Chokladringlade kolasnittar
Ingredienser: ca. 45 st
200 g smör eller margarin
1 ¾ dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mörk choklad (går lika bra att göra utan choklad)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Rör samman matfett och socker. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman till en slät deg.
2. Dela degen i tre jämnstora bitar och rulla ut till plattlånga längder. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta ut dem till ca 6 centimeters bredd. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär dem nygräddade i sneda pinnar, men skilj dem inte åt. Låt svalna.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ringla den över de kalla kakorna och skilj dem åt innan chokladen hunnit stelna.
(bild lånad från google)
200 g smör eller margarin
1 ¾ dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mörk choklad (går lika bra att göra utan choklad)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Rör samman matfett och socker. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman till en slät deg.
2. Dela degen i tre jämnstora bitar och rulla ut till plattlånga längder. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta ut dem till ca 6 centimeters bredd. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär dem nygräddade i sneda pinnar, men skilj dem inte åt. Låt svalna.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ringla den över de kalla kakorna och skilj dem åt innan chokladen hunnit stelna.
(bild lånad från google)
Kommentarer
Trackback