Vit chokladglass
Ingredienser:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st. äggulor
100 g mörk choklad
Gör så här:
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa grädden, men inte allt för hårt.
3. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden.
4. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
5. Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
6. Ställ i frysen, minst fyra timmar.
Ta ut glassen ur frysen en stund före servering.
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st. äggulor
100 g mörk choklad
Gör så här:
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa grädden, men inte allt för hårt.
3. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden.
4. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
5. Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
6. Ställ i frysen, minst fyra timmar.
Ta ut glassen ur frysen en stund före servering.
Kommentarer
Trackback