Muffins med bär

Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.

Ingredienser:
• 125g smör eller margarin
• 2,5 dl farinsocker eller 2 dl strösocker
• 3 st ägg
• 2 tsk vaniljsocker
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm salt
• 5 dl vetemjöl
• 1 dl mjölk
• 3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär eller andra bär ex. hallon, vinbär, lingon.

Gör så här:
Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Samt sätt ugnen på 200 grader.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

Låt svalna. Ät och njut!

När jag gjorde mina så hade jag 2 dl färska amerikanska jätteblåbär och 1 dl frysta hallon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0