Äppelsmulpaj
Jag tänkte jag skulle dela med mig av receptet till den godaste äppelpajen någonsin så här lagom till fredagen! När jag har gjort den har jag använt egna äpplen från trädet i trädgården och det är klart det gör en viss skillnad också.. Men jag lovar att det är värt att testa i alla fall. Hur enkelt som helst, det tar knappt någon tid alls och det blir supergott. :)
Ingredienser:
Pajdegen:
125g smör
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Fyllningen:
2-3 äpplen (jag har använt mig av fyra lite mindre)
1-2 krm kanel
(jag har även lagt till lite strösocker men de beror på hur äpplena smakar)
Toppingen:
100g smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret på låg värme och blanda ihop till en deg med socker och vetemjöl med hjälp av större gaffel eller träslev. Tryck sedan ut degen i en rund form 24cm i diameter. Förgrädda i ca 5 minuter.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Fyll pajskalet och pudra över kanelen (ev. lite socker).
4. Mixa smör, socker och vetemjöl smuligt och strö över äpplena. Baka i 20-25 minuter, tills ytan på pajen fått färg.
5. Servera pajen lite ljummen med glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback