Focaccia
Ingredienser:
7 dl vetemjöl Antal portioner: 4
25 g jäst Förberedelsetid: 20 min.
3 dl vatten Tillagningstid: 15 min.
1 tsk salt Färdigt på: 110 min.
1 msk olivolja
svarta oliver Tips:
färsk rosmarin Perfekt till buffén.
2 st vitlöksklyftor Går bra att frysa.
flingsalt
3 msk olivolja
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om sig tills det löst sig.
2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja (1 msk) och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa i ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
5. Ställ in pannan i mitten av ugnen, och låt den så i cirka 15 minuter.
6. Skär brödet i bitar och servera till maten.
Annat:
Om man inte har olivolja så går det bra med vanlig matolja.
Man behöver inte ha oliver, rosmarin och vitlök på. Det går att ha nästan vad som helst. (Själv har jag bara salt och franska örter på.)
Lycka till! ;-)
25 g jäst Förberedelsetid: 20 min.
3 dl vatten Tillagningstid: 15 min.
1 tsk salt Färdigt på: 110 min.
1 msk olivolja
svarta oliver Tips:
färsk rosmarin Perfekt till buffén.
2 st vitlöksklyftor Går bra att frysa.
flingsalt
3 msk olivolja
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om sig tills det löst sig.
2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja (1 msk) och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa i ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
5. Ställ in pannan i mitten av ugnen, och låt den så i cirka 15 minuter.
6. Skär brödet i bitar och servera till maten.
Annat:
Om man inte har olivolja så går det bra med vanlig matolja.
Man behöver inte ha oliver, rosmarin och vitlök på. Det går att ha nästan vad som helst. (Själv har jag bara salt och franska örter på.)
Lycka till! ;-)
Kommentarer
Postat av: Stephan :-)
Klart jag fattar att det inte var seriöst, men jag gillar när man kan driva med sig själv.
Ha en fin påskafton!
Postat av: Stephan :-)
Tack för upplysningen. Nu är det fixat (tror jag).
Trackback