Ugnsrostad kyckling med rotfrukter
Dagens middag var det jag som stog för idag.. kände att jag ville hitta på något som jag inte gjort förut och hittade då ett recept efter att ha sökt på kyckling då det var något med det som jag ville göra. Då det vart riktigt gott tänkte jag även lägga upp receptet här. :)
Ingredienser 4 portioner:
600 g kycklingfilé
2 st morötter
2 st palsternackor
10 potatisar
2 st gullökar
1 st squash
4 msk olivolja
2 msk touch of taste kycklingfond
8 st kvisttomater (små)
100 g tärnad fetaost
salt & svartpeppar
Tillagning:
1. Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämnstora bitar, 2 x 2 cm kuber. Dela även kycklingen i mindre bitar.
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.
3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.
5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.
3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.
5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.
När jag gjorde den här så gjorde jag om receptet en aning.. jag tog bort squashen och istället för gullök använde jag röd. Ett enkelt recept som man egentligen kan göra om hur mycket som helst och man kan ju själv välja hur mycket man vill ha av allt beroende på tycke och smak. :)
Kommentarer
Trackback