Chokladbollar med oboy och grädde

Mammas jobbarkompis som är utbildad bagare tipsade mamma om hur man kunde göra chokladbollar på ett lite annat sätt för att få lite variation. Och gissa om dom var goda! ;) Något som verkligen passar min oboytokiga vän Linn ;) De var inte särskillt svårt att göra heller bara byta ut två av ingredienserna. :)

Chokladbollar med oboy och grädde ca. 30 st

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk oboypulver
3 dl havregryn
2-3 msk grädde


Garnering:
Pärlsocker eller kokos.
Men ett litet tips då dessa blir ganska söta är att smälta mörk choklad och doppa dom i. ;)


Gör så här:
Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i oboypulver. Tillsätt havregryn och grädde. Rör om tills allt är väl blandat.

Forma smeten till små runda bollar.

Rulla dem i pärlsocker eller kokos. (eller doppa i mörk choklad)

Förvara chokladbollarna i kylsåpet tills de ska avnjutas.


(bild lånad från google)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0