Mysig söndagstur

Jag lyckades lura med mig Therese ut på en tur i det minst sagt konstiga vädret, men som tur var kom inte det snöblandade regnet förns vi va tillbaka i stallet. Och det blev faktiskt en riktigt mysig tur som också botade min jobbiga huvudvärk. Dock fick Wilma en del hjärnspöken längs vägen, vet inte riktigt varför då hon brukar vara hur lugn som helst och den här rundan var det verkligen inte första gången vi red. Okej, Wilma är lugn även när hon är nervös om vi jämför med de flesta andra hästar. Så jag klagar inte. Faktiskt så är jag rätt nöjd med dagens ridtur om jag ska vara ärlig.
 
 

31 Januari 2016

God morgon! Sista januari redan, vart tar tiden vägen egentligen?! Vaknade till fågelkvitter och sol utanför fönstret idag, bättre start på en söndag kan man väl knappast få. Nu så har jag ätit en sån där mysig söndagsfrukost framför tv:n och tagit reda på lite disk. Snart är det dock dags att hoppa i ridbyxorna och bege sig till stallet, vet inte riktigt vad vi hittar på idag men känner att vi verkligen måste passa på att utnyttja dagsljuset. Igår blev det ett pass på ridbanan på kvällen och Wilma var hur duktig som helst, lite stel i ena sidan i början bara men mot slutet så släppte det. Så jag håller tummarna för en lika bra känsla idag.
 
När jag kommer hem från stallet sen är det dags för städning av lägenheten och tvättstugan, funderar på om jag ska göra några matlåder att stoppa i frysen. Man kan ju faktiskt inte ha för många färdiga matådor när man nästan alltid jobbar långa dagar och sen har bråttom till stallet.
 
Snart är våren här på riktigt!

En grå lördag

Den här helgen kommer ägnas åt återhämtning, så idag har jag efter utsläppet av hästarna bara fixat lite här hemma och tagit det lugnt. Hela veckan har jag varit helt slut och knappt sovit, dessutom känns det som att jag har lite förkylningsbakterier i kroppen som inte riktigt vill bryta ut men finns där och stör i alla fall. Så en lugn och skön helg är precis vad jag behöver. Jag tänker dock inte glömma bort Wilma för det, hon har nu haft två dagars vila så både idag och imorgon blir det träning för oss. Men vad är bättre återhämtning för själen än just det?! Men innan jag beger mig mot stallet igen så ska jag förbereda lite matlådor och stoppa i frysen så det finns färdig och nyttig mat till de dagarna när jag jobbar sent.
 
Så nu är det dags att sätta lite fart här hemma och få ordning på den här gråa lördagen. Hur spenderar ni en grå lördag som denna?

Morgonrutiner

God morgon! Äntligen fick jag en hel natts sömn. Är visserligen fortfarande trött men känner mig inte helt utmattad som jag gjort tidigare dagar den här veckan. Dessutom så är det ju fredag och bara tanken på det piggar upp. 

Min fredag börjar med lite tända ljus och grötfrukost, och självklart en kopp kaffe till. Jag försöker att alltid göra morgonen lite extra mysig, det är ju trotts allt den som lägger grunden för hela dagen sen. Så att skippa taklampan och istället tända några ljus är en självklarhet hemma hos mig varje morgon. Det behöver jag för att få en lugn och harmonisk start på dagen. Någon av er som har några speciella rutiner på morgonen för att dagen ska bli lite bättre?



28 Januari 2016

Ursäkta frånvaron här idag, hade missat att tidsinställa och så försov jag mig lite imorse. Dessutom varit en lång dag på jobbet som sen avlöstes med ett par timmar i stallet. Men nu har jag äntligen landat hemma och ska snart bege mig mot sängen. Sovit så himla dåligt hela veckan så nu har jag gjort allt jag kan för att verkligen få sova i natt, ingen frukt (socker) nu på kvällen och så fick det bli en kopp rött te som ju ska vara lugnande. Så nu hoppas jag verkligen på att jag kan få en hel natts sömn utan att drömma massa konstiga drömmar och vakna hur många gånger som helst. Skönt hur som helst att helgen snart är här så man får vila upp sig lite.

Om vi nu ska prata om något trevligare istället så har det blivit lite shopping den här veckan. En beställning från Forever Living och sen så råkade jag klicka hem två nya mobilskal då det jag haft nu håller på att gå i två delar. Det var alltså hög tid för nytt. Så jag beställde hem två stycken likadana som jag haft innan fast istället för marinblått fick det bli ett vitt och ett ljusbrunt. Så nu ska jag nog klara mig en stund.


Dagens höjdpunkt

Ett ridpass på en timme fick det bli ikväll. Så skön kväll att jackan inte ens behövdes, älskar sånna kvällar. Dessutom så var Wilma superfin och så tillfreds idag, lyssnade till minsta lilla hjälp. Så jag kunde inte vara mer nöjd än jag är just nu, det var helt klart dagens höjdpunkt. :)

Sämsta bilden men bästa hästen! 

Lång dag

God morgon! Sitter på jobbet och väntar på att första barnen ska droppa in. Det är en lång dag jag har framför mig med jobb 6.30-16.30 och sen stallet efter det. Hoppas på att hinna rida lite ikväll så håller tummarna för att vädret är på min sida också. Äntligen är det perfekt underlag på ridbanan så man vill ju verkligen passa på att utnyttja det. Igår blev det dock bara markarbete och bus då tiden inte riktigt räckte till. Men det är ju viktigt och bra det också. 

Nu så ska jag sätta igång med frukosten här så hörs vi senare. Ha en bra dag!

Mys med Tella

Som sagt så var finaste Tella här på besök idag, så mysigt att bara få hänga i soffan med den här sötnosen ett par timmar. Hon tyckte dock att det var lite konstigt att bli lämnad här bara så där, tidigare har ju mamma och pappa alltid varit kvar när hon varit här. Så lite smånervös var hon i början men vem säger nej till lite avkopplande soffhäng? :)



Gröna fingrar

Gröna fingrar är verkligen något som jag aldrig haft, att hålla en växt vid liv och än mindre odla något själv har varit heelt omöjligt. Men förra våren så satte jag en avokadokärna i ett glas med vatten. Mitt andra försök att odla avokado. Det tog lång tid men efter ett tag så började det faktiskt komma fram några rötter i det där glaset och nu i höstas var det dags att flytta över min avokado till en kruka med jord. Det såg bra ut till en början men så trillade det lilla lövet som kommit av och jag trodde att det var kört med min kära avokadoplanta. Men så för några veckor sedan så började det hända grejer. Och så här ser min lilla planta ut för tillfället.
 
Helt ärligt så har jag faktiskt inte lyckats ta kål på en ända planta sedan jag flyttade hemifrån, och då har jag en hel uppsjö av dom. Vad är grejen med att ge blommor till folk som flyttar? Det skapar ju bara prestationsångest för oss utan gröna fingrar. Varje gång någon hälsar på måste de kolla om just deras växt fortfarande lever... Nåja, än så länge gör dom ju det men ni förstår själva grejen. Men min favorit är ändå min fina lilla avokadoplanta som jag lyckats driva upp helt på egen hand.
 

26 Januari 2016

God morgon! Sitter här med en kopp kaffe, lite musik och några tända ljus. Det viktigaste för att få en bra dag är ju hur man börjar den. Är dock så trött att jag mår illa, vet inte varför men har sovit så himla dåligt de senaste nätterna. Men det är tur att det finns kaffe och bra musik så att man kan komma i bra stämning trotts allt. Idag väntar dessutom en kort dag på jobbet, skönt och välbehövligt. Sen ska jag ha Tella ett tag medans mamma och pappa åker iväg en sväng. Myspys! Det jobbigaste med att flytta hemifrån var faktiskt att inte få träffa Tellatussen varje dag, henne kan man ju liksom inte ringa och prata med. Eller ja det har faktiskt hänt men det tyckte hon bara var superkonstigt när hon inte kunde hitta mig.
 
Nej nu är det dags att bege sig mot jobbet. Ha en bra dag alla fina!
 
Finaste Tella! <3

Kvällsmys och täckesprovning

Ikväll blev det massa mys med min fina tjej. Många pussar och en päls som bara glänser, äkta kvalitetstid. Hon fick även prova stalltäcket som jag igår äntligen fick tummen ur och gjorde iordning. Det har vi nämligen fått ärva av en häst som stod i stallet för ett antal år sedan men täcket var insytt en hel del för att passa den hästen. Så 2,5 timmes slit med att sprätta gamla sömmar och laga en sprucken söm så är det så gott som nytt igen och passar Wilma perfekt.

Ibland undrar jag vad hon gör med sina ben den där Wimlan... att stå normalt verkar vara svårt ibland. ;)

Ny kvällsfavorit

När man kommer hem från stallet på kvällen efter att ha spenderat ett par timmar där är man oftast sugen på något när man landar i soffan. Och det är ju inte det bästa att trycka i sig massa onyttigheter, så nu har jag hittat en perfekt favorit som smakar supergott och inte är allt för onyttig. Det är så enkelt som skivat äpple med lite kanel på och så en kopp te till det. Precis lagom och så gott! :)


It's Monday

God morgon! Började min vecka med att tända några ljus, göra en kopp kaffe och betala alla räkningar samt lägga en beställning från Forever, sånt där som är så kul att göra när lönen precis har kommit in. Men nu är det gjort i alla fall och jag behöver inte tänka mer på det. Snart ska jag hoppa in i min lilla blå och bege mig mot jobbet, det är måndag vilket också innebär sovmorgon och stängning för min del. Men det känns helt okej faktiskt, jag får ju mysa med världens bästa Wilma ikväll så jag har något att se fram emot. Dock så tror jag att det får bli en vilodag för fröken idag, vi har jobbat ganska hårt de senaste tre dagarna så det kan vara på sin plats. Men massa pussar och mys blir det i alla fall.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 

Markarbete

Eftersom vi haft två ganska jobbiga ridpass de senaste dagarna så fick det helt enkelt bli lite markarbete idag för att få bort lite eventuell träningsvärk och mjuka upp kroppen. Och vad passar då inte bättre än att bege sig ut i skogen och på småvägarna?! Det gäller ju att passa på att utnytja dagsljuset på helgerna den här tiden på året. Wilma var supernöjd, öronen framåt och ett superbra steg hela tiden och gick till och med och småfrustad mot slutet. Jag å andra sidan blev helt svettig av vårt lilla äventyr när jag försökte hänga med i hennes tempo i skogen. Men jag tror att vi båda var rätt nöjda i alla fall. :)


Söndagsångest

God morgon. Jag sitter uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och funderar på dagens to-dos. Lite söndagsånget har jag allt även fast jag lovat mig själv att aldrig känna så, men det är inte helt lätt att låta bli alla gånger. Speciellt inte när man har en lång lista med saker som behöver göras både hemma och på jobbet och huvudet känns tungt som sten. Men det är bara att göra sitt bästa och kämpa på så blir det nog bra till slut. Ska börja med att göra mig lite mer kaffe och sen åka upp till stallet för lite friskluft och för att rensa tankarna.
 
Längtar så till sommaren och alla gröna ängar nu!

Klättring

Idag fick det bli lite klättring i en lite mindre skog precis vid stallet tillsammans med Vendela och Vigge. Måste erkänna att jag är riktigt dålig på att utnyttja den här platsen som verkligen är perfekt utformad för just klättring. Att Wilma fullkomligt älskar att få komma ut så här och jobba i skogen borde ju innebära att vi skulle göra det här oftare. Men man liksom glömmer att se vilken potential en plats har när det ligger precis runt hörnet, eller det är i alla fall vad jag har gjort. Men idag när vi klättrade runt där bland stock och sten, både uppför och nedför och glädjen och energin bara strålade om Wilma så bestämde jag mig för att det här bara ska vi göra mycket oftare framöver. Dessutom är det ju så himla bra för att mjuka upp och stärka. Så mer klättring ska det bli alltså. :)
 
När man har arbetat så måste man fylla på med nytt bränsle såklart

Morgonmöte

Fick stanna för familjen älg som skulle över vägen när jag åkte till stallet imorse. Häftiga är dom men jag var så glad att jag satt i bilen och inte behövde komma allt för nära.

Nu är jag hemma en snabbis för lite frukost och soffhäng innan det är dags att åka upp till stallet igen. Wilma och jag ska ut på äventyr tillsammans med Vendela och Vigge. :)


Sjuka barn i förskolan

Skulle du gå till jobbet om du kräkts bara några timmar tidigare eller om du har feber, nästan hostar upp lungorna och snoret bara rinner och rinner? Jag ger mig på en vild gissning och påstår att nej det skulle du inte. Så då kommer min nästa fråga, varför lämnar du då ditt sjuka barn på förskolan? Det här är verkligen en sak som jag för mitt liv bara inte kan förstå. Om det nu är så hemskt att vara hemma några dagar med ett sjukt barn så kanske du inte skulle ha skaffat något från början. Jag vet, det låter hemskt när man säger det så men det är också sanningen. För barn blir sjuka, det går inte att undvika speciellt inte då förskolan i perioder är en levande smittohärd där både influensa, vinterkräksjuka, magsjuka och diverse andra sjukdommar härjar. Och vet ni varför det är så? Jo för att just ni vägrar att hålla era barn hemma när de är sjuka. Det är på grund av er som sjukdommarna avlöser varandra och bara fortsätter gå runt runt. Så om ni håller era barn hemma istället när de väl är sjuka skulle det inte ske lika ofta. Ni skulle alltså få färre VAB dagar själva, ni skulle förhindra att sjukdommarna sprids och fortsätter gå runt på förskolan, ni skulle bespara andra föräldrar VAB dagar.
 
En annan sak som också skulle hända om ni faktiskt håller era barn hemma när de är sjuka, är att vi som arbetar i förskolan kommer kunna bedriva en meningsfull verksamhet för barnen och inte behöva kämpa oss igenom dagarna med barn som inte ens orkar med sig själva och än mindre en hel barngrupp och en massa aktiviteter. Ni skulle även bespara oss (personalen) en massa sjukdagar, då vi också drabbas av dessa sjukdommar. Vet ni vad som händer när personal på förskolan blir sjuk? Vi kan inte göra vårt jobb, vi tvingas stanna hemma och era barn blir lidande. Hur blir de lidande kanske ni frågar er nu? Jo när personal i förskolan är hemma finns det inte alltid möjlighet att sätta in en vikarie, vilket innebär att samma antal barn ska tas om han av en mindre personalgrupp och en pedagogisk verksamhet blir svår att bedriva, det som händer är att förskolan förvandlas till en plats där lärande och utveckling inte längre är i fokus utan en plats för barnpassning.
 
Så nästa gång era barn blir sjuka föreslår jag att ni håller dom hemma både för barnens, förskolepersonalens, andra barn och föräldrars, men också för er egen skull. Alla skulle vinna på det!

Kvällen

Sitter uppkrupen i soffan, inlindad i en filt och har precis knåpat ihop ett längre inlägg som kommer upp här imorgon. Ämnet är ett som både påverkar och berör mig mycket, men mer om det får ni läsa imorgon som sagt. Nu har jag tänkt att jag ska ägna filmen som har varit på i bakgrunden lite mer uppmärksamhet innan det är dags att bädda ner sig och checka ut för dagen. Är helt galet trött egentligen, men ni vet har man väl börjat titta på en film så kan man ju inte bara sluta mitt i. Håller ni inte med? Dessutom är det fredag imorgon vilket innebär att helgen snart är här, så sova kan man göra senare.
 
Nej skämt o sido, nu har det här inlägget verkligen tagit en väg som jag inte riktigt hade tänkt. Men en lång och tung arbetsvecka, med bland annat magsjuka bland barnen på jobbet ligger snart bakom oss och min trötta hjärna kan snart få lite välbehövlig vila.
 
En snöig bild från jobbet här om dagen. Snö kan verkligen vara så vackert!

Finner inga ord

Bilden har nedan fick jag av Nettan i stallet idag... Någon hade missat att sätta på elen till staketet, Wilma hade sitt tjocka vintertäcke, det var kallt och hon var tydligen hungrig min påhittiga tjej. En mycket bra idé tyckte tydligen Wilma och en mindre bra idé känner matte. Suck.


Hos Vendela

Hemma hos Vendela ikväll igen och sitter just nu uppkrupen i soffan med en enorm tekopp som rymmer en halvliter te. Hur underbara är inte dessa!? Jag behöver verkligen hitta några i samma storlek känner jag, jag som alltid landar i soffan med en kopp te om kvällarna. 

Men nu ska jag checka ut här ifrån för att se en film och sörpla på mitt te.


19 Januari 2016

Min tidiga dag idag och halva arbetsdagen har snart gått trotts att klockan bara är tio. Såå skön känsla! Efter jobbet blir det handling.. måste köpa sånt där tråkigt som tvättmedel och tvål. Sen är planen att rida, inte haft möjligheten att göra det sen före nyår så nu är det verkligen dags. Håller både tummar och tår för att vädret är på min sida ikväll, vill inte ha för kallt och så kan det gärna få låta bli att snöa också. 

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan rasten är slut och det är dags att bege sig tillbaka till mina underbara barn. :)


Middag och film

Det blev lite spontan middag och filmkväll med Vendela som var gräsänka för kvällen. Vem tackar nej när någon ringer och frågar om man vill bli bjuden på middag?! Så nu har jag precis kommit hem och bäddat ner mig i sängen, det vankas tidig uppgång imorgon så det är verkligen dags att sluta ögonen för kvällen.


Mitt andra hem

Det spelar ingen roll vilken dag det är eller vad det är för väder, den här platsen är alltid speciell för mig. Den här platsen har varit som mitt andra hem sen jag var fyra år gammal vilket snart alltså är 20 år. Det är har jag har växt upp och blivit den jag är idag, har har det skapats så många minnen att dom inte ens går att räkna. Här har jag lärt mig så otroligt mycket om allt vad livet innebär. Människor och hästar har kommit och gått men platsen har alltid behållt den där speciella känslan, den där kännslan av att vara fri och att känna glädje. Det är här jag har min fristad, hit jag beger mig när allt känns jobbigt och man bara behöver komma bort för en stund. Det är här jag laddar mina batterier för att klara av att ta mig an allt som kommer i min väg. Utan den här platsen hade jag inte varit den personen jag är idag. Därför är jag så oerhört glad för allt den gett mig och allt som den kommer att ge mig i framtiden. Alla timmar som spenderas här oavsätt väder och vind, oavsätt om marken varit täckt av snö eller lera är värt allt. Det är just allt det där som gör den här platsen till mitt andra hem!
 

Söndagspromenad

Idag fick det bli en liten promenad i skog och på väg och sällskap fick vi med oss också, Kerstin och Eldrós. Känns så skönt att verkligen se att hon är som vanligt igen min fina, visar ingenting varken i uppför eller nedförsbacke och kliver på som om ingenting hänt. Så nu är det bara att sätta igång med träningen igen och så får vi hålla tummarna för att fröken kan hålla sig frisk och hel framöver.


Håret ✂

Före:

Klipp klipp...
Det här kommer skänkas till en perukmakare som gör peruker till människor som drabbats av cancer.

Och så två efterbilder...


Klipp klipp...

Igår rök drygt 40 cm av mitt låånga hår...

Nöjd tjej!

Gissa vem som var supernöjd med att få gå med sina kompisar idag. Blicken jag fick när vi gick ut i den stora hagen imorse går inte att beskriva med ord, men det värmde så i mitt hjärta att få se Wilma så nöjd och lycklig. Så nu hoppas vi att hon håller sig hel och frisk framöver så att vi kan fortsätta med vår träning och slipper en massa oro. Idag får hon faktiskt ytterligare en vilodag för att bara vara med sina kompisar och känna av själv vad hon klarar av och så tar vi tag i vardagen imorgon. Men självklart startar vi upp lugnt och känner av vad vi klarar av.
 
Svårt att avgöra vem som är mest nöjd av de här två damerna...
Mayah för att ha fått Wilma tillbaka eller Wilma för att få gå ut i stora hagen med Mayah igen.
 

Lördags morgon

Äter en lite sen frukost framför en film efter utsläpp av hästarna och stallsysslor. Dessutom inlindad i en filt för att tina upp igen. -21 grader när hästarna släptes ut, trotts kylan helt magiskt vackert så fort solen kommer fram! Har lite fina bilder från stallet tidigare som kommer upp här senare. Men nu ska jag återgå till min film här och samtidigt förbereda lite blogginlägg som jag har klurat på de senaste dagarna.


Återställd

God morgon! Sitter här med lite frukost framför mig och insåg att jag helt glömde uppdatera här igår kväll. Ska snart bege mig iväg mot jobbet, äntligen fredag! Men först måste jag bara berätta att Wilma är helt återställd igen, ingen hälta eller ens något tecken på stelhet men för säkerhets skull får hon idag gå själv i en mindre sjukhage. Men är allt som det ska även idag kommer hon förmodligen få gå ut med sina kompisar igen på lördag. Hur lättad är jag inte att hela sjukdomsförloppet eller vad man nu ska kalla det var över på bara tre dygn. :)


Morgontrött

Idag kom tröttheten som jag väntade mig igår.. det var inte helt lätt att ta sig upp ur aängen och första koppen kaffe hinkade jag mer eller mindre i mig tillsammans med ett glas Aloe Vera och en apelsin. Så nu känner jag mig något piggare och ska strax springa ut till bilen i kylan och bege mig iväg mot jobbet. Ha en bra dag hörni! :)


13 Januari 2016

Vaknade före alarmet imorse trotts öppning så känner mig faktiskt riktigt utvilad idag. Men så hade jag också en hektisk dag med massa flängande fram och tillbaka igår så jag somnade på två röda där strax efter 22. Hur skönt som helst! Idag blir det inte så mycket flängande men istället en lång dag på jobbet och sen ett antal timmar i stallet. Wilma ska få massa kärlek och så ska benen lindas med BoT paddarna även idag. Funderar på om hon kanske ska få gå ut i lilla sjukhagen en stund när jag mockar, enligt rapporten från mamma så såg det ännu lite bättre ut idag så att få gå litegrann och skaka av sig lite stelhet är nog inte helt fel.

Nej nu är min rast snart slut så det är dags att runda av här och bege sig tillbaka till barngruppen. Hoppas ni har en bra dag!


Det går åt rätt håll

Lite vila gjorde gott, Wilma är fortfarande halt men redan imorse var hon bättre och efter samtal och rekommendation från Veterinär Ström fick hon boxvila för att se hur det påverkar hältan. Till min stora lättnad har det blivit bättre och bättre under dagen och nu ikväll kunde hon gå nästan helt som vanligt rakt fram (vilket inte alls gick igår), det är lite jobbigt när vi ska vända nu bara.. men även det går lättare nu. Så imorgon blir det ytterligare en dag med boxvila och så håller vi tummarna för att hon kanske kan gå ut i en mindre hage på torsdag.

När jag mellanlandade i stallet mellan jobb och kvällsplanering åkte Back on Track-paddarna på och ett gosigt fleecetäcke. Vad gör man inte för sin älskade bebis liksom. :)

Halt Wilma

Igår kväll när jag tog in mitt hjärta så ville hon knappt stödja på vänster fram ben i stallgången. Det märkliga är dock att hon har ingen puls i benen, ingen värme och ingen svullnad. Jag kände och klämde hur länge som helst igår men kunde inte hitta någonting och i boxen rör hon sig rätt obehindrat.  Därför valde jag att avvakta under natten och se om det blivit någon skillnad. Så vi håller tummarna för att det bara rör sig om en lättare sträckning eller vrickning och att detta snabbt går över. Men är det inte bättre nu på morgonen så blir det att ringa ut en veterinär. Usch vad jag hatar när den jag älskar mest på hela jorden inte mår bra! Panik, ångest och illamående är vad jag känner just nu. Men det är bara att vänta och se, just nu kan jag ju inte göra så mycket i alla fall.


Vårterminen 2016

Den här veckan kan man väl säga att vårterminen 2016 börjar på riktigt och det är mycket som ska planeras och utvärderas. Det ska göras kalendarium, inskolningar påbörjas och förbereds för, hur ska barngrupperna se ut (hur delar vi upp oss), utvecklingssamtal ska förberedas och verksamheten ska planeras. Så ja det är fullt upp på jobbet just nu kan man säga, men det är det som är roligt också.


Ny vecka

Ny vecka och nya möjligheter. Igår var det filmkväll hemma hos Vendela, kom hem någon gång vid tolv. Så skönt att jag inte börjar förns nio på måndagar så jag kunde sova lite längre idag. Dock så ska jag strax kila ut i snöyran för att bege mig mot jobbet i min lilla blå. Ser fram emot den här veckan.. som sagt ny vecka och nya möjligheter.


Pulsa i snön

Det fick bli lite markjobb med långa tyglar först på ridbanan och sen gav vi oss ut och pulsade i snön tillsammans med Vendela och Vigge. Wilma var superpigg idag, körde värsta busskutten när vi va i skogen. Tror hon tyckte det var rätt skönt att få bli av med det tjocka täcket en stund och få lufta sig lite, och vem blir inte lite extra glad av att få komma ut och busa lite i den nyfallna snön såhär. Visserligen har hon snö även i sin stora hage, men de blir ju inte riktigt samma sak. Mitt lilla bustroll!
 
Idag testade vi även att linda benen med de nya lindorna som jag köpte för ett tag sen men inte testat än. Låt oss säga att det här med att linda tycker Wilma är rätt onödigt och jobbigt, så hon hittar på allt möjligt istället för att stå still och matte ville bara slita av sig håret.. Men till slut så fick vi på dom där BoT-paddarna och lindorna.Som ni ser är dock paddarna rätt höga så jag brukar vika ner dom lite, men det gör ju inget.. De är ju inte så att vi ska ut och tävla och behöver se supersnygga ut, så huvudsaken är ju att det fungerar bra.
 

Söndag

En lång sovmorgon, en god frukost och ett berg av disk senare sitter jag nu här framför datorn och läser lite bloggar. Snart är det dock dags att åka upp till stallet för att luncha hästarna och fixa dagens sysslor. Funderar på vad jag och Wilma ska hitta på idag, eftersom det har kommit ännu mer snö känns det som att ridningen går bort idag med. Längtar så tills imorgon då hon får vanliga snösulor fram också så att vi kan rida ordentligt igen och slippa alla snöstyltor. Så det är bara för oss att härda ut en ynka dag till.
 
Vinterbild från gårdagens promenad

Filmkväll 🎬

Ibland är det himla skönt att bara spendera en lördagskväll för sig själv med lite gott framför en film. Idag föll valet på Taken 2. Hittills kan jag säga att jag tycker den är bättre än ettan, men vi får väl se om det stämmer när jag tagit mig igenom hela. Så nu ska jag återgå till filmen en stund och sen blir de en god natts sömn och en välkommen sovmorgon för min del. :)


Promenad med mitt hjärta

Det fick bli en promenad i kylan idag med Therese och Hector som sällskap. Den här gången höll vi oss dock på grusvägarna, säkrast så. Många små fotopauser blev det också och så passerade vi hemma hos mamma och pappa där hästarna fick lite knäckebröd att mumsa på efter vägen. Så de va två rätt nöjda hästar som kom tillbaka till stallet efter vår lilla promenad.





Taco night!

Gårdagskvällen spenderades med en av mina närmsta vänner som jag också kännt längst. Hela 23 år har det gått sen vi träffades första gången.. och med tanke på att vi är 23 så innebär det ju att det är i stort sätt hela våra liv. Helt klart värt att skåla lite extra för! 

Kvällen spenderades hemma hos mig, vi lagade tacos, tog in lite hästar, tittade på film, drack lite gott bubbel och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu så har hon precis åkt hem efter att vi intagit en låång frukost och jag tänkte spendera några lata timmar på soffan innan jag gör något vettigt av dagen. 



Det händer bara inte

Vad som egentligen hände under kvällen igår... Therese som också bloggar sammanfattade det hela rätt bra så jag lånar texten av henne.

"Iallafall, nu till det värsta som hände på min och Malins promenad med hästarna! Vi gick och allt var hur lugnt som helst, sen kommer vi in i "byn" och hästarna samt Malin och jag går bredvid varandra men ändå med ett bra avstånd. Går förbi en bil och jag säger lite på skoj till Hector "och den där bilen låter vi bli". Han ska ju alltid fram till det han tycker är lite läskigt, så jag tar avstånd och Malins häst Wilma tycker att vi kommer för nära och tjuter från ingenstans och backar och börjar samtidigt sparka åt Hector's håll. Både Malin och jag blir chockade och vi inser typ efter att Hector kastat sig in i bilen brevid, FAN var de första jag tänkte och sen började hjärtat slå och hundra frågor kommer upp i hjärnan! Hur är det med Hector? Är han skadad, har han fått ont? Vad gör vi? Bilen har fått en rejäl buckla. Vem kontaktar vi? Blev jag just ruinerad? Vem kommer ut ur huset? Låt det inte vara en sur gubbe/tant som typ hotar med att mörda mig eller nått!

Alltså ni fattar, REN PANIK! Men ut kommer en ung kille som inte alls var arg, han sa bara att det var typiskt då han precis fått den omlackad men att det löser sig. Och han frågade faktiskt hur det var med Hector vilket förvånade mig, trodde bara att han skulle vara helt förtvivlad över hans fina bil ;) Jag skämdes förstås men fick väl fram något i stil med att han skulle höra av sig så fort han fått veta något från försäkringsbolaget, och både jag och Malin tog på oss ansvaret såklart! Lämnade uppgifter och så gick vi hemåt."

Så nu väntar vi alltså på vad försäkringsbolaget säger och hoppas att vi inte blir ruinerade...

Bad luck

Låt oss säga att den här dagen inte avslutades på bästa sätt.. så därför tänker jag nu bädda ner mig i sängen och sova lite så tar vi nya tag imorgon.


Ett år på Stugan

Idag är det på pricken ett år sedan jag började jobba på Stugans Privata Förskola. Mitt första år som Förskollärare och också det kortaste året i mitt liv känns det som, tiden har verkligen gått så himla fort. Det bästa är att trotts att ett helt år passerat så trivs jag fortfarande så himla bra och att kunna vakna varje morgon och känna att jag verkligen trivs med mitt jobb och älskar det jag gör måste ju vara det viktigaste. Den känslan är något som alla borde få uppleva. Visst har det funnits bättre och sämre dagar, anledningarna till detta varierar men det är ju också mänskligt att humöret och känslorna varierar. Huvudsaken är dock att det känns övervägande positivt och det gör det verkligen, speciellt med mina fantastiska kollegor som man alltid kan skratta och ha roligt tillsammans med.
 
Nu ser jag fram emot en ny termin med många spännande utmaningar och äventyr tillsammans med mina underbara barn och kollegor på Stugan. Min magkänsla säger mig att den här terminen kommer bli helt fantastisk på många sätt!
 

Startar dagen med kaffe

När man för en gångs skull går och lägger sig tidigt och så kan man inte sova.. dessutom inte sovit alls bra inatt, vaknat och haft svårt att somna om ett antal gånger. Så den där första koppen kaffe för dagen är verkligen på sin plats innan jag åker iväg för en lång dags arbete. -17,1 grader visar termometern dessutom så den där extra värmen skadar inte heller. Verkligen skönt att det bara är två arbetsdagar nu innan helgen så vi får mjukstarta lite. Ha en bra dag!


Långa tyglar i naturen

Så fort jag kom upp till stallet gav jag upp tankarna på att rida idag, istället bestämde jag mig för att sätta på Wilma kapsonen och gå en promenad så att jag också skulle hålla ångan uppe och slippa frysa. Lite sällskap lyckades vi locka med oss också vilket alltid är trevligt. Det roliga med Wilma är att har jag bara grimman på och vi går ut på en promenad så går hon mest bakom mig och släpar fötterna efter sig, men så fort vi sätter på kapsonen så är det som en helt annan häst. Hon lyfter på fötterna, trampar under sig ordentligt och lyssnar ivrigt efter nästa signal från mig. Vi höll bara fokus på att gå framåt med inslag av kortare sträckor i samlad trav. Så mot slutet av vår lilla promenad lyfte hon svansen, sänkte huvudet och till och med småfrustade lite precis så som hon gör när hon verkligen är tillfreds med arbetet. Tänk vilken skillnad det kan bli bara genom att sätta på ett annat huvudlag under en helt vanlig promenad.
 
 
 

En ledig onsdag

Sitter för tillfället uppkrupen i soffan med världens träningsvärk i ryggen från gårdagens bravader. Fick bli en lång sovmorgon och en mysfrukost framför tv:n. Men snart är det dags att ta tag i dagen och bege sig mot stallet, hästarna vill ha lunch och jag ska ta tag i dagens sysslor. Sen hade jag en idé om att rida men när jag kollade termometern och den visade -13 grader så blev jag lite tveksam, skulle gärna vilja bibehålla känseln i mina fötter och dessutom så blir underlaget så hårt. Sånna här dagar önskar jag verkligen att vi hade ett ridhus att gå in i, då kunde vi alla fall ha ett bra underlag även den här årstiden. Så vi får se vad vi hittar på idag, men något behöver vi göra i alla fall.
 
Nu så är det dags att lämna soffan och ge sig ut i kylan alltså. Ha en bra dag hörni!
 
En vintrig promenad ett annat år.. 

Samarbete

När Vendela ringer och behöver hjälp med en halmbal som fastnat i ett dörrhål.. Ja alltså jag hade själv inte ens kommit på tanken att ta den den vägen. Men med orden "Det brukar gå" i bakhuvudet så kämpade vi tillsammans och till slut var den igenom. Det blev helt klart dagens stora kraftansträngning.



Trickträning

Något som jag har fastnat allt mer för är trickträning för häst. Jag och Wilma har börjat lite smått med några enkla trick och jag märker hur roligt hon tycker att det är, vilket ju är perfekt de kvällar då man känner en viss tidsbrist. Vi har kommit så långt att vi har en början till Spansk skritt (lyfta och sträcka ut frambenen extra i skritt) och så kan vi Ducka (sänka huvudet till marken) på kommando. Sen har vi såklart en del kommandon som vi använder till vardags som jag själv kanske inte räknar in här men som ändå är värt att jobba på för att göra de dagliga sysslorna lite enklare. Vi kan till exempel backa bara genom att använda ordet "back", och så kan vi lyfta hoven som matte står vid när ordet "lyft" sägs. Men som sagt det räknar jag inte riktigt in till den egentliga trickträningen som jag hade tänkt ägna det här inlägget till.
 
I och med detta ägnar jag nu en hel del tid med att leta inspiration till nya trick och sätt att vidareutveckla det som vi redan kan. Jag läser, söker på youtubeklipp och tar till mig allt jag bara kan samtidigt som jag i mitt eget huvud vrider och vänder på hur jag ska kunna anpassa det till oss. Hur ska jag göra för att Wilma ska förstå vad jag vill att hon ska göra, ja det är just där den svåra biten kommer in. För det är inte en liten ponny jag handskas med, det är en stor häst, ett sto med mycket egen vilja. Så allt fokus måste ligga på att det ska vara roligt om jag ska kunna få henne till det jag vill, och tyvärr så är allt inte så roligt när det blir jobbigt enligt Wilma. Men med lite godis och lite lirkande så ska vi nog kunna lära oss både det ena och det andra. Dessutom är detta något som även skapar ett starkare band mellan oss, då dessa trick genomförs genom ett samspel och en förståelse mellan häst och människa.
 
Ett av mina drömmål som jag har just nu när det gäller trick är att hon ska kunna lägga sig ner på kommando, men detta är något som visar på stor underkastelse. Att få ett djur som rent av är flyktinstinkt att lägga sig ner bara för att jag säger det bygger på en enorm tillit (att ligga ner innebär att det inte är möjligt att snabbt kunna fly om fara skulle uppstå). En början eller sammanlänkning med detta mål är att lära henne att sitta, vilket också vore helt fantastiskt. Dock vet jag inte riktigt vad som skulle vara lättast för Wilma, men det får väl helt enkelt tiden utvisa. Det vore också kul att lära henne stegra, men det kräver att vi har kommit lite längre i vår träning och att det verkligen är jag som bestämmer när, var och hur då detta faktiskt kan skappa en känsla av överlägsenhet hos Wilma om det inte sker på rätt sätt. Och vi vill ju inte göra något som skulle kunna bli farligt. Så vi håller oss till de lite mer enklare tricken nu till och börja med.. men det är ju aldrig fel att sikta högt så länge man har sina delmål längst vägen.
 

God förmiddag!

God morgon tänkte jag skriva men sen insåg jag att jag har varit vaken sen halv åtta så ett God förmiddag kanske är mer passande. Morgonen började som oftast när jag är ledig i stallet, hästarna är ute och boxen är fixad så allt som återstår där uppe idag är en 16-fodring och lite kvalitetstid med mitt hjärta. Tanken är att vi ska hitta på något tillsammans med Vendela och Vigge om en stund, men vad det blir det återstår att se. Sen tänker jag bara mysa här hemma resten av dagen, har lite småpyssel som behöver göras och så tänkte jag att jag skulle förbereda några inlägg till torsdag och fredag då det är jobb för hela slanten som gäller. Har några tankar som bara väntar på att få skrivas ned och delas med er. Ett sånt inlägg kommer även upp senare under dagen, så håll utkik.
 
Nu ska jag återgå till min tekopp och nyhetsmorgon innan det är dags för stallet igen. Ha en bra dag hörni!
 

Levande ljus

Så här ser det ut hemma hos mig varje kväll. Enligt mig finns det ingen mysigare känsla än att tända några ljus och få krypa upp i soffan med en filt och en kopp te. Om jag sen ägnar mig åt en film, något meningslöst tvprogram, en bok, läsa mina favoritbloggar eller skriver några egna inlägg det spelar inte så stor roll. Men bara just den där känslan av absolut avkoppling efter en hel dag som infinner sig just när jag tänder dom där ljusen är så underbar. Så ja nu sitter jag alltså här med mina ljus tända och skriver några rader samtidigt som en film är på i bakgrunden. Bättre kan det nog inte bli.
 

Första arbetsdagen

Första arbetsdagen för i år är avklarad, två personal och fyra barn.. behöver jag ens säga att dagen gick lååångsamt. Massa läsning, lek och bus. Men nu blir det ytterligare två dagars ledighet innan vårterminen drar igång på allvar. Så nu väntar lite kvällsmys med min pärla som får en ledig dag idag och efter det mysa ner mig i soffan.


Eftermiddagspromenad

Idag nöjde vi oss med en lugn promenad med trevligt sällskap. Känner mig så bortskämd vid dessa tillfällen när jag ser hur en enkel promenad inte är så enkel med unghästarna i stallet och Wilma följer mig hur snällt som helst. Men så har hon också levt dubbelt så länge som de andra ynglingarna så vi har lite försprång. Det är just de här små sakerna som verkligen får mig att se och uppskatta det vi har tillsammans. Min fina älskade Wilma!


Två små busfrön fastnade på bild idag också. :)

3 Januari 2016

När jag åkte upp till stallet så var min plan att bara fixa allt lite snabbt och sen åka hem igen. Men istället blev jag kvar där fyra timmar, boxen fixades, spenderade tid med Wilma, lite shettisbus och projekt skruva brodd på ardenner som inte vill stå still var vad som upptog min tid. Så nu sitter jag hemma i soffan lite småfrusen och har precis fått i mig lite smaskig mat, ibland förvånar jag mig själv med mina matlagningskunskaper som jag inte ens visste att jag hade. Kvällens middag fick bli en supergod kycklinggryta med ris och lite grönsaker. Återstår bara försöka tina upp mig själv lagom till insläppet sen, gör ett försök med en god kopp kaffe.



God morgon

En kaffe och en hallonkvarg, så börjar jag min söndag framför filmen Taken som jag började se igår kväll. Vid tolv ska jag bege mig upp till stallet för lunchfodring och sen får vi se vad dagen har att bjuda på.


Morgonbus i kylan

Började dagen med morgonpasset i stallet, fixad färdigt allt och hann även med lite markjobb och trickträning med min stjärna. Så skönt att allt är färdigt och man har hela dagen framför sig. Dessutom var Wilma hur duktig som helst, hon lyssnade och var med mig hela tiden i allt vi gjorde. Så nu känns det verkligen som att hela dagen kommer bli superbra. :)


Ett nyttigare alternativ

Dagarna kring jul och nyår kan väl inte direkt beskrivas som hälsosamma. Med det sagt så är det dags att ta tag i livet igen och hitta tillbaka till dom där goda vanorna som man hade innan. Därför väljer jag ett nyttigare alternativ en fredagskväll som denna framför tv:n. Lite måste man ju ändå få lyxa till det när man är ledig, men det behöver ju inte vara extremt onyttigt för det.


1 Januari 2016

Medan väldigt många spenderat den här första dagen 2016 med att vara bakis och sova så har jag hunnit med en hel del. Först togs hästarna ut och stallet fixades och sen blev det frukost hemma hos föräldrarna. Vid tolv hade jag en tvättid bokad, så nu är alla mina kläder rena och fina. Samtidigt som jag hade tvättstugan så passade jag på att städa upp det sista som inte riktigt hanns med här om dagen. Sen bytte jag den där bakispizzan som brukar vara tradition på nyårsdagen mot lax och rotfrukter i foliepaket som fick stå och gotta till sig i ugnen. Först nu för en liten stund sen sjönk jag ner i soffan med ett stort glas citronvatten (jag fick ett helt galet sug efter just det) framför en film. Så nu tänker jag spendera lite tid här med att läsa mina favoritbloggar och slötitta på film innan det är dags för mig att återigen åka upp till stallet, men den här gången för att ta in hästarna och såklart mysa med min favorittjej. Det känns som att mitt 2016 inte kunde ha börjat bättre, så nu blickar jag frammåt mot ett nytt år med nya mål och möjligheter!
 
 
I've already decided:
is going to be ridiculously
AMAZING!

Mål för 2016

 
 
# Betala av bilen.
 
# Bli bättre på att spara pengar.
 
# Nå min målvikt.
 
# Spendera mycket tid med Wilma & sattsa mer för vår utveckling tillsammans.
Ca. 5 träningspass/vecka.
 
# Komma iordning helt i lägenheten.
 
# Utveckla bloggen!
 
# Ta mig tid att läsa mer böcker.
 
 
 

Gott Nytt År! 🎉

Tänkte bara passa på att kika in och önska alla ett gott nytt år innan jag beger mig mot sängen i mitt gamla flickrum. Mitt firande har varit rätt lugnt tillsammans med familjen då kvällen innehållt stalltjänst och morgonen som kommer även den gör det. Därför tänker jag nu checka ut för kvällen och börja mitt nya år på bästa sätt, nämligen i stallet! 

Hoppas ni alla haft ett fantastiskt 2015 och att 2016 blir minst lika bra! :)

RSS 2.0