Princess Q






Plugga en lördags kväll

Nästan nöjd med dagens prestation. Jag har pluggat en del och känner att jag är en bit på vägen, har dock inte blivit så mycket till städning men än så är ju dagen inte slut. ;) Känns dock lite trist att jag sitter hemma på min säng med mina böcker en lördagskväll när mina vänner är i Stockholm och roar sig med att fira Pernilla som fyllt 20. Men ibland måste man prioritera det tråkiga, ja speciellt när man har ett par riktigt tunga veckor framför sig med både muntliga tentamens och en skriftlig omtenta. Men det är klart att det känns väldigt trist att missa födelsedagsfirandet av en väldigt god vän. Men vi får helt enkelt ta och festa lite en annan helg istället när allt detta plugg är över. :)

Så vad hittar ni på en lördags kväll som denna då? :)

Rättvist?

Fick en liten tankeställare när läraren visade oss den här bilden på föreläsningen i onsdags... Det sjuka är ju att det på sätt och vis är så här det fungerar i skolan idag. Alla får göra samma uppgifter även fast de inte har samma förutsättningar.. så frågan är ju då hur rättvist bedömd blir man egentligen i skolan?


Trötter!

Sovit bort halva dagen villket känns helt okej med tanke på att det är lördag. Men trotts det så är jag fortfarande jättetrött och har egentligen inte lust att göra någonting idag. Men tanken är att jag ska vara lite duktig och städa mitt rum i alla fall och sen försöka plugga lite om jag hinner med det också. Dock känner jag att det får bli en lugn dag.. så städning i segt tempo känns nog ändå helt okej. ;) 


Härlig vårbild från igår då jag fick sällskap av Syster från bussen! :)

Börjar dagen med en söt och väldigt smutsi...

foto0493 (MMS)

Börjar dagen med en söt och väldigt smutsig Princess med nya grimman från igår. :) Nu sitter jag på bussen mot skolan och känner så fruktansvärt trött att tandpetare för att hålla upp ögonen inte låter som en allt för dålig idé. ;) Man kan ju undra hur de ska gå i skolan idag, men som tur är han jag fixa lite kaffe att ta med innan jag åkte hemifrån så de ska nog gå bra. ;) Ha en bra dag gott folk. :)


Ny dator!

Jag har insett att jag inte längre klarar mig med min lilla mini-pc om jag ska ta mig igenom mina högskolestudier. Så på senaste tiden har jag gått och funderat på vad för typ av dator jag skulle behöva. Jag fastnade tillslut för denna som jag nu väntar på att få hem.. Men mer om det när jag fått den. ;)

Ändrade planer. Vi kör en dag på jobbet is...

Ändrade planer. Vi kör en dag på jobbet istället, en kort dag visserligen men allt jobb blir man glad för. ;) och de kan ju vara skönt med en inte allt för lång dag med tanke på att jag fortfarande inte är helt bra i nacken. Så nu kör vi 9.00 -14.00. :)


Duschad Princess

När jag kom upp till stallet ikväll så var det en mycket lerig Princess som jag hittade i hagen, så jag bestämde mig för att det var dags för en dusch. Jag tror nog jag vart blötare än hästen då hon vägrade att stå still och skakade av sig vattnet på mig hela tiden. Men nu så är hon nyduschad i alla fall och luktar gott, så ren och fin har hon inte varit på länge. ;) Bara att hålla tummarna för att hon tänker hålla sig ren ett tag fram över nu, men något säger mig att det inte kommer hända. :P

Nu så väntar sängen för mig. Upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna och sen är planen att plugga och bara ha en allmänt lugn dag hemma. :) Så god natt på er fina läsare! :)

Shoppat från hööks.se

Efter skolan idag så var jag och hämtade ut mina grejer som jag beställde från Hööks i söndags, och allt passade perfekt så nu är jag en glad tjej. ;) Har dock inte kunnat ta några bilder alls då det regnade när jag var i stallet och inne var det så mörkt att de gjorde inte riktigt sakerna rättvisa. Men kanske till helgen om det blir fint väder. :) Tills dess så lägger jag upp samma bild igen för er som missat vad jag hittat för spännande till mig och älskade Princess. ;)



Hästmys och longering

Vart en sväng upp till stallet för att mysa med Princess. :) Hon var lortig som vanligt så ryktade henne och sen vart det lite longering en stund på ridbanan. Hon ville inte riktigt idag, försökte gina hela tiden och försökte slippa undan att gå på böjt spår. Så lite osams vart vi en stund men till slut så fick jag min vilja igenom. Min Princess är envis men jag är nog något envisare. ;)


Ryktsten

Tänkte att jag för er som kanske är hästmänniskor, om jag nu har några sånna läsare skulle tipsa om en av mina favoritprylar i ryktlådan. Ryktstenen som används flitigt nu på våren när hästarna släpper sin vinterpäls men som också fungerar utmärkt till att ta bort gula fläckar på hästarna. Detta är något som jag inte skulle klara mig utan den här årstiden och därför är jag glad att dom inte heller är allt för dyra. Men eftersom att detta är en förbrukningsvara (den blir alltså mindre ju mer man använder den) så kan det ju vara bra att köpa hem flera åt gången och om man hittar dem till billigare pris under de årstiderna då dem inte används lika mycket så är det bara att köpa för som sagt.. har man en gång prövat dem så är det svårt att vara utan. ;)

Underbar sovmorgon!

Jag älskar verkligen att sova sådär riktigt länge och sen vakna upp helt utvilad. :) I natt sov jag drygt tolv timmar och känner mig som en helt ny människa idag, eller jag har fortfarande lite ont i nacken och så men för övrigt så känns det helt bra. :) Jag vaknade alltså vid halv tolv och har sen tillbringat tiden med att städa köket, kollat på senaste avsnittet av "Once upon a time" och så läst igenom lite bloggar. Nu så är tanken att jag ska städa upp lite på mitt rum och sen måste jag sätta mig och läsa lite inför morgondagens föreläsning. Vart erbjuden att jobba imorgon men med tanke på att vi börjar på nytt område i skolan imorgon och så är ju min nacke inte helt hundr än så var jag tvungen att tacka nej. Känns lite tråkigt, men sånna beslut måste man tyvärr ta ibland.

Nu är det dags att göra lite mer nytta här. ;) Ha en bra eftermiddag gott folk. :)

Måndag 26/3

Den här dagen har varit långt ifrån den bästa i mitt liv.. Jag vaknade imorse och hade väldans ont i nacken och ena axeln och typ skulderbladen eller ja hur man nu ska förklara det. Det har inte velat försvinna trotts att jag tagit alvedon och försökt vila bort det. Så dagen har tillbringats på sängen med en hel massa Grey's Anatomy. ;) Så jag har överlevt och hoppas nu på att jag vaknar imorgon och kan röra mitt huvud utan smärta. Men det återstår att se hur det blir med den saken. I vilket fall så är tanken att jag ska plugga en hel del imorgon. Har massor att ta igen och hade egentligen inte tid att ligga på sängen och kolla på Grey's hela dagen, men det faktum att jag inte kunnat böja nacken eller kunnat hålla upp armarna har gjort det i princip omöjligt för mig att läsa så därför fick det bli så.. Men sånna dagar behövs ju också ibland. ;)

Nu så ska jag strax krypa ner under täcket och försöka sova, så sov gott alla fina! :)

Nätshopping

Jag har ju länge varit sugen på att klicka hem lite nya hästgrejer, speciellt det marinblåa dressyrschabrak. Så nu när lönen kommit så bestämde jag mig för att göra det, vart även lite nya kläder till mig. Inte bara min vardagsgarderob som behövde fyllas på. ;) Och så hittade jag denna supersöta grimma till min Princess. :) För er som inte visste det så är blå min favoritfärg och har alltid varit och konstigt nog har jag inte haft något blått allt till Princess. Så nu tyckte jag att det var dags för det. :) Hoppas bara att grejerna ser lika bra ut och passar bra när jag får hem dem. :)


Vecka 13

Måndag:
Läsa inför omtentan & föreläsningarna!!
Stallet

Tisdag:
Läsa inför omtentan & föreläsningarna!!
Stallet

Onsdag:
9.15 - 12.00 Föreläsning (lek och lärande)
Plugga inför omtentan!!
Stallet
Torsdag:
Plugga inför omtentan!!
Stallet

Fredag:
9.15 - 12.00 Föreläsning (lek och lärande)
Stallet

Lördag:
Plugga inför omtentan!!
Stallet

Söndag:
Plugga inför omtentan!!
Stallet


Härlig dag i stallet

Har ägnat större delen av dagen i stallet i det underbara vädret, där har det städats och så har jag hittat på lite saker med min Princess. :) Rundkorallen är nysladdad och massa ogräs är bortrensat, det har även krattats bort massa löv och sånt från gårdsplanen där uppe. :) Sen så vart de en promenad med Princess i det underbara vädret tillsammans med Eva-Mari ocg Svarten. Avslutade sedan med lite longering på ridbanan. Princess gick riktigt fint idag, hon var väldigt lugn och avslappnad så det var lätt att få henne att lyssna idag. :) Så en superhärlig dag i stallet har jag haft idag. :)

Nu är det dags för en mycket trött tjej att krypa ner i sängen för en god natts sömn. :)

Lite mera shopping

Vart lite shopping även igår efter skolan. Var i akut behov av nya jeans då dom jag hade var så slitna att dom höll på att ramla sönder. Så även fast jag avskyr det så tog jag mig i kragen och prövade några par.. lyckades få med mig två par hem och känner mig för tillfället nöjd med det. Nu klarar jag mig en stund till i alla fall. ;) Fick även med mig ett par snygga skor till som jag tittat på länge. :) Har dock inte orkat ta några bilder på de jag köpte så de får ni klara er utan den här gången. :P

Idag så spenderas tiden med massa plugg och sen blir det en myskväll med familjen tror jag. Detta med grillat och allt sånt som hör våren till. :) Kanske att jag hinner med en promenad upp till stallet också lite senare men det beror på hur effektivt jag lyckas plugga nu. ;)

Den senaste veckan har jag kännt mig otrol...

Den senaste veckan har jag kännt mig otroligt trött och sliten, även haft huvudvärk ett par dagar. Så igår när jag kom hem från jobbet så kände jag att jag behövde en kväll helt utan måsten. Så sagt och gjort, jag la mig på sängen och kollade på Grey's Anatomy och pratade med en underbar vän om allt och inget hela kvällen. :) Precis en sån kväll behövde jag verkligen och nu känner jag mig laddad att ta tag i livet igen. ;) Så nu väntar en skön helg med massa bloggande, plugg ocb givetvis ett antal timmar i stallet. :) På återseende mina vänner! :)


Grey's säsong 3 & 4


Som den Grey's beroende tjej jag nu har blivit så har jag nu köpt även tredje och fjärde säsongen av den underbara serien. Fick hem dem igår men har inte hunnit börja kolla på dem än.. men snart är det ju helg så då ska jag nog hinna med lite. :) Så nu återstår det bara att se hur länge de här räcker innan de är dags för nästa beställning. ;)

Skoköp och löpning!

Var skola på förmiddagen idag och sen så vart det en stunds väntan innan bussen hem skulle gå, så då passade jag på att släpa med mig Edvina ner på stan för att införskaffa mig ett par nya skor. Hittade ett par som jag verkligen gillade så dom offrade jag mina sista slantar på för den här månaden. ;) Sen så vart de glass i solen innan jag begav mig hemmåt. :) Bestämde mig även för att ge mig ut på årets första löprunda.. något besviken på prestationen, men man kan ju inte begära så mycket med tanke på att de var väldigt länge sen sist. Nu återstår det bara att se hur mycket träningsvärk man kommer ha imorgon. ;)



Märket är Attitude och jag köpte dem hos Din sko i Eskilstuna för 299 kr.
(för er som vill se mer om dem så finns de även här.)

Saknar er alla!

När jag i mitten av december slutade min första VFU så fick jag ju en liten present av barn och presonal på min avdelning, presenten var en liten Amaryllis som då bara var en liten blomlök. Denna blomma har sedan dess stått placerad i mitt fönster och påminner mig om alla underbara stunder som jag hade med dessa härliga människor. :) Nu så blommar den för andra gången och är så fin så, dock får den mig att sakna VFU:n väldigt mycket. Men jag vet ju att jag har en fältstudieuppgift som väntar så snart får jag träffa mina favoriter igen! :)


Pluggkväll på sängen


Detta är vad jag har grävt ner mig i för tillfället.. skulle behöva sitta ett bra tag till ikväll men ögonen går snart i kors så vi får se hur länge till jag orkar. Tur att boken jag läser nu faktiskt är rätt intressant så de känns inte allt för tungt i alla fall. :) Men tänkte i vilket fall säga god natt till er sötisar nu för något mer bloggande ikväll blir det inte här. ;) Så sov sött mina vänner! :)

Eftermiddagspromenad i skogen


Under eftermiddagen tog jag och mamma med oss Fia och gick en promenad i skogen, var riktigt skönt ute och jag är glad att snön som kom imorse är borta nu. :) Jag saknar verkligen tiden då vi hade egen hund, eller ja tiden då vi hade en hund som inte var för gammal för att gå en längre promenad. Men samtidigt så är det ju mycket annat som ska skötas när man har hund så att bara låna kusinens hund ibland är ju också väldigt mysigt. :)

Snöig morgon

När jag vaknade imorse och drog upp min rullgardin så möttes jag av en syn som inte gjorde mig helt glad.. det snöade ju nämligen en hel del ute och att det dessutom låg kvar på marken kändes ju inte helt kul när man trodde våren var på ingång.. Men var bara att ge sig ut i snöovädret med Fia för en morgonpromenad i alla fall, upp till stallet gick vi där jag sen hjälpte mamma att släppa ut hästarna. Tror inte att dom var helt nöjda med vädret dom heller, här har dom börjat tappa all vinterpäls och så kommer det mera snö. Inte alls roligt.. men skönt att de mesta är bort nu i alla fall. :)


Härlig syn utanför fönstret imorse...



Morgonpromenad med busFia.. hon är nog den enda som uppskattade snön idag. ;)


Låt mig pressentera Islänningen Eldros, en av de nyaste hästarna i stallet. :) 


Gary Jules - Falling awake

Igår fick jag denna fina låt av en vän och från första stund så älskade jag den! :) Så därför tänkte jag dela med mig av godingen för den är verkligen värd att lyssna på och man blir så lugn av den på något sätt. :) Underbar låt helt enkelt! :)


God natt alla fina!

En mycket trött tjej ska om en liten stund ta och bädda ner sig i sängen för att sova. Att gå upp klockan sex på morgonen tar på krafterna även om man bara ska vara hundvakt. Men jag ska inte klaga för jag har haft en rätt så skön dag ändå. :) Om man bortser från dom lite väl blåsiga promenaderna, trodde ett tag att både jag och hunden skulle blåsa av vägen. ;)

Nu som sagt blir det sängen för min del och hur morgondagen ser ut har jag inte riktigt koll på.. eller jag vet vad jag ska göra om dom inte ringer från jobbet, men vad jag menar är att jag inte vet om jag ska jobba eller ej så det återstår att se. Men saker att göra de finns alltid nu för tiden. :P

God natt på er! :)

Ryttaren

På senaste tiden har jag ju lagt upp en hel del snyggt som jag skulle vilja ha till min Princess. Men som ryttare så behöver man ju faktiskt inte bara grejer till sin häst utan även till sig själv. Så idag har jag letat fram lite snygga grejer som jag både skulle behöva och vill ha. Kanske att ni också hittar någon snygg favorit bland dessa, annars så finns det ju en hel del i massa olika färger och former på hooks.se. ;)


Blåsig promenad med Fia

Var för en stund sen ute med Fia på en mysig men väldigt blåsig promenad. :) Nu sitter jag och funderar på om jag ska beställa hem lite grejer från Hööks eller om jag kanske ska vänta med det tills lönen har kommit. Ja några dagar till tåls det att fundera på. Får bli lite serier istället och sen fixa lite lunch, är grymt sugen på scones men vet inte om jag orkar fixa det idag. De återstår att se. ;)


Fia på blåsig promenad! :)

Måndag morgon

Även fast jag är ledig idag så vart det tidigt uppgång för min del idag. Eftersom att vi har Fia här och dom andra strax efter 6 skulle åka iväg till jobb och sånt, så då var det bara för mig att lämna sängen och inte soffan istället för lite morgonmys med Fia. :) Sen möttes jag av synen att de snöade.. härlig start på veckan eller vad säger ni.. :/ Nu har det slutat snöa men istället blåser de en jäkla massa. Så jag är inte helt sugen på att gå ut med Fia, skönt dock att de inte behövs än på ett tag då pappa var ute med henne innan han åkte. Snäll pappa jag har. :)

För tillfället har jag och Fia intagit soffan och kollar på "Vakna! Med the Voice", ett av de skönaste sätten att börja dagen på om ni frågar mig. :)

Vecka 12

Måndag:
Hundvakt Fia! :)
Läsning inför onsdag och fredag!
Stallet

Tisdag:
Hundvakt Fia (hem på kvällen)! :)
Läsning inför onsdag och fredag!
Stallet

Onsdag:

9.15 - 12.00 Föreläsning (barns lärande)
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Stallet
Fia kommer på kvällen! :)

Torsdag:
9.00 - 16.00 Jobb
Hundvakt Fia! :)
Stallet

Fredag:
9.15 - 12.00 Föreläsning (barns lärande)
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Hundvakt Fia! :)
Stallet

Lördag:
Hundvakt Fia! :)
Stallet

Söndag:
Hundvakt Fia! :)
Stallet

Tömkörning & barbackaridning!

Vart ett varierat pass med Princess idag, eftersom hon var så duktig igår så ville jag tömköra henne även idag. Men innan jag han komma så långt så vart jag frågad om jag ville följa med på en liten skogspromenad först, och vad är väl en bättre uppvärmning än det? Så en skogspromenad på 20 minuter ungefär vart det. Sen så vart det tömkörning på ridbanan ca 30 minuter, idag var hon riktigt mjuk och lugn så allt var bara positivt idag. :) Fick sällskap även där fast hon som var med mig red lite istället. Vart lite sugen jag också så avslutade sedan passet med lite barbackaridning en kvart ungefär på ridbanan. Var länge sen sist och jag har verkligen fått mycket sämre balans. Kanske är ett tecken på att det behövs lite mer av det i framtiden. Men än så länge klarar jag i alla fall av att trava henne barbacka så allt för illa är det ju inte än. ;)


Princess redo för dagens tömkörningspass! :)

Skogspromenad med Fia

Trotts att jag kände mig rätt så sliten under förmiddagen så tog jag i alla fall med mig Fia ut på en 50 minuters lång skogspromenad. Vilket jag tror både hon och jag behövde, jag kände mig mycket piggare efter det. :) Fia däremot hon tog plats i sängen när jag skulle göra mig iordning för att kila upp till stallet. ;)


Trött busFia! :)

ingen sömn = trött tjej

Efter en natt med väldigt lite sömn så mår jag inte helt bra, hatar nätter när man ligger och vrider och vänder sig i sängen och verkligen inte kan somna. Och att när man väl lyckats slumra till så gör någon av katterna något som låter och så är man lika vaken igen. Ja hemskt med sånna nätter, jag är dock lite glad att de är söndag idag och att jag inte har så mycket att göra utan kan ta de lugnt hela dagen. :) Är även glad att Fia som i vanliga fall alltid vill busa även hon är trött idag så varsin soffa och massa serier är vad som gäller idag och kanske en lite promenad senare. ;)

Ha en skön dag gott folk! :)

Promenad och tömkörning

Efter en skön sovmorgon så styrde jag stegen upp mot stallet. Tanken var att jag skulle mocka och busa lite med Princess men de vart inte helt som jag hade tänkt. När jag kom upp dit så var det några stycken som skulle ut och promenera en kort stund i skogen, så jag tog Princess i grimman och följde med. :) När vi sen kom tillbaka så började jag arbetet med att sanera hästen från all lera (igen!!!). Men sen så kände jag att jag ville tömköra henne lite då de va jäkligt länge sen jag gjorde de sist, så jag slängde på henne grejerna och försökte jobba henne i traven. Hon har ju en förmåga att till en början gå väldigt högt så man får jobba henne en stund innan hon sänker sig och slapnar av.. idag gick detta extra segt då de va mycket folk i stallet och full rörelse överallt runt omkring oss. Men tillslut så sänkte hon sig och när jag fått min vilja igenom så avslutade vi med lite tömkörning i skogen med lite klättring och sånt skoj. :) Då fick vi även lite sällskap vilket var trevligt. :)

När vi sen var tillbaka i stallet igen så var det dags för Princess att släppas ihop med den nya hästen som kom för två veckor sen.. hon ska ju släppas in med de två stona vi har men vi vill börja med att låta henne gå en och en med Princess och Chessy först så kanske de blir lite lugnare sen. :) Princess skötte sig bra, lite gnällig är hon nu men de beror till större delen på att hon brunstar för fullt just nu. Så nu är det bara att hoppas på att de fortsätter lika lugnt när dom alla tre sen ska gå tillsammans. :)



Grönt

Som jag nämnde tidigare så passar Princess väldigt bra i rött, en annan färg som också klär henne är grönt och då gärna de lite mörkare gröna. Så jag är väldigt sugen på att klicka hem just huvan och schabraket som går i både rött och grönt. Och så är det ju faktiskt en väldigt fin färg just den här årstiden när sommaren är på väg. :)


Fredagsmys!



Det är fredag och den muntliga tentan är avklarad och godkänd, så just nu så känns livet jäkligt bra. :) Därför så tänker jag njuta av detta hela kvällen och ta vara på den känslan, för man vet ju aldrig hur länge den stannar. ;) Blir grillat till middag och årets första hemmagjorda potatissallad (mammas egna såklart) och så lite vitt vin till det, lite senare så blir det stallet och sen tänker jag inta soffan för att se the voice. :) Kanske blir någon film lite senare också, men de återstår att se. :) 

Ha en superbra fredagskväll gott folk! :)










Svart & vitt

Stilrent och enkelt med svart och vitt, ja det måste man ju bara älska. Om man ändå hade råd att skämma bort sig själv och hästen med massa nya fina saker, det vore så jäkla roligt. :)


Kliar jag så kliar hon!

Vad skulle jag göra utan mina kvällar i stallet egentligen? Och vad skulle jag göra utan underbara Princess?! Hur tungt det än känns och hur stressad man än är över allt så är det som att allt det försvinner när jag kommer upp dit. Det är liksom dom timmarna där som gör att jag kan hålla mig flytande även de tyngsta dagarna. :)

Ikväll vart det mest mys med min återigen så smutsiga tjej.. så söt är hon när man använder gummiskrapan. Man kan riktigt se hur de kliar i hela kroppen på henne och så ska hon klia tillbaka på mig. Så sött men lite jobbigt när man borstar henne på precis rätt ställe för då kliar hon tillbaka med hjälp av tänderna.. ;) Men man har ju inte riktigt hjärta att säga ifrån.. dock är hon inte så värst hårdhänt trotts det. Har aldrig ens fått så mycket som ett blåmärke så ingen större fara alltså. :)


Torsdag

Började min dag tidigt i stallet, vart nämligen utsläpp för min del idag. Men de va rätt skönt då solen fortfarande var framme då. :) Dessutom så är det ju faktiskt rätt så skönt att komma upp tidigt även fast man är ledig, man hinner ju göra så mycket mer av dagen då. Inte för att jag har gjort det idag, men bara känslan av att man verkligen har hela dagen framför sig tycker jag om. ;)

Just nu så sitter jag och pysslar ihop lite nya inlägg som kommer läggas ut de närmsta dagarna och sen så är väl tanken att jag ska försöka få lite plugg gjort också. Är inte alls på plugghumör idag, men de måste göras så är bara att bita ihop och ta tag i det. Får väl trösta mig med att jag ska upp till stallet ikväll igen. :)

Rött

Kollage nummer två får bli det röda, en färg som min söta Princess för övrigt passar väldigt bra i.. ja hon passar bra i många färger speciellt i lila men eftersom jag redan har en sådan outfit till damen så är det ju inget jag drömmer om för tillfället. :) Men som sagt, dessa godingar skulle jag gärna klicka hem till Princess om jag hade pengar att lägga på sånna saker. ;) Tills dess får jag helt enkelt drömma vidare. :)


1500

Så många inlägg har jag skrivit på den här bloggen nu.. de känns väl ganska litet egentligen med tanke på alla åren som jag har bloggat, men det faktum att jag haft flera olika bloggar gör ju tyvärr så att jag inte har alla samlade och många finns inte ens kvar. :( Men som sagt, här firar vi nu 1500 inlägg! :) Och fler lär det väl bli.. nästa mål blir väl 2000. ;) Bara att vänta och se när det inlägget kommer, nu när jag har hittat min inspiration igen så känns det som att de inte kommer ta allt för lång tid i alla fall.. men vi vet ju att inspirationen till att skriva kan ju försvinna lika fort som den kom så vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden. :) Så nu laddar vi för kommande 500 inlägg. ;)

Och så vill jag även passa på att tacka mina fina läsare som kikar in här lite då och då! :)


Här gräddas det våfflor! :)

foto0472 (MMS)

Här gräddas det våfflor! :)


Marinblått

Ibland så kan de vara roligt att sitta och drömma sig bort bland massa hästgrejer en stund.. Här om kvällen var ett sånt tillfälle. Så jag satt ihop några kollage som jag tänkte dela med mig av de kommande dagarna. ;) Vi börjar med det som står högst upp på önskalistan just nu... ett fint sett i marinblått. :)

Att vakna upp och se att ute är strålande ...

Att vakna upp och se att ute är strålande solsken, de är så alla dagar borde börja för man kan ju inte annat än bli glad. :) Just nu sitter jag i skolan och väntar på resten av min studiegrupp.. Varav en är sjuk och inte kommer och två kommer senare av olika anledningar. Så det är jag och en tjej till som ska ses nu vid nio. Vi får väl se hur det blir med de.. Men tills hon kommer kan jag ju sitta i biblioteket och halvsova. ;) Sen så blir de ju grupparbete hela dagen lång så det är ju bra om man inte somnar då. ;) Ha en bra dag i vårvädret gott folk! :)


Bettlöst?


På senaste tiden har jag funderat på om jag ska pröva att rida Princess utan bett. Hon är väldigt lyhörd och jag har därför en känsla av detta skulle kunna funka jättebra på henne. Och om det skulle funka så känner jag att hellre utan bett än med, hästarna är ju trotts allt inte födda med bett i munnen så varför ska man då använda det om de funkar lika bra utan? Ja jag får se om det blir av att testa, dom är ju inte helt gratis dessa men jag kan ändå känna att de kan vara värt att testa. :)

Dessa två här ovan hittade jag på Börjes hemsida. 

Bild 1 är ett Sidepull träns som jag hittade här för 525 kr, detta används istället för träns med bett. Hästen lärs att gå med eftergift och lyda tygeltag.

Bild 2 är ett Bettlöst träns som jag hittade här för 525 kr, detta är det naturliga alternativet till tränsbett. Speciellt för hästar som har problem med bettslet.

Serienörd?

På senaste tiden har jag börjat följa allt fler serier.. förut var det bara en som gällde men nu har jag som sagt hittat en hel del nya favoriter så därför tänkte jag att jag skulle visa vilka jag gillar och kanske ni kan hitta er en ny favorit här ni också. ;) Dock måste jag säga att favoriten fortfarande är "Vampire Diaries", men "Once upon a time" har även den blivit en storfavorit för mig. :)



Bus på ridbanan!

Vart lite bus på ridbanan med Princess idag, de var redan mörkt när jag kom upp till stallet så jag kände att det fick räcka. Dessutom så har hon börjat brunsta nu så hon är lite smått grinig nu för tiden, så lite bus piggar ju alltid upp då. :) Och så självklart lite godismys och massa borstande då hon var precis lika lerig som de tidigare dagarna.. det här med vår och pälsbyte alltså.. ja de kunde man nästan hoppa över tycker jag. ;) Men man kanske inte ska klaga på de riktiga vårtecknena som man har. :)

Nu så ska jag vara en duktig tjej och plugga lite innan jag kryper ner i sängen för kvällen. Trist men nödvändigt..

Ny dag nya tag!

Idag blir det en ganska så lugn dag för min del. Ska försöka få lite gjort på grupparbetet som ska redovisas på fredag och så ska jag även ta mig upp till stallet en stund, men de blir nog inte förns lite senare idag. :) Kanske att de blir en liten promenad också, känner att de är dags att börja röra på sig lite mera.. Man kommer ju inte så långt bara genom att ändra matvanorna, även om det faktiskt har tagit mig en bit på vägen mot mitt mål. :) Annars får vi se vad dagen har att bjuda på. :)

Vecka 11

Måndag:
Pluggdag!!
Stallet

Tisdag:
8.00 - 14.00 Jobb
Stallet

Onsdag:
9.15 - 16.00 Studiegruppsarbete
Stallet

Torsdag:
Kusin Hannes 12 år!
Stallet

Fredag:
Morbror Bonny 53 år!
9.15 - 12.00 Redovisning av grupparbete!
Stallet

Lördag:
Stallet

Söndag:
Stallet

Lugn Princess idag

Det vart en ca 40 minuters promenad med söta Princess idag, jag kände att de va allt jag orkade med efter att ha stått ungefär en timme och kämpat med att få bort all lera som hon hade rullat sig i. Men de va skönt, jag tror att både hon och jag behövde den promenaden. :) Hon var mycket lugnare idag och hittade inte alls på några dumheter. Hon är så himlö söt när man är ute och går med henne sådär, hon går nästan fot som en liten hund och hela tiden följer hon mig och går precis brevid. :) Så helt oduglig är hon ju inte min lilla tjej, det där är något som hon verkligen har lärt sig. :)

Blir väl lite bus med tjejen imorgon också skulle jag tro då jag är ledig och jag har hört att de ska bli fint väder. :) Tror det kan bli lite tömkörning imorgon eller så blir de promenad som idag och kanske att jag kan lyckas få med mig några nya bilder hem i så fall. Om tjejen är samarbetsvillig och om vädret är bra också vill säga. ;)


Väldigt dålig bildkvallite men de beror på att de är mörkt i boxarna på kvällarna.. men strunt i det nu.. Jag ville visa er min favoritplats om kvällarna. När livet känns tungt eller man bara behöver komma bort en stund ja då är det här jag hämtar nya krafter, att få sitta inne hos Princess när hon tuggar på sitt kvällshö är som terapi för själen! Bättre känsla är svår att hitta! :) <3

Första grillkvällen för året!

Igår kväll var hela familjen bjudna på middag hemma hos några vänner från stallet som vi också bor nästan granne med. :) Vart grillat för första gången i år, och det var verkligen supergott! Några glas vin och så en supergod efterrätt med smak av citron och lime på det och kvällen var gjord. ;) Jag hade verkligen supertrevligt, detta till trotts att jag missade finalen av Melodifestivalen, eller ja vi hade de på i bakgrunden så vi hörde ju hur de gick. Måste säga att jag inte är helt nöjd med hur de slutade, men svenska folket har ju röstat så så man ska väl inte klaga. Läste dock idag att det var många som hade haft problem när de skulle rösta och att de inte hade kommit fram och sånt där.. trisst om så var fallet.. men jag tror inte att de påverkade resultatet, Loreen har ju varit favorittippad sedan länge så det var väl bara väntat de här. Och nej jag är inte bitter för jag hade en superbra kväll i alla fall, så jag kan ju vara glad för det istället. :)

Nu så har jag haft en sån där riktigt slö söndagsmorgon med lång frukost och mysig musik. :) Men om ett par timmar eller så så är tanken att jag ska kila upp till stallet för lite mys med en förhoppningsvis lugn Princess. Funderar på om jag bara ska ta med henne ut på en liten promenad idag eller om de kanske blir lite tömkörning, de var ju ett tag sen jag gjorde de. Men vi får se vad jag känner för sen när jag väl är där. :)

Ha en bra eftermiddag i det soliga vädre fina ni! :)

Okontaktbar häst...

Åkte ju som sagt upp till stallet under dagen igår, vi fixade med lite staket och sen så bestämde jag mig för att rida ett litet pass på ridbanan. Ja men de var ju lättare sagt en gjort, min söta Princess var verkligen inte på min sida jag kände knappt igen henne igår alltså. Att skritta gick inte, hon travade och travade och travade, helt okontaktbar i princip.. Jag vet inte riktigt vad de berodde på men jag har en liten teori. Låt oss säga att människor som inte kan något om hästar borde inte ha häst.. Så ja en viss ägare till Princess tycker han har varit duktig som jagat på henne på ridbanan, han släpper henne lös där och så får hon springa tills hon är helt svettig utan uppvärmning och utan att hon får skrittas av.. :( Och tyvärr är de ju inte min häst så jag kan inte göra något åt saken.. men det faktum att han stod och såg på en stund igår när jag försökte lugna ner en näst intill galen häst och sen kommer till mig och säger att de såg bra ut.. ja de säger väl något kanske. Usch.. så arg jag blir. :( Visst kan man ha dåliga dagar det kan jag ta.. men detta kändes mer som ett inlärt beteende och eftersom jag inte jobbat henne på ridbanan på länge så kan de ju bara komme därifrån. Jaja, bara hoppas på att hon är lite lugnare nästa gång. :)


Princess Q

God morgon gott folk! :) Lördag igen då, ä...

God morgon gott folk! :) Lördag igen då, är de bara jag som tycker att veckorna går fruktansvärt fort nu för tiden? Känns som det var måndag igår ju. Men nog pratat om de.. Nu har jag precis fått i mig en mysig lite lördagsfrukost och om en liten stund så ska jag göra mig iordning för att åka upp till stallet. :) Vad som händer där har jag inte riktigt koll på än men något skoj hittar man väl alltid på där. :) Ha en bra dag! :)


Jag är ingen morgonmänniska, men på fredag...

Jag är ingen morgonmänniska, men på fredagarna är det ändå lite lättare att ta sig upp ur sängen. :) För tillfället sitter jag på bussen till jobbet, killen framför mig luktar sådär lagom mycket killparfym.. Så jag har det helt okej här. ;) Nyss så mötte vi tre ambulanser och en brandbil med blåljus på som åkte ut mot stallarholmen... Måste ha hänt något ordentligt eftersom att de var ett sånt pådrag. Okej, jag erkänner.. Man har för mycket tid att tänka när man åker buss. :P Så nu ska jag ta och göra något vettigt iställer.. Jobba! :) Ha en bra dag gott folk! :)


Mycket att göra

Den här dagen har verkligen gått i ett. Först jobb hela dagen och sen hem äta lite mat och så direkt upp till stallet, kom hem därifrån när klockan var närmare halv nio. Så idag har jag knappt haft tid att andas känns det som.. är först nu som jag verkligen kan koppla av och då är det dags att sova egentligen.. Härligt liv man har ibland alltså. ;)

Blir jobb även imorgon så kan inte lova så värst mycket inlägg tyvärr.. Men sen är de ju helg och då ska jag nog kunna komma på något roligt.. kanske att jag börjar klura på en ny liten design hit också.. ja om jag hinner och orkar vill säga. :P

Men nu ska en mycket trött tjej krypa ner i sängen för att ladda upp inför en ny dag imorgon. :)
Natti natti! :)

KONY 2012



http://s3.amazonaws.com/kony2012/kony-4.html

Lisa Miskovsky - Why start a fire



Eftersom att jag är i skolan hela dagen idag så tänkte jag att jag skulle lägga upp en dagens låt.. de var ju länge sen jag gjorde det så varför inte passa på att dela med mig av en av mina nya favoriter. :) Lisa Miskovskys bidra i Melodifestivalen "Why start a fire". :) Enjoy! :)

Tröttaste tjejen!

Nystädat rum, nybäddad säng och nyduschad Malin... så ser läget ut just nu för mig. :) Är helt slut för tillfället, dock känner jag att det ikväll faktiskt är helt okej att vara det då jag hunnit med en hel del under dagen. Så om en liten liten stund så ska jag krypa ner under täcket och sova så att jag orkar upp till skolan imorgon. Är inte helt taggad på att åka dit men samtidigt så tycker jag faktiskt att våra föreläsningar är intressanta nu för tiden. Väldigt intressanta om man jämför med förra kursen. ;) Så jag ska väl kanske inte klaga ändå. :P

Men nu går mina ögon snart i kors så därför säger jag nu god natt till er alla. :)

Princess på hyllan

För några månader sen så köpte jag en guldfärgad fotoram och lite fotopapper i A4 format. Tanken med detta var att jag skulle skriva ut en fin bild på min Princess som min vän Paulina tagit och som jag sen skulle ställa upp i en av mina bokhyllor. Detta har dock inte blivit av.. då jag helt enkelt glömt bort det. Men idag så fick jag tummen ur och skrev ut den där bilden och nu står den färdig och inramad på min bokhylla. :)


Detta var bilden av min lilla Princess som jag valde att printa ut. :)


Min guldiga fotoram och bilden. :) (dålig mobilbild)


Princess på hyllan. :) (Dålig mobilbild)

Lite vardagsshopping

Förra veckan vart de lite nytt inhandlat till mig, så i brist på inspiration så tänkte jag att jag nu något sent skulle visa vad jag nu fått hem för något. ;)


Klickade hem första och andra säsongen av Grey's Anatomy som nu blivit mitt nya beroende. :) Bara att vänta på nästa lön nu så jag även kan klicka hem tredje och kanske fjärde säsongen. ;)


En ny väska hade jag turen att hitta när jag sprang på stan under lunchen i fredags. :) Det var jag verkligen i behov av då mina börjar bli riktigt slitna och att den dessutom var på rea till det perfekta priset 199 kr var ju ännu mer perfek. :) Vart dessutom en nödvändig flaska med hårspray då min var slut. ;)

Inspirationen är som bortblåst...

Det där med att ställa klockan tio minuter tidigare för att hinna blogga på morgonen och att så fort man kommer hem sätta igång datorn för att berätta om dagen.. Ja den inspirationen och lusten har helt försvunnit känns det som. Visst sitter jag vid datorn men trotts det så känns det som att det inte finns något vettigt att skriva om, det känns tråkigt och jag har tröttnat lite på min design men har ingen ork till att göra en ny för tillfället. För hur kul är det egentligen för er att läsa om att jag har jobbat eller har varit i skolan. De känns så trist att skriva om det, men det är ju mitt liv just nu så då blir det ju lite svårt att komma på något annat. Och dessutom så har jag ju tystnadsplikt så mitt jobb kan jag ju inte riktigt säga någonting om även om jag kanske skulle vilja det. Så ja de går lite kärvt på bloggfronten just nu.. dock ska jag försöka skriva lite oftare, mest för att jag själv ska kunna se tillbaka på vad jag haft för mig under den här tiden i mitt liv. :)

Nu har jag dock några små inlägg på gång så vi får väl hoppas på att min skrivarinspiration är på väg tillbaka. :)

Vecka 10

Måndag:
Stallet

Tisdag:
Stallet

Onsdag:
9.15 - 12.00 Föreläsning (hälsa, behov och välmående)
13.15 - 16.00 Studiegruppsarbete

Torsdag:
9.30 - 17.00 Jobb
Stallet

Fredag:
8.45 - 16.00 Jobb
Stallet

Lördag:
Stallet
Middag hos vänner till familjen

Söndag:
Isabelle 5 år!
Stallet

RSS 2.0