Engelska mörkakor
Dessa bakade jag igår och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet då de både var god och lätta att göra. :)
Ugnstemperatur: 200°C, varmluft 175°C
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör eller margarin
Lägg mjölet i en hög på bakbordet tillsammans med socker och vaniljsocker. Hacka i matfettet i mjölblandningen. Arbeta ihop degen och låt den sedan vila kallt en stund.
Dela degen i två delar. Kavla ut dem och skär ut två runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Ta ut plåten och skär de halvgräddade kakorna i trekantiga bitar (som tårtbitar).
Sätt in plåten och grädda ytterligare 5 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten. De är mycket möra.
Ugnstemperatur: 200°C, varmluft 175°C
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör eller margarin
Lägg mjölet i en hög på bakbordet tillsammans med socker och vaniljsocker. Hacka i matfettet i mjölblandningen. Arbeta ihop degen och låt den sedan vila kallt en stund.
Dela degen i två delar. Kavla ut dem och skär ut två runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Ta ut plåten och skär de halvgräddade kakorna i trekantiga bitar (som tårtbitar).
Sätt in plåten och grädda ytterligare 5 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten. De är mycket möra.
Kommentarer
Trackback