Engelska mörkakor

Dessa bakade jag igår och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet då de både var god och lätta att göra. :)


Ugnstemperatur: 200°C, varmluft 175°C

4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör eller margarin


Lägg mjölet i en hög på bakbordet tillsammans med socker och vaniljsocker. Hacka i matfettet i mjölblandningen. Arbeta ihop degen och låt den sedan vila kallt en stund.

Dela degen i två delar. Kavla ut dem och skär ut två runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Ta ut plåten och skär de halvgräddade kakorna i trekantiga bitar (som tårtbitar).

Sätt in plåten och grädda ytterligare 5 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten. De är mycket möra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0