsa ut boken som jag skrev om igår "mig äger ingen" och sen så är det en hel hög med annan litteratur som jag skulle behöva ta mig igenom, jag hoppas på att jag i alla fall kan lyckas bli klar med den halvan om tentan som handlar om just "mig äger ingen" idag. Men hur de går får vi se.. nu ska jag fortsätta läsningen. :)


Kurs: Barndom ur ett historiskt och samtida perspektiv

Vecka 2

Måndag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet

Tisdag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet

Onsdag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet

Torsdag:
13.15 - 16.00 Föreläsning om IT i förskolan.
Skriva på hemtentan!!

Fredag:
Inlämning av hemtentan!
Studiegruppsarbete?
Stallet

Lördag:
Städa rummet!
Stallet

Söndag:
Stallet

Mig äger ingen



Jag har spenderat min kväll med denna bok.. en bok som ungefär halva hemtentan ska baseras på. De flesta av mina klasskamrater säger att denna bok är så bra och man får så mycket tankar om den och så vidare.. men efter att snart har läst 100 sidor så kan jag mest tycka att den är ganska tråkig. Självklart är den bättre än mycket annan kurslitteratur som vi läser men att läsa en roman som man har svårt att komma in i är inte de lättaste. Jag är en sån person som verkligen måste gripas av handlingen i det jag läser och när jag inte gör de så brukar jag inte läsa färdigt boken. Och nu sitter jag alltså här, lite väl sent ute med en bok som inte riktigt är min typ av bok. Men det finns väl inte så mycket annat att göra än att försöka läsa och hoppas på att jag kan få in någonting av det jag läser. :P 

Hoppas ni alla har haft en lite trevligare kväll än mig. :)

Lugnet efter stormen

Nu börjar hon komma ner på jorden igen min lilla Princess. :) Hon har ju varit väldigt mycket uppe i det blå.. alltså ofokuserad och extremt busig. Det är sånt för mycket ledighet kan ställa till med. ;) Men idag när vi var ute och klättrade runt i skogen så var hon riktigt duktig hon bråkade inte med mig en enda gång. :) Så nu är det bara att fortsätta på den här vägen så ska det nog bli bra, dock så blir de vilodag imorgon. Hon har ju trotts allt blivit riden tre dagar på raken nu så lite vila förtjänar hon nu. Sen så återstår det att se hur resten av veckan ser ut med tanke på att jag knappt vet hur den kommer se ut för mig än.. men vi får helt enkelt ta det som de kommer. :)


Uteritt strax!



Idag var jag uppe med tuppen.. ja nästan i alla fall. Klockan 8 lämnade jag sängen och värmen för att åka upp till stallet och ta ut hästarna. Vart mockning och lite städning i stallet under förmiddagen. :) Skön start på dagen faktiskt måste jag säga. :) Nu så har jag varit hemma ett par timmar men ska snart upp till stallet igen för en uteritt även idag. :) Vi kan ju hålla tummarna för att min överspeedade tjej är lite lugnare idag. ;)

När jag kommer hem sen så är tanken att jag ska försöka plugga lite, jag har tyvärr varit riktigt dålig på det den senaste tiden och mina ursäkter har väl inte alltid varit dom bästa kanske. ;) Men ska försöka sen som sagt, lite trist en lördagskväll bara.. men jag har ju dragit på mig det helt på egen hand så nu är det bara att bita ihop och få det gjort. :P

I skogen med busfröken...

Idag har jag tillbringat många timmar i stallet och ja de kanske känns lite trist för er att läsa om.. men de är där jag trivs bäst så därför tänker jag inte sluta skriva om mina stunder där. :P Jag började i alla fall med mitt busför och ja busfrö är nog bara förnamnet alltså.. hon gör mig fullkomligt galen vissa stunder. Men jag tror att jag vet varför hon är så just nu så det ska vi råda bot på alltså. :) För mycket kraftfoder kan ju göra vilken häst som helst nervös och överpigg.. Så ja nu drar vi ner på den delen av maten i alla fall och hoppas på goda resultat. ;) Så som ni kanske redan har förstått så var dagens uteritt en något nervig upplevelse.. Allt var läskigt och fort skulle de gå.. haha.. inte de bästa när man ska ge sig ut i skogen direkt men vi båda kom ju tillbaka helskinnade så det var ju bra med de. ;)

Sen så fick jag hjälpa Vendela lite när hon skulle fota sin lilla Dynamit, så jag har alltså sparkat boll med en shettis. :) Vilken intelligent liten man det där är alltså, jag är så imponerad över allt hon lyckats lära honom. :)

Så en härlig dag i stallet vart det alltså för min del. :)

Nyårsmål 2012

Det här med nyårslöften har jag alltid varit riktigt dålig på.. men så läste jag i Blondinbellas blogg att hon i år satt upp nyårsmål istället för löften. Löften känns ju så hårt och det är ju något som i alla fall jag har funderat på varje år och som jag sa sedan misslyckas med.. Men om man då istället sätter upp mål för sig själv.. något som man ska sträva efter, ja då känns det ju inte lika hårt och i alla fall jag blir mer motiverad till att klara de mål jag satt upp för mig själv. :) Och dom målen som jag har i år känns faktiskt inte helt orimliga heller.. detta är ju även det något som motiverar. :)

Mina mål för 2012:

* Ta körkort!

* Leva mer hälsosamt! (mindre onyttigt mer motion)

* Skaffa ett sommarjobb!

* Bli bättre på att spara, sätta undan lite pengar varje månad!

* Lägga ner mer tid på Princess!

* Klara kurserna för det här året!

Trettondagsafton

Hur jag tagit mig igenom denna dag utan att knappt varit trött de är ju ett under... Drygt tre timmar sov jag natten som va, sen var det bara att kravla sig upp ur sängen för att åka in till skolan. :P Jag var övertygad om att en lång dag skulle resultera i massor med huvudvärk med tanke på sömnbristen. Men jag har känt mig pigg i stort sätt hela dagen. :) Hade en liten stund under eftermiddagen då jag var lite trött bara. ;) Men skönt var det att jag slutade redan vid tolv och alltså var hemma igen till ett. :) Så dagen vart inte så lång och jobbig som jag hade väntat mig. :) 

Nu så är de en vecka utan skola som väntar.. eller ja de blir massa tentaskrivande men jag behöver inte åka in till skolan förens på torsdag nästa vecka och det känns skönt. :) Sen är de ungefär en och en halv veckas riktig ledighet mellan terminerna, så då får jag mitt "jullov" ;)

Eftermiddagen och kvällen spenderades med en del stallsysslor.. vi var iväg till kusinen och hämtade halm och sen så fick jag assistera en person som skulle jobba lite med sin nya häst, skoj skoj. :)

Eftersom att det idag är trettondagsafton så fick kvällen avslutas med familjemys med film. :) Dock så har jag ju ett litet nyårsmål som gör att jag inte riktigt kan delt fullt ut med allt gott framför tv:n.. :P Men de är de nog värt till slut i alla fall. :) Föresten så har jag nog glömt berätta om mina nyårsmål för 2012.. vi får ta de imorgon helt enkelt. :)

Nu blir de snart sängen för min del.. börjar bli rejält trött, men imorgon får jag sova ut i alla fall så det är helt lugnt. :)

Natti natti mina vänner! :)

Stalldag

Nya staket och nyputtsad sadel, ja de är ungefär det som jag har pysslat med idag. :) Åkte upp till stallet vid ett tiden och så gjorde jag rent min sadel och puttsade upp den så nu är den verkligen skinande ren. :) Efter det så hjälpte jag mamma och pappa med att byta staket där det gamla var trasigt så nu ska nog inte hästarna kunna rymma i alla fall. ;) Inte det bästa vädret för den sortens aktiviteter men det gick ju bra i alla fall. :)

Nu under kvällen så har jag varit uppe i stallet igen duschat min skitgris till häst som var lerig från topp till tå och sen så tagit in dom andra busarna för kvällen. :) Känner att Princess har lite mycket energi för tillfället och att hon samlat på sig en hel del olater som det är dags att råda bot på.. lite mera träning för tösen i framtiden alltså. Det kan både hon och jag behöva. :)


Princess Q

Från den ena smärtan till den andra...

Vart inte så många timmars sömn då min rygg sa aj vad jag än gjorde.. Men när jag vaknade i morse så var det med en lättnad då jag kände att de faktiskt var något bättre. :) Nu känner jag bara av lite, men har istället fått en härlig huvuvärk.. :( Men den kom först på hemvägen så skoldagen klarade jag av bra, dock känns de lite trist att behöva gå upp tidigt när de flesta man känner ligger hemma och sover och är lediga fortfarande. :P Men jag får väl trösta mig med att jag inte behöver vara i skolan varje dag. ;) Så imorgon är de hemmaplugg som gäller.. massor med läsning är tanken så att jag sen kan sätta igång och skriva på hemtentan som ska in nästa vecka. :P 

Men nu så tänker jag inte babbla mer idag.. ska tvätta bort sminket och krypa ner i sängen, kanske lyssna på lite skön musik en stund innan jag somnar. :)

Natti natti

Fin början på de här året då.. skadad rygg.. såå trevligt. Men förhoppningsvis så är detta över när jag vaknar imorgon och jag kan ta mig till skolan utan större problem.. Har jag fortfarande ont så blir de värre.. :( Jäkla ouppfostrade häst alltså.. kan inte människor uppfostra sina hästar till att lyssna?? Jag blir galen alltså! Men men, är bara att bädda ner sig nu och hoppas på de bästa. :)

Natti natti mina vänner! :)

Nyårsafton

Ja något sent kanske.. men nyåret firade jag in här hemma tillsammans med min familj. :) Tre rätters middag gjorde vi. :) Till förrätt gjorde jag och min lillasyster en kräftröra som vi åt med avocado, så jäkla gott alltså! :) Till huvudrätt eller vad man nu ska kalla det så vart de potatisgratäng och nötytterfile som mamma helstekte i ugnen. :) Sen till efterrätt var det vit chokladmouss med passionsfruktssås. Jag kan säga att jag nästan rullade från matbordet efter den kvällen, och allt var så gott. :) Sen så hade ju vi även stallet på kvällen så det vart en del farande dit fram och tillbaka då hästarna först gick in tidigare på grund av alla idioter som börjar skjuta raketer redan på dagen.. och sen så fick vi åka upp senare för att installera radio och ge dom lite mera mat. Tycker det är lite jobbigt att lämna lilla Princess som är så fruktansvärt skotträdd.. men hon klarade sig ju genom natten dock var hon mycket mycket trött dagen efter.. Så lite ledigt har hon nu fått såhär dagarna efter. :)
Resten av kvällen spenderade vi i alla fall med spel och skålande vid tolvslaget. :) Så en superhärlig kväll hade jag verkligen. :)


Vecka 1

Måndag:
Hundvakt till Fia! :)
Stallet!

Tisdag:
9.15 - 16.00 Skolan
Stallet!

Onsdag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet!

Torsdag:
9.15 - 16.00 Skolan
Stallet!

Fredag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet!

Lördag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet!

Söndag:
Skriva på hemtentan!!
Stallet!


Året 2011

~ JANUARI ~
Jag började mitt 2011 i Nykvarn, hemma hos Linn tillsammans med min vänner. Det vart en helt fantastisk start på det nya året! :) Januari var den månaden då mitt liv tog den vändning som jag egentligen aldrig vågade hoppas på, jag var deppig och orkade egentligen inte med något alls för tillfället.. Men sen så började jag prata med en person och den presonen lyckades få mig att tänka om, fick mig att vända tillbaka mitt liv till något meningsfullt och bra. :) Jag började ta tag i sånt som jag tidigare bara struntat i som skolan tillexempel. Jag umgicks väldigt mycket med mina vänner, jag insåg hur viktiga dom var för mig, någon som jag idag ser mer som en syster än som en vän kom att spela en mycket större roll i mitt liv. :) Jag började jobba mer med min Princess, ett arbete som visade sig ge mig väldigt mycket glädje men också en hel del självförtroende. Så för mig vart Januari 2011 verkligen den nystart som man så många gånger önskat sig. :) Mycket tack vare den person som jag då lärde känna. :)

~ FEBRUARI ~
Under Februari hände det en hel del.. Jag hade mitt sista sportlov och Mammas Billy blev riktigt sjuk, de var på grund av detta mycket oro och jag spenderade många timmar i stallet. Samtidigt var det mycket som skulle göras i skolan, nationella prov och redan nu så börjades det planering inför studenten som började kännas skrämmande nära.. Studentmössan kom! Jag minns oron jag hade, jag var ju nu tvungen att göra ett val som skulle påverka mitt liv väldigt mycket.. den stora frågan var ju om jag skulle plugga vidare eller vänta med det. Detta var något som skrämde mig mycket. Även nu umgicks jag väldigt mycket med Hilda (som denna månad fyllde 19 år) och vi hade alltid så roligt tillsammans. :) Princess hamnade lite i skymundan en period då det var mycket med Billy och allt annat, men även hon fick den kärlek och tid som hon behövde. :)

~ MARS ~
Jag fick komma tillbaka till min underbara APU plats och hade många härliga timmar tillsammans med barn och personal. :) Jag var även barnvakt till söta Nadja en hel del, vilket var riktigt roligt då vi hittade på en hel del mysiga saker tillsammans. :) Jag låg sjuk halva månaden med världens jäkla förkylning, men trotts detta lyckades jag endå hålla humöret uppe på ett någolunda bra sätt. ;) Den 12 Mars åkte jag tillsammans med Linn upp till Stockholm och Globen för att se genrepet av Melodifestivalens final, vilken upplevelse alltså! :D Den 21 Mars tog jag det stora beslutet och skickade in min ansökan till högskolan! Princess hamnade väldigt mycket utanför mitt liv då det var nu som så mycket annat hände, jag hade så mycket att tänka på och tiden kändes som obefintlig många stunder. Men även denna månad tog jag mig igenom och såhär i efterhand så tycker jag faktiskt att det var en bra månad i mitt liv. :)

~ APRIL ~
Jag fortsatt min APU hos dom på Solrosen och jag började känna sorgen över att tiden hos dom snart var slut, men samtidigt så hade jag mycket roligt även under dessa veckor som jag var där. :) Jag sattsade hårt på Princess, många timmar spenderade jag med henne och det började ge utdelning, hon började bygga muskler på rätt ställen och hennes kondition började byggas upp, jag mådde verkligen bra av att ha något att lägga ner min själ i. :) Nu började jag även ta tag i körkortet, jag sålde mina fonder och började fixa med papper, skrev in mig på körskolan. Projektarbetet som snart skulle lämnas in upptog mycket tid då både jag och Linn hade varit rätt lata på den fronten, men med mycket slit så kom vi en bra bit på vägen och jag kan nog säga att vi båda var hyffsat nöjda med den insattsen vi gjorde sådär på slutet. :) Jag gick med i Strängnäs Scoutkår, något som kom att ge mig mycket glädje. :)  Mitt sista Påsklov var tungt, de var så mycket plugg att jag kände att jag bara ville gömma mig från allt. Många härliga stunder hade jag med min bästa Hilda och vi tog verkligen hjälp av varandra i de jobbiga stunderna då skolan och allt annat kändes för mycket, en sån vän hon är alltså! Oslagbar! :D ♥

~ MAJ ~
Projektarbetet lämnades in och skolan upptog nästan all min vakna tid! Jag hade många rester på slutet vilket jag fick offra mycket sömn för att klara, det var som att jag levde i en bubbla.. Jag körde på och hur jag orkade det kan jag inte svara på.. Adrenalin kanske? Jag gick handledarutbildning med mina föräldrar och körkortsteori kursen som var två kvällar i veckan och så övningskörde jag för första gången! :) Jag hade mina siste veckor på Praktiken med ett tårfyllt farväl. Princess jobbade jag med så ofta jag kunde och jag kännde verkligen hur vi blev till ett när vi var ute och busade i naturen, vilken härlig tid det var alltså. :) Scouterna en kväll i veckan, de var något som gjorde att jag orkade med denna tunga period då jag knappt hade en ledig stund, det var så mycket som jag ville göra och som jag bestämde mig för att klara. Jag återfann min envishet och visade att jag kunde bara jag ville! :) Jag bodde en vecka hos Hilda när hennes föräldrar var utomlands och det är en vecka som jag aldrig kommer glömma, så roligt som vi hade! :D Den 14 Maj gifte min kusin sig och det var ett underbart bröllop som jag fick se och så vacker hon var! Vilken kväll det var! :) Detta var även månaden som jag skrev in mig som vikarie i Vasa förskolors vikariepool. :) Här tappade jag även en vän som under början av året hjälpte mig att vända mitt liv, men jag försökte att inte tänka på det för mycket istället fyllde jag som ni kan se mitt liv med en jäkla massa annat. ;) Den sista Maj sattes betygen och jag var klar med gymnasiet! Bara en liten sak kvar... ;D

~ JUNI ~
STUDENTEN!! :D Jag kommer alltid att förknippa 9 Juni 2011 med Studenten! :D Vilken tid de va, veckan innan studenten, så mycket nervositet och så mycket glädje så mycket att göra! :) Men samtidigt var det den härligaste tiden i mitt liv. :) Dock var ju även detta ett slut, men ett fint slut ett slut som jag kommer bära med mig för alltid! :) Men jag gjorde ju även andra saker under den här månaden, var barnvakt till lilla William när min kusin var på bröllopsresa en vecka. :) Den 16 Juni firade jag och Princess 3 år tillsammans! :D Och så mycket tid jag ägnade åt min Princess nu när jag hade obegränsat med tid! :) Vilken start på sommaren jag hade! :) Jag umgicks massor med Hilda och så var vi hundvakt till söta Fia en hel del då kusinen jobbade massor. ;) Jag firade midsommar med Kusinen och hans polare hemma hos min granne, en natt som går till historien alltså. :)

~ JULI ~
Min första utgång, med ett superhärligt gäng! Vilken kväll alltså! :D Jag spenderade ungefär en vecka hos farmor och farfar för att bara ta de lugnt, en liten minisemester helt enkelt. :) En del shopping vart de för min del. :) Jag, Mamma och Pappa åkte till dalarna för att kolla på en bil som pappa sen köpte. :) Den bil som vi numera kallar för Lilleskutt. ;) Jag vart antagen till Förskollärarprogrammet på Mälardalens högskola i Eskilstuna! :D Hilda fick en lägenhet i Västerås som vi givetvis invigde med en tacokväll. :) Min farmor fyllde år vilket firades och sen så fyllde Edvina 19 villket firades med ett härligt gäng! :) Princess och jag fortsatte våran mysiga sommar tillsammans och hon kom att bli den största och viktigaste delen av min Juli månad. :) Jag jobbade min första dag som vikarie och fick min första lön, vilken känsla! ;)

~ AUGUSTI ~
I princip varje dag tillbringade jag i stallet med min älskade Princess. :) Jag och Eva-Mari var ute med hästarna överallt på ön och vi hade superroligt tillsammans. :) Paulina var med mig upp i stallet och fotade mig och Princess, eller mest Princess. :) Många fina bilder vart det och några har ju ni fått tagit del av här. ;) Jag började övningsköra på körskolan, oj så nervös jag var i början alltså. :P Jag var i strängnäs och bowlade med några trevliga tjejer, det var dags att börja säga hej då till vänner som skulle flytta till nya orter för att plugg och så vidare. Scouterna drog igång igen efter sommaruppehållet. :) Den 29 Augusti var den stora dagen här... Jag började Högskolan! :) Farfar och kusinen fyllde år och det firade vi i Eskilstuna med tårta och allt. :)

~ SEPTEMBER ~
Högskolestudent på fullt allvar! En helt ny värld öppnade sig för mig och jag började nästan känna mig lite vuxen. ;) Det var mycket nytt som man skulle lära sig, ny skola nya människor och ja en nästan ny stad. :) Vilka härliga människor sen.. Till en början umgicks jag mest med dom i min studiegrupp och villka superhärliga tjejer dom alla är, trotts den stora åldersskillnaden så har vi endå så jäkla roligt tillsammans. :) Jag hade en hel del körlektioner på körskolan och jag började faktiskt få in lite rutiner i mitt körande. :) Fortfarande så gav jag allt för Princess.. tre-fyra gånger i veckan var vi ute och busade tillsammans vilken härlig tid. :) Jag hade min första tenta och det gick väll kanske inte helt bra första gången men den gav mig en god erfarenhet och jag klarade det ju till slut i alla fall. :) Jag vart mer och mer engagerad i scouterna och var nu ledare för de minsta (spårarna alltså). Jag och Edvina tog oss till Västerås för en liten inflyttningsfest hos Hilda, jag drog även med mig en av mina nya vänner Izabelle! :) Vilken kväll det vart alltså, tusen tack tjejer! :) Det var även i September som jag klippte av mig håret och bytte färg på det. :) Mycket arbete med stallet var det också, mycket som skulle fixas inför hösten och vintern. :P

~ OKTOBER ~
Månaden då jag vart av med Princess... Inte den lyckligste tiden detta år direkt. :( Jag övningskörde med körskolan fortfarande och det gick bara bättre och bättre. Riskettan lyckade jag också bocka av. Jag började få ett grepp om det här med att gå på högskolan, jag kännde att det beslut jag tagit var helt och hundra procent rätt för mig. :) Andra helgen i Oktober var den årliga strängnäsmarknaden och den var jag ju givetvis tvungen att besöka.. kom därifrån med några bra fynd. :) Jag bakade en jäkla massa den här månaden, och allt kanske inte var helt nyttigt heller. ;) Vi hade en hajk med Spårarscouterna vid scoutgården vilket faktiskt var riktigt roligt. :) Det var en hel del problem i stallet denna månad men allt löstes till slut. Jag var till Malmby ridskola när dom hade öppethus, en trevlig dag där jag fick träffa många nya människor. :) Jag köpte mig en ny tjock vinterjacka för att slippa frysa i år.. men ja de känns ju såhär i efterhand ganska onödigt då jag inte behövt använda den än. :P Jag började även jobba lite med Billy i brist på annan häst. ;)

~ NOVEMBER ~
Första salstentamen som jag klarade med högsta betyg, underbart! :) Jag gjorde ett uppehåll med övningskörandet då VFU:n kom in i bilden.. Jag var på min praktikplats alla dagar i veckan och kunde helt enkelt inte hinna med de också. Jag hade världens bästa praktikveckor, barnen och personalen var helt och hållet fantastiska! :) Scouterna rullade på som vanligt varje måndag och vi hade flera stycken supermysiga kvällar i höstmörkret. :) Jag red Svarten några gånger när Eva-Mari inte hade tid, konstig känsla då han är helt annorlunda från Princess som jag ju var van vid. ;) Kontakten med min förlorade vän återupptogs igen och jag förändrades.. jag vart ett gladare jag igen, det är ju fantastiskt hur mycket en person kan förändra. :) Jag fyllde 19 år! :) Bara ett år kvar till man är vuxen på riktigt eller vad säger ni. ;)

~ DECEMBER ~
Jag hade mina sista VFU dagar och det var med sorg som jag slutade där för den här gången, men givetvis kommer det att blir flera härliga stunder på denna underbara förskola. :) Jag firade mig med både släkt och vänner, två underbara kvällar med fina presenter och glada skratt. :) Årets julkalender tog hem priset som en av de bästa enligt mig. ;) Och nej jag kommer aldrig att växa upp och sluta titta på julkalendern. :P Jag fick tillbaka min Princess efter två jobbiga månader utan henne, så nu börjar åter igen arbetet med henne. :) Det var avslutning med Scouterna för det här året och så var det en lyckad julmarknad där vi fick in bra med pengar som kan användas till kommande års aktiviteter. :) Jag fick träffa min bästa Hilda för första gången på länge och vilken kväll vi hade, tack för det gumman! :) Julen firade jag hos Farmor och Farfar, en underbar jul hade jag verkligen. :) Sen så var de rätt lugnt mellan jul och nyår, var en hel del i stallet. Fick pröva att rida Soten som jag ju var medryttare till för flera år sedan, vilken känsla det var att få sitta på hans rygg igen, fantastiskt. :) Vi firade även min mor som ju fyllde år, hade några släktingar här och så åt vi god mat och tårta. ;) Nyåret sen vart ett lugnt sådant hemma med familjen, med god mat och spel och ja bara en lugn och supertrevlig kväll helt enkelt. :) Ett bra slut på ett fantastiskt år som aldrig kommer glömmas. :)

RSS 2.0